PN-DOSTAWA OLEI, TŁUSZCZY ROŚLINNYCH, SOKÓW OWOCOWYCH I WARZYWNYCH 100% NATURALNYCH ORAZ WODY MINERALNEJ

Publication date 2020-08-27
End date 2020-09-09 00:00:00
Instytucja 2 Wojskowy Oddział Gospodarczy
Miejscowość Wrocław
Województwo dolnośląskie
Branża
  • Oleje zwierzęce lub roślinne

Szczegóły

Numer ogłoszenia 578386-N-2020
Document type ZP-400
Cpv code 154111003
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest dostawa olei, tłuszczy roślinnych, soków owocowych i warzywnych 100% naturalnych oraz wody mineralnej z podziałem na 2 (słownie: dwie) części (zadania).

Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określają następujące załączniki do SIWZ:
- załączniki nr 1.1.-1.2. – formularze ofertowe,
- załącznik nr 4 – wzór umowy,
- załączniki nr 5.1.-5.2. – opisy przedmiotu zamówienia.

Dodatkowe informacje

GuidZP400 877f5a14-6fed-4a97-b570-b99fa85d9645
Biuletyn 578386-N-2020
Zamawiajacy nazwa 2 Wojskowy Oddział Gospodarczy
Regon 20625701000000
Zamawiajacy adres ulica ul. Obornicka
Zamawiajacy adres numer domu 100-102
Zamawiajacy miejscowosc Wrocław
Zamawiajacy kod pocztowy 50-984
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo dolnośląskie
Zamawiajacy telefon 261 656 244
Zamawiajacy fax 261 656 228
Zamawiajacy email 2wog.zamowieniapubliczne@ron.mil.pl
Adres strony url www.2wog.wp.mil.pl
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 8
Rodzaj zamawiajacego inny Jednostka Wojskowa
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja 1
Zamieszczona bedzie specyfikacja www.2wog.wp.mil.pl
Czy wymagane przeslanie ofert 1
Wymagane przeslanie ofert inny Drogą pocztową - wersja papierowa
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres 2. Wojskowy Oddział Gospodarczy, 50-984 Wrocław, ul. Obornicka 100-102, bud. nr 2, I piętro pok. 121 Kancelaria Jawna
Nazwa nadana zamowieniu PN-DOSTAWA OLEI, TŁUSZCZY ROŚLINNYCH, SOKÓW OWOCOWYCH I WARZYWNYCH 100% NATURALNYCH ORAZ WODY MINERALNEJ
Numer referencyjny ŻYWN/547/2020
Rodzaj zamowienia 1
Czy podzielone na czesci 1
Okreslenie przedmiotu Przedmiotem zamówienia jest dostawa olei, tłuszczy roślinnych, soków owocowych i warzywnych 100% naturalnych oraz wody mineralnej z podziałem na 2 (słownie: dwie) części (zadania). Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określają następujące załączniki do SIWZ: - załączniki nr 1.1.-1.2. – formularze ofertowe, - załącznik nr 4 – wzór umowy, - załączniki nr 5.1.-5.2. – opisy przedmiotu zamówienia.
Cpv glowny przedmiot 15411100-3
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Data rozpoczecia 2021-01-02T00:00:00+01:00
Data zakonczenia 2021-12-31T00:00:00+01:00
Okreslenie warunkow 1. Dysponowanie wdrożonym oraz stosowanym systemem bezpieczeństwa żywności HACCP; 2. Posiadanie aktualnej decyzji Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących przedmiot zamówienia lub posiadanie aktualnej decyzji Państwowego Powiatowego Inspektora Weterynaryjnego o zatwierdzeniu zakładu w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących przedmiot zamówienia, o której mowa w art. 20 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. 2019 poz. 824 wraz z późn.zm.) lub posiadanie zaświadczenia o wpisie do rejestru zakładów wydane przez organ urzędowej kontroli. Warunek wymieniony w rozdziale V pkt 1 ppkt. 2a) pppkt. 2 SIWZ dotyczy Dostawców, którzy produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia niezwierzęcego lub zwierzęcego lub żywność zawierającą jednocześnie środki spożywcze pochodzenia niezwierzęcego i produkty pochodzenia zwierzęcego [Art. 61 i 62 lub art. 122 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2019 r. 1252 t.j.)]. 3. Posiadanie potwierdzenia zgłoszenia właściwemu organowi Państwowej Inspekcji Sanitarnej, podjęcia działalności podlegającej urzędowej kontroli żywności zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2019 r. 1252 t.j.), tj.: a) zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących tę część zamówienia lub b) potwierdzenie złożenia wniosku o wpis do rejestru zakładów, o którym mowa w lit. a lub c) potwierdzenie złożenia wniosku o zatwierdzeniu zakładu. Warunek wymieniony w rozdziale V pkt 1 ppkt. 2a) pppkt. 3 SIWZ dotyczy Dostawców, którzy prowadzą działalność gospodarczą w zakresie pośrednictwa w sprzedaży żywności na odległość (sprzedaży wysyłkowej), w tym sprzedaży przez Internet, o której mowa w art. 63 ust. 2 pkt. 10 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2019 r. 1252 t.j.);
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Zakresie warunkow udzialu a) zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP, przedłożone zaświadczenie winno potwierdzać, że Dostawca wdrożył oraz stosuje Zasady systemu HACCP /podstawa prawna żądania dokumentu - art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2019 r. 1252 t.j.)/. b) aktualną decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących przedmiot zamówienia lub aktualną decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Weterynaryjnego o zatwierdzeniu zakładu w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących przedmiot zamówienia, o której mowa w art. 20 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. 2019 poz. 824 wraz z późn. zm.) lub zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów wydane przez organ urzędowej kontroli; Dokumenty wymienione w rozdziale VI pkt 7 ppkt. b) SIWZ dotyczy Dostawców, którzy produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia niezwierzęcego lub zwierzęcego lub żywność zawierającą jednocześnie środki spożywcze pochodzenia niezwierzęcego i produkty pochodzenia zwierzęcego [Art. 61 i 62 lub art. 122 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2019 r. 1252 t.j.)]. c) potwierdzenie zgłoszenia właściwemu organowi Państwowej Inspekcji Sanitarnej, podjęcia działalności podlegającej urzędowej kontroli żywności zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2019 r. 1252 t.j.), tj.: • zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących tę część zamówienia lub • potwierdzenie złożenia wniosku o wpis do rejestru zakładów, o którym mowa w powyższym punkcie lub • potwierdzenie złożenia wniosku o zatwierdzeniu zakładu. Dokumenty wymienione w rozdziale. VI. pkt. 7 ppkt. c) SIWZ dotyczą Dostawców, którzy prowadzą działalność gospodarczą w zakresie pośrednictwa w sprzedaży żywności na odległość (sprzedaży wysyłkowej), w tym sprzedaży przez Internet, o której mowa w art. 63 ust. 2 pkt. 10 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2019 r. 1252 t.j.).
Inne dokumenty niewymienione W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez wykonawców oświadczenie, o którym mowa w rozdz. VI. 1. SIWZ składa każdy z wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie. Oświadczenie to ma potwierdzać spełnianie warunków udziału w postępowaniu, brak podstaw wykluczenia w zakresie, w którym każdy z wykonawców wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu, brak podstaw wykluczenia. 2.Na żądanie zamawiającego, wykonawca, który zamierza powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcom, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia z udziału w postępowaniu zamieszcza informacje o podwykonawcach w oświadczeniu, o którym mowa w rozdz. VI. 1. SIWZ. 3.Wykonawca, który powołuje się na zasoby innych podmiotów, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia oraz spełnienia - w zakresie, w jakim powołuje się na ich zasoby - warunków udziału w postępowaniu zamieszcza informacje o tych podmiotach w oświadczeniu, o którym mowa w rozdz. VI. 1. SIWZ. 4.W przypadku wspólnego ubiegania się o udzielenie zamówienia, wykonawcy są zobowiązani ustanowić pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo do reprezentowania i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. 5.Do oferty należy załączyć: a) pełnomocnictwo do reprezentowania wykonawcy w niniejszym zamówieniu, jeżeli wymieniona osoba/osoby nie zostały wskazane do reprezentacji we właściwym rejestrze lub ewidencji działalności gospodarczej; b) pełnomocnictwo - w przypadku podmiotów występujących wspólnie (spółka cywilna, konsorcjum); 6.Wykonawca w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy Pzp, przekaże zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy Pzp. Wraz ze złożeniem oświadczenia, wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia.
Zastosowanie procedury pzp 1
Zmiana umowy 1
Zmiana umowy tekst Istotne dla stron postanowienia zostały określone we wzorze umowy stanowiące załącznik nr 4 do SIWZ. Umowa zostanie zawarta na podstawie oferty złożonej przez wykonawcę. Zgodnie z § 11 ust. 1 wzoru umowy (załącznik nr 4 do SIWZ): „Kupujący, zgodnie z art. 144 ust. 1 Ustawy Prawo Zamówień Publicznych zastrzega sobie możliwość wprowadzenia istotnych zmian do treści zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Sprzedawcy, jeżeli konieczność wprowadzenia takich zmian wynika z okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy, w następujących przypadkach i zakresie: 1) zmiany obowiązujących aktów prawnych w zakresie uprawnień żołnierzy do bezpłatnego wyżywienia – tj. rozporządzenia Ministra Obrony Narodowej z dnia 4 marca 2011 r. w sprawie wyżywienia żołnierzy czynnej służby wojskowej (Dz.U. Nr 63, poz. 327) oraz rozporządzenia Ministra Obrony Narodowej z dnia 4 grudnia 2014 r. w sprawie bezpłatnego wyżywienia żołnierzy zawodowych i kandydatów na żołnierzy zawodowych (Dz.U. z 2015 r. poz. 42 ); 2) zmiany w okresie obowiązywania umowy ustawowej stawki podatku VAT określonej w § 4 ust. 1 – na zgodną z obowiązującymi przepisami”
IV 4 4 data 2020-09-09T00:00:00+02:00
IV 4 4 godzina 12:00
IV 4 4 jezyki Oferta musi mieć formę pisemną i być sporządzona w języku polskim. Dokumenty sporządzone w języku obcym są składane wraz z tłumaczeniem na język polski
IV 4 5 okres 30
IV 6 6 Zamawiający przewiduje skorzystanie z prawa opcji. Szczegółowe informacje dotyczące prawa opcji zawarte są w załączniku nr 4 do SIWZ (we wzorze umowy).

Criterion

Kryteria Termin godzinowy dostawy w trybie pilnym
Znaczenie 30,00
  
Kryteria Cena brutto oferty
Znaczenie 60,00
  
Kryteria Termin płatności faktury
Znaczenie 10,00
  

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)