Produkty żywnościowe

Publication date 2020-09-03
End date 2020-09-11 00:00:00
Instytucja Wojewódzki Specjalistyczny Szpital Dziecięcy im. prof. dr Stanisława Popowskiego w Olsztynie
Miejscowość Olsztyn
Województwo warmińsko-mazurskie
Branża
  • Mleko,
  • Różne produkty spożywcze

Szczegóły

Numer ogłoszenia 581219-N-2020
Document type ZP-400
Cpv code 158000006, 155110003
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów żywnościowych, które przeznaczone będą do wytwarzania posiłków w kuchni szpitalnej dla pacjentów hospitalizowanych w Wojewódzkim Specjalistycznym Szpitalu Dziecięcym w Olsztynie. Rodzaj i ilości przedmiotu zamówienia określone są w załącznikach od nr 3a do nr 3c do SIWZ.

Dodatkowe informacje

GuidZP400 8c818522-d085-4ea4-8902-733703d894d3
Biuletyn 581219-N-2020
Zamawiajacy nazwa Wojewódzki Specjalistyczny Szpital Dziecięcy im. prof. dr Stanisława Popowskiego w Olsztynie
Regon 29558000000000
Zamawiajacy adres ulica ul. Żołnierska
Zamawiajacy adres numer domu 18a
Zamawiajacy miejscowosc Olsztyn
Zamawiajacy kod pocztowy 10-561
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo warmińsko-mazurskie
Zamawiajacy telefon +48 89 5393472
Zamawiajacy fax +48 602816545
Zamawiajacy email przetargi@wssd.olsztyn.pl
Adres strony url www.wssd.olsztyn.pl
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 8
Czy dostep dokumentow zamowienia 1
Dostep dokumentow zamowienia www.wssd.olsztyn.pl
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja 1
Zamieszczona bedzie specyfikacja www.wssd.olsztyn.pl
Czy wymagane przeslanie ofert 1
Wymagane przeslanie ofert inny Forma pisemna wersja papierowa
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres 10-561 Olsztyn, ul. Żołnierska 18a
Nazwa nadana zamowieniu Produkty żywnościowe
Numer referencyjny SZP-332-54PN-2020
Rodzaj zamowienia 1
Czy podzielone na czesci 1
Okreslenie przedmiotu Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów żywnościowych, które przeznaczone będą do wytwarzania posiłków w kuchni szpitalnej dla pacjentów hospitalizowanych w Wojewódzkim Specjalistycznym Szpitalu Dziecięcym w Olsztynie. Rodzaj i ilości przedmiotu zamówienia określone są w załącznikach od nr 3a do nr 3c do SIWZ.
Cpv glowny przedmiot 15800000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Okres w miesiacach 12
Okreslenie warunkow 1. Dotyczy części nr 1, 2, 3 - Zezwolenie na działalność w zakresie produkcji i obrotu żywnością, zatwierdzające zakres prowadzonej działalności. 2. Dotyczy części nr 1, 3 - Wpis do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów PIS. 3. Dotyczy części nr 1, 2, 3 - Wpis do rejestru WIJHARS działalności gospodarczej w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi, zgodnie z ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (tekst jednolity Dz. U. z 2005 r. Nr 187, poz. 1577, z późn. zm.). 4. Dotyczy części nr 1, 2 - Wpis do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów PIS, jeżeli podlega pod PIS.
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow Zamawiający nie precyzuje w powyższym zakresie żadnych wymagań, których spełnianie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże, że: 2.3.4. Dotyczy części nr 2 – Posiada samochody transportowe dopuszczone przez PLW lub PPIS do transportu żywności wymagającej warunków chłodniczych. 2.3.8. Dotyczy części nr 1, 3 – Posiada samochody transportowe dopuszczone przez PPIS do transportu żywności oraz transportu żywności wymagającej warunków chłodniczych.
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie 1
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Zakresie warunkow udzialu 4.1. Dotyczy części nr 3 – Decyzji PPIS zezwalająca na działalność w zakresie produkcji i obrotu żywnością, zatwierdzające zakres prowadzonej działalności. W przypadku oddziału dedykowanego do obsługi umowy także dokumenty dotyczące danej lokalizacji. 4.2. Dotyczy części nr 1, 2, 3– Dokumentu potwierdzającego dokonanie wpisu do rejestru WIJHARS działalności gospodarczej w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi, zgodnie z ustawą z dnia 21 grudnia 200 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (tekst jednolity Dz. U. z 2005 r. Nr 187, poz. 1577, z późn. zm.). 1. Dotyczy części nr 1, 2, 3 – Zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów PIS. Jeżeli podlega pod PIS. 2. Dotyczy części nr 2 – Dokumentu wydanego przez PPIS lub PLW dopuszczającego samochody transportowe wykonawcy do transportu żywności wymagającej warunków chłodniczych. 3. Dotyczy części nr 2 – Decyzji PPIS lub PLW zatwierdzającej działalność w zakresie produkcji i obrotu żywnością, zatwierdzające zakres i wielkość prowadzonej działalności (produkcji, obrotu itd.) oraz w przypadku nadzoru PLW nadany numer weterynaryjny (świadectwo nadzoru weterynaryjnego). W przypadku oddziału dedykowanego do obsługi umowy także dokumenty dotyczące danej lokalizacji. 4. Dotyczy części nr 1, 3 – Dokumentu wydanego przez PPIS dopuszczającego samochody transportowe wykonawcy do transportu żywności oraz transportu żywności wymagającej warunków chłodniczych . 5. Dotyczy zadania nr 1, 2, 3 – Wykaz pojazdów
Wykaz potwierdzenie okolicznosci 1 Dotyczy części nr 2, 3 - Oświadczenia o wdrożeniu i realizacji zasad GMP/GHP, systemu HACCP lub innego Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności (zgodnego z wymaganiami standardów: ISO 22000:2005, IFS, BRC, FSSC 22000:2005 lub równoważnych), jeżeli zakład posiada certyfikowane systemy. Wyłącznie certyfikaty przyznawane przez jednostki akredytowane. 2. Dotyczy części nr 1, 2, 3 – Zaświadczenia – opinii jednostki nadzorującej pod względem sanitarnym – PLW lub PPIS z ostatnich 12 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, zawierającej między innymi: - ocenę poziomu spełnienia stanu higieniczno – sanitarnego w zakresie prowadzonej działalności, - realizację zaleceń w zakresie bezpieczeństwa żywności i żywienia: GMP/GHP oraz zasad systemu HACCP. 3. Dotyczy zad. nr 1, 2, 3. Zgody Wykonawcy na przeprowadzenie przez Zamawiającego audytu funkcjonującego u dostawcy Systemu Bezpieczeństwa Żywności.
Inne dokumenty niewymienione .1. Sporządzony przez wykonawcę, według wzoru stanowiącego załącznik nr 1 do SIWZ, Formularz ofertowy. 2. Sporządzony przez wykonawcę, według wzoru stanowiącego załącznik od nr 3a do nr 3c do SIWZ, Formularz cenowy. 3. Dokument KRS lub CEDiG w celu weryfikacji osób uprawnionych do reprezentowania wykonawcy tym samym składania oświadczenia woli. 4.Oświadczenie o którym mowa w rozdziale VI pkt 1.1 i pkt 1.3 SIWZ.
Zastosowanie procedury pzp 1
IV 3 1 minimalne wymagania Nie dotyczy
IV 3 2 opis potrzeb Nie dotyczy
IV 3 3 ElementyOpisu Nie dotyczy
IV 4 6 Nie dotyczy
Zmiana umowy 1
Zmiana umowy tekst Szczegóły zawarte są w dokumentacji przetargowej - zał. nr 4 do SIWZ
IV 6 1 sposob udostepniania Nie dotyczy
IV 6 1 srodki ochrony Nie dotyczy
IV 4 4 data 2020-09-11T00:00:00+02:00
IV 4 4 godzina 10:00
IV 4 4 jezyki j.polski
IV 4 5 okres 30

Attchment

Zalacznik czesc nr 1
Zalacznik nazwa 1
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15511000-3
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik krotki opis 1 – mleko dla niemowląt i gotowe posiłki dla dzieci
  
Zalacznik czesc nr 2
Zalacznik nazwa 2
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15511000-3
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik krotki opis mleko i przetwory mleczne
  
Zalacznik czesc nr 3
Zalacznik nazwa 3
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15800000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik krotki opis 3 - różne produkty spożywcze.
  

Criterion

Kryteria cena
Znaczenie 60,00
  
Kryteria Odległość łączna oddziału ze stanami magazynowymi lub zakładu produkcyjnego wykonawcy od siedziby Zamawiającego (Kuchnia szpitalna)
Znaczenie 40,00
  

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)