Sukcesywna dostawa mięsa, wyrobów wędliniarskich oraz konserw wieprzowych sterylizowanych
| Publication date | 2020-11-26 |
| End date | 2020-12-04 00:00:00 |
| Instytucja | Szkoła Aspirantów Państwowej Straży Pożarnej |
| Miejscowość | Poznań |
| Województwo | wielkopolskie |
| Branża |
|
Szczegóły |
|
| Numer ogłoszenia | 616468-N-2020 |
| Document type | ZP-400 |
| Cpv code | 151000009, 151311202, 151310005 |
| Adres strony internetowej siwz | |
| BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
| 1. Przedmiotem zamówienia jest: „Sukcesywna dostawa mięsa, wyrobów wędliniarskich oraz konserw wieprzowych sterylizowanych”. 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia - zestawienie wymagań minimalnych przedmiotu zamówienia stanowią załączniki Nr 1A, 1B i 1C do SIWZ (odpowiednio dla części nr 1, nr 2 i nr 3). 3. Zamówienie jest podzielone na części – liczba części 3: CZĘŚĆ Nr 1 – Sukcesywna dostawa mięsa wieprzowego, wołowego, drobiu i smalcu; CZĘŚĆ Nr 2 – Sukcesywna dostawa wyrobów wędliniarskich; CZĘŚĆ Nr 3 – Sukcesywna dostawa konserw wieprzowych sterylizowanych. |
Dodatkowe informacje
| GuidZP400 | e673cc5c-6709-40f3-b4a5-3867d13723e6 |
| Biuletyn | 616468-N-2020 |
| Zamawiajacy nazwa | Szkoła Aspirantów Państwowej Straży Pożarnej |
| Regon | 17343300000000 |
| Zamawiajacy adres ulica | ul. Czechosłowacka |
| Zamawiajacy adres numer domu | 27 |
| Zamawiajacy miejscowosc | Poznań |
| Zamawiajacy kod pocztowy | 61-459 |
| Zamawiajacy panstwo | Polska |
| Zamawiajacy wojewodztwo | wielkopolskie |
| Zamawiajacy telefon | 618 355 900 |
| Zamawiajacy fax | 618 301 191 |
| Zamawiajacy email | przetargi@sapsp.edu.pl |
| Adres strony url | https://www.sapsp.edu.pl |
| Adres strony internetowej | https://platformazakupowa.pl/pn/sapsp |
| Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
| Ogloszenie dotyczy | 1 |
| Czy finansowane z unii | 2 |
| Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
| Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
| Rodzaj zamawiajacego | 8 |
| Rodzaj zamawiajacego inny | Państwowa jednostka organizacyjna nie posiadająca osobowości prawnej |
| Czy dostep dokumentow zamowienia | 1 |
| Dostep dokumentow zamowienia | https://platformazakupowa.pl/pn/sapsp/proceedings |
| Czy zamieszczona bedzie specyfikacja | 1 |
| Zamieszczona bedzie specyfikacja | https://platformazakupowa.pl/pn/sapsp/proceedings |
| Czy dopuszczone wymagane przeslanie ofert | 1 |
| Dopuszczone wymagane przeslanie ofert inny | Zamawiający dopuszcza składanie ofert w formie elektronicznej, za pośrednictwem platformazakupowa.pl |
| Czy wymagane przeslanie ofert | 1 |
| Wymagane przeslanie ofert inny | Oferty należy składać, w formie pisemnej, podpisane przez osobę/y upoważnioną/e do reprezentowania Wykonawcy, za pośrednictwem operatora pocztowego, w rozumieniu ustawy z dnia 23 listopada 2012 r. – Prawo pocztowe (Dz. U. 2020 r. poz. 1041), osobiście lub za pośrednictwem posłańca. |
| Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | Szkoła Aspirantów Państwowej Straży Pożarnej w Poznaniu, ul. Czechosłowacka 27, 61-459 Poznań. |
| Nazwa nadana zamowieniu | Sukcesywna dostawa mięsa, wyrobów wędliniarskich oraz konserw wieprzowych sterylizowanych |
| Numer referencyjny | ST.2370.23.2020 |
| Rodzaj zamowienia | 1 |
| Czy podzielone na czesci | 1 |
| Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy | 3 |
| Okreslenie przedmiotu | 1. Przedmiotem zamówienia jest: „Sukcesywna dostawa mięsa, wyrobów wędliniarskich oraz konserw wieprzowych sterylizowanych”. 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia - zestawienie wymagań minimalnych przedmiotu zamówienia stanowią załączniki Nr 1A, 1B i 1C do SIWZ (odpowiednio dla części nr 1, nr 2 i nr 3). 3. Zamówienie jest podzielone na części – liczba części 3: CZĘŚĆ Nr 1 – Sukcesywna dostawa mięsa wieprzowego, wołowego, drobiu i smalcu; CZĘŚĆ Nr 2 – Sukcesywna dostawa wyrobów wędliniarskich; CZĘŚĆ Nr 3 – Sukcesywna dostawa konserw wieprzowych sterylizowanych. |
| Cpv glowny przedmiot | 15100000-9 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 |
| Data zakonczenia | 2021-12-31T00:00:00+01:00 |
| Informacje na temat katalogow | Szczegóły dotyczące terminu realizacji zamówienia zawarte zostały w Rozdziale III SIWZ. |
| Okreslenie warunkow | Zamawiający nie ustanawia wymaganego poziomu zdolności. |
| Sytuacja finansowa okreslenie warunkow | Zamawiający nie ustanawia wymaganego poziomu zdolności. |
| Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow | Zamawiający nie ustanawia wymaganego poziomu zdolności |
| Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie | 1 |
| Art 24 ust 5 pkt 1 | 1 |
| Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 |
| Wykaz dokumentow zaswiadczen | Zamawiający przed wyborem oferty najkorzystniejszej wezwie Wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona do złożenia w wyznaczonym terminie, nie krótszym niż 5 dni aktualnych na dzień złożenia oświadczeń lub dokumentów: a) odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp. Szczegółowe informacje dotyczące powyższych dokumentów znajdują się w SIWZ. |
| Zakresie warunkow udzialu | Oświadczenie potwierdzające, że Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu – wypełniony załącznik nr 5 do SIWZ. |
| Wykaz potwierdzenie okolicznosci | W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy spełniają wymagania określone w opisie przedmiotu zamówienia, Zamawiający będzie wymagał dostarczenia następujących dokumentów: a) Dokument potwierdzający stosowanie systemu HACCP; dokumentem tym będzie certyfikat wydany przez firmy posiadające akredytację i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie oraz krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju lub zaświadczenie wydane przez właściwego terytorialnie Powiatowego Inspektora Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Inspekcji Weterynaryjnej, b) Specyfikacje wyrobu gotowego dla wszystkich asortymentów. |
| Inne dokumenty niewymienione | 1. Wykonawca, w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy Pzp, przekazuje Zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy Pzp. Wraz ze złożeniem oświadczenia, Wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. Wzór oświadczenia stanowi załącznik Nr 6 do SIWZ. 2. Wykonawca może w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu, w stosownych sytuacjach oraz w odniesieniu do zamówienia, lub jego części, polegać na zdolnościach technicznych lub zawodowych lub sytuacji finansowej lub ekonomicznej innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nim stosunków prawnych. Wykonawca, który polega na zdolnościach lub sytuacji innych podmiotów, musi udowodnić Zamawiającemu, że realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów, w szczególności przedstawiając zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia. 3. Do oferty należy załączyć: 1) szczegółowy formularz cenowy – wypełniony załącznik nr 2A i/lub nr 2B i/lub nr 2C do SIWZ, 2) oświadczenia stanowiące wstępne potwierdzenie, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania – wypełniony załącznik nr 4 do SIWZ, 3) oświadczenie potwierdzające, że Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu – wypełniony załącznik nr 5 do SIWZ, 4) W przypadku polegania na zasobach innych podmiotów - dokumenty potwierdzające, że Wykonawca będzie dysponował tymi zasobami, np. zobowiązanie, o którym mowa w pkt 2 powyżej, 5) Pełnomocnictwo do reprezentowania wszystkich Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, ewentualnie umowa o współdziałaniu, z której będzie wynikać przedmiotowe pełnomocnictwo. Pełnomocnik może być ustanowiony do reprezentowania Wykonawców w postępowaniu albo do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy. Pełnomocnictwo winno być załączone w formie oryginału lub notarialnie poświadczonej kopii. 6) Dokumenty, z których wynika prawo do podpisania oferty (oryginał lub kopia potwierdzona za zgodność z oryginałem przez notariusza) względnie do podpisania innych oświadczeń lub dokumentów składanych wraz z ofertą, chyba, że Zamawiający może je uzyskać w szczególności za pomocą bezpłatnych i ogólnodostępnych baz danych, w szczególności rejestrów publicznych w rozumieniu ustawy z dnia 17 lutego 2005 r. o informatyzacji działalności podmiotów realizujących zadania publiczne (Dz. U. z 2019 r. poz. 700 ze zm.), a Wykonawca wskazał to wraz ze złożeniem oferty. 4. Jeżeli jest to niezbędne do zapewnienia odpowiedniego przebiegu postępowania o udzielenie zamówienia, Zamawiający może na każdym etapie postępowania wezwać Wykonawców do złożenia wszystkich lub niektórych oświadczeń lub dokumentów potwierdzających, że nie podlegają wykluczeniu oraz spełniają warunki udziału w postępowaniu, a jeżeli zachodzą uzasadnione podstawy do uznania, że złożone uprzednio oświadczenia lub dokumenty nie są już aktualne, do złożenia aktualnych oświadczeń lub dokumentów. |
| Czy wadium | 1 |
| Wadium | Zamawiający wymaga wniesienia wadium w wysokości: dla części nr 1: 2.400,00 zł, dla części nr 2: 2.000,00 zł, dla części nr 3: 100,00 zł. |
| Zastosowanie procedury pzp | 1 |
| Zmiana umowy | 1 |
| Zmiana umowy tekst | Na podstawie art. 144 ust. 1 pkt. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych, Zamawiający przewiduje możliwość dokonania istotnych zmian postanowień umowy zawartej z wybranym Wykonawcą w przypadkach przewidzianych w ogólnych warunkach umowy stanowiących - załącznik nr 7 do SIWZ. |
| IV 4 4 data | 2020-12-04T00:00:00+01:00 |
| IV 4 4 godzina | 09:00 |
| IV 4 4 jezyki | Oferta powinna być sporządzona w języku polskim, z zachowaniem formy pisemnej pod rygorem nieważności. Każdy dokument składający się na ofertę powinien być czytelny. |
| IV 4 5 okres | 30 |
| IV 6 6 | Otwarcie ofert nastąpi w Siedzibie Zamawiającego o godz. 10:00 w dniu, w którym upływa termin składania ofert. |
Attchment
| Zalacznik czesc nr | 1 |
| Zalacznik nazwa | Sukcesywna dostawa mięsa wieprzowego, wołowego, drobiu i smalcu |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15100000-9 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik data zakonczenia | 2021-12-31T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik informacje dodatkowe | Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia - wymagania minimalne zostały wskazane w załączniku nr 1A do SIWZ. |
| Zalacznik krotki opis | Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa mięsa, wyrobów wędliniarskich oraz konserw wieprzowych sterylizowanych zgodnie z zakresem ilościowym i jakościowym wskazanym w części nr 1. |
| Zalacznik czesc nr | 2 |
| Zalacznik nazwa | Sukcesywna dostawa wyrobów wędliniarskich |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15131120-2 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik data zakonczenia | 2021-12-31T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik informacje dodatkowe | Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia - wymagania minimalne zostały wskazane w załączniku nr 1B do SIWZ. |
| Zalacznik krotki opis | Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa mięsa, wyrobów wędliniarskich oraz konserw wieprzowych sterylizowanych zgodnie z zakresem ilościowym i jakościowym wskazanym w części nr 2. |
| Zalacznik czesc nr | 3 |
| Zalacznik nazwa | Sukcesywna dostawa konserw wieprzowych sterylizowanych |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15131000-5 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik data zakonczenia | 2021-12-31T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik informacje dodatkowe | Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia - wymagania minimalne zostały wskazane w załączniku nr 1C do SIWZ. |
| Zalacznik krotki opis | Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa mięsa, wyrobów wędliniarskich oraz konserw wieprzowych sterylizowanych zgodnie z zakresem ilościowym i jakościowym wskazanym w części nr 3. |
Criterion
| Kryteria | Cena brutto oferty |
| Znaczenie | 88,00 |
| Kryteria | Czas dostawy zamówienia interwencyjnego |
| Znaczenie | 12,00 |