GuidZP400 |
5fd884cf-ef97-42a1-a1b6-0cbbbf3cee59
|
Biuletyn |
525968-N-2020
|
Zamawiajacy nazwa |
Dom Pomocy Społecznej nr 2
|
Regon |
10051980000000
|
Zamawiajacy adres ulica |
Wojska Polskiego
|
Zamawiajacy adres numer domu |
43
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Lębork
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
84-300
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
pomorskie
|
Zamawiajacy telefon |
598 621 141,
|
Zamawiajacy fax |
598 621 141
|
Zamawiajacy email |
sekretariat@dps2.lebork.pl,
|
Adres strony url |
http://powiatleborski.bip.gov.pl/rok-2020-zip/
|
Adres strony internetowej |
www.dps2.lebork.pl
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
8
|
Rodzaj zamawiajacego inny |
Samorządowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej
|
Czy dostep dokumentow zamowienia |
1
|
Dostep dokumentow zamowienia |
http://powiatleborski.bip.gov.pl/rok-2020-zip/
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej Nr 2 w Lęborku z podziałem na zadania
|
Numer referencyjny |
DPS-2-G.261.2.2020
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Okreslenie przedmiotu |
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej Nr 2 z podziałem na zadania w asortymencie i ilościach określonych szczegółowo w załączniku nr 1a do 1c do SIWZ. Zadanie I - mięso wieprzowe i wołowe, podroby wieprzowe; zadanie II - mięso drobiowe i podroby; zadanie III - produkty wędliniarskie; Postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego prowadzone jest w trybie przetargu nieograniczonego o wartości poniżej progów unijnych ustalonych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień
publicznych (Dz.U. z 2019 r. poz. 1843 z późniejszymi zmianami)
|
Cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Data rozpoczecia |
2020-04-01T00:00:00+02:00
|
Data zakonczenia |
2021-03-31T00:00:00+02:00
|
Okreslenie warunkow |
Zamawiający nie precyzuje wymagań w tym zakresie. Warunek zostanie spełniony przez złożenie oświadczenia o spełnianiu udziału w postępowaniu.
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Zamawiający nie precyzuje wymagań w tym zakresie. Warunek zostanie spełniony przez złożenie oświadczenia o spełnianiu udziału w postępowaniu.
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
Zamawiający nie precyzuje wymagań w tym zakresie. Warunek zostanie spełniony przez złożenie oświadczenia o spełnianiu udziału w postępowaniu.
|
Czy zdolnosc techniczna wymaga wykonawcow |
1
|
Zdolnosc techniczna informacje dodatkowe |
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisko osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia.
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Inne dokumenty niewymienione |
Załączniki składające się na integralną całość Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia:
1. Wypełniony i zaparafowany formularz oferty – załącznik nr 1.
2. Formularz cenowy -załącznik nr 1a - załącznik nr 1b - załącznik nr 1c - załącznik nr 1.
3. Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne na podstawie art. 22 ust. 1 ustawy Pzp i nie podleganiu wykluczeniu z postępowania art. 24 ust.
1 oraz art. 24 ust. 5 ww ustawy – załącznik nr 2.
4. Oświadczenie dotyczące Podwykonawców – załącznik nr 3. (oświadczenie wymagane wyłącznie w przypadku, gdy Wykonawca zamierza powierzyć wykonanie części zamówienia Podwykonawcom)
5.Oświadczenie, o którym mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej składamy w terminie 3 dni od zamieszczenia
na stronie internetowej przez Zamawiającego informacji z otwarcia ofert – załącznik nr 4.
6.Projekt umowy – załącznik nr 5.
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
Zakres możliwości zmian postanowień umowy zawarty jest w § 12 projektu umowy stanowiącym załącznik nr 5 do SIWZ
1. Wykonawca podpisując umowę gwarantuje stałość i niezmienność cen w całym okresie trwania Umowy.
2. Zamawiający oprócz wypadków wymienionych w przepisach kodeksu cywilnego regulujących umowne prawo odstąpienia od Umowy dopuszcza możliwość dokonania zamiany warunków zawartej Umowy w stosunku
do treści oferty, na podstawie której wybrano Wykonawcę w następującym zakresie: wynagrodzenia Wykonawcy określone w Umowie może ulec zmianom w następujących przypadkach: zmiana stawki urzędowej podatku VAT – w takiej sytuacji zmianie ulega tylko cena brutto, cena netto pozostaje bez zmian, rezygnacji z części zamówienia, jeżeli taka rezygnacja będzie niezbędna do prawidłowej realizacji przedmiotu Umowy lub której
wykonanie nie będzie konieczne lub będzie bezcelowe w przypadku zaistnienia okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia Umowy – o wartość niewykonanych
dostaw.
|
IV 4 4 data |
2020-03-31T00:00:00+02:00
|
IV 4 4 godzina |
10:00
|
IV 4 4 jezyki |
polski
|
IV 4 5 okres |
30
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
mięso wieprzowe i wołowe, podroby wieprzowe
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2020-04-01T00:00:00+02:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2021-03-31T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Realizacja zamówienia obejmuje terminowe dostawy mięsa wieprzowego o podrobów wieprzowych w godzinach od 7.00 do 12.00 od poniedziałku do piątku, - Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy, - Wykonawca zobowiązuje się do zachowania odpowiednich warunków transportu dostarczonego towaru, w tym do zachowania ciągu chłodniczego tj. przechowywania i transportu wyrobów w urządzeniach chłodniczych spełniających wymagane warunki techniczne. - Dostarczony towar musi być I gatunku, bez śladów
zanieczyszczeń ciałami obcymi, dobrze wykrwawiony, o konsystencji jędrnej, elastycznej, smaku i zapachu swoistym charakterystycznym dla mięsa wieprzowego czy wołowego, bez oznak zaparzenia i zepsucia, barwie od jasnoczerwonej do ciemnoczerwonej. Nie dopuszczalny jest zapach obcy, świadczący o procesach rozkładu mięsa przez drobnoustroje oraz zapach zjełczałego tłuszczu Mięso musi być zbadane przez lekarza weterynarii zdatne do spożycia, ze sztuk zdrowych nie pochodzące z knurów i loch. Oznakowane musi być etykietą zawierającą termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 dni. - Wykonawca gwarantuje,
że mięso jest każdorazowo badane, a na żądanie Zamawiającego przedstawi stosowne zaświadczenie lekarza weterynarii. - Wraz z każdorazowym dostarczeniem towaru Wykonawca ma obowiązek dostarczenia handlowego dokumentu identyfikacyjnego.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
mięso drobiowe i podroby
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2020-04-01T00:00:00+02:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2021-03-31T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Realizacja zamówienia obejmuje terminowe dostawy mięsa drobiowego i podrobów w godzinach od 7.00 do 12.00 od poniedziałku do piątku, - Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie
dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy, - Wykonawca zobowiązuje się do zachowania odpowiednich warunków
transportu dostarczonego towaru, w tym do zachowania ciągu chłodniczego tj. przechowywania i transportu wyrobów w urządzeniach chłodniczych spełniających
wymagane warunki techniczne. - Dostarczony towar musi być I gatunku, mięso musi być nieuszkodzone, bez wylewów krwawych, o zapachu naturalnym, charakterystycznym dla mięsa drobiowego. Nie dopuszczalny jest zapach obcy, świadczący o procesach rozkładu mięsa przez drobnoustroje oraz zapach zjełczałego tłuszczu. Oznakowane musi być etykietą zawierającą termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 dni. - wykonawca gwarantuje,
że mięso jest każdorazowo badane, a na żądanie Zamawiającego przedstawi stosowne zaświadczenie lekarza weterynarii. - Wraz z każdorazowym dostarczeniem towaru Wykonawca ma obowiązek dostarczenia handlowego dokumentu identyfikacyjnego.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
produkty wędliniarskie
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2020-04-01T00:00:00+02:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2021-03-31T00:00:00+02:00
|
Zalacznik krotki opis |
Realizacja zamówienia obejmuje terminowe dostawy produktów wędliniarskich w godzinach od 7.00 do 12.00 od poniedziałku do piątku, - Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy, - Wykonawca zobowiązuje się do zachowania odpowiednich warunków transportu dostarczonego towaru, w
tym do zachowania ciągu chłodniczego tj. przechowywania i transportu wyrobów w urządzeniach chłodniczych spełniających wymagane warunki techniczne. - Dostarczony towar musi być I gatunku, świeży, odpowiedniej jakości, dopuszczony do obrotu zgodnie z obowiązującymi normami i atestami, posiadać nienaruszalne cechy pierwotnego opakowania, oznakowany etykietą zawierającą następujące dane: nazwa środka spożywczego, wykaz składników występujących w środku spożywczym, nazwa producenta, waga, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni.
|
| |