DOSTAWA PRODUKTÓW MLECZARSKICH i TŁUSZCZÓW
Publication date | 2020-02-21 |
End date | 2020-03-03 00:00:00 |
Instytucja | Ortopedyczno-Rehabilitacyjny Szpital Kliniczny im. W. Degi UM im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu |
Miejscowość | Poznań |
Województwo | wielkopolskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 513727-N-2020 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 155000003, 155120000, 155400005, 155510005, 154000002, 155300002 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
1.Przedmiotem zamówienia są dostawy produktów mlecznych i tłuszczów wymienionych w Załączniku nr 2 do SIWZ, w którym podano szacunkową ilość produktów. 2.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi Załącznik nr 2 i nr 3 do SIWZ. 3.Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych we wzorze umowy stanowiącym Załącznik nr 7 do SIWZ. 4.Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych. 5.Przedmiot zamówienia został podzielony na 5 części, tj.: Część nr 1: Śmietana Część nr 2: Sery Część nr 3: Produkty mleczne fermentowane Część nr 4: Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne Część nr 5: Masło 6.Ofertę można składać w odniesieniu do jednej lub więcej części zamówienia. 7.Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych. 8.Zamawiający nie przewiduje możliwości udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 / 7. 9.Zamawiający w przedmiotowym postępowaniu przewiduje zastosowanie procedury o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (procedura tzw. „odwrócona”). 10. Zamawiający dopuszcza możliwość skorzystania z prawa opcji, w ramach zawartej w niniejszym postępowaniu umowy. 11. Szczegółowy opis oraz zakres opcji został określony Załączniku nr 2 do SIWZ – Formularz Cenowy oraz w Projekcie umowy – Załączniku nr 7 do SIWZ. |
Dodatkowe informacje
GuidZP400 | da71c647-880e-4724-aefb-bec6999eec41 |
Biuletyn | 513727-N-2020 |
Zamawiajacy nazwa | Ortopedyczno-Rehabilitacyjny Szpital Kliniczny im. W. Degi UM im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu |
Regon | 00028885700000 |
Zamawiajacy adres ulica | ul. 28 Czerwca 1956 r. |
Zamawiajacy adres numer domu | 135/147 |
Zamawiajacy miejscowosc | Poznań |
Zamawiajacy kod pocztowy | 61-545 |
Zamawiajacy panstwo | Polska |
Zamawiajacy wojewodztwo | wielkopolskie |
Zamawiajacy telefon | +48618310142 |
Zamawiajacy fax | +48618310107 |
Zamawiajacy email | zamowienia.publiczne@orsk.ump.edu.pl |
Adres strony url | www.orsk.ump.edu.pl |
Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
Ogloszenie dotyczy | 1 |
Czy finansowane z unii | 2 |
Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
Rodzaj zamawiajacego | 3 |
Czy dostep dokumentow zamowienia | 1 |
Dostep dokumentow zamowienia | www.orsk.ump.edu.pl |
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja | 1 |
Zamieszczona bedzie specyfikacja | www.orsk.ump.edu.pl |
Wymagane przeslanie ofert inny | Składanie ofert osobiście lub za pośrednictwem operatora pocztowego |
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | ORTOPEDYCZNO - REHABILITACYJNY SZPITAL KLINICZNY im. Wiktora Degi UM im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu 61-545 Poznań, ul. 28 Czerwca 1956 r. nr 135/147 KANCELARIA SZPITALA pok.24 |
Nazwa nadana zamowieniu | DOSTAWA PRODUKTÓW MLECZARSKICH i TŁUSZCZÓW |
Numer referencyjny | SZP/DTG-SŻYW/04/20 |
Rodzaj zamowienia | 1 |
Czy podzielone na czesci | 1 |
Okreslenie przedmiotu | 1.Przedmiotem zamówienia są dostawy produktów mlecznych i tłuszczów wymienionych w Załączniku nr 2 do SIWZ, w którym podano szacunkową ilość produktów. 2.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi Załącznik nr 2 i nr 3 do SIWZ. 3.Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych we wzorze umowy stanowiącym Załącznik nr 7 do SIWZ. 4.Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych. 5.Przedmiot zamówienia został podzielony na 5 części, tj.: Część nr 1: Śmietana Część nr 2: Sery Część nr 3: Produkty mleczne fermentowane Część nr 4: Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne Część nr 5: Masło 6.Ofertę można składać w odniesieniu do jednej lub więcej części zamówienia. 7.Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych. 8.Zamawiający nie przewiduje możliwości udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 / 7. 9.Zamawiający w przedmiotowym postępowaniu przewiduje zastosowanie procedury o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (procedura tzw. „odwrócona”). 10. Zamawiający dopuszcza możliwość skorzystania z prawa opcji, w ramach zawartej w niniejszym postępowaniu umowy. 11. Szczegółowy opis oraz zakres opcji został określony Załączniku nr 2 do SIWZ – Formularz Cenowy oraz w Projekcie umowy – Załączniku nr 7 do SIWZ. |
Cpv glowny przedmiot | 15500000-3 |
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 |
Okres w miesiacach | 12 |
Okreslenie warunkow | Zamawiający nie określa wymagań dotyczących niniejszego warunku. |
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow | Zamawiający nie określa wymagań dotyczących niniejszego warunku. |
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow | Wykonawca spełni warunek jeżeli wykaże, że posiada lub będzie posiadał min. 1 samochód przeznaczony do transportu żywności w warunkach chłodniczych wraz z dokumentem potwierdzającym dopuszczenie pojazdu przez właściwego terytorialnie Powiatowego Inspektora Państwowej Inspekcji Sanitarnej. |
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie | 1 |
Art 24 ust 5 pkt 1 | 1 |
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 |
Wykaz dokumentow zaswiadczen | Odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy. |
Zakresie warunkow udzialu | Wykaz narzędzi, wyposażenia zakładu i urządzeń technicznych dostępnych Wykonawcy w celu wykonania zamówienia publicznego wraz z informacją o podstawie dysponowania tymi zasobami - wykaz środków transportu - załącznik nr 8 do SIWZ. |
Wykaz potwierdzenie okolicznosci | a)dokument potwierdzający stosowanie systemu HACCP/ISO 22000 lub dokumentów równoważnych, b)aktualny certyfikat wydany przez jednostkę certyfikującą, lub aktualne zaświadczenie o posiadaniu wdrożonego i stosowanego systemu HACCP lub dokumentów/systemów równoważnych wraz protokołem z ostatniej kontroli sanitarnej i arkuszem oceny lub aktualne zaświadczenie wydane przez właściwego terytorialnie Powiatowego Inspektora Państwowej Inspekcji Sanitarnej. |
Zastosowanie procedury pzp | 1 |
Zmiana umowy | 1 |
Zmiana umowy tekst | Zgodnie ze wzorem umowy stanowiącym załącznik nr 7 do SIWZ. |
IV 4 4 data | 2020-03-03T00:00:00+01:00 |
IV 4 4 godzina | 09:45 |
IV 4 5 okres | 30 |
Attchment
Zalacznik czesc nr | 1 |
Zalacznik nazwa | Śmietana |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15512000-0 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik okres w miesiacach | 12 |
Zalacznik krotki opis | 1.Przedmiotem zamówienia są dostawy produktów mleczarskich i tłuszczów wymienionych w Załączniku nr 2 do SIWZ, w którym podano szacunkową ilość produktów. 2.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi Załącznik nr 2 i nr 3 do SIWZ. 3.Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych we wzorze umowy stanowiącym Załącznik nr 7 do SIWZ. 4.Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych. 5.Zamawiający nie przewiduje możliwości udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 / 7. 6.Zamawiający w przedmiotowym postępowaniu przewiduje zastosowanie procedury o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (procedura tzw. „odwrócona”). 7. Zamawiający dopuszcza możliwość skorzystania z prawa opcji, w ramach zawartej w niniejszym postępowaniu umowy. 8. Szczegółowy opis oraz zakres opcji został określony Załączniku nr 2 do SIWZ – Formularz Cenowy oraz w Projekcie umowy – Załączniku nr 7 do SIWZ. |
Zalacznik czesc nr | 2 |
Zalacznik nazwa | Sery |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15540000-5 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik okres w miesiacach | 12 |
Zalacznik krotki opis | 1.Przedmiotem zamówienia są dostawy produktów mleczarskich i tłuszczów wymienionych w Załączniku nr 2 do SIWZ, w którym podano szacunkową ilość produktów. 2.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi Załącznik nr 2 i nr 3 do SIWZ. 3.Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych we wzorze umowy stanowiącym Załącznik nr 7 do SIWZ. 4.Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych. 5.Zamawiający nie przewiduje możliwości udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 / 7. 6.Zamawiający w przedmiotowym postępowaniu przewiduje zastosowanie procedury o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (procedura tzw. „odwrócona”). 7. Zamawiający dopuszcza możliwość skorzystania z prawa opcji, w ramach zawartej w niniejszym postępowaniu umowy. 8. Szczegółowy opis oraz zakres opcji został określony Załączniku nr 2 do SIWZ – Formularz Cenowy oraz w Projekcie umowy – Załączniku nr 7 do SIWZ. |
Zalacznik czesc nr | 3 |
Zalacznik nazwa | Produkty mleczne fermentowane |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15551000-5 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik okres w miesiacach | 12 |
Zalacznik krotki opis | 1.Przedmiotem zamówienia są dostawy produktów mleczarskich i tłuszczów wymienionych w Załączniku nr 2 do SIWZ, w którym podano szacunkową ilość produktów. 2.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi Załącznik nr 2 i nr 3 do SIWZ. 3.Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych we wzorze umowy stanowiącym Załącznik nr 7 do SIWZ. 4.Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych. 5.Zamawiający nie przewiduje możliwości udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 / 7. 6.Zamawiający w przedmiotowym postępowaniu przewiduje zastosowanie procedury o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (procedura tzw. „odwrócona”). 7. Zamawiający dopuszcza możliwość skorzystania z prawa opcji, w ramach zawartej w niniejszym postępowaniu umowy. 8. Szczegółowy opis oraz zakres opcji został określony Załączniku nr 2 do SIWZ – Formularz Cenowy oraz w Projekcie umowy – Załączniku nr 7 do SIWZ |
Zalacznik czesc nr | 4 |
Zalacznik nazwa | Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15400000-2 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik okres w miesiacach | 12 |
Zalacznik krotki opis | 1.Przedmiotem zamówienia są dostawy produktów mleczarskich i tłuszczów wymienionych w Załączniku nr 2 do SIWZ, w którym podano szacunkową ilość produktów. 2.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi Załącznik nr 2 i nr 3 do SIWZ. 3.Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych we wzorze umowy stanowiącym Załącznik nr 7 do SIWZ. 4.Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych. 5.Zamawiający nie przewiduje możliwości udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 / 7. 6.Zamawiający w przedmiotowym postępowaniu przewiduje zastosowanie procedury o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (procedura tzw. „odwrócona”). 7. Zamawiający dopuszcza możliwość skorzystania z prawa opcji, w ramach zawartej w niniejszym postępowaniu umowy. 8. Szczegółowy opis oraz zakres opcji został określony Załączniku nr 2 do SIWZ – Formularz Cenowy oraz w Projekcie umowy – Załączniku nr 7 do SIWZ. |
Zalacznik czesc nr | 5 |
Zalacznik nazwa | Masło |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15530000-2 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik okres w miesiacach | 12 |
Zalacznik krotki opis | 1.Przedmiotem zamówienia są dostawy produktów mleczarskich i tłuszczów wymienionych w Załączniku nr 2 do SIWZ, w którym podano szacunkową ilość produktów. 2.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi Załącznik nr 2 i nr 3 do SIWZ. 3.Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych we wzorze umowy stanowiącym Załącznik nr 7 do SIWZ. 4.Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych. 5.Zamawiający nie przewiduje możliwości udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 / 7. 6.Zamawiający w przedmiotowym postępowaniu przewiduje zastosowanie procedury o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (procedura tzw. „odwrócona”). 7. Zamawiający dopuszcza możliwość skorzystania z prawa opcji, w ramach zawartej w niniejszym postępowaniu umowy. 8. Szczegółowy opis oraz zakres opcji został określony Załączniku nr 2 do SIWZ – Formularz Cenowy oraz w Projekcie umowy – Załączniku nr 7 do SIWZ. |
Criterion
Kryteria | Cena |
Znaczenie | 100,00 |