Dostawa warzyw, owoców i warzyw mrożonych
Publication date | 2019-12-09 |
End date | 2019-12-17 00:00:00 |
Instytucja | Wyższa Szkoła Kryminologii i Penitencjarystki w Warszawie |
Miejscowość | Warszawa |
Województwo | mazowieckie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 634172-N-2019 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 32210006, 32121001, 32223219, 153310007, 32220003, 153311709 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest dostawa warzyw, owoców i warzyw mrożonych.Dostawy będą realizowane na rzecz Wyższej Szkoły Kryminologii i Penitencjarystyki w Warszawie; miejsce dostawy: 62-800 Kalisz, ul. Wrocławska 193-195.Wykonawca dostarczy produkt wytworzony zgodnie z: 1) ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2019 r. poz. 1252 z późn. zm.) oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy; 2) ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz.U. z 2019 r. poz. 2178) oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy. Dostawy będą realizowane w dni robocze, w ilości i terminach określonych przez zamawiającego, średnio trzy razy w tygodniu, po uprzednim telefonicznym zgłoszeniu. Dostawy będą realizowane wg wskazań zamawiającego w godzinach 7:00 ÷ 9:00. Wykonawca zrealizuje dostawy przedmiotu zamówienia do siedziby zamawiającego własnym transportem, na własny koszt. Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych. Koszty rozładunku przedmiotu zamówienia w całym okresie obowiązywania umowy ponosi wykonawca. Zobowiązuje się wykonawcę do tego, aby jakość dostarczanych artykułów spożywczych, sposób ich pakowania, a także rodzaj używanych opakowań zbiorczych – z zastrzeżeniem określonym w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia oraz w stosowanych normach i powszechnie obowiązujących przepisach prawa – powodowały obniżenie ponoszonych przez zamawiającego kosztów przechowywania, przygotowania i dystrybucji dostarczanych artykułów i wytwarzanych z nich potraw oraz kosztów wywozu i utylizacji powstałych odpadów. Liczba części – 6: Część I – warzywa, Część II ziemniaki, Część III jabłka, Część IV warzywa przetworzone, Część V owoce, Część VI warzywa mrożone. |
Dodatkowe informacje
GuidZP400 | 1e55cc94-321e-46c4-a66d-06742f9bf906 |
Biuletyn | 634172-N-2019 |
Zamawiajacy nazwa | Wyższa Szkoła Kryminologii i Penitencjarystki w Warszawie |
Regon | 381510697 |
Zamawiajacy adres ulica | Wiśniowa |
Zamawiajacy adres numer domu | 50 |
Zamawiajacy miejscowosc | Warszawa |
Zamawiajacy kod pocztowy | 02-520 |
Zamawiajacy panstwo | Polska |
Zamawiajacy wojewodztwo | mazowieckie |
Zamawiajacy telefon | 22 602 44 14, |
Zamawiajacy fax | - |
Zamawiajacy email | zp@wskip.edu.pl , |
Adres strony url | www.wskip.edu.pl |
Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
Ogloszenie dotyczy | 1 |
Czy finansowane z unii | 2 |
Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
Rodzaj zamawiajacego | 8 |
Rodzaj zamawiajacego inny | Publiczna uczelnia zawodowa służb państwowych |
Zamieszczona bedzie specyfikacja | https://bip.wskip.edu.pl |
Czy wymagane przeslanie ofert | 1 |
Wymagane przeslanie ofert inny | w formie pisemnej |
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | Wyższa Szkoła Kryminologii i Penitencjarystyki w Warszawie, ul. Wiśniowa 50, 02-520 Warszawa, sekretariat Rektora-Komendanta |
Nazwa nadana zamowieniu | Dostawa warzyw, owoców i warzyw mrożonych |
Numer referencyjny | 10/zp/19 |
Rodzaj zamowienia | 1 |
Czy podzielone na czesci | 1 |
Okreslenie przedmiotu | Przedmiotem zamówienia jest dostawa warzyw, owoców i warzyw mrożonych.Dostawy będą realizowane na rzecz Wyższej Szkoły Kryminologii i Penitencjarystyki w Warszawie; miejsce dostawy: 62-800 Kalisz, ul. Wrocławska 193-195.Wykonawca dostarczy produkt wytworzony zgodnie z: 1) ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2019 r. poz. 1252 z późn. zm.) oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy; 2) ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz.U. z 2019 r. poz. 2178) oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy. Dostawy będą realizowane w dni robocze, w ilości i terminach określonych przez zamawiającego, średnio trzy razy w tygodniu, po uprzednim telefonicznym zgłoszeniu. Dostawy będą realizowane wg wskazań zamawiającego w godzinach 7:00 ÷ 9:00. Wykonawca zrealizuje dostawy przedmiotu zamówienia do siedziby zamawiającego własnym transportem, na własny koszt. Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych. Koszty rozładunku przedmiotu zamówienia w całym okresie obowiązywania umowy ponosi wykonawca. Zobowiązuje się wykonawcę do tego, aby jakość dostarczanych artykułów spożywczych, sposób ich pakowania, a także rodzaj używanych opakowań zbiorczych – z zastrzeżeniem określonym w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia oraz w stosowanych normach i powszechnie obowiązujących przepisach prawa – powodowały obniżenie ponoszonych przez zamawiającego kosztów przechowywania, przygotowania i dystrybucji dostarczanych artykułów i wytwarzanych z nich potraw oraz kosztów wywozu i utylizacji powstałych odpadów. Liczba części – 6: Część I – warzywa, Część II ziemniaki, Część III jabłka, Część IV warzywa przetworzone, Część V owoce, Część VI warzywa mrożone. |
Cpv glowny przedmiot | 03221000-6 |
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 |
Data zakonczenia | 2020-12-31T00:00:00+01:00 |
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 |
Zmiana umowy | 1 |
Zmiana umowy tekst | Wzór umowy, jaka zostanie zawarta z wybranym wykonawcą, stanowi załącznik nr 5a, 5b, 5c do SIWZ. Umowa może być zmieniona w zakresie, o którym mowa w § 9 wzoru umowy. |
IV 4 4 data | 2019-12-17T00:00:00+01:00 |
IV 4 4 godzina | 10:30 |
IV 4 4 jezyki | język polski |
IV 4 5 okres | 30 |
Attchment
Zalacznik czesc nr | 1 |
Zalacznik nazwa | Warzywa |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 03221000-6 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2020-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | Burak czerwony kraj. wybór I 4 000 kg, Botwinka kraj. wybór I 1 000 pęczków, Marchew kraj. wybór I 5 500 kg, Pietruszka korzeń kraj. wybór I 2 500 kg, Seler korzeniowy kraj. wybór I 3 000 kg, Por kraj. wybór I 3 200 szt., Cebula z łuska wybór I 3 000 kg, Cebula czerwona wybór I 400 kg, Kapusta czerwona kraj. wybór I 1 400 szt., Kapusta biała kraj. wybór I 1 500 kg, Kapusta biała młoda kraj. wybór I 900 szt., Kapusta pekińska kraj. wybór I 1 200 kg, Pomidor kraj. wybór I 3 000 kg, Pomidor import. wybór I 2 000 kg, Ogórek świeży kraj. wybór I 3 000 kg, Ogórek świeży import. wybór I 1 200 kg, Papryka czerwona kraj. klasa I 1 500 kg, Papryka czerwona import. klasa I 1 800 kg, Czosnek kraj. klasa I 1 000 szt., Rzodkiewka kraj. klasa I 3 000 pęczków, Rzodkiewka import. klasa I 3 000 pęczków, Sałata strzępiasta kraj. klasa I 7 500 szt., Sałata strzępiasta import. klasa I 5 000 szt., Sałata lodowa kraj. klasa I 2 500 szt., Sałata lodowa import. klasa I 1 500 szt., Nać pietruszki kraj klasa I 9 000 pęczków, Koperek kraj klasa I 6 500 pęczków, Koperel import 4 500 pęczków, Szczypiorek kraj klasa I 8 000 pęczków. |
Zalacznik czesc nr | 2 |
Zalacznik nazwa | Ziemniaki |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 03212100-1 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2020-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | Ziemniak kraj 26 000 kg; Ziemniak młody kraj 8 000 kg |
Zalacznik czesc nr | 3 |
Zalacznik nazwa | Jabłka |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 03222321-9 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2020-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | Jabłka krajowe -6 000 kg. |
Zalacznik czesc nr | 4 |
Zalacznik nazwa | Warzywa przetworzone |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15331000-7 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2020-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | Kapusta kiszona biała -2 500 kg, Ogórki kiszone-2 000 kg, Ogórki małosolne -1000 kg, |
Zalacznik czesc nr | 5 |
Zalacznik nazwa | Owoce |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 03222000-3 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2020-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | Banany —1 600 kg; Cytryny —2 000 kg; Gruszka kraj. Konferencja —500 kg; Grejpfruty —1 000 kg; Kiwi —600 kg; Mandarynki klasa I —500 kg; Pomarańcze —1 500 kg; Śliwka kraj. Prezydent—300 kg; Truskawki kraj —300 kg; Czereśnie —200 kg; Winogrono białe klasa I —300 kg; |
Zalacznik czesc nr | 6 |
Zalacznik nazwa | Warzywa mrożone |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15331170-9 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2020-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | Kalafior różyczki zamrożone klasa I —1500 kg; Brokuły różyczki zamrożone klasa I —1600 kg; Fasolka szparagowa cięta zamrożona —1500 kg; Marchew typu junior mrożona klasa I —1500 kg; Marchew z groszkiem mrożona klasa I —900 kg; Włoszczyzna mrożona klasa I —300 kg; Pieczarki mrożone klasa I —2200 kg; Szpinak zamrożony klasa I —900 kg; Bukiet warzyw —1300 kg; Frytki karbowane —200 kg; Pizza drożdżowa —1000 kg; Zapiekanka na bułce —900 kg; |
Criterion
Kryteria | cena |
Znaczenie | 100,00 |