Dostawy artykułów nabiałowych do Zakładu Karnego w Potulicach, Zakładu Karnego w Bydgoszczy-Fordonie, Aresztu Śledczego w Bydgoszczy.
Publication date | 2020-05-08 |
End date | 2020-05-15 00:00:00 |
Instytucja | Zakład Karny |
Miejscowość | Potulice |
Województwo | kujawsko-pomorskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 538214-N-2020 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 155000003, 155117000 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia są: DOSTAWY ARTYKUŁÓW NABIAŁOWYCH 1. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w formularzu oferty, Załącznik nr 1 oraz Załącznik nr 2, które stanowią załączniki do siwz 2. Ilości szacunkowe dostarczanych artykułów mogą ulec zmianie w trakcie trwania umowy. Zamawiający zastrzegają sobie prawo do nieodebrania całości zamówienia, z zastrzeżeniem, że ilość dostarczonego asortymentu nie będzie mniejsza niż 70 % wielkości całego zamówienia i z tego tytułu wykonawcy nie przysługuje żadne roszczenie finansowe lub prawne. 3. Wykonawca dostarczać będzie na własny koszt w/w artykuły do magazynu Zamawiającego, zgodnie z wymogami sanitarnymi i systemem HACCP, w sposób zapobiegający utracie walorów smakowych i odżywczych. Artykuły nie mogą wykazywać oznak nieświeżości lub zepsucia. Mają być świeże, o dobrym smaku, z odpowiednim okresem ważności do spożycia dla danego artykułu, w zamkniętych i nieuszkodzonych opakowaniach, które posiadają nadrukowaną informację o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie i adresie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz gramaturze/litrażu. 4. Wykonawca przez cały okres obowiązywania umowy będzie dostarczał stałą gramaturę artykułów mleczarskich wymienionych w załączniku nr 1, dotyczy: serek homogenizowany naturalny, serek homogenizowany waniliowy, jogurt naturalny, serek kanapkowy naturalny, serek fromage naturalny, serek fromage smakowy i serek wiejski ziarnisty – zgodnie z podziałem gramaturowym opisanym w przedmiocie zamówienia. 5. Miejsce, sposób, terminy dostaw oraz forma i termin płatności: 1) Realizacja dostaw ww. artykułów w uzgodnionych terminach do magazynów zlokalizowanych w: - Zakładzie Karnym w Potulicach, Al. Parkowa 1, w godz. 7:00-11:00, - Zakładzie Karnym w Bydgoszczy - Fordonie, ul. Rynek 8, w godz. 7:15-11:00, - Areszcie Śledczym w Bydgoszczy, ul. Wały Jagiellońskie 4, w godz. 7:30 -11:00. Grupa 1 1 serek homogenizowany naturalny (bez cukru) – w opakowaniach jednostkowych od 80 g netto do 150 g netto, CPV: 15551000-5, PN-A-86300:1991/Az3:2001; 699,2 kg 2 serek homogenizowany waniliowy – w opakowaniach jednostkowych od 80 g netto do 150 g netto, CPV: 15551000-5, PN-A 86300:1991/Az3:2001 146,4 kg 3 ser topiony śmietankowy – w opakowaniach jednostkowych 100 g netto, CPV: 15542200-1, PN-A-86233:1966/Az16:1996; 3812 kg 4 ser topiony ziołowy – w opakowaniach jednostkowych 100g, CPV: 15542200-1, PN-A 86233:1966/Az16:1996 - 140 kg 5 ser topiony pieczarkowy – w opakowaniach jednostkowych 100 g, CPV: 15542200-1, PN-A 86233:1966/Az16:1996 - 250 kg 6 jogurt naturalny (bez cukru) – w opakowaniach jednostkowych od 80 g netto do 150 g netto, CPV: 15551310-1, PN-A-86061:2002/Az1:2006- 1731,20 kg 7 serek kanapkowy naturalny – w opakowaniach jednostkowych od 80 g netto do 150 g netto, CPV: 15544000-3, PN-A-86003:1991 - 1111 kg 8 śmietana 12% – w opakowaniach jednostkowych 0,400 kg - 5 kg netto, CPV 15512200-2, PN-A-86050:2002 - 3982 kg 9 twaróg chudy – w kostka o wadze jednostkowej 200 g, CPV: 15542100-0, PN-A-86300:1991/Az3:2001 11000 - 15 892 kg 10 ser twardy żółty – w blokach, CPV: 15544000-3, PN-A-86230:1968/Az13:1996. - 465 kg 11 ser twardy żółty Salami – krojony w plastry, w opakowaniach jednostkowych od 0,150 kg netto do 1 kg netto, CPV: 15544000-3, PN-A-86230:1968/Az13:1996. 100 kg 12 serek fromage naturalny – w opakowaniach jednostkowych od 80 g do 100 g, CPV: 15554000-5, PN-A-86300:1991/Az3:2001; - 2480 kg 13 serek fromage smakowe (z chrzanem,z papryką,z czosnkiem, jarzynka, z ziołami) – w opakowaniach jednostkowych od 80 g do 100g, CPV: 15554000-5, PN-A-86300:1991/Az3:2001; 878,72kg 14 serek wiejski ziarnisty - w opakowaniach jednostkowych od 80 g do 150 g, CPV:15551310-1, PN-91/A-86300 296,6 kg Grupa 2 mleko w proszku (odtłuszczone), w opakowaniach w przedziale 20 kg – 30 kg netto, nomenklatura CPV: 15511700-0, Polska Norma: PN-A-86024:1992/A1:1996 - 5550 kg, jogurt owocowy - w opakowaniach jednostkowych od 100g do 150 g, CPV:15551320-4,PN-A-86061:2002/Az1:2006 - 250kg |
Dodatkowe informacje
GuidZP400 | 4596b1a7-1df9-48f7-8fbb-2f071e984590 |
Biuletyn | 538214-N-2020 |
Zamawiajacy nazwa | Zakład Karny |
Regon | 31963500000000 |
Zamawiajacy adres ulica | Aleja Parkowa |
Zamawiajacy adres numer domu | 1 |
Zamawiajacy miejscowosc | Potulice |
Zamawiajacy kod pocztowy | 89-120 |
Zamawiajacy panstwo | Polska |
Zamawiajacy wojewodztwo | kujawsko-pomorskie |
Zamawiajacy telefon | 525 874 440 |
Zamawiajacy fax | 525 874 400 |
Zamawiajacy email | zp_potulice@sw.gov.pl |
Adres strony url | www.zp.sw.gov.pl |
Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
Ogloszenie dotyczy | 1 |
Czy finansowane z unii | 2 |
Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
Czy przeprowadza wspolnie | 1 |
Rodzaj zamawiajacego | 8 |
Wspolne udzielanie zamowienia | Zamówienie będzie udzielane na rzecz jednostek na podstawie pełnomocnictwa dwóch zakładów oraz w imieniu Zakładu Karnego w Potulicach. Zakład Karny w Potulicach otrzymał pełnomocnictwo do przeprowadzenia postępowania na rzecz Zakładu Karnego w Bydgoszczy-Fordonie i Aresztu Śledczego. Poszczególne jednostki przygotowują indywidualne szacunkowe wartości zamówienia, które następnie są sumowane. |
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja | 1 |
Zamieszczona bedzie specyfikacja | www.zp.sw.gov.pl |
Czy wymagane przeslanie ofert | 1 |
Wymagane przeslanie ofert inny | Poczta |
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | Zakład Karny w Potulicach ul. Al. Parkowa 1 89-120 Potulice |
Nazwa nadana zamowieniu | Dostawy artykułów nabiałowych do Zakładu Karnego w Potulicach, Zakładu Karnego w Bydgoszczy-Fordonie, Aresztu Śledczego w Bydgoszczy. |
Numer referencyjny | DKw.2232.6.2020.LPM |
Rodzaj zamowienia | 1 |
Czy podzielone na czesci | 1 |
Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy | 2 |
Okreslenie przedmiotu | 1. Przedmiotem zamówienia są: DOSTAWY ARTYKUŁÓW NABIAŁOWYCH 1. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w formularzu oferty, Załącznik nr 1 oraz Załącznik nr 2, które stanowią załączniki do siwz 2. Ilości szacunkowe dostarczanych artykułów mogą ulec zmianie w trakcie trwania umowy. Zamawiający zastrzegają sobie prawo do nieodebrania całości zamówienia, z zastrzeżeniem, że ilość dostarczonego asortymentu nie będzie mniejsza niż 70 % wielkości całego zamówienia i z tego tytułu wykonawcy nie przysługuje żadne roszczenie finansowe lub prawne. 3. Wykonawca dostarczać będzie na własny koszt w/w artykuły do magazynu Zamawiającego, zgodnie z wymogami sanitarnymi i systemem HACCP, w sposób zapobiegający utracie walorów smakowych i odżywczych. Artykuły nie mogą wykazywać oznak nieświeżości lub zepsucia. Mają być świeże, o dobrym smaku, z odpowiednim okresem ważności do spożycia dla danego artykułu, w zamkniętych i nieuszkodzonych opakowaniach, które posiadają nadrukowaną informację o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie i adresie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz gramaturze/litrażu. 4. Wykonawca przez cały okres obowiązywania umowy będzie dostarczał stałą gramaturę artykułów mleczarskich wymienionych w załączniku nr 1, dotyczy: serek homogenizowany naturalny, serek homogenizowany waniliowy, jogurt naturalny, serek kanapkowy naturalny, serek fromage naturalny, serek fromage smakowy i serek wiejski ziarnisty – zgodnie z podziałem gramaturowym opisanym w przedmiocie zamówienia. 5. Miejsce, sposób, terminy dostaw oraz forma i termin płatności: 1) Realizacja dostaw ww. artykułów w uzgodnionych terminach do magazynów zlokalizowanych w: - Zakładzie Karnym w Potulicach, Al. Parkowa 1, w godz. 7:00-11:00, - Zakładzie Karnym w Bydgoszczy - Fordonie, ul. Rynek 8, w godz. 7:15-11:00, - Areszcie Śledczym w Bydgoszczy, ul. Wały Jagiellońskie 4, w godz. 7:30 -11:00. Grupa 1 1 serek homogenizowany naturalny (bez cukru) – w opakowaniach jednostkowych od 80 g netto do 150 g netto, CPV: 15551000-5, PN-A-86300:1991/Az3:2001; 699,2 kg 2 serek homogenizowany waniliowy – w opakowaniach jednostkowych od 80 g netto do 150 g netto, CPV: 15551000-5, PN-A 86300:1991/Az3:2001 146,4 kg 3 ser topiony śmietankowy – w opakowaniach jednostkowych 100 g netto, CPV: 15542200-1, PN-A-86233:1966/Az16:1996; 3812 kg 4 ser topiony ziołowy – w opakowaniach jednostkowych 100g, CPV: 15542200-1, PN-A 86233:1966/Az16:1996 - 140 kg 5 ser topiony pieczarkowy – w opakowaniach jednostkowych 100 g, CPV: 15542200-1, PN-A 86233:1966/Az16:1996 - 250 kg 6 jogurt naturalny (bez cukru) – w opakowaniach jednostkowych od 80 g netto do 150 g netto, CPV: 15551310-1, PN-A-86061:2002/Az1:2006- 1731,20 kg 7 serek kanapkowy naturalny – w opakowaniach jednostkowych od 80 g netto do 150 g netto, CPV: 15544000-3, PN-A-86003:1991 - 1111 kg 8 śmietana 12% – w opakowaniach jednostkowych 0,400 kg - 5 kg netto, CPV 15512200-2, PN-A-86050:2002 - 3982 kg 9 twaróg chudy – w kostka o wadze jednostkowej 200 g, CPV: 15542100-0, PN-A-86300:1991/Az3:2001 11000 - 15 892 kg 10 ser twardy żółty – w blokach, CPV: 15544000-3, PN-A-86230:1968/Az13:1996. - 465 kg 11 ser twardy żółty Salami – krojony w plastry, w opakowaniach jednostkowych od 0,150 kg netto do 1 kg netto, CPV: 15544000-3, PN-A-86230:1968/Az13:1996. 100 kg 12 serek fromage naturalny – w opakowaniach jednostkowych od 80 g do 100 g, CPV: 15554000-5, PN-A-86300:1991/Az3:2001; - 2480 kg 13 serek fromage smakowe (z chrzanem,z papryką,z czosnkiem, jarzynka, z ziołami) – w opakowaniach jednostkowych od 80 g do 100g, CPV: 15554000-5, PN-A-86300:1991/Az3:2001; 878,72kg 14 serek wiejski ziarnisty - w opakowaniach jednostkowych od 80 g do 150 g, CPV:15551310-1, PN-91/A-86300 296,6 kg Grupa 2 mleko w proszku (odtłuszczone), w opakowaniach w przedziale 20 kg – 30 kg netto, nomenklatura CPV: 15511700-0, Polska Norma: PN-A-86024:1992/A1:1996 - 5550 kg, jogurt owocowy - w opakowaniach jednostkowych od 100g do 150 g, CPV:15551320-4,PN-A-86061:2002/Az1:2006 - 250kg |
Cpv glowny przedmiot | 15500000-3 |
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 367739,22 |
Waluta calosc | PLN |
Data rozpoczecia | 2020-06-01T00:00:00+02:00 |
Data zakonczenia | 2021-05-31T00:00:00+02:00 |
Okreslenie warunkow | Zamawiający nie stawia warunku w tym zakresie. |
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow | Zamawiający nie stawia warunku w tym zakresie. |
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow | Zamawiający nie stawia warunku w tym zakresie. |
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie | 1 |
Art 24 ust 5 pkt 1 | 1 |
Art 24 ust 5 pkt 4 | 1 |
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 |
Wykaz dokumentow zaswiadczen | I. W celu wstępnego potwierdzenia, że wykonawca nie podlega wykluczeniu i spełnia warunki udziału w postępowaniu, zobowiązany jest złożyć na podstawie art. 25a ust 1 ustawy Pzp oświadczenia: 1.W celu wykazania spełniania przez Wykonawców warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, tj. warunków określonych w niniejszej siwz, Wykonawca składa do oferty następujące dokumenty: a) podpisane oświadczenie, o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (Załącznik nr 2 do siwz). 2. W celu wykazania braku podstaw do wykluczenia wykonawców z postępowania o udzielenie zamówienia, o których mowa w art. 24 ust. 1 pkt. 12 - 23 i ust. 5 pkt 1) i pkt 4), ustawy Pzp, wykonawca składa do oferty następujące dokumenty: a) podpisane oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia (Załącznik nr 2 do siwz). |
Zakresie warunkow udzialu | a) podpisane oświadczenie, o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (Załącznik nr 2 do siwz). |
Wykaz potwierdzenie okolicznosci | 1. Zamawiający przed udzieleniem zamówienia wezwie Wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia dokumentów w wyznaczonym, nie krótszym niż 5 dni terminie: a) aktualnego na dzień złożenia odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp, b) dokumentów dotyczących podmiotu trzeciego, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia oraz spełnienia, w zakresie, w jakim Wykonawca powołuje się na jego zasoby, warunków udziału w postępowaniu – jeżeli Wykonawca polega na zasobach podmiotu trzeciego. 2. Zgodnie z art. 26 ust. 2c) ustawy Pzp jeżeli z uzasadnionej przyczyny wykonawca nie może przedstawić dokumentów dotyczących sytuacji finansowej i ekonomicznej wymaganych przez zamawiającego, może przedstawić inny dokument, który w wystarczający sposób potwierdza spełnianie opisanego przez zamawiającego warunku. 3. Jeżeli wykonawca nie złoży oświadczenia, o którym mowa w rozdziale VII ust. I pkt 1 i 2 niniejszej specyfikacji, oświadczeń lub dokumentu potwierdzającego okoliczności, o których stanowi art. 25 ust. 1 ustawy lub innych dokumentów niezbędnych do przeprowadzenia postępowania, oświadczenia lub dokumenty są niekompletne, zawierają błędy lub budzą wskazane przez zamawiającego wątpliwości, zamawiający wezwie do ich złożenia, uzupełnienia, poprawienia w terminie przez siebie wskazanym, chyba że mimo ich złożenia oferta wykonawcy podlegałaby odrzuceniu albo konieczne byłoby unieważnienie postępowania. 4. Wykonawca nie jest zobowiązany do złożenia oświadczeń lub dokumentów, jeżeli zamawiający posiada oświadczenia lub dokumenty dotyczące tego wykonawcy lub może je uzyskać za pomocą bezpłatnych i ogólnodostępnych baz danych w szczególności rejestrów publicznych w rozumieniu ustawy z dnia 17 lutego 2005 r. o informatyzacji działalności podmiotów realizujących zadania publiczne (t.j. Dz. U. z 2019 r. poz. 700 z późn. zm.). W takim przypadku wykonawca jest zobowiązany do wskazania, o które oświadczenia lub dokumenty chodzi i gdzie są one dostępne. 5. W przypadku wskazania przez wykonawcę dostępności oświadczeń lub dokumentów, o których mowa w rozdziale VII SIWZ, w formie elektronicznej pod określonymi adresami internetowymi ogólnodostępnych i bezpłatnych baz danych, zamawiający pobierze samodzielnie z tych baz danych wskazane przez wykonawcę oświadczenia i dokumenty, co jest zgodne z art. 26 ust. 6 ustawy Pzp. 6. Zamawiający zażąda (w terminie wskazanym w wezwaniu) od wykonawcy przedstawienia tłumaczenia na język polski wskazanych przez wykonawcę i pobranych samodzielnie przez zamawiającego dokumentów. 7. W przypadku wskazania przez wykonawcę oświadczeń lub dokumentów, które znajdują się w posiadaniu zamawiającego, w szczególności oświadczeń lub dokumentów przechowywanych przez zamawiającego zgodnie z art. 97 ust. 1 ustawy Pzp, zamawiający w celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu oraz braku podstaw wykluczenia, skorzysta z posiadanych oświadczeń lub dokumentów, o ile są one aktualne. |
Inne dokumenty niewymienione | Wykonawca, zgodnie z art. 22a ustawy Pzp, może w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu, w stosownych sytuacjach oraz w odniesieniu do przedmiotowego zamówienia, polegać na zdolnościach technicznych lub zawodowych lub sytuacji finansowej lub ekonomicznej innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nim stosunków prawnych. W sytuacji, gdy wykonawca wykazując spełnianie warunków udziału w postępowaniu polega na zasobach innych podmiotów, musi udowodnić Zamawiającemu, że realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów, w szczególności przedstawiając zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia, według wzoru stanowiącego Załącznik nr 2 do SIWZ (należy złożyć wraz z ofertą). |
Zastosowanie procedury pzp | 1 |
Zmiana umowy | 1 |
Zmiana umowy tekst | 1. Strony ustalają, że treść umowy może ulec zmianie zgodnie z art. 144 ustawy Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2019 r. poz. 1843). 2. Zmiany postanowień niniejszej umowy mogą dotyczyć w szczególności: 1) nazwy, adresu oraz osób reprezentujących strony, a także osób wymienionych w § 6 pkt 1 i/lub pkt 2; 2) cen artykułów wymienionych w załączniku nr 1 do umowy, o kwotę nie większą niż wynikającą ze wskaźnika cen towarów i usług konsumpcyjnych, podanego przez GUS publikowanego na stronie internetowej: www.stat.gov.pl. Wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych liczony jest miesięcznie od terminu obowiązywania umowy, o którym mowa w § 2 pkt 1; 3) urzędowej stawki podatku VAT na artykuły wymienione w załączniku nr 1 do umowy; 4) każdej zmiany, która jest korzystna lub neutralna dla zamawiającego, lub zmiany której nie można było przewidzieć na etapie prowadzonego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego; 5) terminu zakończenia (przedłużenia) obowiązywania niniejszej umowy, o którym mowa w § 2 pkt 1, z zastrzeżeniem § 3 pkt 3. 3.Strona tj.: JOSW i wykonawca wnioskująca o zmianę postanowień niniejszej umowy niezwłocznie i pisemnie powiadamia o tym fakcie drugą stronę, uzasadniając zmianę okolicznościami faktycznymi i prawnymi oraz przedkłada propozycję aneksu do umowy. 4. Zmiany postanowień niniejszej umowy wymagają potwierdzenia pisemnego w postaci aneksu, z zastrzeżeniem pkt 5. 5.Strony tj.: JOSW i wykonawca dopuszczają możliwość okresowych dostaw artykułów po cenie niższej niż określonej w załączniku nr 1 do umowy (tzw. promocja). Zmiany te nie wymagają potwierdzenia pisemnego w postaci aneksu do umowy. 6.Zmiana postanowień niniejszej umowy na podstawie pkt 2 ppkt 2) nie może następować częściej niż raz na kwartał. |
IV 6 1 sposob udostepniania | W przypadku, gdy informacje zawarte w ofercie stanowią tajemnice przedsiębiorstwa w rozumieniu przepisów ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji, co do których wykonawca zastrzega, że nie mogą być udostępniane innym uczestnikom postępowania, muszą być oznaczone klauzulą: „Informacje stanowiące tajemnice przedsiębiorstwa w rozumieniu art. 11 ust. 4 ustawy z dnia 16 kwietnia 1993 r. o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji (t.j. Dz. U. z 2019 r. poz. 1010 z późń.zm.)” i dołączone do oferty, zaleca się, aby były trwale, oddzielnie spięte. Zgodnie z tym przepisem przez tajemnicę przedsiębiorstwa rozumie się nieujawnione do wiadomości publicznej informacje techniczne, technologiczne, organizacyjne przedsiębiorstwa lub inne informacje posiadające wartość gospodarczą, co do których przedsiębiorca podjął niezbędne działania w celu zachowania ich poufności. Wykonawca zastrzegając tajemnicę przedsiębiorstwa powinien nie później niż w terminie składania ofert zastrzec, które informacje takie nie mogą być udostępnione i wykazać, że zastrzeżone informacje stanowią tajemnicę przedsiębiorstwa. Wykonawca nie może zastrzec informacji, o których mowa w art. 86 ust. 4 Pzp. Nie ujawnia się informacji stanowiących tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji, jeżeli Wykonawca, nie później niż w terminie składania ofert, zastrzegł, że nie mogą one być udostępniane. W sytuacji, gdy Wykonawca zastrzeże w ofercie informacje, które nie stanowią tajemnicy przedsiębiorstwa lub są jawne na podstawie przepisów ustawy Prawo zamówień publicznych lub odrębnych przepisów, informacje te będą podlegały udostępnieniu na takich samych zasadach jak pozostałe niezastrzeżone dokumenty. |
IV 6 1 srodki ochrony | W przypadku, gdy informacje zawarte w ofercie stanowią tajemnice przedsiębiorstwa w rozumieniu przepisów ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji, co do których wykonawca zastrzega, że nie mogą być udostępniane innym uczestnikom postępowania, muszą być oznaczone klauzulą: „Informacje stanowiące tajemnice przedsiębiorstwa w rozumieniu art. 11 ust. 4 ustawy z dnia 16 kwietnia 1993 r. o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji (t.j. Dz. U. z 2019 r. poz. 1010 z późń.zm.)” i dołączone do oferty, zaleca się, aby były trwale, oddzielnie spięte. Zgodnie z tym przepisem przez tajemnicę przedsiębiorstwa rozumie się nieujawnione do wiadomości publicznej informacje techniczne, technologiczne, organizacyjne przedsiębiorstwa lub inne informacje posiadające wartość gospodarczą, co do których przedsiębiorca podjął niezbędne działania w celu zachowania ich poufności. Wykonawca zastrzegając tajemnicę przedsiębiorstwa powinien nie później niż w terminie składania ofert zastrzec, które informacje takie nie mogą być udostępnione i wykazać, że zastrzeżone informacje stanowią tajemnicę przedsiębiorstwa. Wykonawca nie może zastrzec informacji, o których mowa w art. 86 ust. 4 Pzp.Nie ujawnia się informacji stanowiących tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji, jeżeli Wykonawca, nie później niż w terminie składania ofert, zastrzegł, że nie mogą one być udostępniane. W sytuacji, gdy Wykonawca zastrzeże w ofercie informacje, które nie stanowią tajemnicy przedsiębiorstwa lub są jawne na podstawie przepisów ustawy Prawo zamówień publicznych lub odrębnych przepisów, informacje te będą podlegały udostępnieniu na takich samych zasadach jak pozostałe niezastrzeżone dokumenty. |
IV 4 4 data | 2020-05-15T00:00:00+02:00 |
IV 4 4 godzina | 10:00 |
IV 4 4 jezyki | język polski |
IV 4 5 okres | 30 |
Attchment
Zalacznik czesc nr | 1 |
Zalacznik nazwa | Grupa 1 |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15500000-3 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 309447,22 |
Waluta zal | PLN |
Zalacznik data rozpoczecia | 2020-06-01T00:00:00+02:00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2021-05-31T00:00:00+02:00 |
Zalacznik krotki opis | Grupa 1 1 serek homogenizowany naturalny (bez cukru) – w opakowaniach jednostkowych od 80 g netto do 150 g netto, CPV: 15551000-5, PN-A-86300:1991/Az3:2001; 699,2 kg 2 serek homogenizowany waniliowy – w opakowaniach jednostkowych od 80 g netto do 150 g netto, CPV: 15551000-5, PN-A 86300:1991/Az3:2001 146,4 kg 3 ser topiony śmietankowy – w opakowaniach jednostkowych 100 g netto, CPV: 15542200-1, PN-A-86233:1966/Az16:1996; 3812 kg 4 ser topiony ziołowy – w opakowaniach jednostkowych 100g, CPV: 15542200-1, PN-A 86233:1966/Az16:1996 - 140 kg 5 ser topiony pieczarkowy – w opakowaniach jednostkowych 100 g, CPV: 15542200-1, PN-A 86233:1966/Az16:1996 - 250 kg 6 jogurt naturalny (bez cukru) – w opakowaniach jednostkowych od 80 g netto do 150 g netto, CPV: 15551310-1, PN-A-86061:2002/Az1:2006- 1731,20 kg 7 serek kanapkowy naturalny – w opakowaniach jednostkowych od 80 g netto do 150 g netto, CPV: 15544000-3, PN-A-86003:1991 - 1111 kg 8 śmietana 12% – w opakowaniach jednostkowych 0,400 kg - 5 kg netto, CPV 15512200-2, PN-A-86050:2002 - 3982 kg 9 twaróg chudy – w kostka o wadze ednostkowej 200 g, CPV: 15542100-0, PN-A-86300:1991/Az3:2001 11000 - 15 892 kg 10 ser twardy żółty – w blokach, CPV: 15544000-3, PN-A-86230:1968/Az13:1996. - 465 kg 11 ser twardy żółty Salami – krojony w plastry, w opakowaniach jednostkowych od 0,150 kg netto do 1 kg netto, CPV: 15544000-3, PN-A-86230:1968/Az13:1996. 100 kg 12 serek fromage naturalny – w opakowaniach jednostkowych od 80 g do 100 g, CPV: 15554000-5, PN-A-86300:1991/Az3:2001; - 2480 kg 13 serek fromage smakowe (z chrzanem,z papryką,z czosnkiem, jarzynka, z ziołami) – w opakowaniach jednostkowych od 80 g do 100g, CPV: 15554000-5, PN-A-86300:1991/Az3:2001; 878,72kg 14 serek wiejski ziarnisty - w opakowaniach jednostkowych od 80 g do 150 g, CPV:15551310-1, PN-91/A-86300 296,6 kg, jogurt owocowy - w opakowaniach jednostkowych od 100g do 150 g, CPV:15551320-4,PN-A-86061:2002/Az1:2006 - 250kg |
Zalacznik czesc nr | 2 |
Zalacznik nazwa | Grupa 2 |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15511700-0 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 58292,00 |
Waluta zal | PLN |
Zalacznik data rozpoczecia | 2020-06-01T00:00:00+02:00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2021-05-31T00:00:00+02:00 |
Zalacznik krotki opis | mleko w proszku (odtłuszczone), w opakowaniach w przedziale 20 kg – 30 kg netto, nomenklatura CPV: 15511700-0, Polska Norma: PN-A-86024:1992/A1:1996 - 5550 kg |
Criterion
Kryteria | cena |
Znaczenie | 100,00 |