Sukcesywne dostawy pieczywa świeżego wraz z usługą transportu do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie
Publication date | 2020-08-20 |
End date | 2020-08-28 00:00:00 |
Instytucja | Centralny Ośrodek Sportu w Warszawie, Ośrodek Przygotowań Olimpijskich im. Feliksa Stamma we Władysławowie |
Miejscowość | Władysławowo |
Województwo | pomorskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 576296-N-2020 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 158111007 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
1. Bułka tarta - produkt otrzymany przez rozdrobnienie wysuszonego pieczywa pszennego zwykłego i wyborowego, bez dodatku nasion, nadzień , barwa od szarokremowej do złocistej, o konsystencji sypkiej bez grudek, opakowanie 0,5 kg. kg 260 2. Chleb zwykły - pieczywo mieszane pszenno-żytnie, produkowane metodą tradycyjną na naturalnym kwasie, z dodatkiem wody, soli, drożdży i ewentualnie innych składników uwzględnionych w recepturze, masa netto: 0,5 kg, /niekrojony, krojony paczkowany/ , kształt podłużny szt 2200 3. Chleb razowy ze słonecznikiem- chleb wypiekany z żytniej mąki razowej powstałej w wyniku rozdrobnienia oczyszczonego pełnego ziarna żyta, z dodatkiem mąki pszennej, żytniej, słonecznika i innych dodatków przewidzianych recepturą , masa netto: 0,5 kg, /niekrojony, krojony paczkowany/, kształt nadany formą, szt 1200 4. Chleb razowy zwykły – chleb wypiekany z żytniej mąki razowej powstałej w wyniku rozdrobnienia oczyszczonego pełnego ziarna żyta, z dodatkiem mąki pszennej, żytniej i innych dodatków przewidzianych recepturą , masa netto: 0,5 kg, /niekrojony, krojony paczkowany/, kształt nadany formą, szt 200 5. Chleb wieloziarnisty - pieczywo mieszane pszenno-żytnie, produkowane metodą tradycyjną na naturalnym kwasie, zawiera mąkę pszenną, żytnią wodę, sól, drożdże z dodatkiem ziaren (len/słonecznik/ soja/sezam/żyto/pszenica/owies/jęczmień/) i ewentualnie inne składniki uwzględnione w recepturze, masa netto: 0,5 kg, /niekrojony, krojony paczkowany/ szt 460 6. Chleb do żurku – chleb o kształcie wazy , podstawie okrągłej z charakterystycznym uchwytem zrobionym z ciasta, chleb wypiekany z grubo mielonej (razowej ) mąki pszennej (graham), z dodatkiem mąki pszennej, drożdży, wody, soli i innych składników przewidzianych recepturą, masa netto: 0,450kg-0.50 kg szt 15 7 Chleb pszenno-żytni – pieczywo mieszane żytnio-pszenne,z dodatkiem płatków ziemniaczanych, wody, drożdży, soli i ewentualnie innych składników uwzględnionych w recepturze, masa netto: 0.55 kg /niekrojony, krojony paczkowany/, kształt nadany formą,typu chleb Gbursczi szt 30 8 Bułka kajzerka – pieczywo pszenne z dodatkiem wody, drożdży, soli ,cukru, tłuszczu i ewentualnie innych składników przewidzianych recepturą, kształt kopulasty o podstawie okrągłej z charakterystycznymi nacięciami na powierzchni górnej, masa netto: 0,050kg szt 1300 9 Bułka koktajlowa np. kajzerka,- pieczywo pszenne z dodatkiem wody, drożdży, soli, cukru, tłuszczu i ewentualnie innych składników przewidzianych recepturą, kształt kopulasty o podstawie okrągłej z charakterystycznymi nacięciami na powierzchni górnej, masa netto: min 30 gr szt 16000 10 Bułka koktajlowa grahamka – bułka wypiekana z grubo mielonej (razowej ) mąki pszennej (graham), z dodatkiem mąki pszennej, drożdży, wody, tłuszczu, soli, cukru i ewentualnie innych składników przewidzianych recepturą, bułka o kształcie okrągłym, masa netto: 0,035kg szt 400 11 Chleb jogurtowy-pieczywo pszenno-żytnie z jogurtem,z mąki pszennej,wody,jogurtu naturalnego,mleka odtłuszczonego.żywe kultury bakterii,mąki żytniej,mąki słodowej jeczmiennej,ekstraru słodowego,drożdży,soli,pleju rzepakowego,mąki sojowej waga 0.40 kg szt 300 12 Pieczywo pszenno-żytnie typu Krajan-sklad mąka pszenna ,mąka żytnia,siemię lnu,słonecznik.drożdże,sól,mąka sojowa-waga 500 gr,niekrojony szt 450 13 Bułka koktajlowa wieloziarnista – pieczywo pszenne z dodatkiem wody, drożdży, cukru, soli, tłuszczu, ziaren oraz ewentualnie innych składników określonych w recepturze, kształt okrągły, masa netto: 0,035 kg szt 1200 14 Chleb wieloziarnisty o niskim indeksie glikemicznym – pieczywo pszenno-żytnie, z dodatkiem wielu ziaren np. słonecznika, siemienia lnianego, dyni, oraz innych składników przewidzianych recepturą , chleb o niskim wskaźniku glikemicznym nie większym niż 56, kształt podłużny, /niekrojony/, masa netto:0,30 kg szt 900 15 Pieczywo tostowe – pieczywo wypiekane z mąki pszennej z dodatkiem wody, drożdży soli, tłuszczu, cukru i ewentualnie innych składników przewidzianych recepturą, chleb o kształcie nadanym formą, /niekrojony, krojony paczkowany/, masa netto: 0,55kg szt 60 16 Pieczywo pszenne - produkowane metodą tradycyjną na naturalnym zakwasie pszennym z dodatkiem wody, mieszanki wieloziarnistej, twarogu, drożdży, słodu jęczmiennego, soli, masa netto: 350g, kształt: prostokątny,typu alpejski szt 500 17 Pieczywo o niskiej zawartości węglowodanów i podwyższonej zawartości białka, - z dodatkiem słonecznika, siemia lnianego, sezamu i otrębów pszennych. Minimalna zawartość białka 20g /100 g rpoduktu, Maksymalna zawartość węglowodanów 7 g/100g produktu netto: 0,35 kg,/niekrojony, krojony paczkowany/,typu Pro-Body szt 600 18 Pieczywo pszenno-żytnie z pszenicą orkiszową-typu chleb orkiszowy,skład-mieszanka na bazie pszenicy Orkisz co najmniej 31%,zakwas na bazie pszenicy Orkisz,regulator kwasowości,,mąka pszenna orkiszowa pełnoziarnista nie mniej niż 7,5%-waga min 400 gr szt 600 Dostarczane produkty muszą być świeże oraz spełniać wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich normach przenoszących normy europejskie oraz posiadać ważne terminy przydatności do spożycia, a Wykonawca powinien posiadać atesty i/lub pozwolenia potwierdzające, że poprzez odpowiednie odniesienie dokładnie oznaczone produkty będące przedmiotem dostawy odpowiadają określonym normom. Wymagane jest złożenie odpowiedniego oświadczenia o którym mowa w pkt. 5.3. SIWZ, a Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania przedstawienia odpowiednich dokumentów potwierdzających powyższe okoliczności i jakość produktów przy danej dostawie. |
Dodatkowe informacje
GuidZP400 | 51bf1092-700f-4a65-83df-775ca4a51572 |
Biuletyn | 576296-N-2020 |
Zamawiajacy nazwa | Centralny Ośrodek Sportu w Warszawie, Ośrodek Przygotowań Olimpijskich im. Feliksa Stamma we Władysławowie |
Regon | 32790700060000 |
Zamawiajacy adres ulica | Żeromskiego |
Zamawiajacy adres numer domu | 52 |
Zamawiajacy miejscowosc | Władysławowo |
Zamawiajacy kod pocztowy | 84-120 |
Zamawiajacy panstwo | Polska |
Zamawiajacy wojewodztwo | pomorskie |
Zamawiajacy telefon | 586 746 314 |
Zamawiajacy fax | 586 746 350 |
Zamawiajacy email | przetargi.wladyslawowo@cos.pl |
Adres strony url | www.bip.cos.pl |
Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
Ogloszenie dotyczy | 1 |
Czy finansowane z unii | 2 |
Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
Rodzaj zamawiajacego | 8 |
Rodzaj zamawiajacego inny | Instytucja gospodarki budżetowej |
Czy dostep dokumentow zamowienia | 1 |
Dostep dokumentow zamowienia | www.bip.cos.pl |
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja | 1 |
Zamieszczona bedzie specyfikacja | www.bip.cos.pl |
Czy wymagane przeslanie ofert | 1 |
Wymagane przeslanie ofert inny | Wymagane jest złożenie oferty w formie pisemnej za pośrednictwem operatora pocztowego, osobiście lub za pośrednictwem posłańca |
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | Centralny Ośrodek Sportu, Ośrodek Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie, ul. Żeromskiego 52, 84-120 Władysławowo |
Nazwa nadana zamowieniu | Sukcesywne dostawy pieczywa świeżego wraz z usługą transportu do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie |
Numer referencyjny | 18/2020 |
Rodzaj zamowienia | 1 |
Okreslenie przedmiotu | 1. Bułka tarta - produkt otrzymany przez rozdrobnienie wysuszonego pieczywa pszennego zwykłego i wyborowego, bez dodatku nasion, nadzień , barwa od szarokremowej do złocistej, o konsystencji sypkiej bez grudek, opakowanie 0,5 kg. kg 260 2. Chleb zwykły - pieczywo mieszane pszenno-żytnie, produkowane metodą tradycyjną na naturalnym kwasie, z dodatkiem wody, soli, drożdży i ewentualnie innych składników uwzględnionych w recepturze, masa netto: 0,5 kg, /niekrojony, krojony paczkowany/ , kształt podłużny szt 2200 3. Chleb razowy ze słonecznikiem- chleb wypiekany z żytniej mąki razowej powstałej w wyniku rozdrobnienia oczyszczonego pełnego ziarna żyta, z dodatkiem mąki pszennej, żytniej, słonecznika i innych dodatków przewidzianych recepturą , masa netto: 0,5 kg, /niekrojony, krojony paczkowany/, kształt nadany formą, szt 1200 4. Chleb razowy zwykły – chleb wypiekany z żytniej mąki razowej powstałej w wyniku rozdrobnienia oczyszczonego pełnego ziarna żyta, z dodatkiem mąki pszennej, żytniej i innych dodatków przewidzianych recepturą , masa netto: 0,5 kg, /niekrojony, krojony paczkowany/, kształt nadany formą, szt 200 5. Chleb wieloziarnisty - pieczywo mieszane pszenno-żytnie, produkowane metodą tradycyjną na naturalnym kwasie, zawiera mąkę pszenną, żytnią wodę, sól, drożdże z dodatkiem ziaren (len/słonecznik/ soja/sezam/żyto/pszenica/owies/jęczmień/) i ewentualnie inne składniki uwzględnione w recepturze, masa netto: 0,5 kg, /niekrojony, krojony paczkowany/ szt 460 6. Chleb do żurku – chleb o kształcie wazy , podstawie okrągłej z charakterystycznym uchwytem zrobionym z ciasta, chleb wypiekany z grubo mielonej (razowej ) mąki pszennej (graham), z dodatkiem mąki pszennej, drożdży, wody, soli i innych składników przewidzianych recepturą, masa netto: 0,450kg-0.50 kg szt 15 7 Chleb pszenno-żytni – pieczywo mieszane żytnio-pszenne,z dodatkiem płatków ziemniaczanych, wody, drożdży, soli i ewentualnie innych składników uwzględnionych w recepturze, masa netto: 0.55 kg /niekrojony, krojony paczkowany/, kształt nadany formą,typu chleb Gbursczi szt 30 8 Bułka kajzerka – pieczywo pszenne z dodatkiem wody, drożdży, soli ,cukru, tłuszczu i ewentualnie innych składników przewidzianych recepturą, kształt kopulasty o podstawie okrągłej z charakterystycznymi nacięciami na powierzchni górnej, masa netto: 0,050kg szt 1300 9 Bułka koktajlowa np. kajzerka,- pieczywo pszenne z dodatkiem wody, drożdży, soli, cukru, tłuszczu i ewentualnie innych składników przewidzianych recepturą, kształt kopulasty o podstawie okrągłej z charakterystycznymi nacięciami na powierzchni górnej, masa netto: min 30 gr szt 16000 10 Bułka koktajlowa grahamka – bułka wypiekana z grubo mielonej (razowej ) mąki pszennej (graham), z dodatkiem mąki pszennej, drożdży, wody, tłuszczu, soli, cukru i ewentualnie innych składników przewidzianych recepturą, bułka o kształcie okrągłym, masa netto: 0,035kg szt 400 11 Chleb jogurtowy-pieczywo pszenno-żytnie z jogurtem,z mąki pszennej,wody,jogurtu naturalnego,mleka odtłuszczonego.żywe kultury bakterii,mąki żytniej,mąki słodowej jeczmiennej,ekstraru słodowego,drożdży,soli,pleju rzepakowego,mąki sojowej waga 0.40 kg szt 300 12 Pieczywo pszenno-żytnie typu Krajan-sklad mąka pszenna ,mąka żytnia,siemię lnu,słonecznik.drożdże,sól,mąka sojowa-waga 500 gr,niekrojony szt 450 13 Bułka koktajlowa wieloziarnista – pieczywo pszenne z dodatkiem wody, drożdży, cukru, soli, tłuszczu, ziaren oraz ewentualnie innych składników określonych w recepturze, kształt okrągły, masa netto: 0,035 kg szt 1200 14 Chleb wieloziarnisty o niskim indeksie glikemicznym – pieczywo pszenno-żytnie, z dodatkiem wielu ziaren np. słonecznika, siemienia lnianego, dyni, oraz innych składników przewidzianych recepturą , chleb o niskim wskaźniku glikemicznym nie większym niż 56, kształt podłużny, /niekrojony/, masa netto:0,30 kg szt 900 15 Pieczywo tostowe – pieczywo wypiekane z mąki pszennej z dodatkiem wody, drożdży soli, tłuszczu, cukru i ewentualnie innych składników przewidzianych recepturą, chleb o kształcie nadanym formą, /niekrojony, krojony paczkowany/, masa netto: 0,55kg szt 60 16 Pieczywo pszenne - produkowane metodą tradycyjną na naturalnym zakwasie pszennym z dodatkiem wody, mieszanki wieloziarnistej, twarogu, drożdży, słodu jęczmiennego, soli, masa netto: 350g, kształt: prostokątny,typu alpejski szt 500 17 Pieczywo o niskiej zawartości węglowodanów i podwyższonej zawartości białka, - z dodatkiem słonecznika, siemia lnianego, sezamu i otrębów pszennych. Minimalna zawartość białka 20g /100 g rpoduktu, Maksymalna zawartość węglowodanów 7 g/100g produktu netto: 0,35 kg,/niekrojony, krojony paczkowany/,typu Pro-Body szt 600 18 Pieczywo pszenno-żytnie z pszenicą orkiszową-typu chleb orkiszowy,skład-mieszanka na bazie pszenicy Orkisz co najmniej 31%,zakwas na bazie pszenicy Orkisz,regulator kwasowości,,mąka pszenna orkiszowa pełnoziarnista nie mniej niż 7,5%-waga min 400 gr szt 600 Dostarczane produkty muszą być świeże oraz spełniać wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich normach przenoszących normy europejskie oraz posiadać ważne terminy przydatności do spożycia, a Wykonawca powinien posiadać atesty i/lub pozwolenia potwierdzające, że poprzez odpowiednie odniesienie dokładnie oznaczone produkty będące przedmiotem dostawy odpowiadają określonym normom. Wymagane jest złożenie odpowiedniego oświadczenia o którym mowa w pkt. 5.3. SIWZ, a Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania przedstawienia odpowiednich dokumentów potwierdzających powyższe okoliczności i jakość produktów przy danej dostawie. |
Cpv glowny przedmiot | 15811100-7 |
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 |
Okres w miesiacach | 4 |
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 |
Wykaz potwierdzenie okolicznosci | Oświadczenie, że dostarczane produkty będą świeże oraz spełniają wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich normach przenoszących normy europejskie oraz będą posiadać ważne terminy przydatności do spożycia i posiadać atesty i/lub pozwolenia potwierdzające, że poprzez odpowiednie odniesienie dokładnie oznaczone produkty będące przedmiotem dostawy odpowiadają określonym normom. Na każde żądanie Zamawiającego wykonawca przedstawi odpowiednie dokumenty potwierdzające powyższe okoliczności i jakość produktów przy danej dostawie |
Inne dokumenty niewymienione | Oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy oraz, w przypadku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, dowody potwierdzające, że powiązania z innym wykonawcą uczestniczącym w niniejszym postepowaniu, nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu – oświadczenie to składa wykonawca w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy PZP |
Zastosowanie procedury pzp | 1 |
Zmiana umowy | 1 |
Zmiana umowy tekst | 1. Strony dopuszczają następujące możliwości zmiany umowy w trakcie jej wykonywania:. a) w zakresie stawki VAT b) w przypadku nieosiągnięcia całkowitej wartości wynagrodzenia Wykonawcy, o którym mowa w § 5 ust. 1, w okresie, o którym mowa w § 2 ust. 1, Strony dopuszczają możliwość zmiany terminu obowiązywania Umowy do czasu osiągnięcia kwoty wynagrodzenia wskazanej w § 5 ust. 1, jednak nie dłużej niż do dwóch miesięcy. 2. Wniosek o dokonanie zmiany Umowy należy przedłożyć na piśmie a okoliczności stanowiące podstawę zmiany Umowy powinny być uzasadnionej miarę możliwości również udokumentowane przez Wykonawcę. 3. Zmiany Umowy nie mogą skutkować wzrostem cen brutto przedmiotu umowy. 4. Zmiana postanowień zawartej Umowy może nastąpić za zgodą obu Stron wyrażoną na piśmie, pod rygorem nieważności. 5. W razie wystąpienia istotnej zmiany okoliczności powodującej, że wykonanie Umowy nie leży w interesie publicznym, czego nie można było przewidzieć w chwili zawarcia Umowy, Zamawiający może odstąpić od Umowy w terminie 30 dni od powzięcia wiadomości o powyższych okolicznościach. W takim wypadku Wykonawca może żądać jedynie wynagrodzenia należnego mu z tytułu wykonania części Umowy Szczególne rozwiązania związane z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID-19 (zapisy poniższe obowiązują tylko w okresie ogłoszonych stanu wyjątkowego, w szczególności stanu zagrożenia epidemiologicznego i stanu epidemii oraz stanu klęski żywiołowej) 1. Strony niniejszej umowy niezwłocznie, wzajemnie informują się o wpływie okoliczności związanych z wystąpieniem COVID-19 na należyte wykonanie niniejszej umowy, o ile taki wpływ wystąpił lub może wystąpić. Strony umowy potwierdzają ten wpływ dołączając do informacji, o której mowa w zdaniu pierwszym, oświadczenia lub dokumenty, które mogą dotyczyć w szczególności: 1) nieobecności pracowników lub osób świadczących pracę za wynagrodzeniem na innej podstawie niż stosunek pracy, które uczestniczą lub mogłyby uczestniczyć w realizacji zamówienia; 2) decyzji wydanych przez Głównego Inspektora Sanitarnego lub działającego z jego upoważnienia państwowego wojewódzkiego inspektora sanitarnego, w związku z przeciwdziałaniem COVID-19, nakładających na wykonawcę obowiązek podjęcia określonych czynności zapobiegawczych lub kontrolnych; 3) poleceń lub decyzji wydanych przez wojewodów, ministra właściwego do spraw zdrowia lub Prezesa Rady Ministrów, związanych z przeciwdziałaniem COVID-19, o których mowa w art. 11 ust. 1-3 ustawy z dnia 2 marca 2020 r. o szczególnych rozwiązaniach związanych z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID-19, innych chorób zakaźnych oraz wywołanych nimi sytuacji kryzysowych (Dz.U. z 2020 r. poz. 374 z późn. zm.) ; 4) wstrzymania dostaw produktów, komponentów produktu lub materiałów, trudności w dostępie do sprzętu lub trudności w realizacji usług transportowych; 5) innych okoliczności, które uniemożliwiają bądź w istotnym stopniu ograniczają możliwość wykonania umowy; 6) okoliczności, o których mowa w pkt 1-5, w zakresie w jakim dotyczą one podwykonawcy lub dalszego podwykonawcy. 7) W przypadku wykonawców mających siedzibę lub wykonujących działalność związaną z realizacją umowy poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, w miejsce dokumentów, o których mowa w ust. 1 pkt 1-5, składa się dokumenty wydane przez odpowiednie instytucje w tych krajach lub oświadczenia tych wykonawców. Dokumenty te winne zostać dostarczone wraz z tłumaczeniem na jeżyk polski. 2. Każda ze stron umowy, o której mowa w ust. 1, może żądać przedstawienia dodatkowych oświadczeń lub dokumentów potwierdzających wpływ okoliczności związanych z wystąpieniem COVID-19 na należyte wykonanie niniejszej umowy. 3. Strona umowy, o której mowa w ust. 1, na podstawie otrzymanych oświadczeń lub dokumentów, o których mowa w ust. 1 i 2, w terminie 14 dni od dnia ich otrzymania, przekazuje drugiej stronie swoje stanowisko, wraz z uzasadnieniem, odnośnie do wpływu okoliczności, o których mowa w ust. 1, na należyte jej wykonanie. Jeżeli strona umowy otrzymała kolejne oświadczenia lub dokumenty, termin liczony jest od dnia ich otrzymania. 4. Zamawiający, po stwierdzeniu, że okoliczności związane z wystąpieniem COVID-19, o których mowa w ust. 1, mogą wpłynąć lub wpływają na należyte wykonanie umowy, o której mowa w ust. 1, może w uzgodnieniu z wykonawcą dokonać zmiany umowy, o której mowa w art. 144 ust. 1 pkt 3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych, w szczególności przez: 1) zmianę terminu wykonania umowy lub jej części, lub czasowe zawieszenie wykonywania umowy lub jej części, 2) zmianę sposobu wykonywania usług dostaw, 3) zmianę zakresu świadczenia wykonawcy i odpowiadającą jej zmianę wynagrodzenia lub sposobu rozliczenia wynagrodzenia wykonawcy - o ile wzrost wynagrodzenia spowodowany każdą kolejną zmianą nie przekroczy 50% wartości pierwotnej umowy. 5. Jeżeli niniejsza umowa zawiera postanowienia korzystniej kształtujące sytuację wykonawcy, niż wynikałoby to z ust. 4, do zmiany umowy stosuje się te postanowienia, z zastrzeżeniem, że okoliczności związane z wystąpieniem COVID-19, o których mowa w ust. 1, nie mogą stanowić samodzielnej podstawy do wykonania umownego prawa odstąpienia od umowy. 6. W zakresie postanowień dotyczących kar umownych lub odszkodowań z tytułu odpowiedzialności za niewykonanie lub nienależyte wykonanie niniejszej umowy z powodu oznaczonych okoliczności, - strona umowy, o której mowa w ust. 1, w stanowisku, o którym mowa w ust. 3, przedstawia wpływ okoliczności związanych z wystąpieniem COVID-19 na należyte jej wykonanie oraz wpływ okoliczności związanych z wystąpieniem COVID-19, na zasadność ustalenia i dochodzenia tych kar lub odszkodowań, lub ich wysokość. 7. Wykonawca i podwykonawca, po stwierdzeniu, że okoliczności związane z wystąpieniem COVID-19, mogą wpłynąć lub wpływają na należyte wykonanie łączącej ich umowy, która jest związana z wykonaniem zamówienia publicznego lub jego części, uzgadniają odpowiednią zmianę tej umowy, w szczególności mogą zmienić termin wykonania umowy lub jej części, czasowo zawiesić wykonywanie umowy lub jej części, zmienić sposób wykonywania umowy lub zmienić zakres wzajemnych świadczeń. 8. W przypadku dokonania zmiany umowy, o której mowa w ust. 1, jeżeli zmiana ta obejmuje część zamówienia powierzoną do wykonania podwykonawcy, wykonawca i podwykonawca uzgadniają odpowiednią zmianę łączącej ich umowy, w sposób zapewniający, że warunki wykonania tej umowy przez podwykonawcę nie będą mniej korzystne niż warunki wykonania umowy, o której mowa w ust. 1, zmienionej zgodnie z ust. 4. 9. Przepisy ust. 7 i 8 stosuje się do umowy zawartej między podwykonawcą a dalszym podwykonawcą. 10. W okresie obowiązywania stanu zagrożenia epidemicznego albo stanu epidemii oraz związanych z nimi ograniczeń w przemieszczaniu się, umowy w sprawie zamówienia publicznego zawierane są pod rygorem nieważności w formie pisemnej, albo za zgodą zamawiającego w postaci elektronicznej opatrzonej kwalifikowanym podpisem elektronicznym. |
IV 4 4 data | 2020-08-28T00:00:00+02:00 |
IV 4 4 godzina | 10:00 |
IV 4 4 jezyki | Polski |
IV 4 5 okres | 30 |
Criterion
Kryteria | Cena |
Znaczenie | 100,00 |