Sukcesywne dostawy nabiału, mleka w proszku, jaj kurzych do Aresztu Śledczego w Szczecinie
Publication date | 2020-09-24 |
End date | 2020-10-02 00:00:00 |
Instytucja | Areszt Śledczy |
Miejscowość | Szczecin |
Województwo | zachodniopomorskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 589383-N-2020 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 155421001, 155117000, 31425003 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy nabiału, mleka w proszku, jaj kurzych do Aresztu Śledczego w Szczecinie. Pakiet I – Nabiał LP. Przedmiot Zamówienia j.m. Ilość Kod CPV Polska Norma 1 2 3 4 5 6 1. Twaróg chudy, hermetycznie pakowany, o przedłużonym terminie ważności (kostka 200 g.) kg 4000 15542100-1 PN-91/A-86300 2. Śmietanka UHT 12% (karton) l 1300 15512000-0 PN-A-86050 3. Śmietana 12% (karton, kubek) l 2100 15512000-0 PN-A-86050 4. Serek homogenizowany – różne smaki (opakowanie nie mniejsze niż 100 g., nie większe niż 150 g. – jednakowa gramatura przy każdej dostawie) kg 2000 15500000-3 PN-91/A-86300 5. Serek bez cukru typu „wiejski” (kubek 150 g.) kg 1500 15542100-0 PN-91/A-86300 6. Ser żółty, twardy kg 500 15544000-3 PN-68/A-86230 7. Kostka topiona (produkt seropodobny, topiony, kostka 100 g.) kg 3000 15542200-1 PN 66/A-86233 8. Jogurt owocowy (opakowanie nie mniejsze niż 100 g., nie większe niż 150 g. – jednakowa gramatura przy każdej dostawie) kg 2000 15542200-1 PN-83/A-86061 9. Jogurt naturalny „bez cukru” (opakowanie nie mniejsze niż 100 g., nie większe niż 150 g. – jednakowa gramatura przy każdej dostawie) kg 200 15551320-4 PN-83/A-86061 10. Jogurt naturalny (opakowanie nie mniejsze niż 300 g., nie większe niż 500 g. – jednakowa gramatura przy każdej dostawie) kg 400 15551310-1 PN-83/A-86061 11. Ser topiony plasterki (pakowane próźniowo, pojedyncze plasterki w opakowaniu owinięte folią, opakowanie nie większe niż 200 g. - jednakowa gramatura przy każdej dostawie ) kg 150 15551310-1 PN 66/A-86233 12. Serek śmietankowy naturalny kanapkowy do smarowania (opakowanie nie mniejsze niż 100 g., nie większe niż 150 g. – jednakowa gramatura przy każdej dostawie) kg 1000 15500000-3 PN-91/A-86300 13. Ser żółty, twardy, wędzony kg 400 15544000-3 PN-68/A-86230 14. Maślanka (opakowanie nie mniejsze niż 300g, nie większe niż 500 g. – jednakowa gramatura przy każdej dostawie) l 50 15551500-0 PN – A-86061 15. Twaróg wędzony, hermetycznie pakowany, (opakowanie nie mniejsze niż 200 g., nie większe niż 250 g. – jednakowa gramatura przy każdej dostawie) kg 400 15542100-1 PN-91/A-86300 Pakiet II – Mleko w proszku LP. Przedmiot Zamówienia j.m. Ilość Kod CPV Polska Norma 1 2 3 4 5 6 1. Mleko w proszku, Odtłuszczone kg 750 15511700-0 PN-A-86024/A1:1996 Pakiet III – Jaja Kurze LP. Przedmiot Zamówienia j.m. Ilość Kod CPV Polska Norma 1 2 3 4 5 6 1. Jaja Kurze, Klasa 1B, Rozmiar M (53-63 g.) szt. 75000 03142500-3 PN-85/A-86503 Powyższe zestawienie oznacza kolejno: przedmiot zamówienia, zapotrzebowanie ilościowe, kod CPV wg Wspólnego Słownika Zamówień, Polską Normę. Podane w opisach nazwy własne nie mają na celu naruszenia art. 7 i 29 ustawy PZP, a mają jedynie za zadanie sprecyzowanie oczekiwań jakościowych zamawiającego. Poszczególne wędliny muszą różnić się od siebie cechami organoleptycznymi. Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne, tzn. posiadające cechy, właściwości, jakość, nie gorsze niż opisane w przedmiocie zamówienia. Wykazanie równoważności zaoferowanego przedmiotu spoczywa na Wykonawcy. Wykonawca, który powołuje się na rozwiązania równoważne opisywanym przez zamawiającego, jest zobowiązany wykazać, że oferowane przez niego dostawy spełniają wymagania określone przez Zamawiającego. 2. Podane ilości poszczególnych produktów żywnościowych są ilościami szacunkowymi. Ilość dostarczonego towaru może ulec pomniejszeniu o 30 %. Wykonawcy przysługuje prawo do wynagrodzenia wyłącznie za faktycznie dostarczone ilości towaru. Ostateczny rozmiar zamówienia nie może stanowić podstaw do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw albo podstawy do odmowy realizacji dostaw. 3. Przedmiot zamówienia musi być zgodny z Polskimi Normami i posiadać aktualny Handlowy Dokument Identyfikacyjny (HDI). Musi być wolny od wad i zanieczyszczeń, posiadać swoistą barwę, smak i zapach. Wszystkie artykuły muszą posiadać termin przydatności do spożycia min do kolejnej dostawy. |
Dodatkowe informacje
GuidZP400 | f5f8ec59-004a-40aa-ba65-dc9d26694977 |
Biuletyn | 589383-N-2020 |
Zamawiajacy nazwa | Areszt Śledczy |
Regon | 62648400000000 |
Zamawiajacy adres ulica | ul. Kaszubska |
Zamawiajacy adres numer domu | 28 |
Zamawiajacy miejscowosc | Szczecin |
Zamawiajacy kod pocztowy | 70-952 |
Zamawiajacy panstwo | Polska |
Zamawiajacy wojewodztwo | zachodniopomorskie |
Zamawiajacy telefon | 91 4809100, 4809151, 52 |
Zamawiajacy fax | 914 809 260 |
Zamawiajacy email | as_szczecin@sw.gov.pl |
Adres strony url | www.sw.gov.pl |
Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
Ogloszenie dotyczy | 1 |
Czy finansowane z unii | 2 |
Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
Rodzaj zamawiajacego | 8 |
Rodzaj zamawiajacego inny | jednostka organizacyjna więziennictwa |
Dostep dokumentow zamowienia | www.sw.gov.pl |
Zamieszczona bedzie specyfikacja | www.sw.gov.pl |
Czy oferty wnioski dostepne | 1 |
Oferty wnioski dostepne | https://platformazakupowa.pl/pn/as_szczecin |
Czy dopuszczone wymagane przeslanie ofert | 1 |
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert inny | tradycyjnie (w zamkniętej kopercie) w siedzibie zamawiającego |
Nazwa nadana zamowieniu | Sukcesywne dostawy nabiału, mleka w proszku, jaj kurzych do Aresztu Śledczego w Szczecinie |
Numer referencyjny | D/kw.2232.09.2020 |
Rodzaj zamowienia | 1 |
Czy podzielone na czesci | 1 |
Okreslenie przedmiotu | 1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy nabiału, mleka w proszku, jaj kurzych do Aresztu Śledczego w Szczecinie. Pakiet I – Nabiał LP. Przedmiot Zamówienia j.m. Ilość Kod CPV Polska Norma 1 2 3 4 5 6 1. Twaróg chudy, hermetycznie pakowany, o przedłużonym terminie ważności (kostka 200 g.) kg 4000 15542100-1 PN-91/A-86300 2. Śmietanka UHT 12% (karton) l 1300 15512000-0 PN-A-86050 3. Śmietana 12% (karton, kubek) l 2100 15512000-0 PN-A-86050 4. Serek homogenizowany – różne smaki (opakowanie nie mniejsze niż 100 g., nie większe niż 150 g. – jednakowa gramatura przy każdej dostawie) kg 2000 15500000-3 PN-91/A-86300 5. Serek bez cukru typu „wiejski” (kubek 150 g.) kg 1500 15542100-0 PN-91/A-86300 6. Ser żółty, twardy kg 500 15544000-3 PN-68/A-86230 7. Kostka topiona (produkt seropodobny, topiony, kostka 100 g.) kg 3000 15542200-1 PN 66/A-86233 8. Jogurt owocowy (opakowanie nie mniejsze niż 100 g., nie większe niż 150 g. – jednakowa gramatura przy każdej dostawie) kg 2000 15542200-1 PN-83/A-86061 9. Jogurt naturalny „bez cukru” (opakowanie nie mniejsze niż 100 g., nie większe niż 150 g. – jednakowa gramatura przy każdej dostawie) kg 200 15551320-4 PN-83/A-86061 10. Jogurt naturalny (opakowanie nie mniejsze niż 300 g., nie większe niż 500 g. – jednakowa gramatura przy każdej dostawie) kg 400 15551310-1 PN-83/A-86061 11. Ser topiony plasterki (pakowane próźniowo, pojedyncze plasterki w opakowaniu owinięte folią, opakowanie nie większe niż 200 g. - jednakowa gramatura przy każdej dostawie ) kg 150 15551310-1 PN 66/A-86233 12. Serek śmietankowy naturalny kanapkowy do smarowania (opakowanie nie mniejsze niż 100 g., nie większe niż 150 g. – jednakowa gramatura przy każdej dostawie) kg 1000 15500000-3 PN-91/A-86300 13. Ser żółty, twardy, wędzony kg 400 15544000-3 PN-68/A-86230 14. Maślanka (opakowanie nie mniejsze niż 300g, nie większe niż 500 g. – jednakowa gramatura przy każdej dostawie) l 50 15551500-0 PN – A-86061 15. Twaróg wędzony, hermetycznie pakowany, (opakowanie nie mniejsze niż 200 g., nie większe niż 250 g. – jednakowa gramatura przy każdej dostawie) kg 400 15542100-1 PN-91/A-86300 Pakiet II – Mleko w proszku LP. Przedmiot Zamówienia j.m. Ilość Kod CPV Polska Norma 1 2 3 4 5 6 1. Mleko w proszku, Odtłuszczone kg 750 15511700-0 PN-A-86024/A1:1996 Pakiet III – Jaja Kurze LP. Przedmiot Zamówienia j.m. Ilość Kod CPV Polska Norma 1 2 3 4 5 6 1. Jaja Kurze, Klasa 1B, Rozmiar M (53-63 g.) szt. 75000 03142500-3 PN-85/A-86503 Powyższe zestawienie oznacza kolejno: przedmiot zamówienia, zapotrzebowanie ilościowe, kod CPV wg Wspólnego Słownika Zamówień, Polską Normę. Podane w opisach nazwy własne nie mają na celu naruszenia art. 7 i 29 ustawy PZP, a mają jedynie za zadanie sprecyzowanie oczekiwań jakościowych zamawiającego. Poszczególne wędliny muszą różnić się od siebie cechami organoleptycznymi. Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne, tzn. posiadające cechy, właściwości, jakość, nie gorsze niż opisane w przedmiocie zamówienia. Wykazanie równoważności zaoferowanego przedmiotu spoczywa na Wykonawcy. Wykonawca, który powołuje się na rozwiązania równoważne opisywanym przez zamawiającego, jest zobowiązany wykazać, że oferowane przez niego dostawy spełniają wymagania określone przez Zamawiającego. 2. Podane ilości poszczególnych produktów żywnościowych są ilościami szacunkowymi. Ilość dostarczonego towaru może ulec pomniejszeniu o 30 %. Wykonawcy przysługuje prawo do wynagrodzenia wyłącznie za faktycznie dostarczone ilości towaru. Ostateczny rozmiar zamówienia nie może stanowić podstaw do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw albo podstawy do odmowy realizacji dostaw. 3. Przedmiot zamówienia musi być zgodny z Polskimi Normami i posiadać aktualny Handlowy Dokument Identyfikacyjny (HDI). Musi być wolny od wad i zanieczyszczeń, posiadać swoistą barwę, smak i zapach. Wszystkie artykuły muszą posiadać termin przydatności do spożycia min do kolejnej dostawy. |
Cpv glowny przedmiot | 15542100-1 |
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 |
Okres w miesiacach | 12 |
Okreslenie warunkow | Zamawiający nie określił warunku w tym zakresie. |
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow | Zamawiający nie określił warunku w tym zakresie. |
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow | Zamawiający nie określił warunku w tym zakresie. |
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 |
Czy dopuszcza zlozenie katalogow elektronicznych | 1 |
Zastosowanie procedury pzp | 1 |
Zmiana umowy | 1 |
Zmiana umowy tekst | 2. W oparciu o art. 144 ust. 1 pkt 1 ustawy Prawo zamówień publicznych, w trakcie obowiązywania umowy strony dopuszczają zmiany: a/ cen w przypadku: - zmiany stawki podatku VAT oraz zmiany stawek opłat celnych wprowadzonych decyzjami odnośnych władz. Wykonawca jest zobowiązany powiadomić zamawiającego o zmianie stawki z 7 – dniowym wyprzedzeniem – w przypadku zmiany stawki VAT nastąpi odpowiednia zmiana ceny poprzez doliczenie do podstawy opodatkowania (ceny netto) podatku VAT w stawce wynikającej ze zmiany; - dopuszcza się dostawę przedmiotów umowy po cenach niższych niż ustalone w umowie, o ile ich zastosowanie jest zgodne z prawem, z zastrzeżeniem warunków dotyczących ich jakości określonych w SIWZ i w umowie; - dodatkowych rabatów oraz promocji producenckich skutkujących obniżeniem cen towarów, stanowiących przedmiot umowy, w odniesieniu do cen zaproponowanych w ofercie przetargowej, o ile ich zastosowanie jest zgodne z przepisami prawa – zmiana cen będzie każdorazowo uzgodniona między stronami umowy w formie pisemnej pod rygorem nieważności; - wystąpienia okoliczności związanych ze skutkami COVID – 19 – Wykonawca jest zobowiązany powiadomić zamawiającego o zamiarze zmiany cen z min. 7 – dniowym wyprzedzeniem, wraz z podaniem jednoznacznych powodów konieczności wprowadzenia takich zmian – zmiana ta będzie możliwa jedynie za pisemną zgodą obu stron; w przypadku braku porozumienia w tym zakresie Wykonawca ma prawo jednostronnie wypowiedzieć umowę z zachowaniem jednomiesięcznego terminu wypowiedzenia; b/ terminu i sposobu realizacji oraz zakresu umowy, z powodu okoliczności związanych z wystąpieniem skutków COVID – 19 - Wykonawca jest zobowiązany powiadomić zamawiającego o zamiarze zmiany warunków umowy z min. 7 – dniowym wyprzedzeniem, wraz z podaniem jednoznacznych powodów konieczności wprowadzenia takich zmian – zmiana ta będzie możliwa jedynie za pisemną zgodą obu stron; w przypadku braku porozumienia w tym zakresie Wykonawca ma prawo jednostronnie wypowiedzieć umowę z zachowaniem jednomiesięcznego terminu wypowiedzenia. |
IV 6 1 sposob udostepniania | Zamawiający zaleca, aby informacje zastrzeżone, jako tajemnica przedsiębiorstwa były przez Wykonawcę zamieszczone w odrębnym pliku lub, w przypadku złożenia oferty w formie tradycyjnej, złożone w oddzielnej wewnętrznej kopercie z oznakowaniem „tajemnica przedsiębiorstwa”, lub spięte (zszyte) oddzielnie od pozostałych, jawnych elementów oferty. Brak jednoznacznego wskazania, które informacje stanowią tajemnicę przedsiębiorstwa oznaczać będzie, że wszelkie oświadczenia i zaświadczenia składane w trakcie niniejszego postępowania są jawne bez zastrzeżeń. Zamawiający informuje, że w przypadku kiedy wykonawca otrzyma od niego wezwanie w trybie art. 90 ustawy PZP, a złożone przez niego wyjaśnienia i/lub dowody stanowić będą tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji Wykonawcy będzie przysługiwało prawo zastrzeżenia ich jako tajemnica przedsiębiorstwa. Przedmiotowe zastrzeżenie zamawiający uzna za skuteczne wyłącznie w sytuacji kiedy Wykonawca oprócz samego zastrzeżenia, jednocześnie wykaże, iż dane informacje stanowią tajemnicę przedsiębiorstwa. |
IV 6 1 srodki ochrony | Zamawiający informuje, iż zgodnie z art. 8 w zw. z art. 96 ust. 3 ustawy PZP oferty składane w postępowaniu o zamówienie publiczne są jawne i podlegają udostępnieniu od chwili ich otwarcia, z wyjątkiem informacji stanowiących tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu ustawy z dnia 16 kwietnia 1993 r. o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji (Dz. U. z 2003 r. Nr 153, poz. 1503 z późn. zm.), jeśli Wykonawca w terminie składania ofert zastrzegł, że nie mogą one być udostępniane i jednocześnie wykazał, iż zastrzeżone informacje stanowią tajemnicę przedsiębiorstwa. Zastrzeżenie informacji, które nie stanowią tajemnicy przedsiębiorstwa w rozumieniu ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji będzie traktowane, jako bezskuteczne i skutkować będzie zgodnie z uchwałą SN z 20 października 2005 (sygn. III CZP 74/05) ich odtajnieniem. |
IV 4 4 data | 2020-10-02T00:00:00+02:00 |
IV 4 4 godzina | 10:30 |
IV 4 5 okres | 30 |
Attchment
Zalacznik czesc nr | 1 |
Zalacznik nazwa | Nabiał |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15542100-1 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik okres w miesiacach | 12 |
Zalacznik krotki opis | LP. Przedmiot Zamówienia j.m. Ilość Kod CPV Polska Norma 1 2 3 4 5 6 1. Twaróg chudy, hermetycznie pakowany, o przedłużonym terminie ważności (kostka 200 g.) kg 4000 15542100-1 PN-91/A-86300 2. Śmietanka UHT 12% (karton) l 1300 15512000-0 PN-A-86050 3. Śmietana 12% (karton, kubek) l 2100 15512000-0 PN-A-86050 4. Serek homogenizowany – różne smaki (opakowanie nie mniejsze niż 100 g., nie większe niż 150 g. – jednakowa gramatura przy każdej dostawie) kg 2000 15500000-3 PN-91/A-86300 5. Serek bez cukru typu „wiejski” (kubek 150 g.) kg 1500 15542100-0 PN-91/A-86300 6. Ser żółty, twardy kg 500 15544000-3 PN-68/A-86230 7. Kostka topiona (produkt seropodobny, topiony, kostka 100 g.) kg 3000 15542200-1 PN 66/A-86233 8. Jogurt owocowy (opakowanie nie mniejsze niż 100 g., nie większe niż 150 g. – jednakowa gramatura przy każdej dostawie) kg 2000 15542200-1 PN-83/A-86061 9. Jogurt naturalny „bez cukru” (opakowanie nie mniejsze niż 100 g., nie większe niż 150 g. – jednakowa gramatura przy każdej dostawie) kg 200 15551320-4 PN-83/A-86061 10. Jogurt naturalny (opakowanie nie mniejsze niż 300 g., nie większe niż 500 g. – jednakowa gramatura przy każdej dostawie) kg 400 15551310-1 PN-83/A-86061 11. Ser topiony plasterki (pakowane próźniowo, pojedyncze plasterki w opakowaniu owinięte folią, opakowanie nie większe niż 200 g. - jednakowa gramatura przy każdej dostawie ) kg 150 15551310-1 PN 66/A-86233 12. Serek śmietankowy naturalny kanapkowy do smarowania (opakowanie nie mniejsze niż 100 g., nie większe niż 150 g. – jednakowa gramatura przy każdej dostawie) kg 1000 15500000-3 PN-91/A-86300 13. Ser żółty, twardy, wędzony kg 400 15544000-3 PN-68/A-86230 14. Maślanka (opakowanie nie mniejsze niż 300g, nie większe niż 500 g. – jednakowa gramatura przy każdej dostawie) l 50 15551500-0 PN – A-86061 15. Twaróg wędzony, hermetycznie pakowany, (opakowanie nie mniejsze niż 200 g., nie większe niż 250 g. – jednakowa gramatura przy każdej dostawie) kg 400 15542100-1 PN-91/A-86300 |
Zalacznik czesc nr | 2 |
Zalacznik nazwa | Mleko w proszku |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15511700-0 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik okres w miesiacach | 12 |
Zalacznik krotki opis | LP. Przedmiot Zamówienia j.m. Ilość Kod CPV Polska Norma 1 2 3 4 5 6 1. Mleko w proszku, Odtłuszczone kg 750 15511700-0 PN-A-86024/A1:1996 |
Zalacznik czesc nr | 3 |
Zalacznik nazwa | Jaja kurze |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 03142500-3 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik okres w miesiacach | 12 |
Zalacznik krotki opis | LP. Przedmiot Zamówienia j.m. Ilość Kod CPV Polska Norma 1 2 3 4 5 6 1. Jaja Kurze, Klasa 1B, Rozmiar M (53-63 g.) szt. 75000 03142500-3 PN-85/A-86503 |
Criterion
Kryteria | termin realizacji wymiany wadliwego towaru |
Znaczenie | 40,00 |
Kryteria | Łączna cena ofertowa brutto |
Znaczenie | 60,00 |