Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych do Szkół Podstawowych i Przedszkola nr 8 Gminy Miejskiej Tczew
| Publication date | 2020-11-20 |
| End date | 2020-12-01 00:00:00 |
| Instytucja | Centrum Usług Wspólnych |
| Miejscowość | Tczew |
| Województwo | pomorskie |
| Branża |
|
Szczegóły |
|
| Numer ogłoszenia | 612897-N-2020 |
| Document type | ZP-400 |
| Cpv code | 150000008, 151000009, 151121007, 151300008, 155000003, 158000006, 158960005, 32223219, 32121001, 153000001, 153300000, 31425003, 158100009, 158942003, 33110002 |
| Adres strony internetowej siwz | |
| BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
| Przedmiotem zamówienia są: Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych do Szkół Podstawowych i Przedszkola nr 8 Gminy Miejskiej Tczew w okresie od 02.01.2021 do 30.06.2021r. Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne, Drób i podroby – kod CPV: , Zadanie 3 - Pozostałe produkty mięsne - kod CPV: , Zadanie 4- Produkty mleczarskie: kod CPV: Zadanie 5 – Różne produkty spożywcze - Kod CPV: Zadanie 6 - Produkty mrożone- kod CPV: Zadanie 7 – Jabłka – Kod CPV: Zadanie 8 - Ziemniaki – Kod CPV: Zadanie 9 – Warzywa i owoce krajowe – Kod CPV: Zadanie 10 – Owoce tropikalne, warzywa i owoce przetworzone – Kod CPV: , Zadanie 11 – Jaja – kod CPV: Zadanie 12 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie- Kod CPV: Zadanie 13 - Wyroby garmażeryjne gotowe mączne, chłodzone – kod CPV: Zadanie 14- Ryby – kod CPV: Jakość dostarczanych artykułów spożywczych, sposób ich pakowania, a także rodzaj używanych opakowań zbiorczych – z zastrzeżeniem określonym w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia oraz w stosowanych normach i powszechnie obowiązujących przepisach prawa – powodowały obniżenie ponoszonych przez zamawiającego kosztów przechowywania, przygotowania i dystrybucji dostarczanych artykułów i wytwarzanych z nich potraw oraz kosztów wywozu i utylizacji powstałych odpadów. Podane szacunkowe potrzeby są zbliżone ilościami do planowanych potrzeb. Służyć one będą wyłącznie do porównania ofert i wybrania oferty najkorzystniejszej, bowiem w przybliżeniu odpowiadają strukturze zapotrzebowania. Oznacza to, że wielkości te nie stanowią ostatecznego rozmiaru zamówienia, w wyniku czego nie mogą stanowić podstaw do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw. W sytuacjach niezależnych od Zamawiającego związanych np. z epidemią i decyzją ministerstwa o nauce zdalnej uczniów, Zamawiający nie będzie ponosił konsekwencji niezrealizowanych dostaw. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar opisany w niniejszej specyfikacji, na warunkach w niej określonych. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania korekt zamawianych ilości poszczególnych asortymentów w zależności od bieżących potrzeb. Wykonawcy nie przysługują roszczenia z tego tytułu. Zamówienia będą składane telefonicznie, faksem, e-mailem lub pisemnie. Każdorazowo Wykonawca zobowiązany jest do pisemnego (e-mailem lub faksem) potwierdzenia otrzymania zamówienia. Termin realizacji zamówienia – 24 godziny od godziny zgłoszenia zapotrzebowania przez szkoły i przedszkole , dla zadania nr 14 dwa dni robocze od dnia zgłoszenia zapotrzebowania przez szkoły i przedszkole od poniedziałku do piątku na adres jednostek obsługiwanych w godzinach: od 06.00 do 09.30 na adres: Szkoła Podstawowa nr 1, ul. Czyżykowska 69, Tczew od 06.00 do 09.30 na adres: Sportowa Szkoła Podstawowa nr 2 z Oddziałami Integracyjnymi; ul. Gdańska 2 oraz ul. Południowa 6, Tczew od 06.00 do 08.00 na adres: Szkoła Podstawowa nr 4, ul. Wł. Jagiełły 8, Tczew od 06.00-07.00 na adres: Szkoła Podstawowa Nr 5; ul. Westerplatte 18, Tczew od 07.00-09.30 na adres: Szkoła Podstawowa Nr 7; ul. Stoczniowców 15a, Tczew od 06.00-09.00 na adres: Szkoła Podstawowa nr 8, ul. Armii Krajowej 70, Tczew od 06.00-07.00 na adres: Szkoła Podstawowa Nr 10 z Oddziałami Integracyjnymi; ul. Marii Konopnickiej 11, Tczew od 06.00-09.30 na adres: Szkoła Podstawowa Nr 11; ul. Saperska 12, Tczew od 06.00-09.00 na adres: Szkoła Podstawowa Nr 12, ul. Topolowa 23, Tczew od 06.30-07.10 – nabiał , mięso i wędliny, od 07.00 -10.00 pozostałe produkty na adres: Przedszkole nr 8 ul. Jodłowa 6, Tczew Zamawiający zastrzega sobie prawo do realizacji dostaw w innych godzinach niż określone wyżej. Dostarczone artykuły spożywcze winne być wytwarzane zgodnie z Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Nr 171, poz. 1225 z dn. 27 września 2006r.) i podległymi jej aktami wykonawczymi. Towar musi być pełnowartościowy , wyprodukowany zgodnie z obowiązującymi normami i standardami z zachowaniem dobrych praktyk produkcyjnych (GMP) / dobrych praktyk higienicznych (GHP) oraz zasad systemu bezpieczeństwa żywności - systemu HACCP. Wykonawca zabezpieczy należycie towar na czas przewozu i ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę i jakość dostarczonego towaru. Wykonawca dostarczy towar transportem własnym lub innego przewoźnika spełniającym obowiązujące wymagania sanitarne. Wykonawca bierze na siebie odpowiedzialność za braki i wady powstałe w czasie transportu towaru, oraz ponosi z tego tytułu wszelkie skutki prawne. Zamawiający zamawia u Wykonawcy towar z dostawą na koszt i ryzyko Wykonawcy. Dostarczany asortyment musi spełniać wymagania Polskich Norm (PN) lub Polskich Norm zharmonizowanych z Normami Europejskimi (PN-EN) oraz wymagania zawarte w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia Ilościowy i jakościowy odbiór towaru będzie dokonywany przez Zamawiającego w szkołach i przedszkolu, w oparciu o złożone zamówienie. Dostarczone produkty muszą być oznaczone w sposób umożliwiający jego identyfikację bez konieczności naruszania opakowania (ilość, rodzaj) |
Dodatkowe informacje
| GuidZP400 | 3d93afa5-5325-4fe8-a7bd-fa9de04e787b |
| Biuletyn | 612897-N-2020 |
| Zamawiajacy nazwa | Centrum Usług Wspólnych |
| Regon | 36621208100000 |
| Zamawiajacy adres ulica | Kołłątaja |
| Zamawiajacy adres numer domu | 9 |
| Zamawiajacy miejscowosc | Tczew |
| Zamawiajacy kod pocztowy | 83-110 |
| Zamawiajacy panstwo | Polska |
| Zamawiajacy wojewodztwo | pomorskie |
| Zamawiajacy telefon | 587759456 |
| Zamawiajacy fax | 587759484 |
| Zamawiajacy email | ambroziak@cuw.tczew.pl |
| Adres strony url | cuw.tczew.pl |
| Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
| Ogloszenie dotyczy | 1 |
| Czy finansowane z unii | 2 |
| Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
| Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
| Rodzaj zamawiajacego | 9 |
| Czy dostep dokumentow zamowienia | 1 |
| Dostep dokumentow zamowienia | cuwtczew.bipstrona.pl |
| Czy zamieszczona bedzie specyfikacja | 1 |
| Zamieszczona bedzie specyfikacja | cuwtczew.bipstrona.pl |
| Czy wymagane przeslanie ofert | 1 |
| Wymagane przeslanie ofert inny | Wymagane jest przesyłanie ofert w formie pisemnej - za pośrednictwem operatora pocztowego, w rozumieniu ustawy z dnia 23 listopada 2012 r. – Prawo pocztowe, osobiście lub za pośrednictwem posłańca. Adres: Centrum Usług Wspólnych, ul. Kołłątaja 9, 83-110 Tczew |
| Nazwa nadana zamowieniu | Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych do Szkół Podstawowych i Przedszkola nr 8 Gminy Miejskiej Tczew |
| Rodzaj zamowienia | 1 |
| Czy podzielone na czesci | 1 |
| Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy | 14 |
| Okreslenie przedmiotu | Przedmiotem zamówienia są: Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych do Szkół Podstawowych i Przedszkola nr 8 Gminy Miejskiej Tczew w okresie od 02.01.2021 do 30.06.2021r. Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne, Drób i podroby – kod CPV: , Zadanie 3 - Pozostałe produkty mięsne - kod CPV: , Zadanie 4- Produkty mleczarskie: kod CPV: Zadanie 5 – Różne produkty spożywcze - Kod CPV: Zadanie 6 - Produkty mrożone- kod CPV: Zadanie 7 – Jabłka – Kod CPV: Zadanie 8 - Ziemniaki – Kod CPV: Zadanie 9 – Warzywa i owoce krajowe – Kod CPV: Zadanie 10 – Owoce tropikalne, warzywa i owoce przetworzone – Kod CPV: , Zadanie 11 – Jaja – kod CPV: Zadanie 12 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie- Kod CPV: Zadanie 13 - Wyroby garmażeryjne gotowe mączne, chłodzone – kod CPV: Zadanie 14- Ryby – kod CPV: Jakość dostarczanych artykułów spożywczych, sposób ich pakowania, a także rodzaj używanych opakowań zbiorczych – z zastrzeżeniem określonym w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia oraz w stosowanych normach i powszechnie obowiązujących przepisach prawa – powodowały obniżenie ponoszonych przez zamawiającego kosztów przechowywania, przygotowania i dystrybucji dostarczanych artykułów i wytwarzanych z nich potraw oraz kosztów wywozu i utylizacji powstałych odpadów. Podane szacunkowe potrzeby są zbliżone ilościami do planowanych potrzeb. Służyć one będą wyłącznie do porównania ofert i wybrania oferty najkorzystniejszej, bowiem w przybliżeniu odpowiadają strukturze zapotrzebowania. Oznacza to, że wielkości te nie stanowią ostatecznego rozmiaru zamówienia, w wyniku czego nie mogą stanowić podstaw do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw. W sytuacjach niezależnych od Zamawiającego związanych np. z epidemią i decyzją ministerstwa o nauce zdalnej uczniów, Zamawiający nie będzie ponosił konsekwencji niezrealizowanych dostaw. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar opisany w niniejszej specyfikacji, na warunkach w niej określonych. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania korekt zamawianych ilości poszczególnych asortymentów w zależności od bieżących potrzeb. Wykonawcy nie przysługują roszczenia z tego tytułu. Zamówienia będą składane telefonicznie, faksem, e-mailem lub pisemnie. Każdorazowo Wykonawca zobowiązany jest do pisemnego (e-mailem lub faksem) potwierdzenia otrzymania zamówienia. Termin realizacji zamówienia – 24 godziny od godziny zgłoszenia zapotrzebowania przez szkoły i przedszkole , dla zadania nr 14 dwa dni robocze od dnia zgłoszenia zapotrzebowania przez szkoły i przedszkole od poniedziałku do piątku na adres jednostek obsługiwanych w godzinach: od 06.00 do 09.30 na adres: Szkoła Podstawowa nr 1, ul. Czyżykowska 69, Tczew od 06.00 do 09.30 na adres: Sportowa Szkoła Podstawowa nr 2 z Oddziałami Integracyjnymi; ul. Gdańska 2 oraz ul. Południowa 6, Tczew od 06.00 do 08.00 na adres: Szkoła Podstawowa nr 4, ul. Wł. Jagiełły 8, Tczew od 06.00-07.00 na adres: Szkoła Podstawowa Nr 5; ul. Westerplatte 18, Tczew od 07.00-09.30 na adres: Szkoła Podstawowa Nr 7; ul. Stoczniowców 15a, Tczew od 06.00-09.00 na adres: Szkoła Podstawowa nr 8, ul. Armii Krajowej 70, Tczew od 06.00-07.00 na adres: Szkoła Podstawowa Nr 10 z Oddziałami Integracyjnymi; ul. Marii Konopnickiej 11, Tczew od 06.00-09.30 na adres: Szkoła Podstawowa Nr 11; ul. Saperska 12, Tczew od 06.00-09.00 na adres: Szkoła Podstawowa Nr 12, ul. Topolowa 23, Tczew od 06.30-07.10 – nabiał , mięso i wędliny, od 07.00 -10.00 pozostałe produkty na adres: Przedszkole nr 8 ul. Jodłowa 6, Tczew Zamawiający zastrzega sobie prawo do realizacji dostaw w innych godzinach niż określone wyżej. Dostarczone artykuły spożywcze winne być wytwarzane zgodnie z Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Nr 171, poz. 1225 z dn. 27 września 2006r.) i podległymi jej aktami wykonawczymi. Towar musi być pełnowartościowy , wyprodukowany zgodnie z obowiązującymi normami i standardami z zachowaniem dobrych praktyk produkcyjnych (GMP) / dobrych praktyk higienicznych (GHP) oraz zasad systemu bezpieczeństwa żywności - systemu HACCP. Wykonawca zabezpieczy należycie towar na czas przewozu i ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę i jakość dostarczonego towaru. Wykonawca dostarczy towar transportem własnym lub innego przewoźnika spełniającym obowiązujące wymagania sanitarne. Wykonawca bierze na siebie odpowiedzialność za braki i wady powstałe w czasie transportu towaru, oraz ponosi z tego tytułu wszelkie skutki prawne. Zamawiający zamawia u Wykonawcy towar z dostawą na koszt i ryzyko Wykonawcy. Dostarczany asortyment musi spełniać wymagania Polskich Norm (PN) lub Polskich Norm zharmonizowanych z Normami Europejskimi (PN-EN) oraz wymagania zawarte w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia Ilościowy i jakościowy odbiór towaru będzie dokonywany przez Zamawiającego w szkołach i przedszkolu, w oparciu o złożone zamówienie. Dostarczone produkty muszą być oznaczone w sposób umożliwiający jego identyfikację bez konieczności naruszania opakowania (ilość, rodzaj) |
| Cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 |
| Data rozpoczecia | 2021-01-02T00:00:00+01:00 |
| Data zakonczenia | 2021-06-30T00:00:00+02:00 |
| Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie | 1 |
| Art 24 ust 5 pkt 1 | 1 |
| Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 |
| Wykaz dokumentow zaswiadczen | Odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej. Dokumenty lub oświadczenia składane winny być w oryginale lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem. W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez Wykonawców, oświadczenie, o braku podstaw wykluczenia i spełnianu warunków udziału w postępowaniu, składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie. Oświadczenie to ma potwierdzać brak podstaw wykluczenia w zakresie, w którym każdy z Wykonawców wykazuje brak podstaw wykluczenia. Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentu, o którym mowa powyżej (odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej) - składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości. |
| Czy wadium | 1 |
| Wadium | Zamawiający wymaga wniesienia wadium dla poszczególnych zadań w wysokości: Zadanie 1 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne – 4 000,00 zł Zadanie 2 - Drób i podroby – 2 500,00 zł Zadanie 3 - Pozostałe produkty mięsne - 500,00 zł Zadanie 4- Produkty mleczarskie – 2 000,00 zł Zadanie 5 – Różne produkty spożywcze – 3 500,00 zł Zadanie 6 - Produkty mrożone - 1 500,00 zł Zadanie 7 – Jabłka – 200,00 zł Zadanie 8 – Ziemniaki – 500,00 zł Zadanie 9 -Warzywa i owoce krajowe – 2 000,00 zł Zadanie 10 - Owoce tropikalne, warzywa i owoce przetworzone – 3 000,00 zł Zadanie 11 - Jaja - 150,00 zł Zadanie 12 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie – 900,00 zł Zadanie 13 - Wyroby garmażeryjne gotowe mączne, chłodzone – 1 500,00zł Zadanie 14 - Ryby świeże – 2 000,00 zł 1. Wadium może być wnoszone w jednej lub kilku formach: - pieniądzu; -poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że, zobowiązanie kasy jest zawsze zobowiązaniem pieniężnym; -gwarancjach bankowych; -gwarancjach ubezpieczeniowych; -poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości 2. Wadium płatne jest przelewem bankowym na konto Zamawiającego Bank Pekao SA 48 1240 1268 1111 0010 7276 5727 w terminie do dnia 01.12.2020r r do godz. 9.00 (ostateczny termin wpływu środków na konto CUW), pod rygorem niedopuszczenia do uczestnictwa w przetargu. Wpłata wadium przez uczestnika przetargu jest równoznaczna z potwierdzeniem przez niego faktu zapoznania się ze Specyfikacją Istotnych Warunków Zamówienia i ich akceptacją. |
| Zastosowanie procedury pzp | 1 |
| IV 4 4 data | 2020-12-01T00:00:00+01:00 |
| IV 4 4 godzina | 09:00 |
| IV 4 4 jezyki | polski |
| IV 4 5 okres | 30 |
Attchment
| Zalacznik czesc nr | 1 |
| Zalacznik nazwa | Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15100000-9 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik data rozpoczecia | 2021-01-02T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik data zakonczenia | 2021-06-30T00:00:00+02:00 |
| Zalacznik informacje dodatkowe | 1.Wykonawca, przed podpisaniem umowy, zobowiązany jest do wniesienia zabezpieczenia należytego wykonania umowy na kwotę stanowiącą 3 % wartości (ceny łącznie z podatkiem VAT) zamówienia objętego ofertą. Zabezpieczenie należytego wykonania umowy może być wniesione według wyboru Wykonawcy w jednej/kilku formie/formach: pieniądzu; poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że zobowiązanie kasy jest zawsze zobowiązaniem pieniężnym; gwarancjach bankowych; gwarancjach ubezpieczeniowych; poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości. 2.W przypadku złożenia zabezpieczenia należytego wykonania umowy w formie gotówki, płatne przelewem bankowym na konto Zamawiającego Bank Pekao SA 48 1240 1268 1111 0010 7276 5727 Za termin wniesienia zabezpieczenia w formie pieniężnej zostanie uznany termin uznania rachunku Zamawiającego (data potwierdzenia wpływu środków na rachunek Zamawiającego). Zamawiający nie wyraża zgody na wniesienie zabezpieczenia w formach przewidzianych w art. 148 ust. 2 ustawy Pzp. |
| Zalacznik krotki opis | 1. Temperatura przechowywania: - mięsa chłodzone 0 - 4ᴼC; 2.. Mięso wieprzowe, mięso wołowe powinny być w gatunku I, muszą być świeże, dobrej jakości, pod względem właściwości organoleptycznych (wygląd, smak, zapach). Nie rozmrażane. 3. Termin przydatności do spożycia: minimum 7 dni liczone od dnia dostawy 4. Asortyment należy dostarczać w skrzynkach przeznaczonych do kontaktu z żywnością, powinien być pakowany próżniowo. Asortyment, który nie jest pakowany próżniowo należy zabezpieczyć dodatkowo folią ochronną.. 5.Sposób pakowania: pakowanie próżniowe do 5kg lub według potrzeb zamawiającego, etykieta na każdej sztuce zamówionej partii towaru. 6. Obróbka: na przekrojach nie może występować krew. 7. Stan powierzchni: sucha lub lekko wilgotna - połyskująca, niedopuszczalna powierzchnia mokra, oślizgła lub ze śladami pleśni. 8. Czystość: mięso czyste lub bez śladów jakichkolwiek zanieczyszczeń. 9. Barwa: naturalna – jasnoczerwona do czerwonej (niedopuszczalna inna) 10. Konsystencja: jędrna, elastyczna. 11. Zapach: zapach po otwarciu opakowania – swoisty dla rodzaju mięsa bez oznak wskazujących na zaparzenie mięsa lub rozpoczynający się proces psucia – niedopuszczalny zapach obcy, wyraźny płciowy lub moczowy |
| Zalacznik czesc nr | 2 |
| Zalacznik nazwa | Drób i podroby |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15112100-7 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik data rozpoczecia | 2021-01-02T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik data zakonczenia | 2021-06-30T00:00:00+02:00 |
| Zalacznik informacje dodatkowe | 1.Wykonawca, przed podpisaniem umowy, zobowiązany jest do wniesienia zabezpieczenia należytego wykonania umowy na kwotę stanowiącą 3 % wartości (ceny łącznie z podatkiem VAT) zamówienia objętego ofertą. Zabezpieczenie należytego wykonania umowy może być wniesione według wyboru Wykonawcy w jednej/kilku formie/formach: pieniądzu; poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że zobowiązanie kasy jest zawsze zobowiązaniem pieniężnym; gwarancjach bankowych; gwarancjach ubezpieczeniowych; poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości. 2.W przypadku złożenia zabezpieczenia należytego wykonania umowy w formie gotówki, płatne przelewem bankowym na konto Zamawiającego Bank Pekao SA 48 1240 1268 1111 0010 7276 5727 Za termin wniesienia zabezpieczenia w formie pieniężnej zostanie uznany termin uznania rachunku Zamawiającego (data potwierdzenia wpływu środków na rachunek Zamawiającego). Zamawiający nie wyraża zgody na wniesienie zabezpieczenia w formach przewidzianych w art. 148 ust. 2 ustawy Pzp. |
| Zalacznik krotki opis | 1. Temperatura przechowywania: - mięsa drobiowe i podroby chłodzone 0 - 4ᴼC; 2. Mięso drobiowe, podroby powinny być w gatunku I, muszą być świeże, dobrej jakości, pod względem właściwości organoleptycznych (wygląd, smak, zapach). Nie rozmrażane. 3. Wątróbka drobiowa świeża, termin przydatności do spożycia 72 godziny od momentu dostawy 2. Żołądki drobiowe świeże, termin przydatności do spożycia 72 godziny od momentu dostawy 3. Mięso drobiowe, termin przydatności do spożycia min. 5 dni od dnia dostawy, |
| Zalacznik czesc nr | 3 |
| Zalacznik nazwa | Pozostałe produkty mięsne |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15130000-8 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik data rozpoczecia | 2021-01-02T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik data zakonczenia | 2021-06-30T00:00:00+02:00 |
| Zalacznik informacje dodatkowe | 1.Wykonawca, przed podpisaniem umowy, zobowiązany jest do wniesienia zabezpieczenia należytego wykonania umowy na kwotę stanowiącą 3 % wartości (ceny łącznie z podatkiem VAT) zamówienia objętego ofertą. Zabezpieczenie należytego wykonania umowy może być wniesione według wyboru Wykonawcy w jednej/kilku formie/formach: pieniądzu; poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że zobowiązanie kasy jest zawsze zobowiązaniem pieniężnym; gwarancjach bankowych; gwarancjach ubezpieczeniowych; poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości. 2.W przypadku złożenia zabezpieczenia należytego wykonania umowy w formie gotówki, płatne przelewem bankowym na konto Zamawiającego Bank Pekao SA 48 1240 1268 1111 0010 7276 5727 Za termin wniesienia zabezpieczenia w formie pieniężnej zostanie uznany termin uznania rachunku Zamawiającego (data potwierdzenia wpływu środków na rachunek Zamawiającego). Zamawiający nie wyraża zgody na wniesienie zabezpieczenia w formach przewidzianych w art. 148 ust. 2 ustawy Pzp. |
| Zalacznik krotki opis | 1. Temperatura przechowywania: - produktów mięsnych 0 - 4ᴼC; 2. Wędliny powinny mieć zapewnioną identyfikowalność (nazwa, wykaz i ilość składników, zawartość netto w opakowaniu, data przydatności do spożycia, warunki przechowywania, firma, adres producenta, informacje odnoszące się do źródła pochodzenia). 3. Wędliny powinny być w gatunku I, muszą być świeże, dobrej jakości, pod względem właściwości organoleptycznych (wygląd, smak, zapach). Nie rozmrażane. 4.Minimalny termin przydatności do spożycia dla dostarczanych artykułów: min. 30 dni okresu określonego przez producenta , liczony od dnia dostawy. |
| Zalacznik czesc nr | 4 |
| Zalacznik nazwa | Produkty mleczarskie |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15500000-3 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik data rozpoczecia | 2021-01-02T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik data zakonczenia | 2021-06-30T00:00:00+02:00 |
| Zalacznik informacje dodatkowe | 1.Wykonawca, przed podpisaniem umowy, zobowiązany jest do wniesienia zabezpieczenia należytego wykonania umowy na kwotę stanowiącą 3 % wartości (ceny łącznie z podatkiem VAT) zamówienia objętego ofertą. Zabezpieczenie należytego wykonania umowy może być wniesione według wyboru Wykonawcy w jednej/kilku formie/formach: pieniądzu; poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że zobowiązanie kasy jest zawsze zobowiązaniem pieniężnym; gwarancjach bankowych; gwarancjach ubezpieczeniowych; poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości. 2.W przypadku złożenia zabezpieczenia należytego wykonania umowy w formie gotówki, płatne przelewem bankowym na konto Zamawiającego Bank Pekao SA 48 1240 1268 1111 0010 7276 5727 Za termin wniesienia zabezpieczenia w formie pieniężnej zostanie uznany termin uznania rachunku Zamawiającego (data potwierdzenia wpływu środków na rachunek Zamawiającego). Zamawiający nie wyraża zgody na wniesienie zabezpieczenia w formach przewidzianych w art. 148 ust. 2 ustawy Pzp. |
| Zalacznik krotki opis | 1. Mleko i przetwory mleczarskie powinny być wysokiej jakości bez zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych. 2. Minimalny termin przydatności do spożycia dla całego asortymentu co najmniej: 21 dni, liczony od dnia dostawy 3. Każde opakowanie jednostkowe musi posiadać etykietę zawierającą nazwę producenta, nazwę produktu, masę netto produktu, termin przydatności do spożycia. |
| Zalacznik czesc nr | 5 |
| Zalacznik nazwa | Różne produkty spożywcze |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15800000-6 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik data rozpoczecia | 2021-01-02T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik data zakonczenia | 2021-06-30T00:00:00+02:00 |
| Zalacznik informacje dodatkowe | 1.Wykonawca, przed podpisaniem umowy, zobowiązany jest do wniesienia zabezpieczenia należytego wykonania umowy na kwotę stanowiącą 3 % wartości (ceny łącznie z podatkiem VAT) zamówienia objętego ofertą. Zabezpieczenie należytego wykonania umowy może być wniesione według wyboru Wykonawcy w jednej/kilku formie/formach: pieniądzu; poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że zobowiązanie kasy jest zawsze zobowiązaniem pieniężnym; gwarancjach bankowych; gwarancjach ubezpieczeniowych; poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości. 2.W przypadku złożenia zabezpieczenia należytego wykonania umowy w formie gotówki, płatne przelewem bankowym na konto Zamawiającego Bank Pekao SA 48 1240 1268 1111 0010 7276 5727 Za termin wniesienia zabezpieczenia w formie pieniężnej zostanie uznany termin uznania rachunku Zamawiającego (data potwierdzenia wpływu środków na rachunek Zamawiającego). Zamawiający nie wyraża zgody na wniesienie zabezpieczenia w formach przewidzianych w art. 148 ust. 2 ustawy Pzp. |
| Zalacznik krotki opis | 1. Minimalny termin przydatności do spożycia dla całego asortymentu co najmniej: 30 dni, liczony od dnia dostawy. 2. Każde opakowanie jednostkowe musi posiadać etykietę zawierającą nazwę producenta, nazwę produktu, masę netto produktu, termin przydatności do spożycia. |
| Zalacznik czesc nr | 6 |
| Zalacznik nazwa | Produkty mrożone |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15896000-5 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik data rozpoczecia | 2021-01-02T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik data zakonczenia | 2021-06-30T00:00:00+02:00 |
| Zalacznik informacje dodatkowe | 1.Wykonawca, przed podpisaniem umowy, zobowiązany jest do wniesienia zabezpieczenia należytego wykonania umowy na kwotę stanowiącą 3 % wartości (ceny łącznie z podatkiem VAT) zamówienia objętego ofertą. Zabezpieczenie należytego wykonania umowy może być wniesione według wyboru Wykonawcy w jednej/kilku formie/formach: pieniądzu; poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że zobowiązanie kasy jest zawsze zobowiązaniem pieniężnym; gwarancjach bankowych; gwarancjach ubezpieczeniowych; poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości. 2.W przypadku złożenia zabezpieczenia należytego wykonania umowy w formie gotówki, płatne przelewem bankowym na konto Zamawiającego Bank Pekao SA 48 1240 1268 1111 0010 7276 5727 Za termin wniesienia zabezpieczenia w formie pieniężnej zostanie uznany termin uznania rachunku Zamawiającego (data potwierdzenia wpływu środków na rachunek Zamawiającego). Zamawiający nie wyraża zgody na wniesienie zabezpieczenia w formach przewidzianych w art. 148 ust. 2 ustawy Pzp. |
| Zalacznik krotki opis | 1. Temperatura przechowywania: -artykuły mrożone: min - 18ᴼC; 2. Mrożonki owocowe i warzywne powinny być jednolite odmianowo, w stanie dojrzałości konsumpcyjnej, czyste, sypkie, nie oblodzone, bez trwałych zlepieńców, bez uszkodzeń mechanicznych, o równych wymiarach, róże lub owoce nie uszkodzone o barwie typowej dla danego gatunku i odmiany (z wyjątkiem mieszanek). 3. Mrożonki owocowe i warzywne oraz ryby i wyroby rybne dostarczane w opakowaniach zewnętrznych – karton plus opakowanie wewnętrzne folia, trwale i prawidłowo oznakowane w języku polskim, czyste, nieuszkodzone, temperatura surowca w momencie przyjęcia min – 18 ºC , brak oznak rozmrożenia, brak oznak i obecności pleśni, brak zanieczyszczeń. 4. W przypadku ryb mrożonych oraz wyrobów rybnych, etykieta musi zawierać informację dotyczącą procentowej zawartości ryby, opakowanie: czyste, nieuszkodzone, szczelne, prawidłowo oznakowane w języku polskim, warstwy filetów przełożone folią, elementy nieposklejane, łatwe wydobywanie pojedynczych elementów z bloku, bez konieczności rozmrażania całości. 5. Filety rybne- całe bez skóry, ości i obcych zanieczyszczeń, zapach: właściwy dla ryb mrożonych, po rozmrożeniu zapach ryby świeżej, niedopuszczalny gnilny, tkanka mięsna: jasna o naturalnej barwie, charakterystycznej dla danego gatunku, bez plam i przebarwień, po rozmrożeniu sprężysta, nie rozpadająca się, o prawidłowym zapachu, brak zanieczyszczeń fizycznych, chemicznych, brak oznak i obecności pleśni, szkodników, brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych, brak oznak rozmrożenia. 6.Minimalny termin przydatności do spożycia dla całego asortymentu co najmniej:30 dni, liczony od dnia dostawy. 7.Każda dostawa musi obejmować jeden gatunek dostarczanego asortymentu. 8.Każde opakowanie jednostkowe musi posiadać etykietę zawierającą nazwę producenta, nazwę produktu, masę netto produktu, termin przydatności do spożycia. |
| Zalacznik czesc nr | 7 |
| Zalacznik nazwa | Jabłka |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 03222321-9 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik data rozpoczecia | 2021-01-02T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik data zakonczenia | 2021-06-30T00:00:00+02:00 |
| Zalacznik informacje dodatkowe | 1.Wykonawca, przed podpisaniem umowy, zobowiązany jest do wniesienia zabezpieczenia należytego wykonania umowy na kwotę stanowiącą 3 % wartości (ceny łącznie z podatkiem VAT) zamówienia objętego ofertą. Zabezpieczenie należytego wykonania umowy może być wniesione według wyboru Wykonawcy w jednej/kilku formie/formach: pieniądzu; poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że zobowiązanie kasy jest zawsze zobowiązaniem pieniężnym; gwarancjach bankowych; gwarancjach ubezpieczeniowych; poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości. 2.W przypadku złożenia zabezpieczenia należytego wykonania umowy w formie gotówki, płatne przelewem bankowym na konto Zamawiającego Bank Pekao SA 48 1240 1268 1111 0010 7276 5727 Za termin wniesienia zabezpieczenia w formie pieniężnej zostanie uznany termin uznania rachunku Zamawiającego (data potwierdzenia wpływu środków na rachunek Zamawiającego). Zamawiający nie wyraża zgody na wniesienie zabezpieczenia w formach przewidzianych w art. 148 ust. 2 ustawy Pzp. |
| Zalacznik krotki opis | typ -jabłko spożywcze, o wadze 80 -250 g/szt., nie dopuszcza się jabłek technologicznych, do przetwórstwa spożywczego, pakowane w skrzynkach do 25 kg. Skrzynki po jabłkach Wykonawca zobowiązuje się odbierać od Zamawiającego każdorazowo przy kolejnej dostawie towaru - jabłek do Zamawiającego. Dostarczane owoce powinny być I klasy zgodnie z PN, zdrowe, czyste, wolne od zanieczyszczenia ziemią i innych zanieczyszczeń, bez pozostałości środków ochrony roślin, bez uszkodzeń mechanicznych i spowodowanych przez szkodniki, powodujących obniżenie wartości użytkowej, o kształcie charakterystycznym dla odmiany, zabarwieniu i przekroju typowym dla danej odmiany, bez nadmiernej wilgotności zewnętrznej i bez objawów chorobowych, bez śladów gnicia, więdnięcia lub wyschnięcia. Jabłka mogą być zamawiane przez szkoły i przedszkole w sztukach, które następnie będą zważone przez Dostawcę i zgodnie z ofertą wycenione. |
| Zalacznik czesc nr | 8 |
| Zalacznik nazwa | Ziemniaki |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 03212100-1 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik data rozpoczecia | 2021-01-02T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik data zakonczenia | 2021-06-30T00:00:00+02:00 |
| Zalacznik informacje dodatkowe | 1.Wykonawca, przed podpisaniem umowy, zobowiązany jest do wniesienia zabezpieczenia należytego wykonania umowy na kwotę stanowiącą 3 % wartości (ceny łącznie z podatkiem VAT) zamówienia objętego ofertą. Zabezpieczenie należytego wykonania umowy może być wniesione według wyboru Wykonawcy w jednej/kilku formie/formach: pieniądzu; poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że zobowiązanie kasy jest zawsze zobowiązaniem pieniężnym; gwarancjach bankowych; gwarancjach ubezpieczeniowych; poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości. 2.W przypadku złożenia zabezpieczenia należytego wykonania umowy w formie gotówki, płatne przelewem bankowym na konto Zamawiającego Bank Pekao SA 48 1240 1268 1111 0010 7276 5727 Za termin wniesienia zabezpieczenia w formie pieniężnej zostanie uznany termin uznania rachunku Zamawiającego (data potwierdzenia wpływu środków na rachunek Zamawiającego). Zamawiający nie wyraża zgody na wniesienie zabezpieczenia w formach przewidzianych w art. 148 ust. 2 ustawy Pzp. |
| Zalacznik krotki opis | muszą być dobrej jakości, o dobrych walorach smakowych, zapach charakterystyczny dla w/w artykułów, bez posmaków i zapachów obcych. Ziemniaki muszą być typu Konsumpcyjnego -B, żółte lub białe, sortowane. Muszą być zdrowe, bez oznak zmrożenia, pełne w środku, średniej wielkości, zgodnie z PN, zdrowe, czyste, wolne od zanieczyszczenia ziemią i innych zanieczyszczeń, bez pozostałości środków ochrony roślin, bez uszkodzeń mechanicznych i spowodowanych przez szkodniki, powodujących obniżenie wartości użytkowej, o kształcie charakterystycznym dla odmiany, zabarwieniu i przekroju typowym dla danej odmiany, bez nadmiernej wilgotności zewnętrznej i bez objawów chorobowych, bez śladów gnicia, więdnięcia lub wyschnięcia. Ziemniaki muszą być pakowane w worki o wadze maksymalnie do 15kg |
| Zalacznik czesc nr | 9 |
| Zalacznik nazwa | Warzywa i owoce krajowe |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15300000-1 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik data rozpoczecia | 2021-01-02T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik data zakonczenia | 2021-06-30T00:00:00+02:00 |
| Zalacznik informacje dodatkowe | 1.Wykonawca, przed podpisaniem umowy, zobowiązany jest do wniesienia zabezpieczenia należytego wykonania umowy na kwotę stanowiącą 3 % wartości (ceny łącznie z podatkiem VAT) zamówienia objętego ofertą. Zabezpieczenie należytego wykonania umowy może być wniesione według wyboru Wykonawcy w jednej/kilku formie/formach: pieniądzu; poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że zobowiązanie kasy jest zawsze zobowiązaniem pieniężnym; gwarancjach bankowych; gwarancjach ubezpieczeniowych; poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości. 2.W przypadku złożenia zabezpieczenia należytego wykonania umowy w formie gotówki, płatne przelewem bankowym na konto Zamawiającego Bank Pekao SA 48 1240 1268 1111 0010 7276 5727 Za termin wniesienia zabezpieczenia w formie pieniężnej zostanie uznany termin uznania rachunku Zamawiającego (data potwierdzenia wpływu środków na rachunek Zamawiającego). Zamawiający nie wyraża zgody na wniesienie zabezpieczenia w formach przewidzianych w art. 148 ust. 2 ustawy Pzp. |
| Zalacznik krotki opis | 1.Dostarczane warzywa i owoce powinny być I klasy zgodnie z PN, zdrowe, czyste, wolne od zanieczyszczenia ziemią i innych zanieczyszczeń, bez pozostałości środków ochrony roślin, bez uszkodzeń mechanicznych i spowodowanych przez szkodniki, powodujących obniżenie wartości użytkowej, o kształcie charakterystycznym dla odmiany, zabarwieniu i przekroju typowym dla danej odmiany, bez nadmiernej wilgotności zewnętrznej i bez objawów chorobowych, bez śladów gnicia, więdnięcia lub wyschnięcia. Czosnek powinien być dostarczany w stanie świeżym, nie dosuszonym lub dosuszonym w zależności od pory roku– nie obejmuje czosnku przeznaczonego do przetwórstwa, wolny od widocznych na zewnątrz oznak wyrośnięcia. 2.Każda dostawa musi obejmować jeden gatunek dostarczanego asortymentu. 3. Warzywa i owoce mogą być zamawiane przez szkoły i przedszkole w sztukach, które następnie będą zważone przez Dostawcę i zgodnie z ofertą wycenione. |
| Zalacznik czesc nr | 10 |
| Zalacznik nazwa | Owoce tropikalne, warzywa i owoce przetworzone |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15330000-0 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik data rozpoczecia | 2021-01-02T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik data zakonczenia | 2021-06-30T00:00:00+02:00 |
| Zalacznik informacje dodatkowe | 1.Wykonawca, przed podpisaniem umowy, zobowiązany jest do wniesienia zabezpieczenia należytego wykonania umowy na kwotę stanowiącą 3 % wartości (ceny łącznie z podatkiem VAT) zamówienia objętego ofertą. Zabezpieczenie należytego wykonania umowy może być wniesione według wyboru Wykonawcy w jednej/kilku formie/formach: pieniądzu; poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że zobowiązanie kasy jest zawsze zobowiązaniem pieniężnym; gwarancjach bankowych; gwarancjach ubezpieczeniowych; poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości. 2.W przypadku złożenia zabezpieczenia należytego wykonania umowy w formie gotówki, płatne przelewem bankowym na konto Zamawiającego Bank Pekao SA 48 1240 1268 1111 0010 7276 5727 Za termin wniesienia zabezpieczenia w formie pieniężnej zostanie uznany termin uznania rachunku Zamawiającego (data potwierdzenia wpływu środków na rachunek Zamawiającego). Zamawiający nie wyraża zgody na wniesienie zabezpieczenia w formach przewidzianych w art. 148 ust. 2 ustawy Pzp. |
| Zalacznik krotki opis | 1.Dostarczane warzywa i owoce powinny być I klasy zgodnie z PN, zdrowe, czyste, wolne od zanieczyszczenia ziemią i innych zanieczyszczeń, bez pozostałości środków ochrony roślin, bez uszkodzeń mechanicznych i spowodowanych przez szkodniki, powodujących obniżenie wartości użytkowej, o kształcie charakterystycznym dla odmiany, zabarwieniu i przekroju typowym dla danej odmiany, bez nadmiernej wilgotności zewnętrznej i bez objawów chorobowych, bez śladów gnicia, więdnięcia lub wyschnięcia. 2.Każda dostawa musi obejmować jeden gatunek dostarczanego asortymentu. 3.Każde opakowanie jednostkowe musi posiadać etykietę zawierającą nazwę producenta, nazwę produktu, masę netto produktu, termin przydatności do spożycia. 4.Minimalny termin przydatności do spożycia dla warzyw i owoców przetworzonych co najmniej: 30dni, liczony od dnia dostawy. 5. Warzywa i owoce mogą być zamawiane przez szkoły i przedszkole w sztukach, które następnie będą zważone przez Dostawcę i zgodnie z ofertą wycenione. |
| Zalacznik czesc nr | 11 |
| Zalacznik nazwa | Jaja |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 03142500-3 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik data rozpoczecia | 2021-01-02T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik data zakonczenia | 2021-06-30T00:00:00+02:00 |
| Zalacznik informacje dodatkowe | 1.Wykonawca, przed podpisaniem umowy, zobowiązany jest do wniesienia zabezpieczenia należytego wykonania umowy na kwotę stanowiącą 3 % wartości (ceny łącznie z podatkiem VAT) zamówienia objętego ofertą. Zabezpieczenie należytego wykonania umowy może być wniesione według wyboru Wykonawcy w jednej/kilku formie/formach: pieniądzu; poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że zobowiązanie kasy jest zawsze zobowiązaniem pieniężnym; gwarancjach bankowych; gwarancjach ubezpieczeniowych; poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości. 2.W przypadku złożenia zabezpieczenia należytego wykonania umowy w formie gotówki, płatne przelewem bankowym na konto Zamawiającego Bank Pekao SA 48 1240 1268 1111 0010 7276 5727 Za termin wniesienia zabezpieczenia w formie pieniężnej zostanie uznany termin uznania rachunku Zamawiającego (data potwierdzenia wpływu środków na rachunek Zamawiającego). Zamawiający nie wyraża zgody na wniesienie zabezpieczenia w formach przewidzianych w art. 148 ust. 2 ustawy Pzp. |
| Zalacznik krotki opis | 1.Jaja powinny być świeże, ściółkowe, grupa wagowa L. Skorupa jaja: o normalnym kształcie, czysta, nieuszkodzona. 2.Jaja kurze dostarczane w opakowaniach jednorazowych (papierowe wytłaczanki), czyste, każde opakowanie zbiorcze w przypadku hurtu powinno zawierać nazwę i adres producenta, nazwa surowca, ilość sztuk, klasa jakości, data zniesienia, 3. Minimalny termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy wynosi 21 dni . 4.Do wglądu aktualne badania bakteriologiczne jaj , środków transportu i fermy w kierunku salmonelli. 5.Temperatura przewozu jaj w momencie odbioru dostawy 8 - 13ᴼC. |
| Zalacznik czesc nr | 12 |
| Zalacznik nazwa | Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15810000-9 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik data rozpoczecia | 2021-01-02T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik data zakonczenia | 2021-06-30T00:00:00+02:00 |
| Zalacznik informacje dodatkowe | 1.Wykonawca, przed podpisaniem umowy, zobowiązany jest do wniesienia zabezpieczenia należytego wykonania umowy na kwotę stanowiącą 3 % wartości (ceny łącznie z podatkiem VAT) zamówienia objętego ofertą. Zabezpieczenie należytego wykonania umowy może być wniesione według wyboru Wykonawcy w jednej/kilku formie/formach: pieniądzu; poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że zobowiązanie kasy jest zawsze zobowiązaniem pieniężnym; gwarancjach bankowych; gwarancjach ubezpieczeniowych; poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości. 2.W przypadku złożenia zabezpieczenia należytego wykonania umowy w formie gotówki, płatne przelewem bankowym na konto Zamawiającego Bank Pekao SA 48 1240 1268 1111 0010 7276 5727 Za termin wniesienia zabezpieczenia w formie pieniężnej zostanie uznany termin uznania rachunku Zamawiającego (data potwierdzenia wpływu środków na rachunek Zamawiającego). Zamawiający nie wyraża zgody na wniesienie zabezpieczenia w formach przewidzianych w art. 148 ust. 2 ustawy Pzp. |
| Zalacznik krotki opis | 1. Dostarczane pieczywo, bułki i ciasto drożdżowe winno posiadać minimalny termin przydatności do spożycia, liczony od dnia dostawy wynoszący 3 dni zaś bułka tarta wynoszący 1 miesiąc. 2.Każde opakowanie jednostkowe musi posiadać etykietę zawierającą nazwę producenta, nazwę produktu, masę netto produktu, termin przydatności do spożycia. 3.Wykonawca dostarcza i pozostawia towar we własnych, czystych opakowaniach transportowych (kosze transportowe). |
| Zalacznik czesc nr | 13 |
| Zalacznik nazwa | Wyroby garmażeryjne gotowe mączne, chłodzone |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15894200-3 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik data rozpoczecia | 2021-01-02T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik data zakonczenia | 2021-06-30T00:00:00+02:00 |
| Zalacznik informacje dodatkowe | 1.Wykonawca, przed podpisaniem umowy, zobowiązany jest do wniesienia zabezpieczenia należytego wykonania umowy na kwotę stanowiącą 3 % wartości (ceny łącznie z podatkiem VAT) zamówienia objętego ofertą. Zabezpieczenie należytego wykonania umowy może być wniesione według wyboru Wykonawcy w jednej/kilku formie/formach: pieniądzu; poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że zobowiązanie kasy jest zawsze zobowiązaniem pieniężnym; gwarancjach bankowych; gwarancjach ubezpieczeniowych; poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości. 2.W przypadku złożenia zabezpieczenia należytego wykonania umowy w formie gotówki, płatne przelewem bankowym na konto Zamawiającego Bank Pekao SA 48 1240 1268 1111 0010 7276 5727 Za termin wniesienia zabezpieczenia w formie pieniężnej zostanie uznany termin uznania rachunku Zamawiającego (data potwierdzenia wpływu środków na rachunek Zamawiającego). Zamawiający nie wyraża zgody na wniesienie zabezpieczenia w formach przewidzianych w art. 148 ust. 2 ustawy Pzp. |
| Zalacznik krotki opis | 1.Wyroby garmażeryjne gotowe mączne, schłodzone do podgrzania, powinny pochodzić z bieżącej produkcji, 2. Temperatura przechowywania: od 0 ᴼC do 8 ᴼC; 3.Minimalny termin przydatności do spożycia dla całego asortymentu co najmniej: 5 dni, liczony od dnia dostawy |
| Zalacznik czesc nr | 14 |
| Zalacznik nazwa | Ryby |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 03311000-2 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik data rozpoczecia | 2021-01-02T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik data zakonczenia | 2021-06-30T00:00:00+02:00 |
| Zalacznik informacje dodatkowe | 1.Wykonawca, przed podpisaniem umowy, zobowiązany jest do wniesienia zabezpieczenia należytego wykonania umowy na kwotę stanowiącą 3 % wartości (ceny łącznie z podatkiem VAT) zamówienia objętego ofertą. Zabezpieczenie należytego wykonania umowy może być wniesione według wyboru Wykonawcy w jednej/kilku formie/formach: pieniądzu; poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że zobowiązanie kasy jest zawsze zobowiązaniem pieniężnym; gwarancjach bankowych; gwarancjach ubezpieczeniowych; poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości. 2.W przypadku złożenia zabezpieczenia należytego wykonania umowy w formie gotówki, płatne przelewem bankowym na konto Zamawiającego Bank Pekao SA 48 1240 1268 1111 0010 7276 5727 Za termin wniesienia zabezpieczenia w formie pieniężnej zostanie uznany termin uznania rachunku Zamawiającego (data potwierdzenia wpływu środków na rachunek Zamawiającego). Zamawiający nie wyraża zgody na wniesienie zabezpieczenia w formach przewidzianych w art. 148 ust. 2 ustawy Pzp. |
| Zalacznik krotki opis | 1. Ryby świeże powinny być zgodne z wymogami norm przedmiotowych, barwa – od białej do kremowej, w przypadku łososia lekko różowa, zapach swoisty, konsystencja – elastyczna, jędrna 2. Temperatura ryb świeżych – w czasie transportu 0-4°C 3. Opakowanie: ryby świeże luzem w pojemnikach plastikowych wyłożonych folią, powierzchnia ryb pokryta lodem, temperatura wewnątrz pojemnika z rybą – 0°C -4°C., lub w opakowaniach jednostkowych 4. Wady niedopuszczalne ryb świeżych – zapach i smak mięsa gorzki, kwaśny, gnilny, mazista wysuszona struktura tkanki mięsnej, występowanie pasożytów, zanieczyszczenia przez szkodniki, obecność pleśni. 5. Minimalny termin przydatności - 5 dni liczony od dnia dostawy. |
Criterion
| Kryteria | termin płatności za dostawę od dnia wystawienia faktury |
| Znaczenie | 40,00 |
| Kryteria | cena |
| Znaczenie | 60,00 |