Dostawa wędlin, kiełbas, podrobów i smalcu do Zakładu Karnego w Medyce

Publication date 2019-11-29
End date 2019-12-09 00:00:00
Instytucja Zakład Karny
Miejscowość Medyka
Województwo podkarpackie
Branża
  • Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

Szczegóły

Numer ogłoszenia 630007-N-2019
Document type ZP-400
Cpv code 151000009
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy na koszt i ryzyko Wykonawcy wędlin, kiełbas, podrobów i smalcu do Zakładu Karnego w Medyce wg zestawienia:
Część I – wędliny, kiełbasy
1. Kiełbasa zwyczajna wieprzowa - 1800 kg,
2. Kiełbasa biała - 300 kg,
3. Mortadela - 800 kg,
4. Lencz - 600 kg,
5. Pieczeń - 800 kg,
6. Parówki drobiowe cienkie - 700 kg,
7. Serdelki wieprzowe - 700 kg,
8. Kiełbasa kanapkowa - 800 kg,
9. Kiełbasa szynkowa - 250 kg,
10. Baleron - 250 kg,
11. Szynka śniadaniowa - 250 kg,
12. Kiełbasa krakowska drobiowa - 250 kg,
13. Szynka drobiowa z warzywami - 250 kg,
14. Polędwica drobiowa - 250 kg,
15. Kiełbasa parówkowa wieprzowa - 400 kg,
16. Boczek wędzony, surowy bez kości - 100 kg,
17. Szynka konserwowa - 250 kg.
Część II – podroby i smalec
1. Podgardle wędzone - 700 kg,
2. Kaszanka - 500 kg,
3. Salceson wieprzowy biały - 500 kg,
4. Pasztetowa wieprzowa - 400 kg,
5. Smalec – 100 kg.
OPIS dla części I i II zamówienia:
Przedmiot zamówienia musi odpowiadać Polskim normom przenoszącym normy europejskie lub normom innych państw członkowskich Europejskiego Obszaru Gospodarczego przenoszących te normy, lub parametrom odnoszącym się do tych norm.
W przypadkach odniesienia się do norm w opisie przedmiotu zamówienia Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne opisywanym. Wykonawca powołujący się na rozwiązania równoważne opisywanym przez Zamawiającego, jest obowiązany wykazać, że oferowane przez niego dostawy spełniają wymagania określone przez Zamawiającego.
Pod względem organoleptycznym dostarczane produkty powinny mieć odpowiednią barwę, smak, zapach oraz muszą być pozbawione zanieczyszczeń fizycznych, mechanicznych i chemicznych.
Produkty muszą być oznakowane zgodnie z normą i obowiązującym prawem sanitarnym. Każde opakowanie transportowe musi zawierać etykietę zawierającą co najmniej następujące dane: nazwę produktu, masę netto lub ilość sztuk w opakowaniu, nazwę i adres dostawcy-producenta, kraj pochodzenia, warunki przechowywania, datę pakowania, termin przydatności do spożycia oraz pozostałe informacje zgodne z obowiązującym prawem.
Podane wielkości produktów spożywczych mają charakter szacunkowy. Służyć one będą do porównania ofert i wybrania oferty najkorzystniejszej, bowiem w przybliżeniu odpowiadają strukturze zapotrzebowania na w/w produkty w perspektywie 12 miesięcy.
Minimalna gwarantowana ilość zamówienia wynosić będzie 30% zamówienia szacunkowego podanego powyżej w rozdziale III Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia, zwanej dalej SIWZ.
Szczegółowy opis asortymentu podany jest w formularzu ofertowym stanowiącym załącznik nr 2 do niniejszej SIWZ.
Szczegółowe warunki dotyczące realizacji zamówienia zawarte zostały w projekcie umowy stanowiącej załącznik nr 3 do niniejszej SIWZ.

Dodatkowe informacje

GuidZP400 6a31f1b5-192c-43eb-8d27-a082d756b63f
Biuletyn 630007-N-2019
Zamawiajacy nazwa Zakład Karny
Regon 32037700000000
Zamawiajacy adres ulica N/N
Zamawiajacy miejscowosc Medyka
Zamawiajacy kod pocztowy 37-732
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo podkarpackie
Zamawiajacy telefon 0-16 671 57 44
Zamawiajacy fax 0-16 671 53 80
Zamawiajacy email dkw_medy@s2.gov.pl
Adres strony url https://www.sw.gov.pl/
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 8
Rodzaj zamawiajacego inny Państwowa jednostka budżetowa
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja 1
Zamieszczona bedzie specyfikacja https://www.sw.gov.pl/
Czy wymagane przeslanie ofert 1
Wymagane przeslanie ofert inny Zamawiający przewiduje sposób porozumiewania się pisemnie – drogą pocztową, przez posłańca i e-mail-em. Dokumenty składające się na ofertę mogą być przekazywane wyłącznie w zamkniętych opakowaniach – w tym przypadku nie ma możliwości przesłania Zamawiającemu dokumentów e-mail-em.
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres Zakład Karny, 37 – 732 Medyka 404B, sekretariat.
Nazwa nadana zamowieniu Dostawa wędlin, kiełbas, podrobów i smalcu do Zakładu Karnego w Medyce
Numer referencyjny D/Kw.2232.11.2019
Rodzaj zamowienia 1
Czy podzielone na czesci 1
Okreslenie przedmiotu Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy na koszt i ryzyko Wykonawcy wędlin, kiełbas, podrobów i smalcu do Zakładu Karnego w Medyce wg zestawienia: Część I – wędliny, kiełbasy 1. Kiełbasa zwyczajna wieprzowa - 1800 kg, 2. Kiełbasa biała - 300 kg, 3. Mortadela - 800 kg, 4. Lencz - 600 kg, 5. Pieczeń - 800 kg, 6. Parówki drobiowe cienkie - 700 kg, 7. Serdelki wieprzowe - 700 kg, 8. Kiełbasa kanapkowa - 800 kg, 9. Kiełbasa szynkowa - 250 kg, 10. Baleron - 250 kg, 11. Szynka śniadaniowa - 250 kg, 12. Kiełbasa krakowska drobiowa - 250 kg, 13. Szynka drobiowa z warzywami - 250 kg, 14. Polędwica drobiowa - 250 kg, 15. Kiełbasa parówkowa wieprzowa - 400 kg, 16. Boczek wędzony, surowy bez kości - 100 kg, 17. Szynka konserwowa - 250 kg. Część II – podroby i smalec 1. Podgardle wędzone - 700 kg, 2. Kaszanka - 500 kg, 3. Salceson wieprzowy biały - 500 kg, 4. Pasztetowa wieprzowa - 400 kg, 5. Smalec – 100 kg. OPIS dla części I i II zamówienia: Przedmiot zamówienia musi odpowiadać Polskim normom przenoszącym normy europejskie lub normom innych państw członkowskich Europejskiego Obszaru Gospodarczego przenoszących te normy, lub parametrom odnoszącym się do tych norm. W przypadkach odniesienia się do norm w opisie przedmiotu zamówienia Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne opisywanym. Wykonawca powołujący się na rozwiązania równoważne opisywanym przez Zamawiającego, jest obowiązany wykazać, że oferowane przez niego dostawy spełniają wymagania określone przez Zamawiającego. Pod względem organoleptycznym dostarczane produkty powinny mieć odpowiednią barwę, smak, zapach oraz muszą być pozbawione zanieczyszczeń fizycznych, mechanicznych i chemicznych. Produkty muszą być oznakowane zgodnie z normą i obowiązującym prawem sanitarnym. Każde opakowanie transportowe musi zawierać etykietę zawierającą co najmniej następujące dane: nazwę produktu, masę netto lub ilość sztuk w opakowaniu, nazwę i adres dostawcy-producenta, kraj pochodzenia, warunki przechowywania, datę pakowania, termin przydatności do spożycia oraz pozostałe informacje zgodne z obowiązującym prawem. Podane wielkości produktów spożywczych mają charakter szacunkowy. Służyć one będą do porównania ofert i wybrania oferty najkorzystniejszej, bowiem w przybliżeniu odpowiadają strukturze zapotrzebowania na w/w produkty w perspektywie 12 miesięcy. Minimalna gwarantowana ilość zamówienia wynosić będzie 30% zamówienia szacunkowego podanego powyżej w rozdziale III Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia, zwanej dalej SIWZ. Szczegółowy opis asortymentu podany jest w formularzu ofertowym stanowiącym załącznik nr 2 do niniejszej SIWZ. Szczegółowe warunki dotyczące realizacji zamówienia zawarte zostały w projekcie umowy stanowiącej załącznik nr 3 do niniejszej SIWZ.
Cpv glowny przedmiot 15100000-9
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Data rozpoczecia 2020-01-01T00:00:00+01:00
Data zakonczenia 2020-12-31T00:00:00+01:00
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Inne dokumenty niewymienione Wykonawca, w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej Zamawiającego informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy przekaże Zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt. 23 ustawy. Wraz ze złożeniem oświadczenia, Wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia (wzór dokumentu stanowi załącznik nr 4 do SIWZ).
Zastosowanie procedury pzp 1
IV 4 4 data 2019-12-09T00:00:00+01:00
IV 4 4 godzina 10:00
IV 4 4 jezyki Ofertę należy sporządzić w formie pisemnej, w języku polskim. Dokumenty sporządzone w języku obcym należy złożyć wraz z tłumaczeniem na język polski.
IV 4 5 okres 30

Attchment

Zalacznik czesc nr 1
Zalacznik nazwa wędliny, kiełbasy
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15100000-9
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2020-01-01T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2020-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy na koszt i ryzyko Wykonawcy wędlin, kiełbas do Zakładu Karnego w Medyce wg zestawienia: Część I – wędliny, kiełbasy 1. Kiełbasa zwyczajna wieprzowa - 1800 kg, 2. Kiełbasa biała - 300 kg, 3. Mortadela - 800 kg, 4. Lencz - 600 kg, 5. Pieczeń - 800 kg, 6. Parówki drobiowe cienkie - 700 kg, 7. Serdelki wieprzowe - 700 kg, 8. Kiełbasa kanapkowa - 800 kg, 9. Kiełbasa szynkowa - 250 kg, 10. Baleron - 250 kg, 11. Szynka śniadaniowa - 250 kg, 12. Kiełbasa krakowska drobiowa - 250 kg, 13. Szynka drobiowa z warzywami - 250 kg, 14. Polędwica drobiowa - 250 kg, 15. Kiełbasa parówkowa wieprzowa - 400 kg, 16. Boczek wędzony, surowy bez kości - 100 kg, 17. Szynka konserwowa - 250 kg. Przedmiot zamówienia musi odpowiadać Polskim normom przenoszącym normy europejskie lub normom innych państw członkowskich Europejskiego Obszaru Gospodarczego przenoszących te normy, lub parametrom odnoszącym się do tych norm. W przypadkach odniesienia się do norm w opisie przedmiotu zamówienia Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne opisywanym. Wykonawca powołujący się na rozwiązania równoważne opisywanym przez Zamawiającego, jest obowiązany wykazać, że oferowane przez niego dostawy spełniają wymagania określone przez Zamawiającego. Pod względem organoleptycznym dostarczane produkty powinny mieć odpowiednią barwę, smak, zapach oraz muszą być pozbawione zanieczyszczeń fizycznych, mechanicznych i chemicznych. Produkty muszą być oznakowane zgodnie z normą i obowiązującym prawem sanitarnym. Każde opakowanie transportowe musi zawierać etykietę zawierającą co najmniej następujące dane: nazwę produktu, masę netto lub ilość sztuk w opakowaniu, nazwę i adres dostawcy-producenta, kraj pochodzenia, warunki przechowywania, datę pakowania, termin przydatności do spożycia oraz pozostałe informacje zgodne z obowiązującym prawem. Podane wielkości produktów spożywczych mają charakter szacunkowy. Służyć one będą do porównania ofert i wybrania oferty najkorzystniejszej, bowiem w przybliżeniu odpowiadają strukturze zapotrzebowania na w/w produkty w perspektywie 12 miesięcy. Minimalna gwarantowana ilość zamówienia wynosić będzie 30% zamówienia szacunkowego podanego powyżej w rozdziale III Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia, zwanej dalej SIWZ. Szczegółowy opis asortymentu podany jest w formularzu ofertowym stanowiącym załącznik nr 2 do niniejszej SIWZ. Szczegółowe warunki dotyczące realizacji zamówienia zawarte zostały w projekcie umowy stanowiącej załącznik nr 3 do niniejszej SIWZ.
  
Zalacznik czesc nr 2
Zalacznik nazwa podroby i smalec
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15100000-9
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2020-01-01T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2020-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy na koszt i ryzyko Wykonawcy podrobów i smalcu do Zakładu Karnego w Medyce wg zestawienia: Część II – podroby i smalec 1. Podgardle wędzone - 700 kg, 2. Kaszanka - 500 kg, 3. Salceson wieprzowy biały - 500 kg, 4. Pasztetowa wieprzowa - 400 kg, 5. Smalec – 100 kg. Przedmiot zamówienia musi odpowiadać Polskim normom przenoszącym normy europejskie lub normom innych państw członkowskich Europejskiego Obszaru Gospodarczego przenoszących te normy, lub parametrom odnoszącym się do tych norm. W przypadkach odniesienia się do norm w opisie przedmiotu zamówienia Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne opisywanym. Wykonawca powołujący się na rozwiązania równoważne opisywanym przez Zamawiającego, jest obowiązany wykazać, że oferowane przez niego dostawy spełniają wymagania określone przez Zamawiającego. Pod względem organoleptycznym dostarczane produkty powinny mieć odpowiednią barwę, smak, zapach oraz muszą być pozbawione zanieczyszczeń fizycznych, mechanicznych i chemicznych. Produkty muszą być oznakowane zgodnie z normą i obowiązującym prawem sanitarnym. Każde opakowanie transportowe musi zawierać etykietę zawierającą co najmniej następujące dane: nazwę produktu, masę netto lub ilość sztuk w opakowaniu, nazwę i adres dostawcy-producenta, kraj pochodzenia, warunki przechowywania, datę pakowania, termin przydatności do spożycia oraz pozostałe informacje zgodne z obowiązującym prawem. Podane wielkości produktów spożywczych mają charakter szacunkowy. Służyć one będą do porównania ofert i wybrania oferty najkorzystniejszej, bowiem w przybliżeniu odpowiadają strukturze zapotrzebowania na w/w produkty w perspektywie 12 miesięcy. Minimalna gwarantowana ilość zamówienia wynosić będzie 30% zamówienia szacunkowego podanego powyżej w rozdziale III Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia, zwanej dalej SIWZ. Szczegółowy opis asortymentu podany jest w formularzu ofertowym stanowiącym załącznik nr 2 do niniejszej SIWZ. Szczegółowe warunki dotyczące realizacji zamówienia zawarte zostały w projekcie umowy stanowiącej załącznik nr 3 do niniejszej SIWZ.
  

Criterion

Kryteria Termin płatności
Znaczenie 20,00
  
Kryteria Cena brutto oferty
Znaczenie 60,00
  
Kryteria Termin realizacji reklamacji
Znaczenie 20,00
  

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)