„Dostawa artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej w Świętej Katarzynie w 2020 r.”
Publication date | 2019-12-03 |
End date | 2019-12-12 00:00:00 |
Instytucja | Gmina Bodzentyn |
Miejscowość | Bodzentyn |
Województwo | świętokrzyskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 631362-N-2019 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 158000006, 32210006, 151100006, 153311709, 31425003, 151000009, 155000003 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest „Dostawa artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej w Świętej Katarzynie w rok 2020 r.’’ 2. Przedmiot zamówienia podzielony jest na 7 niezależnych części: CZĘŚĆ I ZAMÓWIENIA – Dostawa świeżych warzyw i owoców CPV: 03221000-6, CPV: 03222300-6. CZĘŚĆ II ZAMÓWIENIA – Dostawa wyrobów piekarniczych CPV: 1511000-6 CZĘŚĆ III ZAMÓWIENIA – Dostawa mrożonek CPV: 15331170-9 CZĘŚĆ IV ZAMÓWIENIA – Dostawa jaj kurzych świeżych o gramaturze 50 g CPV: 03142500-3 CZĘŚĆ V ZAMÓWIENIA – Dostawa drobnych artykułów spożywczych CPV: 15800000-6 CZĘŚĆ VI ZAMÓWIENIA – Dostawa mięsa, wędlin i drobiu CPV: 15100000-9 CZĘŚĆ VII ZAMÓWIENIA - Dostawa mleka i produktów mleczarskich CPV: 15500000-3 Szczegółowy wykaz artykułów żywnościowych oraz ich ilość (w podziale na części zamówienia) zawiera Formularz cenowy stanowiący Załącznik 7A-G do SIWZ 3. Zamawiający informuje, że przy przedmiotowych dostawach zastosowanie będzie miało prawo opcji, oznacza to, że podane ilości są wielkościami maksymalnymi, które należy wycenić w formularzu ofertowym. Zamawiający, będzie odbierał artykułu sukcesywnie w miarę potrzeb. Natomiast gwarantowana ilość artykułów, które zostaną odebrane to 80% artykułów wymienionych w Formularzu od Nr 7A do Nr 7G. 4. Szczegółowy opis realizacji zamówienia: Wykonawca zobowiązany jest: - dostarczać produkty zgodnie z treścią zawartą w SIWZ oraz załącznikami do SIWZ stosownie dla właściwej CZĘŚCI ZAMÓWIENIA. - dostarczać produkty, które są dopuszczone do sprzedaży. - dostarczać artykuły nie wykazujące oznak nieświeżości lub zepsucia, świeże, zgodnie z Systemami Bezpieczeństwa Jakości Żywności i Polskimi Normami Żywieniowymi oraz okresem przydatności do spożycia dla danego produktu. - w zależności od rodzaju asortymentu dostarczać go w zamkniętych i nieuszkodzonych opakowaniach, które będą posiadać nadrukowaną informację o nazwie środka spożywczego (skład), informację w sprawie producenta (nazwie), dacie przydatności do spożycia oraz gramaturze/litrażu, - dostarczać produkty pierwszej klasy jakości ( ze względu na charakter i właściwości produktu) posiadające właściwy okres przydatności do spożycia, w opakowaniach dopuszczonych do kontaktu z żywnością, które powinny zabezpieczać produkt przed uszkodzeniem i zanieczyszczeniem, czyste bez obcych zapachów, zabrudzeń, pleśni i uszkodzeń mechanicznych. Pierwsza klasa jakości mięsa oznacza: mięso chude, nieścięgniste o zawartości tłuszczu ok. 7%, bez tłuszczu zewnętrznego, nie zawierające skórek, chrząstek, ścięgien niekonsumpcyjnych. - dostarczać produkty czyste, niezabrudzone, nieuszkodzone mechanicznie, spełniające wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich Normach, posiadające właściwe atesty, certyfikaty oraz posiadające ważne terminy ważności do spożycia (produkty sypkie i przyprawy min. 3 miesiące). - dostarczać asortyment własnym transportem, na swój koszt zgodnie z wymogami sanitarnymi i HACCP, w sposób zapobiegającym utracie walorów smakowych i odżywczych. - realizować zamówienia do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Bodzentynie środkami transportowymi dostosowanymi do przewozu artykułów spożywczych, w warunkach zapewniających utrzymanie właściwej ich jakości. Do przewozu mrożonek wymaga się zastosowania właściwego środka transportu tj. samochód lodówka. Do przewozu mięsa i wędlin wymaga się zastosowania odpowiedniego środka transportu tj. samochód izoterma. - zagwarantować dowóz surowców w pojemnikach oraz opakowaniach posiadających atest PZH odnoście dopuszczenia do kontaktu z żywnością, tak, by dostawy realizowane były zgodnie z zasadami „dobrej praktyki higienicznej” (dotyczy to głównie: stanu higienicznego samochodu, higieny osobistej kierowcy, daty przydatności do spożycia, temperatury przewozu). - dostawa żywności następować będzie na podstawie zamówień składanych Wykonawcy przez uprawnionego przedstawiciela Zamawiającego telefonicznie lub osobiście potwierdzonych pisemnym zleceniem. Przed wydaniem żywności, ilości dostarczonego towaru oraz jego zgodność z zamówieniem zostanie sprawdzona przez Zamawiającego. |
Dodatkowe informacje
GuidZP400 | c2da9580-6f0a-4f93-b6f1-02d804c3a606 |
Biuletyn | 631362-N-2019 |
Zamawiajacy nazwa | Gmina Bodzentyn |
Regon | 53471800000000 |
Zamawiajacy adres ulica | ul. Suchedniowska |
Zamawiajacy adres numer domu | 3 |
Zamawiajacy miejscowosc | Bodzentyn |
Zamawiajacy kod pocztowy | 26-010 |
Zamawiajacy panstwo | Polska |
Zamawiajacy wojewodztwo | świętokrzyskie |
Zamawiajacy telefon | 041 3115010, 3115511, 3115114 |
Zamawiajacy fax | 041 3115010, 3115511, 3115114 |
Zamawiajacy email | inwestycje@bodzentyn.ugm.pl |
Adres strony url | www.bodzentyn.bip.jur.pl |
Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
Ogloszenie dotyczy | 1 |
Czy finansowane z unii | 2 |
Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
Rodzaj zamawiajacego | 2 |
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja | 1 |
Zamieszczona bedzie specyfikacja | www.bodzentyn.bip.jur.pl |
Czy wymagane przeslanie ofert | 1 |
Wymagane przeslanie ofert inny | za pomocą operatora pocztowego,kuriera,osobiście |
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | Urząd Miasta i Gminy w Bodzentynie, ul. Suchedniowska 3, 26-010 Bodzentyn |
Nazwa nadana zamowieniu | „Dostawa artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej w Świętej Katarzynie w 2020 r.” |
Numer referencyjny | BRO.271.64.2019 |
Rodzaj zamowienia | 1 |
Czy podzielone na czesci | 1 |
Zastrzega prawo grup czesci | nie |
Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy | 7 |
Okreslenie przedmiotu | Przedmiotem zamówienia jest „Dostawa artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej w Świętej Katarzynie w rok 2020 r.’’ 2. Przedmiot zamówienia podzielony jest na 7 niezależnych części: CZĘŚĆ I ZAMÓWIENIA – Dostawa świeżych warzyw i owoców CPV: 03221000-6, CPV: 03222300-6. CZĘŚĆ II ZAMÓWIENIA – Dostawa wyrobów piekarniczych CPV: 1511000-6 CZĘŚĆ III ZAMÓWIENIA – Dostawa mrożonek CPV: 15331170-9 CZĘŚĆ IV ZAMÓWIENIA – Dostawa jaj kurzych świeżych o gramaturze 50 g CPV: 03142500-3 CZĘŚĆ V ZAMÓWIENIA – Dostawa drobnych artykułów spożywczych CPV: 15800000-6 CZĘŚĆ VI ZAMÓWIENIA – Dostawa mięsa, wędlin i drobiu CPV: 15100000-9 CZĘŚĆ VII ZAMÓWIENIA - Dostawa mleka i produktów mleczarskich CPV: 15500000-3 Szczegółowy wykaz artykułów żywnościowych oraz ich ilość (w podziale na części zamówienia) zawiera Formularz cenowy stanowiący Załącznik 7A-G do SIWZ 3. Zamawiający informuje, że przy przedmiotowych dostawach zastosowanie będzie miało prawo opcji, oznacza to, że podane ilości są wielkościami maksymalnymi, które należy wycenić w formularzu ofertowym. Zamawiający, będzie odbierał artykułu sukcesywnie w miarę potrzeb. Natomiast gwarantowana ilość artykułów, które zostaną odebrane to 80% artykułów wymienionych w Formularzu od Nr 7A do Nr 7G. 4. Szczegółowy opis realizacji zamówienia: Wykonawca zobowiązany jest: - dostarczać produkty zgodnie z treścią zawartą w SIWZ oraz załącznikami do SIWZ stosownie dla właściwej CZĘŚCI ZAMÓWIENIA. - dostarczać produkty, które są dopuszczone do sprzedaży. - dostarczać artykuły nie wykazujące oznak nieświeżości lub zepsucia, świeże, zgodnie z Systemami Bezpieczeństwa Jakości Żywności i Polskimi Normami Żywieniowymi oraz okresem przydatności do spożycia dla danego produktu. - w zależności od rodzaju asortymentu dostarczać go w zamkniętych i nieuszkodzonych opakowaniach, które będą posiadać nadrukowaną informację o nazwie środka spożywczego (skład), informację w sprawie producenta (nazwie), dacie przydatności do spożycia oraz gramaturze/litrażu, - dostarczać produkty pierwszej klasy jakości ( ze względu na charakter i właściwości produktu) posiadające właściwy okres przydatności do spożycia, w opakowaniach dopuszczonych do kontaktu z żywnością, które powinny zabezpieczać produkt przed uszkodzeniem i zanieczyszczeniem, czyste bez obcych zapachów, zabrudzeń, pleśni i uszkodzeń mechanicznych. Pierwsza klasa jakości mięsa oznacza: mięso chude, nieścięgniste o zawartości tłuszczu ok. 7%, bez tłuszczu zewnętrznego, nie zawierające skórek, chrząstek, ścięgien niekonsumpcyjnych. - dostarczać produkty czyste, niezabrudzone, nieuszkodzone mechanicznie, spełniające wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich Normach, posiadające właściwe atesty, certyfikaty oraz posiadające ważne terminy ważności do spożycia (produkty sypkie i przyprawy min. 3 miesiące). - dostarczać asortyment własnym transportem, na swój koszt zgodnie z wymogami sanitarnymi i HACCP, w sposób zapobiegającym utracie walorów smakowych i odżywczych. - realizować zamówienia do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Bodzentynie środkami transportowymi dostosowanymi do przewozu artykułów spożywczych, w warunkach zapewniających utrzymanie właściwej ich jakości. Do przewozu mrożonek wymaga się zastosowania właściwego środka transportu tj. samochód lodówka. Do przewozu mięsa i wędlin wymaga się zastosowania odpowiedniego środka transportu tj. samochód izoterma. - zagwarantować dowóz surowców w pojemnikach oraz opakowaniach posiadających atest PZH odnoście dopuszczenia do kontaktu z żywnością, tak, by dostawy realizowane były zgodnie z zasadami „dobrej praktyki higienicznej” (dotyczy to głównie: stanu higienicznego samochodu, higieny osobistej kierowcy, daty przydatności do spożycia, temperatury przewozu). - dostawa żywności następować będzie na podstawie zamówień składanych Wykonawcy przez uprawnionego przedstawiciela Zamawiającego telefonicznie lub osobiście potwierdzonych pisemnym zleceniem. Przed wydaniem żywności, ilości dostarczonego towaru oraz jego zgodność z zamówieniem zostanie sprawdzona przez Zamawiającego. |
Cpv glowny przedmiot | 15800000-6 |
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 |
Data zakonczenia | 2020-12-31T00:00:00+01:00 |
Okreslenie warunkow | Zamawiający nie stawia żadnego warunku w tym zakresie. |
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow | Zamawiający nie stawia żadnego warunku w tym zakresie. |
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow | Dla części III zamówienia – dostawa mrożonek Wykonawca powinien dysponować właściwymi środkami transportu do przewozu mrożonek tj. samochód lodówka, minimum 1 pojazd. Dla części VI zamówienia – dostawa mięsa i wędlin Wykonawca powinien dysponować właściwymi środkami transportu do przewozu mięsa i wędlin tj. samochód izoterma, minimum 1 pojazd. W związku z powyższym Wykonawca który złożył ofertę na część nr III lub VI zamówienia, a którego oferta zostanie najwyżej oceniona zobowiązany jest do przedłożenia na wezwanie Zamawiającego wykazu sprzętu (według wzoru stanowiącego Załącznik nr 4 do SIWZ) wraz z informacją o podstawie dysponowania niniejszym wyposażeniem |
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie | 1 |
Art 24 ust 5 pkt 1 | 1 |
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 |
Wykaz dokumentow zaswiadczen | a) odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp; |
Zakresie warunkow udzialu | a) wykaz narzędzi, wyposażenia zakładu lub urządzeń technicznych dostępnych Wykonawcy w celu wykonania zamówienia publicznego wraz z informacją o podstawie do dysponowania tymi zasobami; (tylko dla części nr III i VI). |
Zakresie kryteriow selekcji | nie dotyczy |
Zastosowanie procedury pzp | 1 |
IV 3 1 minimalne wymagania | nie dotyczy |
IV 3 2 opis potrzeb | nie dotyczy |
IV 3 3 ElementyOpisu | nie dotyczy |
Zmiana umowy | 1 |
Zmiana umowy tekst | 1. Dopuszcza się istotne zmiany postanowień niniejszej umowy w stosunku do treści oferty: w następującym zakresie: a) zmiany stawki podatku VAT, w odniesieniu do tej części wynagrodzenia, której zmiana dotyczy, b) ograniczenia lub zwiększenia zakresu dostaw na danej części zamówienia wynikającej ze znacznego ograniczenia/zwiększenia liczby dzieci korzystających z posiłków, w tej sytuacji zostanie sporządzony stosowny aneks do umowy. c) rozszerzenie asortymentu dostaw, zwiększenia dostaw w zakresie poszczególnych części zamówienia, w sytuacji gdy Zamawiający uzna, że zachodzi taka potrzeba, a Wykonawca wyrazi na to zgodę. d) waloryzacji cen jednostkowych w sytuacji gdy kwartalny wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych publikowany przez Prezesa GUS wykaże wzrost lub obniżkę cen o wartość minimum 1%. |
IV 4 4 data | 2019-12-12T00:00:00+01:00 |
IV 4 4 godzina | 12:00 |
IV 4 5 okres | 30 |
Attchment
Zalacznik czesc nr | 1 |
Zalacznik nazwa | Dostawa świeżych warzyw i owoców |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 03221000-6 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2020-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | Opis zgodnie z załącznikiem nr 7A do SIWZ |
Zalacznik czesc nr | 2 |
Zalacznik nazwa | Dostawa wyrobów piekarniczych |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15110000-6 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2020-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | Opis zgodnie z załącznikiem nr 7B do SIWZ |
Zalacznik czesc nr | 3 |
Zalacznik nazwa | Dostawa mrożonek |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15331170-9 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2020-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | Opis zgodnie z załącznikiem nr 7C do SIWZ |
Zalacznik czesc nr | 4 |
Zalacznik nazwa | Dostawa jaj kurzych świeżych o gramaturze 50 g |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 03142500-3 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2020-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | Opis zgodnie z załącznikiem nr 7D do SIWZ |
Zalacznik czesc nr | 5 |
Zalacznik nazwa | Dostawa drobnych artykułów spożywczych |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15800000-6 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2020-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | Opis zgodnie z załącznikiem nr 7E |
Zalacznik czesc nr | 6 |
Zalacznik nazwa | Dostawa mięsa, wędlin i drobiu |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15100000-9 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2020-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | Opis zgodnie z załącznikiem nr 7F |
Zalacznik czesc nr | 7 |
Zalacznik nazwa | Dostawa mleka i produktów mleczarskich |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15500000-3 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2020-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | Opis zgodnie z załącznikiem nr 7G do SIWZ |
Criterion
Kryteria | cena |
Znaczenie | 60,00 |
Kryteria | Termin rozpatrzenia reklamacji |
Znaczenie | 40,00 |