| GuidZP400 |
44eac3f7-bbf2-4537-997f-d2d1dc8437bd
|
| Biuletyn |
613176-N-2020
|
| Zamawiajacy nazwa |
Zespół Placówek w Bystrzycy Górnej
|
| Regon |
20363098000000
|
| Zamawiajacy adres ulica |
Bystrzyca Górna
|
| Zamawiajacy adres numer domu |
48
|
| Zamawiajacy miejscowosc |
Lubachów
|
| Zamawiajacy kod pocztowy |
58-114
|
| Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
| Zamawiajacy wojewodztwo |
dolnośląskie
|
| Zamawiajacy telefon |
748 509 950,
|
| Zamawiajacy fax |
748 509 950
|
| Zamawiajacy email |
sekretariat@zpbystrzycag.edu.pl,
|
| Adres strony url |
www.zpbystrzycag.edu.pl
|
| Adres strony internetowej narzedzia |
www.zpbystrzycag.edu.pl
|
| Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
| Ogloszenie dotyczy |
1
|
| Czy finansowane z unii |
2
|
| Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
| Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
| Czy przeprowadza podmiot zamawiajacy powierzyl |
1
|
| Rodzaj zamawiajacego |
2
|
| Czy dostep dokumentow zamowienia |
1
|
| Dostep dokumentow zamowienia |
www.zpbystrzycag.edu.pl
|
| Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
| Zamieszczona bedzie specyfikacja |
www.zpbystrzycag.edu.pl
|
| Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
| Wymagane przeslanie ofert inny |
pisemnie-za pośrednictwem operatora pocztowego, kuriera, osobiście
|
| Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
Zespół Placówek w Bystrzycy Górnej 48 58-114 Lubachów
|
| Nazwa nadana zamowieniu |
Sukcesywna dostawa żywności dla Zespołu Placówek w Bystrzycy Górnej 48 58-114 Lubachów
|
| Numer referencyjny |
ZP-02/ZW/2020
|
| Rodzaj zamowienia |
1
|
| Czy podzielone na czesci |
1
|
| Okreslenie przedmiotu |
1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywny zakup i dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Zespołu Placówek w Bystrzycy Górnej 48 58-114 Lubachów, tj. produktów mleczarskich, warzywa , owoce, warzywa przetworzone, ryb mrożonych, produktów głęboko mrożonych, mięsa i produktów mięsnych, różnych artykułów spożywczych, pieczywa i wyrobów piekarskich i cukierniczych – zgodnie z wykazami określonymi w załącznikach nr od 3.1 do 3.6 niniejszej SIWZ. 2. Artykuły będą dostarczane do stołówki szkolnej przy Zespole Placówek w Bystrzycy Górnej 48 58-114 Lubachów, w zależności od potrzeb w ilościach zamawianych telefonicznie, faksem lub e-mailem przez przedstawiciela szkoły. Dostawa nastąpić musi nie później niż w ciągu 24 godzin od momentu odebrania informacji dotyczącej zamówienia. Wykonawca otrzyma wynagrodzenie za faktycznie wykonane dostawy. 3. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych, gdzie część (zadanie) stanowi jak niżej (nr zadania częściowego, opis i nazwa zadania): nr I - produkty mleczarskie CPV 15500000-3, nr II - warzywa, owoce, warzywa przetworzone CPV 15300000-1, nr III – ryby i produkty głęboko mrożone CPV 152221000-3, 15891900-9, IV - mięso i produkty mięsne CPV 15100000-9, 15112100-7 nr V – Dostaw różnych artykułów spożywczych CPV 15800000-6 nr VI – pieczywo, wyroby piekarskie i cukiernicze CPV 15810000-9. Szczegółowy zakres dostaw z podziałem na części (od 1 do 6) wyszczególniony został w załączniku nr 1 do 6 do SIWZ – formularz cenowy. 5. Części zamówienia nie mogą być dzielone przez Wykonawców, oferty nie zawierające pełnego zakresu przedmiotu zamówienia określonego w zadaniu częściowym zostaną odrzucone jako niezgodne z SIWZ. 6. Wykonawca dostarczy artykuły w wyznaczonym przez Zamawiającego dniu, przekazując żywność osobie upoważnionej do odbioru i kontroli ilościowej oraz jakościowej w godzinach 7.00- 10.30. 7. Zamawiający zastrzega, że ilości poszczególnych pozycji podanych na formularzu asortymentowo-cenowym, są szacunkowymi ilościami planowanymi jakie zamierza nabyć a ich rzeczywista wielkość może być mniejsza lub większa i zostanie określona sukcesywnie w okresie trwania umowy. Warunek ten jest podyktowany faktycznymi potrzebami Zamawiającego, uzależnionymi od ilości wychowanków korzystających ze stołówki. 8. Wykonawca winien działać zgodnie z systemem HACCP, o którym mowa w ustawie z dnia 11 maja 2001 r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia (Dz. U. z 2005 r. Nr 31, poz. 265 z późniejszymi zmianami), zamówiony towar musi być świeży, nieuszkodzony, mieć aktualne terminy przydatności do spożycia i musi posiadać świadectwa jakości. 9. Wykonawca zobowiązuje się do bezpłatnego dostarczania artykułów do siedziby Zamawiającego własnym pojazdem samochodowym, przystosowanym do przewozu wymienionych artykułów żywnościowych, spełniającym wymagania sanitarne i HACCP.
|
| Cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
220000,00
|
| Waluta calosc |
PLN
|
| Okres w miesiacach |
12
|
| Data rozpoczecia |
2021-01-01T00:00:00+01:00
|
| Data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
| Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
| Zakresie warunkow udzialu |
W celu potwierdzenia spełniania przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu dotyczących zdolności technicznej i zawodowej Zamawiający żąda następujących dokumentów: wykazu co najmniej 1 dostawy artykułów żywnościowych stanowiących przedmiot niniejszego zamówienia, wykonanych w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów określających, czy te dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy były wykonywane, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie wykonawcy; w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wydane nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert - wg wzoru stanowiącego załącznik nr 4 do SIWZ.
|
| Zastosowanie procedury pzp |
1
|
| IV 4 4 data |
2020-12-04T00:00:00+01:00
|
| IV 4 4 godzina |
09:00
|
| IV 4 5 okres |
30
|
| Zalacznik czesc nr |
1
|
| Zalacznik nazwa |
PRODUKTY MLECZARSKIE
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
| Zalacznik data rozpoczecia |
2021-01-01T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik krotki opis |
1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywny zakup i dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Zespołu Placówek w Bystrzycy Górnej 48 58-114 Lubachów, tj. produktów mleczarskich - zgodnie z wykazem określonym w załączniku nr 3.1 do SIWZ. 2. Artykuły będą dostarczane do stołówki szkolnej przy Zespole Placówek w Bystrzycy Górnej 48 58-114 Lubachów, w zależności od potrzeb w ilościach zamawianych telefonicznie, faksem lub e-mailem przez przedstawiciela szkoły. Dostawa nastąpić musi nie później niż w ciągu 24 godzin od momentu odebrania informacji dotyczącej zamówienia. Wykonawca otrzyma wynagrodzenie za faktycznie wykonane dostawy. 3. Części zamówienia nie mogą być dzielone przez Wykonawców, oferty nie zawierające pełnego zakresu przedmiotu zamówienia określonego w zadaniu częściowym zostaną odrzucone jako niezgodne z SIWZ. 4. Wykonawca dostarczy artykuły w wyznaczonym przez Zamawiającego dniu, przekazując żywność osobie upoważnionej do odbioru i kontroli ilościowej oraz jakościowej w godzinach 7.00- 10.30. 5. Zamawiający zastrzega, że ilości poszczególnych pozycji podanych na formularzu asortymentowo-cenowym, są szacunkowymi ilościami planowanymi jakie zamierza nabyć a ich rzeczywista wielkość może być mniejsza lub większa i zostanie określona sukcesywnie w okresie trwania umowy. Warunek ten jest podyktowany faktycznymi potrzebami Zamawiającego, uzależnionymi od ilości wychowanków korzystających ze stołówki. 6. Wykonawca winien działać zgodnie z systemem HACCP, o którym mowa w ustawie z dnia 11 maja 2001 r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia (Dz. U. z 2005 r. Nr 31, poz. 265 z późniejszymi zmianami), zamówiony towar musi być świeży, nieuszkodzony, mieć aktualne terminy przydatności do spożycia i musi posiadać świadectwa jakości. 7. Wykonawca zobowiązuje się do bezpłatnego dostarczania artykułów do siedziby Zamawiającego własnym pojazdem samochodowym, przystosowanym do przewozu wymienionych artykułów żywnościowych, spełniającym wymagania sanitarne i HACCP.
|
| | |
| Zalacznik czesc nr |
2
|
| Zalacznik nazwa |
WARZYWA, OWOCE, WARZYWA PRZETWORZONE
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
| Zalacznik data rozpoczecia |
2021-01-01T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik krotki opis |
1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywny zakup i dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Zespołu Placówek w Bystrzycy Górnej 48 58-114 Lubachów, tj. warzyw, owoców, warzyw przetworzonych - zgodnie z wykazem określonym w załączniku nr 3.2 do SIWZ. 2. Artykuły będą dostarczane do stołówki szkolnej przy Zespole Placówek w Bystrzycy Górnej 48 58-114 Lubachów, w zależności od potrzeb w ilościach zamawianych telefonicznie, faksem lub e-mailem przez przedstawiciela szkoły. Dostawa nastąpić musi nie później niż w ciągu 24 godzin od momentu odebrania informacji dotyczącej zamówienia. Wykonawca otrzyma wynagrodzenie za faktycznie wykonane dostawy. 3. Części zamówienia nie mogą być dzielone przez Wykonawców, oferty nie zawierające pełnego zakresu przedmiotu zamówienia określonego w zadaniu częściowym zostaną odrzucone jako niezgodne z SIWZ. 4. Wykonawca dostarczy artykuły w wyznaczonym przez Zamawiającego dniu, przekazując żywność osobie upoważnionej do odbioru i kontroli ilościowej oraz jakościowej w godzinach 7.00- 10.30. 5. Zamawiający zastrzega, że ilości poszczególnych pozycji podanych na formularzu asortymentowo-cenowym, są szacunkowymi ilościami planowanymi jakie zamierza nabyć a ich rzeczywista wielkość może być mniejsza lub większa i zostanie określona sukcesywnie w okresie trwania umowy. Warunek ten jest podyktowany faktycznymi potrzebami Zamawiającego, uzależnionymi od ilości wychowanków korzystających ze stołówki. 6. Wykonawca winien działać zgodnie z systemem HACCP, o którym mowa w ustawie z dnia 11 maja 2001 r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia (Dz. U. z 2005 r. Nr 31, poz. 265 z późniejszymi zmianami), zamówiony towar musi być świeży, nieuszkodzony, mieć aktualne terminy przydatności do spożycia i musi posiadać świadectwa jakości. 7. Wykonawca zobowiązuje się do bezpłatnego dostarczania artykułów do siedziby Zamawiającego własnym pojazdem samochodowym, przystosowanym do przewozu wymienionych artykułów żywnościowych, spełniającym wymagania sanitarne i HACCP.
|
| | |
| Zalacznik czesc nr |
3
|
| Zalacznik nazwa |
RYBY I PRODUKTY GŁĘBOKO MROŻONE
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
| Zalacznik data rozpoczecia |
2021-01-01T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik krotki opis |
1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywny zakup i dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Zespołu Placówek w Bystrzycy Górnej 48 58-114 Lubachów, tj. ryb i produktów głęboko mrożonych - zgodnie z wykazem określonym w załączniku nr 3.3 do SIWZ. 2. Artykuły będą dostarczane do stołówki szkolnej przy Zespole Placówek w Bystrzycy Górnej 48 58-114 Lubachów w zależności od potrzeb w ilościach zamawianych telefonicznie, faksem lub e-mailem przez przedstawiciela szkoły. Dostawa nastąpić musi nie później niż w ciągu 24 godzin od momentu odebrania informacji dotyczącej zamówienia. Wykonawca otrzyma wynagrodzenie za faktycznie wykonane dostawy. 3. Części zamówienia nie mogą być dzielone przez Wykonawców, oferty nie zawierające pełnego zakresu przedmiotu zamówienia określonego w zadaniu częściowym zostaną odrzucone jako niezgodne z SIWZ. 4. Wykonawca dostarczy artykuły w wyznaczonym przez Zamawiającego dniu, przekazując żywność osobie upoważnionej do odbioru i kontroli ilościowej oraz jakościowej w godzinach 7.00- 10.30. 5. Zamawiający zastrzega, że ilości poszczególnych pozycji podanych na formularzu asortymentowo-cenowym, są szacunkowymi ilościami planowanymi jakie zamierza nabyć a ich rzeczywista wielkość może być mniejsza lub większa i zostanie określona sukcesywnie w okresie trwania umowy. Warunek ten jest podyktowany faktycznymi potrzebami Zamawiającego, uzależnionymi od ilości wychowanków korzystających ze stołówki. 6. Wykonawca winien działać zgodnie z systemem HACCP, o którym mowa w ustawie z dnia 11 maja 2001 r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia (Dz. U. z 2005 r. Nr 31, poz. 265 z późniejszymi zmianami), zamówiony towar musi być świeży, nieuszkodzony, mieć aktualne terminy przydatności do spożycia i musi posiadać świadectwa jakości. 7. Wykonawca zobowiązuje się do bezpłatnego dostarczania artykułów do siedziby Zamawiającego własnym pojazdem samochodowym, przystosowanym do przewozu wymienionych artykułów żywnościowych, spełniającym wymagania sanitarne i HACCP.
|
| | |
| Zalacznik czesc nr |
4
|
| Zalacznik nazwa |
MIĘSO I PRODUKTY MIĘSNE
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
| Zalacznik data rozpoczecia |
2021-01-01T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik krotki opis |
1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywny zakup i dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Zespołu Placówek w Bystrzycy Górnej 48 58-114 Lubachów, tj. mięsa i produktów mięsnych - zgodnie z wykazem określonym w załączniku nr 3.4 do SIWZ. 2. Artykuły będą dostarczane do stołówki szkolnej przy Zespole Placówek w Bystrzycy Górnej 48 58-114 Lubachów w zależności od potrzeb w ilościach zamawianych telefonicznie, faksem lub e-mailem przez przedstawiciela szkoły. Dostawa nastąpić musi nie później niż w ciągu 24 godzin od momentu odebrania informacji dotyczącej zamówienia. Wykonawca otrzyma wynagrodzenie za faktycznie wykonane dostawy. 3. Części zamówienia nie mogą być dzielone przez Wykonawców, oferty nie zawierające pełnego zakresu przedmiotu zamówienia określonego w zadaniu częściowym zostaną odrzucone jako niezgodne z SIWZ. 4. Wykonawca dostarczy artykuły w wyznaczonym przez Zamawiającego dniu, przekazując żywność osobie upoważnionej do odbioru i kontroli ilościowej oraz jakościowej w godzinach 7.00- 10.30. 5. Zamawiający zastrzega, że ilości poszczególnych pozycji podanych na formularzu asortymentowo-cenowym, są szacunkowymi ilościami planowanymi jakie zamierza nabyć a ich rzeczywista wielkość może być mniejsza lub większa i zostanie określona sukcesywnie w okresie trwania umowy. Warunek ten jest podyktowany faktycznymi potrzebami Zamawiającego, uzależnionymi od ilości wychowanków korzystających ze stołówki. 6. Wykonawca winien działać zgodnie z systemem HACCP, o którym mowa w ustawie z dnia 11 maja 2001 r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia (Dz. U. z 2005 r. Nr 31, poz. 265 z późniejszymi zmianami), zamówiony towar musi być świeży, nieuszkodzony, mieć aktualne terminy przydatności do spożycia i musi posiadać świadectwa jakości. 7. Wykonawca zobowiązuje się do bezpłatnego dostarczania artykułów do siedziby Zamawiającego własnym pojazdem samochodowym, przystosowanym do przewozu wymienionych artykułów żywnościowych, spełniającym wymagania sanitarne i HACCP.
|
| | |
| Zalacznik czesc nr |
5
|
| Zalacznik nazwa |
DOSTAWA RÓŻNYCH ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
| Zalacznik data rozpoczecia |
2021-01-01T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik krotki opis |
1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywny zakup i dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Zespołu Placówek w Bystrzycy Górnej 48 58-114 Lubachów, tj. różnych artykułów spożywczych - zgodnie z wykazem określonym w załączniku nr 3.5 do SIWZ. 2. Artykuły będą dostarczane do stołówki szkolnej przy Zespole Placówek w Bystrzycy Górnej 48 58-114 Lubachów w zależności od potrzeb w ilościach zamawianych telefonicznie, faksem lub e-mailem przez przedstawiciela szkoły. Dostawa nastąpić musi nie później niż w ciągu 24 godzin od momentu odebrania informacji dotyczącej zamówienia. Wykonawca otrzyma wynagrodzenie za faktycznie wykonane dostawy. 3. Części zamówienia nie mogą być dzielone przez Wykonawców, oferty nie zawierające pełnego zakresu przedmiotu zamówienia określonego w zadaniu częściowym zostaną odrzucone jako niezgodne z SIWZ. 4. Wykonawca dostarczy artykuły w wyznaczonym przez Zamawiającego dniu, przekazując żywność osobie upoważnionej do odbioru i kontroli ilościowej oraz jakościowej w godzinach od 7.00- 10.30. 5. Zamawiający zastrzega, że ilości poszczególnych pozycji podanych na formularzu asortymentowo-cenowym, są szacunkowymi ilościami planowanymi jakie zamierza nabyć a ich rzeczywista wielkość może być mniejsza lub większa i zostanie określona sukcesywnie w okresie trwania umowy. Warunek ten jest podyktowany faktycznymi potrzebami Zamawiającego, uzależnionymi od ilości wychowanków korzystających ze stołówki. 6. Wykonawca winien działać zgodnie z systemem HACCP, o którym mowa w ustawie z dnia 11 maja 2001 r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia (Dz. U. z 2005 r. Nr 31, poz. 265 z późniejszymi zmianami), zamówiony towar musi być świeży, nieuszkodzony, mieć aktualne terminy przydatności do spożycia i musi posiadać świadectwa jakości. 7. Wykonawca zobowiązuje się do bezpłatnego dostarczania artykułów do siedziby Zamawiającego własnym pojazdem samochodowym, przystosowanym do przewozu wymienionych artykułów żywnościowych, spełniającym wymagania sanitarne i HACCP.
|
| | |
| Zalacznik czesc nr |
6
|
| Zalacznik nazwa |
PIECZYWO, WYROBY PIEKARSKIE I CUKIERNICZE
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
| Zalacznik data rozpoczecia |
2021-01-01T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik krotki opis |
1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywny zakup i dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Zespołu Placówek w Bystrzycy Górnej 48 58-114 Lubachów, tj. pieczywa, wyrobów piekarskich i cukierniczych - zgodnie z wykazem określonym w załączniku nr 3.6 do SIWZ. 2. Artykuły będą dostarczane do stołówki szkolnej przy Zespole Placówek w Bystrzycy Górnej 48 58-114 Lubachów w zależności od potrzeb w ilościach zamawianych telefonicznie, faksem lub e-mailem przez przedstawiciela szkoły. Dostawa nastąpić musi nie później niż w ciągu 24 godzin od momentu odebrania informacji dotyczącej zamówienia. Wykonawca otrzyma wynagrodzenie za faktycznie wykonane dostawy. 3. Części zamówienia nie mogą być dzielone przez Wykonawców, oferty nie zawierające pełnego zakresu przedmiotu zamówienia określonego w zadaniu częściowym zostaną odrzucone jako niezgodne z SIWZ. 4. Wykonawca dostarczy artykuły w wyznaczonym przez Zamawiającego dniu, przekazując żywność osobie upoważnionej do odbioru i kontroli ilościowej oraz jakościowej w godzinach od 7.00- 10.30. 5. Zamawiający zastrzega, że ilości poszczególnych pozycji podanych na formularzu asortymentowo-cenowym, są szacunkowymi ilościami planowanymi jakie zamierza nabyć a ich rzeczywista wielkość może być mniejsza lub większa i zostanie określona sukcesywnie w okresie trwania umowy. Warunek ten jest podyktowany faktycznymi potrzebami Zamawiającego, uzależnionymi od ilości wychowanków korzystających ze stołówki. 6. Wykonawca winien działać zgodnie z systemem HACCP, o którym mowa w ustawie z dnia 11 maja 2001 r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia (Dz. U. z 2005 r. Nr 31, poz. 265 z późniejszymi zmianami), zamówiony towar musi być świeży, nieuszkodzony, mieć aktualne terminy przydatności do spożycia i musi posiadać świadectwa jakości. 7. Wykonawca zobowiązuje się do bezpłatnego dostarczania artykułów do siedziby Zamawiającego własnym pojazdem samochodowym, przystosowanym do przewozu wymienionych artykułów żywnościowych, spełniającym wymagania sanitarne i HACCP.
|
| | |