Zakup wraz z sukcesywną dostawą artykułów żywnościowych (produktów spożywczych) dla Przedszkola Publicznego nr 5 w Czeladzi w okresie od 04.01.2021 r. do 31.12.2021r.
Publication date | 2020-12-01 |
End date | 2020-12-11 00:00:00 |
Instytucja | Przedszkole Publiczne nr 5 |
Miejscowość | Czeladź |
Województwo | śląskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 759996-N-2020 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 158000006 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa produktów spożywczych na potrzeby zamawiającego w zakresie : art. spożywczych, produktów zwierzęcych , mięso i przetwory mięsne, nabiał i jego przetwory, jaja, świeże warzywa i owoce, pieczywo, mrożonki i ryby. Wszystkie oferowane przez Wykonawcę produkty powinny spełniać wymagania przepisów prawnych obowiązujących w Polsce i Unii Europejskiej, w szczególności: -Ustawy o Bezpieczeństwie Żywności i Żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r., (Dz. U z 2019 r. poz. 1252 z późn. zm.); - Ustawy o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych z dnia 21 grudnia 2000 r. (Dz. U. z 2019 r. poz. 2178). Szczegółowy Opis Przedmiotu Zamówienia zawiera: Zał 2A- 2D Formularze asortymentowo-ilościowo cenowe (będące jednocześnie opisem przedmiotu zamówienia oraz załącznikiem do formularza ofertowego) Zał nr 1A-D-Projektowane Postanowienia umowy |
Dodatkowe informacje
GuidZP400 | 7a6b722d-511c-4486-9f8a-69fec1cbbadc |
Biuletyn | 759996-N-2020 |
Zamawiajacy nazwa | Przedszkole Publiczne nr 5 |
Regon | 27150759400000 |
Zamawiajacy adres ulica | Krótka |
Zamawiajacy adres numer domu | 1 |
Zamawiajacy miejscowosc | Czeladź |
Zamawiajacy kod pocztowy | 41-253 |
Zamawiajacy panstwo | Polska |
Zamawiajacy wojewodztwo | śląskie |
Zamawiajacy telefon | 32 2653835 |
Zamawiajacy email | p5czeladz@o2.pl |
Adres strony url | http://pp5.czeladz.pl/bip/zamowienia-powyzej-30-tys-euro |
Adres strony internetowej | https://pp5-czeladz.logintrade.net/rejestracja/ustawowe.html |
Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
Ogloszenie dotyczy | 1 |
Czy finansowane z unii | 2 |
Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
Rodzaj zamawiajacego | 9 |
Czy dostep dokumentow zamowienia | 1 |
Dostep dokumentow zamowienia | https://pp5-czeladz.logintrade.net/rejestracja/ustawowe.html |
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja | 1 |
Zamieszczona bedzie specyfikacja | https://pp5-czeladz.logintrade.net/rejestracja/ustawowe.html |
Dostep do dokumentow ograniczony | https://pp5-czeladz.logintrade.net/rejestracja/ustawowe.html |
Czy oferty wnioski dostepne | 1 |
Oferty wnioski dostepne | https://pp5-czeladz.logintrade.net/rejestracja/ustawowe.html |
Czy dopuszczone wymagane przeslanie ofert | 1 |
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert inny | w formie pisemnej lub osobistej |
Nazwa nadana zamowieniu | Zakup wraz z sukcesywną dostawą artykułów żywnościowych (produktów spożywczych) dla Przedszkola Publicznego nr 5 w Czeladzi w okresie od 04.01.2021 r. do 31.12.2021r. |
Numer referencyjny | ZP/1/D/PP5/20 |
Rodzaj zamowienia | 1 |
Czy podzielone na czesci | 1 |
Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy | 4 |
Okreslenie przedmiotu | Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa produktów spożywczych na potrzeby zamawiającego w zakresie : art. spożywczych, produktów zwierzęcych , mięso i przetwory mięsne, nabiał i jego przetwory, jaja, świeże warzywa i owoce, pieczywo, mrożonki i ryby. Wszystkie oferowane przez Wykonawcę produkty powinny spełniać wymagania przepisów prawnych obowiązujących w Polsce i Unii Europejskiej, w szczególności: -Ustawy o Bezpieczeństwie Żywności i Żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r., (Dz. U z 2019 r. poz. 1252 z późn. zm.); - Ustawy o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych z dnia 21 grudnia 2000 r. (Dz. U. z 2019 r. poz. 2178). Szczegółowy Opis Przedmiotu Zamówienia zawiera: Zał 2A- 2D Formularze asortymentowo-ilościowo cenowe (będące jednocześnie opisem przedmiotu zamówienia oraz załącznikiem do formularza ofertowego) Zał nr 1A-D-Projektowane Postanowienia umowy |
Cpv glowny przedmiot | 15800000-6 |
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 |
Waluta calosc | PLN |
Data rozpoczecia | 2021-01-04T00:00:00+01:00 |
Data zakonczenia | 2021-12-31T00:00:00+01:00 |
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie | 1 |
Art 24 ust 5 pkt 1 | 1 |
Art 24 ust 5 pkt 2 | 1 |
Art 24 ust 5 pkt 4 | 1 |
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 |
Wykaz dokumentow zaswiadczen | Zgodnie z art.26 ust. 2 ustawy pzp zamawiający nie korzysta z możliwości wezwania Wykonawcy do złożenia oświadczeń lub dokumentów potwierdzających okoliczności o których mowa w art. 25 ust. 1 pkt 3) |
Zakresie warunkow udzialu | Zamawiający nie wymaga przedstawienia dodatkowych dokumentów/ oświadczeń. Wystarczającym jest oświadczenie wstępne o braku podstaw do wykluczenia, które Wykonawca złoży wraz z ofertą na Załączniku nr 3 |
Zastosowanie procedury pzp | 1 |
Zmiana umowy | 1 |
Zmiana umowy tekst | 1. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmian treści umowy oraz zmian będących następstwem działania organów administracji. 2. Wszelkie zmiany w umowie będą mogły być dokonywane wyłącznie w zakresie dopuszczonym ustawą Prawo zamówień publicznych, wymagają zgodnej woli Stron oraz zachowania formy pisemnej, pod rygorem nieważności. 3. Strony przewidują możliwość wprowadzenia istotnych zmian umowy w stosunku do treści oferty w przypadku, gdy: 1) nastąpi zmiana nazwy handlowej lub innego oznaczenia produktu wskazanego w ofercie, która nie powoduje zmiany przedmiotu umowy i cen wskazanych w Formularzu asortymentowo-ilościowo- cenowym, 2) nastąpi zmiana wielkości opakowania poprzez zwiększenie lub zmniejszenie pojemności lub gramatury, 3) zmiany terminu realizacji dostaw z uwagi na: a) konieczność zmiany sposobu wykonania umowy, o ile zmiana taka jest konieczna w celu prawidłowego wykonania umowy b) okoliczności wynikających z działania siły wyższej, uniemożliwiających wykonanie przedmiotu umowy, 4. Warunkiem dokonania zmian, o których mowa w ust. 3 jest złożenie wniosku, przez stronę inicjującą zmianę, zawierającego: opis propozycji zmian, uzasadnienie zmian. 5. Jeżeli wnioskującym o zmianę będzie Wykonawca, wprowadzenie zmiany będzie możliwe dopiero po akceptacji Zamawiającego. 6. Zamawiający dopuszcza również zmianę umowy w stosunku do treści oferty w przypadku, gdy nastąpi zmiana nazwy, adresu lub statusu firmy. 7. Przewiduje się również możliwość wprowadzenia zmian w zakresie terminu realizacji umowy lub czasowego zawieszania wykonania umowy lub jej części z powodu okoliczności związanych z wystąpieniem COVID-19, w tym w szczególności w związku z koniecznością zawieszenia działalności zamawiającego, nieobecności dzieci lub znacznej jej ilości. W razie nieosiągnięcia przez strony porozumienia w terminie 7 dni Zamawiający uprawniony będzie do rozwiązania umowy ze skutkiem natychmiastowym. |
IV 4 4 data | 2020-12-11T00:00:00+01:00 |
IV 4 4 godzina | 09:30 |
IV 4 5 okres | 30 |
Attchment
Zalacznik czesc nr | 1 |
Zalacznik nazwa | Warzywa i owoce, świeże, przetworzone i mrożone, ryby |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15800000-6 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data rozpoczecia | 2021-01-04T00:00:00+01:00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2021-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik informacje dodatkowe | Zamawiający wymaga, aby owoce i warzywa: 1)Świeże owoce o jędrnej skórce, bez przebarwień świadczących o braku świeżości. Warzywa i owoce świeże cechować się będą regularnym kształtem właściwym dla danej odmiany, będą wolne od szkodników, zanieczyszczeń ziemią , uszkodzeń, oznak wyrastania korzenia w pęd nasienny, brakiem oznak więdnięcia, wyschnięcia czy gnicia; 2)Świeże owoce o jędrnej skórce, bez przebarwień świadczących o braku świeżości 3)Zamawiający wymaga, aby towar zamówiony(mrożony) przywożony był w temp. minimum (-18°C) z terminami przydatności do spożycia i pakowany w oryginalnych opakowaniach lub zabezpieczone folią. 4)Mrożonki sypkie i nie zbrylone 5)Ryby mrożone nie więcej niż 10% glazury, bez skóry, bez ości 6)termin przydatności do spożycia min 14 dni od dnia dostawy 7)Soczki owocowe -bez dodatku cukrów i substancji słodzących o niskiej zawartości sodu 8)Produkty w puszkach winny być wyposażone w elementy do otwierania ręcznego, bez pomocy otwieracza mechanicznego |
Zalacznik krotki opis | Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa warzyw, owoców świeżych i mrożonych, przetworzonych oraz ryb. Ilość opisana jest w załączniku 2A-Formularza asortymentowo-ilościowo-cenowego w części A. Dostawa warzyw i owoców świeżych, mrożonych i przetworzonych oraz ryb odbywać się będzie do 5 razy w tygodniu |
Zalacznik czesc nr | 2 |
Zalacznik nazwa | Produkty zwierzęce, mięso I przetwory mięsne, wędliny |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15800000-6 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data rozpoczecia | 2021-01-04T00:00:00+01:00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2021-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik informacje dodatkowe | 1) W przypadku kiełbas i wędlin wymagane są etykiety ze składem surowcowym i wartością odżywczą w 100 g produktu. 2) Mięso świeże, nie mrożone o barwie i zapachu charakterystycznym dla danego rodzaju, jędrne, elastyczne, pochodzące z produkcji krajowej. 3) Przetwory mięsne zawierające co najmniej 82 - 90% mięsa i nie więcej niż 10g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia 4) termin przydatności do spożycia min 14 dni od dnia dostawy |
Zalacznik krotki opis | Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa produktów zwierzęcych , mięso i przetwory mięsne.Ilość opisana jest w załączniku nr 2b Formularza asortymentowo- ilościowo-cenowego w części B . Dostawa pozostałych produktów zwierzęcych , mięso i przetwory mięsne odbywać się będzie 5 razy w tygodniu. |
Zalacznik czesc nr | 3 |
Zalacznik nazwa | Artykuły spożywcze, nabiał, jaja |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15800000-6 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data rozpoczecia | 2021-01-04T00:00:00+01:00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2021-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik informacje dodatkowe | Zamawiający wymaga, aby artykuły spożywcze: 1) nie zawierały konserwantów np. benzoesanu sodu, glutaminianu sodu itp. oraz środków polepszających smak i zapach 2)Zawartość soli, cukru w produktach zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia do ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia 3)Wymagane są etykiety ze składem surowcowym i wartością odżywczą w 100 g produktów 4)Masło o zawartości nie mniej niż 82% tłuszczu mlecznego 5)Produkty mleczne zawierające nie więcej niż 10 g cukrów w 100 ml produktu gotowego do spożycia, zawierające nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100g /ml produktu gotowego do spożycia 6)Makarony Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert równoważnych o podobnej lecz nie gorszej jakości 7)jaja konsumpcyjne nie będą starsze niż 7 dni od daty pakowania 8)Produkty w puszkach winny być wyposażone w elementy do otwierania ręcznego, bez pomocy otwieracza mechanicznego 9)termin przydatności do spożycia min 14 dni od dnia dostawy |
Zalacznik krotki opis | Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa art.spożywczych , nabiału i jaj. Ilość opisana jest w załączniku nr 2C Formularza asortymentowo- ilościowo-cenowego w części C . Dostawa pozostałych produktów spożywczych nabiału i jaj odbywać się będzie 5 razy w tygodniu. |
Zalacznik czesc nr | 4 |
Zalacznik nazwa | Pieczywo |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15800000-6 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data rozpoczecia | 2021-01-04T00:00:00+01:00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2021-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik informacje dodatkowe | Zamawiający wymaga, aby a: 1) Pieczywo ma być świeżo wypieczone, zawartość soli, cukru w w/w produktach zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia do ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia. 2)Wymagane są etykiety ze składem surowcowym i wartością odżywczą w 100 g produktów. 3)Pieczywo wyprodukowane będzie w dobie dostawy. |
Zalacznik krotki opis | Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa pieczywa. Ilość opisana jest w załączniku nr 2d Formularza asortymentowo- ilościowo-cenowego w części D . Dostawa pieczywa odbywać się będzie 5 razy w tygodniu. |
Criterion
Kryteria | Cena |
Znaczenie | 100,00 |