Dostawa artykułów spożywczych do Szkoły Podstawowej w Świerczach w 2020 roku
Publication date | 2019-12-13 |
End date | 2019-12-23 00:00:00 |
Instytucja | Gmina Świercze |
Miejscowość | Świercze |
Województwo | mazowieckie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 636398-N-2019 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 150000008, 156000004, 31425003, 155000003, 153300000, 31100005, 151120006, 151100002, 158100009, 158942003 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
Grupa I - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych CPV 15600000-4, różne produkty spożywcze CPV 15800000-6, owoce i warzywa i podobne produkty 15300000-1 Grupa II - Jajka CPV 03142500-3 Grupa III - Produkty mleczarskie, CPV 15500000-3, oleje i tłuszcze roślinne lub zwierzęce CPV 1540000-2 Grupa IV - Warzywa i owoce mrożone CPV 15330000-0, ryby mrożone CPV 15220000-6, produkty głęboko zamrożone CPV 15896000-5 Grupa V - Rośliny uprawne, produkty warzywnictwa i ogrodnictwa CPV 03110000-5 Grupa VI - Drób CPV 15112000-6, podroby CPV 15114000-0 Grupa VII - Mięso CPV 15110000-2, wędliny CPV 15131130-5, Grupa VIII - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie CPV 15810000-9 Grupa IX – Wyroby garmażeryjne CPV 15894200-3 |
Dodatkowe informacje
GuidZP400 | de98b7e1-0a31-40fd-bf9e-aeb14828416e |
Biuletyn | 636398-N-2019 |
Zamawiajacy nazwa | Gmina Świercze |
Regon | 13037849100000 |
Zamawiajacy adres ulica | ul. Pułtuska |
Zamawiajacy adres numer domu | 47 |
Zamawiajacy miejscowosc | Świercze |
Zamawiajacy kod pocztowy | 06-150 |
Zamawiajacy panstwo | Polska |
Zamawiajacy wojewodztwo | mazowieckie |
Zamawiajacy telefon | 236 916 045 |
Zamawiajacy fax | 236 916 045 |
Zamawiajacy email | swiercze@op.pl |
Adres strony url | http://www.swiercze.biuletyn.net/ |
Adres strony internetowej | http://www.swiercze.biuletyn.net/ |
Adres strony internetowej narzedzia | http://www.swiercze.biuletyn.net/ |
Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
Ogloszenie dotyczy | 1 |
Czy finansowane z unii | 2 |
Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
Rodzaj zamawiajacego | 2 |
Dostep dokumentow zamowienia | http://www.swiercze.biuletyn.net/ |
Zamieszczona bedzie specyfikacja | http://www.swiercze.biuletyn.net/ |
Dostep do dokumentow ograniczony | http://www.swiercze.biuletyn.net/ |
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | Urząd Gminy Świercze, ul Pułtuska 47, 06-150 Świercze, pokój nr 13 (sekretariat) |
Nazwa nadana zamowieniu | Dostawa artykułów spożywczych do Szkoły Podstawowej w Świerczach w 2020 roku |
Numer referencyjny | IN.271.21.2019 |
Rodzaj zamowienia | 1 |
Czy podzielone na czesci | 1 |
Okreslenie przedmiotu | Grupa I - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych CPV 15600000-4, różne produkty spożywcze CPV 15800000-6, owoce i warzywa i podobne produkty 15300000-1 Grupa II - Jajka CPV 03142500-3 Grupa III - Produkty mleczarskie, CPV 15500000-3, oleje i tłuszcze roślinne lub zwierzęce CPV 1540000-2 Grupa IV - Warzywa i owoce mrożone CPV 15330000-0, ryby mrożone CPV 15220000-6, produkty głęboko zamrożone CPV 15896000-5 Grupa V - Rośliny uprawne, produkty warzywnictwa i ogrodnictwa CPV 03110000-5 Grupa VI - Drób CPV 15112000-6, podroby CPV 15114000-0 Grupa VII - Mięso CPV 15110000-2, wędliny CPV 15131130-5, Grupa VIII - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie CPV 15810000-9 Grupa IX – Wyroby garmażeryjne CPV 15894200-3 |
Cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 |
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie | 1 |
Art 24 ust 5 pkt 1 | 1 |
Art 24 ust 5 pkt 5 | 1 |
Art 24 ust 5 pkt 6 | 1 |
Art 24 ust 5 pkt 7 | 1 |
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 |
IV 4 4 data | 2019-12-23T00:00:00+01:00 |
IV 4 4 godzina | 10:00 |
IV 4 4 jezyki | Język polski |
IV 4 5 okres | 30 |
Attchment
Zalacznik czesc nr | 1 |
Zalacznik nazwa | Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych, różne produkty spożywcze, owoce i warzywa i podobne produkty |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15600000-4 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data rozpoczecia | 2020-01-01T00:00:00+01:00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2020-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik informacje dodatkowe | Opakowania : Artykuły spożywcze powinny być dostarczone w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach zawierających fabryczne oznaczenia, tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, datę przydatności do spożycia, ilość, adres producenta oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi tym zakresie przepisami prawa żywnościowego. Przyprawy: - minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy min. 6 m-cy - smak i zapach charakterystyczny dla w/w artykułów, o dobrej jakości bez obcych posmaków i zapachów - konsystencja sypka, nie zlepiająca się lub zbrylona Makarony i wyroby mączne: - minimalny termin do spożycia od dnia dostawy na w/w artykuły min. 6 m-cy - smak i zapach – charakterystyczny dla artykułów mącznych, bez posmaków i zapachów obcych - konsystencja – sypka, nie zlepiająca się przy nacisku - zawartość szkodników – niedopuszczalna - właściwa wydajność makaronów to:100g gotowego produktu, z 33g masy suchej Sosy: - min. Termin przydatności do spożycia od dnia dostawy min. 3 m-cy - smak i zapach charakterystyczny dal w/w artykułów, o dobrej jakości o dobrych walorach smakowych, bez obcych smaków i zapachów Majonez: Mosso Napoleoński – lub jego równoważne pod względem walorów smakowych, zawartość żółtka min. 0,6%, min. 80%tłuszczu Dżemy: - min. Termin przydatności do spożycia od dnia dostawy min. 6 m-cy - wygląd i konsystencja jednolita, lepka, galaretowata - smak i zapach: charakterystyczny, typowy dla w/w artykułu, o dobrej jakości i dobrych walorach smakowych, bez obcych posmaków i zapachów, galaretowata |
Zalacznik krotki opis | Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych CPV 15600000-4, różne produkty spożywcze CPV 15800000-6, owoce i warzywa i podobne produkty 15300000-1 |
Zalacznik czesc nr | 2 |
Zalacznik nazwa | Jajka |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 03142500-3 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data rozpoczecia | 2020-01-01T00:00:00+01:00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2020-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik informacje dodatkowe | Jaja: - powinny być świeże i dobrej jakości - termin przydatności do spożycia 21 dni - skorupka i kutikula: czysta, nie uszkodzona, normalny kształt - żółtko: bez wyraźnego zarysu, lekko ruchome podczas obrotu jajem - białko: przejrzyste - zarodek: rozwinięcie nie widoczne - ciała obce: niedopuszczalne - zapach obcy: niedopuszczalny |
Zalacznik krotki opis | Jajka CPV 03142500-3 |
Zalacznik czesc nr | 3 |
Zalacznik nazwa | Produkty mleczne, oleje i tłuszcze roślinne lub zwierzęce |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15500000-3 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik informacje dodatkowe | Wymagania jakościowe Cechy dyskwalifikujące wspólne dla wyrobów mleczarskich: - obce posmaki, zapachy, smak gorzki, mocno kwaśny, słony, stęchły, mdły, - zanieczyszczenia mechaniczne - objawy pleśnienia - uszkodzenia mechaniczne – zdeformowane, zgniecione, porozrywane |
Zalacznik krotki opis | Produkty mleczarskie, CPV 15500000-3, oleje i tłuszcze roślinne lub zwierzęce CPV 154000002 |
Zalacznik czesc nr | 4 |
Zalacznik nazwa | Warzywa i owoce mrożone, ryby mrożone, produkty głęboko zamrożone |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15330000-0 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data rozpoczecia | 2020-01-01T00:00:00+01:00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2020-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik informacje dodatkowe | Opis wymaganego towaru: Ryby mrożone – filet mrożony bez glazury, bez przebarwień, zapach swoisty bez oznak rozmrażania. Warzywa mrożone – barwa odpowiednia, zapach swoisty bez oznak rozmrożenia. Cechy dyskwalifikujące: - Widoczne oznaki rozmrożenia towaru - zapach świadczący o procesach psucia się |
Zalacznik krotki opis | Warzywa i owoce mrożone CPV 15330000-0, ryby mrożone CPV 15220000-6, produkty głęboko zamrożone CPV 15896000-5 |
Zalacznik czesc nr | 5 |
Zalacznik nazwa | Rośliny uprawne, produkty warzywnictwa i ogrodnictwa |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 03110000-5 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data rozpoczecia | 2020-01-01T00:00:00+01:00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2020-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik informacje dodatkowe | Cechy dyskwalifikujące: Produkty mocno zniekształcone, oznaki choroby, zaparzenie, zgnicie, obce zapachy, pozostałości środków ochrony roślin. Wymagania w zakresie opakowań: Pojemniki czyste, bez obcych zapachów, powinny być przeznaczone tylko dla jednego asortymentu, elementy powinny być ułożone w opakowaniu w sposób niepowodujący deformacji i zapewniający estetyczny wygląd gotowego wyrobu. Cechy dyskwalifikujące wspólne dla owoców i warzyw: Dostarczone warzywa i owoce winny być dobrej jakości, pozbawionej oznak niewłaściwego przechowywania i transportu. Mocne zniekształcenie, oznaki choroby, zaparzenie, zgniecenie, obce zapachy, pozostałości środków ochrony roślin. |
Zalacznik krotki opis | Rośliny uprawne, produkty warzywnictwa i ogrodnictwa CPV 03110000-5 |
Zalacznik czesc nr | 6 |
Zalacznik nazwa | Drób, podroby |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15112000-6 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data rozpoczecia | 2020-01-01T00:00:00+01:00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2020-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik informacje dodatkowe | Opakowania: Opakowania plastikowe z pokrywą, zawierające oznaczenia wyrobów zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie normami. Materiał opakowania dopuszczony do kontaktu z żywnością. Oznakowanie opakowań zbiorczych powinno zawierać: - nazwa środka spożywczego, - dane identyfikujące producenta środka spożywczego, - dane identyfikujące miejsce pochodzenia, - zawartość netto środka spożywczego Cechy dyskwalifikujące: - obce zapachy, posmaki - oślizgłość, nalot pleśni, barwa szarozielona - stosowanie środków konserwujących np.: octanów, soli peklowej - objawy obniżenia jędrności i elastyczności - obecność bakterii salmonelli, gronkowców chorobotwórczych i z grupy coli - obecność szkodników i ich pozostałości - brak oznakowania opakowań i ich uszkodzenie mechaniczne, zabrudzenie - brak Handlowego Dokumentu Identyfikującego - warunki termiczne transportu lub temperatura surowców nie odpowiadającym wymaganiom |
Zalacznik krotki opis | Drób CPV 1511200-6, podroby CPV 1511400-0 |
Zalacznik czesc nr | 7 |
Zalacznik nazwa | Mięso, wędliny |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15110000-2 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data rozpoczecia | 2020-01-01T00:00:00+01:00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2020-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik informacje dodatkowe | Wymagania jakościowe: Wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane będą w pojemnikach plastikowych (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością), zamkniętych pokrywą. Do każdego pojemnika powinna być dołączona etykieta zawierająca dane zgodne z podanymi niżej sposobem znakowania opakowania zbiorczego. Każdy asortyment produktów powinien być dostarczony w oddzielnym pojemniku. Oznakowania opakowania zbiorczego: - nazwa środka spożywczego - dane identyfikujące producenta środka spożywczego - dane identyfikujące miejsca pochodzenia - zawartość netto środka spożywczego - data minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia Cechy dyskwalifikujące: - obce posmaki, zapachy - oślizgłość, nalot pleśni, barwa szarozielona - objawy obniżenia jędrności i elastyczności, objawy wskazujące na zaparzenie mięsa - obecność bakterii salmonelli, gronkowców chorobotwórczych i z grupy coli - obecność szkodników oraz ich pozostałości - brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia - zanieczyszczenia fizyczne i mechaniczne |
Zalacznik krotki opis | Mięso CPV 15110000-2, wędliny CPV 15131130-5 |
Zalacznik czesc nr | 8 |
Zalacznik nazwa | Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciestkarskie |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15810000-9 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data rozpoczecia | 2020-01-01T00:00:00+01:00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2020-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik informacje dodatkowe | Opis produktu: Chleb krojony, pakowany w folię ochronną. Cechy dyskwalifikujące pieczywo i wyroby piekarskie: - pieczywo zdeformowane, zgniecione, uszkodzone mechaniczne - pieczywo zabrudzone, spalone - miękisz lepki, niedopieczony z zakalcem z obecnością grudek mąki i soli - smak gorzki, kwaśny, zbyt słony lub niesłony |
Zalacznik krotki opis | Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie CPV 15810000-9 |
Zalacznik czesc nr | 9 |
Zalacznik nazwa | Wyroby garmażeryjne |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15894200-3 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data rozpoczecia | 2020-01-01T00:00:00+01:00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2020-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik informacje dodatkowe | Wymagania jakościowe: Wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane będą w pojemnikach plastikowych (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością), zamkniętych pokrywą. Do każdego pojemnika powinna być dołączona etykieta zawierająca dane zgodne z podanymi niżej sposobem znakowania opakowania zbiorczego. Każdy asortyment produktów powinien być dostarczony w oddzielnym pojemniku. Oznakowania opakowania zbiorczego: - nazwa środka spożywczego - dane identyfikujące producenta środka spożywczego - dane identyfikujące miejsca pochodzenia - zawartość netto środka spożywczego - data minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia Cechy dyskwalifikujące: - obce posmaki, zapachy - oślizgłość, nalot pleśni, barwa szarozielona - objawy obniżenia jędrności i elastyczności, objawy wskazujące na zaparzenie mięsa - obecność bakterii salmonelli, gronkowców chorobotwórczych i z grupy coli - obecność szkodników oraz ich pozostałości - brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia - zanieczyszczenia fizyczne i mechaniczne |
Zalacznik krotki opis | Wyroby garmażeryjne CPV 15894200-3 |
Criterion
Kryteria | Termin płatności |
Znaczenie | 40,00 |
Kryteria | Cena |
Znaczenie | 60,00 |