Sukcesywne dostawy żywności wraz z transportem.
| Publication date | 2020-11-17 |
| End date | 2020-11-27 00:00:00 |
| Instytucja | Żłobek Miejski |
| Miejscowość | Bielsko-Biała |
| Województwo | śląskie |
| Branża |
|
Szczegóły |
|
| Numer ogłoszenia | 611174-N-2020 |
| Document type | ZP-400 |
| Cpv code | 158000006, 151100002, 155000003, 153000001, 158110006 |
| Adres strony internetowej siwz | |
| BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
| 1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne (w miarę pojawiających się potrzeb) dostawy wraz z transportem artykułów żywnościowych do Żłobka Miejskiego przy ul. Kazimierza Brodzińskiego 22 i Pod Grodziskiem 4 w Bielsku-Białej, środkiem transportu zgodnym z wymaganiami ustawy z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U. 2019, poz. 1252 ze zm.). Z uwagi na specyfikę przedmiotu zamówienia, Zamawiający dokonuje podziału zamówienia na 5 części: Część 1: Różne produkty spożywcze. Część 2: Mięso, ryby mrożone. Część 3: Nabiał i jaja. Część 4: Warzywa i owoce, świeże i mrożone. Część 5: Pieczywo. 2. Przedmiot zamówienia musi być realizowany przez Wykonawcę zgodnie ze wskazaniami określonymi przez Zamawiającego, asortymentem, ilościami i wymaganiami określonymi w załącznikach 2.1 – 2.5 do SIWZ. 3. Szczegółowe wymagania artykułów załączonych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia muszą być zgodne, w pierwszym gatunku, kategorii lub klasie i jakości. 4. Artykuły będące przedmiotem zamówienia będą odpowiedniej jakości handlowej i zdrowotnej, zgodne z obowiązującymi atestami, Polskimi Normami z obowiązującymi wymogami prawa żywnościowego, GMP oraz systemu HACCP. 5. Artykuły będące przedmiotem dostawy będą wyprodukowane, przechowywane i dostarczane z zachowaniem wymogów wynikających z ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U. z 2019r., poz. 1252 ze zm.) w zakresie spełnienia koniecznych wymagań higieniczno-sanitarnych w procesie produkcji i obrocie żywnością. 6. Artykuły będące przedmiotem zamówienia będą dostarczane Zamawiającemu w opakowaniach zabezpieczających jakość handlową i zdrowotną dostarczonych towarów i odpowiadających warunkom transportu, odbioru i przechowywania, specjalistycznym transportem Wykonawcy, zgodnie z obowiązującymi wymogami GMP oraz systemu HACCP i przekazane osobom upoważnionym 7. Artykuły dostarczane w oryginalnych opakowaniach, będą posiadały na opakowaniu oznaczenia fabryczne tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę produkcji, termin przydatności do spożycia lub termin minimalnej trwałości, nazwę i adres producenta, kraj pochodzenia oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego. 8. Wykonawca dostarczy towar transportem przystosowanym do przewozu żywności, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Wykonawca zobowiązany jest należycie zabezpieczyć towar na czas przewozu i ponosi odpowiedzialność za braki i wady powstałe w czasie transportu. Podane ilości w formularzach asortymentowo-cenowych (załączniki od 2.1 – 2.5) są ilościami szacunkowymi i mogą ulec zmianie w trakcie realizacji zamówienia. 9. Zakres zamówienia może być zmniejszony odpowiednio do rzeczywistych potrzeb Zamawiającego (maksymalnie o 20 %), a Wykonawcy nie przysługuje roszczenie o dokonanie zamówień. Zmiany w zakresie procentu (ilości) zakupu przedmiotu zamówienia nie mają wpływu na cenę jednostkową przedmiotu zamówienia i nie wymagają podpisania aneksu do umowy. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia. 10. Wykonawca będzie zobowiązany do rozładunku i wniesienia dostarczonego towaru w miejsce wyznaczone przez pracownika Zamawiającego. Pracownik w chwili odbioru zobowiązany będzie do zweryfikowania, czy dostawa pod względem ilościowym i jakościowym jest zgodna z załączonymi dokumentami. Weryfikacja obejmuje przeliczenie ilości opakowań zbiorczych i ustalenie ich stanu, a w razie uszkodzenia opakowania zbiorczego sprawdzenie stanu jego zawartości. |
Dodatkowe informacje
| GuidZP400 | e925a8b3-49e9-4084-a65f-851c9567a04e |
| Biuletyn | 611174-N-2020 |
| Zamawiajacy nazwa | Żłobek Miejski |
| Regon | 24190260600000 |
| Zamawiajacy adres ulica | ul. Brodzińskiego |
| Zamawiajacy adres numer domu | 22 |
| Zamawiajacy miejscowosc | Bielsko-Biała |
| Zamawiajacy kod pocztowy | 43-300 |
| Zamawiajacy panstwo | Polska |
| Zamawiajacy wojewodztwo | śląskie |
| Zamawiajacy telefon | 33 496 21 80, 496 21 81 |
| Zamawiajacy fax | 33 496 21 90 |
| Zamawiajacy email | zlobek@zlobekbielsko.pl |
| Adres strony url | www.zlobekbielsko.pl |
| Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
| Ogloszenie dotyczy | 1 |
| Czy finansowane z unii | 2 |
| Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
| Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
| Rodzaj zamawiajacego | 9 |
| Czy dostep dokumentow zamowienia | 1 |
| Dostep dokumentow zamowienia | www.zlobekbielsko.pl |
| Czy zamieszczona bedzie specyfikacja | 1 |
| Zamieszczona bedzie specyfikacja | www.zlobekbielsko.pl |
| Czy wymagane przeslanie ofert | 1 |
| Wymagane przeslanie ofert inny | Oferty należy składać w formie pisemnej, osobiście, za pośrednictwem operatora pocztowego, posłańca lub kuriera. |
| Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | Żłobek Miejski, ul. Kazimierza Brodzińskiego 22, 43-300 Bielsko-Biała, sekretariat, pokój nr 1. |
| Nazwa nadana zamowieniu | Sukcesywne dostawy żywności wraz z transportem. |
| Numer referencyjny | 490/2020 |
| Rodzaj zamowienia | 1 |
| Czy podzielone na czesci | 1 |
| Zastrzega prawo grup czesci | 5 |
| Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy | 5 |
| Okreslenie przedmiotu | 1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne (w miarę pojawiających się potrzeb) dostawy wraz z transportem artykułów żywnościowych do Żłobka Miejskiego przy ul. Kazimierza Brodzińskiego 22 i Pod Grodziskiem 4 w Bielsku-Białej, środkiem transportu zgodnym z wymaganiami ustawy z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U. 2019, poz. 1252 ze zm.). Z uwagi na specyfikę przedmiotu zamówienia, Zamawiający dokonuje podziału zamówienia na 5 części: Część 1: Różne produkty spożywcze. Część 2: Mięso, ryby mrożone. Część 3: Nabiał i jaja. Część 4: Warzywa i owoce, świeże i mrożone. Część 5: Pieczywo. 2. Przedmiot zamówienia musi być realizowany przez Wykonawcę zgodnie ze wskazaniami określonymi przez Zamawiającego, asortymentem, ilościami i wymaganiami określonymi w załącznikach 2.1 – 2.5 do SIWZ. 3. Szczegółowe wymagania artykułów załączonych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia muszą być zgodne, w pierwszym gatunku, kategorii lub klasie i jakości. 4. Artykuły będące przedmiotem zamówienia będą odpowiedniej jakości handlowej i zdrowotnej, zgodne z obowiązującymi atestami, Polskimi Normami z obowiązującymi wymogami prawa żywnościowego, GMP oraz systemu HACCP. 5. Artykuły będące przedmiotem dostawy będą wyprodukowane, przechowywane i dostarczane z zachowaniem wymogów wynikających z ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U. z 2019r., poz. 1252 ze zm.) w zakresie spełnienia koniecznych wymagań higieniczno-sanitarnych w procesie produkcji i obrocie żywnością. 6. Artykuły będące przedmiotem zamówienia będą dostarczane Zamawiającemu w opakowaniach zabezpieczających jakość handlową i zdrowotną dostarczonych towarów i odpowiadających warunkom transportu, odbioru i przechowywania, specjalistycznym transportem Wykonawcy, zgodnie z obowiązującymi wymogami GMP oraz systemu HACCP i przekazane osobom upoważnionym 7. Artykuły dostarczane w oryginalnych opakowaniach, będą posiadały na opakowaniu oznaczenia fabryczne tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę produkcji, termin przydatności do spożycia lub termin minimalnej trwałości, nazwę i adres producenta, kraj pochodzenia oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego. 8. Wykonawca dostarczy towar transportem przystosowanym do przewozu żywności, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Wykonawca zobowiązany jest należycie zabezpieczyć towar na czas przewozu i ponosi odpowiedzialność za braki i wady powstałe w czasie transportu. Podane ilości w formularzach asortymentowo-cenowych (załączniki od 2.1 – 2.5) są ilościami szacunkowymi i mogą ulec zmianie w trakcie realizacji zamówienia. 9. Zakres zamówienia może być zmniejszony odpowiednio do rzeczywistych potrzeb Zamawiającego (maksymalnie o 20 %), a Wykonawcy nie przysługuje roszczenie o dokonanie zamówień. Zmiany w zakresie procentu (ilości) zakupu przedmiotu zamówienia nie mają wpływu na cenę jednostkową przedmiotu zamówienia i nie wymagają podpisania aneksu do umowy. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia. 10. Wykonawca będzie zobowiązany do rozładunku i wniesienia dostarczonego towaru w miejsce wyznaczone przez pracownika Zamawiającego. Pracownik w chwili odbioru zobowiązany będzie do zweryfikowania, czy dostawa pod względem ilościowym i jakościowym jest zgodna z załączonymi dokumentami. Weryfikacja obejmuje przeliczenie ilości opakowań zbiorczych i ustalenie ich stanu, a w razie uszkodzenia opakowania zbiorczego sprawdzenie stanu jego zawartości. |
| Cpv glowny przedmiot | 15800000-6 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 |
| Data rozpoczecia | 2021-01-01T00:00:00+01:00 |
| Data zakonczenia | 2021-12-31T00:00:00+01:00 |
| Informacje na temat katalogow | Zamówienie należy wykonać w terminie: a) termin rozpoczęcia: 01.01.2021r. b) termin zakończenia: do 31.12.2021r. lub do wyczerpania kwoty umowy. |
| Okreslenie warunkow | Zamawiający nie określił warunku w tym zakresie. |
| Sytuacja finansowa okreslenie warunkow | Zamawiający nie określił warunku w tym zakresie. |
| Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow | Zamawiający nie określił warunku w tym zakresie. |
| Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 |
| Wykaz dokumentow zaswiadczen | Nie dotyczy. |
| Zakresie warunkow udzialu | Nie dotyczy. |
| Zakresie kryteriow selekcji | Nie dotyczy. |
| Wykaz potwierdzenie okolicznosci | Nie dotyczy. |
| Inne dokumenty niewymienione | 1. Oferta przetargowa (w oryginale) zał. nr 1.1 - 1.5 do SIWZ. 2. Formularz asortymentowo-cenowy (w oryginale) zał. nr 2.1 - 2.5 do SIWZ. 3. Pełnomocnictwo (w oryginale) do reprezentowania wykonawców ubiegających się wspólnie (konsorcja, spółki cywilne) o przedmiotowe zamówienie, określające zakres udzielonego pełnomocnictwa (pełnomocnik winien być powołany przez wszystkich wykonawców ubiegających się wspólnie o zamówienie). 4. Upoważnienie (pełnomocnictwo) (w oryginale bądź potwierdzonej notarialnie za zgodność (z oryginałem kopii) do podpisania oferty, dołączone do oferty, o ile nie wynika ono z dokumentów rejestrowych wykonawcy. 5. Oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej (w oryginale), w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy Pzp. 6. Oświadczenie wykonawcy dotyczące wypełnienia obowiązków informacyjnych przewidzianych w art. 13 lub art. 14 RODO (na formularzu Oferty) |
| Wadium | Nie dotyczy. |
| Przewiduje udzielenie zaliczek | Nie dotyczy. |
| Zlozenie katalogow elektronicznych informacje dodatkowe | Nie dotyczy. |
| Zastosowanie procedury pzp | 1 |
| IV 3 1 minimalne wymagania | Nie dotyczy. |
| IV 3 2 opis potrzeb | Nie dotyczy. |
| IV 3 3 ElementyOpisu | Nie dotyczy. |
| Zmiana umowy | 1 |
| Zmiana umowy tekst | 1. Istotne postanowienia umowy zawarte są we wzorze umowy, stanowiącym Załącznik nr 6 do SIWZ. 2. Zamawiający przewiduje możliwość zmiany postanowień zwartej umowy na warunkach określonych w § 6 wzoru umowy, stanowiącym Załącznik nr 6 do SIWZ. |
| IV 6 1 sposob udostepniania | Nie dotyczy. |
| IV 6 1 srodki ochrony | Nie dotyczy. |
| IV 4 4 data | 2020-11-27T00:00:00+01:00 |
| IV 4 4 godzina | 08:00 |
| IV 4 4 jezyki | język polski |
| IV 4 5 okres | 30 |
| IV 6 6 | Nie dotyczy. |
Attchment
| Zalacznik czesc nr | 1 |
| Zalacznik nazwa | Różne produkty spożywcze. |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15800000-6 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik data rozpoczecia | 2021-01-01T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik data zakonczenia | 2021-12-31T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik informacje dodatkowe | Zamówienie należy wykonać w terminie: a. termin rozpoczęcia: 01.01.2021r., b. termin zakończenia: do 31.12.2021r. lub do wyczerpania kwoty umowy. |
| Zalacznik krotki opis | Przedmiotem zamówienia jest dostawa różnych artykułów spożywczych: owoców i warzyw konserwowych, artykułów sypkich, olejów roślinnych, przypraw, wody mineralnej i wyrobów czekoladowych. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla Części 1 zawarty jest w Załączniku nr 2.1 do SIWZ. |
| Zalacznik czesc nr | 2 |
| Zalacznik nazwa | Mięso, ryby mrożone. |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15110000-2 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik data rozpoczecia | 2021-01-01T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik data zakonczenia | 2021-12-31T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik informacje dodatkowe | Zamówienie należy wykonać w terminie: a. termin rozpoczęcia: 01.01.2021 r. b. termin zakończenia: do 31.12.2021 r. lub do wyczerpania kwoty umowy. |
| Zalacznik krotki opis | Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa, ryb mrożonych. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla Części 2 zawarty jest w Załączniku nr 2.2 do SIWZ. |
| Zalacznik czesc nr | 3 |
| Zalacznik nazwa | Nabiał i jaja. |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15500000-3 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik data rozpoczecia | 2021-01-01T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik data zakonczenia | 2021-12-31T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik informacje dodatkowe | Zamówienie należy wykonać w terminie: a. termin rozpoczęcia: 01.01.2021r. b. termin zakończenia: do 31.12.2021r. lub do wyczerpania kwoty umowy. |
| Zalacznik krotki opis | Przedmiotem zamówienia jest dostawa nabiału i jaj. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla Części 3 zawarty jest w Załączniku nr 2.3 do SIWZ. |
| Zalacznik czesc nr | 4 |
| Zalacznik nazwa | Warzywa i owoce, świeże i mrożone. |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15300000-1 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik data rozpoczecia | 2021-01-01T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik data zakonczenia | 2021-12-31T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik informacje dodatkowe | Zamówienie należy wykonać w terminie: a. termin rozpoczęcia: 01.01.2021r. b. termin zakończenia: do 31.12.2021r. lub do wyczerpania kwoty umowy. |
| Zalacznik krotki opis | Przedmiotem zamówienia jest dostawa warzyw i owoców, świeżych i mrożonych. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla Części 4 zawarty jest w Załączniku nr 2.4 do SIWZ. |
| Zalacznik czesc nr | 5 |
| Zalacznik nazwa | Pieczywo. |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15811000-6 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik data rozpoczecia | 2021-01-01T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik data zakonczenia | 2021-12-31T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik informacje dodatkowe | Zamówienie należy wykonać w terminie: a. termin rozpoczęcia: 01.01.2021r. b. termin zakończenia: do 31.12.2021r. lub do wyczerpania kwoty umowy. |
| Zalacznik krotki opis | Przedmiotem zamówienia jest dostawa pieczywa. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla Części 5 zawarty jest w Załączniku nr 2.5 do SIWZ. |
Criterion
| Kryteria | Cena oferty brutto |
| Znaczenie | 100,00 |