Dostawa wędlin drobiowych dla 21 Wojskowego Szpitala Uzdrowiskowo-Rehabilitacyjnego SP ZOZ w Busku-Zdroju

Publication date 2019-06-18
End date 2019-06-26 00:00:00
Instytucja 21 Wojskowy Szpital Uzdrowiskowo-Rehabilitacyjny SP ZOZ
Miejscowość Busko-Zdrój
Województwo świętokrzyskie
Branża
  • Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

Szczegóły

Numer ogłoszenia 562301-N-2019
Document type ZP-400
Cpv code 151000009
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy wędlin drobiowych do magazynu Zamawiającego przy ul. Rzewuskiego 8 28-100 Busko-Zdrój.
2. Opis przedmiotu zamówienia:
1) jakość dostarczanego towaru musi być zgodna z obowiązującymi normami jakości, oraz musi spełniać określone wymagania zgodnie z warunkami określonymi w:
a) formularzu asortymentowo-cenowym – zał. nr 2 do SIWZ,
b) projekcie umowy – zał. nr 7 do SIWZ;
2) produkty muszą być dostarczone w oryginalnych, nie uszkodzonych, szczelnych, zamkniętych opakowaniach, prawidłowo oznakowane w języku polskim;
3) wszystkie produkty muszą posiadać niezbędne dokumenty badań i dopuszczenia do obrotu oraz certyfikaty i atesty wymagane stosowanymi przepisami i normami, dokumenty, które Wykonawca jest zobowiązany do przedstawienia Zamawiającemu, na jego żądanie na każdym etapie obowiązywania umowy;
4) Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy;
5) wymagania dla wędlin:
a) organoleptyczne:
- zgodne z deklarowanymi Normami i aktualnie obowiązującym prawem,
- barwa - charakterystyczna dla danego asortymentu, uzależniona od obróbki, niedopuszczalna nietypowa barwa mięśni na przekroju,
- smak i zapach - charakterystyczny dla danego asortymentu, niedopuszczalny nieświeży lub inny obcy,
b) trwałość - okres przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 3/4 okresu deklarowanego przez producenta od daty dostawy do magazynu Zamawiającego,
c) pakowanie: – pakowanie jednostkowe – hermetycznie zamknięte typu VACUUM TERM, MAP, dostarczane w pojemnikach plastikowych zamkniętych (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością),znakowanie - opakowanie jednostkowe musi być zaopatrzone w czytelną informację sporządzoną zgodnie z aktualnymi przepisami i posiadać następujące informacje: nazwę wędliny, wykaz składników, wykaz wartości odżywczych dla 100g wyrobu gotowego, wykaz alergenów występujących w produkcie, termin przydatności do spożycia, masę netto, warunki przechowywania, nazwę i adres producenta oraz dane umożliwiające identyfikacje partii wyrobu.
6) Dostawca zagwarantuje, że dostarczany towaru, sposób jego opakowania i transportu spełni wymagania określone w krajowych i unijnych przepisach prawa żywnościowego, a w szczególności:
a) Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2017 r., poz. 149),
b) Rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady nr 852/2004 z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych,
c) Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 22 kwietnia 2011 r w sprawie dozwolonych substancji dodatkowych (Dz. U. 2011 nr 91 poz. 525),
d) Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. 2015 poz. 29),
e) Ustawie z dnia 7 listopada 2014 r. o zmianie ustawy o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych oraz ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2014 poz. 1722),
f) Rozporządzeniu Komisji (UE) nr 10/2011 z dnia 14 stycznia 2011 r w sprawie materiałów i wyrobów z tworzyw sztucznych przeznaczonych do kontaktu z żywnością,
g) Rozporządzeniu Komisji (WE) nr 2073/2005 z dnia 15 listopada 2005r. w sprawie kryteriów mikrobiologicznych dotyczących środków spożywczych, wraz z późniejszymi zmianami,
h) Rozporządzeniu Komisji (WE) nr 1881/2006 z dnia19 grudnia 2006r ustalające najwyższe dopuszczalne poziomy niektórych zanieczyszczeń w środkach spożywczych, wraz z późniejszymi zmianami,
i) Rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady Europy (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
7) dostawy towaru:
a) jakość towaru musi być zgodna z obowiązującymi normami jakości, musi spełniać określone wymagania zgodnie z warunkami określonymi w projekcie umowy – zał. nr 7 do SIWZ oraz w formularzu asortymentowo-cenowym zał. nr 2 do SIWZ,
b) dostawy produktów realizowanych będą zgodnie z wymogami systemu HACCP,
c) częstotliwość dostaw; zgodnie z zapisami określonymi w projekcie umowy – zał. nr 7 do SIWZ
d) przy każdej dostawie Zamawiający będzie żądał od Wykonawcy wymaganych prawem dokumentów: HDI (Handlowy Dokument Identyfikacji).
3. Wykonawca w każdej pozycji formularza asortymentowo-cenowego – zał. nr 2 do SIWZ może zaproponować:
1) jeden lub więcej produktów spełniających zapisy opisu przedmiotu zamówienia
o określonej nazwie handlowej, nazwie producenta oraz wielkości opakowania;
2) tylko jedną stałą cenę w każdej pozycji niezależnie od ilości zaproponowanych produktów;
3) co najmniej jeden produkt spełniający zapisy opisu przedmiotu zamówienia;
4) produkt którego na dzień składania ofert nie zaprzestano produkcji, mimo, że na rynku jest jeszcze możliwość jego nabycia.
4. Prawo opcji – art. 34 ust. 5 ustawy Pzp:
1) Zamawiający zgodnie z zapisem art. 34 ust. 5 ustawy Pzp, określił maksymalną wielkość przedmiotu zamówienia będącego składową zamówienia podstawowego (gwarantowanego) oraz zamówienia z prawem opcji.
2) wartość przedmiotu zamówienia:
a) podstawowego (gwarantowanego) wynosi 80%;
b) z prawem opcji wynosi do 20%
maksymalnej wartości przedmiotu zamówienia;
3) ceny jednostkowe w ramach zamówienia z prawem opcji będą tożsame z cenami zamówienia podstawowego (gwarantowanego);
4) warunkiem uruchomiania prawa opcji jest złożenie przez Zamawiającego oświadczenia woli w przedmiocie skorzystania z prawa opcji w określonym przez niego zakresie;
5) Zamawiający przewiduje możliwość skorzystania z prawa opcji w przypadku zwiększenia potrzeb Zamawiającego;
6) niewykonanie przez Zamawiającego przedmiotu Umowy w zakresie maksymalnej wartości przedmiotu zamówienia nie wymaga podania przyczyn i nie stanowi podstawy jego odpowiedzialności z tytułu niewykonania lub nienależytego wykonania umowy, zgodnie
z prawem opcji określonym w art. 34 ust. 5 ustawy Pzp.
5. Aspekty społeczne - kryterium społeczne:
1) Zamawiający określa kryterium społeczne którym jest zatrudnienie do realizacji zamówienia, co najmniej jednej osoby niepełnosprawnej w wymiarze co najmniej 1/4 etatu przez cały okres trwania umowy.
2) Wykonawca który złoży ofertę i zadeklaruje spełnienie kryterium społecznego, musi zatrudnić lub mieć zatrudnioną osobę niepełnosprawną;
3) Zamawiający oceni spełnienie tego kryterium na podstawie oświadczenia Wykonawcy zawartego w kol. 4 w formularzu ofertowym – zał. nr 1 do SIWZ poprzez zapis „TAK lub NIE”;
4) jeżeli Wykonawca nie wskaże w ofercie żadnej opcji „TAK lub NIE”, Zamawiający uzna, iż Wykonawca nie zadeklarował kryterium społecznego;
5) za osobę niepełnosprawną uznaje osobę zgodnie z definicją zawartą w ustawie z dnia 27 sierpnia 1997 r. o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnieniu osób niepełnosprawnych (Dz. U. z 2011 r. nr 127, poz. 721 z późn. zm.) lub w rozumieniu właściwych przepisów państw członkowskich Unii Europejskiej lub Europejskiego Obszaru Gospodarczego – jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania w tych państwach;
6) status niepełnosprawnego określony ma być na podstawie posiadanego orzeczenia o niepełnosprawności lub orzeczenia o stopniu niepełnosprawności (znacznym lub umiarkowanym lub lekkim) lub orzeczenia o długotrwałej niezdolności do pracy w gospodarstwie rolnym, wydanego przez zespół do spraw orzekania o niepełnosprawności lub lekarza orzecznika ZUS-u lub KRUS-u;
7) za zatrudnienie osoby niepełnosprawnej będzie uznawane także dalsze zatrudnianie osoby niepełnosprawnej, która już jest u Wykonawcy zatrudniona;
8) wymagania w zakresie zatrudnienia odnoszą się do zaangażowania osoby niepełnosprawnej do realizacji przedmiotu zamówienia przez powierzenie tej osobie czynności związanych z faktyczną realizacją zamówienia;
9) Wykonawca zobowiązany będzie w ciągu 30 dni od dnia podpisania umowy udokumentować fakt zatrudnienia osoby niepełnosprawnej, w szczególności poprzez udostępnienie zanonimizowanych dokumentów :
a) umowy o pracę,
b) dokumentu potwierdzającego zgłoszenie do ubezpieczenia społecznego, oraz
c) dokumentu potwierdzającego status osoby niepełnosprawnej,
które należy złożyć w formie kopii poświadczonej „ZA ZGODNOŚĆ Z ORYGINAŁEM” przez Wykonawcę;
10) Zamawiający na każdym etapie realizacji umowy, uprawniony będzie do kontroli spełniania przez Wykonawcę wymagań dotyczących zatrudnienia osoby niepełnosprawnej. Na żądanie Zamawiającego, Wykonawca obowiązany będzie w ciągu 10 dni od wezwania pisemnego lub za pośrednictwem środków komunikacji elektronicznej przedstawić dokumenty określone w ppkt. 9);
11) Wykonawca zobowiązany będzie poinformować Zamawiającego o każdej zmianie dotyczącej zatrudnienia osoby niepełnosprawnej;
12) Wykonawca w przypadku rozwiązania stosunku pracy przez osobę niepełnosprawną lub przez Wykonawcę, przed terminem zakończenia realizacji umowy, zobowiązany jest do zatrudnienia na to miejsce innej osoby niepełnosprawnej;
13) przypadku o którym mowa w ppkt. 11, Wykonawca w terminie 10 dni od dnia zawarcia umowy z osobą niepełnosprawną, przedstawi Zamawiającemu dokumenty, o których mowa w ppkt. 9, dotyczące tej osoby niepełnosprawnej.
6. Podwykonawstwo:
1) Wykonawca może powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcy;
2) Wykonawca w takim przypadku zobowiązany jest do wskazania w oświadczeniach Wykonawcy (zał. nr 3 i 4 do SIWZ) składanym na podstawie art. 25a ust. 1 pkt 1 ustawy Pzp:
a) informacji o podwykonawcy/ach poprzez podanie nazwy firmy oraz
b) założenie oświadczenia, że nie zachodzą podstawy wykluczenia podwykonawcy z postępowania o udzielenie zamówienia;
3) Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za właściwe i terminowe wykonanie całego przedmiotu umowy, w tym także odpowiedzialność za jakość, terminowość oraz bezpieczeństwo dostaw wykonywanych przez podwykonawców.
7. Szczegółowe warunki realizacji przedmiotu zamówienia zostały określone w projekcie umowy – zał. nr 7 do SIWZ.

Dodatkowe informacje

GuidZP400 93b7f521-bd00-4d3e-8da5-1dcc4971adaa
Biuletyn 562301-N-2019
Zamawiajacy nazwa 21 Wojskowy Szpital Uzdrowiskowo-Rehabilitacyjny SP ZOZ
Regon 29052485300000
Zamawiajacy adres ulica ul. Gen. F. Rzewuskiego
Zamawiajacy adres numer domu 8
Zamawiajacy miejscowosc Busko-Zdrój
Zamawiajacy kod pocztowy 28-100
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo świętokrzyskie
Zamawiajacy telefon +48 413780919
Zamawiajacy fax +48 413780394
Zamawiajacy email przetargi@szpitalwojskowy.pl, marian.pasek@szpitalwojskowy.pl
Adres strony url www.szpitalwojskowy.pl
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 8
Rodzaj zamawiajacego inny Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja 1
Zamieszczona bedzie specyfikacja http://bip.szpitalwojskowy.pl/przetargi.php
Czy wymagane przeslanie ofert 1
Wymagane przeslanie ofert inny pisemnie
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres sekretariat 21 WSzU-R SP ZOZ w Busku-Zdroju, ul Rzewuskiego 8, 28-100 Busko- Zdrój, budynek AGAT, parter, pokój nr 405
Nazwa nadana zamowieniu Dostawa wędlin drobiowych dla 21 Wojskowego Szpitala Uzdrowiskowo-Rehabilitacyjnego SP ZOZ w Busku-Zdroju
Numer referencyjny 9/PN/2019
Rodzaj zamowienia 1
Okreslenie przedmiotu 1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy wędlin drobiowych do magazynu Zamawiającego przy ul. Rzewuskiego 8 28-100 Busko-Zdrój. 2. Opis przedmiotu zamówienia: 1) jakość dostarczanego towaru musi być zgodna z obowiązującymi normami jakości, oraz musi spełniać określone wymagania zgodnie z warunkami określonymi w: a) formularzu asortymentowo-cenowym – zał. nr 2 do SIWZ, b) projekcie umowy – zał. nr 7 do SIWZ; 2) produkty muszą być dostarczone w oryginalnych, nie uszkodzonych, szczelnych, zamkniętych opakowaniach, prawidłowo oznakowane w języku polskim; 3) wszystkie produkty muszą posiadać niezbędne dokumenty badań i dopuszczenia do obrotu oraz certyfikaty i atesty wymagane stosowanymi przepisami i normami, dokumenty, które Wykonawca jest zobowiązany do przedstawienia Zamawiającemu, na jego żądanie na każdym etapie obowiązywania umowy; 4) Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy; 5) wymagania dla wędlin: a) organoleptyczne: - zgodne z deklarowanymi Normami i aktualnie obowiązującym prawem, - barwa - charakterystyczna dla danego asortymentu, uzależniona od obróbki, niedopuszczalna nietypowa barwa mięśni na przekroju, - smak i zapach - charakterystyczny dla danego asortymentu, niedopuszczalny nieświeży lub inny obcy, b) trwałość - okres przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 3/4 okresu deklarowanego przez producenta od daty dostawy do magazynu Zamawiającego, c) pakowanie: – pakowanie jednostkowe – hermetycznie zamknięte typu VACUUM TERM, MAP, dostarczane w pojemnikach plastikowych zamkniętych (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością),znakowanie - opakowanie jednostkowe musi być zaopatrzone w czytelną informację sporządzoną zgodnie z aktualnymi przepisami i posiadać następujące informacje: nazwę wędliny, wykaz składników, wykaz wartości odżywczych dla 100g wyrobu gotowego, wykaz alergenów występujących w produkcie, termin przydatności do spożycia, masę netto, warunki przechowywania, nazwę i adres producenta oraz dane umożliwiające identyfikacje partii wyrobu. 6) Dostawca zagwarantuje, że dostarczany towaru, sposób jego opakowania i transportu spełni wymagania określone w krajowych i unijnych przepisach prawa żywnościowego, a w szczególności: a) Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2017 r., poz. 149), b) Rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady nr 852/2004 z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych, c) Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 22 kwietnia 2011 r w sprawie dozwolonych substancji dodatkowych (Dz. U. 2011 nr 91 poz. 525), d) Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. 2015 poz. 29), e) Ustawie z dnia 7 listopada 2014 r. o zmianie ustawy o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych oraz ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2014 poz. 1722), f) Rozporządzeniu Komisji (UE) nr 10/2011 z dnia 14 stycznia 2011 r w sprawie materiałów i wyrobów z tworzyw sztucznych przeznaczonych do kontaktu z żywnością, g) Rozporządzeniu Komisji (WE) nr 2073/2005 z dnia 15 listopada 2005r. w sprawie kryteriów mikrobiologicznych dotyczących środków spożywczych, wraz z późniejszymi zmianami, h) Rozporządzeniu Komisji (WE) nr 1881/2006 z dnia19 grudnia 2006r ustalające najwyższe dopuszczalne poziomy niektórych zanieczyszczeń w środkach spożywczych, wraz z późniejszymi zmianami, i) Rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady Europy (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności. 7) dostawy towaru: a) jakość towaru musi być zgodna z obowiązującymi normami jakości, musi spełniać określone wymagania zgodnie z warunkami określonymi w projekcie umowy – zał. nr 7 do SIWZ oraz w formularzu asortymentowo-cenowym zał. nr 2 do SIWZ, b) dostawy produktów realizowanych będą zgodnie z wymogami systemu HACCP, c) częstotliwość dostaw; zgodnie z zapisami określonymi w projekcie umowy – zał. nr 7 do SIWZ d) przy każdej dostawie Zamawiający będzie żądał od Wykonawcy wymaganych prawem dokumentów: HDI (Handlowy Dokument Identyfikacji). 3. Wykonawca w każdej pozycji formularza asortymentowo-cenowego – zał. nr 2 do SIWZ może zaproponować: 1) jeden lub więcej produktów spełniających zapisy opisu przedmiotu zamówienia o określonej nazwie handlowej, nazwie producenta oraz wielkości opakowania; 2) tylko jedną stałą cenę w każdej pozycji niezależnie od ilości zaproponowanych produktów; 3) co najmniej jeden produkt spełniający zapisy opisu przedmiotu zamówienia; 4) produkt którego na dzień składania ofert nie zaprzestano produkcji, mimo, że na rynku jest jeszcze możliwość jego nabycia. 4. Prawo opcji – art. 34 ust. 5 ustawy Pzp: 1) Zamawiający zgodnie z zapisem art. 34 ust. 5 ustawy Pzp, określił maksymalną wielkość przedmiotu zamówienia będącego składową zamówienia podstawowego (gwarantowanego) oraz zamówienia z prawem opcji. 2) wartość przedmiotu zamówienia: a) podstawowego (gwarantowanego) wynosi 80%; b) z prawem opcji wynosi do 20% maksymalnej wartości przedmiotu zamówienia; 3) ceny jednostkowe w ramach zamówienia z prawem opcji będą tożsame z cenami zamówienia podstawowego (gwarantowanego); 4) warunkiem uruchomiania prawa opcji jest złożenie przez Zamawiającego oświadczenia woli w przedmiocie skorzystania z prawa opcji w określonym przez niego zakresie; 5) Zamawiający przewiduje możliwość skorzystania z prawa opcji w przypadku zwiększenia potrzeb Zamawiającego; 6) niewykonanie przez Zamawiającego przedmiotu Umowy w zakresie maksymalnej wartości przedmiotu zamówienia nie wymaga podania przyczyn i nie stanowi podstawy jego odpowiedzialności z tytułu niewykonania lub nienależytego wykonania umowy, zgodnie z prawem opcji określonym w art. 34 ust. 5 ustawy Pzp. 5. Aspekty społeczne - kryterium społeczne: 1) Zamawiający określa kryterium społeczne którym jest zatrudnienie do realizacji zamówienia, co najmniej jednej osoby niepełnosprawnej w wymiarze co najmniej 1/4 etatu przez cały okres trwania umowy. 2) Wykonawca który złoży ofertę i zadeklaruje spełnienie kryterium społecznego, musi zatrudnić lub mieć zatrudnioną osobę niepełnosprawną; 3) Zamawiający oceni spełnienie tego kryterium na podstawie oświadczenia Wykonawcy zawartego w kol. 4 w formularzu ofertowym – zał. nr 1 do SIWZ poprzez zapis „TAK lub NIE”; 4) jeżeli Wykonawca nie wskaże w ofercie żadnej opcji „TAK lub NIE”, Zamawiający uzna, iż Wykonawca nie zadeklarował kryterium społecznego; 5) za osobę niepełnosprawną uznaje osobę zgodnie z definicją zawartą w ustawie z dnia 27 sierpnia 1997 r. o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnieniu osób niepełnosprawnych (Dz. U. z 2011 r. nr 127, poz. 721 z późn. zm.) lub w rozumieniu właściwych przepisów państw członkowskich Unii Europejskiej lub Europejskiego Obszaru Gospodarczego – jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania w tych państwach; 6) status niepełnosprawnego określony ma być na podstawie posiadanego orzeczenia o niepełnosprawności lub orzeczenia o stopniu niepełnosprawności (znacznym lub umiarkowanym lub lekkim) lub orzeczenia o długotrwałej niezdolności do pracy w gospodarstwie rolnym, wydanego przez zespół do spraw orzekania o niepełnosprawności lub lekarza orzecznika ZUS-u lub KRUS-u; 7) za zatrudnienie osoby niepełnosprawnej będzie uznawane także dalsze zatrudnianie osoby niepełnosprawnej, która już jest u Wykonawcy zatrudniona; 8) wymagania w zakresie zatrudnienia odnoszą się do zaangażowania osoby niepełnosprawnej do realizacji przedmiotu zamówienia przez powierzenie tej osobie czynności związanych z faktyczną realizacją zamówienia; 9) Wykonawca zobowiązany będzie w ciągu 30 dni od dnia podpisania umowy udokumentować fakt zatrudnienia osoby niepełnosprawnej, w szczególności poprzez udostępnienie zanonimizowanych dokumentów : a) umowy o pracę, b) dokumentu potwierdzającego zgłoszenie do ubezpieczenia społecznego, oraz c) dokumentu potwierdzającego status osoby niepełnosprawnej, które należy złożyć w formie kopii poświadczonej „ZA ZGODNOŚĆ Z ORYGINAŁEM” przez Wykonawcę; 10) Zamawiający na każdym etapie realizacji umowy, uprawniony będzie do kontroli spełniania przez Wykonawcę wymagań dotyczących zatrudnienia osoby niepełnosprawnej. Na żądanie Zamawiającego, Wykonawca obowiązany będzie w ciągu 10 dni od wezwania pisemnego lub za pośrednictwem środków komunikacji elektronicznej przedstawić dokumenty określone w ppkt. 9); 11) Wykonawca zobowiązany będzie poinformować Zamawiającego o każdej zmianie dotyczącej zatrudnienia osoby niepełnosprawnej; 12) Wykonawca w przypadku rozwiązania stosunku pracy przez osobę niepełnosprawną lub przez Wykonawcę, przed terminem zakończenia realizacji umowy, zobowiązany jest do zatrudnienia na to miejsce innej osoby niepełnosprawnej; 13) przypadku o którym mowa w ppkt. 11, Wykonawca w terminie 10 dni od dnia zawarcia umowy z osobą niepełnosprawną, przedstawi Zamawiającemu dokumenty, o których mowa w ppkt. 9, dotyczące tej osoby niepełnosprawnej. 6. Podwykonawstwo: 1) Wykonawca może powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcy; 2) Wykonawca w takim przypadku zobowiązany jest do wskazania w oświadczeniach Wykonawcy (zał. nr 3 i 4 do SIWZ) składanym na podstawie art. 25a ust. 1 pkt 1 ustawy Pzp: a) informacji o podwykonawcy/ach poprzez podanie nazwy firmy oraz b) założenie oświadczenia, że nie zachodzą podstawy wykluczenia podwykonawcy z postępowania o udzielenie zamówienia; 3) Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za właściwe i terminowe wykonanie całego przedmiotu umowy, w tym także odpowiedzialność za jakość, terminowość oraz bezpieczeństwo dostaw wykonywanych przez podwykonawców. 7. Szczegółowe warunki realizacji przedmiotu zamówienia zostały określone w projekcie umowy – zał. nr 7 do SIWZ.
Cpv glowny przedmiot 15100000-9
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Data zakonczenia 2020-06-30T00:00:00+02:00
Okreslenie warunkow Zamawiający na potwierdzenie spełnienia tego warunku, wymaga aby Wykonawca posiadał decyzję o dopuszczeniu do produkcji lub obrotu artykułami spożywczymi zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. nr 171, poz. 1225 z późn. zm.),
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie,
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow Wykonawca wykaże, że dysponuje co najmniej jednym pojazdem do transportu, spełniającym wymagania stawiane przy transporcie żywności będącej przedmiotem zamówienia (żywność nietrwała mikrobiologicznie chłodzona do temperatury +4°C),
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie 1
Art 24 ust 5 pkt 1 1
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Wykaz dokumentow zaswiadczen odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia.
Zakresie warunkow udzialu a) aktualna decyzja Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących przedmiot zamówienia, o której mowa w art. 61 i 62 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2017 r. poz. 149) – jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, lub zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów wydane przez organa urzędowej kontroli na podstawie art. 62 ust. 1 pkt 4 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2017 r. poz. 149) – jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, b) wykaz środków transportu spełniających wymagania stawiane przy transporcie żywności będącej przedmiotem zamówienia (żywność nietrwała mikrobiologicznie chłodzona do temperatury +4°C) – zał. nr 6 do SIWZ;
Wykaz potwierdzenie okolicznosci a) dokumenty wytworzone przez producenta żywności (karta charakterystyki produktu, skład surowcowy, opis produktu, itp.) potwierdzające skład surowcowy oferowanych produktów, czyli odniesienie producenta do deklarowanej normy (Norma Polska, Norma Branżowa lub Norma Produkcyjna) z opisem produktu czyli wykazu wszystkich składników (rodzaj mięsa, jego udział procentowy, przyprawy, dodatki dozwolone, woda) użytych do wytworzenia produktu , b) zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego sytemu HACCP. Przedłożone zaświadczenie winno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje zasady systemu HACCP – podstawa prawna art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2017 r. poz. 149) lub protokół z ostatniej urzędowej kontroli żywności przeprowadzonej przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej wraz z arkuszem ocen;
Zastosowanie procedury pzp 1
Zmiana umowy 1
Zmiana umowy tekst Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian: 1. Umowa na podstawie złożonej oferty Wykonawcy, zostanie zawarta według załączonego projektu umowy - zał. nr 7 do SIWZ. 2.Wykaz dopuszczalnych zmian zgodnie z art.144 ust.1 ustawy Pzp zawiera § 7 projektu umowy - zał. nr 7 do SIWZ.
IV 4 4 data 2019-06-26T00:00:00+02:00
IV 4 4 godzina 12:00
IV 4 4 jezyki język polski
IV 4 5 okres 30

Criterion

Kryteria Aspekty społeczne - kryterium społeczne (Ks)
Znaczenie 2,00
  
Kryteria Cena (C)
Znaczenie 98,00
  

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)