Dożywianie dzieci w szkołach na terenie Gminy Ostrowiec Świętokrzyski w 2020 roku, polegające na przygotowaniu, dostarczaniu (dowozie) i wydawaniu gorącego jednodaniowego posiłku.
Publication date | 2019-12-02 |
End date | 2019-12-11 00:00:00 |
Instytucja | Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Ostrowcu Świętokrzyskim |
Miejscowość | Ostrowiec Świętokrzyski |
Województwo | świętokrzyskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 630859-N-2019 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 158942106 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi gastronomicznej w okresie od 02.01.2020 r. do 31.12.2020 r. w zakresie: dożywiania dzieci w szkołach na terenie gminy Ostrowiec Świętokrzyski polegające na przygotowaniu, dostarczaniu (dowozie) i wydawaniu gorącego jednodaniowego posiłku w następujących placówkach: 1 PSP Nr 1, ul. Trzeciaków 35 * 2 PSP Nr 3, ul. Niska 9 3 PSP Nr 4, ul. Polna 56 * 4 Zespół Szkół i Placówek Publicznych Nr 3 (PSP Nr 5), Os. Ogrody 20 5 PSP Nr 7, ul. Akademicka 20 * 6 PSP Nr 9, ul. Niewiadoma 19 * 7 PSP Nr 10, ul. Rzeczki 18A * 8 PSP Nr 14, Os. Stawki 35 * * obejmuje również dzieci uczęszczające do oddziałów przedszkolnych działających w danej szkole. Szacunkowa liczba posiłków w okresie od 2 stycznia 2020 r. do 31 grudnia 2020 r.: Orientacyjna liczba dzieci dożywianych w dni nauki szkolnej w 2020 r. w ww. szkołach wynosi 55 średnio dziennie. Szacunkowa liczba posiłków w 2020 r. średniorocznie wynosi: 9.500. W okresie wakacji posiłki będą wydawane w 3 – 4 wybranych szkołach na terenie Gminy Ostrowiec Świętokrzyski. Szkoły zostaną wskazane przez Zamawiającego odrębnym pismem w czerwcu 2020 r. W 2019 roku dzieci nie korzystały z dożywiania w okresie wakacji szkolnych oraz w okresie ferii zimowych. Informacyjnie Zamawiający przedstawia, że w okresie od stycznia do października 2019 r. liczba dzieci korzystających z dożywiania i liczba wydanych posiłków wynosiła: miesiąc - liczba dzieci - ilość posiłków styczeń - 36 - 288 luty - 58 - 992 marzec - 62 - 1273 kwiecień - 64 - 569 maj - 65 - 1302 czerwiec - 65 - 780 lipiec - 0 - 0 sierpień - 0 - 0 wrzesień - 37 - 386 październik - 54 - 1021 Podana liczba dzieci korzystających z dożywiania może ulec zwiększeniu lub zmniejszeniu z przyczyn nie leżących po stronie Zamawiającego, jak również podana liczba posiłków może ulegać ciągłym zmianom z przyczyn niezależnych od Zamawiającego np.: z powodu zmiany przepisów ustawy o pomocy społecznej, zmiany liczby dzieci zakwalifikowanych przez MOPS do dożywiania lub innych przyczyn. |
Dodatkowe informacje
GuidZP400 | 6ddfcd7f-9edc-4ab0-bba7-1f980fceb0ff |
Biuletyn | 630859-N-2019 |
Zamawiajacy nazwa | Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Ostrowcu Świętokrzyskim |
Regon | 36758620000000 |
Zamawiajacy adres ulica | ul. Świętokrzyska |
Zamawiajacy adres numer domu | 22 |
Zamawiajacy miejscowosc | Ostrowiec Świętokrzyski |
Zamawiajacy kod pocztowy | 27-400 |
Zamawiajacy panstwo | Polska |
Zamawiajacy wojewodztwo | świętokrzyskie |
Zamawiajacy telefon | 41 276 76 00 |
Zamawiajacy fax | 41 265 22 51 |
Zamawiajacy email | biuro@mopsostrowiec.pl |
Adres strony url | http://www.arl.ostrowiec.pl/bip/mops/ |
Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
Ogloszenie dotyczy | 1 |
Czy finansowane z unii | 2 |
Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
Rodzaj zamawiajacego | 9 |
Zamieszczona bedzie specyfikacja | http://www.arl.ostrowiec.pl/bip/mops/ |
Nazwa nadana zamowieniu | Dożywianie dzieci w szkołach na terenie Gminy Ostrowiec Świętokrzyski w 2020 roku, polegające na przygotowaniu, dostarczaniu (dowozie) i wydawaniu gorącego jednodaniowego posiłku. |
Numer referencyjny | A.262.3.2019 |
Rodzaj zamowienia | 2 |
Okreslenie przedmiotu | Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi gastronomicznej w okresie od 02.01.2020 r. do 31.12.2020 r. w zakresie: dożywiania dzieci w szkołach na terenie gminy Ostrowiec Świętokrzyski polegające na przygotowaniu, dostarczaniu (dowozie) i wydawaniu gorącego jednodaniowego posiłku w następujących placówkach: 1 PSP Nr 1, ul. Trzeciaków 35 * 2 PSP Nr 3, ul. Niska 9 3 PSP Nr 4, ul. Polna 56 * 4 Zespół Szkół i Placówek Publicznych Nr 3 (PSP Nr 5), Os. Ogrody 20 5 PSP Nr 7, ul. Akademicka 20 * 6 PSP Nr 9, ul. Niewiadoma 19 * 7 PSP Nr 10, ul. Rzeczki 18A * 8 PSP Nr 14, Os. Stawki 35 * * obejmuje również dzieci uczęszczające do oddziałów przedszkolnych działających w danej szkole. Szacunkowa liczba posiłków w okresie od 2 stycznia 2020 r. do 31 grudnia 2020 r.: Orientacyjna liczba dzieci dożywianych w dni nauki szkolnej w 2020 r. w ww. szkołach wynosi 55 średnio dziennie. Szacunkowa liczba posiłków w 2020 r. średniorocznie wynosi: 9.500. W okresie wakacji posiłki będą wydawane w 3 – 4 wybranych szkołach na terenie Gminy Ostrowiec Świętokrzyski. Szkoły zostaną wskazane przez Zamawiającego odrębnym pismem w czerwcu 2020 r. W 2019 roku dzieci nie korzystały z dożywiania w okresie wakacji szkolnych oraz w okresie ferii zimowych. Informacyjnie Zamawiający przedstawia, że w okresie od stycznia do października 2019 r. liczba dzieci korzystających z dożywiania i liczba wydanych posiłków wynosiła: miesiąc - liczba dzieci - ilość posiłków styczeń - 36 - 288 luty - 58 - 992 marzec - 62 - 1273 kwiecień - 64 - 569 maj - 65 - 1302 czerwiec - 65 - 780 lipiec - 0 - 0 sierpień - 0 - 0 wrzesień - 37 - 386 październik - 54 - 1021 Podana liczba dzieci korzystających z dożywiania może ulec zwiększeniu lub zmniejszeniu z przyczyn nie leżących po stronie Zamawiającego, jak również podana liczba posiłków może ulegać ciągłym zmianom z przyczyn niezależnych od Zamawiającego np.: z powodu zmiany przepisów ustawy o pomocy społecznej, zmiany liczby dzieci zakwalifikowanych przez MOPS do dożywiania lub innych przyczyn. |
Cpv glowny przedmiot | 15894210-6 |
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 |
Okreslenie warunkow | 1) Wykonawca spełni warunek dotyczący kompetencji lub uprawnień do prowadzenia działalności zawodowej wykazując uprawnienie: • do prowadzenia działalności w zakresie przygotowywania potraw od surowca do gotowej potrawy oraz dystrybucji gotowych posiłków w ramach cateringu. |
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow | 2) Wykonawca spełni warunek dotyczący zdolności technicznej lub zawodowej wykazując: • doświadczenie w wykonywaniu usług objętych przedmiotem zamówienia, Warunek uznaje się za spełniony jeżeli Wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich 12 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy w tym okresie– zrealizował, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych realizuje co najmniej 2 usługi polegające na świadczeniu usług objętych przedmiotem zamówienia (1 usługa rozumiana jest jako 1 zrealizowana w okresie następujących po sobie 12 miesięcy lub realizowana w sposób ciągły przez okres następujących po sobie 12 miesięcy umowa ), przy czym wartość 1 usługi w ww. okresie nie może być niższa niż 40 000 zł. (słownie: czterdzieści tysięcy złotych). W przypadku realizacji umowy przez okres dłuższy niż 12 miesięcy Wykonawca składając ofertę zobowiązany jest wykazać wartość umowy za okres 12 następujących po sobie miesięcy • Wykonawca musi wykazać, że dysponuje co najmniej jednym środkiem transportu przystosowanym i dopuszczonym przez właściwego państwowego inspektora sanitarnego do przewozu żywności (posiłków); • Wykonawca musi wykazać, że dysponuje pomieszczeniami dopuszczonymi przez właściwego państwowego inspektora sanitarnego do przygotowywania posiłków obiadowych od surowca do gotowej potrawy oraz dystrybucji gotowych posiłków w ramach cateringu. W przypadku udostępnienia miejsca w którym przygotowywane będą posiłki podmiot udostępniający musi posiadać zezwolenie (decyzje) właściwego inspektora sanitarnego zezwalającą na produkcję posiłków obiadowych od surowca do gotowego wyrobu, podawanych w naczyniach wielokrotnego użytku oraz dystrybucję posiłków w systemie cateringowym. Pomieszczenie wskazane w zdaniach poprzednich musi znajdować się w odległości nie większej niż 20 km od granic miasta Ostrowca Świętokrzyskiego. Zamawiający do oceny będzie brał odległość rozumianą jako długość w metrach lub kilometrach trasy (drogi) od miejsca przygotowywania posiłków do granic miasta Ostrowca Świętokrzyskiego. |
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 |
Czy oswiadczenie spelnienie kryteriow | 1 |
Zakresie kryteriow selekcji | • aktualne na dzień składania ofert oświadczenie dotyczące przesłanek wykluczenia według wzoru jak w załączniku nr 2 do SIWZ, • oświadczenie o niezaleganiu z opłacaniem podatków i opłat lokalnych, o których mowa w ustawie z dnia 12 stycznia 1991 r. o podatkach i opłatach lokalnych (tekst jednolity Dz. U. z 2019 r. poz. 1170, z późn. zm.) według wzoru jak w załączniku Nr 5 do SIWZ; • odpis z właściwego rejestru lub centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 Pzp |
Inne dokumenty niewymienione | • decyzję Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego dopuszczającą dany podmiot (nazwa, adres, miejsce) do prowadzenia działalności w zakresie przygotowywania potraw od surowca do gotowego wyrobu oraz dystrybucji gotowych posiłków w ramach cateringu lub zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej, z którego będzie wynikać, że Wykonawca dysponuje pomieszczeniami dopuszczonymi do przygotowywania posiłków obiadowych od surowca do gotowego wyrobu oraz dystrybucji gotowych posiłków w ramach cateringu. |
Zmiana umowy | 1 |
Zmiana umowy tekst | • w przypadku ustawowej zmiany wysokości stawek podatku VAT dotyczącej przedmiotu umowy, podlegają one zmianie od dnia wejścia w życie nowych stawek podatku, przy czym zmianie ulegnie wyłącznie kwota brutto, cena netto pozostaje bez zmian. • w przypadku zmniejszenia ilości posiłków wskazanych w SIWZ i umowie z przyczyn niezależnych od Zamawiającego (np. z powodu zmiany przepisów o pomocy społecznej, zmiany liczby osób zakwalifikowanych przez MOPS do dożywiania) zmianie ulegnie łączne wynagrodzenie Wykonawcy. |
IV 4 4 data | 2019-12-11T00:00:00+01:00 |
IV 4 4 godzina | 11:00 |
IV 4 5 okres | 30 |
Criterion
Kryteria | Aspekt społeczny - zatrudnienia na podstawie umowy o pracę osób bezrobotnych w ramach realizacji zamówienia |
Znaczenie | 20,00 |
Kryteria | Miejsce wytwarzania i przygotowania posiłków |
Znaczenie | 20,00 |
Kryteria | cena |
Znaczenie | 60,00 |