GuidZP400 |
92e1f63c-26b7-4db9-b754-258ca7e55786
|
Biuletyn |
559361-N-2020
|
Zamawiajacy nazwa |
Przedsiębiorstwo Gospodarki Komunalnej Termy Uniejów Sp. z o. o. w Uniejowie
|
Regon |
31016143000000
|
Zamawiajacy adres ulica |
ul. Polna
|
Zamawiajacy adres numer domu |
37
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Uniejów
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
99-210
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
łódzkie
|
Zamawiajacy telefon |
0-63 2888071
|
Zamawiajacy fax |
0-63 2888071
|
Zamawiajacy email |
termy@uniejow.pl
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Nazwa projektu programu |
Dostawa wyrobów cukierniczych dla obiektów P.G.K Termy Uniejów Spółka z o. o w Uniejowie.
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
3
|
Dostep dokumentow zamowienia |
http://bip.termyuniejow.pl/
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
http://bip.termyuniejow.pl/
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
ul. Polna 37; 99-210 Uniejów
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Dostawa wyrobów cukierniczych dla obiektów P.G.K Termy Uniejów Spółka z o. o w Uniejowie.
|
Numer referencyjny |
PGK ZP 271.6D-2.2020
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Okreslenie przedmiotu |
Przedmiotem niniejszego zamówienia jest dostawa wyrobów cukierniczych dla obiektów P.G.K. Termy Uniejów Sp. z o.o. w Uniejowie.
|
Cpv glowny przedmiot |
15842300-5
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Czy przewiduje udzielenie zamowien 67 |
1
|
Czy przewiduje udzielenie zamowien 67 tekst |
Zamawiający zastrzega sobie prawo do zwiększenia ilościowego przedmiotu umowy, w stosunku do ilości wskazanych w formularzu asortymentowo-cenowym w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego jednak nie więcej niż 20 % każdej pozycji formularza asortymentowo-cenowego.
|
Okreslenie warunkow |
Wykonawca spełni warunek udziału w postępowaniu, dotyczącego kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej, jeżeli wykaże, że prowadzi wewnętrzną kontrole jakości zdrowotnej żywności i przestrzegania zasad higieny w procesie produkcji z uwzględnieniem zasad systemu GMP/GHP/HACCP- zgodnie z art. 59 i art. 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r o bezpieczeństwie żywności i żywienia.
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnienie wykonawca zobowiązany jest udokumentować Zamawiającemu. Zamawiający odstępuje od opisu sposobu dokonywania oceny spełniania warunku w tym zakresie.
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
Wymagane jest wykazanie przez Wykonawcę, iż w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeśli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wykonał minimum jedną główną dostawę (przez jedną dostawę rozumie się jedną umowę) w zakresie odpowiadającym swoim rodzajem i wartością przedmiotowi zamówienia.
• Za spełnienie niniejszego warunku uznane zostanie wykonanie dostaw wyrobów cukierniczych min. 80 000.00 zł. Wskazana wartość może być zrealizowana zarówno w ramach jednej, jak i kilku dostaw. Z zastrzeżeniem iż przynajmniej jedna umowa dostawy jest o wartości nie mniejszej niż 15.000 złotych. Ocena spełniania tego warunku zostanie dokonana według formuły spełnia – nie spełnia.
Dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia: środkiem transportu przeznaczonym do przewozu żywności tj. w szczególności co najmniej jednym pojazdem / środkiem transportu, którym będzie dostarczał przedmiot zamówienia odpowiadający wymaganiom sanitarnym, określonym ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2019.poz.1252) w związku z rozporządzeniem nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady Unii Europejskiej z dnia 29 kwietnia 2004r. (– załącznik Nr 2 do rozporządzenia).
Dysponuje następującymi osobami skierowanymi przez wykonawcę do realizacji zamówienia publicznego, odpowiedzialnych za świadczenie dostaw:
• minimum 2 osobami posiadającymi uprawnienia do kierowania pojazdami przeznaczonymi do transportu żywności.
Sytuacji ekonomicznej i finansowej, Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnienie wykonawca zobowiązany jest udokumentować Zamawiającemu. Zamawiający odstępuje od opisu sposobu dokonywania oceny spełniania warunku w tym zakresie.
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Zakresie warunkow udzialu |
Oświadczenie (lub dokument), że prowadzi wewnętrzną kontrolę jakości zdrowotnej żywności i przestrzegania zasad higieny w procesie produkcji z uwzględnieniem zasad systemu GMP/GHP/HACCP zgodnie z:
• art. 73 ust. 1 pkt 1 litera c ustawy z dnia: 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia tekst jednolity Dz.U 2019 poz. 1252);rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy.
• ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (tekst jednolity Dz.U 2019 poz. 2178 oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy.
Wykaz dokumentów i oświadczeń, które wykonawca składa w postępowaniu na wezwanie zamawiającego na potwierdzenie okoliczności o których mowa w art. 25 ust.1 pkt 1 (spełnienie przez oferowane usługi wymagań określonych przez zamawiającego):
Wykazu dostaw wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, daty wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów określających czy te dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy były wykonywane, należyte wykonywanie powinny być wydane nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert - według załącznika nr 7 do SIWZ.
Wykazu wyposażenia zakładu dostępnego wykonawcy w celu wykonania zamówienia publicznego wraz z informacją o podstawie do dysponowania tymi zasobami; w wykazie wykonawca jest obowiązany wskazać co najmniej jeden środek transportu zgodny wymaganiami niniejszej SIWZ – według załącznika nr 9 do SIWZ.
Wykazu osób, skierowanych przez wykonawcę do realizacji zamówienia publicznego, odpowiedzialnych za świadczenie dostaw, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych do wykonania zamówienia publicznego, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami – według załącznika nr 8 do SIWZ.
Warunek zostanie uznany przez Zamawiającego za spełniony, jeżeli wykonawcy składający ofertę wspólną będą spełniać go łącznie. Zamawiający żąda od wykonawcy, który polega na zdolnościach lub sytuacji innych podmiotów na zasadach określonych w art. 22a ustawy, przedstawienia w odniesieniu do tych podmiotów dokumentu wymienionego.
Zamawiający żąda od wykonawcy, który polega na zdolnościach lub sytuacji innych podmiotów na zasadach określonych w art. 22a ustawy, przedstawienia w odniesieniu do tych podmiotów dokumentów wymienionych w pkt wyżej wymienionych.
|
Zastosowanie procedury pzp |
1
|
IV 4 6 |
NIE
|
Zmiana umowy |
1
|
IV 4 4 data |
2020-07-16T00:00:00+02:00
|
IV 4 4 godzina |
10:30
|
IV 4 5 okres |
30
|
IV 6 6 |
Otwarcie ofert w dniu 2020-07-16 11:00
|