GuidZP400 |
c4263e06-bd5b-4a34-b3b6-3ff74c68bbfc
|
Biuletyn |
625069-N-2019
|
Zamawiajacy nazwa |
Samodzielny Publiczny Zespół Opieki Zdrowotnej w Leżajsku
|
Regon |
30665000000000
|
Zamawiajacy adres ulica |
ul. Leśna
|
Zamawiajacy adres numer domu |
22
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Leżajsk
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
37-300
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
podkarpackie
|
Zamawiajacy telefon |
17 240 47 23
|
Zamawiajacy fax |
17 240 47 23
|
Zamawiajacy email |
zamowienia@spzoz-lezajsk.pl
|
Adres strony url |
www.spzoz-lezajsk.pl
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
3
|
Czy dostep dokumentow zamowienia |
1
|
Dostep dokumentow zamowienia |
www.spzoz-lezajsk.pl
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
www.spzoz-lezajsk.pl
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
Wymagane jest przesłanie ofert w formie pisemnej
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
Samodzielny Publiczny Zespół Opieki Zdrowotnej w Leżajsku, ul. Leśna 20, 37-300 Leżajsk (Budynek Administracji), I piętro, pokój nr 12
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Dostawa mięsa, wędlin i ryb
|
Numer referencyjny |
DZP-380-23/2019
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Okreslenie przedmiotu |
Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa, wędlin i ryb z podziałem na 5 części
|
Cpv glowny przedmiot |
15100000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
1) odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt. 1 ustawy Pzp.
2) oświadczenie wykonawcy o przynależności albo braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej; w przypadku przynależności do tej samej grupy kapitałowej wykonawca może złożyć wraz z oświadczeniem dokumenty bądź informacje potwierdzające, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu
|
Wykaz potwierdzenie okolicznosci |
1) Oświadczenie Wykonawcy, że:
a) Wykonawca na zaoferowane wyroby posiada kartę produktu zawierającą wykaz składników, wartość odżywczą, składniki alergenne produktu oraz pozostałe informacje zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem wystawioną przez producenta, którą przedłoży Zamawiającemu na każde jego żądanie;
b) Wykonawca gwarantuje, że każda dostawa mięsa jest badana i zobowiązuje się przedstawić na każde żądanie Zamawiającego odpowiednie zaświadczenie właściwego lekarza weterynarii;
c) Wykonawca posiada wszelkie przewidziane prawem dokumenty weterynaryjne na pochodzenie i ubój zwierząt, które zostały wykorzystane do przygotowania asortymentu dostawy i udostępni je na każde żądanie Zmawiającego lub służb do tego uprawnionych – dotyczy części nr 1.
|
Inne dokumenty niewymienione |
1. Dokumenty podmiotów zagranicznych
1) Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentu, o którym mowa w pkt III.4) ppkt. 1 składa dokument wystawiony w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzający odpowiednio, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert.
2) Jeżeli w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania lub miejsce zamieszkania ma osoba, której dokument dotyczy, nie wydaje się dokumentów, o których mowa powyżej, zastępuje się je dokumentem zawierającym odpowiednio oświadczenie wykonawcy, ze wskazaniem osoby albo osób uprawnionych do jego reprezentacji, lub oświadczenie osoby, której dokument miał dotyczyć, złożone przed notariuszem lub przed organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego właściwym ze względu na siedzibę lub miejsce zamieszkania wykonawcy lub miejsce zamieszkania tej osoby wystawionym nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert
|
Zastosowanie procedury pzp |
1
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
1. Zamawiający dopuszcza zmianę cen jednostkowych towarów objętych niniejszą umową:
1) zmianę cen jednostkowych towarów brutto w stosunku do cen określonych w umowie, na pisemny wniosek Zamawiającego/Wykonawcy, w przypadku, gdy ceny rynkowe towarów będących przedmiotem niniejszej umowy zmaleją lub wzrosną od dnia jej zawarcia o co najmniej 20%. Wzrost cen rynkowych Wykonawca jest obowiązany udokumentować, przedkładając wraz z wnioskiem o zmianę umowy informację o cenach rynkowych poszczególnych produktów według notowań co najmniej dwóch giełd towarowych z dnia zawarcia umowy i z dnia wystąpienia z wnioskiem o waloryzację;
2) wysokość zniżki/wzrostu cen jednostkowych, w przypadku o którym mowa w ppkt. 1 niniejszego paragrafu, ustalana jest wspólnie przez strony umowy. Wzrost cen poszczególnych produktów nie może być wyższy niż 15% w stosunku do ceny określonej w ofercie przedstawionej przez Wykonawcę przy zawarciu umowy;
3) wzrost cen z przyczyn określonych w ppkt. 1 niniejszego paragrafu, może nastąpić wyłącznie jeden raz w trakcie obowiązywania umowy i nie wcześniej niż po upływie 6 miesięcy od dnia zawarcia umowy. Zmiana obowiązywać będzie od dnia zawarcia aneksu do umowy podpisanego przez obie strony;
4) w przypadku ustawowej zmiany stawki podatku VAT. W takim przypadku wynagrodzenie należne Wykonawcy podlega automatycznie waloryzacji odpowiednio o kwotę podatku VAT wynikającą ze stawki tego podatku, obowiązującą w chwili powstania obowiązku podatkowego, zaś cena netto pozostaje bez zmian. Zmiana wynagrodzenia w powyższym wypadku nie wymaga zawarcia aneksu do umowy, ale Wykonawca zobowiązany jest powiadomić o powyższym Zamawiającego stosownym pismem najpóźniej wraz z pierwszą fakturą zawierającą nową (zmienioną) stawkę podatku VAT
|
IV 4 4 data |
2019-11-29T00:00:00+01:00
|
IV 4 4 godzina |
09:00
|
IV 4 4 jezyki |
polski
|
IV 4 5 okres |
30
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
Część nr 1
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15100000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2021-01-04T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Mięso wieprzowe: łopatka bez kości, schab bez kości, karczek świeży bez kości, mięso z szynki świeże – płat bez kości
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
Część nr 2
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15100000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2021-01-04T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Mięso drobiowe: filet z kurczaka mrożony pojedynczy, porcje rosołowe mrożone, kości wieprzowe wędzone, kurczak – ćwiartka, udko z kurczaka mrożone, wątróbka drobiowa.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
Część nr 3
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15100000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2021-01-04T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Wędliny: kiełbasa szynkowa wieprzowa, polędwica sopocka wieprzowa, parówka drobiowo – wieprzowa, kiełbasa podwawelska, szynka konserwowa, szynka drobiowa z kurczaka, szynka z indyka
|
| |
Zalacznik czesc nr |
4
|
Zalacznik nazwa |
Część nr 4
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15200000-0
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2021-01-04T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Ryby: filet śledziowy w sosie pomidorowym/ w oleju, szprot w sosie pomidorowym, ryba mrożona, paprykarz szczeciński.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
5
|
Zalacznik nazwa |
Część nr 5
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15100000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2021-01-04T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Pasztet drobiowy
|
| |