GuidZP400 |
0a907af6-7321-4eb4-9bb3-f10a133886d7
|
Biuletyn |
624720-N-2019
|
Zamawiajacy nazwa |
Dom Pomocy Społecznej
|
Regon |
29240605200000
|
Zamawiajacy adres numer domu |
57
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Ruda Pilczycka
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
26-234
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
świętokrzyskie
|
Zamawiajacy telefon |
0-41 3912112
|
Zamawiajacy fax |
0-41 3912100
|
Zamawiajacy email |
dpsrudapilczycka@wp.pl
|
Adres strony url |
www.etola.dps.pl zakładka: aktualności i ogłoszenia
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
2
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
http://bip.konecki.wrota-swietokrzyskie.pl/dps_ruda_pilczycka_zamowienia_publiczne i www.etola.dps.pl zakładka: aktualności i ogłoszenia
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
Pisemnie zgodnie z zasadami określonymi w Rozdziale 11 SIWZ
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
Ruda Pilczycka 57, 26-234 Słupia
|
Nazwa nadana zamowieniu |
„Sukcesywną dostawę artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej ,, Etola” w Rudzie Pilczyckiej w okresie od 01 stycznia 2020r. do 31 grudnia 2020r.”
|
Numer referencyjny |
DPS.263.16.2019
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Okreslenie przedmiotu |
Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej ,,Etola” w Rudzie Pilczyckiej z podziałem na 8 części (PAKIETÓW)
|
Cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Okres w miesiacach |
12
|
Data zakonczenia |
2020-12-31T00:00:00+01:00
|
Okreslenie warunkow |
Warunek zostanie spełniony poprzez złożenie oświadczeń o spełnieniu warunków udziału
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Warunek zostanie spełniony poprzez złożenie oświadczeń o spełnieniu warunków udziału
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 2 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 3 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 4 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 5 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 6 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 7 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 8 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnieniu warunków udziału w postępowaniu – załącznik nr 1 do SIWZ
|
Zakresie warunkow udzialu |
Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnieniu warunków udziału w postępowaniu – załącznik nr 1 do SIWZ
|
Inne dokumenty niewymienione |
1. Prawidłowo wypełnione i podpisane przez osobę uprawnioną do reprezentowania Wykonawcy oświadczenia i dokumenty wg wzorów stanowiących załączniki do SIWZ:
1) oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnieniu warunków udziału w postępowaniu – załącznik nr 1 do SIWZ
2) formularz oferty – załącznik nr 5 do SIWZ
3) formularze cenowe - części zamówienia (pakiety):
PAKIET I - Pieczywo- załącznik nr 5a do SIWZ,
PAKIET II - Przetwory sypkie, przyprawy, produkty strączkowe ,przetwory, napoje-…………….. ……………………załącznik nr 5b do SIWZ,
PAKIET III - Mięso drobiowe i podroby drobiowe - załącznik nr 5c do SIWZ,
PAKIET IV - Nabiał i przetwory nabiałowe - załącznik nr 5d do SIWZ,
PAKIET V - Mięso wieprzowe , wędliny wieprzowe, drobiowe i wyroby podrobowe- ……………………załącznik nr 5e do SIWZ,
PAKIET VI - Art. spożywcze mrożone , ryby mrożone, wędzone i solone - załącznik nr 5f …………………..do SIWZ,
PAKIET VII - Jaja - załącznik nr 5g do SIWZ,
PAKIET VIII - Warzywa, owoce, kiszonki i pieczarki - załącznik nr 5h do SIWZ,
4) projekt umowy - załącznik nr 6 do SIWZ.
2. Ponadto Zamawiający wymaga przedłożenia przez Wykonawcę następujących dokumentów:
1) odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy prawo zamówień publicznych. Jeżeli Wykonawcy wspólnie ubiegają się o udzielenia zamówienia, dokument ten składa każdy z nich;
2) oświadczenia wykonawcy o przynależności albo braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej - załącznik nr 2 do SIWZ. W przypadku przynależności do tej samej grupy kapitałowej wykonawca może złożyć wraz z oświadczeniem dokumenty bądź informacje potwierdzające, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu. Termin złożenia powyższego wskazano w rozdziale 5 ust. 10 SIWZ.
3) poświadczoną za zgodność z oryginałem kserokopie decyzji sanepidu lub inspekcji weterynaryjnej dla środków transportu (samochodów dostawczych) przystosowanych do przewozu artykułów spożywczych, którymi będą dowożone artykuły spożywcze, zwłaszcza te które wymagają odpowiednio niskiej temperatury. Wykonawca powinien złożyć oświadczenie, że posiada wprowadzony system zdrowej żywności HACCAP załącznik nr 3 do SIWZ.
4) pełnomocnictwo – załącznik nr 4 do SIWZ;
5) pełnomocnictwa dla osoby upoważnionej do reprezentacji Wykonawcy.
Wykonawca mający siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczpospolitej:
6) jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczpospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa w rozdziale 6 ust. 2 pkt 1) pkt 2) pkt 3) niniejszej SIWZ składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że:
a) nie zalega z opłacaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne lub zdrowotne albo że zawarł porozumienie z właściwym organem w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesięcy przed upływem terminu składania ofert.
b) nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono jego upadłości – wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert.
Jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się takiego dokumentu, zastępuje się go dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio do miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. Dokumenty sporządzone w języku obcym są składane wraz z tłumaczeniem na język polski.
Podwykonawcy:
7) Wykonawca może powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcy. Zamawiający żąda:
a) wskazania przez Wykonawcę części zamówienia, których wykonanie zamierza powierzyć podwykonawcom i podania przez Wykonawcę firm podwykonawców; Wykonawca zamieszcza powyższe informacje w oświadczeniu – załącznik nr 1 do SIWZ.
b) przedstawienia przez Wykonawcę dokumentów wymienionych w rozdziale 6 ust. 2 pkt 1), pkt 2), pkt 3) niniejszej SIWZ dotyczących podwykonawcy, któremu zamierza powierzyć wykonanie części zamówienia,
8) Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku powinni spełnić następujące warunki:
a) oferta musi być podpisana w taki sposób, by prawnie zobowiązywała wszystkich wykonawców występujących wspólnie;
b) ponadto, w przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, do oferty należy dołączyć pełnomocnictwo do reprezentowania tych Wykonawców – załącznik nr 4 do SIWZ, w formie oryginału podpisanego przez wszystkich Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia publicznego.
9) W oryginale należy złożyć:
a) oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnieniu warunków udziału w postępowaniu – załącznik nr 1 do SIWZ;
b) oświadczenia Wykonawcy o przynależności albo braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej - załącznik nr 2 do SIWZ;
c) oświadczenie Wykonawcy, że posiada wprowadzony system zdrowej żywności HACCAP - załącznik nr 3 do SIWZ.;
d) formularz oferty - załącznik nr 5 do SIWZ;
e) formularze cenowe - załączniki od nr 5a do nr 5 h do SIWZ.
Dokumenty, o których mowa w niniejszej SIWZ, inne niż wyżej wymienione składane są w oryginale lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem.
10) Poświadczenia za zgodność z oryginałem dokonuje odpowiednio:
a) Wykonawca lub osoba upoważniona do reprezentacji Wykonawcy.
b) Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia publicznego,
c) podwykonawca, w zakresie dokumentów, które każdego z nich dotyczą.
11) Poświadczenie za zgodność z oryginałem następuje w formie pisemnej.
12) Dokumenty sporządzone w języku obcym są składane wraz z tłumaczeniem na język polski.
13) Wszystkie oświadczenia i dokumenty w tym kserowane muszą być czytelne. Zamawiający może żądać przedstawienia oryginału lub notarialnie poświadczonej kopii dokumentów, o których mowa w SIWZ, gdy złożona kopia dokumentu jest nieczytelna lub budzi wątpliwości co do jej prawdziwości.
14) Zamawiający wezwie Wykonawców, którzy w określonym terminie nie złożyli wymaganych przez zamawiającego oświadczeń lub dokumentów lub którzy nie złożyli pełnomocnictw, albo którzy złożyli wymagane przez Zamawiającego oświadczenia i dokumenty zawierające błędy lub którzy złożyli wadliwe pełnomocnictwa, do ich złożenia w wyznaczonym terminie, chyba że mimo ich złożenia oferta Wykonawcy podlega odrzuceniu albo konieczne byłoby unieważnienie postępowania. Złożone na wezwanie Zamawiającego oświadczenia i dokumenty powinny potwierdzać spełnianie przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu oraz spełnianie wymagań określonych przez Zamawiającego, nie później niż w dniu, w którym upłynął termin składania ofert.
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
w sytuacjach określonych w rozdziale 19 SIWZ
|
IV 4 4 data |
2019-11-29T00:00:00+01:00
|
IV 4 4 godzina |
10:00
|
IV 4 4 jezyki |
polski
|
IV 4 5 okres |
30
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
PAKIET I
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Pieczywo
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
PAKIET II
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Przetwory sypkie, przyprawy, produkty strączkowe ,przetwory, napoje
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
PAKIET III
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Mięso drobiowe i podroby drobiowe
|
| |
Zalacznik czesc nr |
4
|
Zalacznik nazwa |
PAKIET IV
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Nabiał i przetwory nabiałowe
|
| |
Zalacznik czesc nr |
5
|
Zalacznik nazwa |
PAKIET V
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Mięso wieprzowe , wędliny wieprzowe, drobiowe i wyroby podrobowe
|
| |
Zalacznik czesc nr |
6
|
Zalacznik nazwa |
PAKIET VI
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Art. spożywcze mrożone , ryby mrożone, wędzone i solone
|
| |
Zalacznik czesc nr |
7
|
Zalacznik nazwa |
PAKIET VII
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Jaja
|
| |
Zalacznik czesc nr |
8
|
Zalacznik nazwa |
PAKIET VIII
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik data zakonczenia |
2020-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Warzywa, owoce, kiszonki i pieczarki
|
| |