Przygotowanie i dostarczenie posiłków do szkół w gminie wiejskiej Biała Podlaska w roku szkolnym 2019-2020
Publication date | 2019-08-08 |
End date | 2019-08-16 00:00:00 |
Instytucja | Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej |
Miejscowość | Biała Podlaska |
Województwo | lubelskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 584071-N-2019 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 158942106 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
W okresie od 03.09.2019r do 25.06.2020r posiłki dwudaniowe ( 5x tygodniowo): Szkoła Podstawowa: zupa 450g + pieczywo 40g, danie mięsne (kotlet schabowy 65g lub kotlet mielony 85g lub gołąbki 170g)+ ziemniaki lub kasza lub ryż lub makaron 200g + surówki lub jarzyny 100g + kompot 200ml, lub danie rybne 125g + ziemniaki lub kasza lub ryż lub makaron 200g+ surówki lub jarzyny 100g lub naleśniki lub placki lub pierogi 300g + kompot 200ml; W okresie od 03.09.2019r do 25.06.2020r posiłki dwudaniowe (5 x tygodniowo): Punkt Przedszkolny , Oddział Przedszkolny zupa 225g + pieczywo 20g, danie mięsne (kotlet schabowy 32,5g lub kotlet mielony 42,5g lub gołąbki 85g)+ ziemniaki lub kasza lub ryż lub makaron 100g + surówki lub jarzyny 50g + kompot 200ml, lub danie rybne 62,5g + ziemniaki lub kasza lub ryż lub makaron 100g+ surówki lub jarzyny 50g lub naleśniki lub placki lub pierogi 150g + kompot 200ml; Z zastrzeżeniem, iż w każdym powyższym przypadku naleśniki lub placki lub pierogi nie mogą być serwowane częściej, niż 2 razy w ciągu tygodnia kalendarzowego. Wykonawca zobowiązany jest do przestrzegania wymagań Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. W sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach. Pod pojęciem „danie mięsne” należy rozumieć porcję mięsa drobiowego (z wyłączeniem skrzydełek), wieprzowego lub wołowego (z wyłączeniem kiełbasy i parówek). Zakres: Przygotowanie gorących posiłków wyszczególnionych w §1 projektu umowy (załącznik nr 2 do SIWZ) w dni nauki szkolnej z ich dostarczeniem i podaniem w stołówkach szkolnych na terenie gminy wiejskiej Biała Podlaska: Część 1: Punkt Przedszkolny i Oddział Przedszkolny Swory: 5 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu wykonywania działalności Wykonawcy. Część 2: Szkoła Podstawowa Swory: 15 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu wykonywania działalności Wykonawcy. Część 3: Punkt Przedszkolny i Oddział Przedszkolny Cicibór Duży: 5 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu wykonywania działalności Wykonawcy. Część 4: Szkoła Podstawowa Cicibór Duży : 15 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu wykonywania działalności Wykonawcy. Część 5: Punkt Przedszkolny i Oddział Przedszkolny Grabanów: 5 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu wykonywania działalności Wykonawcy. Część 6: Szkoła Podstawowa Grabanów: 5 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu wykonywania działalności Wykonawcy. Część 7: Punkt Przedszkolny i Oddział Przedszkolny Ortel Książęcy: 5 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu wykonywania działalności Wykonawcy. Część 8: Szkoła Podstawowa Ortel Książęcy: 10 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu wykonywania działalności Wykonawcy. Część 9: Punkt Przedszkolny i Oddział Przedszkolny Sitnik: 10 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu wykonywania działalności Wykonawcy. Część 10: Szkoła Podstawowa Sitnik: 10 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu wykonywania działalności Wykonawcy. Część 11: Punkt Przedszkolny i Oddział Przedszkolny Sławacinek Stary: 10 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu działalności Wykonawcy. Część 12: Szkoła Podstawowa Sławacinek Stary: 25 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu wykonywania działalności Wykonawcy. Część 13: Punkt Przedszkolny i Oddział Przedszkolny Styrzyniec : 5 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu działalności Wykonawcy. Część 14: Szkoła Podstawowa Styrzyniec: 20 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu działalności Wykonawcy. Część 15: Punkt Przedszkolny i Oddział Przedszkolny Woskrzenice Duże: 15 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu działalności Wykonawcy. Część 16: Szkoła Podstawowa Woskrzenice Duże: 30 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu działalności Wykonawcy. Część 17: Punkt Przedszkolny i Oddział Przedszkolny Hrud: 5 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu działalności Wykonawcy. Część 18: Szkoła Podstawowa Hrud: 10 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu działalności Wykonawcy. Część 19. Punkt Przedszkolny i Oddział Przedszkolny Dokudów Pierwszy: 10 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu działalności Wykonawcy. Część 20: Szkoła Podstawowa Dokudów Pierwszy: 20 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu działalności Wykonawcy. UWAGA: Zamawiający zastrzega możliwość zmiany ilości posiłków w poszczególnych dniach i w poszczególnych szkołach do 30% przewidywanej ilości posiłków – o zmianach będzie informował Wykonawcę z wyprzedzeniem co najmniej dwudniowym. UWAGA: Zamawiający zastrzega godziny wydawania posiłków: szkoły podstawowe: duża przerwa, punkty przedszkolne i oddziały przedszkolne: po dużej przerwie. Wykonawca zobowiązany jest do przestrzegania wymagań Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. W sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach. Pod pojęciem „danie mięsne” należy rozumieć porcję mięsa drobiowego (z wyłączeniem skrzydełek), wieprzowego lub wołowego (z wyłączeniem kiełbasy i parówek). |
Dodatkowe informacje
GuidZP400 | dd1da15c-c3eb-4d6a-a34e-ded4d1e71b2a |
Biuletyn | 584071-N-2019 |
Zamawiajacy nazwa | Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej |
Regon | 23005000000000 |
Zamawiajacy adres ulica | ul. Prosta |
Zamawiajacy adres numer domu | 31 |
Zamawiajacy miejscowosc | Biała Podlaska |
Zamawiajacy kod pocztowy | 21-500 |
Zamawiajacy panstwo | Polska |
Zamawiajacy wojewodztwo | lubelskie |
Zamawiajacy telefon | 0-83 343 32 84, |
Zamawiajacy fax | 0-83 343 14 25 |
Zamawiajacy email | gops@gmina-bialapodlaska.pl, |
Adres strony url | nowa.gmina-bialapodlaska.pl |
Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
Ogloszenie dotyczy | 1 |
Czy finansowane z unii | 2 |
Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
Rodzaj zamawiajacego | 9 |
Zamieszczona bedzie specyfikacja | ugbialapodlaska.bip-lublin.pl |
Nazwa nadana zamowieniu | Przygotowanie i dostarczenie posiłków do szkół w gminie wiejskiej Biała Podlaska w roku szkolnym 2019-2020 |
Numer referencyjny | GOPS.271.1.2019 |
Rodzaj zamowienia | 2 |
Okreslenie przedmiotu | W okresie od 03.09.2019r do 25.06.2020r posiłki dwudaniowe ( 5x tygodniowo): Szkoła Podstawowa: zupa 450g + pieczywo 40g, danie mięsne (kotlet schabowy 65g lub kotlet mielony 85g lub gołąbki 170g)+ ziemniaki lub kasza lub ryż lub makaron 200g + surówki lub jarzyny 100g + kompot 200ml, lub danie rybne 125g + ziemniaki lub kasza lub ryż lub makaron 200g+ surówki lub jarzyny 100g lub naleśniki lub placki lub pierogi 300g + kompot 200ml; W okresie od 03.09.2019r do 25.06.2020r posiłki dwudaniowe (5 x tygodniowo): Punkt Przedszkolny , Oddział Przedszkolny zupa 225g + pieczywo 20g, danie mięsne (kotlet schabowy 32,5g lub kotlet mielony 42,5g lub gołąbki 85g)+ ziemniaki lub kasza lub ryż lub makaron 100g + surówki lub jarzyny 50g + kompot 200ml, lub danie rybne 62,5g + ziemniaki lub kasza lub ryż lub makaron 100g+ surówki lub jarzyny 50g lub naleśniki lub placki lub pierogi 150g + kompot 200ml; Z zastrzeżeniem, iż w każdym powyższym przypadku naleśniki lub placki lub pierogi nie mogą być serwowane częściej, niż 2 razy w ciągu tygodnia kalendarzowego. Wykonawca zobowiązany jest do przestrzegania wymagań Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. W sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach. Pod pojęciem „danie mięsne” należy rozumieć porcję mięsa drobiowego (z wyłączeniem skrzydełek), wieprzowego lub wołowego (z wyłączeniem kiełbasy i parówek). Zakres: Przygotowanie gorących posiłków wyszczególnionych w §1 projektu umowy (załącznik nr 2 do SIWZ) w dni nauki szkolnej z ich dostarczeniem i podaniem w stołówkach szkolnych na terenie gminy wiejskiej Biała Podlaska: Część 1: Punkt Przedszkolny i Oddział Przedszkolny Swory: 5 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu wykonywania działalności Wykonawcy. Część 2: Szkoła Podstawowa Swory: 15 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu wykonywania działalności Wykonawcy. Część 3: Punkt Przedszkolny i Oddział Przedszkolny Cicibór Duży: 5 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu wykonywania działalności Wykonawcy. Część 4: Szkoła Podstawowa Cicibór Duży : 15 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu wykonywania działalności Wykonawcy. Część 5: Punkt Przedszkolny i Oddział Przedszkolny Grabanów: 5 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu wykonywania działalności Wykonawcy. Część 6: Szkoła Podstawowa Grabanów: 5 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu wykonywania działalności Wykonawcy. Część 7: Punkt Przedszkolny i Oddział Przedszkolny Ortel Książęcy: 5 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu wykonywania działalności Wykonawcy. Część 8: Szkoła Podstawowa Ortel Książęcy: 10 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu wykonywania działalności Wykonawcy. Część 9: Punkt Przedszkolny i Oddział Przedszkolny Sitnik: 10 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu wykonywania działalności Wykonawcy. Część 10: Szkoła Podstawowa Sitnik: 10 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu wykonywania działalności Wykonawcy. Część 11: Punkt Przedszkolny i Oddział Przedszkolny Sławacinek Stary: 10 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu działalności Wykonawcy. Część 12: Szkoła Podstawowa Sławacinek Stary: 25 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu wykonywania działalności Wykonawcy. Część 13: Punkt Przedszkolny i Oddział Przedszkolny Styrzyniec : 5 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu działalności Wykonawcy. Część 14: Szkoła Podstawowa Styrzyniec: 20 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu działalności Wykonawcy. Część 15: Punkt Przedszkolny i Oddział Przedszkolny Woskrzenice Duże: 15 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu działalności Wykonawcy. Część 16: Szkoła Podstawowa Woskrzenice Duże: 30 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu działalności Wykonawcy. Część 17: Punkt Przedszkolny i Oddział Przedszkolny Hrud: 5 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu działalności Wykonawcy. Część 18: Szkoła Podstawowa Hrud: 10 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu działalności Wykonawcy. Część 19. Punkt Przedszkolny i Oddział Przedszkolny Dokudów Pierwszy: 10 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu działalności Wykonawcy. Część 20: Szkoła Podstawowa Dokudów Pierwszy: 20 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu działalności Wykonawcy. UWAGA: Zamawiający zastrzega możliwość zmiany ilości posiłków w poszczególnych dniach i w poszczególnych szkołach do 30% przewidywanej ilości posiłków – o zmianach będzie informował Wykonawcę z wyprzedzeniem co najmniej dwudniowym. UWAGA: Zamawiający zastrzega godziny wydawania posiłków: szkoły podstawowe: duża przerwa, punkty przedszkolne i oddziały przedszkolne: po dużej przerwie. Wykonawca zobowiązany jest do przestrzegania wymagań Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. W sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach. Pod pojęciem „danie mięsne” należy rozumieć porcję mięsa drobiowego (z wyłączeniem skrzydełek), wieprzowego lub wołowego (z wyłączeniem kiełbasy i parówek). |
Cpv glowny przedmiot | 15894210-6 |
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 |
Data rozpoczecia | 2019-09-03T00:00:00+02:00 |
Data zakonczenia | 2020-06-25T00:00:00+02:00 |
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow | posiadanie odpowiedniego potencjału technicznego do prawidłowej realizacji zamówienia w postaci nie mniej niż trzech środków transportu dopuszczonych do przewozu żywności, posiadanie odpowiedniego potencjału kadrowego do realizacji zamówienia w postaci co najmniej jednej osoby zatrudnionej na stanowisku dietetyka |
Czy zdolnosc techniczna wymaga wykonawcow | 1 |
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 |
Zakresie warunkow udzialu | wykaz wykonanych w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert ( w przypadku usług okresowych lub ciągłych również usług wykonywanych o podobnym charakterze tj. przygotowanie o dostarczenie posiłków dla min. 110 osób w okresie min. 3 miesięcy, wraz z dowodami określającymi, czy usługi zostały należycie wykonane lub są należycie wykonywane w przypadku usług okresowych lub ciągłych. |
IV 4 4 data | 2019-08-16T00:00:00+02:00 |
IV 4 4 godzina | 12:00 |
IV 4 4 jezyki | obowiązuje język polski |
IV 4 5 okres | 30 |
Criterion
Kryteria | kryterium społeczne |
Znaczenie | 20,00 |
Kryteria | dośw. osób zatrudn. na stan. dietetyka |
Znaczenie | 20,00 |
Kryteria | cena |
Znaczenie | 60,00 |