Dostawa artykułów żywnościowych do Domu Pomocy Społecznej"Przystań" w Katowicach w podziale na 9 części od I - XII 2021

Publication date 2020-11-17
End date 2020-11-26 00:00:00
Instytucja Dom Pomocy Społecznej "Przystań" w Katowicach
Miejscowość Katowice
Województwo śląskie
Branża
  • Produkty mleczarskie,
  • Różne produkty spożywcze,
  • Pieczywo,
  • Produkty głęboko mrożone,
  • Sprzęt radiowy, telewizyjny, komunikacyjny, telekomunikacyjny i podobny

Szczegóły

Numer ogłoszenia 611119-N-2020
Document type ZP-400
Cpv code 158000006, 158110006, 155000003, 151100002, 151120006, 31425003, 158960005, 152200006, 32000003
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

1)Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa żywności w okresie od 01.01.2021r do 31.12.2021 roku, z podziałem na 9 części.
2)Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia ujęty został w formularzu cenowym na poszczególne zadanie stanowiącym integralną część SIWZ (patrz załączniki nr 5a, 5b, 5c, 5d, 5e, 5f, 5g, 5h, 5i do SIWZ).
3)Zaproponowane w ofercie ceny na część nr 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 będą stałe przez cały okres trwania umowy
4)Realizacja przedmiotu zamówienia będzie się odbywać na podstawie bieżących zamówień magazyniera w formie pisemnej faxem lub telefonicznie.
5)Towar musi być świeży, najwyższej jakości, przewożony zgodnie z przepisami sanitarnoepidemiologicznymi, wymaganiami GMP, GHP oraz systemu HACCP. Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego stwierdzającą spełnianie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów spożywczych.
6)Wykonawca dostarczy produkt spełniający wymogi określone w SIWZ i wytworzony zgodnie z obowiązującymi przepisami w szczególności takimi jak:Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz.U. z 2018r. poz. 1541 ze zm.),Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015r. poz. 29 z późn. zm.),
7)Mięso, wędliny i drób muszą być świeże, bez nalotu i zapachu świadczącego o nieświeżości, schłodzone (nie mrożone), z początkowym terminem przydatności do spożycia, a waga jego po zważeniu u Zamawiającego musi odpowiadać wadze na fakturze. Zamawiający nie uwzględnia ubytku, który powstanie podczas transportu w postaci wody. Mięso winno być ze świeżego rozbioru, bez konserwantów, w stanie pozwalającym na zamrożenie. Wędliny muszą być świeże, wysokiej jakości pod względem właściwości organoleptycznych – świeży wygląd, smak, zapach – jak i odżywczych, w początkowym terminie przydatności do spożycia przewidzianego dla danej wędliny. Na mięso, wędliny i drób przy każdej dostawie ma być dostarczony Handlowy Dokument Identyfikacyjny (HDI).
8)Produkty mleczarskie muszą być dostarczane w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach zawierających oznaczenia fabryczne tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, termin przydatności do spożycia, nazwę i adres producenta, temperaturę przechowywania, % tłuszczu.. Mleko musi być cieczą jednorodną, o barwie białej z kremowym odcieniem, bez postoju śmietanki, o zapachu świeżym i naturalnym, bez obcych smaków i zapachów. Do zamawiającego towar musi być dostarczony w początkowym terminie przydatności do spożycia.
9)Dostarczane warzywa i owoce muszą być świeże, soczyste, odpowiednio dojrzałe, bez objawów gnicia lub zepsucia, czyste, bez szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, bez uszkodzeń mechanicznych. Bulwy ziemniaków nie mogą być zzieleniałe, nadmarznięte, z pustymi miejscami w środku, porośnięte kiełkami. Ziemniaki po ugotowaniu muszą mieć dobry smak i delikatnie rozsypywać się. Ziemniaki muszą być opakowane w worki siatkowe do 30 kg.
10)Dostarczane jaja muszą być świeże, bez obcych zapachów i pełnowartościowe. Termin minimalnej trwałości do spożycia: 21 dni od daty dostawy. Skorupki nie mogą być brudne, zbite lub popękane. Jaja muszą być pakowane w wytłaczanki po 30 szt. Na jaja przy każdej dostawie ma być dostarczony Handlowy Dokument Identyfikacyjny (HDI).
11)Produkty spożywcze muszą być dostarczane w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach zawierających oznaczenia fabryczne tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, termin przydatności do spożycia, nazwę i adres producenta. Termin przydatności do spożycia dostarczanych artykułów spożywczych, których obowiązują terminy przydatności, powinny być nie krótsze niż 1 /2 okresu przydatności podanego na opakowaniu (dot. części nr 3).
12)Pieczywo musi być świeże, dobrze wyrośnięte i wypieczone, nie pokruszone, nie pogniecione, o skórce gładkiej ściśle połączonej z miękiszem.
13)Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawierają załączniki nr 5a, 5b, 5c, 5d, 5e, 5f, 5g, 5h, 5i do SIWZ. W SIWZ i załącznikach tych zostały określone standardy jakościowe odnoszące się do wszystkich istotnych cech przedmiotu zamówienia. Przedmiot zamówienia jest powszechnie dostępny, oferowany przez wiele podmiotów na rynku.

Dodatkowe informacje

GuidZP400 253aa54a-62a4-48bf-ac99-09fccb15c306
Biuletyn 611119-N-2020
Zamawiajacy nazwa Dom Pomocy Społecznej "Przystań" w Katowicach
Regon 87304700000000
Zamawiajacy adres ulica ul. Adamskiego
Zamawiajacy adres numer domu 22
Zamawiajacy miejscowosc Katowice
Zamawiajacy kod pocztowy 40-069
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo śląskie
Zamawiajacy telefon 322 513 919,25,
Zamawiajacy fax 322 513 919,25
Zamawiajacy email administracja@domprzystan.org.pl,
Adres strony url www.biuletyn.abip.pl/dpsprzystan/
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Czy przeprowadza centralny zamawiajacy 1
Rodzaj zamawiajacego 9
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja 1
Zamieszczona bedzie specyfikacja www.biuletyn.abip.pl/dpsprzystan/
Nazwa nadana zamowieniu Dostawa artykułów żywnościowych do Domu Pomocy Społecznej"Przystań" w Katowicach w podziale na 9 części od I - XII 2021
Numer referencyjny DAG.261.2.3.2020
Rodzaj zamowienia 1
Czy podzielone na czesci 1
Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy 9
Okreslenie przedmiotu 1)Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa żywności w okresie od 01.01.2021r do 31.12.2021 roku, z podziałem na 9 części. 2)Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia ujęty został w formularzu cenowym na poszczególne zadanie stanowiącym integralną część SIWZ (patrz załączniki nr 5a, 5b, 5c, 5d, 5e, 5f, 5g, 5h, 5i do SIWZ). 3)Zaproponowane w ofercie ceny na część nr 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 będą stałe przez cały okres trwania umowy 4)Realizacja przedmiotu zamówienia będzie się odbywać na podstawie bieżących zamówień magazyniera w formie pisemnej faxem lub telefonicznie. 5)Towar musi być świeży, najwyższej jakości, przewożony zgodnie z przepisami sanitarnoepidemiologicznymi, wymaganiami GMP, GHP oraz systemu HACCP. Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego stwierdzającą spełnianie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów spożywczych. 6)Wykonawca dostarczy produkt spełniający wymogi określone w SIWZ i wytworzony zgodnie z obowiązującymi przepisami w szczególności takimi jak:Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz.U. z 2018r. poz. 1541 ze zm.),Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015r. poz. 29 z późn. zm.), 7)Mięso, wędliny i drób muszą być świeże, bez nalotu i zapachu świadczącego o nieświeżości, schłodzone (nie mrożone), z początkowym terminem przydatności do spożycia, a waga jego po zważeniu u Zamawiającego musi odpowiadać wadze na fakturze. Zamawiający nie uwzględnia ubytku, który powstanie podczas transportu w postaci wody. Mięso winno być ze świeżego rozbioru, bez konserwantów, w stanie pozwalającym na zamrożenie. Wędliny muszą być świeże, wysokiej jakości pod względem właściwości organoleptycznych – świeży wygląd, smak, zapach – jak i odżywczych, w początkowym terminie przydatności do spożycia przewidzianego dla danej wędliny. Na mięso, wędliny i drób przy każdej dostawie ma być dostarczony Handlowy Dokument Identyfikacyjny (HDI). 8)Produkty mleczarskie muszą być dostarczane w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach zawierających oznaczenia fabryczne tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, termin przydatności do spożycia, nazwę i adres producenta, temperaturę przechowywania, % tłuszczu.. Mleko musi być cieczą jednorodną, o barwie białej z kremowym odcieniem, bez postoju śmietanki, o zapachu świeżym i naturalnym, bez obcych smaków i zapachów. Do zamawiającego towar musi być dostarczony w początkowym terminie przydatności do spożycia. 9)Dostarczane warzywa i owoce muszą być świeże, soczyste, odpowiednio dojrzałe, bez objawów gnicia lub zepsucia, czyste, bez szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, bez uszkodzeń mechanicznych. Bulwy ziemniaków nie mogą być zzieleniałe, nadmarznięte, z pustymi miejscami w środku, porośnięte kiełkami. Ziemniaki po ugotowaniu muszą mieć dobry smak i delikatnie rozsypywać się. Ziemniaki muszą być opakowane w worki siatkowe do 30 kg. 10)Dostarczane jaja muszą być świeże, bez obcych zapachów i pełnowartościowe. Termin minimalnej trwałości do spożycia: 21 dni od daty dostawy. Skorupki nie mogą być brudne, zbite lub popękane. Jaja muszą być pakowane w wytłaczanki po 30 szt. Na jaja przy każdej dostawie ma być dostarczony Handlowy Dokument Identyfikacyjny (HDI). 11)Produkty spożywcze muszą być dostarczane w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach zawierających oznaczenia fabryczne tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, termin przydatności do spożycia, nazwę i adres producenta. Termin przydatności do spożycia dostarczanych artykułów spożywczych, których obowiązują terminy przydatności, powinny być nie krótsze niż 1 /2 okresu przydatności podanego na opakowaniu (dot. części nr 3). 12)Pieczywo musi być świeże, dobrze wyrośnięte i wypieczone, nie pokruszone, nie pogniecione, o skórce gładkiej ściśle połączonej z miękiszem. 13)Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawierają załączniki nr 5a, 5b, 5c, 5d, 5e, 5f, 5g, 5h, 5i do SIWZ. W SIWZ i załącznikach tych zostały określone standardy jakościowe odnoszące się do wszystkich istotnych cech przedmiotu zamówienia. Przedmiot zamówienia jest powszechnie dostępny, oferowany przez wiele podmiotów na rynku.
Cpv glowny przedmiot 15800000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Data rozpoczecia 2021-01-01T00:00:00+01:00
Data zakonczenia 2021-12-31T00:00:00+01:00
Okreslenie warunkow Zamawiający nie precyzuje w powyższym zakresie żadnych wymagań, których spełnienie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow Zamawiający nie precyzuje w powyższym zakresie żadnych wymagań, których spełnienie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow Zamawiający nie precyzuje w powyższym zakresie żadnych wymagań, których spełnienie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny.
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie 1
Art 24 ust 5 pkt 1 1
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Wykaz dokumentow zaswiadczen Odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji,w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art.24 ust.5 pkt 1 ustawy PZP Oświadczenie wykonawcy o przynależności lub braku przynależności do do tej samej grupy kapitałowej z innymi Wykonawcami składającymi oferty w danym postępowaniu, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy. Wykonawca składa oświadczenie w terminie 3 dni od dnia przekazania informacji tj. zamieszczenia na stronie internetowej zamawiającego informacji z otwarcia ofert, o której mowa w art.86 ust. 5 PZP. Wraz ze złożeniem oświadczenia, Wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innymi wykonawcami nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia.
Zastosowanie procedury pzp 1
Zmiana umowy 1
Zmiana umowy tekst Strony dopuszczają możliwość zmiany cen w przypadku zmiany stawki podatku VAT wprowadzonych właściwymi przepisami. Wzrost cen wymaga formy pisemnej w postaci aneksu do umowy.
IV 4 4 data 2020-11-26T00:00:00+01:00
IV 4 4 godzina 09:00
IV 4 5 okres 30

Attchment

Zalacznik czesc nr 1
Zalacznik nazwa Pieczywo i wyroby cukiernicze
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15811000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2021-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Przedmiotem zamówienia jest dostawa pieczywa i wyrobów cukierniczych na potrzeby Domu Pomocy Społęcznej "Przystań" w Katowicach. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku nr 2 a do SIWZ
  
Zalacznik czesc nr 2
Zalacznik nazwa PRODUKTY MLECZARSKIE
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15500000-3
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2021-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów mleczarskich na potrzeby Domu Pomocy Społęcznej "Przystań" w Katowicach. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku nr 2b do SIWZ
  
Zalacznik czesc nr 3
Zalacznik nazwa ARTYKUŁY SPOŻYWCZE
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15800000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2021-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Domu Pomocy Społęcznej "Przystań" w Katowicach. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku nr 2c do SIWZ
  
Zalacznik czesc nr 4
Zalacznik nazwa MIĘSO, WĘDLINY
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15110000-2
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2021-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa i wędlin na potrzeby Domu Pomocy Społęcznej "Przystań" w Katowicach. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku nr 2 d do SIWZ
  
Zalacznik czesc nr 5
Zalacznik nazwa MIĘSO DROBIOWE
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15112000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2021-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa drobiowego na potrzeby Domu Pomocy Społęcznej "Przystań" w Katowicach. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku nr 2 e do SIWZ
  
Zalacznik czesc nr 6
Zalacznik nazwa JAJA
Zalacznik cpv glowny przedmiot 03142500-3
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2021-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Przedmiotem zamówienia jest dostawa jaj na potrzeby Domu Pomocy Społęcznej "Przystań" w Katowicach. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku nr 2 f do SIWZ
  
Zalacznik czesc nr 7
Zalacznik nazwa MROŻONE WARZYWA, OWOCE I PRODUKTY MĄCZNE
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15896000-5
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2021-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Przedmiotem zamówienia jest dostawa mrożonych warzyw, owoców i produktów mącznych na potrzeby Domu Pomocy Społęcznej "Przystań" w Katowicach. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku nr 2 g do SIWZ
  
Zalacznik czesc nr 8
Zalacznik nazwa RYBY I PRZETWORY RYBNE
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15220000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2021-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Przedmiotem zamówienia jest dostawa ryb i przetworów rybnych na potrzeby Domu Pomocy Społęcznej "Przystań" w Katowicach. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku nr 2 h do SIWZ
  
Zalacznik czesc nr 9
Zalacznik nazwa WARZYWA I OWOCE
Zalacznik cpv glowny przedmiot 03200000-3
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2021-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Przedmiotem zamówienia jest dostawa warzyw i owoców na potrzeby Domu Pomocy Społęcznej "Przystań" w Katowicach. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku nr 2 i do SIWZ
  

Criterion

Kryteria Cena oferty
Znaczenie 100,00
  

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)