Dostawa mleka i przetworów mlecznych dla Szkoły Podoficerskiej Państwowej Straży Pożarnej w Bydgoszczy
Publication date | 2019-11-20 |
End date | 2019-11-28 00:00:00 |
Instytucja | Szkoła Podoficerska Państwowej Straży Pożarnej w Bydgoszczy |
Miejscowość | Bydgoszcz |
Województwo | kujawsko-pomorskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 625444-N-2019 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 155000003 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest dostawa mleka i przetworów mlecznych dla Szkoły Podoficerskiej Państwowej Straży Pożarnej w Bydgoszczy, ul. Glinki 86, 85-861 Bydgoszcz zgodnie z wykazem przedstawionym w załączniku nr 6 do niniejszej specyfikacji. Podane ilości stanowią szacunkowe zapotrzebowanie i nie muszą być zakupione w całości. Miejsca wykonywanych dostaw: Bydgoszcz ul. Glinki 86 oraz Tylna Góra gmina Koronowo (ok. 30% z szacowanej ilości asortymentu). Zakres zamówienia: 1. mleko 2% opakowanie 5 l. 6000 l 2. mleko 2% opakowanie 1 l. 500 l 3. śmietana ukwaszona 18% opak. 200g 1600 kg 4. masło śmietankowe min. 82% tłuszczu opak. 200g 3500 kg 5. kiefir naturalny opak. od 300- 400g 200 kg 6. jogurt naturalny opak. 150- 200g 200 kg 7. jogurt owocowy mały różne smaki opak. 120- 180g 400 kg 8. ser żółty typu gouda opak.od 1,5- 3kg tłuszczu min.40% 600 kg 9. ser żółty typu szwajcarski opak.od 1,5- 3kg tłuszczu min.40% 500 kg 10. ser żółty typu salami opak. od 1,5 -3 kg tłuszczu mni.40% 500 kg 11. ser biały twaróg półtusty opak.0,5- 1,5kg 800 kg 12. twarożek ziarnisty typu grani opak.od 100-200g 1000 kg 13. serek homogenizowany różne smaki opak.od 100-150g 1000 kg 14. serek maślany kanapkowy opak.od 130 -150g 1000 kg 15. serek topiony kostka opak. 100g 400 kg 16. serek topiony kiełbaska opak. 100 -120g 400 kg 17. serek smażony z kminkiem i bez kminku opak.100 -200g 100 kg 18. ser sałatkowo kanapkowy opak. 200- 300g 100 kg 19. ser topiony w krążkach opak.180- 200g 300 kg 20. ser pleśniowy opak. 125 -300g 100 kg 21. ser topiony wędzony opak. 90 -110g 100 kg 22. maślanka naturalna opak. 1 l. karton 500 l 23. ser typu fromage opak. 80 -100g 400 kg 24. deser waniliowo-czekoladowy z bitą śmietaną opak 120 -180g 800 kg 25. margaryna palma opak. 250g 200 kg 26. deser monte opak.150g 800 kg 27. ser mozzarella 125g 100 kg 28. serek danio 140 g 600 kg 29. maślanka owocowa 1 l 300 l 30. kinder mleczna kanapka 28g 100 kg 31. Ryż na mleku Belriso Zott 180-200 g 600 kg 32. Deser mleczny, różne smaki 125 g 400 kg 33. Serek puszysty, różne smaki Piątnica 150 g 600 kg 34. Jogurt grecki 400 g 200 kg 35. Serek wiejski z owocami 150 g Piątnica 200 kg 36. Deser mleczny Zuzia 130 g 200 kg 37. Ser wędzony królewski 1,50 kg – 3 kg 200 kg 38. Jogurt pitny butelka różne smaki 250 g – 300 g 400 kg |
Dodatkowe informacje
GuidZP400 | 73e4183b-e31e-4724-b5a4-2f78e9418c70 |
Biuletyn | 625444-N-2019 |
Zamawiajacy nazwa | Szkoła Podoficerska Państwowej Straży Pożarnej w Bydgoszczy |
Regon | 90585370000000 |
Zamawiajacy adres ulica | ul. Glinki |
Zamawiajacy adres numer domu | 86 |
Zamawiajacy miejscowosc | Bydgoszcz |
Zamawiajacy kod pocztowy | 85-861 |
Zamawiajacy panstwo | Polska |
Zamawiajacy wojewodztwo | kujawsko-pomorskie |
Zamawiajacy telefon | 523 498 400 |
Zamawiajacy email | sppspbydgoszcz@straz.gov.pl |
Adres strony url | http://www.sppsp.bydgoszcz.pl/zamowienia-publiczne.html |
Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
Ogloszenie dotyczy | 1 |
Czy finansowane z unii | 2 |
Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
Rodzaj zamawiajacego | 1 |
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja | 1 |
Zamieszczona bedzie specyfikacja | http://www.sppsp.bydgoszcz.pl/zamowienia-publiczne.html |
Czy wymagane przeslanie ofert | 1 |
Wymagane przeslanie ofert inny | Osobiście, za pośrednictwem operatora pocztowego lub za pośrednictwem posłańca |
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | Szkoła Podoficerska Państwowej Straży Pożarnej w Bydgoszczy, ul. Glinki 86, 85-861 Bydgoszcz. |
Nazwa nadana zamowieniu | Dostawa mleka i przetworów mlecznych dla Szkoły Podoficerskiej Państwowej Straży Pożarnej w Bydgoszczy |
Numer referencyjny | SPT.2370.9.2019 |
Rodzaj zamowienia | 1 |
Okreslenie przedmiotu | Przedmiotem zamówienia jest dostawa mleka i przetworów mlecznych dla Szkoły Podoficerskiej Państwowej Straży Pożarnej w Bydgoszczy, ul. Glinki 86, 85-861 Bydgoszcz zgodnie z wykazem przedstawionym w załączniku nr 6 do niniejszej specyfikacji. Podane ilości stanowią szacunkowe zapotrzebowanie i nie muszą być zakupione w całości. Miejsca wykonywanych dostaw: Bydgoszcz ul. Glinki 86 oraz Tylna Góra gmina Koronowo (ok. 30% z szacowanej ilości asortymentu). Zakres zamówienia: 1. mleko 2% opakowanie 5 l. 6000 l 2. mleko 2% opakowanie 1 l. 500 l 3. śmietana ukwaszona 18% opak. 200g 1600 kg 4. masło śmietankowe min. 82% tłuszczu opak. 200g 3500 kg 5. kiefir naturalny opak. od 300- 400g 200 kg 6. jogurt naturalny opak. 150- 200g 200 kg 7. jogurt owocowy mały różne smaki opak. 120- 180g 400 kg 8. ser żółty typu gouda opak.od 1,5- 3kg tłuszczu min.40% 600 kg 9. ser żółty typu szwajcarski opak.od 1,5- 3kg tłuszczu min.40% 500 kg 10. ser żółty typu salami opak. od 1,5 -3 kg tłuszczu mni.40% 500 kg 11. ser biały twaróg półtusty opak.0,5- 1,5kg 800 kg 12. twarożek ziarnisty typu grani opak.od 100-200g 1000 kg 13. serek homogenizowany różne smaki opak.od 100-150g 1000 kg 14. serek maślany kanapkowy opak.od 130 -150g 1000 kg 15. serek topiony kostka opak. 100g 400 kg 16. serek topiony kiełbaska opak. 100 -120g 400 kg 17. serek smażony z kminkiem i bez kminku opak.100 -200g 100 kg 18. ser sałatkowo kanapkowy opak. 200- 300g 100 kg 19. ser topiony w krążkach opak.180- 200g 300 kg 20. ser pleśniowy opak. 125 -300g 100 kg 21. ser topiony wędzony opak. 90 -110g 100 kg 22. maślanka naturalna opak. 1 l. karton 500 l 23. ser typu fromage opak. 80 -100g 400 kg 24. deser waniliowo-czekoladowy z bitą śmietaną opak 120 -180g 800 kg 25. margaryna palma opak. 250g 200 kg 26. deser monte opak.150g 800 kg 27. ser mozzarella 125g 100 kg 28. serek danio 140 g 600 kg 29. maślanka owocowa 1 l 300 l 30. kinder mleczna kanapka 28g 100 kg 31. Ryż na mleku Belriso Zott 180-200 g 600 kg 32. Deser mleczny, różne smaki 125 g 400 kg 33. Serek puszysty, różne smaki Piątnica 150 g 600 kg 34. Jogurt grecki 400 g 200 kg 35. Serek wiejski z owocami 150 g Piątnica 200 kg 36. Deser mleczny Zuzia 130 g 200 kg 37. Ser wędzony królewski 1,50 kg – 3 kg 200 kg 38. Jogurt pitny butelka różne smaki 250 g – 300 g 400 kg |
Cpv glowny przedmiot | 15500000-3 |
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 |
Data rozpoczecia | 2020-01-02T00:00:00+01:00 |
Data zakonczenia | 2020-12-31T00:00:00+01:00 |
Okreslenie warunkow | Zamawiający wymaga dokumentu potwierdzającego stosowanie systemu HACCP |
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow | Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. |
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow | Zamawiający wymaga dostarczenia wykazu samochodów posiadających decyzję właściwego organu dopuszczającego pojazdy do przewozu żywności. Oceniając zdolność zawodową Wykonawcy, Zamawiający może stosownie do art. 22 d ust. 2 ustawy uznać, że Wykonawca nie posiada wymaganych zdolności, jeżeli zaangażowanie zasobów Wykonawcy w inne przedsięwzięcia gospodarcze Wykonawcy może mieć negatywny wpływ na realizację zamówienia. |
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie | 1 |
Art 24 ust 5 pkt 1 | 1 |
Art 24 ust 5 pkt 2 | 1 |
Art 24 ust 5 pkt 4 | 1 |
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 |
Wykaz dokumentow zaswiadczen | Odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Wymagany oryginał dokumentu lub kopia potwierdzona za zgodność z oryginałem. Zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, lub innego dokumentu potwierdzającego, że Wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem podatkowym w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu. Wymagany oryginał dokumentu lub kopia potwierdzona za zgodność z oryginałem. Zaświadczenie właściwej terenowej jednostki organizacyjnej Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego albo inny dokument potwierdzający, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne, wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, lub inny dokument potwierdzający, że Wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu. Wymagany oryginał dokumentu lub kopia potwierdzona za zgodność z oryginałem. |
Zakresie warunkow udzialu | Wypełniony formularz ofertowy Wzór stanowi załącznik nr 1 do specyfikacji. Wymagany oryginał dokumentu. Oświadczenie Wykonawcy zgodne z art. 25a ust. 1 ustawy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Wzór stanowi załącznik nr 2 do specyfikacji. Wymagany oryginał dokumentu. Oświadczenie Wykonawcy zgodne z art. 25a ust. 1 ustawy dot. przesłanek wykluczenia z postępowania. Wzór stanowi załącznik nr 3 do specyfikacji. Wymagany oryginał dokumentu. Wykaz asortymentu Wzór stanowi załącznik nr 6 do specyfikacji. Wymagany oryginał dokumentu. Zobowiązanie podmiotu trzeciego na podstawie art. 22a ust.2, iż realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami podmiotów, w szczególności przedstawiając zobowiązanie podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia. (Punkt: 6.4. – 6.5.). Wymagany oryginał dokumentu (jeżeli dotyczy). Pełnomocnictwo jeśli jest wymagane . Oznacza to, że jeżeli upoważnienie do podpisywania dokumentów przetargowych nie wynika wprost z dokumentu stwierdzającego status prawny Wykonawcy, to do oferty należy dołączyć oryginał lub poświadczoną notarialnie kopię stosownego pełnomocnictwa wystawionego przez osoby do tego upoważnione. |
Wykaz potwierdzenie okolicznosci | Oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej. Wzór stanowi załącznik nr 4 do specyfikacji. Wymagany oryginał dokumentu. |
Inne dokumenty niewymienione | Dokument potwierdzający stosowanie systemu HACCP Dokumentem tym może być jeden z niżej wymienionych: - certyfikat wydany przez firmy posiadające akredytację i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie oraz krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju, - zaświadczenie wydane przez właściwego terytorialnie Powiatowego Inspektora Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Inspekcji Weterynaryjnej, - oświadczenie Wykonawcy. Wymagany oryginał dokumentu lub kopia potwierdzona za zgodność z oryginałem. Wykaz samochodów posiadających decyzję właściwego organu dopuszczającego pojazdy do przewozu żywności. Wymagany oryginał dokumentu lub kopia potwierdzona za zgodność z oryginałem. |
Zastosowanie procedury pzp | 1 |
Zmiana umowy | 1 |
Zmiana umowy tekst | a) w okresie obowiązywania umowy Zamawiający zastrzega sobie prawo nie wybierania szacowanej ilości towaru określonego w specyfikacji istotnych warunków zamówienia. b) w przypadku wyczerpania przed końcem realizacji umowy ilości w poszczególnym asortymencie określonym w umowie, Wykonawca przewiduje możliwość dodatkowego zakupu tego asortymentu do końca realizacji umowy. W takiej sytuacji warunki dostawy nie ulegną zmianie, a wartość dodatkowych dostaw nie może przekroczyć kwoty uwzględnionej w umowie. Działanie takie nie wymaga sporządzania aneksu do umowy. c) na pisemny wniosek Wykonawcy, uzasadniający podwyżkę cen wynikającą z sytuacji rynkowej (w tym również zmianę stawki podatku VAT), Zamawiający może wyrazić zgodę na ich zmianę. Na tę okoliczność zostanie sporządzony i podpisany przez Strony aneks do umowy. d) jeżeli w okresie obowiązywania umowy Wykonawca będzie stosował ceny sprzedaży na aktualny dzień niższe niż przedstawione w załączniku nr 6 to zobowiązany jest je stosować w stosunku do Zamawiającego (również w przypadku zmiany stawki podatku VAT). e) zmiany producenta lub gramatury dostarczonego towaru na wniosek Wykonawcy pod warunkiem, że oferowany asortyment będzie takiej samej lub lepszej jakości oraz w tej samej cenie, a Wykonawca uzasadni konieczność dokonania takiej zmiany. W przypadku zgody na zmianę gramatury masa towaru musi mieścić się w przedziale zawartym w specyfikacji, a cena nie może ulec zmianie. f) terminu realizacji przedmiotu zamówienia - gdy zaistnieją okoliczności mające wpływ na termin realizacji, a których nie dało się przewidzieć w chwili zawarcia umowy. g) zmiany umowy polegające na zmianie danych Wykonawcy bez zmian samego Wykonawcy (np. zmiana siedziby, adresu, nazwy). h) sytuacji, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy i mających charakter zmian nieistotnych tj. nieodnoszących się do warunków, które gdyby zostały ujęte w ramach pierwotnej procedury udzielania zamówienia, umożliwiłyby dopuszczenie innej oferty niż ta, która została pierwotnie dopuszczona. i) sytuacji, których nie można było przewidzieć w dniu zawarcia umowy, a korzystnych dla Zamawiającego. j) inne niekorzystne dla Zamawiającego zmiany umowy dopuszczalne są tylko wówczas, jeżeli z powodu nadzwyczajnej zmiany stosunków spełnienie dostaw przez Dostawcę byłoby połączone z nadmiernymi trudnościami, albo groziłoby mu rażącą stratą, czego nie przewidywał on przy zawarciu umowy. k) zaistnienia omyłki pisarskiej, zmiany powszechnie obowiązujących przepisów prawa w zakresie mającym wpływ na realizację zamówienia oraz powstania niejasności lub rozbieżności w rozumieniu pojęć użytych w umowie, których nie będzie można usunąć w inny sposób, a zmiana będzie umożliwiać usunięcie rozbieżności i doprecyzowanie umowy w celu jej jednoznacznej interpretacji. l) w przypadku zmiany przepisów prawa – dopuszczalna jest taka zmiana umowy, która umożliwi dostosowanie postanowień niniejszej umowy lub przedmiotów umowy i jego wyposażenia do nowych przepisów prawa. |
IV 4 4 data | 2019-11-28T00:00:00+01:00 |
IV 4 4 godzina | 09:30 |
IV 4 4 jezyki | Polskim |
IV 4 5 okres | 30 |
Criterion
Kryteria | cena brutto |
Znaczenie | 60,00 |
Kryteria | czas dostawy zamówień interwencyjnych |
Znaczenie | 40,00 |