Dostawa żywności do SP im. Janusza Korczaka w Józefosławiu ul. Kameralna 11
| Publication date | 2020-11-13 |
| End date | 2020-12-02 00:00:00 |
| Instytucja | Urząd Miasta i Gminy Piaseczno |
| Miejscowość | Piaseczno |
| Województwo | mazowieckie |
| Branża |
|
Szczegóły |
|
| Numer ogłoszenia | 610120-N-2020 |
| Document type | ZP-400 |
| Cpv code | 150000008, 151000009, 153000001 |
| Adres strony internetowej siwz | |
| BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
| Przedmiotem zamówienia jest: „Dostawa żywności do SP im. Janusza Korczaka w Józefosławiu ul. Kameralna 11”. Zamówienie podzielono na sześć części - zadań: Zadanie 1. Dostawa art. spożywczych, nabiału i pieczywa. Zadanie 2. Dostawa mięsa, i jego przetworów mięsnych . Zadanie 3. Dostawa warzyw , owoców, i przetworów warzywno - owocowych. Zadanie 4. Dostawa mrożonych warzyw, owoców i ryb. Zadanie 5. Dostawa wyrobów garmażeryjnych. ZADANIE 6. Dostawa soków i wody. Zamawiający zastrzega sobie realizację dostaw tylko w okresie trwania zajęć. Dotyczy 1050 obiadów. |
Dodatkowe informacje
| GuidZP400 | 95fcd244-121c-4f5e-8276-6bff84382723 |
| Biuletyn | 610120-N-2020 |
| Zamawiajacy nazwa | Urząd Miasta i Gminy Piaseczno |
| Regon | 15891289000000 |
| Zamawiajacy adres ulica | ul. Kościuszki |
| Zamawiajacy adres numer domu | 5 |
| Zamawiajacy miejscowosc | Piaseczno |
| Zamawiajacy kod pocztowy | 05-500 |
| Zamawiajacy panstwo | Polska |
| Zamawiajacy wojewodztwo | mazowieckie |
| Zamawiajacy telefon | 022 70 17 654, 70 17 655 |
| Zamawiajacy fax | 022 70 17 692 |
| Zamawiajacy email | rzp@piaseczno.eu |
| Adres strony url | www.piaseczno.eu |
| Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
| Ogloszenie dotyczy | 1 |
| Czy finansowane z unii | 2 |
| Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
| Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
| Rodzaj zamawiajacego | 2 |
| Czy zamieszczona bedzie specyfikacja | 1 |
| Zamieszczona bedzie specyfikacja | www.piaseczno.eu |
| Czy wymagane przeslanie ofert | 1 |
| Wymagane przeslanie ofert inny | Ofertę należy złożyć w formie pisemnej pod rygorem nieważności w zamkniętej kopercie gwarantującej zachowanie poufności i jej nienaruszalności do terminu otwarcia ofert. Kopertę należy oznakować w następujący sposób: - nazwa i adres Wykonawcy - nazwa i adres Zamawiającego - nazwa postępowania -„nie otwierać do dnia ……” |
| Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | Urząd Miasta i Gminy Piaseczno, ul. Kościuszki 5, Kancelaria, parter |
| Nazwa nadana zamowieniu | Dostawa żywności do SP im. Janusza Korczaka w Józefosławiu ul. Kameralna 11 |
| Numer referencyjny | Spr. 128/2020 |
| Rodzaj zamowienia | 1 |
| Czy podzielone na czesci | 1 |
| Oferty lub wnioski | 1 |
| Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy | 1 |
| Okreslenie przedmiotu | Przedmiotem zamówienia jest: „Dostawa żywności do SP im. Janusza Korczaka w Józefosławiu ul. Kameralna 11”. Zamówienie podzielono na sześć części - zadań: Zadanie 1. Dostawa art. spożywczych, nabiału i pieczywa. Zadanie 2. Dostawa mięsa, i jego przetworów mięsnych . Zadanie 3. Dostawa warzyw , owoców, i przetworów warzywno - owocowych. Zadanie 4. Dostawa mrożonych warzyw, owoców i ryb. Zadanie 5. Dostawa wyrobów garmażeryjnych. ZADANIE 6. Dostawa soków i wody. Zamawiający zastrzega sobie realizację dostaw tylko w okresie trwania zajęć. Dotyczy 1050 obiadów. |
| Cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 |
| Informacje na temat katalogow | Wymagany termin realizacji: Szacowany termin realizacji od 02.01.2021 do 31.12.2021. Zamawiający zastrzega sobie realizację dostaw tylko w okresie trwania zajęć |
| Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow | Wykonawca spełni warunek jeżeli wykaże, że wykonał co najmniej jedną dostawę na każdą część z osobna wykonaną w ciągu ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, potwierdzoną referencją bądź innym dokumentem o przedmiocie i wartości jak poniżej: ZAMÓWIENIE PODZIELONO NA SZEŚĆ CZĘŚCI - ZADAŃ: Zadanie 1. Dostawa art. spożywczych, nabiału i pieczywa o wartości min. 80.000,00 zł. Zadanie 2. Dostawa mięsa, i jego przetworów mięsnych o wartości min. 150.000,00 zł. Zadanie 3. Dostawa warzyw , owoców, i przetworów warzywno - owocowych o wartości min. 150.000,00 zł. Zadanie 4. Dostawa mrożonych warzyw, owoców i ryb o wartości min. 80.000,00 zł. Zadanie 5. Dostawa wyrobów garmażeryjnych o wartości min. 80.000,00 zł . ZADANIE 6. Dostawa soków i wody o wartości min. 90.000,00 zł. |
| Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie | 1 |
| Art 24 ust 5 pkt 1 | 1 |
| Art 24 ust 5 pkt 2 | 1 |
| Art 24 ust 5 pkt 3 | 1 |
| Art 24 ust 5 pkt 4 | 1 |
| Art 24 ust 5 pkt 5 | 1 |
| Art 24 ust 5 pkt 6 | 1 |
| Art 24 ust 5 pkt 7 | 1 |
| Art 24 ust 5 pkt 8 | 1 |
| Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 |
| Wykaz dokumentow zaswiadczen | W celu wykazania braku podstaw do wykluczenia Wykonawcy z udziału w postępowaniu Zamawiający żąda: - Oświadczeń, zgodnie z Załącznikiem nr 2 do SIWZ; - odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp – na wezwanie Zamawiającego, zgodnie z Cz. V a ust. 1 pkt 5; - Wykonawca, w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy Pzp, przekaże Zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy Pzp - wzór stanowi zał. nr 4 do SIWZ; - Wykonawca, który polega na zdolnościach lub sytuacji innych podmiotów w oparciu o art. 22a ustawy Pzp w celu zbadania, czy nie zachodzą wobec tego podmiotu podstawy wykluczenia, o których mowa w art. 24 ust. 1 pkt. 13-22 i ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp, składa dokumenty dotyczące tego podmiotu, zgodnie z tiretem drugim – na wezwanie Zamawiającego, zgodnie z Cz. Va ust. 1 pkt 5; - jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczpospolitej Polskiej – zamiast dokumentu, o którym mowa w tirecie drugim składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości. Dokument lub dokumenty muszą być wystawione nie wcześniej niż na 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. |
| Zakresie warunkow udzialu | W celu potwierdzenia spełnienia przez Wykonawcę warunku udziału w postępowaniu, o którym mowa w Części V ust. 2 pkt. 3 SIWZ Zamawiający żąda: - przedstawienia co najmniej jednej dostawy na każdą część z osobna wykonanych w ciągu ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, potwierdzonej referencją bądź innym dokumentem o przedmiocie i wartości jak poniżej: ZAMÓWIENIE PODZIELONO NA SZEŚĆ CZĘŚCI - ZADAŃ: Zadanie 1. Dostawa art. spożywczych, nabiału i pieczywa o wartości min. 80.000,00 zł. Zadanie 2. Dostawa mięsa, i jego przetworów mięsnych o wartości min. 150.000,00 zł. Zadanie 3. Dostawa warzyw , owoców, i przetworów warzywno - owocowych o wartości min. 150.000,00 zł. Zadanie 4. Dostawa mrożonych warzyw, owoców i ryb o wartości min. 80.000,00 zł. Zadanie 5. Dostawa wyrobów garmażeryjnych o wartości min. 80.000,00 zł . ZADANIE 6. Dostawa soków i wody o wartości min. 90.000,00 zł. Powyższy wykaz wykonanych dostaw, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy zostały wykonane; oraz z załączeniem dowodów określających, że czy te dostawy zostały wykonane należycie lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami o których mowa są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy były wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze Wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów - oświadczenie wykonawcy. (Wzór Wykazu stanowi Załącznik nr 3 do SIWZ). |
| Inne dokumenty niewymienione | Wykonawca, który zamierza powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcom, zamieszcza informacje o podwykonawcach w celu wykazania, że nie zachodzą wobec nich przesłanki do wykluczenia z udziału w postępowaniu. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia oraz Wykonawcy, który polega na zdolnościach technicznych lub zawodowych innych podmiotów (na zasadzie określonej w art. 22a ustawy Pzp) warunki, o których mowa w ust. 2 pkt. 2 i 3 zostaną spełnione wyłącznie, jeżeli przynajmniej jeden z Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia lub co najmniej jeden z podmiotów, o których mowa powyżej pełnią łącznie wymagane warunki. 1) W przypadku wspólnego ubiegania się o udzielenia zamówienia Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. 2) W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia żaden z nich nie może podlegać wykluczeniu z powodu niespełnienia warunków, o których mowa w art. 24 ust. 1 i 5 ustawy Pzp. 3) W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez Wykonawców, oświadczenie, o którym mowa w Części V a ust. 1 pkt 1 SIWZ, składa każdy z Wykonawców. 4) W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez Wykonawców, oświadczenie, o którym mowa w Części V a ust. 1 pkt 5 lit. a tiret 2 SIWZ, składa każdy z Wykonawców. Oferta musi zawierać następujące oświadczenia i dokumenty: 1) wypełniony Formularz ofertowy, sporządzony zgodnie z wzorem stanowiącym Załącznik nr 1 do SIWZ; 2) Oświadczenie/oświadczenia, zgodnie wzorem stanowiącym Załącznik nr 2 do SIWZ; 3) w przypadku Wykonawców powołujących się na zasoby innych podmiotów – zobowiązanie tych podmiotów; 4) ewentualne pełnomocnictwa. 5) dowód wniesienia wadium 6) przedstawią formularz - wypełnione szczegółowe zestawienie ilościowe przedmiotu umowy dla każdej z części osobno. |
| Czy wadium | 1 |
| Wadium | Zamawiający żąda od Wykonawców wniesienia wadium w wysokości 9.000,00 PLN (słownie: dziewięć tysięcy złotych). W przypadku składania ofert na: I część, wysokość wadium wynosi 1000 zł (jeden tysiąc złotych). II część, wysokość wadium wynosi 2000 zł (dwa tysiące złotych). III część, wysokość wadium wynosi 2000 zł (dwa tysiące złotych). IV część, wysokość wadium wynosi 1 500 zł ( jeden tysiąc pięćset złotych). V część, wysokość wadium wynosi 1000 zł (jeden tysiąc złotych) . VI część, wysokość wadium wynosi 1 500 zł ( jeden tysiąc pięćset złotych). |
| Zastosowanie procedury pzp | 1 |
| Zmiana umowy | 1 |
| Zmiana umowy tekst | Niedopuszczalne jest pod rygorem nieważności wprowadzanie takich zmian i postanowień, które byłyby niekorzystne dla Zamawiającego, jeżeli przy ich uwzględnieniu należałoby zmienić treść oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy z wyjątkiem zmian: 1) ustawowej stawki podatku VAT; 2) zmian ilościowych w ramach asortymentu określonego w załączniku do niniejszej umowy. |
| IV 4 4 data | 2020-12-02T00:00:00+01:00 |
| IV 4 4 godzina | 10:00 |
| IV 4 4 jezyki | Oferta musi być sporządzona w języku polskim, w sposób czytelny, nie budzący żadnych wątpliwości, podpisana przez osobę/osoby upoważnione do reprezentacji Wykonawcy w niezbędnym zakresie. |
| IV 4 5 okres | 30 |
Attchment
| Zalacznik czesc nr | 1 |
| Zalacznik nazwa | Dostawa art. spożywczych, nabiału i pieczywa |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik informacje dodatkowe | Wymagany termin realizacji: Szacowany termin realizacji od 02.01.2021 do 31.12.2021. Zamawiający zastrzega sobie realizację dostaw tylko w okresie trwania zajęć |
| Zalacznik krotki opis | Przedmiotem zamówienia jest: „Dostawa żywności do SP im. Janusza Korczaka w Józefosławiu ul. Kameralna 11”. Zadanie 1. Dostawa art. spożywczych, nabiału i pieczywa. Zamawiający zastrzega sobie realizację dostaw tylko w okresie trwania zajęć. Dotyczy 1050 obiadów. |
| Zalacznik czesc nr | 2 |
| Zalacznik nazwa | Dostawa mięsa, i jego przetworów mięsnych |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15100000-9 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik informacje dodatkowe | Wymagany termin realizacji: Szacowany termin realizacji od 02.01.2021 do 31.12.2021. Zamawiający zastrzega sobie realizację dostaw tylko w okresie trwania zajęć. |
| Zalacznik krotki opis | Przedmiotem zamówienia jest: „Dostawa żywności do SP im. Janusza Korczaka w Józefosławiu ul. Kameralna 11”. Zadanie 2. Dostawa mięsa, i jego przetworów mięsnych . Zamawiający zastrzega sobie realizację dostaw tylko w okresie trwania zajęć. Dotyczy 1050 obiadów. |
| Zalacznik czesc nr | 3 |
| Zalacznik nazwa | Dostawa warzyw, owoców, i przetworów warzywno - owocowych |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15300000-1 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik informacje dodatkowe | Wymagany termin realizacji: Szacowany termin realizacji od 02.01.2021 do 31.12.2021 . Zamawiający zastrzega sobie realizację dostaw tylko w okresie trwania zajęć |
| Zalacznik krotki opis | Przedmiotem zamówienia jest: „Dostawa żywności do SP im. Janusza Korczaka w Józefosławiu ul. Kameralna 11”. Zadanie 3. Dostawa warzyw , owoców, i przetworów warzywno - owocowych. Zamawiający zastrzega sobie realizację dostaw tylko w okresie trwania zajęć. Dotyczy 1050 obiadów. |
| Zalacznik czesc nr | 4 |
| Zalacznik nazwa | Dostawa mrożonych warzyw, owoców i ryb |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15300000-1 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik informacje dodatkowe | Wymagany termin realizacji: Szacowany termin realizacji od 02.01.2021 do 31.12.2021 . Zamawiający zastrzega sobie realizację dostaw tylko w okresie trwania zajęć |
| Zalacznik krotki opis | Przedmiotem zamówienia jest: „Dostawa żywności do SP im. Janusza Korczaka w Józefosławiu ul. Kameralna 11”. Zadanie 4. Dostawa mrożonych warzyw, owoców i ryb. Zamawiający zastrzega sobie realizację dostaw tylko w okresie trwania zajęć. Dotyczy 1050 obiadów. |
| Zalacznik czesc nr | 5 |
| Zalacznik nazwa | Dostawa wyrobów garmażeryjnych |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik informacje dodatkowe | Wymagany termin realizacji: Szacowany termin realizacji od 02.01.2021 do 31.12.2021 . Zamawiający zastrzega sobie realizację dostaw tylko w okresie trwania zajęć |
| Zalacznik krotki opis | Przedmiotem zamówienia jest: „Dostawa żywności do SP im. Janusza Korczaka w Józefosławiu ul. Kameralna 11”. Zadanie 5. Dostawa wyrobów garmażeryjnych. Zamawiający zastrzega sobie realizację dostaw tylko w okresie trwania zajęć. Dotyczy 1050 obiadów. |
| Zalacznik czesc nr | 6 |
| Zalacznik nazwa | Dostawa soków i wody |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik informacje dodatkowe | Wymagany termin realizacji: Szacowany termin realizacji od 02.01.2021 do 31.12.2021 . Zamawiający zastrzega sobie realizację dostaw tylko w okresie trwania zajęć |
| Zalacznik krotki opis | Przedmiotem zamówienia jest: „Dostawa żywności do SP im. Janusza Korczaka w Józefosławiu ul. Kameralna 11”. ZADANIE 6. Dostawa soków i wody. Zamawiający zastrzega sobie realizację dostaw tylko w okresie trwania zajęć. Dotyczy 1050 obiadów. |
Criterion
| Kryteria | Cena oferty |
| Znaczenie | 100,00 |