Zakup oraz dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w (27-400) Ostrowcu Św., ul. Grabowiecka 7 w 2021 r.
| Publication date | 2020-11-20 |
| End date | 2020-11-30 00:00:00 |
| Instytucja | DOM POMOCY SPOŁECZNEJ |
| Miejscowość | OSTROWIEC ŚWIĘTOKRZYSKI |
| Województwo | świętokrzyskie |
| Branża |
|
Szczegóły |
|
| Numer ogłoszenia | 613557-N-2020 |
| Document type | ZP-400 |
| Cpv code | 158000006, 153000001, 153310007, 155000003, 152210003, 151100002, 31425003, 158100009 |
| Adres strony internetowej siwz | |
| BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
| Przedmiotem zamówienia jest Zakup oraz dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w (27-400) Ostrowcu Św., ul. Grabowiecka 7 w 2021 roku w ilościach i rodzajach określonych w Formularzu ofertowym stanowiącym Załącznik Nr 3 do SIWZ oraz Formularzu asortymentowo – cenowym stanowiącym Załącznik Nr 4.I, 4.II, 4.III, 4.IV, 4.V, 4.VI, 4.VII, 4.VIII do SIWZ dla poszczególnych Części w okresie od dnia 01.01.2021 r., do dnia 31.12.2021 r. Zgodnie z art.34 ust. 5 Zamawiający zastrzega sobie prawo opcji. Zamówienie zostało podzielone na Części. Wykonawcy w ramach jednej części muszą zaoferować wszystkie zawarte w niej pozycje. Wykonawcy mogą składać oferty na dowolną ilość części bez ograniczeń ze strony Zamawiającego. Wykaz Części: Część I Świeże warzywa i owoce Część II Kiszonki Część III Artykuły ogólnospożywcze Część IV Artykuły mleczarskie Część V Ryby Część VI Mięso i wędliny Część VII Jaja Część VIII Pieczywo Dokładny opis poszczególnych Części przedmiotu zamówienia wymienionych powyżej znajduje się w Szczegółowym Opisie Przedmiotu Zamówienia stanowiącym Załącznik Nr 1 do SIWZ. W sytuacji odmiennego nazewnictwa poszczególnych produktów dopuszcza się możliwość zastosowania nazw własnych (firmowych) producenta, wyłącznie pod warunkiem, że produkowany przez niego produkt jest tożsamy w procesie produkcji, składu i pozostałych parametrów z artykułem podanym w przedmiocie zamówienia lub równoważne. Nazwa produktu równoważnego oferowanego przez Wykonawców musi znaleźć się w ofercie. Pod pojęciem produktu równoważnego Zamawiający rozumie produkt o parametrach nie niższych, niż wskazane w Formularzach asortymentowo – cenowych oraz produkt równoważny pod względem jakości i właściwości organoleptycznych: kolor, konsystencja, zapach i smak. Opisane parametry przedmiotu zamówienia stanowią minimalne wymagania jakościowe Zamawiającego. Wskazane w formularzach asortymentowo – cenowych ilości przedmiotu zamówienia są wielkościami szacunkowymi (wyliczonymi na podstawie zużycia w ciągu ostatnich 12 miesięcy) i w czasie obowiązywania umowy mogą ulec zmianie, co oznacza, że nie stanowią ostatecznego wymiaru zamówienia w wyniku, czego nie mogą być podstawą do zgłoszenia roszczeń z tytułu nie zrealizowanych dostaw lub podstawą do odmowy ich realizacji. Zamówienia będą wynikać z bieżącego zapotrzebowania Zamawiającego wynikającego ze stanu osobowego mieszkańców i ich potrzeb, których Zamawiający nie jest w stanie określić na etapie przeprowadzania postępowania. W związku z czym Zamawiający zastrzega możliwość realizacji przedmiotu umowy minimalnie do 80% jej wartości. Wszelkie wymienione produkty muszą spełniać normy co do jakości jakie wynikają z obowiązujących przepisów prawa dla produktów żywnościowych, w szczególności z przepisów ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2020 r., poz. 2021) Dostawy realizowane będą transportem Wykonawcy do siedziby Zamawiającego – budynek Domu Pomocy Społecznej na ul. Grabowieckiej 7, 27-400 Ostrowiec Św. (Magazyn), na koszt Wykonawcy. W przypadku dostarczania produktów wskazanych w przepisach sanitarnych, wymagających decyzji inspekcji sanitarnej o dopuszczeniu środka transportu, Wykonawca zobowiązany jest posiadać taką decyzję. Wykonawca zobowiązany jest do niezwłocznego przedstawienia w/w decyzji w przypadku wystąpienia takiego żądania ze strony Zamawiającego. Wykonawca realizuje dostawy w transzach, określanych każdorazowo przez Zamawiającego i przekazywanych Wykonawcy drogą e-mail lub faksem przez wyznaczonego do tego Pracownika Zamawiającego najpóźniej na dwa dni przed dostawą. Wykonawca ma obowiązek uznania reklamacji jakości i ilości dostarczanego towaru i dokonania dostawy odpowiedniego towaru do siedziby Zamawiającego w ciągu 24 godzin licząc od czasu zgłoszenia reklamacji. Uchybienia w zakresie jakości towaru, naruszenie w sposób rażący umowy, bądź SIWZ oraz Szczegółowego Opisu Przedmiotu Zamówienia, będą podstawą do rozwiązania umowy zgodnie z przepisami Umowy stanowiącej Załącznik Nr 2. Wykonawca zobowiązany będzie do przestrzegania zasad HACCP oraz do zapewnienia właściwej jakości materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Zamawiający zobowiązuje się do minimalnej realizacji zamówienia na poziomie nie mniejszym niż 80 % łącznej wartości przedmiotu zamówienia. W przypadku nie dokonania wymiany towaru reklamowanego, a także w przypadku niezrealizowania zamówienia w wyznaczonym terminie, Zamawiający ma prawo dokonać zakupu u innego dostawcy, a Wykonawca, z którym Zamawiający podpisał umowę zobowiązany jest pokryć koszty zakupów wynikającą z nabycia tego towaru u innego Wykonawcy. Cały dostarczany asortyment musi spełniać Polskie Normy przenoszące normy europejskie lub normy innych państw członkowskich Europejskiego Obszaru Gospodarczego przenoszących te normy oraz wszystkie powszechnie obowiązujące Polskę wymagania higieniczno-sanitarne oraz żywnościowe oraz zasady dotyczące zdrowia i dobrostanu zwierząt, zdrowia roślin i środków ochrony roślin stosowane w UE. Wymagania dodatkowe: a) Dostarczony towar powinien cechować się wysokimi walorami smakowymi, musi być świeży, z odpowiednim terminem przydatności do spożycia, zgodnym z obowiązującymi normami. Towar niezgodny z zapotrzebowaniem, wadliwy, przeterminowany i niespełniający wymagań Zamawiającego będzie zwracany Wykonawcy na jego koszt, b) Wykonawca realizuje dostawy w zamówieniach podzielonych na transze, określane przez Zamawiającego, c) Wykonawca będzie ponosił pełną odpowiedzialność za rzetelne i terminowe dostawy. W przypadku zwłoki w dostawach lub niedokonanie wymiany towaru wadliwego na wolny od wad, Zamawiający może kupić towar u inne sprzedającego, na koszt Wykonawcy związanego umową po cenach rynkowych, których pokrycie nastąpi z środków Wykonawcy, d) Wykonawca przedłoży Zamawiającemu na żądanie (w wypadku stwierdzenia przez Zamawiającego ewentualnych uwag dotyczących smaku, zapachu, konsystencji, itp.), aktualne atesty wydane przez uprawnione instytucje dopuszczające artykuły żywnościowe do sprzedaży |
Dodatkowe informacje
| GuidZP400 | b5ade79d-a761-4129-8cbc-1d21fa1c64b8 |
| Biuletyn | 613557-N-2020 |
| Zamawiajacy nazwa | DOM POMOCY SPOŁECZNEJ |
| Regon | ---00000000000 |
| Zamawiajacy adres ulica | GRABOWIECKA |
| Zamawiajacy adres numer domu | 7 |
| Zamawiajacy miejscowosc | OSTROWIEC ŚWIĘTOKRZYSKI |
| Zamawiajacy kod pocztowy | 27-400 |
| Zamawiajacy panstwo | Polska |
| Zamawiajacy wojewodztwo | świętokrzyskie |
| Zamawiajacy telefon | 41 262 00 23 |
| Zamawiajacy email | biuro.dps7@home.pl |
| Adres strony url | www.ostrowiec.naszdps.pl |
| Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
| Ogloszenie dotyczy | 1 |
| Czy finansowane z unii | 2 |
| Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
| Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
| Rodzaj zamawiajacego | 8 |
| Rodzaj zamawiajacego inny | Pomoc Społeczna DPS |
| Czy dostep dokumentow zamowienia | 1 |
| Dostep dokumentow zamowienia | http://www.ostrowiec.naszdps.pl/bip/przetargi |
| Czy zamieszczona bedzie specyfikacja | 1 |
| Zamieszczona bedzie specyfikacja | http://www.ostrowiec.naszdps.pl/bip/przetargi |
| Czy wymagane przeslanie ofert | 1 |
| Wymagane przeslanie ofert inny | Wykonawca może złożyć tylko jedną ofertę, w przypadku złożenia większej liczby ofert wszystkie zostaną odrzucone na podstawie art. 89 ust. 1 pkt 1 Pzp. Ofertę należy złożyć w formie pisemnej. |
| Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | Dom Pomocy Społecznej w Ostrowcu Świętokrzyskim ul. Grabowiecka 7 27-400 Ostrowiec Świętokrzyski |
| Nazwa nadana zamowieniu | Zakup oraz dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w (27-400) Ostrowcu Św., ul. Grabowiecka 7 w 2021 r. |
| Numer referencyjny | ZP.271.10.2020 |
| Rodzaj zamowienia | 1 |
| Czy podzielone na czesci | 1 |
| Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy | 8 |
| Okreslenie przedmiotu | Przedmiotem zamówienia jest Zakup oraz dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w (27-400) Ostrowcu Św., ul. Grabowiecka 7 w 2021 roku w ilościach i rodzajach określonych w Formularzu ofertowym stanowiącym Załącznik Nr 3 do SIWZ oraz Formularzu asortymentowo – cenowym stanowiącym Załącznik Nr 4.I, 4.II, 4.III, 4.IV, 4.V, 4.VI, 4.VII, 4.VIII do SIWZ dla poszczególnych Części w okresie od dnia 01.01.2021 r., do dnia 31.12.2021 r. Zgodnie z art.34 ust. 5 Zamawiający zastrzega sobie prawo opcji. Zamówienie zostało podzielone na Części. Wykonawcy w ramach jednej części muszą zaoferować wszystkie zawarte w niej pozycje. Wykonawcy mogą składać oferty na dowolną ilość części bez ograniczeń ze strony Zamawiającego. Wykaz Części: Część I Świeże warzywa i owoce Część II Kiszonki Część III Artykuły ogólnospożywcze Część IV Artykuły mleczarskie Część V Ryby Część VI Mięso i wędliny Część VII Jaja Część VIII Pieczywo Dokładny opis poszczególnych Części przedmiotu zamówienia wymienionych powyżej znajduje się w Szczegółowym Opisie Przedmiotu Zamówienia stanowiącym Załącznik Nr 1 do SIWZ. W sytuacji odmiennego nazewnictwa poszczególnych produktów dopuszcza się możliwość zastosowania nazw własnych (firmowych) producenta, wyłącznie pod warunkiem, że produkowany przez niego produkt jest tożsamy w procesie produkcji, składu i pozostałych parametrów z artykułem podanym w przedmiocie zamówienia lub równoważne. Nazwa produktu równoważnego oferowanego przez Wykonawców musi znaleźć się w ofercie. Pod pojęciem produktu równoważnego Zamawiający rozumie produkt o parametrach nie niższych, niż wskazane w Formularzach asortymentowo – cenowych oraz produkt równoważny pod względem jakości i właściwości organoleptycznych: kolor, konsystencja, zapach i smak. Opisane parametry przedmiotu zamówienia stanowią minimalne wymagania jakościowe Zamawiającego. Wskazane w formularzach asortymentowo – cenowych ilości przedmiotu zamówienia są wielkościami szacunkowymi (wyliczonymi na podstawie zużycia w ciągu ostatnich 12 miesięcy) i w czasie obowiązywania umowy mogą ulec zmianie, co oznacza, że nie stanowią ostatecznego wymiaru zamówienia w wyniku, czego nie mogą być podstawą do zgłoszenia roszczeń z tytułu nie zrealizowanych dostaw lub podstawą do odmowy ich realizacji. Zamówienia będą wynikać z bieżącego zapotrzebowania Zamawiającego wynikającego ze stanu osobowego mieszkańców i ich potrzeb, których Zamawiający nie jest w stanie określić na etapie przeprowadzania postępowania. W związku z czym Zamawiający zastrzega możliwość realizacji przedmiotu umowy minimalnie do 80% jej wartości. Wszelkie wymienione produkty muszą spełniać normy co do jakości jakie wynikają z obowiązujących przepisów prawa dla produktów żywnościowych, w szczególności z przepisów ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2020 r., poz. 2021) Dostawy realizowane będą transportem Wykonawcy do siedziby Zamawiającego – budynek Domu Pomocy Społecznej na ul. Grabowieckiej 7, 27-400 Ostrowiec Św. (Magazyn), na koszt Wykonawcy. W przypadku dostarczania produktów wskazanych w przepisach sanitarnych, wymagających decyzji inspekcji sanitarnej o dopuszczeniu środka transportu, Wykonawca zobowiązany jest posiadać taką decyzję. Wykonawca zobowiązany jest do niezwłocznego przedstawienia w/w decyzji w przypadku wystąpienia takiego żądania ze strony Zamawiającego. Wykonawca realizuje dostawy w transzach, określanych każdorazowo przez Zamawiającego i przekazywanych Wykonawcy drogą e-mail lub faksem przez wyznaczonego do tego Pracownika Zamawiającego najpóźniej na dwa dni przed dostawą. Wykonawca ma obowiązek uznania reklamacji jakości i ilości dostarczanego towaru i dokonania dostawy odpowiedniego towaru do siedziby Zamawiającego w ciągu 24 godzin licząc od czasu zgłoszenia reklamacji. Uchybienia w zakresie jakości towaru, naruszenie w sposób rażący umowy, bądź SIWZ oraz Szczegółowego Opisu Przedmiotu Zamówienia, będą podstawą do rozwiązania umowy zgodnie z przepisami Umowy stanowiącej Załącznik Nr 2. Wykonawca zobowiązany będzie do przestrzegania zasad HACCP oraz do zapewnienia właściwej jakości materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Zamawiający zobowiązuje się do minimalnej realizacji zamówienia na poziomie nie mniejszym niż 80 % łącznej wartości przedmiotu zamówienia. W przypadku nie dokonania wymiany towaru reklamowanego, a także w przypadku niezrealizowania zamówienia w wyznaczonym terminie, Zamawiający ma prawo dokonać zakupu u innego dostawcy, a Wykonawca, z którym Zamawiający podpisał umowę zobowiązany jest pokryć koszty zakupów wynikającą z nabycia tego towaru u innego Wykonawcy. Cały dostarczany asortyment musi spełniać Polskie Normy przenoszące normy europejskie lub normy innych państw członkowskich Europejskiego Obszaru Gospodarczego przenoszących te normy oraz wszystkie powszechnie obowiązujące Polskę wymagania higieniczno-sanitarne oraz żywnościowe oraz zasady dotyczące zdrowia i dobrostanu zwierząt, zdrowia roślin i środków ochrony roślin stosowane w UE. Wymagania dodatkowe: a) Dostarczony towar powinien cechować się wysokimi walorami smakowymi, musi być świeży, z odpowiednim terminem przydatności do spożycia, zgodnym z obowiązującymi normami. Towar niezgodny z zapotrzebowaniem, wadliwy, przeterminowany i niespełniający wymagań Zamawiającego będzie zwracany Wykonawcy na jego koszt, b) Wykonawca realizuje dostawy w zamówieniach podzielonych na transze, określane przez Zamawiającego, c) Wykonawca będzie ponosił pełną odpowiedzialność za rzetelne i terminowe dostawy. W przypadku zwłoki w dostawach lub niedokonanie wymiany towaru wadliwego na wolny od wad, Zamawiający może kupić towar u inne sprzedającego, na koszt Wykonawcy związanego umową po cenach rynkowych, których pokrycie nastąpi z środków Wykonawcy, d) Wykonawca przedłoży Zamawiającemu na żądanie (w wypadku stwierdzenia przez Zamawiającego ewentualnych uwag dotyczących smaku, zapachu, konsystencji, itp.), aktualne atesty wydane przez uprawnione instytucje dopuszczające artykuły żywnościowe do sprzedaży |
| Cpv glowny przedmiot | 15800000-6 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 |
| Okres w miesiacach | 12 |
| Data rozpoczecia | 2021-01-01T00:00:00+01:00 |
| Data zakonczenia | 2021-12-31T00:00:00+01:00 |
| Informacje na temat katalogow | Wymagany termin wykonania przedmiotu zamówienia dla wszystkich Części zamówienia od 01 stycznia 2021 r., do 31 grudnia 2021 r., dodatkowo dla: Część I Świeże warzywa i owoce – od poniedziałku do piątku w godz. 7:00 – 13:00 Część II Kiszonki – od poniedziałku do piątku w godz. 7:00 – 14:00 Część III Artykuły ogólnospożywcze – od poniedziałku do piątku w godz. 7:00 – 13:00 Część IV Artykuły mleczarskie – od poniedziałku do soboty w godz. 6:00 – 7:00 Część V Ryby – od poniedziałku do piątku w godz. 7:00 – 13:00 Część VI Mięso i wędliny – od poniedziałku do piątku w godz. od 7:00 – 9:00 Część VII Jaja – od poniedziałku do piątku w godz. 7:00 – 14:00 Część VIII Pieczywo – od poniedziałku do soboty w godz. 6:00 – 7:00 Miejsce dostarczenia przedmiotu zamówienia: Magazyn Domu Pomocy Społecznej w (27-400) Ostrowcu Św. ul. Grabowiecka 7 |
| Okreslenie warunkow | Zamawiający nie wyznacza szczegółowych warunków w tym zakresie. |
| Sytuacja finansowa okreslenie warunkow | Zamawiający nie wyznacza szczegółowych warunków w tym zakresie. |
| Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow | Zamawiający nie wyznacza szczegółowych warunków w tym zakresie. |
| Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie | 1 |
| Art 24 ust 5 pkt 1 | 1 |
| Art 24 ust 5 pkt 8 | 1 |
| Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 |
| Wykaz dokumentow zaswiadczen | Dokumenty składane w postępowaniu na wezwanie Zamawiającego dot. okoliczności, o których mowa w art. 25 ust. 1 pkt 3 Pzp: a) Zaświadczenie właściwego naczelnika Urzędu Skarbowego potwierdzające, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, wystawione nie wcześniej niż na 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert lub inny dokument potwierdzający, że Wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem podatkowym w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu, b) Zaświadczenie właściwej jednostki organizacyjnej Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego albo inny dokument potwierdzający, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne, wystawione nie wcześniej niż na 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, lub inny dokument potwierdzający, że Wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu. |
| Zakresie warunkow udzialu | Zamawiający wymaga od wszystkich dołączenia do Formularza ofertowego następujących dokumentów i oświadczeń: a) aktualne na dzień składania ofert oświadczenie dotyczące przesłanek wykluczenia z postępowania – Załącznik Nr 5 do SIWZ, b) oświadczenie o niezaleganiu z opłacanie podatków i opłat lokalnych, zgodnie z ustawą z dnia 12 stycznia 1991 r. o podatkach i opłatach lokalnych (Dz. U. z 2019 r. poz.1170, z 2018 r. poz. 2244) – Załącznik Nr 8 do SIWZ. Na potwierdzenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu Wykonawca składa aktualne na dzień składania ofert oświadczenie dotyczące spełnienia warunków udziału w postępowaniu – Załącznik Nr 6 do SIWZ. W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie: a) oświadczenia, o których mowa w pkt. 1 i 2 składa każdy z Wykonawców ubiegających się o zamówienie, b) Wykonawcy muszą dołączyć dokument ustanawiający pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia/zawarcia Umowy w sprawie zamówienia publicznego. |
| Wykaz potwierdzenie okolicznosci | Dokument, z którego wynika prawo do podpisania oferty lub innych dokumentów składanych z ofertą: KRS/CEiDG lub inny. |
| Inne dokumenty niewymienione | Inne dokumenty, które wymagane są do złożenia przez Wykonawcę: a) zgodnie z art. 24 ust. 11 Pzp Wykonawca w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie informacji na podstawie art. 86 ust. 5 ustawy Pzp, składa Zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej na podstawie art. 24 ust. 1 pkt 23 Pzp – złożenie załącznika obowiązuje wszystkich Wykonawców, którzy złożyli oferty bez konieczności dodatkowego wezwania ze strony Zamawiającego. Ponadto Wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia – Załącznik Nr 7 do SIWZ. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie (spółka cywilna, konsorcjum), wypełnia każdy Wykonawca z osobna, b) parafowany Szczegółowy Opis Przedmiotu Zamówienia – Załącznik Nr 1 c) parafowany i podpisany Wzór Umowy – Załącznik Nr 2, d) prawidłowo wypełniony Formularz ofertowy – Załącznik Nr 3, e) prawidłowo wypełniony Formularz asortymentowo – cenowy – Załącznik Nr 4.I, 4.II, 4.III, 4.IV, 4.V, 4.VI, 4.VII, 4.VIII, f) dokument, z którego wynika prawo do podpisania oferty lub innych dokumentów składanych z ofertą: KRS/CEiDG itp., g) pełnomocnictwo do podpisania dokumentów dotyczących zamówienia w przypadku gdy upoważnienie nie wynika z dokumentów rejestrowych, h) oświadczenie RODO, i) wykaz podwykonawców – Załącznik Nr 10, j) oświadczenie o braku orzeczenia wobec Wykonawcy zakazu ubiegania się o zamówienia publiczne – Załącznik Nr 11, k) Wraz z ofertą musi zostać dostarczone przez Wykonawcę aktualne sprawozdanie z badań na zawartość azotanów i azotynów, wystawione przez uprawnioną instytucję publiczną, w przypadku składania ofert na Część I Świeże warzywa i owoce, l) Wraz z ofertą musi zostać dostarczone przez Wykonawcę aktualne sprawozdanie z badań na zawartość zasolenia, pH oraz NO3 wystawione przez uprawnioną instytucję publiczną, w przypadku składania ofert na Część II Kiszonki. Dodatkowe informacje: a) dokumenty są składane w formie oryginału lub kserokopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę, b) Zamawiający może żądać przedstawienia oryginału lub notarialnie poświadczonej kopii dokumentu wyłącznie w przypadku, gdy złożona przez Wykonawcę kopia dokumentu jest nieczytelna lub budzi wątpliwości, co do jej prawdziwości, c) dokumenty w tym także oświadczenia sporządzone w języku obcym są składane wraz z tłumaczeniem na język polski. |
| Zastosowanie procedury pzp | 1 |
| Zmiana umowy | 1 |
| Zmiana umowy tekst | Do niniejszej Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia jest dołączony projekt umowy stanowiący jej integralną część - Załącznik Nr 2 do SIWZ. Zamawiający przewiduje możliwość zmiany postanowień umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonał wyboru Wykonawcy w poniżej wymienionych przypadkach na podstawie art. 144 ust.1, gdy: a) zostały łącznie spełnione następujące warunki na podstawie art. 144 ust. 1 pkt 3: - zmiana spowodowana jest okolicznościami, których zamawiający, działając z należytą starannością, nie mógł przewidzieć, - wartość zmiany nie przekracza 50% wartości zamówienia określonego w już podpisanej umowie b) łączna wartość zmian jest mniejsza niż kwoty określone w art. 11 ust. 8 i jest mniejsza od 15% wartości zamówienia określonej w pierwotnej umowie w przypadku zamówień na roboty budowlane na podstawie art. 144 ust. 1 pkt 6 Zmiana umowy musi być zawarta na piśmie w celu jej ważności. Zamawiający przewiduje możliwość zmiany umowy w przypadku zmiany zakresu rzeczowego zamówienia, gdy ze względów społecznych lub gospodarczych w trakcie trwania realizacji przedmiotu umowy wystąpią okoliczności powodujące, że niecelowym dla Zamawiającego byłoby wykonanie pełnego zakresu przedmiotu zamówienia. |
| IV 4 4 data | 2020-11-30T00:00:00+01:00 |
| IV 4 4 godzina | 10:00 |
| IV 4 5 okres | 30 |
Attchment
| Zalacznik czesc nr | 1 |
| Zalacznik nazwa | Część I Świeże warzywa i owoce |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15300000-1 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik okres w miesiacach | 12 |
| Zalacznik data rozpoczecia | 2021-01-01T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik data zakonczenia | 2021-12-31T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik krotki opis | Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa świeżych warzyw i owoców w ilościach określonych w Formularzu asortymentowo-cenowym stanowiącym Załącznik Nr 4.I do SIWZ. Zamawiający nadmienia, iż Wykonawca musi zaoferować wszystkie wymienione pozycje, brak uzupełnienia którejkolwiek pozycji będzie skutkował odrzuceniem oferty. Wraz z ofertą musi zostać dostarczone przez Wykonawcę aktualne sprawozdanie z badań na zawartość azotanów i azotynów, wystawione przez uprawnioną instytucję publiczną. Wymagania dodatkowe dotyczące asortymentu: a) powinny cechować się wysokimi walorami smakowymi, b) dostarczane produkty muszą być I gatunku, świeże z odpowiednim terminem przydatności do spożycia, zgodne z obowiązującymi normami, c) bez uszkodzeń mechanicznych i zmian biologicznych, d) bez objawów chorób i pleśni. Uwaga: Jeżeli Wykonawca jest osobą fizyczną umieszcza na ofercie zapis: „Jestem dostawcą płodów rolnych pochodzących z własnej działalności rolniczej korzystającym ze zwolnienia od podatku na podstawie art. 43 ust. 1 pkt 3 ustawy o VAT (tzw. Rolnik ryczałtowy).” |
| Zalacznik czesc nr | 2 |
| Zalacznik nazwa | Część II Kiszonki |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15331000-7 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik okres w miesiacach | 12 |
| Zalacznik data rozpoczecia | 2021-01-01T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik data zakonczenia | 2021-12-31T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik krotki opis | Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa kiszonek w ilościach określonych w Formularzu asortymentowo-cenowym stanowiącym Załącznik Nr 4.II do SIWZ. Zamawiający nadmienia, iż Wykonawca musi zaoferować wszystkie wymienione pozycje, brak uzupełnienia którejkolwiek pozycji będzie skutkował odrzuceniem oferty. Wraz z ofertą musi zostać dostarczone przez Wykonawcę aktualne sprawozdanie z badań na zawartość zasolenia, pH oraz NO3 wystawione przez uprawnioną instytucję publiczną. Wymagania dodatkowe dotyczące asortymentu: a) powinny cechować się wysokimi walorami smakowymi, b) dostarczane produkty muszą być I gatunku, świeże z odpowiednim terminem przydatności do spożycia, zgodne z obowiązującymi normami, c) bez uszkodzeń mechanicznych i zmian biologicznych, d) bez objawów chorób i pleśni. Produkty powinny być w opakowaniach dopuszczonych do kontaktu z żywnością, powinny zabezpieczać produkt przed uszkodzeniem i zanieczyszczeniem, czyste bez obcych zapachów, zabrudzeń i pleśni. |
| Zalacznik czesc nr | 3 |
| Zalacznik nazwa | Część III Artykuły ogólnospożywcze |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15800000-6 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik okres w miesiacach | 12 |
| Zalacznik data rozpoczecia | 2021-01-01T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik data zakonczenia | 2021-12-31T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik krotki opis | Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa Artykułów ogólnospożywczych w ilościach określonych w Formularzu asortymentowo-cenowym stanowiącym Załącznik Nr 4.III do SIWZ. Zamawiający nadmienia, iż Wykonawca musi zaoferować wszystkie wymienione pozycje, brak uzupełnienia którejkolwiek pozycji będzie skutkował odrzuceniem oferty. Wymagania dodatkowe dotyczące asortymentu: a) powinny cechować się wysokimi walorami smakowymi, b) dostarczane produkty muszą być I gatunku, świeże z odpowiednim terminem przydatności do spożycia, zgodne z obowiązującymi normami, c) bez uszkodzeń mechanicznych i zmian biologicznych, d) bez objawów chorób i pleśni. W przypadku artykułów ogólnospożywczych wymagany termin przydatności do spożycia produktu musi wynosić co najmniej 2 miesiące licząc od dnia dostarczenia produktu do Zamawiającego przez Wykonawcę. Produkty powinny być w opakowaniach dopuszczonych do kontaktu z żywnością, powinny zabezpieczać produkt przed uszkodzeniem i zanieczyszczeniem, czyste bez obcych zapachów, zabrudzeń i pleśni. |
| Zalacznik czesc nr | 4 |
| Zalacznik nazwa | Część IV Artykuły mleczarskie |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15500000-3 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik okres w miesiacach | 12 |
| Zalacznik data rozpoczecia | 2021-01-01T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik data zakonczenia | 2021-12-31T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik krotki opis | Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa artykułów mleczarskich w ilościach określonych w Formularzu asortymentowo-cenowym stanowiącym Załącznik Nr 4.IV do SIWZ. Zamawiający nadmienia, iż Wykonawca musi zaoferować wszystkie wymienione pozycje, brak uzupełnienia którejkolwiek pozycji będzie skutkował odrzuceniem oferty. Wymagania dodatkowe dotyczące asortymentu: a) powinny cechować się wysokimi walorami smakowymi, b) dostarczane produkty muszą być I gatunku, świeże z odpowiednim terminem przydatności do spożycia, zgodne z obowiązującymi normami, c) bez uszkodzeń mechanicznych i zmian biologicznych, d) bez objawów chorób i pleśni. Produkty powinny być w opakowaniach dopuszczonych do kontaktu z żywnością, powinny zabezpieczać produkt przed uszkodzeniem i zanieczyszczeniem, czyste bez obcych zapachów, zabrudzeń i pleśni. |
| Zalacznik czesc nr | 5 |
| Zalacznik nazwa | Część V Ryby |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15221000-3 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik okres w miesiacach | 12 |
| Zalacznik data rozpoczecia | 2021-01-01T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik data zakonczenia | 2021-12-31T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik krotki opis | Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa ryb w ilościach określonych w Formularzu asortymentowo-cenowym stanowiącym Załącznik Nr 4.V do SIWZ. Zamawiający nadmienia, iż Wykonawca musi zaoferować wszystkie wymienione pozycje, brak uzupełnienia którejkolwiek pozycji będzie skutkował odrzuceniem oferty. Wymagania dodatkowe dotyczące asortymentu: a) powinny cechować się wysokimi walorami smakowymi, b) dostarczane produkty muszą być I gatunku, świeże z odpowiednim terminem przydatności do spożycia, zgodne z obowiązującymi normami, c) bez uszkodzeń mechanicznych i zmian biologicznych, d) bez objawów chorób i pleśni. Produkty powinny być w opakowaniach dopuszczonych do kontaktu z żywnością, powinny zabezpieczać produkt przed uszkodzeniem i zanieczyszczeniem, czyste bez obcych zapachów, zabrudzeń i pleśni. |
| Zalacznik czesc nr | 6 |
| Zalacznik nazwa | Część VI Mięso i wędliny |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15110000-2 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik okres w miesiacach | 12 |
| Zalacznik data rozpoczecia | 2021-01-01T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik data zakonczenia | 2021-12-31T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik krotki opis | Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa mięsa i wędlin w ilościach określonych w Formularzu asortymentowo-cenowym stanowiącym Załącznik Nr 4.VI do SIWZ. Zamawiający nadmienia, iż Wykonawca musi zaoferować wszystkie wymienione pozycje, brak uzupełnienia którejkolwiek pozycji będzie skutkował odrzuceniem oferty. Wymagania dodatkowe dotyczące asortymentu: a) powinny cechować się wysokimi walorami smakowymi, b) dostarczane produkty muszą być I gatunku, świeże z odpowiednim terminem przydatności do spożycia, zgodne z obowiązującymi normami, c) bez uszkodzeń mechanicznych i zmian biologicznych, d) bez objawów chorób i pleśni. Pierwsza klasa jakości mięsa oznacza: mięso chude, nieściągnięte o wartości tłuszczu 7%, bez tłuszczu zewnętrznego, nie zawierające skórek, chrząstek, ścięgien niekonsumpcyjnych i powięzi. Produkty powinny być w opakowaniach dopuszczonych do kontaktu z żywnością, powinny zabezpieczać produkt przed uszkodzeniem i zanieczyszczeniem, czyste bez obcych zapachów, zabrudzeń i pleśni. |
| Zalacznik czesc nr | 7 |
| Zalacznik nazwa | Część VII Jaja |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 03142500-3 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik okres w miesiacach | 12 |
| Zalacznik data rozpoczecia | 2021-01-01T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik data zakonczenia | 2021-12-31T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik krotki opis | Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa jaj w ilościach określonych w Formularzu asortymentowo-cenowym stanowiącym Załącznik Nr 4.VII do SIWZ. Zamawiający nadmienia, iż Wykonawca musi zaoferować wszystkie wymienione pozycje, brak uzupełnienia którejkolwiek pozycji będzie skutkował odrzuceniem oferty. Wymagania dodatkowe dotyczące asortymentu: a) powinny cechować się wysokimi walorami smakowymi, b) dostarczane produkty muszą być I gatunku, świeże z odpowiednim terminem przydatności do spożycia, zgodne z obowiązującymi normami, c) bez uszkodzeń mechanicznych i zmian biologicznych, d) bez objawów chorób i pleśni. Produkty powinny być w opakowaniach dopuszczonych do kontaktu z żywnością, powinny zabezpieczać produkt przed uszkodzeniem i zanieczyszczeniem, czyste bez obcych zapachów, zabrudzeń i pleśni. Wymagany jest każdorazowo przy dostawie dokument aktualny na dzień dostawy potwierdzający badanie na Salmonelle oraz Handlowy Dokument Identyfikacyjny chyba, że faktura jest jednocześnie dokumentem HDI. |
| Zalacznik czesc nr | 8 |
| Zalacznik nazwa | Część VIII Pieczywo |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15810000-9 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik okres w miesiacach | 12 |
| Zalacznik data rozpoczecia | 2021-01-01T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik data zakonczenia | 2021-12-31T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik krotki opis | Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa pieczywa w ilościach określonych w Formularzu asortymentowo-cenowym stanowiącym Załącznik Nr 4.VIII do SIWZ. Zamawiający nadmienia, iż Wykonawca musi zaoferować wszystkie wymienione pozycje, brak uzupełnienia którejkolwiek pozycji będzie skutkował odrzuceniem oferty. Wymagania dodatkowe dotyczące asortymentu: a) powinny cechować się wysokimi walorami smakowymi, b) dostarczane produkty muszą być I gatunku, świeże z odpowiednim terminem przydatności do spożycia, zgodne z obowiązującymi normami, c) bez uszkodzeń mechanicznych i zmian biologicznych, d) bez objawów chorób i pleśni. Produkty powinny być w opakowaniach dopuszczonych do kontaktu z żywnością, powinny zabezpieczać produkt przed uszkodzeniem i zanieczyszczeniem, czyste bez obcych zapachów, zabrudzeń i pleśni. |
Criterion
| Kryteria | Termin płatności |
| Znaczenie | 20,00 |
| Kryteria | Cena |
| Znaczenie | 80,00 |