Dostawy artykułów żywnościowych
Publication date | 2019-07-02 |
End date | 2019-07-10 00:00:00 |
Instytucja | Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej |
Miejscowość | Mława |
Województwo | mazowieckie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 568165-N-2019 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 158900003 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych (mrożonek,mięsa, wędlin, art. mleczarskich) do magazynu żywnościowego Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej w Mławie. 2. Dostawy stanowiące przedmiot zamówienia obejmują sukcesywne dostarczanie asortymentu zgodnie z zapotrzebowaniem składanym przez zamawiającego w całym okresie obowiązywania umowy. 3. Miejscem dostarczania Zamawiającemu przedmiotu zamówienia jest pomieszczenie magazynu żywnościowego w budynku SPZOZ w Mławie (kuchnia ogólna), ul. Anny Dobrskiej 1 zwanej dalej również miejscem dostarczenia artykułów żywnościowych (Dostawca dostarczy przedmiot zamówienia do wskazanego miejsca na własny koszt z wniesieniem do wskazanego pomieszczenia). 4. Zamawiający dokonuje wyodrębnienia zamówienia na 6 samodzielnych części (każda część nazywana jest w dalszej części SIWZ pakietem) z zastrzeżeniem, że wszystkie ewentualnie wskazane z nazwy produkty, wyroby spożywcze należy rozumieć jako określenie wymaganych parametrów zdrowotnych i jakościowych. Oznacza to, że zgodnie z art. 29 ustawy, na wskazane z nazwy produkty spożywcze, Zamawiający dopuszcza zastosowanie równoważnych produktów spożywczych, nie gorszej jakości niż opisane w Załączniku nr 2 do SIWZ. Ciężar udowodnienia, że produkty spożywcze są równoważne w stosunku do wymogu określonego przez zamawiającego spoczywa na składającym ofertę 5. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia poprzez wyszczególnienie asortymentu w ramach danego pakietu, zamawianą ilość oraz częstotliwość i terminy sukcesywnych dostaw określa Załącznik Nr 2 do SIWZ. 6. Przedmiot zamówienia winien być dostarczony transportem spełniającym wymogi w sprawie wymagań sanitarnych środków transportu żywności. 7. Wykonawca zabezpieczy należycie towar na czas przewozu (opakowania, pojemniki przystosowane do przewozu danego asortymentu) i ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę i jakość dostarczanego towaru. 8. Asortyment będący przedmiotem zamówienia musi spełniać wymagania sanitarne i jakościowe dotyczące dopuszczenia do obrotu, przydatności do spożycia oraz świeżości określone w PN lub równoważnych. 9. Towar dostarczany przez Wykonawcę winien być odpowiednio oznakowany i opakowany zgodnie z potrzebami zbiorowego żywienia. 10. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać Zamawiającemu towar wysokiej jakości, świeży, z odpowiednim terminem przydatności do spożycia spełniający wymagania określone w obowiązujących przepisach prawa, w szczególności w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r., Nr 136, poz. 914, z późn. zm.) oraz w innych ustawach i aktach wykonawczych. 11. Wykonawca zobowiązuje się do zachowania na niezmienionym poziomie cen określonych w ofercie przetargowej przez cały okres obowiązywania niniejszej umowy. Wykaz pakietów (informacje dot. ofert częściowych). PAKIET NR 1 – ARTYKUŁY SPOŻYWCZE I PAKIET NR 2 – ARTYKUŁY SPOŻYWCZE II PAKIET NR 3 - MROŻONKI PAKIET NR 4 – ARTYKUŁY MLECZARSKIE PAKIET NR 5– MIĘSO PAKIET NR 6 – WĘDLINY |
Dodatkowe informacje
GuidZP400 | f0167ce0-66e8-43c3-a245-a7750d9e55f4 |
Biuletyn | 568165-N-2019 |
Zamawiajacy nazwa | Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej |
Regon | 30247400000000 |
Zamawiajacy adres ulica | ul. A. Dobrskiej |
Zamawiajacy adres numer domu | 1 |
Zamawiajacy miejscowosc | Mława |
Zamawiajacy kod pocztowy | 06-500 |
Zamawiajacy panstwo | Polska |
Zamawiajacy wojewodztwo | mazowieckie |
Zamawiajacy telefon | 236 543 240 |
Zamawiajacy fax | 236 543 240 |
Zamawiajacy email | zamowienia@szpitalmlawa.pl |
Adres strony url | https://www.bip.szpitalmlawa.pl |
Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
Ogloszenie dotyczy | 1 |
Czy finansowane z unii | 2 |
Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
Rodzaj zamawiajacego | 3 |
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja | 1 |
Zamieszczona bedzie specyfikacja | https://www.bip.szpitalmlawa.pl |
Czy dostep do dokumentow ograniczony | 1 |
Dostep do dokumentow ograniczony | Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej, 06-500 Mława, ul. Anny Dobrskiej 1 – budynek administracyjny, I piętro pok. 120 (zamówienia publiczne) |
Czy wymagane przeslanie ofert | 1 |
Wymagane przeslanie ofert inny | pisemnie |
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej, 06-500 Mława, ul. Anny Dobrskiej 1 – budynek administracyjny, I piętro pok. 105 (sekretariat) |
Nazwa nadana zamowieniu | Dostawy artykułów żywnościowych |
Numer referencyjny | SPZOZ ZP 107/2019 |
Rodzaj zamowienia | 1 |
Czy podzielone na czesci | 1 |
Okreslenie przedmiotu | 1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych (mrożonek,mięsa, wędlin, art. mleczarskich) do magazynu żywnościowego Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej w Mławie. 2. Dostawy stanowiące przedmiot zamówienia obejmują sukcesywne dostarczanie asortymentu zgodnie z zapotrzebowaniem składanym przez zamawiającego w całym okresie obowiązywania umowy. 3. Miejscem dostarczania Zamawiającemu przedmiotu zamówienia jest pomieszczenie magazynu żywnościowego w budynku SPZOZ w Mławie (kuchnia ogólna), ul. Anny Dobrskiej 1 zwanej dalej również miejscem dostarczenia artykułów żywnościowych (Dostawca dostarczy przedmiot zamówienia do wskazanego miejsca na własny koszt z wniesieniem do wskazanego pomieszczenia). 4. Zamawiający dokonuje wyodrębnienia zamówienia na 6 samodzielnych części (każda część nazywana jest w dalszej części SIWZ pakietem) z zastrzeżeniem, że wszystkie ewentualnie wskazane z nazwy produkty, wyroby spożywcze należy rozumieć jako określenie wymaganych parametrów zdrowotnych i jakościowych. Oznacza to, że zgodnie z art. 29 ustawy, na wskazane z nazwy produkty spożywcze, Zamawiający dopuszcza zastosowanie równoważnych produktów spożywczych, nie gorszej jakości niż opisane w Załączniku nr 2 do SIWZ. Ciężar udowodnienia, że produkty spożywcze są równoważne w stosunku do wymogu określonego przez zamawiającego spoczywa na składającym ofertę 5. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia poprzez wyszczególnienie asortymentu w ramach danego pakietu, zamawianą ilość oraz częstotliwość i terminy sukcesywnych dostaw określa Załącznik Nr 2 do SIWZ. 6. Przedmiot zamówienia winien być dostarczony transportem spełniającym wymogi w sprawie wymagań sanitarnych środków transportu żywności. 7. Wykonawca zabezpieczy należycie towar na czas przewozu (opakowania, pojemniki przystosowane do przewozu danego asortymentu) i ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę i jakość dostarczanego towaru. 8. Asortyment będący przedmiotem zamówienia musi spełniać wymagania sanitarne i jakościowe dotyczące dopuszczenia do obrotu, przydatności do spożycia oraz świeżości określone w PN lub równoważnych. 9. Towar dostarczany przez Wykonawcę winien być odpowiednio oznakowany i opakowany zgodnie z potrzebami zbiorowego żywienia. 10. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać Zamawiającemu towar wysokiej jakości, świeży, z odpowiednim terminem przydatności do spożycia spełniający wymagania określone w obowiązujących przepisach prawa, w szczególności w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r., Nr 136, poz. 914, z późn. zm.) oraz w innych ustawach i aktach wykonawczych. 11. Wykonawca zobowiązuje się do zachowania na niezmienionym poziomie cen określonych w ofercie przetargowej przez cały okres obowiązywania niniejszej umowy. Wykaz pakietów (informacje dot. ofert częściowych). PAKIET NR 1 – ARTYKUŁY SPOŻYWCZE I PAKIET NR 2 – ARTYKUŁY SPOŻYWCZE II PAKIET NR 3 - MROŻONKI PAKIET NR 4 – ARTYKUŁY MLECZARSKIE PAKIET NR 5– MIĘSO PAKIET NR 6 – WĘDLINY |
Cpv glowny przedmiot | 15890000-3 |
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 |
Okres w miesiacach | 12 |
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow | O zamówienie mogą ubiegać się Wykonawcy którzy w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie wykonali a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych wykonują co najmniej 2 dostawy art. żywnościowych. |
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 |
Wykaz dokumentow zaswiadczen | a) oświadczenia wykonawcy o braku wydania wobec niego prawomocnego wyroku sądu lub ostatecznej decyzji administracyjnej o zaleganiu z uiszczaniem podatków, opłat lub składek na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne albo – w przypadku wydania takiego wyroku lub decyzji – dokumentów potwierdzających dokonanie płatności tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami lub zawarcie wiążącego porozumienia w sprawie spłat tych należności, b) oświadczenia wykonawcy o braku orzeczenia wobec niego tytułem środka zapobiegawczego zakazu ubiegania się o zamówienia publiczne, |
Zakresie warunkow udzialu | Wykazu dostaw wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów określających czy te dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy były wykonywane, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze Wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie wykonawcy; w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wydane nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. – Wykaz dostaw zgodny z opisanymi warunkami udziału w postepowaniu. |
Wykaz potwierdzenie okolicznosci | a) Dokładnego opisu oferowanego przedmiotu zamówienia, potwierdzającego spełnienie parametrów wymaganych przez zamawiającego w formie prospektów, katalogów producenta, danych technicznych itp. w języku polskim. b) Próbek |
Inne dokumenty niewymienione | 1. Wypełniony i podpisany „Formularz Ofertowy” – zgodnie z załącznikiem nr 1 do SIWZ. 2. Dokument KRS lub CEDiG w celu weryfikacji osób uprawnionych do reprezentowania wykonawcy tym samym składania oświadczenia woli. 3. Pisemne zobowiązanie, o którym mowa w rozdziale XII SIWZ o ile Wykonawca polega na zasobach innych podmiotów na zasadach określonych w art. 22a ust. 2 ustawy PZP ¬jeśli dotyczy. |
Zastosowanie procedury pzp | 1 |
Zmiana umowy | 1 |
Zmiana umowy tekst | 1. Zamawiający przewiduje możliwość zmiany treści umowy zgodnie z art. 144 ustawy Pzp w następujących sytuacjach: a) nastąpiła zmiana podatku VAT przy czym zmianie ulegnie cena brutto. Cena netto pozostaje bez zmian; b) nastąpiła zmiana danych podmiotów zawierających umowę (np. w wyniku przekształceń, przejęć itp.); c) nastąpiła zmiana nazwy handlowej lub własnej potwierdzona stosownym dokumentem wydanym przez producenta; d) zmiany sposobu konfekcjonowania; e) zmiany ilości w poszczególnych pozycjach w obrębie zadania (pakietu) bez przekroczenia wartości ogółem zadania. f) Zmiana terminu realizacji umowy w przypadku niewyczerpania asortymentu g) Zmiana numerów katalogowych przez producenta |
IV 6 1 sposob udostepniania | Zamawiający nie ujawni informacji stanowiących tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu przepisów o nieuczciwej konkurencji, jeżeli wykonawca, nie później niż w terminie składania ofert zastrzegł, że nie mogą być one udostępniane oraz wykazał, iż zastrzeżone informacje stanowią tajemnicę przedsiębiorstwa. Wykonawca nie może zastrzec informacji, o których mowa w art. 86 ust. 4. |
IV 4 4 data | 2019-07-10T00:00:00+02:00 |
IV 4 4 godzina | 09:00 |
IV 4 4 jezyki | PL |
IV 4 5 okres | 30 |
IV 6 6 | Wykonawca może zwrócić się do zamawiającego o wyjaśnienie treści specyfikacji istotnych warunków zamówienia. Zamawiający udzieli wyjaśnień niezwłocznie, nie później niż na 2 dni przed terminem składania ofert, pod warunkiem, że wniosek o wyjaśnienie treści specyfikacji istotnych warunków zamówienia wpłynął do zamawiającego nie później niż do końca dnia, w którym upływa połowa wyznaczonego terminu składania ofert. |
Criterion
Kryteria | Cena |
Znaczenie | 60,00 |
Kryteria | Termin płatności |
Znaczenie | 40,00 |