Dostawy produktów roślinnych

Publication date 2020-12-01
End date 2020-12-16 00:00:00
Instytucja Areszt Śledczy w Hajnówce
Miejscowość Hajnówka
Województwo podlaskie
Branża
  • Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne,
  • Warzywa przetworzone,
  • Sprzęt radiowy, telewizyjny, komunikacyjny, telekomunikacyjny i podobny,
  • Aparatura transmisyjna do radiotelefonii, radiotelegrafii, transmisji radiowej i telewizyjnej

Szczegóły

Numer ogłoszenia 759823-N-2020
Document type ZP-400
Cpv code 32000003, 150000008, 32200009, 153314609
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zamówienia są cykliczne dostawy PRODUKTÓW ROŚLINNYCH do Aresztu Śledczego w Hajnówce wraz z transportem i rozładunkiem:
ZADANIE I - DOSTAWY WARZYW
Burak czerwony 6 000kg, Cebula 15 000kg, Czarna rzepa 1 500kg, Czosnek 50kg, Kalafior 500kg, Kapusta biała 4 000kg, Kapusta czerwona 2 500kg, Kapusta pekińska 2 000kg, Marchew 17 000kg, Ogórek gruntowy 1 000kg, Pieczarki 500kg, Pietruszka 3 000kg, Pomidor 1 000kg, Por 2 000kg, Seler 3 000kg,
ZADANIE II - DOSTAWY ZIEMNIAKÓW
Ziemniaki 45 000 kg
ZADANIE III - DOSTAWA KISZONEK
Kapusta kiszona 2 200kg, Ogórek kiszony 2 200kg
ZADANIE IV - DOSTAWY OWOCÓW
Jabłka 3 000kg
ZADANIE V - DOSTAWY PRODUKTÓW KONSERWOWYCH
Koncentrat pomidorowy 30% 2 000kg, Groszek konserwowy 800kg, Fasola szparagowa konserwowa 800kg, Kukurydza konserwowa 800kg, Szczaw konserwowy 400kg
ZADANIE VI - DOSTAWY SUCHYCH WARZYW STRĄCZKOWYCH
Fasola sucha „Jaś” 2 000kg, Groch suchy łuskany połówki 1 000kg, Kostka sojowa 1 000kg,
Podana ilość przedmiotu zamówienia jest ilością szacunkową w ciągu trwania umowy. Ostateczna ilość dostarczanego asortymentu może ulec zmniejszeniu, będzie ona wynikała z faktycznych potrzeb Zamawiającego, przy czym będzie to wielkość nie mniejsza niż 90 % wielkości całego zamówienia. W związku z zmniejszeniem danej ilości Zamawiający nie poniesie żadnych skutków prawnych. Wymagania dla warzyw, owoców i ziemniaków: Zamawiany asortyment musi być świeży, dobrej jakości, wolny od wad (niepożądane wady organoleptyczne: obce posmaki, zapachy, nalot pleśni, fragmenty obcych ciał, itp.). Wszystkie warzywa i ziemniaki powinny być pierwszego gatunku, świeże bez żadnych oznak zgnilizny oraz bez śladów uszkodzeń mechanicznych. Wszystkie artykuły w klasie I jakości handlowej. W okresie zimowym warzywa, owoce i ziemniaki nie powinny posiadać także oznak zmarznięcia. Jabłka o średnicy 6-8cm powinny być pierwszego gatunku, świeże bez żadnych oznak zgnilizny oraz bez śladów uszkodzeń mechanicznych, (dopuszczalne gatunki: Jonagold, Gloster, Idared, Champion, Lobo itp.) Preferowane odmiany ziemniaków jadalnych posiadających jasnożółty miąższ bez oznak chorobowych bulw (zaraza ziemniaczana, rdzawa plamistość miąższu, mokra i sucha zgnilizna, zazielenienie bulw, itp.) Wymagania dla warzyw kiszonych: kapusta kiszona: barwa skrawków — biała lub kremowobiała albo szara z odcieniem żółtawym — w zależności od odmiany, smak i zapach — charakterystyczny dla kapusty kwaszonej, aromatyczny, słono-kwaśny bez posmaków i zapachów obcych, grubość skrawków — nie większa niż 1–1,5 mm zawartość soli kuchennej — 1,5–2,5%. Każde opakowanie powinno być odpowiednio oznakowane. Powinny się na nim znaleźć następujące informacje umieszczone na tej samej stronie, czytelnie, trwale oraz w sposób widoczny z zewnątrz: - nazwa i adres pakującego i/lub wysyłającego - nazwa produktu, jeśli zawartość opakowania nie jest widoczna z zewnątrz - nazwa odmiany i/lub typu handlowego w zależności od produktu - kraj pochodzenia i nieobowiązkowo rejon uprawy lub nazwa krajowa, regionalna lub lokalna - klasa jakości - wielkość (jeśli sortowano według wielkości) - inne szczegóły w zależności od produktu. Ogórki kiszone: Ukwaszone ogórki powinny zawierać 1,5–3,5% soli kuchennej. Każde opakowanie powinno być odpowiednio oznakowane. Powinny się na nim znaleźć następujące informacje umieszczone na tej samej stronie, czytelnie, trwale oraz w sposób widoczny z zewnątrz: - nazwa i adres pakującego i/lub wysyłającego, - nazwa produktu, jeśli zawartość opakowania nie jest widoczna z zewnątrz, - nazwa odmiany i/lub typu handlowego w zależności od produktu, - kraj pochodzenia i nieobowiązkowo rejon uprawy lub nazwa krajowa, regionalna lub lokalna, - klasa jakości, - wielkość (jeśli sortowano według wielkości), - inne szczegóły w zależności od produktu. Dostawy warzyw, ziemniaków i owoców przedstawionych w zadaniach I, II, IV wraz z transportem i rozładunkiem do magazynu Aresztu Śledczego w Hajnówce ul. Warszawska 67, 17-200 Hajnówka, realizowane będą 2, 4 lub 8 razy w miesiącu (częstotliwość dostaw określi wykonawca w ofercie w kryterium częstotliwość realizowanych dostaw). Koszt dostawy i jego ubezpieczenia ponosi Wykonawca. Dostawy będą realizowane w dni robocze od poniedziałku do czwartku w godzinach 8:30 -12:00, pojazdami Wykonawcy przystosowanymi do przewozu danego typu artykułów spożywczych, spełniającymi wymogi przepisów prawa do ich przewożenia w dostawach częściowych określonych przez Zamawiającego. Dostawy asortymentu wymienionego w zadaniach III, V, VI, tj.: kiszonki, produkty konserwowe, suche warzywa strączkowe wraz z transportem i rozładunkiem do magazynu Aresztu Śledczego w Hajnówce ul. Warszawska 67, 17-200 Hajnówka, realizowane będą 1, 2 lub 3 razy na kwartał (częstotliwość dostaw oferent określi w ofercie w kryterium częstotliwość realizowanych dostaw). Koszt dostawy i jego ubezpieczenia ponosi Wykonawca. Dostawy będą realizowane w dni robocze od poniedziałku do czwartku w godzinach 8:30 -12:00, pojazdami Wykonawcy przystosowanymi do przewozu danego typu artykułów spożywczych, spełniającymi wymogi przepisów prawa do ich przewożenia w dostawach częściowych określonych przez Zamawiającego.
Zamawiający składając zamówienie będzie uwzględniał sezonowość asortymentu. Warzywa typu ogórek gruntowy w ilości ok 700kg i pomidor w ilości ok 500kg, będą zamawiane w sezonie letnim w trakcie największej dostępności. Natomiast pomidor w ilości ok. 500kg i ogórek w ilości ok. 300kg potrzebnej do zapewnienia wyżywienia diet i reszta warzyw i owoców będzie zamawiana przez cały okres obowiązywania umowy. Zamawiający określił minimalny terminy przydatności do spożycia asortymentu wymienionego w zadaniach I, II, IV (warzywa, ziemniaki i owoce) na okres 14dni licząc od daty dostawy do magazynu Aresztu Śledczego w Hajnówce. Minimalny termin przydatności do spożycia będzie zależny od ilości dostaw w miesiącu które określi Wykonawca w kryterium częstotliwość realizowanych dostaw. W przypadku gdy Wykonawca w danych zadaniach określi częstotliwość realizowanych dostaw na 4 lub 8 razy w miesiącu to minimalny termin przydatności do spożycia będzie mógł wynosić 7 dni licząc od daty dostawy do magazynu Aresztu Śledczego w Hajnówce. Zamawiający określił minimalny terminy przydatności do spożycia asortymentu wymienionego w zadaniach III, V, VI, tj.: kiszonki, produkty konserwowe, suche warzywa strączkowe na okres 3 miesięcy licząc od daty dostawy do magazynu Aresztu Śledczego w Hajnówce. Minimalny termin przydatności do spożycia będzie zależny od ilości dostaw w kwartale które określi Wykonawca w kryterium częstotliwość realizowanych dostaw. W przypadku gdy Wykonawca w danych zadaniach określi częstotliwość realizowanych dostaw na 2 lub 3 razy w kwartale to minimalny termin przydatności do spożycia będzie mógł wynosić adekwatnie do częstotliwości dostaw tj.: 1,5 miesiąca lub 1 miesiąc licząc od daty dostawy do magazynu Aresztu Śledczego w Hajnówce. Produkty konserwowe będą dostarczane w opakowaniach o wadze od 0,4kg do 3kg. Natomiast warzywa i warzywa suche strączkowe dostarczane będą w opakowaniach nie przekraczających ciężaru 25 kg. Kiszonki powinny być dostarczane w wiaderkach lub beczkach spełniających przepisy BHP pod względem ciężaru, oznakowanych z podanym terminem przydatności. Opakowania transportowe powinny być gładkie, czyste, bezwonne, łatwe do mycia i odkażania, zapewniające zachowanie właściwej jakości dostarczonego asortymentu. Niedopuszczalne są opakowania uszkodzone mechaniczne, zabrudzone. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć przedmiot zamówienia własnym transportem zgodnym z wymogami rozporządzenia (WE) nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności (Dz. U. z 2006r nr. 171 poz. 1225 z późn. zm.) i rozporządzenia (WE)nr 852 /2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r w sprawie higieny środków spożywczych (DZ.U. UE L 139 z 30 kwietnia 2004r, str.1 , Dz. U UE Polskie wydanie specjalne rozdz. 13, t.34). Towar należy dostarczać w opakowaniach plastikowych - pojemnikach EURO – stosowanych jako opakowanie zbiorcze. Każdy produkt powinien być dostarczany w oddzielnym pojemniku. Owoce warzywa należy dostarczać w skrzynkach przeznaczonych do transportu danego asortymentu ewentualnie w workach reszlowych. Do każdego asortymentu podlegającego pakowaniu przede wszystkim kiszonek, produktów konserwowych, suchych warzyw strączkowych należy załączyć etykietę z opisem jego zawartości tj.: - nazwę środka spożywczego, - dane dotyczące składników występujących w środku spożywczym, - datę minimalnej trwałości albo termin przydatności do spożycia, - dane identyfikujące producenta środka spożywczego, - zawartość netto lub liczbę sztuk środka spożywczego w opakowaniu, - warunki przechowywania, w przypadku gdy jego jakość zależy od warunków przechowywania, - oznaczenie partii produkcji, - klasę jakości handlowej, - waga brutto

Dodatkowe informacje

GuidZP400 226b3965-daa6-4194-af9c-3c4bed3118f9
Biuletyn 759823-N-2020
Zamawiajacy nazwa Areszt Śledczy w Hajnówce
Regon 12520570000000
Zamawiajacy adres ulica Warszawska
Zamawiajacy adres numer domu 67
Zamawiajacy miejscowosc Hajnówka
Zamawiajacy kod pocztowy 17-200
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo podlaskie
Zamawiajacy telefon 85 6832007 w.120, 6832008,
Zamawiajacy fax 85 6832978
Zamawiajacy email as_hajnowka@sw.gov.pl,
Adres strony url https://www.zp.sw.gov.pl
Adres strony internetowej https://www.sw.gov.pl
Adres strony internetowej narzedzia https://www.zp.sw.gov.pl
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 8
Rodzaj zamawiajacego inny Jednostka Penitencjarna
Czy dostep dokumentow zamowienia 1
Dostep dokumentow zamowienia https://www.zp.sw.gov.pl
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja 1
Zamieszczona bedzie specyfikacja https://www.zp.sw.gov.pl
Czy dopuszczone wymagane przeslanie ofert 1
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert inny Oświadczenia, wnioski i informacje przekazywane mogą być pisemnie za pośrednictwem poczty elektronicznej.
Czy wymagane przeslanie ofert 1
Wymagane przeslanie ofert inny Oferty, umowy i dokumenty wymienione w rozdziale VI SIWZ - wyłącznie forma pisemna.
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres Areszt Śledczy w Hajnówce, ul. Warszawska 67, 17-200 Hajnówka
Nazwa nadana zamowieniu Dostawy produktów roślinnych
Numer referencyjny DKw.2232.13.2020
Rodzaj zamowienia 1
Czy podzielone na czesci 1
Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy 6
Okreslenie przedmiotu Przedmiotem zamówienia są cykliczne dostawy PRODUKTÓW ROŚLINNYCH do Aresztu Śledczego w Hajnówce wraz z transportem i rozładunkiem: ZADANIE I - DOSTAWY WARZYW Burak czerwony 6 000kg, Cebula 15 000kg, Czarna rzepa 1 500kg, Czosnek 50kg, Kalafior 500kg, Kapusta biała 4 000kg, Kapusta czerwona 2 500kg, Kapusta pekińska 2 000kg, Marchew 17 000kg, Ogórek gruntowy 1 000kg, Pieczarki 500kg, Pietruszka 3 000kg, Pomidor 1 000kg, Por 2 000kg, Seler 3 000kg, ZADANIE II - DOSTAWY ZIEMNIAKÓW Ziemniaki 45 000 kg ZADANIE III - DOSTAWA KISZONEK Kapusta kiszona 2 200kg, Ogórek kiszony 2 200kg ZADANIE IV - DOSTAWY OWOCÓW Jabłka 3 000kg ZADANIE V - DOSTAWY PRODUKTÓW KONSERWOWYCH Koncentrat pomidorowy 30% 2 000kg, Groszek konserwowy 800kg, Fasola szparagowa konserwowa 800kg, Kukurydza konserwowa 800kg, Szczaw konserwowy 400kg ZADANIE VI - DOSTAWY SUCHYCH WARZYW STRĄCZKOWYCH Fasola sucha „Jaś” 2 000kg, Groch suchy łuskany połówki 1 000kg, Kostka sojowa 1 000kg, Podana ilość przedmiotu zamówienia jest ilością szacunkową w ciągu trwania umowy. Ostateczna ilość dostarczanego asortymentu może ulec zmniejszeniu, będzie ona wynikała z faktycznych potrzeb Zamawiającego, przy czym będzie to wielkość nie mniejsza niż 90 % wielkości całego zamówienia. W związku z zmniejszeniem danej ilości Zamawiający nie poniesie żadnych skutków prawnych. Wymagania dla warzyw, owoców i ziemniaków: Zamawiany asortyment musi być świeży, dobrej jakości, wolny od wad (niepożądane wady organoleptyczne: obce posmaki, zapachy, nalot pleśni, fragmenty obcych ciał, itp.). Wszystkie warzywa i ziemniaki powinny być pierwszego gatunku, świeże bez żadnych oznak zgnilizny oraz bez śladów uszkodzeń mechanicznych. Wszystkie artykuły w klasie I jakości handlowej. W okresie zimowym warzywa, owoce i ziemniaki nie powinny posiadać także oznak zmarznięcia. Jabłka o średnicy 6-8cm powinny być pierwszego gatunku, świeże bez żadnych oznak zgnilizny oraz bez śladów uszkodzeń mechanicznych, (dopuszczalne gatunki: Jonagold, Gloster, Idared, Champion, Lobo itp.) Preferowane odmiany ziemniaków jadalnych posiadających jasnożółty miąższ bez oznak chorobowych bulw (zaraza ziemniaczana, rdzawa plamistość miąższu, mokra i sucha zgnilizna, zazielenienie bulw, itp.) Wymagania dla warzyw kiszonych: kapusta kiszona: barwa skrawków — biała lub kremowobiała albo szara z odcieniem żółtawym — w zależności od odmiany, smak i zapach — charakterystyczny dla kapusty kwaszonej, aromatyczny, słono-kwaśny bez posmaków i zapachów obcych, grubość skrawków — nie większa niż 1–1,5 mm zawartość soli kuchennej — 1,5–2,5%. Każde opakowanie powinno być odpowiednio oznakowane. Powinny się na nim znaleźć następujące informacje umieszczone na tej samej stronie, czytelnie, trwale oraz w sposób widoczny z zewnątrz: - nazwa i adres pakującego i/lub wysyłającego - nazwa produktu, jeśli zawartość opakowania nie jest widoczna z zewnątrz - nazwa odmiany i/lub typu handlowego w zależności od produktu - kraj pochodzenia i nieobowiązkowo rejon uprawy lub nazwa krajowa, regionalna lub lokalna - klasa jakości - wielkość (jeśli sortowano według wielkości) - inne szczegóły w zależności od produktu. Ogórki kiszone: Ukwaszone ogórki powinny zawierać 1,5–3,5% soli kuchennej. Każde opakowanie powinno być odpowiednio oznakowane. Powinny się na nim znaleźć następujące informacje umieszczone na tej samej stronie, czytelnie, trwale oraz w sposób widoczny z zewnątrz: - nazwa i adres pakującego i/lub wysyłającego, - nazwa produktu, jeśli zawartość opakowania nie jest widoczna z zewnątrz, - nazwa odmiany i/lub typu handlowego w zależności od produktu, - kraj pochodzenia i nieobowiązkowo rejon uprawy lub nazwa krajowa, regionalna lub lokalna, - klasa jakości, - wielkość (jeśli sortowano według wielkości), - inne szczegóły w zależności od produktu. Dostawy warzyw, ziemniaków i owoców przedstawionych w zadaniach I, II, IV wraz z transportem i rozładunkiem do magazynu Aresztu Śledczego w Hajnówce ul. Warszawska 67, 17-200 Hajnówka, realizowane będą 2, 4 lub 8 razy w miesiącu (częstotliwość dostaw określi wykonawca w ofercie w kryterium częstotliwość realizowanych dostaw). Koszt dostawy i jego ubezpieczenia ponosi Wykonawca. Dostawy będą realizowane w dni robocze od poniedziałku do czwartku w godzinach 8:30 -12:00, pojazdami Wykonawcy przystosowanymi do przewozu danego typu artykułów spożywczych, spełniającymi wymogi przepisów prawa do ich przewożenia w dostawach częściowych określonych przez Zamawiającego. Dostawy asortymentu wymienionego w zadaniach III, V, VI, tj.: kiszonki, produkty konserwowe, suche warzywa strączkowe wraz z transportem i rozładunkiem do magazynu Aresztu Śledczego w Hajnówce ul. Warszawska 67, 17-200 Hajnówka, realizowane będą 1, 2 lub 3 razy na kwartał (częstotliwość dostaw oferent określi w ofercie w kryterium częstotliwość realizowanych dostaw). Koszt dostawy i jego ubezpieczenia ponosi Wykonawca. Dostawy będą realizowane w dni robocze od poniedziałku do czwartku w godzinach 8:30 -12:00, pojazdami Wykonawcy przystosowanymi do przewozu danego typu artykułów spożywczych, spełniającymi wymogi przepisów prawa do ich przewożenia w dostawach częściowych określonych przez Zamawiającego. Zamawiający składając zamówienie będzie uwzględniał sezonowość asortymentu. Warzywa typu ogórek gruntowy w ilości ok 700kg i pomidor w ilości ok 500kg, będą zamawiane w sezonie letnim w trakcie największej dostępności. Natomiast pomidor w ilości ok. 500kg i ogórek w ilości ok. 300kg potrzebnej do zapewnienia wyżywienia diet i reszta warzyw i owoców będzie zamawiana przez cały okres obowiązywania umowy. Zamawiający określił minimalny terminy przydatności do spożycia asortymentu wymienionego w zadaniach I, II, IV (warzywa, ziemniaki i owoce) na okres 14dni licząc od daty dostawy do magazynu Aresztu Śledczego w Hajnówce. Minimalny termin przydatności do spożycia będzie zależny od ilości dostaw w miesiącu które określi Wykonawca w kryterium częstotliwość realizowanych dostaw. W przypadku gdy Wykonawca w danych zadaniach określi częstotliwość realizowanych dostaw na 4 lub 8 razy w miesiącu to minimalny termin przydatności do spożycia będzie mógł wynosić 7 dni licząc od daty dostawy do magazynu Aresztu Śledczego w Hajnówce. Zamawiający określił minimalny terminy przydatności do spożycia asortymentu wymienionego w zadaniach III, V, VI, tj.: kiszonki, produkty konserwowe, suche warzywa strączkowe na okres 3 miesięcy licząc od daty dostawy do magazynu Aresztu Śledczego w Hajnówce. Minimalny termin przydatności do spożycia będzie zależny od ilości dostaw w kwartale które określi Wykonawca w kryterium częstotliwość realizowanych dostaw. W przypadku gdy Wykonawca w danych zadaniach określi częstotliwość realizowanych dostaw na 2 lub 3 razy w kwartale to minimalny termin przydatności do spożycia będzie mógł wynosić adekwatnie do częstotliwości dostaw tj.: 1,5 miesiąca lub 1 miesiąc licząc od daty dostawy do magazynu Aresztu Śledczego w Hajnówce. Produkty konserwowe będą dostarczane w opakowaniach o wadze od 0,4kg do 3kg. Natomiast warzywa i warzywa suche strączkowe dostarczane będą w opakowaniach nie przekraczających ciężaru 25 kg. Kiszonki powinny być dostarczane w wiaderkach lub beczkach spełniających przepisy BHP pod względem ciężaru, oznakowanych z podanym terminem przydatności. Opakowania transportowe powinny być gładkie, czyste, bezwonne, łatwe do mycia i odkażania, zapewniające zachowanie właściwej jakości dostarczonego asortymentu. Niedopuszczalne są opakowania uszkodzone mechaniczne, zabrudzone. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć przedmiot zamówienia własnym transportem zgodnym z wymogami rozporządzenia (WE) nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności (Dz. U. z 2006r nr. 171 poz. 1225 z późn. zm.) i rozporządzenia (WE)nr 852 /2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r w sprawie higieny środków spożywczych (DZ.U. UE L 139 z 30 kwietnia 2004r, str.1 , Dz. U UE Polskie wydanie specjalne rozdz. 13, t.34). Towar należy dostarczać w opakowaniach plastikowych - pojemnikach EURO – stosowanych jako opakowanie zbiorcze. Każdy produkt powinien być dostarczany w oddzielnym pojemniku. Owoce warzywa należy dostarczać w skrzynkach przeznaczonych do transportu danego asortymentu ewentualnie w workach reszlowych. Do każdego asortymentu podlegającego pakowaniu przede wszystkim kiszonek, produktów konserwowych, suchych warzyw strączkowych należy załączyć etykietę z opisem jego zawartości tj.: - nazwę środka spożywczego, - dane dotyczące składników występujących w środku spożywczym, - datę minimalnej trwałości albo termin przydatności do spożycia, - dane identyfikujące producenta środka spożywczego, - zawartość netto lub liczbę sztuk środka spożywczego w opakowaniu, - warunki przechowywania, w przypadku gdy jego jakość zależy od warunków przechowywania, - oznaczenie partii produkcji, - klasę jakości handlowej, - waga brutto
Cpv glowny przedmiot 03200000-3
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Waluta calosc PLN
Okres w miesiacach 12
Data rozpoczecia 2021-01-01T00:00:00+01:00
Data zakonczenia 2021-12-31T00:00:00+01:00
Okreslenie warunkow Zamawiający nie określił warunków w tym zakresie.
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow Zamawiający nie określił warunków w tym zakresie.
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow Zamawiający nie określił warunków w tym zakresie.
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie 1
Art 24 ust 5 pkt 1 1
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Wykaz dokumentow zaswiadczen Oświadczenie że nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ust 1 pkt 12-23 ustawy PZP, oraz na pod-stawie art. 24 ust. 5, 6 i 7 ustawy PZP. Oświadczenie iż zostały podjęte kroki naprawcze zgodnie z art. 24 ust 8 ustawy PZP. Oświadczenie dotyczące podmiotu na którego zasoby powołuje się wykonawca. Oświadczenie dotyczące podwykonawcy niebędącego podmiotem na którego zasoby powołuje się wykonawca. Oświadczenie dotyczące podanych informacji. W terminie 3 dni od dnia zamieszczenia informacji na stronie internetowej o której mowa w art. 86 ust 5 wykonawca dostarcza oświadczenie o przynależności do grupy kapitałowej.
Zakresie warunkow udzialu Oświadczenie, że spełnia warunki udziału w postępowaniu określone w V rozdziale SIWZ. Oświadczenie, że w celu wykazania spełnienia warunków udziału w postępowaniu określonym w V rozdziale SIWZ polega na zasobach innych podmiotów. Oświadczenie dotyczące podanych informacji.
Zakresie kryteriow selekcji Zamawiający nie określił warunków w tym zakresie.
Wykaz potwierdzenie okolicznosci Zamawiający przed dokonaniem wyboru najkorzystniejszej oferty wezwie wykonawcę którego oferta została najwyżej oceniona do złożenia w wyznaczonym terminem niżej wymienionych dokumentów: Zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzającego że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. zaświadczenie właściwej terenowej jednostki ZUS lub KRUS albo innego dokumentu że wykonawca nie zalega z opłatami składek na ubezpieczenie społeczne lub zdrowotne wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. Odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, o ile potencjalny wykonawca nie przedłożył danych dokumentów wraz z ofertą.
Zastosowanie procedury pzp 1
Zmiana umowy 1
Zmiana umowy tekst Zamawiający przewiduje możliwość dokonania zmian postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty na podstawie, której dokonano wyboru Wykonawcy, pod warunkiem podpisania aneksu zaakceptowanego przez obie strony. W szczególności Zamawiający dopuszcza:1) aktualizację danych Wykonawcy i Zamawiającego poprzez: zmianę nazwy firmy, zmianę adresu, siedziby, osób reprezentujących Strony umowy, zmianę formy prawnej prowadzonej działalności, 2) zmianę postanowień w zakresie podatku VAT. Jeżeli w trakcie obowiązywania umowy nastąpi zmiana w zakresie podatku VAT, Zamawiający zobowiązuje się do uiszczenia opłaty powiększonej lub pomniejszonej o obowiązującą stawkę podatku od towarów i usług na dzień wystawienia faktury VAT. 3) zmianę terminu realizacji przedmiotu zamówienia jedynie w przypadkach niezależnych od Wykonawcy, na skutek klęsk żywiołowych spowodowanych nieodwracalnymi działaniami przyrody lub na skutek działań osób trzecich. Udowodnienie w/w sytuacji leżeć będzie po stronie Wykonawcy.
IV 4 4 data 2020-12-16T00:00:00+01:00
IV 4 4 godzina 09:00
IV 4 4 jezyki język polski
IV 4 5 okres 30

Attchment

Zalacznik czesc nr 1
Zalacznik nazwa Dostawy warzyw
Zalacznik cpv glowny przedmiot 03200000-3
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Waluta zal PLN
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik data rozpoczecia 2021-01-01T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2021-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Przedmiotem zamówienia są cykliczne dostawy PRODUKTÓW ROŚLINNYCH do Aresztu Śledczego w Hajnówce wraz z transportem i rozładunkiem: ZADANIE I - DOSTAWY WARZYW Burak czerwony 6 000kg, Cebula 15 000kg, Czarna rzepa 1 500kg, Czosnek 50kg, Kalafior 500kg, Kapusta biała 4 000kg, Kapusta czerwona 2 500kg, Kapusta pekińska 2 000kg, Marchew 17 000kg, Ogórek gruntowy 1 000kg, Pieczarki 500kg, Pietruszka 3 000kg, Pomidor 1 000kg, Por 2 000kg, Seler 3 000kg, Podana ilość przedmiotu zamówienia jest ilością szacunkową w ciągu trwania umowy. Ostateczna ilość dostarczanego asortymentu może ulec zmniejszeniu, będzie ona wynikała z faktycznych potrzeb Zamawiającego, przy czym będzie to wielkość nie mniejsza niż 90 % wielkości całego zamówienia. W związku z zmniejszeniem danej ilości Zamawiający nie poniesie żadnych skutków prawnych. Wymagania dla warzyw, owoców i ziemniaków: Zamawiany asortyment musi być świeży, dobrej jakości, wolny od wad (niepożądane wady organoleptyczne: obce posmaki, zapachy, nalot pleśni, fragmenty obcych ciał, itp.). Wszystkie warzywa powinny być pierwszego gatunku, świeże bez żadnych oznak zgnilizny oraz bez śladów uszkodzeń mechanicznych. Wszystkie artykuły w klasie I jakości handlowej. W okresie zimowym warzywa, nie powinny posiadać także oznak zmarznięcia. Dostawy warzyw, przedstawionych w zadaniach I, wraz z transportem i rozładunkiem do magazynu Aresztu Śledczego w Hajnówce ul. Warszawska 67, 17-200 Hajnówka, realizowane będą 2, 4 lub 8 razy w miesiącu (częstotliwość dostaw określi wykonawca w ofercie w kryterium częstotliwość realizowanych dostaw). Koszt dostawy i jego ubezpieczenia ponosi Wykonawca. Dostawy będą realizowane w dni robocze od poniedziałku do czwartku w godzinach 8:30 -12:00, pojazdami Wykonawcy przystosowanymi do przewozu danego typu artykułów spożywczych, spełniającymi wymogi przepisów prawa do ich przewożenia w dostawach częściowych określonych przez Zamawiającego. Zamawiający składając zamówienie będzie uwzględniał sezonowość asortymentu. Warzywa typu ogórek gruntowy w ilości ok 700kg i pomidor w ilości ok 500kg, będą zamawiane w sezonie letnim w trakcie największej dostępności. Natomiast pomidor w ilości ok. 500kg i ogórek w ilości ok. 300kg potrzebnej do zapewnienia wyżywienia diet i reszta warzyw i owoców będzie zamawiana przez cały okres obowiązywania umowy. Zamawiający określił minimalny terminy przydatności do spożycia asortymentu wymienionego w zadaniach I, II, IV (warzywa) na okres 14dni licząc od daty dostawy do magazynu Aresztu Śledczego w Hajnówce. Minimalny termin przydatności do spożycia będzie zależny od ilości dostaw w miesiącu które określi Wykonawca w kryterium częstotliwość realizowanych dostaw. W przypadku gdy Wykonawca w danych zadaniach określi częstotliwość realizowanych dostaw na 4 lub 8 razy w miesiącu to minimalny termin przydatności do spożycia będzie mógł wynosić 7 dni licząc od daty dostawy do magazynu Aresztu Śledczego w Hajnówce. Niedopuszczalne są opakowania uszkodzone mechaniczne, zabrudzone. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć przedmiot zamówienia własnym transportem zgodnym z wymogami rozporządzenia (WE) nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności (Dz. U. z 2006r nr. 171 poz. 1225 z późn. zm.) i rozporządzenia (WE)nr 852 /2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r w sprawie higieny środków spożywczych (DZ.U. UE L 139 z 30 kwietnia 2004r, str.1 , Dz. U UE Polskie wydanie specjalne rozdz. 13, t.34). Towar należy dostarczać w opakowaniach plastikowych - pojemnikach EURO – stosowanych jako opakowanie zbiorcze. Każdy produkt powinien być dostarczany w oddzielnym pojemniku. Owoce warzywa należy dostarczać w skrzynkach przeznaczonych do transportu danego asortymentu ewentualnie w workach reszlowych.
  
Zalacznik czesc nr 2
Zalacznik nazwa Dostawy ziemniaków
Zalacznik cpv glowny przedmiot 03200000-3
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Waluta zal PLN
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik data rozpoczecia 2021-01-01T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2021-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Przedmiotem zamówienia są cykliczne dostawy PRODUKTÓW ROŚLINNYCH do Aresztu Śledczego w Hajnówce wraz z transportem i rozładunkiem: ZADANIE II - DOSTAWY ZIEMNIAKÓW Ziemniaki 45 000 kg Podana ilość przedmiotu zamówienia jest ilością szacunkową w ciągu trwania umowy. Ostateczna ilość dostarczanego asortymentu może ulec zmniejszeniu, będzie ona wynikała z faktycznych potrzeb Zamawiającego, przy czym będzie to wielkość nie mniejsza niż 90 % wielkości całego zamówienia. W związku z zmniejszeniem danej ilości Zamawiający nie poniesie żadnych skutków prawnych. Wymagania dla ziemniaków: Zamawiany asortyment musi być świeży, dobrej jakości, wolny od wad (niepożądane wady organoleptyczne: obce posmaki, zapachy, nalot pleśni, fragmenty obcych ciał, itp.). Ziemniaki powinny być pierwszego gatunku, świeże bez żadnych oznak zgnilizny oraz bez śladów uszkodzeń mechanicznych. Wszystkie artykuły w klasie I jakości handlowej. W okresie zimowym ziemniaki nie powinny posiadać także oznak zmarznięcia. Preferowane odmiany ziemniaków jadalnych posiadających jasnożółty miąższ bez oznak chorobowych bulw (zaraza ziemniaczana, rdzawa plamistość miąższu, mokra i sucha zgnilizna, zazielenienie bulw, itp.) Dostawy ziemniaków przedstawionych w zadaniach II, wraz z transportem i rozładunkiem do magazynu Aresztu Śledczego w Hajnówce ul. Warszawska 67, 17-200 Hajnówka, realizowane będą 2, 4 lub 8 razy w miesiącu (częstotliwość dostaw określi wykonawca w ofercie w kryterium częstotliwość realizowanych dostaw). Koszt dostawy i jego ubezpieczenia ponosi Wykonawca. Dostawy będą realizowane w dni robocze od poniedziałku do czwartku w godzinach 8:30 -12:00, pojazdami Wykonawcy przystosowanymi do przewozu danego typu artykułów spożywczych, spełniającymi wymogi przepisów prawa do ich przewożenia w dostawach częściowych określonych przez Zamawiającego. Zamawiający określił minimalny terminy przydatności do spożycia asortymentu wymienionego w zadaniu II, (ziemniaki) na okres 14dni licząc od daty dostawy do magazynu Aresztu Śledczego w Hajnówce. Minimalny termin przydatności do spożycia będzie zależny od ilości dostaw w miesiącu które określi Wykonawca w kryterium częstotliwość realizowanych dostaw. W przypadku gdy Wykonawca w danych zadaniach określi częstotliwość realizowanych dostaw na 4 lub 8 razy w miesiącu to minimalny termin przydatności do spożycia będzie mógł wynosić 7 dni licząc od daty dostawy do magazynu Aresztu Śledczego w Hajnówce. Ziemniaki dostarczane będą w opakowaniach nie przekraczających ciężaru 25 kg. Niedopuszczalne są opakowania uszkodzone mechaniczne, zabrudzone. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć przedmiot zamówienia własnym transportem zgodnym z wymogami rozporządzenia (WE) nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności (Dz. U. z 2006r nr. 171 poz. 1225 z późn. zm.) i rozporządzenia (WE)nr 852 /2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r w sprawie higieny środków spożywczych (DZ.U. UE L 139 z 30 kwietnia 2004r, str.1 , Dz. U UE Polskie wydanie specjalne rozdz. 13, t.34). Towar należy dostarczać w opakowaniach plastikowych - pojemnikach EURO – stosowanych jako opakowanie zbiorcze. Każdy produkt powinien być dostarczany w oddzielnym pojemniku. Owoce warzywa należy dostarczać w skrzynkach przeznaczonych do transportu danego asortymentu ewentualnie w workach reszlowych.
  
Zalacznik czesc nr 3
Zalacznik nazwa Dostawy kiszonek
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Waluta zal PLN
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik data rozpoczecia 2021-01-01T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2021-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Przedmiotem zamówienia są cykliczne dostawy PRODUKTÓW ROŚLINNYCH do Aresztu Śledczego w Hajnówce wraz z transportem i rozładunkiem: ZADANIE III - DOSTAWA KISZONEK Kapusta kiszona 2 200kg, Ogórek kiszony 2 200kg Podana ilość przedmiotu zamówienia jest ilością szacunkową w ciągu trwania umowy. Ostateczna ilość dostarczanego asortymentu może ulec zmniejszeniu, będzie ona wynikała z faktycznych potrzeb Zamawiającego, przy czym będzie to wielkość nie mniejsza niż 90 % wielkości całego zamówienia. W związku z zmniejszeniem danej ilości Zamawiający nie poniesie żadnych skutków prawnych. Wymagania dla warzyw kiszonych: kapusta kiszona: barwa skrawków — biała lub kremowobiała albo szara z odcieniem żółtawym — w zależności od odmiany, smak i zapach — charakterystyczny dla kapusty kwaszonej, aromatyczny, słono-kwaśny bez posmaków i zapachów obcych, grubość skrawków — nie większa niż 1–1,5 mm zawartość soli kuchennej — 1,5–2,5%. Każde opakowanie powinno być odpowiednio oznakowane. Powinny się na nim znaleźć następujące informacje umieszczone na tej samej stronie, czytelnie, trwale oraz w sposób widoczny z zewnątrz: - nazwa i adres pakującego i/lub wysyłającego - nazwa produktu, jeśli zawartość opakowania nie jest widoczna z zewnątrz - nazwa odmiany i/lub typu handlowego w zależności od produktu - kraj pochodzenia i nieobowiązkowo rejon uprawy lub nazwa krajowa, regionalna lub lokalna - klasa jakości - wielkość (jeśli sortowano według wielkości) - inne szczegóły w zależności od produktu. Ogórki kiszone: Ukwaszone ogórki powinny zawierać 1,5–3,5% soli kuchennej. Każde opakowanie powinno być odpowiednio oznakowane. Powinny się na nim znaleźć następujące informacje umieszczone na tej samej stronie, czytelnie, trwale oraz w sposób widoczny z zewnątrz: - nazwa i adres pakującego i/lub wysyłającego, - nazwa produktu, jeśli zawartość opakowania nie jest widoczna z zewnątrz, - nazwa odmiany i/lub typu handlowego w zależności od produktu, - kraj pochodzenia i nieobowiązkowo rejon uprawy lub nazwa krajowa, regionalna lub lokalna, - klasa jakości, - wielkość (jeśli sortowano według wielkości), - inne szczegóły w zależności od produktu. Dostawy kiszonek wraz z transportem i rozładunkiem do magazynu Aresztu Śledczego w Hajnówce ul. Warszawska 67, 17-200 Hajnówka, realizowane będą 1, 2 lub 3 razy na kwartał (częstotliwość dostaw oferent określi w ofercie w kryterium częstotliwość realizowanych dostaw). Koszt dostawy i jego ubezpieczenia ponosi Wykonawca. Dostawy będą realizowane w dni robocze od poniedziałku do czwartku w godzinach 8:30 -12:00, pojazdami Wykonawcy przystosowanymi do przewozu danego typu artykułów spożywczych, spełniającymi wymogi przepisów prawa do ich przewożenia w dostawach częściowych określonych przez Zamawiającego. Zamawiający określił minimalny terminy przydatności do spożycia asortymentu wymienionego w zadaniu nr III - kiszonki, na okres 3 miesięcy licząc od daty dostawy do magazynu Aresztu Śledczego w Hajnówce. Minimalny termin przydatności do spożycia będzie zależny od ilości dostaw w kwartale które określi Wykonawca w kryterium częstotliwość realizowanych dostaw. W przypadku gdy Wykonawca w danych zadaniach określi częstotliwość realizowanych dostaw na 2 lub 3 razy w kwartale to minimalny termin przydatności do spożycia będzie mógł wynosić adekwatnie do częstotliwości dostaw tj.: 1,5 miesiąca lub 1 miesiąc licząc od daty dostawy do magazynu Aresztu Śledczego w Hajnówce. Kiszonki powinny być dostarczane w wiaderkach lub beczkach spełniających przepisy BHP pod względem ciężaru, oznakowanych z podanym terminem przydatności. Opakowania transportowe powinny być gładkie, czyste, bezwonne, łatwe do mycia i odkażania, zapewniające zachowanie właściwej jakości dostarczonego asortymentu. Niedopuszczalne są opakowania uszkodzone mechaniczne, zabrudzone. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć przedmiot zamówienia własnym transportem zgodnym z wymogami rozporządzenia (WE) nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności (Dz. U. z 2006r nr. 171 poz. 1225 z późn. zm.) i rozporządzenia (WE)nr 852 /2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r w sprawie higieny środków spożywczych (DZ.U. UE L 139 z 30 kwietnia 2004r, str.1 , Dz. U UE Polskie wydanie specjalne rozdz. 13, t.34). Towar należy dostarczać w opakowaniach plastikowych - pojemnikach EURO – stosowanych jako opakowanie zbiorcze. Każdy produkt powinien być dostarczany w oddzielnym pojemniku. Do każdego asortymentu podlegającego pakowaniu przede wszystkim kiszonek, należy załączyć etykietę z opisem jego zawartości tj.: - nazwę środka spożywczego, - dane dotyczące składników występujących w środku spożywczym, - datę minimalnej trwałości albo termin przydatności do spożycia, - dane identyfikujące producenta środka spożywczego, - zawartość netto lub liczbę sztuk środka spożywczego w opakowaniu, - warunki przechowywania, w przypadku gdy jego jakość zależy od warunków przechowywania, - oznaczenie partii produkcji, - klasę jakości handlowej, - waga brutto
  
Zalacznik czesc nr 4
Zalacznik nazwa Dostawy owoców
Zalacznik cpv glowny przedmiot 03220000-9
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Waluta zal PLN
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik data rozpoczecia 2021-01-01T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2021-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Przedmiotem zamówienia są cykliczne dostawy PRODUKTÓW ROŚLINNYCH do Aresztu Śledczego w Hajnówce wraz z transportem i rozładunkiem: ZADANIE IV - DOSTAWY OWOCÓW Jabłka 3 000kg Podana ilość przedmiotu zamówienia jest ilością szacunkową w ciągu trwania umowy. Ostateczna ilość dostarczanego asortymentu może ulec zmniejszeniu, będzie ona wynikała z faktycznych potrzeb Zamawiającego, przy czym będzie to wielkość nie mniejsza niż 90 % wielkości całego zamówienia. W związku z zmniejszeniem danej ilości Zamawiający nie poniesie żadnych skutków prawnych. Wymagania dla owoców : Zamawiany asortyment musi być świeży, dobrej jakości, wolny od wad (niepożądane wady organoleptyczne: obce posmaki, zapachy, nalot pleśni, fragmenty obcych ciał, itp.). Wszystkie owoce powinny być pierwszego gatunku, świeże bez żadnych oznak zgnilizny oraz bez śladów uszkodzeń mechanicznych. Wszystkie artykuły w klasie I jakości handlowej. W okresie zimowym owoce nie powinny posiadać także oznak zmarznięcia. Jabłka o średnicy 6-8cm powinny być pierwszego gatunku, świeże bez żadnych oznak zgnilizny oraz bez śladów uszkodzeń mechanicznych, (dopuszczalne gatunki: Jonagold, Gloster, Idared, Champion, Lobo itp.) Dostawy owoców przedstawionych w zadaniu IV wraz z transportem i rozładunkiem do magazynu Aresztu Śledczego w Hajnówce ul. Warszawska 67, 17-200 Hajnówka, realizowane będą 2, 4 lub 8 razy w miesiącu (częstotliwość dostaw określi wykonawca w ofercie w kryterium częstotliwość realizowanych dostaw). Koszt dostawy i jego ubezpieczenia ponosi Wykonawca. Dostawy będą realizowane w dni robocze od poniedziałku do czwartku w godzinach 8:30 -12:00, pojazdami Wykonawcy przystosowanymi do przewozu danego typu artykułów spożywczych, spełniającymi wymogi przepisów prawa do ich przewożenia w dostawach częściowych określonych przez Zamawiającego. Zamawiający określił minimalny terminy przydatności do spożycia asortymentu wymienionego w zadaniu IV (owoce) na okres 14dni licząc od daty dostawy do magazynu Aresztu Śledczego w Hajnówce. Minimalny termin przydatności do spożycia będzie zależny od ilości dostaw w miesiącu które określi Wykonawca w kryterium częstotliwość realizowanych dostaw. W przypadku gdy Wykonawca w danych zadaniach określi częstotliwość realizowanych dostaw na 4 lub 8 razy w miesiącu to minimalny termin przydatności do spożycia będzie mógł wynosić 7 dni licząc od daty dostawy do magazynu Aresztu Śledczego w Hajnówce. Opakowania transportowe powinny być gładkie, czyste, bezwonne, łatwe do mycia i odkażania, zapewniające zachowanie właściwej jakości dostarczonego asortymentu. Niedopuszczalne są opakowania uszkodzone mechaniczne, zabrudzone. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć przedmiot zamówienia własnym transportem zgodnym z wymogami rozporządzenia (WE) nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności (Dz. U. z 2006r nr. 171 poz. 1225 z późn. zm.) i rozporządzenia (WE)nr 852 /2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r w sprawie higieny środków spożywczych (DZ.U. UE L 139 z 30 kwietnia 2004r, str.1 , Dz. U UE Polskie wydanie specjalne rozdz. 13, t.34). Towar należy dostarczać w opakowaniach plastikowych - pojemnikach EURO – stosowanych jako opakowanie zbiorcze. Każdy produkt powinien być dostarczany w oddzielnym pojemniku. Owoce należy dostarczać w skrzynkach przeznaczonych do transportu danego asortymentu .
  
Zalacznik czesc nr 5
Zalacznik nazwa Dostawy produktów konserwowych
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15331460-9
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Waluta zal PLN
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik data rozpoczecia 2021-01-01T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2021-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Przedmiotem zamówienia są cykliczne dostawy PRODUKTÓW ROŚLINNYCH do Aresztu Śledczego w Hajnówce wraz z transportem i rozładunkiem: ZADANIE V - DOSTAWY PRODUKTÓW KONSERWOWYCH Koncentrat pomidorowy 30% 2 000kg, Groszek konserwowy 800kg, Fasola szparagowa konserwowa 800kg, Kukurydza konserwowa 800kg, Szczaw konserwowy 400kg Podana ilość przedmiotu zamówienia jest ilością szacunkową w ciągu trwania umowy. Ostateczna ilość dostarczanego asortymentu może ulec zmniejszeniu, będzie ona wynikała z faktycznych potrzeb Zamawiającego, przy czym będzie to wielkość nie mniejsza niż 90 % wielkości całego zamówienia. W związku z zmniejszeniem danej ilości Zamawiający nie poniesie żadnych skutków prawnych. Wymagania dla warzyw, owoców i ziemniaków: Zamawiany asortyment musi być świeży, dobrej jakości, wolny od wad (niepożądane wady organoleptyczne: obce posmaki, zapachy, nalot pleśni, fragmenty obcych ciał, itp.). Każde opakowanie powinno być odpowiednio oznakowane. Powinny się na nim znaleźć następujące informacje umieszczone na tej samej stronie, czytelnie, trwale oraz w sposób widoczny z zewnątrz: - nazwa i adres pakującego i/lub wysyłającego, - nazwa produktu, jeśli zawartość opakowania nie jest widoczna z zewnątrz, - nazwa odmiany i/lub typu handlowego w zależności od produktu, - kraj pochodzenia i nieobowiązkowo rejon uprawy lub nazwa krajowa, regionalna lub lokalna, - klasa jakości, - wielkość (jeśli sortowano według wielkości), - inne szczegóły w zależności od produktu. Dostawy asortymentu wymienionego w zadaniu, V, tj.: produkty konserwowe, wraz z transportem i rozładunkiem do magazynu Aresztu Śledczego w Hajnówce ul. Warszawska 67, 17-200 Hajnówka, realizowane będą 1, 2 lub 3 razy na kwartał (częstotliwość dostaw oferent określi w ofercie w kryterium częstotliwość realizowanych dostaw). Koszt dostawy i jego ubezpieczenia ponosi Wykonawca. Dostawy będą realizowane w dni robocze od poniedziałku do czwartku w godzinach 8:30 -12:00, pojazdami Wykonawcy przystosowanymi do przewozu danego typu artykułów spożywczych, spełniającymi wymogi przepisów prawa do ich przewożenia w dostawach częściowych określonych przez Zamawiającego. Zamawiający określił minimalny terminy przydatności do spożycia asortymentu wymienionego w zadaniu V, tj.: produkty konserwowe, na okres 3 miesięcy licząc od daty dostawy do magazynu Aresztu Śledczego w Hajnówce. Minimalny termin przydatności do spożycia będzie zależny od ilości dostaw w kwartale które określi Wykonawca w kryterium częstotliwość realizowanych dostaw. W przypadku gdy Wykonawca w danych zadaniach określi częstotliwość realizowanych dostaw na 2 lub 3 razy w kwartale to minimalny termin przydatności do spożycia będzie mógł wynosić adekwatnie do częstotliwości dostaw tj.: 1,5 miesiąca lub 1 miesiąc licząc od daty dostawy do magazynu Aresztu Śledczego w Hajnówce. Produkty konserwowe będą dostarczane w opakowaniach o wadze od 0,4kg do 3kg. Opakowania transportowe powinny być gładkie, czyste, bezwonne, łatwe do mycia i odkażania, zapewniające zachowanie właściwej jakości dostarczonego asortymentu. Niedopuszczalne są opakowania uszkodzone mechaniczne, zabrudzone. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć przedmiot zamówienia własnym transportem zgodnym z wymogami rozporządzenia (WE) nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności (Dz. U. z 2006r nr. 171 poz. 1225 z późn. zm.) i rozporządzenia (WE)nr 852 /2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r w sprawie higieny środków spożywczych (DZ.U. UE L 139 z 30 kwietnia 2004r, str.1 , Dz. U UE Polskie wydanie specjalne rozdz. 13, t.34). Towar należy dostarczać w opakowaniach plastikowych - pojemnikach EURO – stosowanych jako opakowanie zbiorcze. Każdy produkt powinien być dostarczany w oddzielnym pojemniku. Do każdego asortymentu podlegającego pakowaniu przede wszystkim produktów konserwowych, należy załączyć etykietę z opisem jego zawartości tj.: - nazwę środka spożywczego, - dane dotyczące składników występujących w środku spożywczym, - datę minimalnej trwałości albo termin przydatności do spożycia, - dane identyfikujące producenta środka spożywczego, - zawartość netto lub liczbę sztuk środka spożywczego w opakowaniu, - warunki przechowywania, w przypadku gdy jego jakość zależy od warunków przechowywania, - oznaczenie partii produkcji, - klasę jakości handlowej, - waga brutto
  
Zalacznik czesc nr 6
Zalacznik nazwa Dostawy suchych warzyw strączkowych
Zalacznik cpv glowny przedmiot 03200000-3
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Waluta zal PLN
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik data rozpoczecia 2021-01-01T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2021-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Przedmiotem zamówienia są cykliczne dostawy PRODUKTÓW ROŚLINNYCH do Aresztu Śledczego w Hajnówce wraz z transportem i rozładunkiem: ZADANIE VI - DOSTAWY SUCHYCH WARZYW STRĄCZKOWYCH Fasola sucha „Jaś” 2 000kg, Groch suchy łuskany połówki 1 000kg, Kostka sojowa 1 000kg, Podana ilość przedmiotu zamówienia jest ilością szacunkową w ciągu trwania umowy. Ostateczna ilość dostarczanego asortymentu może ulec zmniejszeniu, będzie ona wynikała z faktycznych potrzeb Zamawiającego, przy czym będzie to wielkość nie mniejsza niż 90 % wielkości całego zamówienia. W związku z zmniejszeniem danej ilości Zamawiający nie poniesie żadnych skutków prawnych. Każde opakowanie powinno być odpowiednio oznakowane. Powinny się na nim znaleźć następujące informacje umieszczone na tej samej stronie, czytelnie, trwale oraz w sposób widoczny z zewnątrz: - nazwa i adres pakującego i/lub wysyłającego, - nazwa produktu, jeśli zawartość opakowania nie jest widoczna z zewnątrz, - nazwa odmiany i/lub typu handlowego w zależności od produktu, - kraj pochodzenia i nieobowiązkowo rejon uprawy lub nazwa krajowa, regionalna lub lokalna, - klasa jakości, - wielkość (jeśli sortowano według wielkości), - inne szczegóły w zależności od produktu. Dostawy asortymentu wymienionego w zadaniu VI, tj.: suche warzywa strączkowe wraz z transportem i rozładunkiem do magazynu Aresztu Śledczego w Hajnówce ul. Warszawska 67, 17-200 Hajnówka, realizowane będą 1, 2 lub 3 razy na kwartał (częstotliwość dostaw oferent określi w ofercie w kryterium częstotliwość realizowanych dostaw). Koszt dostawy i jego ubezpieczenia ponosi Wykonawca. Dostawy będą realizowane w dni robocze od poniedziałku do czwartku w godzinach 8:30 -12:00, pojazdami Wykonawcy przystosowanymi do przewozu danego typu artykułów spożywczych, spełniającymi wymogi przepisów prawa do ich przewożenia w dostawach częściowych określonych przez Zamawiającego. Zamawiający określił minimalny terminy przydatności do spożycia asortymentu wymienionego w zadaniu VI, tj.: suche warzywa strączkowe na okres 3 miesięcy licząc od daty dostawy do magazynu Aresztu Śledczego w Hajnówce. Minimalny termin przydatności do spożycia będzie zależny od ilości dostaw w kwartale które określi Wykonawca w kryterium częstotliwość realizowanych dostaw. W przypadku gdy Wykonawca w danych zadaniach określi częstotliwość realizowanych dostaw na 2 lub 3 razy w kwartale to minimalny termin przydatności do spożycia będzie mógł wynosić adekwatnie do częstotliwości dostaw tj.: 1,5 miesiąca lub 1 miesiąc licząc od daty dostawy do magazynu Aresztu Śledczego w Hajnówce. Warzywa suche strączkowe dostarczane będą w opakowaniach nie przekraczających ciężaru 25 kg. Opakowania transportowe powinny być gładkie, czyste, bezwonne, łatwe do mycia i odkażania, zapewniające zachowanie właściwej jakości dostarczonego asortymentu. Niedopuszczalne są opakowania uszkodzone mechaniczne, zabrudzone. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć przedmiot zamówienia własnym transportem zgodnym z wymogami rozporządzenia (WE) nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności (Dz. U. z 2006r nr. 171 poz. 1225 z późn. zm.) i rozporządzenia (WE)nr 852 /2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r w sprawie higieny środków spożywczych (DZ.U. UE L 139 z 30 kwietnia 2004r, str.1 , Dz. U UE Polskie wydanie specjalne rozdz. 13, t.34). Towar należy dostarczać w opakowaniach plastikowych - pojemnikach EURO – stosowanych jako opakowanie zbiorcze. Każdy produkt powinien być dostarczany w oddzielnym pojemniku. Do każdego asortymentu podlegającego pakowaniu przede wszystkim suchych warzyw strączkowych należy załączyć etykietę z opisem jego zawartości tj.: - nazwę środka spożywczego, - dane dotyczące składników występujących w środku spożywczym, - datę minimalnej trwałości albo termin przydatności do spożycia, - dane identyfikujące producenta środka spożywczego, - zawartość netto lub liczbę sztuk środka spożywczego w opakowaniu, - warunki przechowywania, w przypadku gdy jego jakość zależy od warunków przechowywania, - oznaczenie partii produkcji, - klasę jakości handlowej, - waga brutto
  

Criterion

Kryteria Częstotliwość realizacji dostaw
Znaczenie 20,00
  
Kryteria Czas wymiany zareklamowanego asortymentu
Znaczenie 20,00
  
Kryteria Cena
Znaczenie 60,00
  

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)