| Publication date |
2020-11-16 |
| End date |
2020-11-25 00:00:00 |
| Instytucja |
Publiczne Liceum Ogólnokształcące nr II z Oddziałami Dwujęzycznymi im Marii Konopnickiej w Opolu |
| Miejscowość |
Opole |
| Województwo |
opolskie |
| Branża |
- Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne,
- Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne,
- Owoce, warzywa i podobne produkty,
- Przetworzone owoce i warzywa,
- Produkty mleczarskie,
- Różne produkty spożywcze,
- Części lamp i sprzętu oświetleniowego
|
Szczegóły
|
| Numer ogłoszenia |
608883-N-2020 |
| Document type |
ZP-400 |
| Cpv code |
150000008, 151000009, 155000003, 158000006, 153300000, 151120006, 153000001 |
| Adres strony internetowej siwz |
|
| BZP |
Zobacz
|
| GuidZP400 |
7bb601f4-cbe9-4e03-828f-66d14d40dca3
|
| Biuletyn |
608883-N-2020
|
| Zamawiajacy nazwa |
Publiczne Liceum Ogólnokształcące nr II z Oddziałami Dwujęzycznymi im Marii Konopnickiej w Opolu
|
| Regon |
532397652
|
| Zamawiajacy adres ulica |
Pułaskiego
|
| Zamawiajacy adres numer domu |
3
|
| Zamawiajacy miejscowosc |
Opole
|
| Zamawiajacy kod pocztowy |
45-048
|
| Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
| Zamawiajacy wojewodztwo |
opolskie
|
| Zamawiajacy telefon |
77/454 22 86,
|
| Zamawiajacy fax |
77/40218087
|
| Zamawiajacy email |
zam.publiczne@lo2.opole.pl,
|
| Adres strony url |
http://www.lo2.opole.pl/
|
| Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
| Ogloszenie dotyczy |
1
|
| Czy finansowane z unii |
2
|
| Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
| Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
| Rodzaj zamawiajacego |
8
|
| Rodzaj zamawiajacego inny |
Szkoła prowadzona przez organ administracji samorządowej
|
| Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
| Zamieszczona bedzie specyfikacja |
www.lo2.opole.pl/przetargi/
|
| Czy dopuszczone wymagane przeslanie ofert |
1
|
| Dopuszczone wymagane przeslanie ofert inny |
Za pośrednictwem operatora pocztowego w rozumieniu ustawy z dnia 23 listopada 2012 r. - Prawo pocztowe
|
| Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
Publiczne Liceum Ogólnokształcące nr II z Oddziałami Dwujęzycznymi im. Marii Konopnickiej w Opolu ul. Kazimierza Pułaskiego 3, 45-048 Opole
|
| Nazwa nadana zamowieniu |
Dostawa artykułów spożywczych
|
| Numer referencyjny |
1/ŻYWN/2020
|
| Rodzaj zamowienia |
1
|
| Czy podzielone na czesci |
1
|
| Okreslenie przedmiotu |
Dostawa artykułów spożywczych dla Publicznego Liceum Ogólnokształcącego nr 2 w Opolu, w 2021 r., z podziałem na 6 zadań - zgodnie z SIWZ.
|
| Cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
| Okreslenie warunkow |
1. Dysponowanie wdrożonym oraz stosowanym systemem bezpieczeństwa żywności HACCP.
2. Posiadanie aktualnej decyzji Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących przedmiot zamówienia
lub
posiadanie aktualnej decyzji Państwowego lekarza weterynarii o zatwierdzeniu zakładu w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących przedmiot zamówienia, o której mowa w art. 20 ustawy z dnia
16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. 2019 poz. 824 t.j. wraz z późn.zm.)
lub
posiadanie zaświadczenia o wpisie do rejestru zakładów wydane przez organ urzędowej kontroli.
Warunek wymieniony w pkt 2. dotyczy Dostawców, którzy produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia niezwierzęcego lub zwierzęcego lub żywność zawierającą jednocześnie środki spożywcze pochodzenia niezwierzęcego i produkty pochodzenia zwierzęcego [Art. 61 i 62 lub art. 122 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2019 r. 1252 t.j. wraz z późn.zm)].
3. Posiadanie potwierdzenia zgłoszenia właściwemu organowi Państwowej Inspekcji Sanitarnej, podjęcia działalności podlegającej urzędowej kontroli żywności zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2019 r. 1252 t.j. t.j. wraz z późn.zm), tj.:
a) zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących tę część zamówienia
lub
b) potwierdzenie złożenia wniosku o wpis do rejestru zakładów, o którym mowa w lit. a
lub
c) potwierdzenie złożenia wniosku o zatwierdzeniu zakładu.
Warunek wymieniony w pkt 3. dotyczy Dostawców, którzy prowadzą działalność gospodarczą w zakresie pośrednictwa w sprzedaży żywności na odległość (sprzedaży wysyłkowej), w tym sprzedaży przez Internet, o której mowa w art. 63 ust. 2 pkt. 10 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2019 r. 1252 t.j. t.j. wraz z późn.zm);
|
| Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
| Zakresie warunkow udzialu |
Zamawiający przed udzieleniem zamówienia wezwie wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia w wyznaczonym, nie krótszym niż 5 dni, terminie aktualnych na dzień złożenia dokumentów:
a) zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP, przedłożone zaświadczenie winno potwierdzać, że Dostawca wdrożył oraz stosuje Zasady systemu HACCP.
b) aktualną decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących przedmiot zamówienia.
lub
aktualną decyzję Powiatowego lekarza weterynarii o zatwierdzeniu zakładu w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących przedmiot zamówienia, o której mowa w art. 20 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U.2019 poz. 824 t.j. wraz z późn. zm.)
lub
zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów wydane przez organ urzędowej kontroli.
Dokumenty wymienione w ppkt. b) dotyczą Dostawców, którzy produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia niezwierzęcego lub zwierzęcego lub żywność zawierającą jednocześnie środki spożywcze pochodzenia niezwierzęcego i produkty pochodzenia zwierzęcego [Art. 61 i 62 lub art. 122 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2019 r. 1252 t.j. wraz z późn.zm.)].
c) potwierdzenie zgłoszenia właściwemu organowi Państwowej Inspekcji Sanitarnej, podjęcia działalności podlegającej urzędowej kontroli żywności zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2019 r. 1252 t.j. wraz z późn.zm.), tj.:
zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących tę część zamówienia
lub
potwierdzenie złożenia wniosku o wpis do rejestru zakładów, o którym mowa w powyższym punkcie
lub
potwierdzenie złożenia wniosku o zatwierdzeniu zakładu.
Dokumenty wymienione w ppkt. c) dotyczą Dostawców, którzy prowadzą działalność gospodarczą w zakresie pośrednictwa w sprzedaży żywności na odległość (sprzedaży wysyłkowej), w tym sprzedaży przez Internet, o której mowa w art. 63 ust. 2 pkt. 10 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2019 r. 1252 t.j. wraz z późn.zm.).
|
| Wykaz potwierdzenie okolicznosci |
Zamawiający zastrzega sobie prawo żądania wyników badań mikrobiologicznych z kontroli higieny procesu produkcyjnego.
|
| Zastosowanie procedury pzp |
1
|
| IV 4 4 data |
2020-11-25T00:00:00+01:00
|
| IV 4 4 godzina |
10:00
|
| IV 4 4 jezyki |
polski
|
| IV 4 5 okres |
30
|
| Zalacznik czesc nr |
1
|
| Zalacznik nazwa |
Dostawa mięsa wieprzowego, wędlin, podrobów
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15100000-9
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik data rozpoczecia |
2021-01-04T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik krotki opis |
Dostawa mięsa wieprzowego, wędlin, podrobów na potrzeby stołówki Publicznego Liceum Ogólnokształcącego nr II z Oddziałami Dwujęzycznymi im. Marii Konopnickiej w Opolu, zgodnie z SIWZ
|
| | |
| Zalacznik czesc nr |
2
|
| Zalacznik nazwa |
Dostawa nabiału
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15500000-3
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik data rozpoczecia |
2021-01-04T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-30T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik krotki opis |
Dostawa nabiału na potrzeby stołówki Publicznego Liceum Ogólnokształcącego nr II z Oddziałami Dwujęzycznymi im. Marii Konopnickiej w Opolu, zgodnie z SIWZ
|
| | |
| Zalacznik czesc nr |
3
|
| Zalacznik nazwa |
Dostawa trwałych artykułów spożywczych
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik data rozpoczecia |
2021-01-04T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik krotki opis |
Dostawa trwałych artykułów spożywczych na potrzeby stołówki Publicznego Liceum Ogólnokształcącego nr II z Oddziałami Dwujęzycznymi im. Marii Konopnickiej w Opolu, zgodnie z SIWZ
|
| | |
| Zalacznik czesc nr |
4
|
| Zalacznik nazwa |
Dostawa mrożonek
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15330000-0
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik data rozpoczecia |
2021-01-04T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik krotki opis |
Dostawa mrożonek na potrzeby stołówki Publicznego Liceum Ogólnokształcące nr II z Oddziałami Dwujęzycznymi im. Marii Konopnickiej w Opolu, zgodnie z SIWZ.
|
| | |
| Zalacznik czesc nr |
5
|
| Zalacznik nazwa |
Dostawa mięsa drobiowego oraz jaj kurzych
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15112000-6
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik data rozpoczecia |
2021-01-04T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-30T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik krotki opis |
Dostawa mięsa drobiowego oraz jaj kurzych na potrzeby stołówki Publicznego Liceum Ogólnokształcącego nr II z Oddziałami Dwujęzycznymi im. Marii Konopnickiej w Opolu, zgodnie z SIWZ.
|
| | |
| Zalacznik czesc nr |
6
|
| Zalacznik nazwa |
Sezonowa dostawa świeżych warzyw i owoców
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15300000-1
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik data rozpoczecia |
2021-01-04T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik krotki opis |
Sezonowa dostawa świeżych warzyw i owoców na potrzeby stołówki Publicznego Liceum Ogólnokształcącego nr II z Oddziałami Dwujęzycznymi im. Marii Konopnickiej w Opolu, zgodnie z SIWZ
|
| | |