Dostawa wędlin i mięsa na potrzeby ZPEW w Lwówku Śląskim
Publication date | 2019-12-12 |
End date | 2019-12-23 00:00:00 |
Instytucja | Zespół Placówek Edukacyjno-Wychowawczych |
Miejscowość | Lwówek Śląski |
Województwo | dolnośląskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 635765-N-2019 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 151000009 |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
Artykuły Ilość Mięso 1 Wołowina b/kości 200 kg 2 Karczek bez kości 350 kg 3 Schab bez kości 350 kg 4 Łopatka wieprzowa bez kości 300 kg 5 Żołądki drobiowe 150 kg 6 Kurczak świeży 400 kg 7 Udka kurczaka 500 kg 8 Kości karkowo schabowe 500 kg 9 Filet drobiowy 300 KG 10 Żeberka wieprzowe 300 kg 11 Wątroba drobiowa 100 kg 12 Flaki wołowe krojone parzone 200 kg 13 Mięso mielone 500 kg 14 Smalec ze skwarkami 100 kg Wędliny 1 Kiełbasa jarmarczna 350 kg 2 Kiełbasa śląska 150 kg 3 Kiełbasa martadela 100 kg 4 Parówki śląskie 150 kg 5 Kiełbasa żywiecka 80 kg 6 Kiełbasa zwyczajna 200 kg 7 Kiełbasa szynkowa 80 kg 8 Kiełbasa mielonka 150 kg 9 Kiełbasa ze starej spiżarni 130 kg 10 Kiełbasa delikatesowa z indyka 80 kg 11 Kiełbasa słoikowa 100 kg 12 Ogonówka 150 kg 13 Boczek wędzony parzony 250 kg 14 Szynka konserwowa 100 kg 15 Szynka tyrolska 80 kg 16 Szynka gotowana 50 kg 17 Polędwica sopocka 100 kg 18 Polędwica drobiowa 50 kg 19 Szynka wędzona 150 kg 20 Baleron gotowany 100 kg 21 Salceson drobiowy 100 kg 22 Pieczeń ala kaczka 80 kg 23 Pieczeń wiejska 80 kg 24 Pieczeń familijna 100 kg 25 Pasztet bretoński 80 kg 26 Pasztet delikatesowy 80 kg 27 Serdelki drobiowe 150 kg 28 Salceson chrzanowy 70 kg 29 Kaszanka 130 kg 30 Pierś z indyka pieczona 80 kg 31 Kiełbasa krakowska 100 kg |
Dodatkowe informacje
GuidZP400 | 1932e450-c658-452b-94a0-7dc84fd636ed |
Biuletyn | 635765-N-2019 |
Zamawiajacy nazwa | Zespół Placówek Edukacyjno-Wychowawczych |
Regon | 02034801200000 |
Zamawiajacy adres ulica | Parkowa |
Zamawiajacy adres numer domu | 9 |
Zamawiajacy miejscowosc | Lwówek Śląski |
Zamawiajacy kod pocztowy | 59-600 |
Zamawiajacy panstwo | Polska |
Zamawiajacy wojewodztwo | dolnośląskie |
Zamawiajacy telefon | (75)7824525 |
Zamawiajacy fax | (75)7823577 |
Zamawiajacy email | zbigniew_malczewski@op.pl |
Ogloszenie dotyczy | 1 |
Czy finansowane z unii | 2 |
Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
Rodzaj zamawiajacego | 9 |
Dostep dokumentow zamowienia | Nie |
Zamieszczona bedzie specyfikacja | www.bip.powiatlwowecki.pl |
Dostep do dokumentow ograniczony | ZPEW ul. Parkowa 9, 59-600 Lwówek Śląski |
Oferty wnioski dostepne | Nie |
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert inny | Tak |
Wymagane przeslanie ofert inny | Pisemnie, forma papierowa |
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | ZPEW ul. Parkowa 9, 59-600 Lwówek Śląski |
Nazwa nadana zamowieniu | Dostawa wędlin i mięsa na potrzeby ZPEW w Lwówku Śląskim |
Numer referencyjny | 4/2019/ZP-4 |
Rodzaj zamowienia | 1 |
Okreslenie przedmiotu | Artykuły Ilość Mięso 1 Wołowina b/kości 200 kg 2 Karczek bez kości 350 kg 3 Schab bez kości 350 kg 4 Łopatka wieprzowa bez kości 300 kg 5 Żołądki drobiowe 150 kg 6 Kurczak świeży 400 kg 7 Udka kurczaka 500 kg 8 Kości karkowo schabowe 500 kg 9 Filet drobiowy 300 KG 10 Żeberka wieprzowe 300 kg 11 Wątroba drobiowa 100 kg 12 Flaki wołowe krojone parzone 200 kg 13 Mięso mielone 500 kg 14 Smalec ze skwarkami 100 kg Wędliny 1 Kiełbasa jarmarczna 350 kg 2 Kiełbasa śląska 150 kg 3 Kiełbasa martadela 100 kg 4 Parówki śląskie 150 kg 5 Kiełbasa żywiecka 80 kg 6 Kiełbasa zwyczajna 200 kg 7 Kiełbasa szynkowa 80 kg 8 Kiełbasa mielonka 150 kg 9 Kiełbasa ze starej spiżarni 130 kg 10 Kiełbasa delikatesowa z indyka 80 kg 11 Kiełbasa słoikowa 100 kg 12 Ogonówka 150 kg 13 Boczek wędzony parzony 250 kg 14 Szynka konserwowa 100 kg 15 Szynka tyrolska 80 kg 16 Szynka gotowana 50 kg 17 Polędwica sopocka 100 kg 18 Polędwica drobiowa 50 kg 19 Szynka wędzona 150 kg 20 Baleron gotowany 100 kg 21 Salceson drobiowy 100 kg 22 Pieczeń ala kaczka 80 kg 23 Pieczeń wiejska 80 kg 24 Pieczeń familijna 100 kg 25 Pasztet bretoński 80 kg 26 Pasztet delikatesowy 80 kg 27 Serdelki drobiowe 150 kg 28 Salceson chrzanowy 70 kg 29 Kaszanka 130 kg 30 Pierś z indyka pieczona 80 kg 31 Kiełbasa krakowska 100 kg |
Cpv glowny przedmiot | 15100000-9 |
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 |
Okres w miesiacach | 12 |
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow | Udokumentowane należyte wykonanie, w ciągu ostatnich 3 lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, dostaw wędlin i mięsa o podobnym charakterze. Przez dostawy o podobnym charakterze należy rozumieć zamówienia spełniające następujący warunek: - dwie referencje o wartości dostaw wędlin i mięsa na kwotę co najmniej 80.000,00 złotych każda. |
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie | 1 |
Art 24 ust 5 pkt 1 | 1 |
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 |
Wykaz dokumentow zaswiadczen | 1) Odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy; wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu. 2) Zaświadczenie właściwego urzędu skarbowego potwierdzającego, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, lub innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu; 3) Zaświadczenie Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego albo innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne, wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, lub innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu; 4) udokumentowane należyte wykonanie, w ciągu ostatnich 3 lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, dostaw wędlin i mięsa o podobnym charakterze. Przez dostawy o podobnym charakterze należy rozumieć zamówienia spełniające następujący warunek: - dwie referencje o wartości dostaw wędlin i mięsa na kwotę co najmniej 80.000,00 złotych każda. 5) Polisę, a w przypadku jej braku inny dokument potwierdzający, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia 6) Oświadczenie załącznik nr 6 |
Czy wadium | 1 |
Wadium | 1. Wykonawca dla zabezpieczenia swojej oferty zobowiązany jest wnieść wadium w wysokości: 2 100,00 zł, przed upływem terminu składania ofert. 2. Wadium może być wnoszone w jednej lub kilku następujących formach: a) pieniądzu; b) poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym, że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym; c) gwarancjach bankowych; d) gwarancjach ubezpieczeniowych; e) poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. Nr z 2007 r. Nr 42, poz. 275, z 2008 r. Nr 116, poz. 730 i 732 i Nr 227, poz. 1505 oraz z 2010 r. Nr 96, poz. 620). W przypadku składania przez Wykonawcę wadium w formie gwarancji, gwarancja ma być, co najmniej gwarancją bezwarunkową i płatną na pierwsze pisemne żądanie Zamawiającego. 3. Wadium wnoszone w pieniądzu powinno zostać przelane na rachunek Zamawiającego w banku: PKO Bank Polski SA 49 1020 2124 0000 8402 0188 4352 z adnotacją: "Wadium - nr sprawy: 4/2019/ZP-4 dostawa wędlin i mięsa na potrzeby ZPEW w Lwówku Śląskim Wniesienie wadium w pieniądzu za pomocą przelewu bankowego Zamawiający będzie uważał za skuteczne tylko wówczas, gdy bank prowadzący rachunek Zamawiającego potwierdzi, że otrzymał przelew przed upływem terminu składania ofert. W przypadku wnoszenia wadium w formie innej niż pieniądz odpowiedni oryginał dokumentu winien być złożony u Zamawiającego, w Sekretariacie I piętro ul. Parkowa 9, Lwówek Śląski w terminie wyznaczonym dla złożenia oferty. |
Zmiana umowy | 1 |
Zmiana umowy tekst | 1. Zgodnie z art.144 ustawy Prawo zamówień publicznych Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany istotnych postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy. Podstawa przewidzianych zmian obejmuje : co najmniej jedną z okoliczności wymienionych poniżej : 1) Zmiana wartości umowy w przypadku a) zmiany ustawowej wysokości podatku VAT w przypadku gdy w trakcie realizacji przedmiotu Umowy nastąpi zmiana stawki podatku VAT dla usług objętych przedmiotem Umowy, Strony dokonają odpowiedniej zmiany wynagrodzenia umownego - dotyczy to części wynagrodzenia za roboty, których w dniu zmiany stawki podatku VAT jeszcze nie wykonano, b) zmniejszenie zakresu przedmiotu Zamówienia, gdy jego wykonanie w pierwotnym zakresie nie leży w interesie publicznym, c) zaistnieniem niemożliwych wcześniej do przewidzenia okoliczności powodującej konieczność udzielenia zamówienia dodatkowego o wartości nie przekraczającej 50% wartości zamówienia określonej pierwotnie w umowie. 2) Zmiana terminu realizacji przedmiotu zamówienia, w przypadku: a) działania siły wyższej, uniemożliwiającej wykonanie umowy w określonym pierwotnie terminie, o okres działania siły wyższej oraz czas potrzebny do usunięcia skutków tego działania. (Siłę wyższą należy rozumieć jako zdarzenie zewnętrzne o charakterze niezależnym od stron , którego strony nie mogły przewidzieć przed zawarciem umowy i którego nie można było uniknąć ani któremu strony nie mogły zapobiec przy zachowaniu należytej staranności. Za siłę wyższą warunkującą zmianę uważać się będzie w szczególności: powódź, pożar i inne klęski żywiołowe , zamieszki, strajki ( nie dotyczy pracowników Wykonawcy), ataki terrorystyczne, działania wojenne , nagłe przerwy w dostawach energii elektrycznej , promieniowanie lub skażenia.). b) realizacji w drodze odrębnej umowy prac powiązanych z przedmiotem niniejszej umowy, powodującego konieczność skoordynowania prac i uwzględnienia wzajemnych powiązań, o okres niezbędny do wykonania prac powiązanych z przedmiotem niniejszej umowy, realizowanych w drodze odrębnej umowy c) konieczności zmniejszenia zakresu przedmiotu zamówienia, gdy jego wykonanie w pierwotnym zakresie nie leży w interesie Zamawiającego, o okres proporcjonalny do zmniejszonego zakresu, d) W przypadku zaistnienie okoliczności leżących po stronie Zamawiającego, które uniemożliwiają terminowe wykonanie umowy przez Wykonawcę. 3). Inne zmiany: a) rozszerzenie zakresu podwykonawstwa w porównaniu do wskazanego w ofercie Wykonawcy, o ile posłużenie się podwykonawcą doprowadzi do terminowego wykonania przedmiotu umowy, zmniejszenia należnego Wykonawcy wynagrodzenia lub zastosowania przy wykonaniu przedmiotu umowy bardziej zaawansowanych rozwiązań technologicznych w porównaniu do wskazanych w SIWZ bez zwiększenia wynagrodzenia umownego, 3. Zmiany treści umowy wymagają zachowania formy pisemnej pod rygorem nieważności w postaci obustronnie podpisanego aneksu do umowy. |
IV 4 4 data | 2019-12-23T00:00:00+01:00 |
IV 4 4 godzina | 09:00 |
IV 4 5 okres | 30 |
Criterion
Kryteria | cena |
Znaczenie | 80,00 |
Kryteria | okres gwarancji |
Znaczenie | 20,00 |