PN-DOSTAWA OLEI, TŁUSZCZY ROŚLINNYCH, SOKÓW OWOCOWYCH I WARZYWNYCH 100% NATURALNYCH ORAZ WODY MINERALNEJ
Publication date | 2020-08-27 |
End date | 2020-09-09 00:00:00 |
Instytucja | 2 Wojskowy Oddział Gospodarczy |
Miejscowość | Wrocław |
Województwo | dolnośląskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 578386-N-2020 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 154111003 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest dostawa olei, tłuszczy roślinnych, soków owocowych i warzywnych 100% naturalnych oraz wody mineralnej z podziałem na 2 (słownie: dwie) części (zadania). Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określają następujące załączniki do SIWZ: - załączniki nr 1.1.-1.2. – formularze ofertowe, - załącznik nr 4 – wzór umowy, - załączniki nr 5.1.-5.2. – opisy przedmiotu zamówienia. |
Dodatkowe informacje
GuidZP400 | 877f5a14-6fed-4a97-b570-b99fa85d9645 |
Biuletyn | 578386-N-2020 |
Zamawiajacy nazwa | 2 Wojskowy Oddział Gospodarczy |
Regon | 20625701000000 |
Zamawiajacy adres ulica | ul. Obornicka |
Zamawiajacy adres numer domu | 100-102 |
Zamawiajacy miejscowosc | Wrocław |
Zamawiajacy kod pocztowy | 50-984 |
Zamawiajacy panstwo | Polska |
Zamawiajacy wojewodztwo | dolnośląskie |
Zamawiajacy telefon | 261 656 244 |
Zamawiajacy fax | 261 656 228 |
Zamawiajacy email | 2wog.zamowieniapubliczne@ron.mil.pl |
Adres strony url | www.2wog.wp.mil.pl |
Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
Ogloszenie dotyczy | 1 |
Czy finansowane z unii | 2 |
Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
Rodzaj zamawiajacego | 8 |
Rodzaj zamawiajacego inny | Jednostka Wojskowa |
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja | 1 |
Zamieszczona bedzie specyfikacja | www.2wog.wp.mil.pl |
Czy wymagane przeslanie ofert | 1 |
Wymagane przeslanie ofert inny | Drogą pocztową - wersja papierowa |
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | 2. Wojskowy Oddział Gospodarczy, 50-984 Wrocław, ul. Obornicka 100-102, bud. nr 2, I piętro pok. 121 Kancelaria Jawna |
Nazwa nadana zamowieniu | PN-DOSTAWA OLEI, TŁUSZCZY ROŚLINNYCH, SOKÓW OWOCOWYCH I WARZYWNYCH 100% NATURALNYCH ORAZ WODY MINERALNEJ |
Numer referencyjny | ŻYWN/547/2020 |
Rodzaj zamowienia | 1 |
Czy podzielone na czesci | 1 |
Okreslenie przedmiotu | Przedmiotem zamówienia jest dostawa olei, tłuszczy roślinnych, soków owocowych i warzywnych 100% naturalnych oraz wody mineralnej z podziałem na 2 (słownie: dwie) części (zadania). Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określają następujące załączniki do SIWZ: - załączniki nr 1.1.-1.2. – formularze ofertowe, - załącznik nr 4 – wzór umowy, - załączniki nr 5.1.-5.2. – opisy przedmiotu zamówienia. |
Cpv glowny przedmiot | 15411100-3 |
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 |
Data rozpoczecia | 2021-01-02T00:00:00+01:00 |
Data zakonczenia | 2021-12-31T00:00:00+01:00 |
Okreslenie warunkow | 1. Dysponowanie wdrożonym oraz stosowanym systemem bezpieczeństwa żywności HACCP; 2. Posiadanie aktualnej decyzji Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących przedmiot zamówienia lub posiadanie aktualnej decyzji Państwowego Powiatowego Inspektora Weterynaryjnego o zatwierdzeniu zakładu w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących przedmiot zamówienia, o której mowa w art. 20 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. 2019 poz. 824 wraz z późn.zm.) lub posiadanie zaświadczenia o wpisie do rejestru zakładów wydane przez organ urzędowej kontroli. Warunek wymieniony w rozdziale V pkt 1 ppkt. 2a) pppkt. 2 SIWZ dotyczy Dostawców, którzy produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia niezwierzęcego lub zwierzęcego lub żywność zawierającą jednocześnie środki spożywcze pochodzenia niezwierzęcego i produkty pochodzenia zwierzęcego [Art. 61 i 62 lub art. 122 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2019 r. 1252 t.j.)]. 3. Posiadanie potwierdzenia zgłoszenia właściwemu organowi Państwowej Inspekcji Sanitarnej, podjęcia działalności podlegającej urzędowej kontroli żywności zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2019 r. 1252 t.j.), tj.: a) zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących tę część zamówienia lub b) potwierdzenie złożenia wniosku o wpis do rejestru zakładów, o którym mowa w lit. a lub c) potwierdzenie złożenia wniosku o zatwierdzeniu zakładu. Warunek wymieniony w rozdziale V pkt 1 ppkt. 2a) pppkt. 3 SIWZ dotyczy Dostawców, którzy prowadzą działalność gospodarczą w zakresie pośrednictwa w sprzedaży żywności na odległość (sprzedaży wysyłkowej), w tym sprzedaży przez Internet, o której mowa w art. 63 ust. 2 pkt. 10 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2019 r. 1252 t.j.); |
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 |
Zakresie warunkow udzialu | a) zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP, przedłożone zaświadczenie winno potwierdzać, że Dostawca wdrożył oraz stosuje Zasady systemu HACCP /podstawa prawna żądania dokumentu - art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2019 r. 1252 t.j.)/. b) aktualną decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących przedmiot zamówienia lub aktualną decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Weterynaryjnego o zatwierdzeniu zakładu w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących przedmiot zamówienia, o której mowa w art. 20 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. 2019 poz. 824 wraz z późn. zm.) lub zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów wydane przez organ urzędowej kontroli; Dokumenty wymienione w rozdziale VI pkt 7 ppkt. b) SIWZ dotyczy Dostawców, którzy produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia niezwierzęcego lub zwierzęcego lub żywność zawierającą jednocześnie środki spożywcze pochodzenia niezwierzęcego i produkty pochodzenia zwierzęcego [Art. 61 i 62 lub art. 122 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2019 r. 1252 t.j.)]. c) potwierdzenie zgłoszenia właściwemu organowi Państwowej Inspekcji Sanitarnej, podjęcia działalności podlegającej urzędowej kontroli żywności zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2019 r. 1252 t.j.), tj.: • zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących tę część zamówienia lub • potwierdzenie złożenia wniosku o wpis do rejestru zakładów, o którym mowa w powyższym punkcie lub • potwierdzenie złożenia wniosku o zatwierdzeniu zakładu. Dokumenty wymienione w rozdziale. VI. pkt. 7 ppkt. c) SIWZ dotyczą Dostawców, którzy prowadzą działalność gospodarczą w zakresie pośrednictwa w sprzedaży żywności na odległość (sprzedaży wysyłkowej), w tym sprzedaży przez Internet, o której mowa w art. 63 ust. 2 pkt. 10 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2019 r. 1252 t.j.). |
Inne dokumenty niewymienione | W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez wykonawców oświadczenie, o którym mowa w rozdz. VI. 1. SIWZ składa każdy z wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie. Oświadczenie to ma potwierdzać spełnianie warunków udziału w postępowaniu, brak podstaw wykluczenia w zakresie, w którym każdy z wykonawców wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu, brak podstaw wykluczenia. 2.Na żądanie zamawiającego, wykonawca, który zamierza powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcom, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia z udziału w postępowaniu zamieszcza informacje o podwykonawcach w oświadczeniu, o którym mowa w rozdz. VI. 1. SIWZ. 3.Wykonawca, który powołuje się na zasoby innych podmiotów, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia oraz spełnienia - w zakresie, w jakim powołuje się na ich zasoby - warunków udziału w postępowaniu zamieszcza informacje o tych podmiotach w oświadczeniu, o którym mowa w rozdz. VI. 1. SIWZ. 4.W przypadku wspólnego ubiegania się o udzielenie zamówienia, wykonawcy są zobowiązani ustanowić pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo do reprezentowania i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. 5.Do oferty należy załączyć: a) pełnomocnictwo do reprezentowania wykonawcy w niniejszym zamówieniu, jeżeli wymieniona osoba/osoby nie zostały wskazane do reprezentacji we właściwym rejestrze lub ewidencji działalności gospodarczej; b) pełnomocnictwo - w przypadku podmiotów występujących wspólnie (spółka cywilna, konsorcjum); 6.Wykonawca w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy Pzp, przekaże zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy Pzp. Wraz ze złożeniem oświadczenia, wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. |
Zastosowanie procedury pzp | 1 |
Zmiana umowy | 1 |
Zmiana umowy tekst | Istotne dla stron postanowienia zostały określone we wzorze umowy stanowiące załącznik nr 4 do SIWZ. Umowa zostanie zawarta na podstawie oferty złożonej przez wykonawcę. Zgodnie z § 11 ust. 1 wzoru umowy (załącznik nr 4 do SIWZ): „Kupujący, zgodnie z art. 144 ust. 1 Ustawy Prawo Zamówień Publicznych zastrzega sobie możliwość wprowadzenia istotnych zmian do treści zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Sprzedawcy, jeżeli konieczność wprowadzenia takich zmian wynika z okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy, w następujących przypadkach i zakresie: 1) zmiany obowiązujących aktów prawnych w zakresie uprawnień żołnierzy do bezpłatnego wyżywienia – tj. rozporządzenia Ministra Obrony Narodowej z dnia 4 marca 2011 r. w sprawie wyżywienia żołnierzy czynnej służby wojskowej (Dz.U. Nr 63, poz. 327) oraz rozporządzenia Ministra Obrony Narodowej z dnia 4 grudnia 2014 r. w sprawie bezpłatnego wyżywienia żołnierzy zawodowych i kandydatów na żołnierzy zawodowych (Dz.U. z 2015 r. poz. 42 ); 2) zmiany w okresie obowiązywania umowy ustawowej stawki podatku VAT określonej w § 4 ust. 1 – na zgodną z obowiązującymi przepisami” |
IV 4 4 data | 2020-09-09T00:00:00+02:00 |
IV 4 4 godzina | 12:00 |
IV 4 4 jezyki | Oferta musi mieć formę pisemną i być sporządzona w języku polskim. Dokumenty sporządzone w języku obcym są składane wraz z tłumaczeniem na język polski |
IV 4 5 okres | 30 |
IV 6 6 | Zamawiający przewiduje skorzystanie z prawa opcji. Szczegółowe informacje dotyczące prawa opcji zawarte są w załączniku nr 4 do SIWZ (we wzorze umowy). |
Criterion
Kryteria | Termin godzinowy dostawy w trybie pilnym |
Znaczenie | 30,00 |
Kryteria | Cena brutto oferty |
Znaczenie | 60,00 |
Kryteria | Termin płatności faktury |
Znaczenie | 10,00 |