SUKCESYWNE DOSTAWY RÓŻNYCH PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH

Publication date 2019-12-31
End date 2020-01-10 00:00:00
Instytucja Areszt Śledczy
Miejscowość Kielce
Województwo świętokrzyskie
Branża
  • Różne produkty spożywcze,
  • Cukier

Szczegóły

Numer ogłoszenia 639314-N-2019
Document type ZP-400
Cpv code 158000006, 152200006, 158312004
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy różnych produktów spożywczych w ilościach i częściach określonych w załączniku I

Dodatkowe informacje

GuidZP400 3b419941-2004-4221-94d5-184e126c35aa
Biuletyn 639314-N-2019
Zamawiajacy nazwa Areszt Śledczy
Regon 31990200000000
Zamawiajacy adres ulica ul. Zagnańska
Zamawiajacy adres numer domu 155
Zamawiajacy miejscowosc Kielce
Zamawiajacy kod pocztowy 25-563
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo świętokrzyskie
Zamawiajacy telefon 413 314 091
Zamawiajacy fax 413 314 419
Zamawiajacy email dkw_kielce@sw.gov.pl
Adres strony url https://zp.sw.gov.pl
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 8
Rodzaj zamawiajacego inny jednostka organizacyjna Służby Więziennej
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja 1
Zamieszczona bedzie specyfikacja https://zp.sw.gov.pl
Czy wymagane przeslanie ofert 1
Wymagane przeslanie ofert inny Wykonawca składa ofertę za pośrednictwem operatora pocztowego w rozumieniu ustawy z dnia 23 listopada 2012 r. Prawo pocztowe, osobiście lub za pośrednictwem posłańca.
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres ul. Zagnańska 155, 25-563 Kielce
Nazwa nadana zamowieniu SUKCESYWNE DOSTAWY RÓŻNYCH PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH
Numer referencyjny DKW.2232.10.2019
Rodzaj zamowienia 1
Czy podzielone na czesci 1
Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy 3
Okreslenie przedmiotu Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy różnych produktów spożywczych w ilościach i częściach określonych w załączniku I
Cpv glowny przedmiot 15800000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Okres w miesiacach 12
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow 5 Warunki udziału w postępowaniu. 5.1 O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy: 5.1.1 nie podlegają wykluczeniu, 5.1.2 W okresie ostatnich 3 lat wykonali lub wykonują co najmniej jedną dostawę na kwotę: 5.1.2.1 33.000,00 zł. dla części I (sukcesywne dostawy ryb) 5.1.2.2 31.000,00 zł. dla części II (sukcesywne dostawy cukru) 5.1.2.3 24.000,00 zł. dla części III (sukcesywne dostawy przypraw)
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie 1
Art 24 ust 5 pkt 2 1
Art 24 ust 5 pkt 8 1
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Wykaz dokumentow zaswiadczen 8.3 W celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia wykonawca, którego oferta zostanie najwyżej oceniona powinien złożyć na wezwanie zamawiającego niżej wymienione dokumenty: 8.3.1 Zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzającego, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert, lub innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem podatkowym w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu. 8.3.2 Zaświadczenie właściwej terenowej jednostki organizacyjnej Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego albo innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne, wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert, lub innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu. 8.3.3 Oświadczenie wykonawcy o braku orzeczenia wobec niego tytułem środka zapobiegawczego zakazu ubiegania się o zamówienia publiczne. 8.4 Wykonawca, w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej (www.zp.sw.gov.pl) informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5, przekazuje zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt. 23. Wraz ze złożeniem oświadczenia, wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia.
Zakresie warunkow udzialu 8.2 W celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu wykonawca, którego oferta zostanie najwyżej oceniona powinien złożyć na wezwanie zamawiającego niżej wymienione dokumenty: 8.2.1 wykaz dostaw wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert , a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów określających czy te dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy były wykonywane, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie wykonawcy; w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wydane nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert.
Inne dokumenty niewymienione 8.5 Istnieje konieczność załączenia do oferty pełnomocnictwa – w przypadku podpisania oferty przez pełnomocnika. 8.6 Zamawiający żąda wskazania przez wykonawcę w ofercie części zamówienia, której wykonanie powierzy podwykonawcom, i podania przez wykonawcę firm podwykonawców. 8.7 W celu zapewnienia, że wykonawca wypełnił obowiązki wynikające z art. 13 lub art. 14 RODO, zamawiający żąda od wykonawcy oświadczenia zgodnie z wzorem stanowiącym załącznik do SIWZ.
Czy wadium 1
Wadium 10 Wymagania dotyczące wadium; 10.1 Zamawiający wymaga wniesienia wadium w wysokości: 10.1.1 1.200,00 zł. dla części I (sukcesywne dostawy ryb) 10.1.2 1.000,00 zł. dla części II (sukcesywne dostawy cukru) 10.1.3 800,00 zł. dla części III (sukcesywne dostawy przypraw) 10.2 Wykonawca wnosi wadium przed terminem składania ofert określonym w pkt. 13.2. niniejszej specyfikacji w jednej lub kilku poniższych formach: 10.2.1 w pieniądzu na nieoprocentowane konto zamawiającego NBP O/O Kielce, nr rachunku: 53 1010 1238 0804 0613 9120 0000; 10.2.2 w poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo – kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym; 10.2.3 w gwarancjach bankowych; 10.2.4 w gwarancjach ubezpieczeniowych; 10.2.5 w poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt. 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. z 2016 r. poz. 359 i 2260 oraz 2017 r. poz. 1089). 10.3 Na dowodzie wpłaty wadium, wniesionego w formie określonej w pkt. 10.2.1 wykonawca w tytule przelewu wpisuje: wadium, nr sprawy DKW.2232.10.2019. 10.4 Wykonawca wybierając wadium określone w pkt. 10.2.2 – 10.2.5: oryginał składa w oddzielnej kopercie opisanej: wadium, nr sprawy DKW.2232.10.2019.
Zastosowanie procedury pzp 1
Zmiana umowy 1
Zmiana umowy tekst 18.1 Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany cen w przypadku zmiany stawki VAT na dostarczany przedmiot zamówienia.
IV 4 4 data 2020-01-10T00:00:00+01:00
IV 4 4 godzina 12:00
IV 4 4 jezyki Ofertę należy sporządzić w języku polskim
IV 4 5 okres 30
IV 6 6 13.3 Termin otwarcia ofert: 10 stycznia 2020 r. godz. 12:15 klauzula informacyjna z art. 13 RODO Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że: administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Areszt Śledczy z siedzibą w Kielcach przy ul. Zagnańskiej 155, 25-563 Kielce; inspektorem ochrony danych osobowych w Areszcie Śledczym w Kielcach jest mjr Piotr Feigel, e-mail: piotr.feigel@sw.gov.pl, tel. 041 331 40 91 wew. 306*; Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego prowadzonego w trybie przetargu nieograniczonego o wartości mniejszej niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy Prawo zamówień publicznych, na zadanie: SUKCESYWNE DOSTAWY RÓŻNYCH PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH do Aresztu Śledczego w Kielcach, nr sprawy: DKW.2232.10.2019; odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 8 oraz art. 96 ust. 3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. – Prawo zamówień publicznych (t.j. Dz. U. z 2019 r. poz. 1843), dalej „ustawa Pzp”; Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 97 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy; obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp; w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO; posiada Pani/Pan: na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących; na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych **; na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO ***; prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO; nie przysługuje Pani/Panu: w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych; prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO; na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO. ______________________ * Wyjaśnienie: informacja w tym zakresie jest wymagana, jeżeli w odniesieniu do danego administratora lub podmiotu przetwarzającego istnieje obowiązek wyznaczenia inspektora ochrony danych osobowych. ** Wyjaśnienie: skorzystanie z prawa do sprostowania nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp oraz nie może naruszać integralności protokołu oraz jego załączników. *** Wyjaśnienie: prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego.

Attchment

Zalacznik czesc nr 1
Zalacznik nazwa SUKCESYWNE DOSTAWY RYB
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15220000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik krotki opis 3.2.1 Część I – sukcesywne dostawy ryb 3.2.1.1 Ryba kostka mrożona CPV 15220000-6 (ryba mrożona chyda np.: mintaj, dorsz itp.) - 3000 kg 3.2.1.2 Filety śledziowe CPV 15241200-1 (w zalewie lekko osolonej bez skóry i głowy, opakowanie – wiadro plastikowe o wadze 3-5 kg) - 1800 kg Dostawy należy realizować nie częściej niż jeden raz w tygodniu w dniach od poniedziałku do czwartku w godz. od 7:30 do 11:00. Zamówienia zamawiający składa telefonicznie lub faksem z trzydniowym wyprzedzeniem. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć przedmiot zamówienia w ilościach i terminach określonych przez zamawiającego wraz z oryginałem faktury i dokumentem HDI. Na każdym produkcie wymagane są etykiety zgodnie z Rozporządzeniem nr 1169/2011 dotyczącym znakowania środka spożywczego (nazwa producenta, nazwa produktu, termin przydatności do spożycia, warunki przechowywania, skład, waga itp.). Dostarczany towar ma być ułożony w opakowaniach przeznaczonych do kontaktu z żywnością w sposób nie powodujący deformacji z odpowiednio długim terminem przydatności do spożycia. Towar nie może wykazywać oznak zepsucia, uszkodzenia i nieświeżości.
  
Zalacznik czesc nr 2
Zalacznik nazwa SUKCESYWNE DOSTAWY CUKRU
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15831200-4
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik krotki opis 3.2.2 Część II – sukcesywne dostawy cukru 3.2.2.1 Cukier biały kl. II CPV 15831200-4 (opakowania papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością o wadze od 1 do 50 kg) – 16000 kg Dostawy należy realizować nie częściej niż jeden raz w miesiącu w dniach od poniedziałku do czwartku w godz. od 7:30 do 11:00. Zamówienia zamawiający składa telefonicznie lub faksem z trzydniowym wyprzedzeniem. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć przedmiot zamówienia w ilościach i terminach określonych przez zamawiającego wraz z oryginałem faktury. Na każdym produkcie wymagane są etykiety zgodnie z Rozporządzeniem nr 1169/2011 dotyczącym znakowania środka spożywczego (nazwa producenta, nazwa produktu, termin przydatności do spożycia, warunki przechowywania, skład, waga itp.). Dostarczany towar ma być ułożony w opakowaniach przeznaczonych do kontaktu z żywnością w sposób nie powodujący deformacji z odpowiednio długim terminem przydatności do spożycia. Towar nie może wykazywać oznak zepsucia, uszkodzenia i nieświeżości.
  
Zalacznik czesc nr 3
Zalacznik nazwa SUKCESYWNE DOSTAWY PRZYPRAW
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15800000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik krotki opis 3.2.3 Część III – sukcesywne dostawy przypraw 3.2.3.1 Barszcz biały w proszku CPV 15891000-0 (opakowania o wadze 1 – 25 kg papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) – 550 kg 3.2.3.2 Kawa zbożowa CPV 15861000-1 (opakowania o wadze 1 – 25 kg papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) – 550 kg 3.2.3.3 Herbata granulowana czarna CPV 15863200-7 (opakowania o wadze 1 – 25 kg papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) – 500 kg 3.2.3.4 Przyprawa do zup w płynie CPV 15871000-4 (opakowania o pojemności 1 – 3 l. - butelki plastikowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) – 1300 l 3.2.3.5 Bulion drobiowy w proszku CPV 15891500-5 (opakowania o wadze 1 – 10 kg papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) – 650 kg 3.2.3.6 Bulion jarzynowy w proszku CPV 15891500-5 (opakowania o wadze 1 – 10 kg papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) – 650 kg 3.2.3.7 Przyprawa warzywna w proszku typu Vegeta CPV 15871270-7 (opakowania o wadze 1 – 10 kg papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) –1300 kg 3.2.3.8 Cukier waniliowy CPV 15800000-6 (opakowania o wadze 1 – 5 kg papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) – 80 kg 3.2.3.9 Ocet 10% CPV 15871000-4 (opakowania o poj. 0,5 – 1l plastikowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) – 65 l 3.2.3.10 Musztarda CPV 15871250-1 (opakowania o wadze 200 g – 2 kg plastikowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) – 500 kg 3.2.3.11 Majonez CPV 15871273-8 (opakowania o wadze 200 g – 2 kg plastikowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) – 640 kg 3.2.3.12 Sól spożywcza jodowana drobnoziarnista CPV 15872400-5 (opakowania 1- 50 kg foliowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) – 1200 kg 3.2.3.13 Liść laurowy CPV 15872000-1 (opakowania o wadze 1 – 5 kg papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) – 55 kg 3.2.3.14 Majeranek CPV 15872000-1 (opakowania o wadze 1 – 5 kg papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) – 68 kg 3.2.3.15 Ziele angielskie CPV 15872000-1 (opakowania o wadze 1 – 5 kg papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) – 50 kg 3.2.3.16 Pieprz naturalny mielony czarny CPV 15872100-2 (opakowania o wadze 1 – 5 kg papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) – 130 kg 3.2.3.17 Czosnek suszony mielony CPV 15893000-4 (opakowania o wadze 1 – 5 kg papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) – 50 kg 3.2.3.18 Papryka czerwona mielona (słodka, ostra) CPV 15872000-1 (opakowania o wadze 1 – 5 kg papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) – 65 kg 3.2.3.19 Kwasek cytrynowy w proszku CPV 15800000-6 (opakowania o wadze 1 – 5 kg papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) – 25 kg 3.2.3.20 Koper suszony CPV 15893000-4 (opakowania o wadze 1 – 5 kg papierowe lub inne przeznaczone do kontaktu z żywnością) – 45 kg 3.2.3.21 Bazylia suszona CPV 15893000-4 (opakowania o wadze 1 – 3 kg papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) – 9 kg 3.2.3.22 Cynamon mielony CPV 15893000-4 (opakowania o wadze 1 – 3 kg papierowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) – 13 kg 3.2.3.23 Chrzan CPV 15331110-1 (opakowania o wadze 200 g – 2 kg plastikowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) – 400 kg 3.2.3.24 Ketchup CPV 15871230-5 (opakowania o wadze 200 g – 2 kg plastikowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) – 360 kg 3.2.3.25 Syrop owocowy w płynie CPV 15831500-7 (opakowania o pojemności 1 – 5 l – butelki plastikowe lub inne dopuszczone do kontaktu z żywnością) – 2700 l Dostawy należy realizować nie częściej niż jeden raz w miesiącu w dniach od poniedziałku do czwartku w godz. od 7:30 do 11:00. Zamówienia zamawiający składa telefonicznie lub faksem z trzydniowym wyprzedzeniem. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć przedmiot zamówienia w ilościach i terminach określonych przez zamawiającego wraz z oryginałem faktury. Na każdym produkcie wymagane są etykiety zgodnie z Rozporządzeniem nr 1169/2011 dotyczącym znakowania środka spożywczego (nazwa producenta, nazwa produktu, termin przydatności do spożycia, warunki przechowywania, skład, waga itp.). Dostarczany towar ma być ułożony w opakowaniach przeznaczonych do kontaktu z żywnością w sposób nie powodujący deformacji z odpowiednio długim terminem przydatności do spożycia. Towar nie może wykazywać oznak zepsucia, uszkodzenia i nieświeżości.
  

Criterion

Kryteria Cena
Znaczenie 60,00
  
Kryteria Termin płatności
Znaczenie 40,00
  

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)