DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DO STOŁÓWKI PRZY SAMORZĄDOWYM ZESPOLE SZKOLNYM W BISZCZY
Publication date | 2020-08-27 |
End date | 2020-09-08 00:00:00 |
Instytucja | Samorządowy Zespół Szkolny im. Dzieci Zamojszczyzny |
Miejscowość | Biszcza |
Województwo | lubelskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 578477-N-2020 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 150000008 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
2.1 Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej przy Samorządowym Zespole Szkolnym w Biszczy, Biszcza 228 A. 2.2 Zamawiający zgodnie z art. 36aa ust. 1 dopuszcza składanie ofert częściowych z podziałem na 8 części, jak poniżej: Część 1 - Warzywa, owoce i jaja Część 2 - Różne produkty spożywcze Część 3 - Mięso i produkty mięsne Część 4 - Produkty mrożone i ryby Część 5 - Pieczywo Część 6 - Posiłki gotowe Część 7 - Produkty mleczarskie Część 8 – Ziemniaki 2.3 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia – stanowią załączniki nr 2a, 2b, 2c, 2d, 2e, 2f, 2g, 2h do SIWZ – formularz kalkulacji cenowej. 2.4 Szacunkowe ilości oraz asortyment różnych artykułów żywnościowych przedstawiono w załącznikach nr 2a, 2b, 2c, 2d, 2e, 2f, 2g, 2h do SIWZ. Treść złożonych ofert musi być zgodna z treścią SIWZ pod rygorem ich odrzucenia. 2.5 Ilości asortymentów podane w w/w załącznikach zawierają przewidywane zapotrzebowanie na okres około 10 miesięcy. Faktyczne zapotrzebowanie uzależnione jest od liczby żywionych osób w stołówce w roku szkolnym ( z wyjątkiem przerw w nauce ). Ponieważ nie jesteśmy w stanie dokładnie określić tej liczby, ogólna ilość zamówienia może ulec zmianie. Zamawiający zastrzega sobie prawo zamówienia mniejszej ilości towaru lub wstrzymanie zamówień w sytuacji niezależnej od Zamawiającego (zawieszenie zajęć szkolnych w związku z COVID-19). 2.6 Rozliczenie finansowe Wykonawcy usługi z Zamawiającym odbywać się będzie na podstawie faktycznie dostarczonych asortymentów żywności ich ceny jednostkowej. 2.7 Zamawiający zastrzega sobie prawo zlecenia dostawy mniejszej do 30% ilości asortymentów podanych w załącznikach nr 2a, 2b, 2c, 2d, 2e, 2f, 2g, 2h do SIWZ (np. zwiększona zachorowalność lub nieobecność osób korzystających ze stołówki oraz konieczność zmiany jadłospisu). W tej sytuacji Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia w stosunku do Zamawiającego. Zamawiający zastrzega sobie prawo do odstąpienia od realizacji części dostaw w każdej z pozycji asortymentowych. 2.8 Wykonawca zobowiązuje się: 1) dostarczać produkty zgodnie z treścią zawartą w SIWZ oraz Załącznikami do SIWZ stosownie dla właściwej części, 2) dostarczać produkty, które są dopuszczone do sprzedaży, 3) dostarczać artykuły nie wykazujące oznak nieświeżości lub zepsucia, świeże, zgodnie z Systemami Bezpieczeństwa Jakości Żywności i Polskimi Normami Żywieniowymi oraz okresem przydatności do spożycia dla danego produktu, 4) w zależności od rodzaju asortymentu dostarczać go w zamkniętych i nieuszkodzonych opakowaniach, które będą posiadać nadrukowaną informację o nazwie środka spożywczego (skład), informację w sprawie producenta (nazwie), dacie przydatności do spożycia oraz gramaturze/litrażu zgodnie z rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. 2015 poz. 29), 5) dostarczać produkty pierwszego gatunku, 6) dostarczać produkty czyste, niezabrudzone, nieuszkodzone mechanicznie, spełniające wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich Normach, posiadające właściwe atesty, certyfikaty oraz posiadające ważne terminy ważności do spożycia (produkty sypkie i przyprawy min. 3 miesiące), 7) dostarczać asortyment własnym transportem, na swój koszt zgodnie z wymogami sanitarnymi i HACCP, w sposób zapobiegającym utracie walorów smakowych i odżywczych, 8) realizować zamówienia do siedziby Zamawiającego środkami transportowymi dostosowanymi do przewozu artykułów spożywczych, w warunkach zapewniających utrzymanie właściwej ich jakości, 9) zagwarantować dowóz surowców w pojemnikach oraz opakowaniach posiadających atest PZH odnoście dopuszczenia do kontaktu z żywnością, tak, by dostawy realizowane były zgodnie z zasadami „dobrej praktyki higienicznej” (dotyczy to głównie: daty przydatności do spożycia, temperatury przewozu, stanu higienicznego samochodu, higieny osobistej kierowcy), 10) dostarczać podany w tabeli asortyment w godzinach od 7:00 do godziny 8:00 (lub w sytuacjach wyjątkowych w dniu realizacji) w ilości zgodnej z zamówieniami częściowymi składanymi przez osobę upoważnioną, telefonicznie bądź pisemnie najpóźniej do godz. 14:00 dnia poprzedzającego dostawę wg cen określonych w formularzach kalkulacji cenowej, 11) wnosić przedmiot zamówienia do pomieszczeń wskazanych przez Zamawiającego, znajdujących się w jego siedzibie. Dostawa, rozładunek i wniesienie realizowane będą na koszt dostawy, wkalkulowany w cenę dostarczanych produktów. |
Dodatkowe informacje
GuidZP400 | a741b73c-c8e7-4a97-894d-555fa2d175d0 |
Biuletyn | 578477-N-2020 |
Zamawiajacy nazwa | Samorządowy Zespół Szkolny im. Dzieci Zamojszczyzny |
Regon | 95115128600000 |
Zamawiajacy adres ulica | Biszcza |
Zamawiajacy adres numer domu | 228A |
Zamawiajacy miejscowosc | Biszcza |
Zamawiajacy kod pocztowy | 23-425 |
Zamawiajacy panstwo | Polska |
Zamawiajacy wojewodztwo | lubelskie |
Zamawiajacy telefon | 84 6856073 , |
Zamawiajacy fax | - |
Zamawiajacy email | szsbiszcza@op.pl, |
Adres strony url | www.szsbiszcza.wordpress.com |
Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
Ogloszenie dotyczy | 1 |
Czy finansowane z unii | 2 |
Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
Rodzaj zamawiajacego | 9 |
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja | 1 |
Zamieszczona bedzie specyfikacja | www.szsbiszcza.wordpress.com |
Czy wymagane przeslanie ofert | 1 |
Wymagane przeslanie ofert inny | W formie pisemnej |
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | Samorządowy Zespół Szkolny im. Dzieci Zamojszczyzny, Biszcza 228A, 23-425 Biszcza |
Nazwa nadana zamowieniu | DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DO STOŁÓWKI PRZY SAMORZĄDOWYM ZESPOLE SZKOLNYM W BISZCZY |
Numer referencyjny | SZS.272.1.2020 |
Rodzaj zamowienia | 1 |
Czy podzielone na czesci | 1 |
Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy | 8 |
Okreslenie przedmiotu | 2.1 Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej przy Samorządowym Zespole Szkolnym w Biszczy, Biszcza 228 A. 2.2 Zamawiający zgodnie z art. 36aa ust. 1 dopuszcza składanie ofert częściowych z podziałem na 8 części, jak poniżej: Część 1 - Warzywa, owoce i jaja Część 2 - Różne produkty spożywcze Część 3 - Mięso i produkty mięsne Część 4 - Produkty mrożone i ryby Część 5 - Pieczywo Część 6 - Posiłki gotowe Część 7 - Produkty mleczarskie Część 8 – Ziemniaki 2.3 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia – stanowią załączniki nr 2a, 2b, 2c, 2d, 2e, 2f, 2g, 2h do SIWZ – formularz kalkulacji cenowej. 2.4 Szacunkowe ilości oraz asortyment różnych artykułów żywnościowych przedstawiono w załącznikach nr 2a, 2b, 2c, 2d, 2e, 2f, 2g, 2h do SIWZ. Treść złożonych ofert musi być zgodna z treścią SIWZ pod rygorem ich odrzucenia. 2.5 Ilości asortymentów podane w w/w załącznikach zawierają przewidywane zapotrzebowanie na okres około 10 miesięcy. Faktyczne zapotrzebowanie uzależnione jest od liczby żywionych osób w stołówce w roku szkolnym ( z wyjątkiem przerw w nauce ). Ponieważ nie jesteśmy w stanie dokładnie określić tej liczby, ogólna ilość zamówienia może ulec zmianie. Zamawiający zastrzega sobie prawo zamówienia mniejszej ilości towaru lub wstrzymanie zamówień w sytuacji niezależnej od Zamawiającego (zawieszenie zajęć szkolnych w związku z COVID-19). 2.6 Rozliczenie finansowe Wykonawcy usługi z Zamawiającym odbywać się będzie na podstawie faktycznie dostarczonych asortymentów żywności ich ceny jednostkowej. 2.7 Zamawiający zastrzega sobie prawo zlecenia dostawy mniejszej do 30% ilości asortymentów podanych w załącznikach nr 2a, 2b, 2c, 2d, 2e, 2f, 2g, 2h do SIWZ (np. zwiększona zachorowalność lub nieobecność osób korzystających ze stołówki oraz konieczność zmiany jadłospisu). W tej sytuacji Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia w stosunku do Zamawiającego. Zamawiający zastrzega sobie prawo do odstąpienia od realizacji części dostaw w każdej z pozycji asortymentowych. 2.8 Wykonawca zobowiązuje się: 1) dostarczać produkty zgodnie z treścią zawartą w SIWZ oraz Załącznikami do SIWZ stosownie dla właściwej części, 2) dostarczać produkty, które są dopuszczone do sprzedaży, 3) dostarczać artykuły nie wykazujące oznak nieświeżości lub zepsucia, świeże, zgodnie z Systemami Bezpieczeństwa Jakości Żywności i Polskimi Normami Żywieniowymi oraz okresem przydatności do spożycia dla danego produktu, 4) w zależności od rodzaju asortymentu dostarczać go w zamkniętych i nieuszkodzonych opakowaniach, które będą posiadać nadrukowaną informację o nazwie środka spożywczego (skład), informację w sprawie producenta (nazwie), dacie przydatności do spożycia oraz gramaturze/litrażu zgodnie z rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. 2015 poz. 29), 5) dostarczać produkty pierwszego gatunku, 6) dostarczać produkty czyste, niezabrudzone, nieuszkodzone mechanicznie, spełniające wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich Normach, posiadające właściwe atesty, certyfikaty oraz posiadające ważne terminy ważności do spożycia (produkty sypkie i przyprawy min. 3 miesiące), 7) dostarczać asortyment własnym transportem, na swój koszt zgodnie z wymogami sanitarnymi i HACCP, w sposób zapobiegającym utracie walorów smakowych i odżywczych, 8) realizować zamówienia do siedziby Zamawiającego środkami transportowymi dostosowanymi do przewozu artykułów spożywczych, w warunkach zapewniających utrzymanie właściwej ich jakości, 9) zagwarantować dowóz surowców w pojemnikach oraz opakowaniach posiadających atest PZH odnoście dopuszczenia do kontaktu z żywnością, tak, by dostawy realizowane były zgodnie z zasadami „dobrej praktyki higienicznej” (dotyczy to głównie: daty przydatności do spożycia, temperatury przewozu, stanu higienicznego samochodu, higieny osobistej kierowcy), 10) dostarczać podany w tabeli asortyment w godzinach od 7:00 do godziny 8:00 (lub w sytuacjach wyjątkowych w dniu realizacji) w ilości zgodnej z zamówieniami częściowymi składanymi przez osobę upoważnioną, telefonicznie bądź pisemnie najpóźniej do godz. 14:00 dnia poprzedzającego dostawę wg cen określonych w formularzach kalkulacji cenowej, 11) wnosić przedmiot zamówienia do pomieszczeń wskazanych przez Zamawiającego, znajdujących się w jego siedzibie. Dostawa, rozładunek i wniesienie realizowane będą na koszt dostawy, wkalkulowany w cenę dostarczanych produktów. |
Cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 |
Okreslenie warunkow | Zamawiający nie określa warunku w ww. zakresie. |
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow | Zamawiający nie określa warunku w ww. zakresie. |
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow | Zamawiający nie określa warunku w ww. zakresie. |
Inne dokumenty niewymienione | 5.1.1 W celu wykazania braku podstaw do wykluczenia, Wykonawcy muszą złożyć wraz z ofertą oświadczenie (aktualne na dzień składania ofert) w zakresie wskazanym w Załączniku Nr 3 do SIWZ. Informacje zawarte w oświadczeniu będą stanowić wstępne potwierdzenie, że wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania. W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez Wykonawców oświadczenie, o których mowa składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie. |
Zastosowanie procedury pzp | 1 |
Zmiana umowy | 1 |
Zmiana umowy tekst | Strony dopuszczają zmiany umowy w zakresie: a) zmiany obowiązujących przepisów prawa związanych z przedmiotowym zamówieniem (zmiana stawki VAT) b) zmiany cen w okresie obowiązywania umowy: Ceny jednostkowe towarów mogą być waloryzowane co kwartał, począwszy od 01 stycznia 2021 r., w dniach: 01.01.2021 r. i 01.04.2021 r., r. Podstawą waloryzacji jest wzrost ceny za ubiegły kwartał zgodnie ze wskazaniem wzrostu cen towarów i usług konsumpcyjnych, ogłaszanych przez Prezesa GUS. Waloryzacja przysługuje Wykonawcy, jeżeli ceny wzrosły w tym kwartale, o co najmniej 3%. Zmiany cen w/w mogą być dokonywane tylko w formie pisemnej. c) Zamawiający przewiduje możliwości wprowadzenia zmian do zawartej umowy, na podstawie 144 ustawy Pzp, w sposób i na warunkach szczegółowo opisanych we wzorze Umowy. |
IV 4 4 data | 2020-09-08T00:00:00+02:00 |
IV 4 4 godzina | 12:00 |
IV 4 4 jezyki | język polski |
IV 4 5 okres | 30 |
IV 6 6 | Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, Zamawiający informuje, że: 1) Jest administratorem danych osobowych Wykonawcy oraz osób, których dane Wykonawca przekazał w niniejszym postępowaniu; 2) Dane osobowe Wykonawcy przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z niniejszym postępowaniem o udzielnie zamówienia publicznego, prowadzonym w trybie przetargu nieograniczonego; 3) Odbiorcami danych osobowych Wykonawcy będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 8 oraz art. 96 ust.3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. – Prawo Zamówień Publicznych (Dz. U. z 2017 r. poz. 1579 i 2018), dalej „ustawa Pzp”; 4) Dane osobowy Wykonawcy będą przechowywane, zgodnie z art. 97 ust. 1 ustawy Pzp przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmie cały czas trwania umowy; 5) Obowiązek podania przez Wykonawcę danych osobowych bezpośrednio go dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielnie zamówienia publicznego, konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp; 6) W odniesieniu do danych osobowych Wykonawcy decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO; 7) Wykonawca posiada: - na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych dotyczących Wykonawcy; - na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania danych osobowych, o ile ich zmiana nie skutkuje zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp oraz nie narusza integralności protokołu oraz jego załączników; - na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO, prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego; - prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy Wykonawca uzna, że przetwarzanie jego danych osobowych dotyczących narusza przepisy RODO; 8) Wykonawcy nie przysługuje: - w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych; - prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO; - na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawą przetwarzania danych osobowych Wykonawcy jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO. |
Attchment
Zalacznik czesc nr | 1 |
Zalacznik nazwa | Owoce, warzywa i jaja |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data rozpoczecia | 2020-09-21T00:00:00+02:00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2021-06-24T00:00:00+02:00 |
Zalacznik krotki opis | Załącznik nr 2a do SIWZ |
Zalacznik czesc nr | 2 |
Zalacznik nazwa | Artykuły spożywcze suche |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data rozpoczecia | 2020-09-21T00:00:00+02:00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2021-06-24T00:00:00+02:00 |
Zalacznik krotki opis | Załącznik nr 2b do SIWZ |
Zalacznik czesc nr | 3 |
Zalacznik nazwa | Mięso i produkty mięsne |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data rozpoczecia | 2020-09-21T00:00:00+02:00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2021-06-24T00:00:00+02:00 |
Zalacznik krotki opis | Załącznik nr 2c do SIWZ |
Zalacznik czesc nr | 4 |
Zalacznik nazwa | Mrożonki |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data rozpoczecia | 2020-09-21T00:00:00+02:00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2021-06-24T00:00:00+02:00 |
Zalacznik krotki opis | Załącznik nr 2d do SIWZ |
Zalacznik czesc nr | 5 |
Zalacznik nazwa | Pieczywo |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data rozpoczecia | 2020-09-21T00:00:00+02:00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2021-06-24T00:00:00+02:00 |
Zalacznik krotki opis | Załącznik nr 2e do SIWZ |
Zalacznik czesc nr | 6 |
Zalacznik nazwa | Posiłki gotowe |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data rozpoczecia | 2020-09-21T00:00:00+02:00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2021-06-24T00:00:00+02:00 |
Zalacznik krotki opis | Załącznik nr 2f do SIWZ |
Zalacznik czesc nr | 7 |
Zalacznik nazwa | Produkty mleczarskie |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data rozpoczecia | 2020-09-21T00:00:00+02:00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2021-06-24T00:00:00+02:00 |
Zalacznik krotki opis | Załącznik nr 2g do SIWZ |
Zalacznik czesc nr | 8 |
Zalacznik nazwa | Ziemniaki |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data rozpoczecia | 2020-09-21T00:00:00+02:00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2021-06-24T00:00:00+02:00 |
Zalacznik krotki opis | Załącznik nr 2h do SIWZ |
Criterion
Kryteria | termin płatności |
Znaczenie | 40,00 |
Kryteria | cena |
Znaczenie | 60,00 |