Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. Wincentego Witosa w Biezdrowie w dni nauki szkolnej w okresie od dnia 02 września 2019r. do 20 grudnia 2019r. - w części Owoce i warzywa świeże, ziemniaki oraz pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
Publication date | 2019-07-03 |
End date | 2019-07-11 00:00:00 |
Instytucja | Szkoła Podstawowa im. W. Witosa w Biezdrowie |
Miejscowość | Wronki |
Województwo | wielkopolskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 568422-N-2019 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 158000006 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia jest: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. Wincentego Witosa w Biezdrowie w dni nauki szkolnej w okresie od dnia 02 września 2019r. do 20 grudnia 2019r. - w części Owoce i warzywa świeże, ziemniaki oraz pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie 2. Opis przedmiotu zamówienia: Opis Przedmiotu zamówienia jest zgodny z nomenklaturą Wspólnego Słownika Zamówień CPV z podziałem na 12 części w ilości i zakresie wskazanym w Części II SIWZ: Część I zamówienia: Owoce i warzywa świeże, ziemniaki KOD CPV 03220000-9, 03212100-1 Część II zamówienia: Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie KOD CPV 15810000-9 3. Szczegółowe wymagania dotyczące realizacji przedmiotu zamówienia zostały opisane we Wzorze Umowy (Część III SIWZ) |
Dodatkowe informacje
GuidZP400 | e9178d62-a703-46a4-9278-ca6fa120342c |
Biuletyn | 568422-N-2019 |
Zamawiajacy nazwa | Szkoła Podstawowa im. W. Witosa w Biezdrowie |
Regon | 00113065000000 |
Zamawiajacy adres ulica | Biezdrowo |
Zamawiajacy adres numer domu | 9 |
Zamawiajacy miejscowosc | Wronki |
Zamawiajacy kod pocztowy | 64-510 |
Zamawiajacy panstwo | Polska |
Zamawiajacy wojewodztwo | wielkopolskie |
Zamawiajacy telefon | +48672547205 |
Zamawiajacy email | zsbiezdrowo@zsbiezdrowo.edu.pl |
Adres strony url | www.zsbiezdrwo.edu.pl |
Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
Ogloszenie dotyczy | 1 |
Czy finansowane z unii | 2 |
Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
Czy przeprowadza podmiot zamawiajacy powierzyl | 1 |
Zamawiajacy powierzyl | Samorządowa Administracja Placówek Oświatowych we Wronkach |
Rodzaj zamawiajacego | 8 |
Rodzaj zamawiajacego inny | Szkoła Podstawowa |
Czy dostep dokumentow zamowienia | 1 |
Dostep dokumentow zamowienia | zsbiezdrowo.bip.gov.pl |
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja | 1 |
Zamieszczona bedzie specyfikacja | zsbiezdrowo.bip.gov.pl |
Czy wymagane przeslanie ofert | 1 |
Wymagane przeslanie ofert inny | Ofertę należy złożyć za pośrednictwem operatora pocztowego w rozumieniu ustawy z dnia 23 listopada 2012 r. - Prawo pocztowe (Dz. U. z 2018 r. poz. 2188 ze zm.), osobiście, za pośrednictwem posłańca. |
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | Samorządowa Administracja Placówek Oświatowych we Wronkach ul. Powstańców Wlkp. 23 64-510 Wronki - II Piętro pokój nr 2 |
Nazwa nadana zamowieniu | Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. Wincentego Witosa w Biezdrowie w dni nauki szkolnej w okresie od dnia 02 września 2019r. do 20 grudnia 2019r. - w części Owoce i warzywa świeże, ziemniaki oraz pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie |
Numer referencyjny | SP.61-U-04/19 |
Rodzaj zamowienia | 1 |
Czy podzielone na czesci | 1 |
Okreslenie przedmiotu | 1. Przedmiotem zamówienia jest: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. Wincentego Witosa w Biezdrowie w dni nauki szkolnej w okresie od dnia 02 września 2019r. do 20 grudnia 2019r. - w części Owoce i warzywa świeże, ziemniaki oraz pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie 2. Opis przedmiotu zamówienia: Opis Przedmiotu zamówienia jest zgodny z nomenklaturą Wspólnego Słownika Zamówień CPV z podziałem na 12 części w ilości i zakresie wskazanym w Części II SIWZ: Część I zamówienia: Owoce i warzywa świeże, ziemniaki KOD CPV 03220000-9, 03212100-1 Część II zamówienia: Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie KOD CPV 15810000-9 3. Szczegółowe wymagania dotyczące realizacji przedmiotu zamówienia zostały opisane we Wzorze Umowy (Część III SIWZ) |
Cpv glowny przedmiot | 15800000-6 |
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 |
Data rozpoczecia | 2019-09-02T00:00:00+02:00 |
Okreslenie warunkow | Zamawiający nie stawia warunku |
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow | Zamawiający nie stawia warunku |
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow | Zamawiający nie stawia warunku |
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie | 1 |
Art 24 ust 5 pkt 1 | 1 |
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 |
Wykaz dokumentow zaswiadczen | nie |
Zakresie warunkow udzialu | nie |
Wykaz potwierdzenie okolicznosci | nie |
Inne dokumenty niewymienione | 1. W zakresie wykazania spełniania przez Wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć wraz z ofertą oświadczenie o spełnianiu warunku udziału w postępowaniu według załącznika 2 do siwz. 2. W celu wykazania braku podstaw do wykluczenia z postępowania o udzielenie zamówienia Wykonawcy Zamawiający żąda do złożenia wraz z ofertą aktualnego na dzień składania ofert oświadczenia w zakresie wskazanym w załączniku nr 3 do siwz. 3. Oświadczenie Wykonawcy dotyczące obowiązku informacyjnego przewidzianego w art. 13 lub art. 14 RODO stanowi załącznik nr 4 do siwz składany wraz z ofertą. 4. Oświadczenie wykonawcy dotyczące podstaw wykluczenia wymienionych w art. 24 ust. 1 pkt. 13-14, 16-20 Ustawy Pzp stanowi załącznik nr 5 do siwz składany wraz z ofertą. 5. W celu wykazania braku podstaw do wykluczenia z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt. 1 ustawy Pzp. Zamawiający żąda do złożenia wraz z ofertą następującego dokumentu: - odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 6. Wykonawca, który powołuje się na zasoby innych podmiotów, w celu wykazania spełniania warunków udziału w postępowaniu – w zakresie, w jakim powołuje się na ich zasoby składa wraz z ofertą pisemne zobowiązanie tych podmiotów, do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia stanowiące załącznik nr 7 do siwz 7. Wykonawca, który powołuje się na zasoby innych podmiotów, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia i spełniania warunków w postępowaniu składa wraz z ofertą oświadczenie stanowiące załącznik nr 6 do siwz. 8. W przypadku gdy Wykonawca powierza wykonanie części zamówienia podwykonawcy składa wraz z ofertą oświadczenie o niepodleganiu wykluczenia podmiotów będących podwykonawcami – załącznik nr 8 do siwz. 9. Wykonawca w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy Pzp, przekaże Zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy Pzp. Wraz ze złożeniem oświadczenia wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. Zamawiający zaleca złożenie oświadczenia zgodnie ze wzorem wskazanym w załączniku nr 9 do siwz. W przypadku składania oferty wspólnej ww. dokument składa każdy z Wykonawców składających ofertę wspólną lub upoważniony przez mocodawcę pełnomocnik. 10. Pełnomocnictwo (o ile jest wymagane) |
Zmiana umowy | 1 |
Zmiana umowy tekst | Zamawiający przewiduje możliwość istotnych zmian postanowień zawartej umowy w przypadku wystąpienia co najmniej jednej z okoliczności wymienionych poniżej, z uwzględnieniem podawanych warunków ich wprowadzenia: 1) zmiany nazwy, adresu(siedziby Wykonawcy oraz innych danych ujawnionych w rejestrach publicznych 2) zmiany osób reprezentujących Zamawiającego i Wykonawcę 3) zmiany osoby do kontaktu określonej w § 1 pkt. 4 niniejszej umowy 4) zmiany wynagrodzenia w przypadku zmiany podatku VAT |
IV 4 4 data | 2019-07-11T00:00:00+02:00 |
IV 4 4 godzina | 10:00 |
IV 4 5 okres | 30 |
Attchment
Zalacznik czesc nr | 1 |
Zalacznik nazwa | Owoce i warzywa świeże, ziemniaki |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15800000-6 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data rozpoczecia | 2019-09-02T00:00:00+02:00 |
Zalacznik krotki opis | 1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. Wincentego Witosa w Biezdrowie w dni nauki szkolnej w okresie od dnia 02 września 2019r. do 20 grudnia 2019r. - w części Owoce i warzywa świeże, ziemniaki oraz pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie 2. Wskazane w poniższym wykazie zamówienia są ilościami szacunkowymi. Zamawiający zastrzega sobie prawo nie wykonania w całości przedmiotu zamówienia w czasie obowiązywania umowy, jeżeli jego potrzeby będą mniejsze od zamawianych oraz zmian ilości szacowanych produktów w przedmiocie zamówienia. Jednocześnie gwarantując zrealizowanie zamówienia na poziomie 70% wartości zamówienia. 3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. 4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. 5. Cena jednostkowa ujęta w formularzu ofertowym nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia. 6. Wykaz ilościowy zamówienia: Banan - 2500kg. Buraki - 450kg. Cebula biała - 100kg. Fasola Jaś karłowy - 50kg. Fasola żółta - 50kg. Groch łuskany połówki - 150kg. Gruszki - 2000kg. Jabłko klasa I - 4000kg. Kalafior - 100szt. Kapusta biała - 600kg. Kapusta modra - 120kg. Kapusta pekińska - 150szt. Koperek - 200p. (pęczek o wadze min. 0,03kg) Mandarynka klasa I - 2000kg. Marchew - 600kg. Natka pietruszki - 200p. (pęczek o wadze min. 0,05kg) Ogórek szklarniowy (kraj pochodzenia Polska) - 160kg. Papryka świeża klasa I - 100kg. Pieczarki klasa I - 100kg. Pietruszka korzeń - 200kg. Pomarańcza - 1000kg. Por - 400szt. Seler korzeń - 200kg. Ziemniaki - 4000kg. |
Zalacznik czesc nr | 2 |
Zalacznik nazwa | Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15800000-6 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data rozpoczecia | 2019-09-02T00:00:00+02:00 |
Zalacznik krotki opis | 1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. Wincentego Witosa w Biezdrowie w dni nauki szkolnej w okresie od dnia 02 września 2019r. do 20 grudnia 2019r. - w części Owoce i warzywa świeże, ziemniaki oraz pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie 2. Wskazane w poniższym wykazie zamówienia są ilościami szacunkowymi. Zamawiający zastrzega sobie prawo nie wykonania w całości przedmiotu zamówienia w czasie obowiązywania umowy, jeżeli jego potrzeby będą mniejsze od zamawianych oraz zmian ilości szacowanych produktów w przedmiocie zamówienia. Jednocześnie gwarantując zrealizowanie zamówienia na poziomie 70% wartości zamówienia. 3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. 4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. 5. Cena jednostkowa ujęta w formularzu ofertowym nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia. 6. Wykaz ilościowy zamówienia: Bułka tarta pszenna (opakowanie od 0,5 kg do 1 kg) - 100kg. Drożdżówka z serem o wadze min.100g - 1400szt. Drożdżówka z owocem o wadze min. 100g - 1400szt. Drożdżówka z budyniem o wadze min. 100g - 1400szt. Chleb typu Baltonowski, krojony o masie netto 600g - 500szt. Chleb żytni razowy o masie netto 500g - 200szt. Rogale Marcińskie - 50kg. |
Criterion
Kryteria | Cena |
Znaczenie | 60,00 |
Kryteria | Czas dostawy |
Znaczenie | 40,00 |