Dostawa mięsa wieprzowego, wołowego oraz przetworów mięsnych
Publication date | 2019-12-10 |
End date | 2019-12-20 00:00:00 |
Instytucja | Wyższa Szkoła Kryminologii i Penitencjarystki w Warszawie |
Miejscowość | Warszawa |
Województwo | mazowieckie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 634316-N-2019 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 151000009, 151110009, 151311350 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
Dostawy będą realizowane na rzecz Wyższej Szkoły Kryminologii i Penitencjarystyki w Warszawie; miejsce dostawy: 62-800 Kalisz, ul. Wrocławska 193-195. Wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane muszą być w pojemnikach plastikowych (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktów z żywnością), zamkniętych pokrywą. Do każdego pojemnika musi być dołączona etykieta z danymi. Każdy asortyment produktów musi być dostarczony w oddzielnym pojemniku. Wykonawca dostarczy produkt wytworzony zgodnie z: 1) ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2019 r. poz. 1252 z późn. zm.) oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy; 2) ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz.U. z 2019 r. poz. 2178) oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy. Dostawy będą realizowane w dni robocze, w ilości i terminach określonych przez zamawiającego, po uprzednim telefonicznym zgłoszeniu. Dostawy będą realizowane wg wskazań zamawiającego w godzinach 7:00 ÷ 10:00. Częstotliwość dostaw stanowiących przedmiot zamówienia w okresie obowiązywania umowy dla: 1) części I „Mięso i przetwory wołowe i wieprzowe” – średnio trzy razy w tygodniu, 2) części II „Wędliny drobiowe” – średnio dwa razy w tygodniu. Wykonawca zrealizuje dostawy przedmiotu zamówienia własnym transportem, na własny koszt. Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych. Koszty rozładunku przedmiotu zamówienia w całym okresie obowiązywania umowy ponosi wykonawca. Zobowiązuje się wykonawcę do tego, aby jakość dostarczanych artykułów spożywczych, sposób ich pako-wania, a także rodzaj używanych opakowań zbiorczych – z zastrzeżeniem określonym w szczegółowym opi-sie przedmiotu zamówienia oraz w stosowanych normach i powszechnie obowiązujących przepisach prawa – powodowały obniżenie ponoszonych przez zamawiającego kosztów przechowywania, przygotowania i dystrybucji dostarczanych artykułów i wytwarzanych z nich potraw oraz kosztów wywozu i utylizacji po-wstałych odpadów. |
Dodatkowe informacje
GuidZP400 | 2fccd3cb-0ce9-481a-9968-ae3fac73c4a6 |
Biuletyn | 634316-N-2019 |
Zamawiajacy nazwa | Wyższa Szkoła Kryminologii i Penitencjarystki w Warszawie |
Regon | 381510697 |
Zamawiajacy adres ulica | Wiśniowa |
Zamawiajacy adres numer domu | 50 |
Zamawiajacy miejscowosc | Warszawa |
Zamawiajacy kod pocztowy | 02-520 |
Zamawiajacy panstwo | Polska |
Zamawiajacy wojewodztwo | mazowieckie |
Zamawiajacy telefon | 22 602 44 14, |
Zamawiajacy fax | - |
Zamawiajacy email | zp@wskip.edu.pl , |
Adres strony url | www.wskip.edu.pl |
Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
Ogloszenie dotyczy | 1 |
Czy finansowane z unii | 2 |
Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
Rodzaj zamawiajacego | 8 |
Rodzaj zamawiajacego inny | Publiczna uczelnia zawodowa służb państwowych |
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja | 1 |
Zamieszczona bedzie specyfikacja | https://bip.wskip.edu.pl |
Czy wymagane przeslanie ofert | 1 |
Wymagane przeslanie ofert inny | w formie pisemnej |
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | Wyższa Szkoła Kryminologii i Penitencjarystyki w Warszawie, ul. Wiśniowa 50, 02-520 Warszawa, sekretariat Rektora-Komendanta |
Nazwa nadana zamowieniu | Dostawa mięsa wieprzowego, wołowego oraz przetworów mięsnych |
Numer referencyjny | 11/zp/19 |
Rodzaj zamowienia | 1 |
Czy podzielone na czesci | 1 |
Okreslenie przedmiotu | Dostawy będą realizowane na rzecz Wyższej Szkoły Kryminologii i Penitencjarystyki w Warszawie; miejsce dostawy: 62-800 Kalisz, ul. Wrocławska 193-195. Wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane muszą być w pojemnikach plastikowych (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktów z żywnością), zamkniętych pokrywą. Do każdego pojemnika musi być dołączona etykieta z danymi. Każdy asortyment produktów musi być dostarczony w oddzielnym pojemniku. Wykonawca dostarczy produkt wytworzony zgodnie z: 1) ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2019 r. poz. 1252 z późn. zm.) oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy; 2) ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz.U. z 2019 r. poz. 2178) oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy. Dostawy będą realizowane w dni robocze, w ilości i terminach określonych przez zamawiającego, po uprzednim telefonicznym zgłoszeniu. Dostawy będą realizowane wg wskazań zamawiającego w godzinach 7:00 ÷ 10:00. Częstotliwość dostaw stanowiących przedmiot zamówienia w okresie obowiązywania umowy dla: 1) części I „Mięso i przetwory wołowe i wieprzowe” – średnio trzy razy w tygodniu, 2) części II „Wędliny drobiowe” – średnio dwa razy w tygodniu. Wykonawca zrealizuje dostawy przedmiotu zamówienia własnym transportem, na własny koszt. Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych. Koszty rozładunku przedmiotu zamówienia w całym okresie obowiązywania umowy ponosi wykonawca. Zobowiązuje się wykonawcę do tego, aby jakość dostarczanych artykułów spożywczych, sposób ich pako-wania, a także rodzaj używanych opakowań zbiorczych – z zastrzeżeniem określonym w szczegółowym opi-sie przedmiotu zamówienia oraz w stosowanych normach i powszechnie obowiązujących przepisach prawa – powodowały obniżenie ponoszonych przez zamawiającego kosztów przechowywania, przygotowania i dystrybucji dostarczanych artykułów i wytwarzanych z nich potraw oraz kosztów wywozu i utylizacji po-wstałych odpadów. |
Cpv glowny przedmiot | 15100000-9 |
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 |
Data zakonczenia | 2020-12-31T00:00:00+01:00 |
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 |
Czy wadium | 1 |
Wadium | 1. Wykonawca zobowiązany jest do wniesienia wadium w wysokości: a) na część I - 11.600,00 zł (słownie: jedenaście tysięcy sześćset złotych 00/100), b) na część II- 2.300,00 zł (słownie: dwa tysiące trzysta złotych 00/100). 2. Wadium może być wniesione w: a) pieniądzu; b) poręczeniach bankowych, lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym, że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym; c) gwarancjach bankowych; d) gwarancjach ubezpieczeniowych; e) poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listo-pada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. z 2019 r. poz. 310, 836 i 1572). 3. Wadium w formie pieniądza należy wnieść przelewem na nieoprocentowany rachunek zamawiającego nr 07 1130 1017 0020 1523 5420 0001, z dopiskiem na przelewie: „Wadium w postępowaniu nr 11/zp/19”. 4. Skuteczne wniesienie wadium w pieniądzu następuje z chwilą uznania środków pieniężnych na rachunku bankowym zamawiającego, o którym mowa w pkt. 3, przed upływem terminu składania ofert. 5. Zamawiający zaleca, aby w przypadku wniesienia wadium w formie innej niż pieniądz, oryginał dokumentu został złożony w oddzielnej kopercie w kasie zamawiającego, a jego kopia w ofercie. 6. Z treści gwarancji/poręczenia winno wynikać bezwarunkowe, na każde pisemne żądanie zgłoszone przez zamawiającego w terminie związania ofertą, zobowiązanie gwaranta do wypłaty zamawiającemu pełnej kwoty wadium w okolicznościach określonych w art. 46 ust. 4a i 5 ustawy. 7. Oferta wykonawcy, który nie wniesie wadium lub wniesie w sposób nieprawidłowy, zostanie odrzucona |
Zmiana umowy | 1 |
Zmiana umowy tekst | Wzór umowy, jaka zostanie zawarta z wybranym wykonawcą, stanowi załącznik nr 5 do SIWZ. Umowa może być zmieniona w zakresie, o którym mowa w § 9 wzoru umowy |
IV 4 4 data | 2019-12-20T00:00:00+01:00 |
IV 4 4 godzina | 10:30 |
IV 4 5 okres | 30 |
Attchment
Zalacznik czesc nr | 1 |
Zalacznik nazwa | Mięso i przetwory wołowe i wieprzowe |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15111000-9 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2020-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | Udziec b/k świeży, klasa I—1 800 kg; Szponder z/k wołowy świeży, klasa I—1 100 kg; Flaki wołowe, klasa I—700 kg; Schab wieprzowy b/k świeży, klasa I—1 800 kg; Schab wieprzowy z/k świeży , klasa I —300 kg; Karkówka wieprzowa b/k świeża, klasa I—1 800 kg; Szynka wieprzowa b/k świeża, klasa I—1 800 kg; Boczek surowy b/k świeży, klasa I—600 kg; Golonka wieprzowa z/k świeża, klasa I—500 kg; Golonka wieprzowa b/k świeża, klasa I—800 kg; Polędwiczki wieprzowe świeże, klasa I—100 kg; Żeberka wieprzowe świeże, paski klasa I,—1 000 kg; Boczek wędzony—900 kg; Boczek faszerowany—350 kg; Baleron—450 kg; Szynka wędzona gotowana—450 kg; Szynka staropolska—250 kg; Szynka wiejska—450 kg; Szynka konserwowa—450 kg; Pieczeń szynkowa—400 kg; Polędwica sopocka—350 kg; Polędwica wędzona—400 kg; Schab w obsypce—400 kg; Salami —100 kg; Ogonówka—200 kg; Szynka z liściem laurowym—250 kg; Szynka biała—400 kg; Parówka wieprzowa—700 kg; Parówka cielęca—800 kg; Kiełbasa biała parzona—700 kg; Kiełbasa biała cienka parzona—500 kg; Kiełbasa śląska—500 kg; Kiełbasa śląska delikatesowa—800 kg; Kiełbasa wiejska—800 kg; Kiełbasa myśliwska—200 kg; Kiełbasa jałowcowa—200 kg; Kabanosy—800 kg; Kiełbasa krakowska parzona—400 kg; Kiełbasa krakowska sucha—300 kg; Kiełbasa szynkowa wieprzowa—300 kg; Kiełbasa żywiecka—300 kg; Kiełbasa kolska—300 kg; Kiełbasa golonkowa wędzona—300 kg; Kiełbasa polska—100 kg; Frankfurterki—600 kg; Metka cebulowa—100 kg; Metka tatarska—100 kg; Kaszanka—400 kg; Pasztet wieprzowy wędzony—400 kg; Salceson ozorkowy—200 kg; Smalec—1 000 kg; Słonina—100 kg; |
Zalacznik czesc nr | 2 |
Zalacznik nazwa | Wędliny drobiowe |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15131135-0 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2020-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | Szynka z koperkiem—400 kg; Szynka z piersi indyczej—400 kg; Polędwica drobiowa—400 kg; Pieczeń drobiowa—400 kg; Pieczony filet indyczy—400 kg; Kiełbasa krakowska drobiowa sucha—200 kg; Filet wędzony z indyka—400 kg; Kiełbasa żywiecka drobiowa—300 kg; Kiełbaski drobiowe—400 kg; Salami drobiowe suche—150 kg; Filet kruchy z kurczaka—300 kg; Kiełbasa wiedeńska drobiowa—400 kg; Filet maślany—400 kg; |
Criterion
Kryteria | cena |
Znaczenie | 100,00 |