zakup i dostawa jaj kurzych świeżych, produktów garmażeryjnych chłodzonych, produktów głęboko mrożonych przygotowanych metodą sous-vide i karmy suchej dla psów dla 26 Wojskowego Oddziału Gospodarczego w Zegrzu oraz jednostek będących na jego zaopatrzeniu
| Publication date | 2020-11-19 |
| End date | 2020-11-30 00:00:00 |
| Instytucja | 26 Wojskowy Oddział Gospodarczy |
| Miejscowość | Zegrze |
| Województwo | mazowieckie |
| Branża |
|
Szczegóły |
|
| Numer ogłoszenia | 612425-N-2020 |
| Document type | ZP-400 |
| Cpv code | 158000006 |
| Adres strony internetowej siwz | |
| BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
| 1. Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa jaj kurzych świeżych, produktów garmażeryjnych chłodzonych, produktów głęboko mrożonych przygotowanych metodą sous-vide i karmy suchej dla psów dla 26 Wojskowego Oddziału Gospodarczego w Zegrzu oraz jednostek będących na jego zaopatrzeniu 2. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych w podziale na 4 części tj.: CZĘŚĆ I – zakup i dostawa jaj kurzych świeżych, CZĘŚĆ II – zakup i dostawa produktów garmażeryjnych chłodzonych, CZĘŚĆ III – zakup i dostawa produktów głęboko mrożonych przygotowanych metodą sous-vide, CZĘŚĆ IV – zakup i dostawa karmy suchej dla psów 3. Zamawiający zobowiązuje się do realizacji zamówienia określonego w zamówieniu podstawowym (załącznik nr 2A, 2B, 2C, 2D) oraz przewiduje możliwość skorzystania z prawa opcji do pełnej wysokości zamówienia podstawowego. Zamówienie określone w zamówieniu opcjonalnym realizowane będzie przez Wykonawcę, z którym zostanie zawarta umowa na zamówienie podstawowe według cen jednostkowych i na zasadach określonych w zamówieniu podstawowym. 4. Szczegółowy wykaz ilości przedmiotu zamówienia określa Formularz cenowy – załącznik nr 2A, 2B, 2C, 2D do SIWZ. 5. Szczegółowe warunki realizacji przedmiotu zamówienia określa projekt umowy – załącznik nr 5A, 5B, 5C, 5D do SIWZ. 6. Wymogi, termin przydatności do spożycia oraz szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zostały określone załączniku nr 3 do projektu umowy - Opis przedmiotu zamówienia, stanowiącej załącznik nr 5A, 5B, 5C, 5D do SIWZ. 7. Zamawiający w związku z „Opisem przedmiotu zamówienia” za pomocą norm – dopuszcza rozwiązania równoważne. Wykonawca, który powołuje się na rozwiązania równoważne jest obowiązany wykazać, że oferowane przez niego dostawy przedmiotu zamówienia spełniają wymagania określone przez Zamawiającego w załączniku nr 3 do projektów umów - Opis przedmiotu zamówienia, stanowiących załącznik nr 5A, 5B, 5C, 5D do SIWZ przedkładając na żądanie Zamawiającego: - wykaz produktów, których równoważność dotyczy - opis każdego produktu równoważnego np. szczegółowa karta produktu, deklaracja zgodności, protokół z badań laboratoryjnych |
Dodatkowe informacje
| GuidZP400 | 4754aaab-3e58-4d7b-a3f1-cd79b5342f71 |
| Biuletyn | 612425-N-2020 |
| Zamawiajacy nazwa | 26 Wojskowy Oddział Gospodarczy |
| Regon | 14291704000000 |
| Zamawiajacy adres ulica | Juzistek |
| Zamawiajacy adres numer domu | 2 |
| Zamawiajacy miejscowosc | Zegrze |
| Zamawiajacy kod pocztowy | 05-131 |
| Zamawiajacy panstwo | Polska |
| Zamawiajacy wojewodztwo | mazowieckie |
| Zamawiajacy telefon | 261883896 |
| Zamawiajacy fax | 261883868 |
| Zamawiajacy email | jw4809.zp@ron.mil.pl |
| Adres strony url | www.26wog.wp.mil.pl |
| Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
| Ogloszenie dotyczy | 1 |
| Czy finansowane z unii | 2 |
| Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
| Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
| Rodzaj zamawiajacego | 8 |
| Rodzaj zamawiajacego inny | Jednostka wojskowa |
| Czy dostep dokumentow zamowienia | 1 |
| Czy zamieszczona bedzie specyfikacja | 1 |
| Zamieszczona bedzie specyfikacja | www.26wog.wp.mil.pl |
| Czy wymagane przeslanie ofert | 1 |
| Wymagane przeslanie ofert inny | pisemnie |
| Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | 26 Wojskowy Oddział Gospodarczy, ul. Juzistek 2, 05-131 Zegrze, kancelaria jawna pokój nr 43, budynek nr 220 |
| Nazwa nadana zamowieniu | zakup i dostawa jaj kurzych świeżych, produktów garmażeryjnych chłodzonych, produktów głęboko mrożonych przygotowanych metodą sous-vide i karmy suchej dla psów dla 26 Wojskowego Oddziału Gospodarczego w Zegrzu oraz jednostek będących na jego zaopatrzeniu |
| Numer referencyjny | ZP/4/2021 |
| Rodzaj zamowienia | 1 |
| Czy podzielone na czesci | 1 |
| Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy | 4 |
| Okreslenie przedmiotu | 1. Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa jaj kurzych świeżych, produktów garmażeryjnych chłodzonych, produktów głęboko mrożonych przygotowanych metodą sous-vide i karmy suchej dla psów dla 26 Wojskowego Oddziału Gospodarczego w Zegrzu oraz jednostek będących na jego zaopatrzeniu 2. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych w podziale na 4 części tj.: CZĘŚĆ I – zakup i dostawa jaj kurzych świeżych, CZĘŚĆ II – zakup i dostawa produktów garmażeryjnych chłodzonych, CZĘŚĆ III – zakup i dostawa produktów głęboko mrożonych przygotowanych metodą sous-vide, CZĘŚĆ IV – zakup i dostawa karmy suchej dla psów 3. Zamawiający zobowiązuje się do realizacji zamówienia określonego w zamówieniu podstawowym (załącznik nr 2A, 2B, 2C, 2D) oraz przewiduje możliwość skorzystania z prawa opcji do pełnej wysokości zamówienia podstawowego. Zamówienie określone w zamówieniu opcjonalnym realizowane będzie przez Wykonawcę, z którym zostanie zawarta umowa na zamówienie podstawowe według cen jednostkowych i na zasadach określonych w zamówieniu podstawowym. 4. Szczegółowy wykaz ilości przedmiotu zamówienia określa Formularz cenowy – załącznik nr 2A, 2B, 2C, 2D do SIWZ. 5. Szczegółowe warunki realizacji przedmiotu zamówienia określa projekt umowy – załącznik nr 5A, 5B, 5C, 5D do SIWZ. 6. Wymogi, termin przydatności do spożycia oraz szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zostały określone załączniku nr 3 do projektu umowy - Opis przedmiotu zamówienia, stanowiącej załącznik nr 5A, 5B, 5C, 5D do SIWZ. 7. Zamawiający w związku z „Opisem przedmiotu zamówienia” za pomocą norm – dopuszcza rozwiązania równoważne. Wykonawca, który powołuje się na rozwiązania równoważne jest obowiązany wykazać, że oferowane przez niego dostawy przedmiotu zamówienia spełniają wymagania określone przez Zamawiającego w załączniku nr 3 do projektów umów - Opis przedmiotu zamówienia, stanowiących załącznik nr 5A, 5B, 5C, 5D do SIWZ przedkładając na żądanie Zamawiającego: - wykaz produktów, których równoważność dotyczy - opis każdego produktu równoważnego np. szczegółowa karta produktu, deklaracja zgodności, protokół z badań laboratoryjnych |
| Cpv glowny przedmiot | 15800000-6 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 |
| Okreslenie warunkow | Opis spełnienia warunku: - aktualnej Decyzji Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego lub Weterynaryjnego o zatwierdzeniu zakładu w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących przedmiot zamówienia, o której mowa w art. 61 i 62 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2019 r. poz. 1252 z późn. zm.) – jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, lub aktualnej Decyzji Państwowego Powiatowego Inspektora Weterynaryjnego o zatwierdzeniu zakładu w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących przedmiot zamówienia, o której mowa w art. 20 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U z 2019 r. poz. 824 z późn. zm.) – jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, lub zaświadczenia o wpisie do rejestru zakładów wydane przez organa urzędowej kontroli na podstawie art. 62 ust. 1 pkt 4 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2019 r. poz. 1252 z późn. zm.) – jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, - zaświadczenia właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego sytemu HACCP. Przedłożone zaświadczenie winno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje zasady systemu HACCP – podstawa prawna art. 59 i 73 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2019 r. poz. 1252, z późn. zm.) – wystawione nie wcześniej niż 12 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, - potwierdzenia o zgłoszeniu działalności gospodarczej w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i odbioru artykułami rolno-spożywczymi wydane przez wojewódzkiego inspektora, jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych, właściwego ze względu na miejsce zamieszkania lub siedzibę Wykonawcy na podstawie art.12 ust. 1 ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno – spożywczych (Dz. U. z 2019 r. poz. 2178) - jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. |
| Sytuacja finansowa okreslenie warunkow | Zamawiający nie stawia w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnianie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. |
| Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow | Zdolność techniczna - opis spełnienia warunku: O zamówienie mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy wykażą się wiedzą i doświadczeniem niezbędnym do wykonania dostawy, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych, udokumentują również wykonywanie w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, dostaw podobnych, wraz podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy zostały wykonane oraz załączeniem dowodów określających czy te dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie. Dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy były wykonywane, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze Wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów - oświadczenie Wykonawcy; w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wydane nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert: Część I - co najmniej jednej dostawy obejmującej swoim zakresem zakup i dostawę jaj kurzych świeżych o wartości nie mniejszej niż 20 000,00 złotych brutto Wzór wykazu dostaw stanowi załącznik nr 6A do SIWZ Część II - co najmniej jednej dostawy obejmującej swoim zakresem zakup i dostawę produktów garmażeryjnych chłodzonych o wartości nie mniejszej niż 18 000,00 złotych brutto Wzór wykazu dostaw stanowi załącznik nr 6B do SIWZ Część III - co najmniej jednej dostawy obejmującej swoim zakresem zakup i dostawę produktów głęboko mrożonych przygotowanych metodą sous-vide o wartości nie mniejszej niż 50 000,00 złotych brutto Wzór wykazu dostaw stanowi załącznik nr 6C do SIWZ Część IV - co najmniej jednej dostawy obejmującej swoim zakresem zakup i dostawę karmy suchej dla psów o wartości nie mniejszej niż 30 000,00 złotych brutto Wzór wykazu dostaw stanowi załącznik nr 6D do SIWZ |
| Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie | 1 |
| Art 24 ust 5 pkt 1 | 1 |
| Art 24 ust 5 pkt 2 | 1 |
| Art 24 ust 5 pkt 4 | 1 |
| Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 |
| Wykaz dokumentow zaswiadczen | 1. Zamawiający zgodnie z art. 26 ust. 2 ustawy Pzp przed udzieleniem zamówienia, wezwie Wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia w wyznaczonym, nie krótszym niż 5 dni terminie, aktualnych na dzień złożenia następujących oświadczeń lub dokumentów potwierdzających okoliczności , o których mowa w art. 25 ust. 1 ustawy Pzp, tj.: a) odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp, b) wykaz dostaw wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów określających czy te dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy były wykonywane, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze Wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów - oświadczenie Wykonawcy; w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wydane nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert – wzór stanowi załącznik nr 7A, 7B, 7C, 7D do SIWZ, c) aktualną Decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego lub Weterynaryjnego o zatwierdzeniu zakładu w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących przedmiot zamówienia, o której mowa w art. 61 i 62 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2019 r. poz. 1252 z późn. zm.) – jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, lub aktualną Decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Weterynaryjnego o zatwierdzeniu zakładu w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących przedmiot zamówienia, o której mowa w art. 20 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U z 2019 r. poz. 824, z późn. zm.) – jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, lub zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów wydane przez organa urzędowej kontroli na podstawie art. 62 ust. 1 pkt 4 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2019 r. poz. 1252 z późn. zm.) – jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, d) zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego sytemu HACCP. Przedłożone zaświadczenie winno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje zasady systemu HACCP – podstawa prawna art. 59 i 73 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2019 r. poz. 1252 z późn. zm.) – wystawione nie wcześniej niż 12 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, e) potwierdzenie o zgłoszeniu działalności gospodarczej w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi wydane przez wojewódzkiego inspektora, jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych, właściwego ze względu na miejsce zamieszkania lub siedzibę Wykonawcy na podstawie art. 12 ust. 1 ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r., o jakości handlowej artykułów rolno – spożywczych (Dz. U. z 2019 r. poz. 2178 z późn. zm.) - jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. |
| Inne dokumenty niewymienione | Do oferty Wykonawca musi dołączyć aktualne na dzień składania ofert: 1. Oświadczenie w zakresie wskazanym w załączniku nr 3 do SIWZ. Informacje zawarte w oświadczeniu będą stanowić wstępne potwierdzenie, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu oraz spełnia warunki udziału w postępowaniu. 2. W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez Wykonawców oświadczenie, o którym mowa w pkt 1 składa oddzielnie każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie. Oświadczenie to ma potwierdzać spełnienie warunków udziału w postępowaniu, brak podstaw wykluczenia w zakresie, w którym każdy z Wykonawców wykazuje spełnienie warunków udziału w postępowaniu, brak podstaw wykluczenia. 3. Wykonawca, który zamierza powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcom, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia z udziału w postępowaniu zamieszcza informację o podwykonawcach w oświadczeniu, o którym mowa w pkt 1. 4. W przypadku, gdy Wykonawca nie wskaże w oświadczeniu części zamówienia, której wykonanie powierzy podwykonawcom Zamawiający uzna, iż całość zamówienia Wykonawca wykona samodzielnie. 5. Wykonawca, który powołuje się na zasoby innych podmiotów, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia z udziału w postępowaniu oraz spełnienia - w zakresie, w jakim powołuje się na ich zasoby - warunków udziału w postępowaniu zamieszcza informację o tych podmiotach w oświadczeniu, o którym mowa w pkt 1. |
| Zastosowanie procedury pzp | 1 |
| Zmiana umowy | 1 |
| Zmiana umowy tekst | 1. Zamawiający wymaga, aby wybrany Wykonawca zawarł z nim umowę na warunkach określonych w projekcie umowy, stanowiącym załącznik nr 5A, 5B, 5C, 5D do SIWZ. 2. Zamawiający zgodnie z art. 144 ustawy Pzp przewiduje możliwość dokonania zmian postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy w przypadku wystąpienia co najmniej jednej z okoliczności wymienionej w projekcie umowy stanowiącym załącznik nr 5A, 5B, 5C, 5D do SIWZ. 3. Wszelkie zmiany umowy wymagają zachowania formy pisemnej (w formie aneksu) pod rygorem nieważności. |
| IV 4 4 data | 2020-11-30T00:00:00+01:00 |
| IV 4 4 godzina | 10:00 |
| IV 4 4 jezyki | polski |
| IV 4 5 okres | 30 dni |
Criterion
| Kryteria | Cena |
| Znaczenie | 100,00 |