1) Dostawy różnych produktów spożywczych do Szkoły Policji w Pile; 2) Dostawy przypraw i przypraw korzennych do Szkoły Policji w Pile; 3) Dostawy warzyw i owoców konserwowych do Szkoły Policji w Pile
Publication date | 2019-12-11 |
End date | 2019-12-19 00:00:00 |
Instytucja | Szkoła Policji w Pile |
Miejscowość | Piła |
Województwo | wielkopolskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 634652-N-2019 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 158000006 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia są: 1) Dostawy różnych produktów spożywczych do Szkoły Policji w Pile w orientacyjnej ilości 4 365 kg; 2) Dostawy przypraw i przypraw korzennych do Szkoły Policji w Pile w orientacyjnej ilości 2 958 kg; 3) Dostawy warzyw i owoców konserwowych do Szkoły Policji w Pile w orientacyjnej ilości 2 800 kg. 2. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych. Każdy z Wykonawców może złożyć ofertę na jedną część, lub więcej części zamówienia. Zamawiający dokona wyboru oferty najkorzystniejszej odrębnie dla każdej z części zamówienia. 3. Szczegółowy wykaz i opis asortymentu będącego przedmiotem dostaw oraz szacowana ilość zamawianych produktów została zawarta w Opisie przedmiotu zamówienia, który stanowi: Część nr 1 - załącznik nr 2a do SIWZ, Część nr 2 – załącznik nr 2b do SIWZ, Część nr 3 – załącznik nr 2c do SIWZ. Załączniki te stanowią jednocześnie Formularze cenowe, które stanowić będą część oferty. 4. Podane w Opisie przedmiotu zamówienia ilości są szacunkowe i nie zobowiązują Zamawiającego do zakupu produktów w tych ilościach. |
Dodatkowe informacje
GuidZP400 | fbf94a3b-8119-4ced-9c67-f9de321f3ca2 |
Biuletyn | 634652-N-2019 |
Zamawiajacy nazwa | Szkoła Policji w Pile |
Regon | 57029066300000 |
Zamawiajacy adres ulica | Pl. Staszica |
Zamawiajacy adres numer domu | 7 |
Zamawiajacy miejscowosc | Piła |
Zamawiajacy kod pocztowy | 64-920 |
Zamawiajacy panstwo | Polska |
Zamawiajacy wojewodztwo | wielkopolskie |
Zamawiajacy telefon | 67 3522134, |
Zamawiajacy fax | 67 3522322 |
Zamawiajacy email | magdalena.losos@sppila.policja.gov.pl, |
Adres strony url | www.pila.szkolapolicji.gov.pl |
Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
Ogloszenie dotyczy | 1 |
Czy finansowane z unii | 2 |
Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
Rodzaj zamawiajacego | 8 |
Rodzaj zamawiajacego inny | Szkolenie Policji |
Czy dostep dokumentow zamowienia | 1 |
Dostep dokumentow zamowienia | www.pila.szkolapolicji.gov.pl |
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja | 1 |
Zamieszczona bedzie specyfikacja | www.pila.szkolapolicji.gov.pl |
Czy wymagane przeslanie ofert | 1 |
Wymagane przeslanie ofert inny | Oferty pisemne należy składać w siedzibie Zamawiającego w Kancelarii Ogólnej Szkoły Policji w Pile. |
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | Szkoła Policji w Pile, 64-920 Piła, Plac Staszica 7 |
Nazwa nadana zamowieniu | 1) Dostawy różnych produktów spożywczych do Szkoły Policji w Pile; 2) Dostawy przypraw i przypraw korzennych do Szkoły Policji w Pile; 3) Dostawy warzyw i owoców konserwowych do Szkoły Policji w Pile |
Numer referencyjny | 673/JZ-53/2019 |
Rodzaj zamowienia | 1 |
Czy podzielone na czesci | 1 |
Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy | 3 |
Okreslenie przedmiotu | 1. Przedmiotem zamówienia są: 1) Dostawy różnych produktów spożywczych do Szkoły Policji w Pile w orientacyjnej ilości 4 365 kg; 2) Dostawy przypraw i przypraw korzennych do Szkoły Policji w Pile w orientacyjnej ilości 2 958 kg; 3) Dostawy warzyw i owoców konserwowych do Szkoły Policji w Pile w orientacyjnej ilości 2 800 kg. 2. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych. Każdy z Wykonawców może złożyć ofertę na jedną część, lub więcej części zamówienia. Zamawiający dokona wyboru oferty najkorzystniejszej odrębnie dla każdej z części zamówienia. 3. Szczegółowy wykaz i opis asortymentu będącego przedmiotem dostaw oraz szacowana ilość zamawianych produktów została zawarta w Opisie przedmiotu zamówienia, który stanowi: Część nr 1 - załącznik nr 2a do SIWZ, Część nr 2 – załącznik nr 2b do SIWZ, Część nr 3 – załącznik nr 2c do SIWZ. Załączniki te stanowią jednocześnie Formularze cenowe, które stanowić będą część oferty. 4. Podane w Opisie przedmiotu zamówienia ilości są szacunkowe i nie zobowiązują Zamawiającego do zakupu produktów w tych ilościach. |
Cpv glowny przedmiot | 15800000-6 |
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 |
Data zakonczenia | 2020-06-30T00:00:00+02:00 |
Informacje na temat katalogow | 1. Umowa zostanie zawarta na czas określony: od dnia podpisania umowy, jednak nie wcześniej niż od 01.01.2020 r. do 30.06.2020 r. 2. Zamawiający zastrzega prawo jednostronnego wydłużenia okresu realizacji umowy do 60 dni po terminie określonym w umowie, tj. 30.06.2020 r., w ramach przeznaczonych na ten cel środków finansowych i żądania zawarcia w tym zakresie aneksu do umowy. 3. Przewidywany termin pierwszej dostawy, we wszystkich trzech częściach: 13 stycznia 2020 r. 4. Dostawy towaru odbywać się będą do 3 razy w miesiącu w godz. 6:00 do 11:00 na koszt i ryzyko Wykonawcy. W uzasadnionych przypadkach Zamawiający może wymagać od Wykonawcy realizacji dostaw również w soboty w godz. 6:00 do 11:00. |
Okreslenie warunkow | O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki udziału w postępowaniu w zakresie kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej: Zamawiający wymaga aby Wykonawca wykazał, że posiada uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej na podstawie ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2019 r. poz. 1252) albo wykazał, że posiada uprawnienia do wykonywania określonej działalności na podstawie ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2019 r. poz. 824 ze zm.). |
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow | O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki udziału w postępowaniu w zakresie zdolności technicznej lub zawodowej: Wykonawca spełni warunek jeżeli wykaże, że dysponuje co najmniej jednym środkiem transportu przystosowanym do przewozu żywności, która jest przedmiotem zamówienia, spełniającym niezbędne warunki określone w rozdziale IV Załącznika nr II do rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. UE L. z 30 kwietnia 2004 r. nr 139.1). |
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie | 1 |
Art 24 ust 5 pkt 1 | 1 |
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 |
Wykaz dokumentow zaswiadczen | W celu potwierdzenia braku podstaw do wykluczenia Wykonawcy z udziału w postępowaniu, na wezwanie Zamawiającego Wykonawca, którego oferta została oceniona najwyżej, zobowiązany jest do złożenia w wyznaczonym – nie krótszym niż 5 dni terminie, aktualnych na dzień złożenia oświadczeń lub dokumentów potwierdzających okoliczności, o których mowa w art. 25 ust. 1 ustawy Pzp, tj.: odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy; |
Zakresie warunkow udzialu | W celu potwierdzenia spełniania przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu, na wezwanie Zamawiającego Wykonawca, którego oferta została oceniona najwyżej, zobowiązany jest do złożenia w wyznaczonym – nie krótszym niż 5 dni terminie, aktualnych na dzień złożenia oświadczeń lub dokumentów potwierdzających okoliczności, o których mowa w art. 25 ust. 1 ustawy Pzp, tj.: a) aktualne zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Powiatowej Inspekcji Sanitarnej – zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2019 r. poz. 1252). Wzór zaświadczenia określa załącznik nr 6 do Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r. w sprawie rodzajów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego (Dz. U. z 2007 r. nr 106 poz. 730) lub aktualnej decyzji administracyjnej o wpisie do rejestru zakładów albo zatwierdzeniu zakładu wydaną przez powiatowego lekarza weterynarii wraz z nadanym numerem identyfikacyjnym zgodnie z art. 21 ust. 4 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2019 r. poz. 824 ze zm.); b) Wypełniony „Wykaz narzędzi, wyposażenia zakładu i urządzeń technicznych (…)”, w którym należy wykazać dysponowanie min. jednym środkiem transportu przystosowanym do przewozu towaru, ze wskazaniem daty wydania decyzji lub kontroli dopuszczającej pojazd do transportu w zakresie przedmiotu zamówienia. Wykaz musi potwierdzać spełnienie warunku udziału w postępowaniu w zakresie określonym w Rozdziale V ust. 1 pkt 2 lit. c, wg wzoru stanowiącego załącznik nr 5 do SIWZ. |
Wykaz potwierdzenie okolicznosci | W celu wykazania spełniania przez oferowane dostawy wymagań określonych przez Zamawiającego, na wezwanie Zamawiającego Wykonawca, którego oferta została oceniona najwyżej, zobowiązany jest do złożenia w wyznaczonym – nie krótszym niż 5 dni terminie, aktualnych na dzień złożenia oświadczeń lub dokumentów potwierdzających okoliczności, o których mowa w art. 25 ust. 1 ustawy Pzp, tj.: karty charakterystyki wybranych pozycji towaru, wskazanych w załącznikach nr 2a, 2b i 2c do SIWZ. |
Inne dokumenty niewymienione | Wykonawcy zobowiązani są załączyć do oferty następujące dokumenty: 1) Formularz ofertowy wypełniony zgodnie z załącznikiem nr 1 do SIWZ. 2) Wypełniony w każdej pozycji Opis przedmiotu zamówienia (Formularz cenowy): a) dla Części nr 1: Opis przedmiotu zamówienia (Formularz cenowy) wypełniony zgodnie z załącznikiem nr 2a do SIWZ. b) dla Części nr 2: Opis przedmiotu zamówienia (Formularz cenowy) wypełniony zgodnie z załącznikiem nr 2b do SIWZ. c) dla Części nr 3: Opis przedmiotu zamówienia (Formularz cenowy) wypełniony zgodnie z załącznikiem nr 2c do SIWZ. 3) aktualne na dzień składania ofert oświadczenia wymagane na podstawie art. 25a ust. 1 pkt 1 ustawy Pzp, stanowiące wstępne potwierdzenie, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu oraz spełnia warunki udziału w postępowaniu, stanowiące załącznik nr 3 do SIWZ. 4) Klauzulę informacyjną z art. 13 ust. 1 i 2 RODO, stanowiącą załącznik nr 7 do SIWZ, 5) Oświadczenie wymagane od Wykonawcy w zakresie wypełniania obowiązków informacyjnych przewidzianych w art. 13 lub art. 14 RODO wobec osób fizycznych, od których dane osobowe pośrednio lub bezpośrednio pozyskał w celu ubiegania się o udzielenie zamówienia publicznego, stanowiące załącznik nr 8 do SIWZ, |
Zastosowanie procedury pzp | 1 |
Zmiana umowy | 1 |
Zmiana umowy tekst | Wszelkie zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty zawarte są w § 6 Istotnych postanowień umowy, które stanowią załącznik nr 4 do SIWZ. |
IV 4 4 data | 2019-12-19T00:00:00+01:00 |
IV 4 4 godzina | 10:30 |
IV 4 5 okres | 30 |
Criterion
Kryteria | Cena oferty brutto |
Znaczenie | 100,00 |