Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych dla Zespołu Szkół w Mieście Obrzycko od 02 stycznia 2020r. do 31 grudnia 2020r.

Publication date 2019-12-11
End date 2019-12-19 00:00:00
Instytucja Zespół Szkół w Mieście Obrzycko
Miejscowość Obrzycko
Województwo wielkopolskie
Branża
  • Różne produkty spożywcze

Szczegóły

Numer ogłoszenia 634921-N-2019
Document type ZP-400
Cpv code 158000006
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych dla Zespołu Szkół w Mieście Obrzycko od 07 stycznia 2020r. do 31 grudnia 2020r.
2. Opis przedmiotu zamówienia: Opis Przedmiotu zamówienia jest zgodny z nomenklaturą Wspólnego Słownika Zamówień CPV z podziałem na 11 części w ilości i zakresie wskazanym w Części II SIWZ:

Część I zamówienia:
Artykuły ogólnospożywcze
KOD CPV 15800000-6

Część II zamówienia:
Owoce, warzywa przetworzone i konserwowe
KOD CPV 15330000-0

Część III zamówienia:
Świeże warzywa, owoce ziemniaki
KOD CPV 15300000-1, 03212100-1

Część IV zamówienia:
Mrożone warzywa i owoce
KOD CPV 15331170-9; 15300000-1

Część V zamówienia:
Świeże mięso wieprzowe i przetwory z mięs
KOD CPV 15100000-9

Część VI zamówienia:
Świeże mięso drobiowe
KOD CPV 15112100-7

Część VII zamówienia:
Ryby mrożone i wędzone
KOD CPV 15221000-6, 15234000-7

Część VIII zamówienia:
Nabiał
KOD CPV 15500000-3

Część IX zamówienia:
Kiszonki
KOD CPV 15331000-7

Część X zamówienia:
Jajka
KOD CPV 03142500-3

Część XI zamówienia:
Świeże pieczywo i wyroby piekarskie i ciastkarskie
KOD CPV 15811000-6, 15812100-4

3. Szczegółowe wymagania dotyczące realizacji przedmiotu zamówienia zostały opisane we Wzorze Umowy (Część III SIWZ).

Dodatkowe informacje

GuidZP400 f793e5ef-ae4c-44e0-bd13-7e163f608852
Biuletyn 634921-N-2019
Zamawiajacy nazwa Zespół Szkół w Mieście Obrzycko
Regon 63964047200000
Zamawiajacy adres ulica pl. Lipowy
Zamawiajacy adres numer domu 12
Zamawiajacy miejscowosc Obrzycko
Zamawiajacy kod pocztowy 64-520
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo wielkopolskie
Zamawiajacy telefon 61 29 13 129
Zamawiajacy fax 61 29 13 129
Zamawiajacy email dyrektor@zsobrzycko.pl
Adres strony url www.zsobrzycko.pl
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 8
Rodzaj zamawiajacego inny Zespól Szkół
Czy dostep dokumentow zamowienia 1
Dostep dokumentow zamowienia https://zsobrzycko.bip.gov.pl/
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja 1
Zamieszczona bedzie specyfikacja https://zsobrzycko.bip.gov.pl/
Czy wymagane przeslanie ofert 1
Wymagane przeslanie ofert inny Ofertę należy złożyć w Zespole Szkół w Mieście Obrzycko Plac Lipowy 12 64-520 Obrzycko w sekretariacie szkoły za pośrednictwem operatora pocztowego w rozumieniu ustawy z dnia 23 listopada 2012 r. - Prawo pocztowe (Dz. U. z 2018 r. poz. 2188 ze zm.), osobiście, za pośrednictwem posłańca.
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres Zespół Szkół w Mieście Obrzycko Plac Lipowy 12 64-520 Obrzycko – sekretariat szkoły
Nazwa nadana zamowieniu Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych dla Zespołu Szkół w Mieście Obrzycko od 02 stycznia 2020r. do 31 grudnia 2020r.
Numer referencyjny ZS-26-176.2019
Rodzaj zamowienia 1
Czy podzielone na czesci 1
Okreslenie przedmiotu 1. Przedmiotem zamówienia jest: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych dla Zespołu Szkół w Mieście Obrzycko od 07 stycznia 2020r. do 31 grudnia 2020r. 2. Opis przedmiotu zamówienia: Opis Przedmiotu zamówienia jest zgodny z nomenklaturą Wspólnego Słownika Zamówień CPV z podziałem na 11 części w ilości i zakresie wskazanym w Części II SIWZ: Część I zamówienia: Artykuły ogólnospożywcze KOD CPV 15800000-6 Część II zamówienia: Owoce, warzywa przetworzone i konserwowe KOD CPV 15330000-0 Część III zamówienia: Świeże warzywa, owoce ziemniaki KOD CPV 15300000-1, 03212100-1 Część IV zamówienia: Mrożone warzywa i owoce KOD CPV 15331170-9; 15300000-1 Część V zamówienia: Świeże mięso wieprzowe i przetwory z mięs KOD CPV 15100000-9 Część VI zamówienia: Świeże mięso drobiowe KOD CPV 15112100-7 Część VII zamówienia: Ryby mrożone i wędzone KOD CPV 15221000-6, 15234000-7 Część VIII zamówienia: Nabiał KOD CPV 15500000-3 Część IX zamówienia: Kiszonki KOD CPV 15331000-7 Część X zamówienia: Jajka KOD CPV 03142500-3 Część XI zamówienia: Świeże pieczywo i wyroby piekarskie i ciastkarskie KOD CPV 15811000-6, 15812100-4 3. Szczegółowe wymagania dotyczące realizacji przedmiotu zamówienia zostały opisane we Wzorze Umowy (Część III SIWZ).
Cpv glowny przedmiot 15800000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Data rozpoczecia 2020-01-07T00:00:00+01:00
Okreslenie warunkow Zamawiający nie stawia warunku
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow Zamawiający nie stawia warunku
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow Zamawiający nie stawia warunku
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie 1
Art 24 ust 5 pkt 1 1
Art 24 ust 5 pkt 2 1
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Inne dokumenty niewymienione 1. W zakresie wykazania spełniania przez Wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć wraz z ofertą oświadczenie o spełnianiu warunku udziału w postępowaniu według załącznika 2 do siwz. 2. W celu wykazania braku podstaw do wykluczenia z postępowania o udzielenie zamówienia Wykonawcy Zamawiający żąda do złożenia wraz z ofertą aktualnego na dzień składania ofert oświadczenia w zakresie wskazanym w załączniku nr 3 do siwz. 3. Oświadczenie Wykonawcy dotyczące obowiązku informacyjnego przewidzianego w art. 13 lub art. 14 RODO stanowi załącznik nr 4 do siwz składany wraz z ofertą. 4. Oświadczenie wykonawcy dotyczące podstaw wykluczenia wymienionych w art. 24 ust. 1 pkt. 13-14, 16-20 oraz art. 24 ust. 5 pkt 1 i 2 Ustawy Pzp stanowi załącznik nr 5 do siwz składany wraz z ofertą 5. W celu wykazania braku podstaw do wykluczenia z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt. 1 ustawy Pzp. Zamawiający żąda do złożenia wraz z ofertą następującego dokumentu: - odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 6. Wykonawca, który powołuje się na zasoby innych podmiotów, w celu wykazania spełniania warunków udziału w postępowaniu – w zakresie, w jakim powołuje się na ich zasoby składa wraz z ofertą pisemne zobowiązanie tych podmiotów, do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia stanowiące załącznik nr 7 do siwz 7. Wykonawca, który powołuje się na zasoby innych podmiotów, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia i spełniania warunków w postępowaniu składa wraz z ofertą oświadczenie stanowiące załącznik nr 6 do siwz. 8. W przypadku gdy Wykonawca powierza wykonanie części zamówienia podwykonawcy składa wraz z ofertą oświadczenie o niepodleganiu wykluczenia podmiotów będących podwykonawcami – załącznik nr 8 do siwz. 9. Wykonawca w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy Pzp, przekaże Zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy Pzp. Wraz ze złożeniem oświadczenia wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. Zamawiający zaleca złożenie oświadczenia zgodnie ze wzorem wskazanym w załączniku nr 9 do siwz. W przypadku składania oferty wspólnej ww. dokument składa każdy z Wykonawców składających ofertę wspólną lub upoważniony przez mocodawcę pełnomocnik. 10. Pełnomocnictwo (o ile jest wymagane)
Zmiana umowy 1
Zmiana umowy tekst Zamawiający przewiduje możliwość istotnych zmian postanowień zawartej umowy w przypadku wystąpienia co najmniej jednej z okoliczności wymienionych poniżej, z uwzględnieniem podawanych warunków ich wprowadzenia: 1) zmiany nazwy, adresu (siedziby) Wykonawcy oraz innych danych ujawnionych w rejestrach publicznych, 2) zmiany osób reprezentujących Zamawiającego i Wykonawcę, 3) zmiany wynagrodzenia w przypadku zmiany podatku VAT,
IV 4 4 data 2019-12-19T00:00:00+01:00
IV 4 4 godzina 11:00
IV 4 5 okres 30
IV 6 6 Zamawiający przewiduje zastosowanie prawa opcji

Attchment

Zalacznik czesc nr 1
Zalacznik nazwa Artykuły ogólnospożywcze
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15800000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2020-01-07T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis 1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych dla Zespołu Szkół w Mieście Obrzycko od 07 stycznia 2020r. do 31 grudnia 2020r. 2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 10 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji zgodnie z zasadami ujętymi w części I SIWZ w pkt. X . Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego. 3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone we wzorze umowy stanowiącym część III SIWZ 4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego. 5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury. 6. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego. 7. Cena jednostkowa ujęta w formularzu ofertowym nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia. 8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem: Bazylia/ opakowanie o masie 10g - 15szt. (opakowanie o masie 10g) Budyń/ opakowanie o masie 45g - 82szt. (opakowanie o masie 45g) Cukier biały kryształ - 220kg Cukier waniliowy/opakowanie o masie netto 16g - 10szt. (opakowanie o masie 15-20g) Curry/ opakowanie o masie 10g - 10szt. (opakowanie o masie 10g) Czosnek/ opakowanie o masie 10g - 10szt. (opakowanie o masie 10g) Galaretka/ opakowanie o masie netto 75g - 140szt. (opakowanie o masie 75g) Herbata czarna granulowana typu Saga lub równoważna/ opakowanie o masie 90g - 80szt. (opakowanie o masie 90g) Herbata owocowa bez sztucznych aromatów typu Herbapol- Herbaciany ogród lub równoważna z malin/ opakowanie o masie netto od 50-70g, z zawartością 20 saszetek - 41szt.(opakowanie o masie netto 50-70 g, z zawartością 20 saszetek) Herbata owocowa bez sztucznych aromatów typu Herbapol- Herbaciany ogród lub równoważna z żurawiny/ opakowanie o masie netto od 50-70g, z zawartością 20 saszetek - 31szt.(opakowanie o masie netto 50-70 g, z zawartością 20 saszetek) Herbata owocowa bez sztucznych aromatów typu Herbapol- Herbaciany ogród lub równoważna z dzikiej róży / opakowanie o masie netto od 50-70g, z zawartością 20 saszetek - 22 szt.(opakowanie o masie netto 50-70 g, z zawartością 20 saszetek) Herbata owocowa bez sztucznych aromatów typu Herbapol- Herbaciany ogród lub równoważna miętowa/ opakowanie o masie netto od 50-70g, z zawartością 20 saszetek - 40szt.(opakowanie o masie netto 50-70 g, z zawartością 20 saszetek) Kakao (zawartość tłuszczu 20%) typu Puchatek lub równoważne/ opakowanie o masie 600g - 72 szt. (opakowanie o masie 600g) Kakao (zawartość tłuszczu 20%) typu Nesquik lub równoważne/ opakowanie o masie 600g - 10szt. (opakowanie o masie 600g) Kasza jęczmienna wiejska lub równowazna / opakowanie o masie 400g - 168 szt. (opakowanie o masie 400g) Kawa zbożowa klasyczna ekspresowa skład cykoria, żyto 50%- typu Anatol lub równoważna opakowanie o masie netto 147 g (35 torebek x 4,2 g) - 56 szt. (opakowanie o masie netto 147 g (35 torebek x 4,2 g) Kisiel/ opakowanie o masie 45g - 82szt. (opakowanie o masie 45g) Krakersy Lorenz Lajkonik lub równoważne/ opakowanie o masie 180g - 30szt. (opakowanie o masie 180g) Kwasek cytrynowy/ opakowanie o masie 50g - 10szt. (opakowanie o masie 50g) Liście laurowe- opakowanie o masie netto 10- 12g - 26szt.( opakowanie o masie netto 10- 12g) Magi przyprawa w płynie lub równoważna/ opakowanie butelka 960 ml - 8 (1 butelka o pojemności 960 ml) Majeranek/ opakowanie o masie 150g - 30szt. ( opakowanie o masie 150g) Makaron świderki z pszenicy durum typu Lubella lub równoważny/ opakowanie o masie 500g - 336szt.(opakowanie o masie 500g) Mąka pszenna - 210kg Miód pszczeli- kraj pochodzenia- Polska/ opakowanie – słoik 500g - 81szt.(opakowanie – słoik 500g) Ocet spirytusowy 10% /opakowanie jednostkowe- butelka o pojemności 500 ml - 5szt. (butelka o pojemności 500 ml) Olej rzepakowy 100 % rafinowany/ opakowanie-butelka 3l - 80 szt.(1 butelka 3l) Oregano/ opakowanie o masie 10g - 10szt. (opakowanie o masie 10g) Papryka słodka/ opakowanie o masie 20g - 140szt. (opakowanie o masie 20g) Pieprz mielony/ opakowanie o masie 1 kg - 2szt. (opakowanie o masie 1 kg) Pieprz mielony/ o masie 8g - 40szt. (opakowanie o masie 8g) Pieprz mielony/ o masie 100g - 10szt. (opakowanie o masie 100g) Proszek do pieczenia/ opakowanie o masie 36g - 10 szt. (opakowanie o masie 36g) Przyprawa do kurczaka bez konserwantów/ opakowanie 500g - 5 szt. (opakowanie o masie 500g) Przyprawa wegeta / opakowanie 500g - 20 szt. (opakowanie o masie 500g) Ryż biały Risana lub równoważny- opakowanie kartonik o masie 400g (4 saszetki po 100g) - 208szt. (opakowanie kartonik o masie 400g) Skrobia ziemniaczana - 25 kg Sos boloński/ opakowanie o masie 250g - 100 szt. (opakowanie o masie 250g) Sos Tao Tao sojowo-grzybowy 592 ml - 20 szt. (butelka o pojemności 592 ml) Sól morska z potasem i magnezem o obniżonej zawartości sodu (maksymalna zawartość soli w 100g produktu- 68,6g) bez antyzbrylacza typu Sante lub równoważna/ opakowanie jednostkowe- woreczek foliowy o masie 350g - 10szt. (opakowanie jednostkowe- woreczek foliowy o masie 350g) Sól warzona spożywcza jodowana/ opakowanie o masie 1kg - 110 szt. (opakowanie o masie 1kg) Tymianek/ opakowanie o masie 10g - 15szt. (opakowanie o masie 10g) Ziele angielskie- opakowanie o masie 15- 20g - 26szt. (opakowanie o masie 15- 20g) Cukier puder opakowanie o masie 500g - 4szt. (opakowanie o masie 500g) Czekolada mleczna bez orzechów min. 38% kakao w 100g produktu typu Wedel lub równoważna opakowanie o masie netto 90g - 380szt. (opakowanie o masie 90g) Drożdże - opakowanie o masie netto 100g - 10szt. (opakowanie o masie netto 100g) Herbatniki BEBE Jutrzenka/ opakowanie 16g - 300szt. (opakowanie o masie netto 16g) Herbatniki BEBE Jutrzenka/ opakowanie 32g - 150szt. (opakowanie o masie netto 32g) Kasza manna - 15kg Majonez/ opakowanie – słoik o pojemności 700g - 10szt. (słoik o pojemności 700g) Margaryna typu Palma lub równoważna- tłuszcz do smarowania 75%, opakowanie o masie 250g - 5szt. (opakowanie o masie 250g) Margaryna zwykła/ opakowanie o masie 250g - 320szt. (opakowanie o masie 250g) Nullela/ opakowanie 600g - 25szt.(opakowanie o masie netto 600g) Piernikowe serca w czekoladzie deserowej z nadzieniem owocowym 20% / opakowanie o masie netto 200g - 135szt.(opakowanie o masie netto 200g) Petitki typu Lubisie lub równoważne z nadzieniem truskawkowym, mlecznym, jabłkowym, bananowym, czekoladowym bez konserwantów i sztucznych barwników/ opakowanie o masie netto 30g - 990szt. (opakowanie o masie netto 30g) Płatki kukurydziane CORN FLAKES NESTLE- chrupiące płatki kukurydziane z witaminami, produkt bezglutenowy/ opakowanie o masie 1 kg - 106szt. (opakowanie o masie 1 kg) Płatki Lubella kulki czekoladowe lub równoważne/ opakowanie o masie 1 kg- 30 szt. (opakowanie o masie 1 kg) Pyzy o zawartości cukrów nieprzekraczających 10g cukrów i tłuszczów nieprzekraczających 10g tłuszczów na 100 g produktu gotowego oraz zawartości soli nie większej niż 0,3g w 100g produktu gotowego/ opakowanie o masie 320g (6 sztuk) - 500szt.(opakowanie o masie 320g) Rodzynki/ opakowanie o masie 100g bez dodatku soli - 50szt. (opakowanie o masie 100g) Smalec wieprzowy/ opakowanie 200g - 200szt. (opakowanie o masie 200g) Wafelki góralki różne smaki lub równoważne/ szt o masie 50g - 260szt. o masie 50g Woda źródlana typu Dobra Nasza lub równoważna/ opakowanie jednostkowe- butelka plastikowa o pojemności 0,5l - 1540szt. (butelka plastikowa o pojemności 0,5l) Batony zbożowe z przedłużoną datą przydatności do spożycia o masie 40g - 720szt. Batony 7 zbóż z przedłużoną data przydatności do spożycia o masie 30g - 580szt. Pieczywo chrupkie lekkie wielozbożowe/ opakowanie o masie 400g - 80szt. (opakowanie o masie 400g) Suchary Lu San Mondelez lub równoważne/ opakowanie o masie 90g - 30szt. (opakowanie o masie 90g) Wafle ryżowe wieloziarniste źródło błonnika, fosforu, magnezu/ opakowanie o masie 90g - 242szt. (opakowanie o masie 90g) Cripsy jabłowe z sokiem truskawkowym/ opakowanie - karton 20 x 18g - 49karton
  
Zalacznik czesc nr 2
Zalacznik nazwa Owoce, warzywa przetworzone i konserwowe
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15800000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2020-01-07T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis 1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych dla Zespołu Szkół w Mieście Obrzycko od 07 stycznia 2020r. do 31 grudnia 2020r. 2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 10 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji zgodnie z zasadami ujętymi w części I SIWZ w pkt. X . Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego. 3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone we wzorze umowy stanowiącym część III SIWZ 4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego. 5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury. 6. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego. 7. Cena jednostkowa ujęta w formularzu ofertowym nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia. 8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem: Dżem truskawkowy Międzychód lub równoważny/ opakowanie słoik 300g - 120szt. (1 słoik o masie 300g) Groszek konserwowy/ opakowanie puszka 410g - 10szt.(1 puszka o masie 410 g) Ketchup łagodny typu Pudliszki lub równoważny o zawartości pomidorów198 g na 100 g ketchupu/ opakowanie- pojemnik o masie 700g - 140szt.(1 pojemnik o masie 700g ) Koncentrat pomidorowy (28-30%) typu Pudliszki lub równoważny/ opakowanie-słoik o pojemności 950- 995g - 20 szt.(1 słoik o pojemności 950g-995g) Koncentrat pomidorowy 30% bez konserwantów typu Pudliszki lub równoważny/ opakowanie- słoik o pojemności 310- 380g - 87szt.(1 słoik o pojemności 310g-380g) Kukurydza konserwowa/ opakowanie puszka o masie 400g - 40 szt.(1 puszka o masie 400 g) Napój owocowy Hortex lub równoważny/ opakowanie karton 200 ml - 300 (1 karton o pojemności 200 ml) Napój owocowy Tymbark lub równoważny/ opakowanie karton 200 ml - 300 (1 karton o pojemności 200 ml) Napój owocowy Hortex lub równowazny/ opakowanie karton 1l - 140 (1 karton o pojemności 1l) Sok pomidorowy Hortex/ opakowanie 1l - 30 (1 karton o pojemności 1l) Ananasy konserwowe/ opakowanie – puszka 580g - 68szt. (opakowanie puszka o masie 580g) Brzoskwinie konserwowe/ opakowanie – puszka 850g - 60szt. (opakowanie puszka o masie 850g) Buraki konserwowe/ opakowanie – słoik 1,6 kg - 115szt. (opakowanie słoik o pojemności 1,6 kg) Kapusta modra konserwowa/ opakowanie słoik 1,6 kg - 120szt. (opakowanie słoik o pojemności 1,6 kg) Powidła śliwkowa Kotlin lub równoważne/ opakowanie słoik o masie 290g - 30szt.(słoik o masie 290g) Syrop owocowy Herbapol lub równoważny/ opakowanie butelka o pojemności 420 ml - 340szt. (butelka o pojemności 420 ml) Syrop owocowy Herbapol lub równoważny/ opakowanie butelka o pojemności 970 ml - 6szt. (butelka o pojemności 970 ml)
  
Zalacznik czesc nr 3
Zalacznik nazwa Świeże warzywa, owoce ziemniaki
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15800000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2020-01-07T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis 1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych dla Zespołu Szkół w Mieście Obrzycko od 07 stycznia 2020r. do 31 grudnia 2020r. 2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 10 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji zgodnie z zasadami ujętymi w części I SIWZ w pkt. X . Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego. 3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone we wzorze umowy stanowiącym część III SIWZ 4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego. 5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury. 6. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego. 7. Cena jednostkowa ujęta w formularzu ofertowym nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia. 8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem: Arbuz- klasa I - 70kg Banany- klasa I - 980kg Brokuły- klasa I - 148kg Buraki - klasa I - 60kg Cebula- klasa I -65 kg Cytryny- klasa I - 110kg Czosnek - główka - klasa I - 20szt. Fasola Jaś - klasa I/ opakowanie o masie 400g - 10szt. (opakowanie o masie 400g) Fafolka szparagowa - klasa I - 30kg Groch łuskany- klasa I - 8kg Gruszki- klasa I - 314kg Jabłka- klasa I - 1300kg Kalafior- klasa I - 45kg Kapusta biała- klasa I - 196kg Kapusta modra - klasa I - 60kg Kapusta młoda- klasa I - 43kg Kapusta pekińska- klasa I - 64kg Kapusta włoska- klasa I - 36kg Kiwi- klasa I - 80kg Kiwi- klasa I - 400szt Koperek- pęczek- klasa I - 260szt. Mandarynki- klasa I - 300kg Marchew- klasa I - 284kg Natka- pęczek - klasa I - 140szt. Nektarynka- klasa I - 30kg Nektarynka - I klasa/ opakowanie koszyk - 112szt. (opakowanie koszyk) Ogórki szklarniowe- klasa I - 115kg Papryka czerwona- klasa I - 34kg Pietruszka- klasa I - 63kg Pomarańcza- klasa I - 130kg Pomidory- klasa I - 60kg Por- klasa I 29kg Rzodkiewka- pęczek- klasa I - 184szt. Sałata- główka- klasa I - 60szt. Seler- klasa I - 140kg Szczypiorek- pęczek- klasa I - 110szt. Truskawki świeże/ opakowanie 400g - 45szt. (opakowanie o masie 400g) Truskawki- klasa I - 36kg Ziemniaki- klasa I - 600kg Ziemniaki młode- klasa I - 3700kg
  
Zalacznik czesc nr 4
Zalacznik nazwa Mrożone warzywa i owoce
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15800000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2020-01-07T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis 1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych dla Zespołu Szkół w Mieście Obrzycko od 07 stycznia 2020r. do 31 grudnia 2020r. 2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 10 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji zgodnie z zasadami ujętymi w części I SIWZ w pkt. X . Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego. 3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone we wzorze umowy stanowiącym część III SIWZ 4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego. 5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury. 6. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego. 7. Cena jednostkowa ujęta w formularzu ofertowym nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia. 8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem: Brokuł mrożony - opakowanie - woreczek 2 kg - 45szt.(1 woreczek 2,5 kg) Bukiet warzyw mrożonka- opakowanie - woreczek 2,5kg - 45szt.(1 woreczek 2 kg) Fasolka szparagowa mrożona- opakowanie-woreczek 2,5 kg - 30szt.(1 woreczek 2,5 kg) Kalafior mrożony - opakowanie-woreczek 2,5 kg - 50szt.(1 woreczek 2,5 kg) Marchewka mini mrożona - opakowanie - woreczek 2,5 kg - 45szt.(1 woreczek 2,5 kg) Szpinak mrożony rozdrobniony- opakowanie o masie netto 450g, bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 - 18szt.(1 woreczek 450 g) Truskawki mrożone/ opakowanie – woreczek 450g, bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 - 30szt.(1 woreczek 450 g) Zupa wiosenna- mieszanka warzywna minimum 7-składnikowa mrożona bez dodatku pieczarek/ opakowanie – woreczek 2,5 kg, bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 - 35szt.(1 woreczek 2,5 kg)
  
Zalacznik czesc nr 5
Zalacznik nazwa Świeże mięso wieprzowe i przetwory z mięs
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15800000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2020-01-07T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis 1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych dla Zespołu Szkół w Mieście Obrzycko od 07 stycznia 2020r. do 31 grudnia 2020r. 2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 10 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji zgodnie z zasadami ujętymi w części I SIWZ w pkt. X . Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego. 3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone we wzorze umowy stanowiącym część III SIWZ 4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego. 5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury. 6. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego. 7. Cena jednostkowa ujęta w formularzu ofertowym nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia. 8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem: Boczek wędzony- mięso wieprzowe klasa I (100% boczku z półtuszy) -16kg Karkówka bez kości- mięso wieprzowe klasa I -42kg Kiełbasa szynkowa- z półtuszy mięsa wieprzowego klasa I (o zawartości co najmniej 70% mięsa) lub równoważna -40kg Łopatka- mięso wieprzowe klasa I -559kg Mielone wieprzowe- mięso mielone wieprzowe z szynki klasa I (o zawartości co najmniej 70% mięsa) -192kg Pasztet borowikowy lub równoważny -20kg Parówki- z mięsa wieprzowego klasa I (o zawartości co najmniej 80% mięsa) -156kg Polędwica sopocka – z mięsa wieprzowego klasa I (o zawartości co najmniej 70% mięsa) lub równoważna -50kg Przysmak w konserwie BRUNO lub równoważny -12-kg Schab bez kości- mięso wieprzowe klasa I -430kg Szynka b/k - mięso wieprzowe klasa I - 140kg Szynka drobiowa - z mięsa drobiowego klasa I (o zawartości co najmniej 70% mięsa) - 50kg Szynka gotowana - z mięsa wieprzowego klasa I (o zawartości co najmniej 70% mięsa) - 44kg Szynka królewska - z mięsa drobiowego klasa I (o zawartości co najmniej 70% mięsa) lub równoważna - 40kg Szynka prosiaczek - z mięsa wieprzowego klasa I (o zawartości co najmniej 70% mięsa) lub równoważna - 12kg Szynka z indyka- z mięsa drobiowego klasa I (o zawartości co najmniej 70% mięsa) - 40kg
  
Zalacznik czesc nr 6
Zalacznik nazwa Świeże mięso drobiowe
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15800000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2020-01-07T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis 1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych dla Zespołu Szkół w Mieście Obrzycko od 07 stycznia 2020r. do 31 grudnia 2020r. 2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 10 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji zgodnie z zasadami ujętymi w części I SIWZ w pkt. X . Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego. 3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone we wzorze umowy stanowiącym część III SIWZ 4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego. 5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury. 6. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego. 7. Cena jednostkowa ujęta w formularzu ofertowym nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia. 8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem: Filet drobiowy - z półtuszy drobiowej klasy A - 438kg Mielone drobiowe - mielone z fileta drobiowego klasy A - 260kg Udko z kurczaka – z półtuszy drobiowej klasy A - 116kg
  
Zalacznik czesc nr 7
Zalacznik nazwa Ryby mrożone i wędzone
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15800000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2020-01-07T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis 1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych dla Zespołu Szkół w Mieście Obrzycko od 07 stycznia 2020r. do 31 grudnia 2020r. 2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 10 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji zgodnie z zasadami ujętymi w części I SIWZ w pkt. X . Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego. 3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone we wzorze umowy stanowiącym część III SIWZ 4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego. 5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury. 6. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego. 7. Cena jednostkowa ujęta w formularzu ofertowym nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia. 8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem: Filet rybny w chrupiącej panierce -486kg Makrela wędzona -20kg
  
Zalacznik czesc nr 8
Zalacznik nazwa Nabiał
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15800000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2020-01-07T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis 1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych dla Zespołu Szkół w Mieście Obrzycko od 07 stycznia 2020r. do 31 grudnia 2020r. 2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 10 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji zgodnie z zasadami ujętymi w części I SIWZ w pkt. X . Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego. 3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone we wzorze umowy stanowiącym część III SIWZ 4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego. 5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury. 6. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego. 7. Cena jednostkowa ujęta w formularzu ofertowym nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia. 8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem: Jogurt naturalny- kubeczek plastikowy o pojemności 370g - 60Sztuka- (kubeczek plastikowy o pojemności 370g) Jogurt naturalny- kubeczek plastikowy o pojemności 150 g - 60Sztuka- (kubeczek plastikowy o pojemności 150g) Jogurt owocowy- kubeczek plastikowy o pojemności 90g - 1400Sztuka- (kubeczek plastikowy o pojemności 90g) Jogurt Twist - kubeczek plastikow o pojemności 135g - 720Sztuka- (kubeczek plastikowy o pojemności 135g) Jogurt owocowy- kubeczek plastikowy o pojemności 100g - 1500Sztuka- (kubeczek plastikowy o pojemności 100g) Jogurt bio truskawka - kubeczek plastikowy 140g - 680Sztuka- (kubeczek plastikowy o pojemności 140g) Jogurt owocowy do picia - butelka plastikowa o pojemności 80g - 2500Sztuka- (butelka plastikowa o pojemności 80g) Jogurt Twist owocowy do picia - butelka plastikowa o pojemności 250g - 675Sztuka- (butelka plastikowa o pojemności 250g) Jogurt Danone gratka lub równoważny - kubeczek plastikowy 115g - 1200Sztuka- (kubeczek plastikowy o pojemności 115g) Jogurt Danone gratka do picia lub równoważny - kubeczek plastikowy 170g - 400Sztuka- (butelka plastikowa o pojemności 170g) Jogurt Jogobella - kubeczek plastikowy 150g - 400Sztuka- (kubeczek plastikowy o pojemności 150g) Kefir naturalny- (bez konserwantów) typu OSM Czarnków lub równoważny/ opakowanie jednostkowe- butelka plastikowa o pojemności 400ml - 320Sztuka- (butelka plastikowa o pojemności 400ml) Kefir truskawkowy- (bez konserwantów) typu OSM Czarnków lub równoważny/ opakowanie jednostkowe- butelka plastikowa o pojemności 400ml - 40Sztuka- (butelka plastikowa o pojemności 400ml) Masło- o zawartości tłuszczu 82% typu mix łaciaty lub równoważne/ opakowanie – kostka o masie 200g - 1600szt.( kostka o masie 200g) Maślanka naturalna- (bez konserwantów) typu OSM Czarnków lub równoważna/ opakowanie jednostkowe- butelka plastikowa o pojemności 1 litra - 100Sztuka- (butelka plastikowa o pojemności 1 litra) Mleko UHT- zawartość tłuszczu – 2% / opakowanie–kartonik o pojemności 1 l - 714szt.(kartonik o pojemności 1 l) Mleko UHT- zawartość tłuszczu – 3,2% / opakowanie–kartonik o pojemności 1 l - 240szt.(kartonik o pojemności 1 l) Ser żółty morski o zawartości 27% tłuszczu - 56kg Ser żółty gouda o zawartości 27% tłuszczu - 14kg Serek topiony bloczek Hochland lub równoważny/ opakowanie - szt. 90g - 40szt. Serek Almette Hochland lub równoważny/ opakowanie - szt. 150g - 40szt.(kubeczek o masie 150g ) Serek Bakuś do kieszonki lub równoważny/ opakowanie - szt. 80g - 340szt. Śmietana 12%- w 500 ml produktu/ opakowanie – kartonik o pojemności 500 ml - 40szt.(kartonik o pojemności 500 ml) Śmietana 18%- w 250 ml produktu/ opakowanie – woreczek o pojemności 250 ml - 226szt. (woreczek o pojemności 250 ml Śmietanka wiejska ukwaszana18%- opakowanie jednostkowe- kubeczek o masie 180g - 204szt.(kubeczek o masie 180g ) Twaróg półtłusty mielony- opakowanie: kostka o masie 250g - 74szt.( kostka o masie 250g) Twaróg śmietankowy mielony/ opakowanie – kostka o masie 250g - 562szt.( kostka o masie 250g)
  
Zalacznik czesc nr 9
Zalacznik nazwa Kiszonki
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15800000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2020-01-07T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis 1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych dla Zespołu Szkół w Mieście Obrzycko od 07 stycznia 2020r. do 31 grudnia 2020r. 2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 10 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji zgodnie z zasadami ujętymi w części I SIWZ w pkt. X . Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego. 3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone we wzorze umowy stanowiącym część III SIWZ 4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego. 5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury. 6. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego. 7. Cena jednostkowa ujęta w formularzu ofertowym nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia. 8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem: Kapusta kiszona z marchwią - 310kg Ogórki kiszone - 169kg
  
Zalacznik czesc nr 10
Zalacznik nazwa Jajka
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15800000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2020-01-07T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis 1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych dla Zespołu Szkół w Mieście Obrzycko od 07 stycznia 2020r. do 31 grudnia 2020r. 2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 10 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji zgodnie z zasadami ujętymi w części I SIWZ w pkt. X . Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego. 3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone we wzorze umowy stanowiącym część III SIWZ 4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego. 5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury. 6. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego. 7. Cena jednostkowa ujęta w formularzu ofertowym nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia. 8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem: Jajka-wielkość L - 3200szt.
  
Zalacznik czesc nr 11
Zalacznik nazwa Świeże pieczywo i wyroby piekarskie i ciastkarskie
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15800000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2020-01-07T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis 1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych dla Zespołu Szkół w Mieście Obrzycko od 07 stycznia 2020r. do 31 grudnia 2020r. 2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 10 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji zgodnie z zasadami ujętymi w części I SIWZ w pkt. X . Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego. 3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone we wzorze umowy stanowiącym część III SIWZ 4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego. 5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury. 6. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego. 7. Cena jednostkowa ujęta w formularzu ofertowym nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia. 8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem: Bułka maślana- (mleczna)/Sztuka 0,07kg - 420szt. Bułka tarta - 160kg Bułka tarta - 80szt. (opakowanie o masie 500g) Bułka wyborowa- zwykła pszenna/Sztuka 0,06kg - 520szt. Chleb powszedni / Sztuka 0,5kg - 1562szt. Chleb pszenny baltonowski / sztuka 0,4kg - 25szt Chleb graham / Sztuka 0,5kg - 15szt. Rogal wrocławski- (pszenny z makiem) /Sztuka 0,06kg - 350szt. Biszkopty bez substancji konserwujących/ opakowanie o masie 120g - 184szt. (opakowanie o masie 120g) Drożdżówki z owocem /sztuka 0,15kg, bez kruszonki, lukru i posypki z cukru/ data przydatności do spożycia nie dłuższa niż 14 dni - 315szt.
  

Criterion

Kryteria Cena
Znaczenie 60,00
  
Kryteria Czas dostawy
Znaczenie 40,00
  

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)