| GuidZP400 | b6a5610f-45cb-4f80-b114-73756dbc0d6f | 
							                							                									
						| Biuletyn | 575054-N-2019 | 
							                									
						| Zamawiajacy nazwa | Szkoła Podstawowa Nr 5 | 
							                									
						| Regon | 71267000000000 | 
							                									
						| Zamawiajacy adres ulica | ul. Kilińskiego | 
							                									
						| Zamawiajacy adres numer domu | 12 | 
							                									
						| Zamawiajacy miejscowosc | Lubin | 
							                									
						| Zamawiajacy kod pocztowy | 59-300 | 
							                									
						| Zamawiajacy panstwo | Polska | 
							                									
						| Zamawiajacy wojewodztwo | dolnośląskie | 
							                									
						| Zamawiajacy telefon | 767 462 241 | 
							                									
						| Zamawiajacy fax | 767 462 241 | 
							                									
						| Zamawiajacy email | sp5@ok.um.lubin.pl | 
							                									
						| Zamieszczanie obowiazkowe | 1 | 
							                									
						| Ogloszenie dotyczy | 1 | 
							                									
						| Czy finansowane z unii | 2 | 
							                									
						| Czy ubiegac zaklady pracy | 2 | 
							                									
						| Minimalny procent zatrudnienia | 0% | 
							                							                							                							                							                									
						| Rodzaj zamawiajacego | 8 | 
							                									
						| Rodzaj zamawiajacego inny | Szkoła Podstawowa | 
							                							                									
						| Czy zamieszczona bedzie specyfikacja | 1 | 
							                									
						| Zamieszczona bedzie specyfikacja | sp5lubin.edu.pl | 
							                							                									
						| Czy oferty wnioski dostepne | 1 | 
							                									
						| Oferty wnioski dostepne | sp5@ok.um.lubin.pl | 
							                									
						| Czy dopuszczone wymagane przeslanie ofert | 1 | 
							                									
						| Dopuszczone wymagane przeslanie ofert inny | osobiście, pocztą, kurier,fax | 
							                							                							                									
						| Nazwa nadana zamowieniu | Dostawa artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej nr 5 w Lubinie | 
							                									
						| Numer referencyjny | Kg.211.1.2019 | 
							                							                									
						| Rodzaj zamowienia | 1 | 
							                									
						| Czy podzielone na czesci | 1 | 
							                							                									
						| Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy | 5 | 
							                									
						| Okreslenie przedmiotu | Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 5 w Lubinie tj. warzyw, owoców i jajek, produktów zwierzęcych w formie mięsa i wyrobów mięsnych, ryb przetworzonych, produktów mleczarskich, pieczywa, produktów przemiału ziarna, olejów i tłuszczów, produktów głęboko mrożonych zgodnie z wykazami określonymi w załącznikach do SIWZ | 
							                									
						| Cpv glowny przedmiot | 03000000-1 | 
							                									
						| Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 | 
							                							                									
						| Czy przewiduje udzielenie zamowien 67 tekst | Dodatkowa | 
							                									
						| Data rozpoczecia | 2019-09-02T00:00:00+02:00 | 
							                									
						| Data zakonczenia | 2020-06-30T00:00:00+02:00 | 
							                									
						| Okreslenie warunkow | Określenie warunków: Za spełnienie warunku Zamawiający uzna wykonanie w okresie 3 lat (a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie) przed upływem terminu składania ofert przynajmniej dwóch dostaw w zakresie określonym w przedmiocie zamówienia o wartości z podatkiem Vat nie mniejszej niż cena ofertowa Wykonawcy, z podaniem ich wartości, przedmiotu, daty i miejsca wykonania oraz załączeniem dokumentów potwierdzających, że dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie. | 
							                									
						| Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow | Zamawiający wymaga od Wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób. | 
							                									
						| Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie | 1 | 
							                									
						| Art 24 ust 5 pkt 1 | 1 | 
							                									
						| Art 24 ust 5 pkt 2 | 1 | 
							                									
						| Art 24 ust 5 pkt 3 | 1 | 
							                									
						| Art 24 ust 5 pkt 4 | 1 | 
							                									
						| Art 24 ust 5 pkt 5 | 1 | 
							                									
						| Art 24 ust 5 pkt 6 | 1 | 
							                									
						| Art 24 ust 5 pkt 7 | 1 | 
							                									
						| Art 24 ust 5 pkt 8 | 1 | 
							                									
						| Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 | 
							                							                									
						| Inne dokumenty niewymienione | Wypełniony formularz oferty - załączniki do SIWZ od nr 8 do 12,; Oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia; Wykaz potwierdzający wykonanie dostaw, Zaparafowane wzory umowy, Pełnomocnictwo wystawione dla osoby podpisującej ofertę,  Dokument ustanawiający pełnomocnika i upoważniający go do podpisywania oferty oraz reprezentowania podmiotów występujących w niniejszym postępowaniu - tylko w przypadku złożenia oferty wspólnej; Oświadczenie w związku z obowiązkiem informacyjnym; | 
							                							                							                							                							                							                							                									
						| Zastosowanie procedury pzp | 1 | 
							                									
						| IV 6 1 sposob udostepniania | W przypadku, gdy informacje zawarte w w ofercie stanowią tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu przepisów u stawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji, co do których Wykonawca zastrzega, że nie mogą być udostępnione innym uczestnikom postępowania, muszą być oznakowane klauzulą "Informacje stanowiące tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu ustawy art 11 ust 4 ustawy z dnia 16 kwietnia o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji (tj. Dz.U z 2003 nr 153 poz. 1503 z późn. zm). Wykonawca nie może w szczególności zastrzec informacji dotyczących cen, terminu wykonania zamówienia, okresu gwarncji i warunków płatności zawartych w ofercie (art. 86 ust. 4 ustawy Pzp). | 
							                									
						| IV 4 4 data | 2019-07-31T00:00:00+02:00 | 
							                									
						| IV 4 4 godzina | 10:00 | 
							                									
						| IV 4 5 okres | 30 | 
							                							                									
									
																																																					
									| Zalacznik czesc nr | 1 | 
																																			
									| Zalacznik nazwa | Zadanie nr 1 - Zboża, ziemniaki, warzywa, owoce i orzech oraz jaja. | 
																																			
									| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15300000-1 | 
																																			
									| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 117049,00 | 
																																			
									| Waluta zal | pln | 
																																			
									| Zalacznik data rozpoczecia | 2019-09-02T00:00:00+02:00 | 
																																			
									| Zalacznik data zakonczenia | 2020-06-30T00:00:00+02:00 | 
																																			
									| Zalacznik krotki opis | Wymagania dla owoców i warzyw: gatunek i klasa I, czyste, twarde bez oznak więdnięcia, smak i zapach swoisty bez oznak zgnilizny czy zepsucia, powinny być opakowane i zabezpieczone z etykietą od jakiego producenta lub dostawcy i terminem  ważności do spożycia, opakowania max do 15 kg Opakowania bez oznak uszkodzenia. Wymagania dla jaj: Gatunek I, wielkość jaj - L, z długim terminem ważności, opieczętowane, bez oznak zepsucia i pęknięć, w opakowaniach (wytłaczankach) przeznaczonych do przewozu jaj na których powinna być etykieta lub informacja z datą produkcji, rodzajem i pochodzeniem jaj i terminem przydatności do spozycia. | 
														
						|  |  | 
																																																					
									| Zalacznik czesc nr | 2 | 
																																			
									| Zalacznik nazwa | Zadanie nr 2 - produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne. | 
																																			
									| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15100000-9 | 
																																			
									| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 50313,35 | 
																																			
									| Waluta zal | pln | 
																																			
									| Zalacznik data rozpoczecia | 2019-09-02T00:00:00+02:00 | 
																																			
									| Zalacznik data zakonczenia | 2020-06-30T00:00:00+02:00 | 
																																			
									| Zalacznik krotki opis | Wymagania dla mięsa - Klasa I, świeże, czyste bez śladów zanieczyszczenia ciałami obcymi, konsystencja jędrna, odkształcająca się, elastyczna, smak i zapach swoisty bez oznak zaparzenia i zepsucia, niedopuszczalny zapach moczowy, barwa od jasnoczerwonej do ciemnoczerwonej, oznakowane przez lekarz weterynarii - zdatne do spożycia, ze sztuk zdrowych nie pochodzących od knurów i loch, podroby muszą być zapakowane w folię zgrzaną max 2 kg, na opakowaniu naklejona etykieta z datą produkcji i terminem przydatności do spożycia. 
Wymagania dla wędlin: Klasa I, świeże, powierzchnia sucha, osłonka ściśle przylegająca, równomiernie pomarszczona, niedopuszczalne zacieki tłuszczu, pęknięcia, wyciek farszu, w osłonkach naturalnych lub sztucznych, wędliny muszą być zapakowane w folię zgrzaną, w opakowaniu do 3 kg, na opakowaniu ma być naklejona etykieta z datą podukcji oraz terminem przydatności do spożycia. | 
														
						|  |  | 
																																																					
									| Zalacznik czesc nr | 3 | 
																																			
									| Zalacznik nazwa | Zadanie nr 3 - Produkty mleczarskie. | 
																																			
									| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15500000-3 | 
																																			
									| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 9232,20 | 
																																			
									| Waluta zal | pln | 
																																			
									| Zalacznik data rozpoczecia | 2019-09-02T00:00:00+02:00 | 
																																			
									| Zalacznik data zakonczenia | 2020-06-30T00:00:00+02:00 | 
																																			
									| Zalacznik krotki opis | Wymagania dla produktów mleczarskich: klasa I, świeże bez oznak pleśni i zanieczyszczeń ciałami obcymi, opakowania zgodne z zasadami HACCP całe nie uszkodzone, bez pęknięć, sery powinny być w opakowaniu oryginalnym, z datą produkcji i przydatności do spożycia na etykiecie. | 
														
						|  |  | 
																																																					
									| Zalacznik czesc nr | 4 | 
																																			
									| Zalacznik nazwa | Rózne produkty spożywcze oraz produkty przemiału ziarna i skrobiowe, oleje. Ryby przetworzone i konserwy. | 
																																			
									| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15800000-6 | 
																																			
									| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 40387,95 | 
																																			
									| Waluta zal | pln | 
																																			
									| Zalacznik data rozpoczecia | 2019-09-02T00:00:00+02:00 | 
																																			
									| Zalacznik data zakonczenia | 2020-06-30T00:00:00+02:00 | 
																																			
									| Zalacznik krotki opis | Wymagania dotyczące różnych produktów spożywczych: gat. i klasa I opakowania szczelnie zamknięte, bez oznak uszkodzenia, z informacją na opakowaniu o składnikach zawartych w towarze, wyraźnie widoczną datą produkcji i terminem ważności do spożycia, opakowania bez oznak uszkodzenia, bez oznak ciał obcych, zanieczyszczeń mineralnych i organicznych, sypkie, suche. | 
														
						|  |  | 
																																																					
									| Zalacznik czesc nr | 5 | 
																																			
									| Zalacznik nazwa | Zadanie nr 5 - Produkty głęboko mrożone. | 
																																			
									| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15330000-0 | 
																																			
									| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 31422,85 | 
																																			
									| Waluta zal | pln | 
																																			
									| Zalacznik data rozpoczecia | 2019-09-02T00:00:00+02:00 | 
																																			
									| Zalacznik data zakonczenia | 2020-06-30T00:00:00+02:00 | 
																																			
									| Zalacznik krotki opis | Wymagania dla owoców i warzyw: gatunek i klasa I  w opakowaniu od producenta z etykietą lub informacją o produkcie - składnikach zawartych, z czytelną datą produkcji i terminem ważności do spożycia, opakowania bez oznak uszkodzenia, pęknięcia, nie rozmrożone, bez oznak zepsucia.
Wymagania dla ryb: mrożone, gatunek I, z długim terminem ważności, zapach swoisty bez oznak zepsucia i charakterystyczny dla ryb, w opakowaniu hermetycznie zamknietym lub w opakowaniu oryginalnym na którym powinna być etykieta z datą produkcji i przydatności do spożycia. | 
														
						|  |  |