GuidZP400 |
3a5c0d7a-258c-410f-8e02-4e088b87e5e0
|
Biuletyn |
545019-N-2019
|
Zamawiajacy nazwa |
Zespół Szkół Gastronomicznych w Białymstoku
|
Regon |
18559000000000
|
Zamawiajacy adres ulica |
Knyszyńska
|
Zamawiajacy adres numer domu |
12
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Białystok
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
15-702
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
podlaskie
|
Zamawiajacy telefon |
85 65 13 854,
|
Zamawiajacy fax |
-
|
Zamawiajacy email |
sekretariat@zsg.bialystok.pl,
|
Adres strony url |
www.zsg.bialystok.pl
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
1
|
Nazwa projektu programu |
Projekt jest współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podlaskiego na lata 2014-2020, Oś priorytetowa VIII Infrastruktura dla usług użyteczności publicznej, Działanie 8.2 Uzupełnienie deficytów w zakresie infrastruktury edukacyjnej i szkoleniowej, poddziałanie 8.2.2.Infrastruktura edukacyjna na obszarze Białostockiego Obszaru Funkcjonalnego
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Czy przeprowadza podmiot zamawiajacy powierzyl |
1
|
Zamawiajacy powierzyl |
Miasto Białystok powierzyło przeprowadzenie postępowania Zespołowi Szkół Gastronomicznych w Białymstoku, na podstawie art. 15 ust 2 pzp. Adres do korespondencji: Zespół Szkół Gastronomicznych 15-702 Białystok, ul. Knyszyńska 12 tel. (85) 6513854, tel. /fax. (85)6513405 strona: www.zsg.bialystok.pl e-mail: zsgastro@wp.pl
|
Rodzaj zamawiajacego |
2
|
Czy dostep dokumentow zamowienia |
1
|
Dostep dokumentow zamowienia |
www.zsg.bialystok.pl
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
www.zsg.bialystok.pl
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
pisemnie
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
15-702 Białystok, ul. Knyszyńska 12
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Dostawa i montaż wyposażenia ruchomego
|
Numer referencyjny |
FN-271/3/2019
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Okreslenie przedmiotu |
Przedmiotem zamówienia jest dostawa i montaż wyposażenia ruchomego do pracowni Centrum Kształcenia Praktycznego przy Zespole Szkół Gastronomicznych w Białymstoku.
Wykonawca musi dostarczyć przedmiot umowy własnym transportem i dokonać jego montażu w budynkach Centrum Kształcenia Praktycznego przy Zespole Szkół Gastronomicznych w Białymstoku. Przed rozpoczęciem realizacji zamówienia zaleca się przeprowadzenie wizji lokalnej w pomieszczeniach, w których będzie następował montaż sprzętu i mebli, w celu dokonania szczegółowego obmiaru z natury.
Wykonawca musi zapewnić załadunek, transport i rozładunek przedmiotu umowy.
Szczegółowy zakres dostawy został ujęty w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia stanowiącym załącznik nr 1 do SIWZ. Zamawiający dopuszcza tolerancję od podanych wymiarów w granicy +/- 5%:
|
Cpv glowny przedmiot |
39141000-2
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Okres w miesiacach |
2
|
Okreslenie warunkow |
Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnienie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. Zamawiający uzna, że warunek jest spełniony, jeżeli Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu.
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnienie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. Zamawiający uzna, że warunek jest spełniony, jeżeli Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu.
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
W zakresie zdolności technicznej lub zawodowej Zamawiający wymaga, aby wykonawca:
wykazał, że wykonał w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy, w tym okresie, co najmniej dwie (2) dostawy wyposażenia gastronomicznego o łącznej wartości nie mniejszej niż 100 000,00 zł brutto /każda dostawa/ oraz wykaże, że dostawy te zostały wykonane należycie.
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
Zamawiający nie stawia w tym zakresie wymagań.
|
Zakresie warunkow udzialu |
a) Wykaz dostaw wykonanych w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy w tym okresie, polegających na dostawie wyposażenia gastronomicznego o łącznej wartości nie mniejszej niż 100 000 zł brutto /każda dostawa/ wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy te zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów określających czy dostawy te zostały wykonane należycie. Dowodami, o których mowa są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy były wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie wykonawcy.
|
Wykaz potwierdzenie okolicznosci |
Zamawiający nie stawia w tym zakresie wymagań.
|
Inne dokumenty niewymienione |
a) Zobowiązanie (jeżeli dotyczy) innych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia (wzór zał. nr 8 do SIWZ) b) formularz ofertowy (wzór – zał. nr 3) c) formularz kalkulacji (wzór – zał. nr 3.1 do SIWZ); d) pełnomocnictwo do podpisywania oferty oraz do podpisywania zobowiązań w imieniu wykonawcy/konsorcjum (np. jeśli ofertę podpisuje osoba/osoby nie figurujące w odpisie z właściwego rejestru); UWAGA !: Wykonawca, w terminie 3 dni od dnia przekazania informacji o wynikach oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu i otrzymanych ocenach spełniania tych warunków, albo od zamieszczenia na stronie internetowej informacji z otwarcia ofert, przekazuje zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej. Wraz ze złożeniem oświadczenia, wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. Przykład wzoru treści oświadczenia - Zał. nr 6 do SIWZ
|
Zastosowanie procedury pzp |
1
|
IV 4 4 data |
2019-05-17T00:00:00+02:00
|
IV 4 4 godzina |
12:00
|
IV 4 4 jezyki |
PL
|
IV 4 5 okres |
30
|
IV 4 17 |
1
|