DOSTAWA WARZYW I OWOCÓW
Publication date | 2019-08-06 |
End date | 2019-08-19 00:00:00 |
Instytucja | Centrum Rehabilitacji Rolników Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego |
Miejscowość | Horyniec-Zdrój |
Województwo | podkarpackie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 582929-N-2019 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 153000001 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
4.1. Przedmiotem postępowania jest dostawa warzyw i owoców zwanych dalej towarem do Zamawiającego (loco - magazyn żywnościowy). Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera Załącznik nr 1 do formularza oferty – Specyfikacja cenowa Wykonawcy. 4.2. Wymagania ogólne dla zamówienia: 1) dostarczane warzywa i owoce muszą spełniać normy handlowe zawarte w Rozporządzeniu Komisji WE nr 543/2011 z dnia 7 czerwca 2011 r. 2) warzywa i owoce świeże nie objęte szczegółowymi normami muszą spełniać wymagania normy ogólnej, zgodnie z którą warzywa i owoce wprowadzone do obrotu muszą spełniać wymagania minimalne, czyli muszą być: całe, zdrowe, czyste, wolne od szkodników oraz uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, wolne od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, wolne od jakichkolwiek obcych zapachów i smaków, wystarczająco rozwinięte i odpowiednio dojrzałe, w stanie umożliwiającym transport i dotarcie do miejsca przeznaczenia w zadowalającym stanie, oznakowane krajem pochodzenia. 4.3. Zamawiający wymaga by warzywa i owoce świeże dostarczane były w atestowanych opakowaniach spełniających wymagania sanitarno-epidemiologiczne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 o bezpieczeństwie żywności i żywienia. 4.4. Wykonawca zobowiązany jest należycie zabezpieczyć przedmiot zamówienia na czas przewozu i ponosi odpowiedzialność za całość i nienaruszalność dostarczonego towaru. 4.5. Dla zapewnienie bezpieczeństwa żywności i żywienia Wykonawca winien posiadać wdrożony system analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli HACCP. 4.6. Wykonawca dostarczać będzie ww. artykuły własnym transportem, na swój koszt, zgodnie z wymogami sanitarnymi i HACCP |
Dodatkowe informacje
GuidZP400 | 16a0da12-955c-456b-a3dd-8120e5ee116f |
Biuletyn | 582929-N-2019 |
Zamawiajacy nazwa | Centrum Rehabilitacji Rolników Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego |
Regon | 65013987800000 |
Zamawiajacy adres ulica | ul. Sanatoryjna |
Zamawiajacy adres numer domu | 2 |
Zamawiajacy miejscowosc | Horyniec-Zdrój |
Zamawiajacy kod pocztowy | 37-620 |
Zamawiajacy panstwo | Polska |
Zamawiajacy wojewodztwo | podkarpackie |
Zamawiajacy telefon | 016 631 34 43 |
Zamawiajacy fax | 016 631 34 43 |
Zamawiajacy email | zamowienia@crr-horyniec.pl |
Adres strony url | www.crr-horyniec.pl |
Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
Ogloszenie dotyczy | 1 |
Czy finansowane z unii | 2 |
Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
Rodzaj zamawiajacego | 8 |
Rodzaj zamawiajacego inny | Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej |
Zamieszczona bedzie specyfikacja | www.crr-horyniec.pl |
Czy wymagane przeslanie ofert | 1 |
Wymagane przeslanie ofert inny | pisemnie, w formie papierowej |
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | Centrum Rehabilitacji Rolników KRUS w Horyńcu-Zdroju, ul. Sanatoryjna 2, 37-620 Horyniec-Zdrój |
Nazwa nadana zamowieniu | DOSTAWA WARZYW I OWOCÓW |
Numer referencyjny | ZP.262.1.2019 |
Rodzaj zamowienia | 1 |
Okreslenie przedmiotu | 4.1. Przedmiotem postępowania jest dostawa warzyw i owoców zwanych dalej towarem do Zamawiającego (loco - magazyn żywnościowy). Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera Załącznik nr 1 do formularza oferty – Specyfikacja cenowa Wykonawcy. 4.2. Wymagania ogólne dla zamówienia: 1) dostarczane warzywa i owoce muszą spełniać normy handlowe zawarte w Rozporządzeniu Komisji WE nr 543/2011 z dnia 7 czerwca 2011 r. 2) warzywa i owoce świeże nie objęte szczegółowymi normami muszą spełniać wymagania normy ogólnej, zgodnie z którą warzywa i owoce wprowadzone do obrotu muszą spełniać wymagania minimalne, czyli muszą być: całe, zdrowe, czyste, wolne od szkodników oraz uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, wolne od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, wolne od jakichkolwiek obcych zapachów i smaków, wystarczająco rozwinięte i odpowiednio dojrzałe, w stanie umożliwiającym transport i dotarcie do miejsca przeznaczenia w zadowalającym stanie, oznakowane krajem pochodzenia. 4.3. Zamawiający wymaga by warzywa i owoce świeże dostarczane były w atestowanych opakowaniach spełniających wymagania sanitarno-epidemiologiczne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 o bezpieczeństwie żywności i żywienia. 4.4. Wykonawca zobowiązany jest należycie zabezpieczyć przedmiot zamówienia na czas przewozu i ponosi odpowiedzialność za całość i nienaruszalność dostarczonego towaru. 4.5. Dla zapewnienie bezpieczeństwa żywności i żywienia Wykonawca winien posiadać wdrożony system analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli HACCP. 4.6. Wykonawca dostarczać będzie ww. artykuły własnym transportem, na swój koszt, zgodnie z wymogami sanitarnymi i HACCP |
Cpv glowny przedmiot | 15300000-1 |
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 |
Okres w miesiacach | 12 |
Okreslenie warunkow | Zamawiający nie stawia wymagań w tym zakresie. |
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow | Zamawiający nie stawia wymagań w tym zakresie. |
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow | Wykonawca spełni warunek dotyczący zdolności technicznej lub zawodowej, jeżeli wykaże, że wykonał w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, co najmniej jednej dostawy z podaniem jej wartości, przedmiotu, daty wykonania i odbiorcy oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że dostawa została wykonana lub jest wykonywana należycie (np. poświadczenia, referencje), wydane nie wcześniej niż 3 miesiące przed terminem upływu składania ofert. |
Zdolnosc techniczna informacje dodatkowe | W przypadku, gdy Wykonawcy wspólnie (konsorcjum) ubiegają się o zamówienie powyższe warunki powinien spełnić każdy podmiot występujący wspólnie |
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie | 1 |
Art 24 ust 5 pkt 1 | 1 |
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 |
Wykaz dokumentow zaswiadczen | odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia Wykonawcy z udziału w postępowaniu na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy |
Zakresie warunkow udzialu | wykaz dostaw (załącznik nr 6 do SIWZ) |
Inne dokumenty niewymienione | Pełnomocnictwo do reprezentowania Wykonawcy w niniejszym postępowaniu oraz do podpisania umowy (o ile nie wynika z dokumentów rejestracyjnych). Pełnomocnictwo musi być podpisane przez osoby uprawnione do reprezentowania Wykonawcy (podpisy i pieczęcie oryginalne) lub mieć postać aktu notarialnego, albo notarialnie potwierdzonej kopii |
Zastosowanie procedury pzp | 1 |
IV 4 4 data | 2019-08-19T00:00:00+02:00 |
IV 4 4 godzina | 10:00 |
IV 4 4 jezyki | polski |
IV 4 5 okres | 30 |
Criterion
Kryteria | cena |
Znaczenie | 100,00 |