Dostawa różnych produktów żywnościowych
Publication date | 2020-11-30 |
End date | 2020-12-08 00:00:00 |
Instytucja | Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte |
Miejscowość | Gdynia |
Województwo | pomorskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 756568-N-2020 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 158000006 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
Barszcz biały koncetrat kg 120 Barszcz czerwony koncentrat kg 120 Baton typu Kinder Bueno kg 600 Baton typu "Bounty" (a' 57 g) kg 200 Baton typu "Mars" a' 47g kg 200 Baton typu "3Bit" (a' 51 g) kg 320 Baton typu "Musli" z owocami lub orzechami kg 360 Baton typu "Snickers" a' 55g kg 200 Baton typu "Twix" a'51g kg 320 Batony typu "Lion" ok. a’45 kg 380 Bazylia suszona kg 12 Bulion drobiowo-wołowy kg 200 Chałwa a'100g kg 240 Chili w proszku kg 20 Chipsy typu Lays (a' 150 g) kg 400 Chrzan tarty kg 290 Ciastka delicje w czekoladzie opakowanie max 500 g kg 80 Ciastka kruche z cukrem a' 500 g kg 80 Ciastka z ziarnami typu belVita a'50 g kg 800 Cukier kg 6 100 Cukierki czekoladowe typu mieszanka wedlowska kg 240 Curry kg 12 Cynamon kg 12 Czekolada mleczna gorzka kg 160 Czekolada mleczna z orzechami typu "Wedel" a'100g kg 240 Czekolada pełna mleczna typu "Wedel" a'100g kg 240 Czekolada typu "Milka" kg 550 Czekolada z orzechami typu "Milka" kg 550 Ćwikła z chrzanem kg 40 Daktyle a' 100-250 g kg 60 Dżem brzoskwiniowy kg 1 200 Dżem czarna porzeczka wysokosłodzony kg 1 600 Dżem truskawkowy wysokosłodzony kg 1 500 Fasola kg 1 200 Figi suszone (a' 100-200 g) kg 40 Frytki typu aviko klasyczne proste do pieca z ziemniaków a' 2,0 - 2,5 kg kg 2000 Gałka muszkatołowa kg 7 Garam masala kg 12 Goździki kg 7 Groch łuskany kg 1 000 Herbata expresowa typu "Lipton" lux kg 280 Herbata zielona saszetki kg 12 Herbatniki a'100 gr. kg 170 Herbatniki w czekoladzie typu "Maltanki" a'100 g kg 400 Humus - typu Lisner różne smaki (a' 80 g) kg 500 Imbir mielony kg 12 Kakao naturalne kg 20 Kakao rozpuszczalne (instant) kg 120 Kardamon kg 12 Kasz pęczak kg 400 Kasza bulgur kg 320 Kasza gryczana kg 480 Kasza jęcz.perł. kg 1 000 Kasza kuskus kg 200 Kasza manna kg 80 Kawa 3 w 1 typu Nescaffe (saszetki a' 16g) kg 280 Kawa mielona typu "Jakobs" kg 40 Kawa naturalna rozpuszczalna typu Nestle a’ 200 kg 200 Kawa zbożowa kg 20 Kawa ziarnista typu Lavazza qualita oro kg 20 Ketchup kg 800 Kmin rzymski kg 8 Kolendra mielona kg 12 Kompot czarna porzeczka L 800 Kompot śliwkowy L 200 Kompot truskawkowy L 200 Kompot wiśniowy L 400 Krakersy a' 108 g kg 40 Krem czekoladowy typu Nutella a' 20 g kg 800 Kruche babeczki solone a' 200g kg 40 Kurkuma kg 8 Kwasek cytrynowy kg 20 Lecho pieczarkowe kg 700 Liść laurowy kg 12 Majeranek kg 40 Majonez a'900g kg 400 Makaron jajecz. kg 3 600 Mąka pszenna typ 500 kg 2 400 Mąka ziemniacz. kg 160 Mieszanka studencka (bakalie) kg 320 Miód pszczeli 'a' 25g kg 800 Morele suszone a' 100 g kg 40 Musli z orzechami i owocami a'0,5 kg kg 200 Musztarda kg 1 200 Napój gazowany a'33 puszka typu "Sprite" L 2 000 Napój gazowany typu Coca-cola puszki (a' 0,33 l) L 8 000 Napój gazowany typu Fanta puszka (a' 0,33 l) L 4 000 Napój typu "Lipton ice tee" (a' 33 l puszka ) L 1 200 Napój typu "Mountain dew" a' 0,33 L L 2000 Ocet L 600 Ogórki konserwowe (masa po odcieku) kg 600 Olej roślinny L 4 000 Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia L 120 Oregano suszone kg 8 Orzech nerkowce a' 100 g kg 400 Orzechy ziemne (puszka a'150g) kg 450 Orzeszki w czekoladzie a'100 g kg 240 Paluszki solone a'100 gr. kg 80 Paluszki waflowe w czekoladzie typu "Kit Kat" a'41 g kg 400 Papryka konserwowa płaty (masa po odcieku) kg 1 350 Papryka mielona kg 40 Pieczarka konserwowa (masa po odcieku) kg 700 Pieprz naturalny kg 80 Pieprz ziarnisty czarny kg 20 Pieprz ziołowy kg 30 Pierniki w czekoladzie a' max 500 g kg 80 Płatki kukurydziane kg 600 Płatki kukurydziane czekoladowe kg 600 Płatki owsiane kg 200 Przecier ogórkowy kg 80 Przyprawa do drobiu kg 100 Przyprawa do zup max a’1L kg 200 Przyprawa uniwersalna kg 200 Ptasie Mleczko typu "Wedel" kg 200 Rodzynki a' 100 g kg 40 Rogal typu "seven days" a'110 g kg 520 Ryż kg 2 000 Ryż typu Basmati kg 2000 Sezam ziarno kg 12 Sok czarna porzeczka 100% naturalny a'1000g L 10 000 Sok grapefruitowy a' 1 L L 4 000 Sok jabłkowy a'1000g L 10 000 Sok pomarańczowy a'1000g L 9 000 Soki owocowe pitne a'200 g L 1 600 Sos arabski łagodny kg 120 Sos arabski pikantny kg 120 Sos biały kg 35 Sos boloński koncentrat kg 80 Sos grzybowy kg 40 Sos pieczeniowy kg 60 Sól kg 2 000 Spód do pizzy w stylu włoskim prostokątny chłodzony a' 400 g kg 4000 Szczaw konserwowy przetarty kg 320 Śliwka suszona a' 100 g kg 60 Śmietanka do kawy kg 40 Tortille paczka 800 g kg 2 400 Trufla typu Mieszko kg 40 Wafelek typu Knopfers a'25 kg 600 Wafelek w czekoladzie paczkowany typu "Prince Polo" a' 52 g kg 80 Wafle ryżowe a' 100-150 g kg 80 Woda mineralna a' 0,5 l (gazowana i niegazowana) L 20 000 Woda mineralna a'0,3 w butelkach szklanych L 600 Woda mineralna a'1,5 litra (gazowana i niegazowana) L 91 000 Woda niegazowana 5 L L 600 Ziele angielskie kg 20 Zupa grzybowa koncetrat kg 200 Żelatyna spożywcza kg 8 Żelki typu "Haribo" kg 400 |
Dodatkowe informacje
GuidZP400 | f2e1449e-f871-4382-9061-2c6cc153ef92 |
Biuletyn | 756568-N-2020 |
Zamawiajacy nazwa | Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte |
Regon | 19006413600000 |
Zamawiajacy adres ulica | ul. Śmidowicza |
Zamawiajacy adres numer domu | 69 |
Zamawiajacy miejscowosc | Gdynia |
Zamawiajacy kod pocztowy | 81-127 |
Zamawiajacy panstwo | Polska |
Zamawiajacy wojewodztwo | pomorskie |
Zamawiajacy telefon | 261 262 537 |
Zamawiajacy fax | 261 262 963 |
Zamawiajacy email | a.parasinska@amw.gdynia.pl |
Adres strony url | www.amw.gdynia.pl |
Adres strony internetowej | www.amw.gdynia.pl |
Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
Ogloszenie dotyczy | 1 |
Czy finansowane z unii | 2 |
Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
Rodzaj zamawiajacego | 8 |
Rodzaj zamawiajacego inny | Uczelnia publiczna |
Czy dostep dokumentow zamowienia | 1 |
Dostep dokumentow zamowienia | www.amw.gdynia.pl |
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja | 1 |
Zamieszczona bedzie specyfikacja | www.amw.gdynia.pl; https://platformazakupowa.pl |
Czy oferty wnioski dostepne | 1 |
Oferty wnioski dostepne | https://platformazakupowa.pl |
Czy dopuszczone wymagane przeslanie ofert | 1 |
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert inny | Ofertę w formie papierowej należy złożyć: bud. nr 5, pok. nr 349 - Kancelaria Jawna AMW |
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | AKADEMII MARYNARKI WOJENNEJ ul. Śmidowicza 69, 81-127 Gdynia, bud. nr 5, pok. nr 349 - Kancelaria Jawna czynna w godz.: 7.30- 09.30 i od 13.30 - 15.15 codziennie z wyjątkiem sobót, niedziel i dni ustawowo wolnych od pracy |
Nazwa nadana zamowieniu | Dostawa różnych produktów żywnościowych |
Numer referencyjny | 123/ZP/20 |
Rodzaj zamowienia | 1 |
Okreslenie przedmiotu | Barszcz biały koncetrat kg 120 Barszcz czerwony koncentrat kg 120 Baton typu Kinder Bueno kg 600 Baton typu "Bounty" (a' 57 g) kg 200 Baton typu "Mars" a' 47g kg 200 Baton typu "3Bit" (a' 51 g) kg 320 Baton typu "Musli" z owocami lub orzechami kg 360 Baton typu "Snickers" a' 55g kg 200 Baton typu "Twix" a'51g kg 320 Batony typu "Lion" ok. a’45 kg 380 Bazylia suszona kg 12 Bulion drobiowo-wołowy kg 200 Chałwa a'100g kg 240 Chili w proszku kg 20 Chipsy typu Lays (a' 150 g) kg 400 Chrzan tarty kg 290 Ciastka delicje w czekoladzie opakowanie max 500 g kg 80 Ciastka kruche z cukrem a' 500 g kg 80 Ciastka z ziarnami typu belVita a'50 g kg 800 Cukier kg 6 100 Cukierki czekoladowe typu mieszanka wedlowska kg 240 Curry kg 12 Cynamon kg 12 Czekolada mleczna gorzka kg 160 Czekolada mleczna z orzechami typu "Wedel" a'100g kg 240 Czekolada pełna mleczna typu "Wedel" a'100g kg 240 Czekolada typu "Milka" kg 550 Czekolada z orzechami typu "Milka" kg 550 Ćwikła z chrzanem kg 40 Daktyle a' 100-250 g kg 60 Dżem brzoskwiniowy kg 1 200 Dżem czarna porzeczka wysokosłodzony kg 1 600 Dżem truskawkowy wysokosłodzony kg 1 500 Fasola kg 1 200 Figi suszone (a' 100-200 g) kg 40 Frytki typu aviko klasyczne proste do pieca z ziemniaków a' 2,0 - 2,5 kg kg 2000 Gałka muszkatołowa kg 7 Garam masala kg 12 Goździki kg 7 Groch łuskany kg 1 000 Herbata expresowa typu "Lipton" lux kg 280 Herbata zielona saszetki kg 12 Herbatniki a'100 gr. kg 170 Herbatniki w czekoladzie typu "Maltanki" a'100 g kg 400 Humus - typu Lisner różne smaki (a' 80 g) kg 500 Imbir mielony kg 12 Kakao naturalne kg 20 Kakao rozpuszczalne (instant) kg 120 Kardamon kg 12 Kasz pęczak kg 400 Kasza bulgur kg 320 Kasza gryczana kg 480 Kasza jęcz.perł. kg 1 000 Kasza kuskus kg 200 Kasza manna kg 80 Kawa 3 w 1 typu Nescaffe (saszetki a' 16g) kg 280 Kawa mielona typu "Jakobs" kg 40 Kawa naturalna rozpuszczalna typu Nestle a’ 200 kg 200 Kawa zbożowa kg 20 Kawa ziarnista typu Lavazza qualita oro kg 20 Ketchup kg 800 Kmin rzymski kg 8 Kolendra mielona kg 12 Kompot czarna porzeczka L 800 Kompot śliwkowy L 200 Kompot truskawkowy L 200 Kompot wiśniowy L 400 Krakersy a' 108 g kg 40 Krem czekoladowy typu Nutella a' 20 g kg 800 Kruche babeczki solone a' 200g kg 40 Kurkuma kg 8 Kwasek cytrynowy kg 20 Lecho pieczarkowe kg 700 Liść laurowy kg 12 Majeranek kg 40 Majonez a'900g kg 400 Makaron jajecz. kg 3 600 Mąka pszenna typ 500 kg 2 400 Mąka ziemniacz. kg 160 Mieszanka studencka (bakalie) kg 320 Miód pszczeli 'a' 25g kg 800 Morele suszone a' 100 g kg 40 Musli z orzechami i owocami a'0,5 kg kg 200 Musztarda kg 1 200 Napój gazowany a'33 puszka typu "Sprite" L 2 000 Napój gazowany typu Coca-cola puszki (a' 0,33 l) L 8 000 Napój gazowany typu Fanta puszka (a' 0,33 l) L 4 000 Napój typu "Lipton ice tee" (a' 33 l puszka ) L 1 200 Napój typu "Mountain dew" a' 0,33 L L 2000 Ocet L 600 Ogórki konserwowe (masa po odcieku) kg 600 Olej roślinny L 4 000 Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia L 120 Oregano suszone kg 8 Orzech nerkowce a' 100 g kg 400 Orzechy ziemne (puszka a'150g) kg 450 Orzeszki w czekoladzie a'100 g kg 240 Paluszki solone a'100 gr. kg 80 Paluszki waflowe w czekoladzie typu "Kit Kat" a'41 g kg 400 Papryka konserwowa płaty (masa po odcieku) kg 1 350 Papryka mielona kg 40 Pieczarka konserwowa (masa po odcieku) kg 700 Pieprz naturalny kg 80 Pieprz ziarnisty czarny kg 20 Pieprz ziołowy kg 30 Pierniki w czekoladzie a' max 500 g kg 80 Płatki kukurydziane kg 600 Płatki kukurydziane czekoladowe kg 600 Płatki owsiane kg 200 Przecier ogórkowy kg 80 Przyprawa do drobiu kg 100 Przyprawa do zup max a’1L kg 200 Przyprawa uniwersalna kg 200 Ptasie Mleczko typu "Wedel" kg 200 Rodzynki a' 100 g kg 40 Rogal typu "seven days" a'110 g kg 520 Ryż kg 2 000 Ryż typu Basmati kg 2000 Sezam ziarno kg 12 Sok czarna porzeczka 100% naturalny a'1000g L 10 000 Sok grapefruitowy a' 1 L L 4 000 Sok jabłkowy a'1000g L 10 000 Sok pomarańczowy a'1000g L 9 000 Soki owocowe pitne a'200 g L 1 600 Sos arabski łagodny kg 120 Sos arabski pikantny kg 120 Sos biały kg 35 Sos boloński koncentrat kg 80 Sos grzybowy kg 40 Sos pieczeniowy kg 60 Sól kg 2 000 Spód do pizzy w stylu włoskim prostokątny chłodzony a' 400 g kg 4000 Szczaw konserwowy przetarty kg 320 Śliwka suszona a' 100 g kg 60 Śmietanka do kawy kg 40 Tortille paczka 800 g kg 2 400 Trufla typu Mieszko kg 40 Wafelek typu Knopfers a'25 kg 600 Wafelek w czekoladzie paczkowany typu "Prince Polo" a' 52 g kg 80 Wafle ryżowe a' 100-150 g kg 80 Woda mineralna a' 0,5 l (gazowana i niegazowana) L 20 000 Woda mineralna a'0,3 w butelkach szklanych L 600 Woda mineralna a'1,5 litra (gazowana i niegazowana) L 91 000 Woda niegazowana 5 L L 600 Ziele angielskie kg 20 Zupa grzybowa koncetrat kg 200 Żelatyna spożywcza kg 8 Żelki typu "Haribo" kg 400 |
Cpv glowny przedmiot | 15800000-6 |
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 |
Data zakonczenia | 2021-12-31T00:00:00+01:00 |
Okreslenie warunkow | Zamawiający nie wyznacza warunku w tym zakresie. |
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow | Zamawiający nie wyznacza warunku w tym zakresie. |
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow | 1. Wykonawca musi mieć wdrożony system HACCP na potwierdzenie czego musi posiadać certyfikat systemu HACCP wydany przez firmy posiadające akredytacje i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie lub krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju albo zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem wdrożonego systemu HACCP (dotyczy wszystkich części). 2. Wykonawca musi posiadać dokument, w postaci kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem, potwierdzający, że podjęta przez Wykonawcę działalność gospodarcza w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi zgłoszona została właściwemu ze względu na miejsce zamieszkania lub siedzibę Wykonawcy, Wojewódzkiemu Inspektorowi, Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych (podstawa: art. 12 Ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r., o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych; Dz.U. 2019 poz. 2178) |
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie | 1 |
Art 24 ust 5 pkt 1 | 1 |
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 |
Wykaz dokumentow zaswiadczen | Odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji |
Zakresie warunkow udzialu | 1. Potwierdzenie wdrożonego systemu HACCP w formie certyfikatu systemu HACCP wydanego przez firmy posiadające akredytacje i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie lub krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju albo zaświadczenia właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem wdrożonego systemu HACCP. 2.Dokument, w postaci kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem, potwierdzający, że podjęta przez Wykonawcę działalność gospodarcza w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi zgłoszona została właściwemu ze względu na miejsce zamieszkania lub siedzibę Wykonawcy, Wojewódzkiemu Inspektorowi, Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych (podstawa: art. 12 Ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r., o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych; Dz.U. 2019 poz. 2178). |
Wykaz potwierdzenie okolicznosci | Oświadczenie, że towar będący przedmiotem zamówienia spełnia wymagania obowiązujących przepisów prawa (załącznik nr 7). |
Inne dokumenty niewymienione | Wypełniony i podpisany Formularz Oferty zgodnie ze wzorem stanowiącym załącznik nr 4 do SIWZ. Oświadczenie wymagane od wykonawcy w zakresie wypełnienia obowiązków informacyjnych przewidzianych w art. 13 lub art. 14 RODO (załącznik nr 8). Oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 Ustawy (załącznik nr 3). |
Czy wadium | 1 |
Wadium | Zamawiający przewiduje konieczność złożenia wadium (dowód wniesienia wadium należy dołączyć do oferty) w wysokości: Kwota wadium wynosi: 21 000,00 zł. (słownie: dwadzieścia jeden tysięcy złotych 00/100). Wadium należy wnieść w jednej z form określonych w art. 45 ust. 6 ustawy Pzp. przed upływem terminu składania ofert (zgodnie z art. 45 ust. 3 Pzp). Numer konta: PEKAO Bank Pekao S.A. 19 1240 2933 1111 0010 2946 0480 |
Czy dopuszcza zlozenie katalogow elektronicznych | 1 |
Zlozenie katalogow elektronicznych informacje dodatkowe | oferty opatrzone kwalifikowanym podpisem elektronicznym należy składać na https://platformazakupowa.pl |
Zastosowanie procedury pzp | 1 |
Zmiana umowy | 1 |
Zmiana umowy tekst | § 7 pkt 1 projektu umowy: § 7 - UWARUNKOWANIA SPECYFIKI DOSTAW PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA Dla wszystkich zadań zgodnie z art. 34 ust. 5 Pzp Zamawiający w ramach prawa opcji przewiduje możliwość zmniejszenia lub zwiększenia przyjętych w umowie ilości i częstotliwości dostaw w sytuacjach, których Zamawiających nie mógł przewidzieć w chwili jej zawarcia (np.: restrukturyzacja sił zbrojnych, zmiana ilości żywionych, osiągania wyższych stanów gotowości bojowej, szkolenia rezerw osobowych, likwidacji klęsk żywiołowych kryzysu, zagrożenia lub wojny lub innych zadań postawionych Zamawiającemu przez organa władzy państwowej). Wartością umowy będzie wówczas końcowa wartość faktycznie zrealizowanych dostaw, ale nie przekroczy ona kwoty 214 000 euro i nie większej niż 10% wartości zamówienia. Wykonawca zagwarantuje bezpłatny dowóz towaru oraz zwiększenie ilości i częstotliwości dostaw do innych miejsc wskazanych przez Zamawiającego. |
IV 6 1 sposob udostepniania | Jeżeli Wykonawca zamierza w treści oferty umieścić informacje będące tajemnicą przedsiębiorstwa należy je złożyć w oddzielnym zszytym pakiecie lub oddzielnym pliku na platformie zakupowej z zaznaczeniem ich lokalizacji w spisie załączników do oferty. Na każdym dokumencie stanowiącym tajemnicę przedsiębiorstwa musi widnieć napis „informacja stanowiąca tajemnicę przedsiębiorstwa – dokument niejawny, nie może być udostępniony innym uczestnikom postępowania”. |
IV 4 4 data | 2020-12-08T00:00:00+01:00 |
IV 4 4 godzina | 09:00 |
IV 4 4 jezyki | polski |
IV 4 5 okres | 30 |
IV 6 6 | Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że: administratorem Pani/Pana danych osobowych jest /Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte, ul. Inż. J. Śmidowicza 69, 81-127 Gdynia/; inspektorem ochrony danych osobowych w /nazwa zamawiającego/ jest Pan/Pani mgr inż. Janusz Gawrych, kontakt: iod@amw.gdynia.pl, 261-262-644/ *; Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego 123/ZP/20 prowadzonym w trybie przetargu nieograniczonego; odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 8 oraz art. 96 ust. 3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. – Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2017 r. poz. 1579 i 2018), dalej „ustawa Pzp”; Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 97 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy; obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp; w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO; posiada Pani/Pan: − na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących; − na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych **; − na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO ***; − prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO; nie przysługuje Pani/Panu: − w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych; − prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO; − na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO. |
Criterion
Kryteria | Cena |
Znaczenie | 100,00 |