Sukcesywne dostawy w 2021r. , do Domu Pomocy Społecznej w Mnichowie, artykułów ogólnospożywczych (tj. artykułów spożywczych, artykułów mleczarskich, pieczywa, artykułów ciastkarskich i ciast, mięsa i wędlin, artykułów rybnych, jaj kurzych, mrożonek),wraz z dowozem i wniesieniem, w układzie zadaniowym (zadanie Nr 1 – Nr 8).

Publication date 2020-11-19
End date 2020-11-27 00:00:00
Instytucja Dom Pomocy Społecznej w Mnichowie
Miejscowość Jędrzejów
Województwo świętokrzyskie
Branża
  • Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

Szczegóły

Numer ogłoszenia 612735-N-2020
Document type ZP-400
Cpv code 150000008
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zamówienia są :
Sukcesywne dostawy w 2021r. , do Domu Pomocy Społecznej w Mnichowie,
artykułów ogólnospożywczych (tj. artykułów spożywczych, artykułów
mleczarskich, pieczywa, artykułów ciastkarskich i ciast, mięsa i wędlin, artykułów
rybnych, jaj kurzych, mrożonek),wraz z dowozem i wniesieniem, w układzie
zadaniowym (zadanie Nr 1 – Nr 8).
Główny Kod CPV : 15000000- 8 – Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne.



Przedmiot zamówienia dotyczy artykułów ogólnospożywczych, o standardach jakościowych
które Zamawiający odniósł do istotnych cech przedmiotu zamówienia, i jako dane
identyfikacyjne artykułów (asortymentów) dostaw, zamieścił w formularzach cenowych
(załączniki Nr 2-9), dla poszczególnych zadań. Są to artykuły znormalizowane, które
muszą spełniać wymogi polskich norm, wymogi określone przepisami prawa polskiego,
prawa żywnościowego i prawa unii europejskiej, spełniać wymogi norm przyjętych
w odbiorze konsumenckim, wymogi zasad GMP/GHP,GAP, systemu HACCP).
Dokładne nazwy artykułów (asortymentów) przedmiotu zamówienia, ich dane
identyfikacyjne, przewidywane ilości dostaw – Zamawiający określił w treści
poszczególnych załączników Nr 2 – Nr 9 do SIWZ (formularzach cenowych).
Zastosowanie przez Zamawiającego preferencji opisujących wymagania odnoszące
się do standardów jakościowych, podyktowane jest zapewnieniem w odniesieniu do
artykułów ogólnospożywczych, ich wysokiej jakości (I klasy).
Maksymalne ilości artykułów (asortymentów) przedmiotu zamówienia,
Zamawiający określił działając z należytą starannością) w formularzach cenowych (Zał.
Nr 2 – 9 do SIWZ). Zamawiający zastrzega sobie prawo do dostosowania tych ilości
do swoich potrzeb (z uwzględnieniem konsekwencji rachunkowych w wynagrodzeniu
umownym – do max. jego wartości wynikającej z umowy), bez prawa do roszczeń
z tego tytułu przez Wykonawcę.
Terminy sukcesywnych dostaw przedmiotu zamówienia, ilość i rodzaj artykułów
(asortymentów) przedmiotu zamówienia w dostawie, uzależnione będą od potrzeb
Zamawiającego.
Miejsce realizacji dostaw (Odbiorca) : Dom Pomocy Społecznej w Mnichowie, Mnichów
135, 28 – 300 Jędrzejów, woj. świętokrzyskie
Zamawiający wymaga aby :
- dostawy wykonywane były transportem samochodowym Wykonawcy (na jego koszt),
spełniającym wymogi przepisów dotyczących transportu żywności,
- dostawy po dowiezieniu do Domu Pomocy Społecznej w Mnichowie, Mnichów 135,
28-300 Jędrzejów, woj. świętokrzyskie, zostały niezwłocznie wniesione przez Wykonawcę
(na jego koszt) do pomieszczenia wskazanego przez Zamawiającego,
- terminy dostaw spełniały wymogi zapisów pkt.3.4 SIWZ.
- etykiety artykułów (asortymentów) dostaw, uwzględniały wymogi zapisów pkt.3.3 SIWZ,
- ceny określone w ofercie Wykonawcy, uwzględniały wszystkie koszty i składniki jakie należy
zapłacić za przedmiot zamówienia, oraz żeby uwzględniały w/w wymogi Zamawiającego,
Ponadto :
- Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność odszkodowawczą wg zasad określonych
kodeksem cywilnym, oraz postanowieniami zawartymi w treści postanowień umowy,
- Wykonawca jest odpowiedzialny za całokształt, w tym za przebieg oraz terminowe
wykonanie zamówienia do czasu wygaśnięcia zobowiązań Wykonawcy wobec
Zamawiającego.
- Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań umowy, rozumiana jako
staranność profesjonalisty w działalności objętej przedmiotem niniejszego zamówienia
- Ustalenia i decyzje dotyczące wykonywania zamówienia uzgadniane będą przez
zamawiającego z ustanowionym przedstawicielem wykonawcy.
- Wykonawca określi telefony kontaktowe i numery faksów oraz dokona innych ustaleń
niezbędnych dla sprawnego i terminowego wykonania zamówienia.
- Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę
(w tym również podwykonawców) podczas wykonywania przedmiotu zamówienia
Przedmiot zamówienia podzielony jest na następujące zadania (części) :
a) zadanie Nr 1 – dostawy artykułów spożywczych zgodnie z formularzem cenowym
stanowiącym Zał. Nr 2 do SIWZ. Dostawy dotyczą artykułów :
- produkty przemiału ziarna (CPV 15610000-7) : kasze, płatki, ryż, mąka pszenna.
- skrobia i produkty skrobiowe (CPV 15620000-0) : mąka ziemniaczana.
- olej roślinny (CPV 154 11100-3) : olej jadalny uniwersalny.
- oliwa z oliwek (CPV 15411110-6) : oliwa z oliwek.
- pasztet (CPV 15131310-1) : pasztet drobiowy.
- owoce, warzywa i podobne produkty (CPV 15300000-1) : dżemy, powidła, warzywa
przetworzone, soki, owoce suszone (śliwki), groch łuskany (połówki), fasola „Jaś”.
- cukier i produkty pokrewne (CPV 15830000-5) : cukier biały, cukier waniliowy, cukier
puder, miód, syrop cukrowy.
- makaron niegotowany (CPV 15851100-9) : makarony.
- kawa, herbata i podobne produkty (CPV 15860000-4) : kawa zbożowa, herbata.
- przyprawy i przyprawy korzenne (CPV 15870000-7) : sól, cynamon, czosnek
granulowany, gałka muszkatałowa, zioła prowansalskie (mieszanka), przyprawa
warzywna do potraw, lubczyk suszony, pieprz, kwasek cytrynowy, aromaty do ciast,
ocet, ketchup,majonez, musztarda, pieprz czarny, przyprawy ziołowe.
- produkty dietetyczne (CPV 15882000-4) : chrupki kukurydziane bezglutenowe
(naturalne i smakowe), kaszki ryżowo-owocowe (bezmleczne), kaszki mleczno-ryżowe
z owocami, kaszka mleczno-wielozbożowa wieloowocowa, produkty niskobiałkowe PKL,
markizy z nadzieniem
- różne produkty spożywcze i produkty suszone (CPV 15890000-3) : galaretki, kisiel,
budyń, drożdże, proszek do pieczenia, aromaty, bułka tarta, barszcz biały, przyprawa do
zup, kostki rosołowe, grzyby suszone.
- kakao, czekolada i wyroby cukiernicze (CPV 15840000-8) : kakao, biszkopty,
ciastka kruche, paluszki słone (smakowe), cukierki, czekolada, wafelki, herbatniki w
czekoladzie.
- owoce tropikalne (CPV 03222110 -7) : banany, kiwi.
- owoce cytrusowe (CPV 03222200 – 5) : cytryny, mandarynki.
- owoce pestkowe (CPV 03222330 – 5) : nektarynki, arbuzy, winogrona.
Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 2 (formularzu
cenowym zadania Nr 1).
b) zadanie Nr 2 – dostawy artykułów mleczarskich zgodnie z formularzem cenowym
stanowiącym Zał. Nr 3 do SIWZ. Dostawy dotyczą artykułów :
- śmietana (CPV 15512000-0) : śmietany 18%,
- mleko w proszku (CPV 15511700-0) : mleko w proszku,
- masło (CPV 15530000-2) : masła świeżego,
- margaryna (CPV 15431100-9) : margaryny do smarowania, mixu tłuszczowego,
- jogurt bez dodatków substancji smakowych (CPV 15551310-1) : jogurtów
naturalnych,
- jogurt z dodatkiem substancji smakowych (CPV 15551320-4) : jogurtów owocowych,
deserów,
- klasyfikowane produkty mleczarskie (CPV 15550000-8) : kefiru,
- maślanka (CPV 15551500-0) : maślanki,
- pasty serowe do smarowania (CPV 15545000-0) : serków homogenizowanych
waniliowych, serka wiejskiego i serów topionych,
- ser twardy (CPV 15544000-3) : sera twardego gouda i edamskiego,
- ser twarogowy (CPV 15542100-0) : twarogu półtłustego.
Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 3 (formularzu
cenowym zadania Nr 2).
c) zadanie Nr 3 – dostawy pieczywa zgodnie z formularzem cenowym stanowiącym
Zał. Nr 4 do SIWZ. Dostawy dotyczą artykułów :
- chleb (CPV 15811100-7) : chleba zwykłego, chleba graham, chleba słonecznikowego,
- bułeczki (CPV 15811400-0) : bułeczki pszenne, bułeczki graham.
Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 4 (formularzu
cenowym zadania Nr 3).
d) zadanie Nr 4 – dostawy artykułów ciastkarskich i ciast zgodnie z formularzem
cenowym stanowiącym Zał. Nr 5 do SIWZ. Dostawy dotyczą artykułów :
- wyroby ciastkarskie (CPV 15812100-4) : pączków,
- ciasta (CPV 15812200-5) : ciast drożdżowych z makiem, ciast drożdżowych z serem,
strucli makowej, babki piaskowej, piernika z powidłami.
Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 5 (formularzu
cenowym zadania Nr 4).
e) zadanie Nr 5 – dostawy mięsa i wędlin zgodnie z formularzem cenowym
stanowiącym Zał. Nr 6 do SIWZ. Dostawy dotyczą artykułów :
- drób (CPV 15112000-6) : kurczaka świeżego, filetów świeżych z kurczaka, korpusów
mrożonych z kurczaka, udek świeżych z kurczaka,świeżego mięsa gulaszowego
z kurczaka
- podroby (CPV 15114000-0) : świeżych wątróbek i żołądków z kurczaka,
- wieprzowina (CPV 15113000-3) : świeżej słoniny, świeżej łopatki wieprzowej bez kości,
świeżego schabu bez kości, świeżej karkówki bez kości ,
- mięso wołowe (CPV 15111000-9) : świeżej łopatki wołowej bez kości,
- wędliny drobiowe (CPV 15131135-0) : pasztetu drobiowego, parówki drobiowej
(cienkiej), batonu drobiowego, polędwicy drobiowej, baleronu z indyka,
- produkty wieprzowe (CPV 15131400-9) : kiełbasy : krakowskiej, szynkowej,
toruńskiej, wiejskiej, zwyczajnej, pieczeni rzymskiej, pieczeni tyrolskiej, szynki wiejskiej,
kaszani, kiszki pasztetowej, salcesonu wiejskiego, boczku wędzonego.
Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 6 (formularzu
cenowym zadania Nr 5).
f) zadanie Nr 6 – dostawy artykułów rybnych zgodnie z formularzem cenowym
stanowiącym Zał. Nr 7 do SIWZ. Dostawy dotyczą artykułów :
- ryby przetworzone i konserwowane (CPV 15200000-0) : filetów, płatów mrożonych
z : morszczuka, mintaja, makreli wędzonej, śledzi solonych Matjas (filety), śledzi w oleju
(filety), konserw rybnych : paprykarz szczeciński, śledź w pomidorach, filet z makreli
w oleju, filet z makreli w pomidorach.
Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 7 (formularzu
cenowym zadania Nr 6).
g) zadanie Nr 7 – dostawy jaj zgodnie z formularzem cenowym
stanowiącym Zał. Nr 8 do SIWZ. Dostawy dotyczą artykułów :
- jaja (CPV 03142500-3) : jaj kurzych.
Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 8 (formularzu
cenowym zadania Nr 7).
h) zadanie Nr 8 – dostawy mrożonek zgodnie z formularzem cenowym
stanowiącym Zał. Nr 9 do SIWZ. Dostawy dotyczą artykułów :
- warzywa mrożone (CPV 15331100-8) : mieszanki warzywnej, marchwi kostka, marchwi
z groszkiem, kalafiora, fasolki szparagowej,
- owoce przetworzone (CPV 15332100-5) : mieszanki kompotowej mrożonej, truskawek
mrożonych.
Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 9 (formularzu
cenowym zadania Nr 8).

Dodatkowe informacje

GuidZP400 ec7fc93a-4fc4-4325-9347-51eb79481beb
Biuletyn 612735-N-2020
Zamawiajacy nazwa Dom Pomocy Społecznej w Mnichowie
Regon 29116843200000
Zamawiajacy adres ulica Mnichów
Zamawiajacy adres numer domu 135
Zamawiajacy miejscowosc Jędrzejów
Zamawiajacy kod pocztowy 28-300
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo świętokrzyskie
Zamawiajacy telefon 41 38-73-512
Zamawiajacy fax 41 38-73-512
Zamawiajacy email dpsmnichow@gmail.com
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 8
Rodzaj zamawiajacego inny jednostka organizacyjna samorządu terytorialnego (Powiatu Jędrzejowskiego)
Zamieszczona bedzie specyfikacja www.powiatjedrzejow.pl (-jednostki organiz. powiatu, -dom pomocy społ., -zamówienia publiczne, -dostawy)
Nazwa nadana zamowieniu Sukcesywne dostawy w 2021r. , do Domu Pomocy Społecznej w Mnichowie, artykułów ogólnospożywczych (tj. artykułów spożywczych, artykułów mleczarskich, pieczywa, artykułów ciastkarskich i ciast, mięsa i wędlin, artykułów rybnych, jaj kurzych, mrożonek),wraz z dowozem i wniesieniem, w układzie zadaniowym (zadanie Nr 1 – Nr 8).
Numer referencyjny DPS III.263.3.2020
Rodzaj zamowienia 1
Czy podzielone na czesci 1
Okreslenie przedmiotu Przedmiotem zamówienia są : Sukcesywne dostawy w 2021r. , do Domu Pomocy Społecznej w Mnichowie, artykułów ogólnospożywczych (tj. artykułów spożywczych, artykułów mleczarskich, pieczywa, artykułów ciastkarskich i ciast, mięsa i wędlin, artykułów rybnych, jaj kurzych, mrożonek),wraz z dowozem i wniesieniem, w układzie zadaniowym (zadanie Nr 1 – Nr 8). Główny Kod CPV : 15000000- 8 – Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne. Przedmiot zamówienia dotyczy artykułów ogólnospożywczych, o standardach jakościowych które Zamawiający odniósł do istotnych cech przedmiotu zamówienia, i jako dane identyfikacyjne artykułów (asortymentów) dostaw, zamieścił w formularzach cenowych (załączniki Nr 2-9), dla poszczególnych zadań. Są to artykuły znormalizowane, które muszą spełniać wymogi polskich norm, wymogi określone przepisami prawa polskiego, prawa żywnościowego i prawa unii europejskiej, spełniać wymogi norm przyjętych w odbiorze konsumenckim, wymogi zasad GMP/GHP,GAP, systemu HACCP). Dokładne nazwy artykułów (asortymentów) przedmiotu zamówienia, ich dane identyfikacyjne, przewidywane ilości dostaw – Zamawiający określił w treści poszczególnych załączników Nr 2 – Nr 9 do SIWZ (formularzach cenowych). Zastosowanie przez Zamawiającego preferencji opisujących wymagania odnoszące się do standardów jakościowych, podyktowane jest zapewnieniem w odniesieniu do artykułów ogólnospożywczych, ich wysokiej jakości (I klasy). Maksymalne ilości artykułów (asortymentów) przedmiotu zamówienia, Zamawiający określił działając z należytą starannością) w formularzach cenowych (Zał. Nr 2 – 9 do SIWZ). Zamawiający zastrzega sobie prawo do dostosowania tych ilości do swoich potrzeb (z uwzględnieniem konsekwencji rachunkowych w wynagrodzeniu umownym – do max. jego wartości wynikającej z umowy), bez prawa do roszczeń z tego tytułu przez Wykonawcę. Terminy sukcesywnych dostaw przedmiotu zamówienia, ilość i rodzaj artykułów (asortymentów) przedmiotu zamówienia w dostawie, uzależnione będą od potrzeb Zamawiającego. Miejsce realizacji dostaw (Odbiorca) : Dom Pomocy Społecznej w Mnichowie, Mnichów 135, 28 – 300 Jędrzejów, woj. świętokrzyskie Zamawiający wymaga aby : - dostawy wykonywane były transportem samochodowym Wykonawcy (na jego koszt), spełniającym wymogi przepisów dotyczących transportu żywności, - dostawy po dowiezieniu do Domu Pomocy Społecznej w Mnichowie, Mnichów 135, 28-300 Jędrzejów, woj. świętokrzyskie, zostały niezwłocznie wniesione przez Wykonawcę (na jego koszt) do pomieszczenia wskazanego przez Zamawiającego, - terminy dostaw spełniały wymogi zapisów pkt.3.4 SIWZ. - etykiety artykułów (asortymentów) dostaw, uwzględniały wymogi zapisów pkt.3.3 SIWZ, - ceny określone w ofercie Wykonawcy, uwzględniały wszystkie koszty i składniki jakie należy zapłacić za przedmiot zamówienia, oraz żeby uwzględniały w/w wymogi Zamawiającego, Ponadto : - Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność odszkodowawczą wg zasad określonych kodeksem cywilnym, oraz postanowieniami zawartymi w treści postanowień umowy, - Wykonawca jest odpowiedzialny za całokształt, w tym za przebieg oraz terminowe wykonanie zamówienia do czasu wygaśnięcia zobowiązań Wykonawcy wobec Zamawiającego. - Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań umowy, rozumiana jako staranność profesjonalisty w działalności objętej przedmiotem niniejszego zamówienia - Ustalenia i decyzje dotyczące wykonywania zamówienia uzgadniane będą przez zamawiającego z ustanowionym przedstawicielem wykonawcy. - Wykonawca określi telefony kontaktowe i numery faksów oraz dokona innych ustaleń niezbędnych dla sprawnego i terminowego wykonania zamówienia. - Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę (w tym również podwykonawców) podczas wykonywania przedmiotu zamówienia Przedmiot zamówienia podzielony jest na następujące zadania (części) : a) zadanie Nr 1 – dostawy artykułów spożywczych zgodnie z formularzem cenowym stanowiącym Zał. Nr 2 do SIWZ. Dostawy dotyczą artykułów : - produkty przemiału ziarna (CPV 15610000-7) : kasze, płatki, ryż, mąka pszenna. - skrobia i produkty skrobiowe (CPV 15620000-0) : mąka ziemniaczana. - olej roślinny (CPV 154 11100-3) : olej jadalny uniwersalny. - oliwa z oliwek (CPV 15411110-6) : oliwa z oliwek. - pasztet (CPV 15131310-1) : pasztet drobiowy. - owoce, warzywa i podobne produkty (CPV 15300000-1) : dżemy, powidła, warzywa przetworzone, soki, owoce suszone (śliwki), groch łuskany (połówki), fasola „Jaś”. - cukier i produkty pokrewne (CPV 15830000-5) : cukier biały, cukier waniliowy, cukier puder, miód, syrop cukrowy. - makaron niegotowany (CPV 15851100-9) : makarony. - kawa, herbata i podobne produkty (CPV 15860000-4) : kawa zbożowa, herbata. - przyprawy i przyprawy korzenne (CPV 15870000-7) : sól, cynamon, czosnek granulowany, gałka muszkatałowa, zioła prowansalskie (mieszanka), przyprawa warzywna do potraw, lubczyk suszony, pieprz, kwasek cytrynowy, aromaty do ciast, ocet, ketchup,majonez, musztarda, pieprz czarny, przyprawy ziołowe. - produkty dietetyczne (CPV 15882000-4) : chrupki kukurydziane bezglutenowe (naturalne i smakowe), kaszki ryżowo-owocowe (bezmleczne), kaszki mleczno-ryżowe z owocami, kaszka mleczno-wielozbożowa wieloowocowa, produkty niskobiałkowe PKL, markizy z nadzieniem - różne produkty spożywcze i produkty suszone (CPV 15890000-3) : galaretki, kisiel, budyń, drożdże, proszek do pieczenia, aromaty, bułka tarta, barszcz biały, przyprawa do zup, kostki rosołowe, grzyby suszone. - kakao, czekolada i wyroby cukiernicze (CPV 15840000-8) : kakao, biszkopty, ciastka kruche, paluszki słone (smakowe), cukierki, czekolada, wafelki, herbatniki w czekoladzie. - owoce tropikalne (CPV 03222110 -7) : banany, kiwi. - owoce cytrusowe (CPV 03222200 – 5) : cytryny, mandarynki. - owoce pestkowe (CPV 03222330 – 5) : nektarynki, arbuzy, winogrona. Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 2 (formularzu cenowym zadania Nr 1). b) zadanie Nr 2 – dostawy artykułów mleczarskich zgodnie z formularzem cenowym stanowiącym Zał. Nr 3 do SIWZ. Dostawy dotyczą artykułów : - śmietana (CPV 15512000-0) : śmietany 18%, - mleko w proszku (CPV 15511700-0) : mleko w proszku, - masło (CPV 15530000-2) : masła świeżego, - margaryna (CPV 15431100-9) : margaryny do smarowania, mixu tłuszczowego, - jogurt bez dodatków substancji smakowych (CPV 15551310-1) : jogurtów naturalnych, - jogurt z dodatkiem substancji smakowych (CPV 15551320-4) : jogurtów owocowych, deserów, - klasyfikowane produkty mleczarskie (CPV 15550000-8) : kefiru, - maślanka (CPV 15551500-0) : maślanki, - pasty serowe do smarowania (CPV 15545000-0) : serków homogenizowanych waniliowych, serka wiejskiego i serów topionych, - ser twardy (CPV 15544000-3) : sera twardego gouda i edamskiego, - ser twarogowy (CPV 15542100-0) : twarogu półtłustego. Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 3 (formularzu cenowym zadania Nr 2). c) zadanie Nr 3 – dostawy pieczywa zgodnie z formularzem cenowym stanowiącym Zał. Nr 4 do SIWZ. Dostawy dotyczą artykułów : - chleb (CPV 15811100-7) : chleba zwykłego, chleba graham, chleba słonecznikowego, - bułeczki (CPV 15811400-0) : bułeczki pszenne, bułeczki graham. Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 4 (formularzu cenowym zadania Nr 3). d) zadanie Nr 4 – dostawy artykułów ciastkarskich i ciast zgodnie z formularzem cenowym stanowiącym Zał. Nr 5 do SIWZ. Dostawy dotyczą artykułów : - wyroby ciastkarskie (CPV 15812100-4) : pączków, - ciasta (CPV 15812200-5) : ciast drożdżowych z makiem, ciast drożdżowych z serem, strucli makowej, babki piaskowej, piernika z powidłami. Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 5 (formularzu cenowym zadania Nr 4). e) zadanie Nr 5 – dostawy mięsa i wędlin zgodnie z formularzem cenowym stanowiącym Zał. Nr 6 do SIWZ. Dostawy dotyczą artykułów : - drób (CPV 15112000-6) : kurczaka świeżego, filetów świeżych z kurczaka, korpusów mrożonych z kurczaka, udek świeżych z kurczaka,świeżego mięsa gulaszowego z kurczaka - podroby (CPV 15114000-0) : świeżych wątróbek i żołądków z kurczaka, - wieprzowina (CPV 15113000-3) : świeżej słoniny, świeżej łopatki wieprzowej bez kości, świeżego schabu bez kości, świeżej karkówki bez kości , - mięso wołowe (CPV 15111000-9) : świeżej łopatki wołowej bez kości, - wędliny drobiowe (CPV 15131135-0) : pasztetu drobiowego, parówki drobiowej (cienkiej), batonu drobiowego, polędwicy drobiowej, baleronu z indyka, - produkty wieprzowe (CPV 15131400-9) : kiełbasy : krakowskiej, szynkowej, toruńskiej, wiejskiej, zwyczajnej, pieczeni rzymskiej, pieczeni tyrolskiej, szynki wiejskiej, kaszani, kiszki pasztetowej, salcesonu wiejskiego, boczku wędzonego. Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 6 (formularzu cenowym zadania Nr 5). f) zadanie Nr 6 – dostawy artykułów rybnych zgodnie z formularzem cenowym stanowiącym Zał. Nr 7 do SIWZ. Dostawy dotyczą artykułów : - ryby przetworzone i konserwowane (CPV 15200000-0) : filetów, płatów mrożonych z : morszczuka, mintaja, makreli wędzonej, śledzi solonych Matjas (filety), śledzi w oleju (filety), konserw rybnych : paprykarz szczeciński, śledź w pomidorach, filet z makreli w oleju, filet z makreli w pomidorach. Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 7 (formularzu cenowym zadania Nr 6). g) zadanie Nr 7 – dostawy jaj zgodnie z formularzem cenowym stanowiącym Zał. Nr 8 do SIWZ. Dostawy dotyczą artykułów : - jaja (CPV 03142500-3) : jaj kurzych. Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 8 (formularzu cenowym zadania Nr 7). h) zadanie Nr 8 – dostawy mrożonek zgodnie z formularzem cenowym stanowiącym Zał. Nr 9 do SIWZ. Dostawy dotyczą artykułów : - warzywa mrożone (CPV 15331100-8) : mieszanki warzywnej, marchwi kostka, marchwi z groszkiem, kalafiora, fasolki szparagowej, - owoce przetworzone (CPV 15332100-5) : mieszanki kompotowej mrożonej, truskawek mrożonych. Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 9 (formularzu cenowym zadania Nr 8).
Cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie 1
Art 24 ust 5 pkt 1 1
Wykaz dokumentow zaswiadczen Odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust.5 pkt 1 ustawy Pzp, w zw. z art. 25 ustawy Pzp. Wskazany Wykonawca (którego oferta została najwyżej oceniona), składa na wezwanie Zamawiającego w/w dokument (aktualny na dzień złożenia oświadczeń lub dokumentów) , w terminie wyznaczonym przez Zamawiającego (nie krótszym niż 5 dni od daty otrzymania wezwania), oraz (o ile dotyczy w/w Wykonawcy) : - gdy wskazany w/w Wykonawca, polega na zdolnościach lub sytuacji innych podmiotów na zasadach określonych w art. 22a ustawy Pzp, w/w dokument w/w Wykonawca składa również w odniesieniu do podmiotu udostępniającego zasoby. - gdy wskazany w/w Wykonawca, zamierza powierzyć podwykonawcy wykonanie części przedmiotu zamówienia, a który to podwykonawca nie jest podmiotem na którego zdolnościach lub sytuacji w/w Wykonawca polega na zasadach określonych w art. 22a ustawy Pzp, w/w dokument w/w Wykonawca składa również w odniesieniu do podwykonawcy.
Inne dokumenty niewymienione Wypełniony formularz oferty - w/g wzoru określonego w Załączniku Nr 1 do SIWZ Wymagana forma dokumentu – oryginał. Wypełniony (wypełnione) i wyliczone (wyliczony) we wszystkich wierszach i kolumnach formularz (formularze) cenowy (cenowe) – wg wzoru (wzorów) określonego (określonych) w Załączniku (Załącznikach) Nr 2-9 do SIWZ. Wymagana forma dokumentów – oryginał. Uwaga : Wykonawca składa tylko formularze cenowe zadań na które składa ofertę. Pełnomocnictwo do reprezentowania w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego w przypadku, gdy wykonawcę reprezentuje pełnomocnik. Wymagana forma dokumentu - oryginał lub kopia poświadczona przez notariusza. Pełnomocnictwo do reprezentowania w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego, wykonawców występujących wspólnie. Wymagana forma dokumentu - oryginał lub kopia poświadczona przez notariusza. (Dokument pełnomocnictwa musi być podpisany przez wszystkich Wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenia zamówienia. Podpisy muszą być złożone przez osoby uprawnione do składania oświadczeń woli wymienione we właściwym rejestrze lub ewidencji Wykonawców )
Zastosowanie procedury pzp 1
IV 4 4 data 2020-11-27T00:00:00+01:00
IV 4 4 godzina 10:00
IV 4 4 jezyki jezyk polski
IV 4 5 okres 30

Attchment

Zalacznik czesc nr 1
Zalacznik nazwa zadanie Nr 1 – dostawy artykułów spożywczych zgodnie z formularzem cenowym stanowiącym Zał. Nr 2 do SIWZ.
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2021-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Dostawy dotyczą artykułów : - produkty przemiału ziarna (CPV 15610000-7) : kasze, płatki, ryż, mąka pszenna. - skrobia i produkty skrobiowe (CPV 15620000-0) : mąka ziemniaczana. - olej roślinny (CPV 154 11100-3) : olej jadalny uniwersalny. - oliwa z oliwek (CPV 15411110-6) : oliwa z oliwek. - pasztet (CPV 15131310-1) : pasztet drobiowy. - owoce, warzywa i podobne produkty (CPV 15300000-1) : dżemy, powidła, warzywa przetworzone, soki, owoce suszone (śliwki), groch łuskany (połówki), fasola „Jaś”. - cukier i produkty pokrewne (CPV 15830000-5) : cukier biały, cukier waniliowy, cukier puder, miód, syrop cukrowy. - makaron niegotowany (CPV 15851100-9) : makarony. - kawa, herbata i podobne produkty (CPV 15860000-4) : kawa zbożowa, herbata. - przyprawy i przyprawy korzenne (CPV 15870000-7) : sól, cynamon, czosnek granulowany, gałka muszkatałowa, zioła prowansalskie (mieszanka), przyprawa warzywna do potraw, lubczyk suszony, pieprz, kwasek cytrynowy, aromaty do ciast, ocet, ketchup,majonez, musztarda, pieprz czarny, przyprawy ziołowe. - produkty dietetyczne (CPV 15882000-4) : chrupki kukurydziane bezglutenowe (naturalne i smakowe), kaszki ryżowo-owocowe (bezmleczne), kaszki mleczno-ryżowe z owocami, kaszka mleczno-wielozbożowa wieloowocowa, produkty niskobiałkowe PKL, markizy z nadzieniem - różne produkty spożywcze i produkty suszone (CPV 15890000-3) : galaretki, kisiel, budyń, drożdże, proszek do pieczenia, aromaty, bułka tarta, barszcz biały, przyprawa do zup, kostki rosołowe, grzyby suszone. - kakao, czekolada i wyroby cukiernicze (CPV 15840000-8) : kakao, biszkopty, ciastka kruche, paluszki słone (smakowe), cukierki, czekolada, wafelki, herbatniki w czekoladzie. - owoce tropikalne (CPV 03222110 -7) : banany, kiwi. - owoce cytrusowe (CPV 03222200 – 5) : cytryny, mandarynki. - owoce pestkowe (CPV 03222330 – 5) : nektarynki, arbuzy, winogrona. Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 2 (formularzu cenowym zadania Nr 1).
  
Zalacznik czesc nr 2
Zalacznik nazwa zadanie Nr 2 – dostawy artykułów mleczarskich zgodnie z formularzem cenowym stanowiącym Zał. Nr 3 do SIWZ.
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2021-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Dostawy dotyczą artykułów : - śmietana (CPV 15512000-0) : śmietany 18%, - mleko w proszku (CPV 15511700-0) : mleko w proszku, - masło (CPV 15530000-2) : masła świeżego, - margaryna (CPV 15431100-9) : margaryny do smarowania, mixu tłuszczowego, - jogurt bez dodatków substancji smakowych (CPV 15551310-1) : jogurtów naturalnych, - jogurt z dodatkiem substancji smakowych (CPV 15551320-4) : jogurtów owocowych, deserów, - klasyfikowane produkty mleczarskie (CPV 15550000-8) : kefiru, - maślanka (CPV 15551500-0) : maślanki, - pasty serowe do smarowania (CPV 15545000-0) : serków homogenizowanych waniliowych, serka wiejskiego i serów topionych, - ser twardy (CPV 15544000-3) : sera twardego gouda i edamskiego, - ser twarogowy (CPV 15542100-0) : twarogu półtłustego. Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 3 (formularzu cenowym zadania Nr 2).
  
Zalacznik czesc nr 3
Zalacznik nazwa zadanie Nr 3 – dostawy pieczywa zgodnie z formularzem cenowym stanowiącym Zał. Nr 4 do SIWZ.
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2021-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Dostawy dotyczą artykułów : - chleb (CPV 15811100-7) : chleba zwykłego, chleba graham, chleba słonecznikowego, - bułeczki (CPV 15811400-0) : bułeczki pszenne, bułeczki graham. Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 4 (formularzu cenowym zadania Nr 3).
  
Zalacznik czesc nr 4
Zalacznik nazwa zadanie Nr 4 – dostawy artykułów ciastkarskich i ciast zgodnie z formularzem cenowym stanowiącym Zał. Nr 5 do SIWZ.
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2021-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Dostawy dotyczą artykułów : - wyroby ciastkarskie (CPV 15812100-4) : pączków, - ciasta (CPV 15812200-5) : ciast drożdżowych z makiem, ciast drożdżowych z serem, strucli makowej, babki piaskowej, piernika z powidłami. Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 5 (formularzu cenowym zadania Nr 4).
  
Zalacznik czesc nr 5
Zalacznik nazwa zadanie Nr 5 – dostawy mięsa i wędlin zgodnie z formularzem cenowym stanowiącym Zał. Nr 6 do SIWZ.
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2021-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Dostawy dotyczą artykułów : - drób (CPV 15112000-6) : kurczaka świeżego, filetów świeżych z kurczaka, korpusów mrożonych z kurczaka, udek świeżych z kurczaka,świeżego mięsa gulaszowego z kurczaka - podroby (CPV 15114000-0) : świeżych wątróbek i żołądków z kurczaka, - wieprzowina (CPV 15113000-3) : świeżej słoniny, świeżej łopatki wieprzowej bez kości, świeżego schabu bez kości, świeżej karkówki bez kości , - mięso wołowe (CPV 15111000-9) : świeżej łopatki wołowej bez kości, - wędliny drobiowe (CPV 15131135-0) : pasztetu drobiowego, parówki drobiowej (cienkiej), batonu drobiowego, polędwicy drobiowej, baleronu z indyka, - produkty wieprzowe (CPV 15131400-9) : kiełbasy : krakowskiej, szynkowej, toruńskiej, wiejskiej, zwyczajnej, pieczeni rzymskiej, pieczeni tyrolskiej, szynki wiejskiej, kaszani, kiszki pasztetowej, salcesonu wiejskiego, boczku wędzonego. Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 6 (formularzu cenowym zadania Nr 5).
  
Zalacznik czesc nr 6
Zalacznik nazwa zadanie Nr 6 – dostawy artykułów rybnych zgodnie z formularzem cenowym stanowiącym Zał. Nr 7 do SIWZ.
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2021-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Dostawy dotyczą artykułów : - ryby przetworzone i konserwowane (CPV 15200000-0) : filetów, płatów mrożonych z : morszczuka, mintaja, makreli wędzonej, śledzi solonych Matjas (filety), śledzi w oleju (filety), konserw rybnych : paprykarz szczeciński, śledź w pomidorach, filet z makreli w oleju, filet z makreli w pomidorach. Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 7 (formularzu cenowym zadania Nr 6).
  
Zalacznik czesc nr 7
Zalacznik nazwa zadanie Nr 7 – dostawy jaj zgodnie z formularzem cenowym stanowiącym Zał. Nr 8 do SIWZ.
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2021-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Dostawy dotyczą artykułów : - jaja (CPV 03142500-3) : jaj kurzych. Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 8 (formularzu cenowym zadania Nr 7).
  
Zalacznik czesc nr 8
Zalacznik nazwa zadanie Nr 8 – dostawy mrożonek zgodnie z formularzem cenowym stanowiącym Zał. Nr 9 do SIWZ.
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2021-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Dostawy dotyczą artykułów : - warzywa mrożone (CPV 15331100-8) : mieszanki warzywnej, marchwi kostka, marchwi z groszkiem, kalafiora, fasolki szparagowej, - owoce przetworzone (CPV 15332100-5) : mieszanki kompotowej mrożonej, truskawek mrożonych. Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 9 (formularzu cenowym zadania Nr 8).
  

Criterion

Kryteria cena
Znaczenie 100,00
  

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)