Dostawa artykułów żywnościowych II
Publication date | 2019-07-12 |
End date | 2019-07-22 00:00:00 |
Instytucja | Zespół Opieki Zdrowotnej w Oławie |
Miejscowość | Oława |
Województwo | dolnośląskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 572979-N-2019 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 150000008, 151100002, 151120006, 153311709, 155550003 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
1. Przedmiotem niniejszego zamówienia są: Dostawa artykułów żywnościowych II dla Zespołu Opieki zdrowotnej, ul. Baczyńskiego 1, 55-200 Oława 2. Zamówienie obejmuje swoim zakresem 4 zadania: Zadanie 7 – Mięso i wędliny Zadanie 8 - Drób Zadanie 10 – Mrożone warzywa Zadanie 11 - Lody 3. Ilości produktów, ich charakterystykę oraz parametry techniczno-użytkowe przedmiotu zamówienia określono w specyfikacjach asortymentowo-cenowych stanowiących załączniki nr 1, 2, 5, 5a i 9 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia (SIWZ). 4. Ilości zawarte w załączniku Nr 9 są ilościami orientacyjnymi. Zamawiający, sukcesywnie w miarę występujących potrzeb będzie każdorazowo ustalał wielkość zamówienia. 5. Wykonawca nie będzie domagał się realizacji pełnej wysokości przedmiotu zamówienia opisanego w Załączniku nr 9, a także nie będzie domagał się od Zamawiającego odszkodowania z tego tytułu.. 6. Wszędzie tam, gdzie Zamawiający dopuszcza możliwości składania ofert równoważnych, zostały określone cechy równoważności. Pod pojęciem oferty równoważnej Zamawiający rozumie przedmiot zamówienia co najmniej równy pod względem opisanych cech technicznych i jakościowych. Opisane parametry przedmiotu zamówienia stanowią minimum jakościowe wymagane przez Zamawiającego. Wykonawca, który składa ofertę równoważną zobowiązany jest poinformować o tym fakcie Zamawiającego oraz wykazać, że oferowany przez niego przedmiot zamówienia spełnia wymagania określone przez Zamawiającego, poprzez podanie informacji o spełnieniu cech wskazanych przez zamawiającego jako równoważne. Udowodnienie równoważności leży po stronie Wykonawcy |
Dodatkowe informacje
GuidZP400 | 7a3a98b9-532d-424f-a278-9302d56834d8 |
Biuletyn | 572979-N-2019 |
Zamawiajacy nazwa | Zespół Opieki Zdrowotnej w Oławie |
Regon | 00030681600000 |
Zamawiajacy adres ulica | K. K. Baczyńskiego |
Zamawiajacy adres numer domu | 1 |
Zamawiajacy miejscowosc | Oława |
Zamawiajacy kod pocztowy | 55-200 |
Zamawiajacy panstwo | Polska |
Zamawiajacy wojewodztwo | dolnośląskie |
Zamawiajacy telefon | 713011300 |
Zamawiajacy fax | 713011312 |
Zamawiajacy email | m.zaplotna@zozolawa.wroc.pl |
Adres strony url | https://zozolawa.wroc.pl/ |
Adres strony internetowej | https://zozolawa.wroc.pl/zam%C3%B3wienia-publiczne.html |
Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
Ogloszenie dotyczy | 1 |
Czy finansowane z unii | 2 |
Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
Rodzaj zamawiajacego | 3 |
Czy dostep dokumentow zamowienia | 1 |
Dostep dokumentow zamowienia | https://zozolawa.wroc.pl/zam%C3%B3wienia-publiczne.html |
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja | 1 |
Zamieszczona bedzie specyfikacja | https://zozolawa.wroc.pl/zam%C3%B3wienia-publiczne.html |
Czy wymagane przeslanie ofert | 1 |
Wymagane przeslanie ofert inny | Pisemnie |
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | Zespół Opieki Zdrowotnej w Oławie, ul. Baczyńskiego 1, 55-200 Oława, pok nr 5 |
Nazwa nadana zamowieniu | Dostawa artykułów żywnościowych II |
Numer referencyjny | ZOZ/DZP/PN/23/19 |
Rodzaj zamowienia | 1 |
Czy podzielone na czesci | 1 |
Okreslenie przedmiotu | 1. Przedmiotem niniejszego zamówienia są: Dostawa artykułów żywnościowych II dla Zespołu Opieki zdrowotnej, ul. Baczyńskiego 1, 55-200 Oława 2. Zamówienie obejmuje swoim zakresem 4 zadania: Zadanie 7 – Mięso i wędliny Zadanie 8 - Drób Zadanie 10 – Mrożone warzywa Zadanie 11 - Lody 3. Ilości produktów, ich charakterystykę oraz parametry techniczno-użytkowe przedmiotu zamówienia określono w specyfikacjach asortymentowo-cenowych stanowiących załączniki nr 1, 2, 5, 5a i 9 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia (SIWZ). 4. Ilości zawarte w załączniku Nr 9 są ilościami orientacyjnymi. Zamawiający, sukcesywnie w miarę występujących potrzeb będzie każdorazowo ustalał wielkość zamówienia. 5. Wykonawca nie będzie domagał się realizacji pełnej wysokości przedmiotu zamówienia opisanego w Załączniku nr 9, a także nie będzie domagał się od Zamawiającego odszkodowania z tego tytułu.. 6. Wszędzie tam, gdzie Zamawiający dopuszcza możliwości składania ofert równoważnych, zostały określone cechy równoważności. Pod pojęciem oferty równoważnej Zamawiający rozumie przedmiot zamówienia co najmniej równy pod względem opisanych cech technicznych i jakościowych. Opisane parametry przedmiotu zamówienia stanowią minimum jakościowe wymagane przez Zamawiającego. Wykonawca, który składa ofertę równoważną zobowiązany jest poinformować o tym fakcie Zamawiającego oraz wykazać, że oferowany przez niego przedmiot zamówienia spełnia wymagania określone przez Zamawiającego, poprzez podanie informacji o spełnieniu cech wskazanych przez zamawiającego jako równoważne. Udowodnienie równoważności leży po stronie Wykonawcy |
Cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 |
Okres w miesiacach | 12 |
Okreslenie warunkow | nie dotyczy |
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow | nie dotyczy |
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow | nie dotyczy |
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie | 1 |
Art 24 ust 5 pkt 1 | 1 |
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 |
Wykaz dokumentow zaswiadczen | 1) Aktualnego odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy; |
Wykaz potwierdzenie okolicznosci | 1) Oświadczenie, że oferowany przedmiotu zamówienia posiada ważne dokumenty dopuszczające do obrotu i używania wystawione zgodnie z przepisami prawa, dostawa odbywać się będzie pojazdem dopuszczonym do transportu żywności zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia ––(Dz.U. z 2018r. poz. 1541), oraz dysponuje osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, spełniającymi wymagania określone w ustawie z dnia 5 grudnia 2008 roku o zapobieganiu oraz zwalczaniu chorób zakaźnych u ludzi (Dz. U. z 2018r. poz. 151 z późn. zm).- Załącznik nr 8 do SIWZ. 2) Podpisany Załącznik nr 2 do SIWZ zawierający warunki dotyczące realizacji dostaw w zakresie poszczególnych zadań. |
Zmiana umowy | 1 |
Zmiana umowy tekst | Zgodnie z Załącznikiem nr 5 i 5a do SIWZ |
IV 4 4 data | 2019-07-22T00:00:00+02:00 |
IV 4 4 godzina | 11:00 |
IV 4 4 jezyki | Polski |
IV 4 5 okres | 30 |
Attchment
Zalacznik czesc nr | 1 |
Zalacznik nazwa | Zadanie 7 – Mięso i wędliny |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15110000-2 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik okres w miesiacach | 12 |
Zalacznik krotki opis | Zadanie 7 – Mięso i wędliny - zgodnie z Załącznikiem nr 2 i 9 do SIWZ |
Zalacznik czesc nr | 2 |
Zalacznik nazwa | Zadanie 8 - Drób |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15112000-6 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik okres w miesiacach | 12 |
Zalacznik krotki opis | Zadanie 8 - Drób |
Zalacznik czesc nr | 3 |
Zalacznik nazwa | Zadanie 10 – Mrożone warzywa |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15331170-9 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik okres w miesiacach | 12 |
Zalacznik krotki opis | Zadanie 10 – Mrożone warzywa - zgodnie z Załącznikiem nr 2 i 9 do SIWZ |
Zalacznik czesc nr | 4 |
Zalacznik nazwa | Zadanie 11 - Lody |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15555000-3 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik okres w miesiacach | 12 |
Zalacznik krotki opis | Zadanie 11 - Lody - zgodnie z Załącznikiem nr 2 i 9 do SIWZ |
Criterion
Kryteria | cena |
Znaczenie | 60,00 |
Kryteria | Czas realizacji/dostawy zamówienia uzupełniającego w dniu dostawy |
Znaczenie | 40,00 |