Dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkól Mechaniczno-Elektrycznych w Żywcu

Publication date 2020-12-01
End date 2020-12-09 00:00:00
Instytucja Zespół Szkół Mechaniczno - Elektrycznych
Miejscowość Żywiec
Województwo śląskie
Branża
  • Warzywa przetworzone,
  • Produkty mleczarskie,
  • Mąka zbożowa lub roślinna i podobne produkty,
  • Różne produkty spożywcze,
  • Pieczywo

Szczegóły

Numer ogłoszenia 759829-N-2020
Document type ZP-400
Cpv code 158000006, 32120000, 155000003, 151120006, 152000000, 153311709, 158113009, 156125006, 31425003
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkół Mechaniczno-Elektrycznych w Żywcu. Zamówienie podzielone zostało na 9 części.
2. Część 1: Dostawa warzyw i owoców
2.1 Wspólny słownik zamówień – CPV:
03212000-0 – ziemniaki i warzywa suszone
03110000-5 – rośliny uprawne, produkty warzywnictwa i ogrodnictwa
03212100-1 – ziemniaki
03221000-6 – warzywa
03220000-9 – warzywa, owoce i orzechy
2.2 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 6.1 do Specyfikacji.

3. Część 2: Dostawa nabiału i mleka
3.1 Wspólny słownik zamówień – CPV:
15500000-3 – produkty mleczarskie
15511000-3 – mleko
3.2 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 6.2 do Specyfikacji.

4. Część 3: Dostawa mięsa i wędlin
4.1 Wspólny słownik zamówień – CPV:
15112000-6 – drób
15100000-9 – produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
15131700-2 – przetwory mięsne
15110000-2 – mięso
15131120-2 – produkty wędliniarskie
15131130-5 – wędliny
4.2 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 6.3 do Specyfikacji.

5. Część 4: Dostawa ryb
5.1 Wspólny słownik zamówień – CPV:
15200000-0 – ryby przetworzone i konserwowane
15241500-4 – makrela
15221000-3 – ryby mrożone
15229000-9 – mrożone produkty rybne
5.2 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 6.4 do Specyfikacji.

6. Część 5: Dostawa mrożonek
6.1 Wspólny słownik zamówień – CPV:
15331170-9 – warzywa mrożone
15896000-5 – produkty głęboko mrożone
15311200-3 – ziemniaki krojone lub w plastrach oraz pozostałe ziemniaki mrożone
6.2 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 6.5 do Specyfikacji.

7. Część 6: Dostawa pieczywa cukierniczego
7.1 Wspólny słownik zamówień – CPV:
15811300-9 – pieczywo francuskie
15811200-8 – rogaliki
15812000-3 – wyroby ciastkarskie
7.2 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 6.6 do Specyfikacji.

8. Część 7: Dostawa pieczywa
8.1 Wspólny słownik zamówień – CPV:
15612500-6 – produkty piekarskie
15811000-6 – pieczywo
15811100-7 – chleb
8.2 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 6.7 do Specyfikacji.

9. Część 8: Dostawa artykułów spożywczych
9.1 Wspólny słownik zamówień – CPV:
15800000-6 – różne produkty spożywcze
15400000-2 – oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne
15600000-4 – produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych
15981200-0 – gazowane wody mineralne
9.2 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 6.8 do Specyfikacji.

10. Część 9: Dostawa jaj
10.1 Wspólny słownik zamówień – CPV:
03142500-3 – jaja
10.2 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 6.9 do Specyfikacji.

11. Ilości podane przez Zamawiającego w Wykazach produktów, stanowiących Załączniki Nr 6.1 do 6.9 do Specyfikacji, są wyłącznie szacunkowe i służą tylko do wyliczenia ceny ofert i porównania złożonych ofert. Ilość faktycznego zapotrzebowania na produkty może odbiegać od ilości wskazanych w Wykazie produktów. Wynagrodzenie Wykonawcy wynikać będzie z ilości faktycznie dostarczonych produktów oraz zaoferowanych cen jednostkowych, w oparciu o składane przez Zamawiającego zapotrzebowanie. Umowa zawarta z wyłonionym w drodze postępowania przetargowego wykonawcą rozliczana będzie na podstawie zaoferowanych w ofercie cen jednostkowych i faktycznie dostarczonych produktów, w oparciu o składane przez Zamawiającego zapotrzebowanie. W przypadku zrealizowania mniejszej ilości produktów niż wynika to z ilości wskazanych w Wykazie produktów, Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia w stosunku do Zamawiającego.
12. DOTYCZY PRODUKTÓW, KTÓRYCH JEDNOSTKĄ MIARY JEST KILOGRAM/LITR:
W kolumnie „nazwa” (pkt 13 Formularza ofertowego stanowiącego odpowiedni załącznik do Specyfikacji) Zamawiający określił wielkość opakowania (gramaturę, pojemność) w jakim należy dostarczać produkt. Do wyceny Wykonawca winien przyjąć jednak pełną jednostkę miary wskazaną w kolumnie „jednostka miary”, np. 1 kilogram, 1 litr.
13. DOTYCZY PRODUKTÓW, KTÓRYCH JEDNOSTKĄ MIARY JEST SZTUKA/OPAKOWANIE: Na potrzeby wyceny oferty oraz aby wszystkie złożone przez wykonawców oferty były porównywalne, Wykonawca jest zobowiązany przyjąć do wyceny ofertowej wielkość opakowania (gramaturę, pojemność) wskazanego w Wykazie produktów – Załączniki Nr 6.1 – 6.9 do Specyfikacji z zastrzeżeniem następnego punktu.
14. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza zmianę wielkości opakowania dostarczanego produktu (gramaturę, pojemność) w granicach +/-25% w stosunku do wielkości wskazanych w Wykazie produktów – Załączniki Nr 6.1 – 6.9 do Specyfikacji, z zachowaniem zasad opisanych w następnym punkcie.
15. DOTYCZY PRODUKTÓW, KTÓRYCH JEDNOSTKĄ MIARY JEST SZTUKA/OPAKOWANIE: Jeżeli w trakcie realizacji zamówienia opakowanie (gramatura, pojemność), w którym dostarczony zostanie towar, będzie większe/mniejsze (w granicach +/-25%) w stosunku do wskazanego przez Zamawiającego Wykazie produktów – Załączniki Nr 6.1 – 6.9), wówczas Wykonawca zobowiązany jest do:
a) proporcjonalnego zwiększenia ceny jednostkowej w stosunku do ceny oferty w wypadku, gdy w trakcie realizacji zamówienia wielkość opakowania (gramatura, pojemność) będzie większa niż wskazana w Wykazie produktów;
b) proporcjonalnego zmniejszenia ceny jednostkowej w stosunku do ceny oferty w wypadku, gdy w trakcie realizacji zamówienia wielkość opakowania (gramatura, pojemność) będzie mniejsza niż wskazana w Wykazie produktów.
16. Dostarczony towar powinien być w pierwszym gatunku, odpowiadać przepisom i normom obowiązującym na terenie Unii Europejskiej oraz Polski, zgodny z obowiązującymi atestami, oraz systemem HCCAP.
17. Wykonawca będzie w szczególności zobowiązany do przestrzegania przepisów:
1) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2020 r. poz. 2021),
2) ustawy z dnia 12 grudnia 2003 r. o ogólnym bezpieczeństwie produktów (t.j. Dz. U. z 2016 poz. 2047 ze zm.).
18. Na każdym dostarczonym opakowaniu musi znajdować się etykieta z następującymi danymi:
1) nazwa i adres dostawcy lub producenta,
2) nazwa i rodzaj produktu,
3) termin przydatności do spożycia (dzień, miesiąc, rok),
4) masa netto/ pojemność,
5) wykaz składników według udziału surowców.
19. Realizacja zamówienia następować będzie sukcesywnie (częściami) w miarę potrzeb, zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem zamawiającego. Dostawa poszczególnych elementów zamówienia następować będzie po wcześniejszym złożeniu zamówienia telefonicznie, mailem lub faxem – z jednodniowym wyprzedzeniem – do godz. 1200.
20. Osobą upoważnioną do kontaktów w kompetencji składania zamówień oraz zgłaszania reklamacji ze strony Zamawiającego są:
1) Anna Barcik,
2) Alicja Semla,
3) Barbara Zemczak.
21. Towar będzie dostarczany do siedziby Zamawiającego – Zespół Szkół Mechaniczno-Elektrycznych w Żywcu, ul. Komisji Edukacji Narodowej 3 z następującą częstotliwością:
1) część 1: Dostawa warzyw i owoców: od 7:00 do 8:00, od poniedziałku do piątku, opcjonalnie w soboty i niedziele,
2) część 2: Dostawa nabiału i mleka: od 6:00 do 7:00, od poniedziałku do piątku, opcjonalnie w soboty i niedziele,
3) część 3: Dostawa mięsa i wędlin: od 7:00 do 8:00, od poniedziałku do piątku, opcjonalnie w soboty i niedziele,
4) część 4: Dostawa ryb: od 7:00 do 8:00, 1 raz w tygodniu,
5) część 5: Dostawa mrożonek: od 7:00 do 8:00, 1 raz w tygodniu,
6) część 6: Dostawa pieczywa cukierniczego: o 6:00, od poniedziałku do piątku, opcjonalnie w soboty i niedziele,
7) część 7: Dostawa pieczywa: w godzinach - o 6:00 i 12:00, od poniedziałku do soboty, opcjonalnie w niedzielę;
8) część 8: Dostawa artykułów spożywczych: w godzinach - od 7:00 do 8:00, od poniedziałku do piątku, opcjonalnie w sobotę;
9) część 9: Dostawa jaj: w godzinach - od 7:00 do 8:00, jeden razy w tygodniu.
22. Produkty muszą być dostarczane do Zamawiającego staraniem i kosztem Wykonawcy, środkiem transportu do tego przeznaczonym (spełniającym wymagania sanitarne), w warunkach zapewniających ich wysoką jakość i brak uszkodzeń.
23. Dostawy wraz z rozładunkiem będą realizowane na koszt i ryzyko Wykonawcy.
24. Termin płatności faktury wynosi minimalnie 14, zaś maksymalnie 30 dni, w zależności od treści oferty. Jeżeli wykonawca nie wskaże w Formularzu ofertowym – załączniki nr 1.1-1.9 do Specyfikacji terminu płatności, bądź zaznaczy więcej niż jeden termin płatności, wówczas Zamawiający za termin płatności przyjmuje maksymalny termin płatności, tj. 30 dni.

Dodatkowe informacje

GuidZP400 78607059-a98b-4965-a89c-3c395780e963
Biuletyn 759829-N-2020
Zamawiajacy nazwa Zespół Szkół Mechaniczno - Elektrycznych
Regon 00018783700000
Zamawiajacy adres ulica Komisji Edukacji Narodowej
Zamawiajacy adres numer domu 3
Zamawiajacy miejscowosc Żywiec
Zamawiajacy kod pocztowy 34-300
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo śląskie
Zamawiajacy telefon 33 8613428, 603044063
Zamawiajacy fax -
Zamawiajacy email zsmekontakt@gmail.com, biuro@zsme.zywiec.pl
Adres strony url http://www.zsme.zywiec.pl
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Czy przeprowadza podmiot zamawiajacy powierzyl 1
Zamawiajacy powierzyl Bartłomiej Kruszyński prowadzący działalność gospodarczą pod nazwą: Kancelaria Radcy Prawnego Bartłomiej Kruszyński ul. Bliska 1a/1, 43-316 Bielsko-Biała Adres do korespondencji: ul. Kościuszki 68, 34-300 Żywiec, Telefon: 505 519 740, e-mail: kancelaria.kruszynski@gmail.com REGON: 243431460 NIP: 679 30 58 172
Rodzaj zamawiajacego 9
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja 1
Zamieszczona bedzie specyfikacja https://www.e-bip.org.pl/zsmezywiec/24619
Czy wymagane przeslanie ofert 1
Wymagane przeslanie ofert inny Oferty składa się pod rygorem nieważności w formie pisemnej. Składanie ofert odbywa się za pośrednictwem operatora pocztowego w rozumieniu ustawy z dnia 23 listopada 2012 r. - Prawo pocztowe (t.j. Dz. U. z 2017 r. poz. 1481 z późn. zm.), osobiście lub za pośrednictwem posłańca.
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres Zespół Szkół Mechaniczno-Elektrycznych w Żywcu, ul. Komisji Edukacji Narodowej 3, 34-300 Żywiec
Nazwa nadana zamowieniu Dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkól Mechaniczno-Elektrycznych w Żywcu
Numer referencyjny ZP/PN/01/2020
Rodzaj zamowienia 1
Czy podzielone na czesci 1
Okreslenie przedmiotu 1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkół Mechaniczno-Elektrycznych w Żywcu. Zamówienie podzielone zostało na 9 części. 2. Część 1: Dostawa warzyw i owoców 2.1 Wspólny słownik zamówień – CPV: 03212000-0 – ziemniaki i warzywa suszone 03110000-5 – rośliny uprawne, produkty warzywnictwa i ogrodnictwa 03212100-1 – ziemniaki 03221000-6 – warzywa 03220000-9 – warzywa, owoce i orzechy 2.2 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 6.1 do Specyfikacji. 3. Część 2: Dostawa nabiału i mleka 3.1 Wspólny słownik zamówień – CPV: 15500000-3 – produkty mleczarskie 15511000-3 – mleko 3.2 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 6.2 do Specyfikacji. 4. Część 3: Dostawa mięsa i wędlin 4.1 Wspólny słownik zamówień – CPV: 15112000-6 – drób 15100000-9 – produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15131700-2 – przetwory mięsne 15110000-2 – mięso 15131120-2 – produkty wędliniarskie 15131130-5 – wędliny 4.2 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 6.3 do Specyfikacji. 5. Część 4: Dostawa ryb 5.1 Wspólny słownik zamówień – CPV: 15200000-0 – ryby przetworzone i konserwowane 15241500-4 – makrela 15221000-3 – ryby mrożone 15229000-9 – mrożone produkty rybne 5.2 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 6.4 do Specyfikacji. 6. Część 5: Dostawa mrożonek 6.1 Wspólny słownik zamówień – CPV: 15331170-9 – warzywa mrożone 15896000-5 – produkty głęboko mrożone 15311200-3 – ziemniaki krojone lub w plastrach oraz pozostałe ziemniaki mrożone 6.2 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 6.5 do Specyfikacji. 7. Część 6: Dostawa pieczywa cukierniczego 7.1 Wspólny słownik zamówień – CPV: 15811300-9 – pieczywo francuskie 15811200-8 – rogaliki 15812000-3 – wyroby ciastkarskie 7.2 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 6.6 do Specyfikacji. 8. Część 7: Dostawa pieczywa 8.1 Wspólny słownik zamówień – CPV: 15612500-6 – produkty piekarskie 15811000-6 – pieczywo 15811100-7 – chleb 8.2 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 6.7 do Specyfikacji. 9. Część 8: Dostawa artykułów spożywczych 9.1 Wspólny słownik zamówień – CPV: 15800000-6 – różne produkty spożywcze 15400000-2 – oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne 15600000-4 – produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych 15981200-0 – gazowane wody mineralne 9.2 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 6.8 do Specyfikacji. 10. Część 9: Dostawa jaj 10.1 Wspólny słownik zamówień – CPV: 03142500-3 – jaja 10.2 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 6.9 do Specyfikacji. 11. Ilości podane przez Zamawiającego w Wykazach produktów, stanowiących Załączniki Nr 6.1 do 6.9 do Specyfikacji, są wyłącznie szacunkowe i służą tylko do wyliczenia ceny ofert i porównania złożonych ofert. Ilość faktycznego zapotrzebowania na produkty może odbiegać od ilości wskazanych w Wykazie produktów. Wynagrodzenie Wykonawcy wynikać będzie z ilości faktycznie dostarczonych produktów oraz zaoferowanych cen jednostkowych, w oparciu o składane przez Zamawiającego zapotrzebowanie. Umowa zawarta z wyłonionym w drodze postępowania przetargowego wykonawcą rozliczana będzie na podstawie zaoferowanych w ofercie cen jednostkowych i faktycznie dostarczonych produktów, w oparciu o składane przez Zamawiającego zapotrzebowanie. W przypadku zrealizowania mniejszej ilości produktów niż wynika to z ilości wskazanych w Wykazie produktów, Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia w stosunku do Zamawiającego. 12. DOTYCZY PRODUKTÓW, KTÓRYCH JEDNOSTKĄ MIARY JEST KILOGRAM/LITR: W kolumnie „nazwa” (pkt 13 Formularza ofertowego stanowiącego odpowiedni załącznik do Specyfikacji) Zamawiający określił wielkość opakowania (gramaturę, pojemność) w jakim należy dostarczać produkt. Do wyceny Wykonawca winien przyjąć jednak pełną jednostkę miary wskazaną w kolumnie „jednostka miary”, np. 1 kilogram, 1 litr. 13. DOTYCZY PRODUKTÓW, KTÓRYCH JEDNOSTKĄ MIARY JEST SZTUKA/OPAKOWANIE: Na potrzeby wyceny oferty oraz aby wszystkie złożone przez wykonawców oferty były porównywalne, Wykonawca jest zobowiązany przyjąć do wyceny ofertowej wielkość opakowania (gramaturę, pojemność) wskazanego w Wykazie produktów – Załączniki Nr 6.1 – 6.9 do Specyfikacji z zastrzeżeniem następnego punktu. 14. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza zmianę wielkości opakowania dostarczanego produktu (gramaturę, pojemność) w granicach +/-25% w stosunku do wielkości wskazanych w Wykazie produktów – Załączniki Nr 6.1 – 6.9 do Specyfikacji, z zachowaniem zasad opisanych w następnym punkcie. 15. DOTYCZY PRODUKTÓW, KTÓRYCH JEDNOSTKĄ MIARY JEST SZTUKA/OPAKOWANIE: Jeżeli w trakcie realizacji zamówienia opakowanie (gramatura, pojemność), w którym dostarczony zostanie towar, będzie większe/mniejsze (w granicach +/-25%) w stosunku do wskazanego przez Zamawiającego Wykazie produktów – Załączniki Nr 6.1 – 6.9), wówczas Wykonawca zobowiązany jest do: a) proporcjonalnego zwiększenia ceny jednostkowej w stosunku do ceny oferty w wypadku, gdy w trakcie realizacji zamówienia wielkość opakowania (gramatura, pojemność) będzie większa niż wskazana w Wykazie produktów; b) proporcjonalnego zmniejszenia ceny jednostkowej w stosunku do ceny oferty w wypadku, gdy w trakcie realizacji zamówienia wielkość opakowania (gramatura, pojemność) będzie mniejsza niż wskazana w Wykazie produktów. 16. Dostarczony towar powinien być w pierwszym gatunku, odpowiadać przepisom i normom obowiązującym na terenie Unii Europejskiej oraz Polski, zgodny z obowiązującymi atestami, oraz systemem HCCAP. 17. Wykonawca będzie w szczególności zobowiązany do przestrzegania przepisów: 1) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2020 r. poz. 2021), 2) ustawy z dnia 12 grudnia 2003 r. o ogólnym bezpieczeństwie produktów (t.j. Dz. U. z 2016 poz. 2047 ze zm.). 18. Na każdym dostarczonym opakowaniu musi znajdować się etykieta z następującymi danymi: 1) nazwa i adres dostawcy lub producenta, 2) nazwa i rodzaj produktu, 3) termin przydatności do spożycia (dzień, miesiąc, rok), 4) masa netto/ pojemność, 5) wykaz składników według udziału surowców. 19. Realizacja zamówienia następować będzie sukcesywnie (częściami) w miarę potrzeb, zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem zamawiającego. Dostawa poszczególnych elementów zamówienia następować będzie po wcześniejszym złożeniu zamówienia telefonicznie, mailem lub faxem – z jednodniowym wyprzedzeniem – do godz. 1200. 20. Osobą upoważnioną do kontaktów w kompetencji składania zamówień oraz zgłaszania reklamacji ze strony Zamawiającego są: 1) Anna Barcik, 2) Alicja Semla, 3) Barbara Zemczak. 21. Towar będzie dostarczany do siedziby Zamawiającego – Zespół Szkół Mechaniczno-Elektrycznych w Żywcu, ul. Komisji Edukacji Narodowej 3 z następującą częstotliwością: 1) część 1: Dostawa warzyw i owoców: od 7:00 do 8:00, od poniedziałku do piątku, opcjonalnie w soboty i niedziele, 2) część 2: Dostawa nabiału i mleka: od 6:00 do 7:00, od poniedziałku do piątku, opcjonalnie w soboty i niedziele, 3) część 3: Dostawa mięsa i wędlin: od 7:00 do 8:00, od poniedziałku do piątku, opcjonalnie w soboty i niedziele, 4) część 4: Dostawa ryb: od 7:00 do 8:00, 1 raz w tygodniu, 5) część 5: Dostawa mrożonek: od 7:00 do 8:00, 1 raz w tygodniu, 6) część 6: Dostawa pieczywa cukierniczego: o 6:00, od poniedziałku do piątku, opcjonalnie w soboty i niedziele, 7) część 7: Dostawa pieczywa: w godzinach - o 6:00 i 12:00, od poniedziałku do soboty, opcjonalnie w niedzielę; 8) część 8: Dostawa artykułów spożywczych: w godzinach - od 7:00 do 8:00, od poniedziałku do piątku, opcjonalnie w sobotę; 9) część 9: Dostawa jaj: w godzinach - od 7:00 do 8:00, jeden razy w tygodniu. 22. Produkty muszą być dostarczane do Zamawiającego staraniem i kosztem Wykonawcy, środkiem transportu do tego przeznaczonym (spełniającym wymagania sanitarne), w warunkach zapewniających ich wysoką jakość i brak uszkodzeń. 23. Dostawy wraz z rozładunkiem będą realizowane na koszt i ryzyko Wykonawcy. 24. Termin płatności faktury wynosi minimalnie 14, zaś maksymalnie 30 dni, w zależności od treści oferty. Jeżeli wykonawca nie wskaże w Formularzu ofertowym – załączniki nr 1.1-1.9 do Specyfikacji terminu płatności, bądź zaznaczy więcej niż jeden termin płatności, wówczas Zamawiający za termin płatności przyjmuje maksymalny termin płatności, tj. 30 dni.
Cpv glowny przedmiot 15800000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Data rozpoczecia 2021-01-01T00:00:00+01:00
Data zakonczenia 2021-12-31T00:00:00+01:00
Informacje na temat katalogow Termin realizacji zamówienia: od podpisania umowy, jednak nie wcześniej niż od 01.01.2021 r. do 31.12.2021 r., jednak nie dłużej niż do dnia, w którym suma należności osiągnie wartość kwoty przeznaczonej przez Zamawiającego na realizację zamówienia. W takim przypadku umowa ulega rozwiązaniu z dniem pisemnego zawiadomienia wykonawcy o rozwiązaniu umowy, bez roszczeń z tego tytułu ze strony wykonawcy.
Okreslenie warunkow Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie szczegółowych warunków.
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie szczegółowych warunków.
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow Zamawiający wymaga, aby Wykonawca nie wcześniej niż w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, w ramach jednej umowy wykonał lub wykonuje co najmniej jedną dostawę, polegającą na dostarczaniu produktów żywnościowych, o wartości co najmniej: 1) w zakresie części 1 – 45 000 PLN brutto; 2) w zakresie części 2 – 50 000 PLN brutto; 3) w zakresie części 3 – 75 000 PLN brutto; 4) w zakresie części 4 – 6 000 PLN brutto; 5) w zakresie części 5 –15 000 PLN brutto; 6) w zakresie części 6 – 12 000 PLN brutto; 7) w zakresie części 7 – 20 000 PLN brutto; 8) w zakresie części 8 – 50 000 PLN brutto; 9) w zakresie części 9 – 3 000 PLN brutto. Zamawiający wymaga, aby w/w dostawa została wykonana lub jest wykonywana należycie.
Zdolnosc techniczna informacje dodatkowe 1. Zamawiający może, na każdym etapie postępowania, uznać, że wykonawca nie posiada wymaganych zdolności, jeżeli zaangażowanie zasobów technicznych lub zawodowych wykonawcy w inne przedsięwzięcia gospodarcze wykonawcy może mieć negatywny wpływ na realizację zamówienia. 2. Wykonawca może w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu, w stosownych sytuacjach oraz w odniesieniu do konkretnego zamówienia, lub jego części, polegać na zdolnościach technicznych lub zawodowych lub sytuacji finansowej lub ekonomicznej innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nim stosunków prawnych. 3. Wykonawca, który polega na zdolnościach lub sytuacji innych podmiotów, musi udowodnić zamawiającemu, że realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów, w szczególności przedstawiając zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia. Z treści dokumentów musi wynikać, jakie zasoby podmiot udostępnia i na jakich zasadach oraz w jakim okresie, w jaki sposób te zasoby zostaną wykorzystane przez wykonawcę przy wykonywaniu zamówienia, zaś w odniesieniu do warunków dotyczących wykształcenia, kwalifikacji zawodowych lub doświadczenia – z treści dokumentów musi wynikać deklaracja faktycznego udziału podmiotu trzeciego w realizacji zamówienia. 4. Zamawiający ocenia, czy udostępniane wykonawcy przez inne podmioty zdolności techniczne lub zawodowe lub ich sytuacja finansowa lub ekonomiczna, pozwalają na wykazanie przez wykonawcę spełniania warunków udziału w postępowaniu oraz bada, czy nie zachodzą wobec tego podmiotu podstawy wykluczenia, o których mowa w art. 24 ust. 1 pkt 13-22. 5. W odniesieniu do warunków dotyczących wykształcenia, kwalifikacji zawodowych lub doświadczenia, wykonawcy mogą polegać na zdolnościach innych podmiotów, jeśli podmioty te zrealizują roboty budowlane lub usługi, do realizacji których te zdolności są wymagane. 6. Wykonawca, który polega na sytuacji finansowej lub ekonomicznej innych podmiotów, odpowiada solidarnie z podmiotem, który zobowiązał się do udostępnienia zasobów, za szkodę poniesioną przez zamawiającego powstałą wskutek nieudostępnienia tych zasobów, chyba że za nieudostępnienie zasobów nie ponosi winy. 7. Jeżeli zdolności techniczne lub zawodowe lub sytuacja ekonomiczna lub finansowa, podmiotu, o którym mowa w ust. 3, nie potwierdzają spełnienia przez wykonawcę warunków udziału w postępowaniu lub zachodzą wobec tych podmiotów podstawy wykluczenia, zamawiający żąda, aby wykonawca w terminie określonym przez zamawiającego: 1) zastąpił ten podmiot innym podmiotem lub podmiotami lub 2) zobowiązał się do osobistego wykonania odpowiedniej części zamówienia, jeżeli wykaże zdolności techniczne lub zawodowe lub sytuację finansową lub ekonomiczną, o których mowa w ust. 3. 8. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na podstawie oświadczeń i dokumentów złożonych przez wykonawców na zasadzie SPEŁNIA/NIE SPEŁNIA. 9. W przypadku, gdy złożone przez wykonawców dokumenty, oświadczenia dotyczące warunków udziału w postępowaniu zawierają dane/informacje w innych walutach niż określono to w niniejszej specyfikacji, Zamawiający, jako kurs przeliczeniowy waluty przyjmie kurs NBP z dnia wszczęcia postępowania. Jeżeli w dniu wszczęcia postępowania nie będzie opublikowany średni kurs walut przez NBP, Zamawiający przyjmie kurs przeliczeniowy z ostatniej opublikowanej tabeli kursów NBP przed dniem wszczęcia postępowania o zamówieniu. Kursy walut dostępne są pod następującym adresem internetowym: http://www.nbp.pl/home.aspx?f=/kursy/kursy_archiwum.html Zamawiający będzie korzystał z Archiwum kursów średnich – tabela A . http://www.nbp.pl/home.aspx?c=/ascx/archa.ascx
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Zakresie warunkow udzialu 1. Zamawiający nie wymaga złożenia przez Wykonawcę szczególnych dokumentów, celem potwierdzenia okoliczności, o których mowa w art. 25 ust. 1 ustawy, poza dokumentami wymienionymi w pkt V SIWZ. 2. Biorąc pod uwagę powyższą regulację pkt 1, zgodnie z art. 26 ust. 2 ustawy, Zamawiający nie będzie wzywał wykonawcy do złożenia oświadczeń lub dokumentów potwierdzających okoliczności, o których mowa w art. 25 ust. 1 ustawy.
Inne dokumenty niewymienione 1. W przypadku złożenia co najmniej 2 ofert w postępowaniu – w zakresie danej części, w celu potwierdzenia, że wykonawca nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 pkt 23, Wykonawca, w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej www.zywiec.powiat.pl informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy, zobowiązany jest przekazać Zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej – załącznik nr 3 do Specyfikacji Wraz ze złożeniem oświadczenia Wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez wykonawców (konsorcjum, spółka cywilna) oświadczenie, o którym mowa w tym punkcie składa każdy z wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie. 2. Wykonawca zobowiązany jest złożyć wraz z ofertą zobowiązanie lub inne dokumenty o których mowa w pkt IV.4, na podstawie których wykonawca udowodni Zamawiającemu, że realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów. 3. Pozostałe dokumenty, które Wykonawca jest zobowiązany złożyć wraz z ofertą: 1) wypełniony Formularz ofertowy (Załącznik Nr 1.1-1.9 do Specyfikacji), 2) w przypadku złożenia oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia – pełnomocnictwo do reprezentowania wykonawców w niniejszym postępowaniu albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. 3) pełnomocnictwo udzielane osobom podpisującym dokumenty ofertowe, o ile prawo do reprezentowania wykonawcy w powyższym zakresie nie wynika wprost z dokumentów rejestrowych – postanowienie niniejsze stosuje się odpowiednio do reprezentowania wykonawcy powołanego i funkcjonującego na podstawie przepisów ustaw. 4. Wykonawcy ubiegający się wspólnie o udzielenie zamówienia (konsorcjum, spółka cywilna) ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu, albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Pełnomocnictwo winno być udzielone przez wszystkich wykonawców wchodzących w skład konsorcjum lub spółki cywilnej oraz zostać przedłożone w oryginale lub kopii poświadczonej notarialnie. 5. W przypadku, gdy złożona przez wykonawcę kopia dokumentu będzie nieczytelna lub będzie budzić wątpliwości, co do jej prawdziwości, zamawiający może zażądać przedstawienia oryginału lub notarialnie poświadczonej kopii dokumentu. 6. Dokumenty i oświadczenia sporządzone w języku obcym należy złożyć wraz z tłumaczeniem na język polski. 7. Pełnomocnictwo udzielone osobie reprezentującej wykonawcę składane przez Wykonawcę powinno być złożone w oryginale lub kopii poświadczonej notarialnie. 8. W przypadku, gdy złożone przez wykonawców dokumenty, oświadczenia dotyczące warunków udziału w postępowaniu zawierają dane/informacje w innych walutach niż określono to w niniejszej specyfikacji, Zamawiający jako kurs przeliczeniowy waluty przyjmie kurs NBP z dnia wszczęcia postępowania. Jeżeli w dniu wszczęcia postępowania nie będzie opublikowany średni kurs walut przez NBP, Zamawiający przyjmie kurs przeliczeniowy z ostatniej opublikowanej tabeli kursów NBP przed dniem wszczęcia postępowania o zamówieniu. Kursy walut dostępne są pod następującym adresem internetowym: http://www.nbp.pl/home.aspx?f=/kursy/kursy_archiwum.html Zamawiający będzie korzystał z Archiwum kursów średnich – tabela A. http://www.nbp.pl/home.aspx?c=/ascx/archa.ascx.
Zastosowanie procedury pzp 1
Zmiana umowy 1
Zmiana umowy tekst 1. Wszelkie zmiany i uzupełnienia treści umowy wymagają formy pisemnej pod rygorem nieważności. 2. Strony postanawiają, iż dokonają w formie pisemnego aneksu zmiany wynagrodzenia w wypadku wystąpienia którejkolwiek ze zmian przepisów wskazanych w art. 142 ust. 5 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych, tj. zmiany: a) stawki podatku od towarów i usług, b) wysokości minimalnego wynagrodzenia za pracę ustalonego na podstawie art. 2 ust. 3-5 ustawy z dnia 10 października 2002 r. o minimalnym wynagrodzeniu za pracę, c) zasad podlegania ubezpieczeniom społecznym lub ubezpieczeniu zdrowotnemu lub wysokości stawki składki na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne. d) zasad gromadzenia i wysokości wpłat pracowniczych planów kapitałowych o których mowa w ustawie z dnia 4 października 2018 r. o pracowniczych planach kapitałowych. - jeżeli zmiany te będą miały wpływ na koszty wykonania zamówienia przez wykonawcę. 3. Zmiana wysokości wynagrodzenia obowiązywać będzie od dnia podpisania aneksu, o którym mowa w ust. 3. 4. v wypadku zmiany, o której mowa w ust. 2 lit. a) wartość netto wynagrodzenia Wykonawcy nie zmieni się, a określona w aneksie wartość brutto wynagrodzenia zostanie wyliczona na podstawie nowych przepisów. 5. W przypadku zmiany, o której mowa w ust. 2 lit. b) wynagrodzenie Wykonawcy ulegnie zmianie o wartość wzrostu całkowitego kosztu Wykonawcy wynikającą ze zwiększenia wynagrodzeń osób bezpośrednio wykonujących zamówienie do wysokości zmienionego minimalnego wynagrodzenia, z uwzględnieniem wszystkich obciążeń publicznoprawnych od kwoty wzrostu minimalnego wynagrodzenia. 6. W przypadku zmiany, o którym mowa w ust. 2 lit. c) i d) wynagrodzenie Wykonawcy ulegnie zmianie o wartość wzrostu całkowitego kosztu Wykonawcy, jaką będzie on zobowiązany dodatkowo ponieść w celu uwzględnienia tej zmiany, przy zachowaniu dotychczasowej kwoty netto wynagrodzenia osób bezpośrednio wykonujących zamówienie na rzecz Zamawiającego. 7. Za wyjątkiem sytuacji, o której mowa w ust. 2 lit. a), wprowadzenie zmian wysokości wynagrodzenia wymaga uprzedniego wykazania przez Wykonawcę dowodami z dokumentów wysokości dodatkowych koszów wynikających z wprowadzenia zmian, o których mowa w ust. 3 litera b), c) i d). 8. Zamawiający zobowiązuje się do dokonania analizy dokumentów, o których mowa w ust. 8 w terminie 7 dni od ich przedłożenia przez Wykonawcę. Aneks zostanie podpisany w terminie uzgodnionym przez obie strony, przy czym termin ten będzie przypadał w okresie nie dłuższym niż 21 dni od daty przedłożenia dokumentów przez Wykonawcę. 9. Strony dopuszczają zmianę niniejszej umowy w zakresie przedmiotowym, tj. zastąpienie produktu objętego umową odpowiednikiem w przypadku: a) zaprzestania wytwarzania produktu objętego umową, pod warunkiem iż odpowiednik jest tej samej lub wyższej jakości, za cenę nie wyższą niż cena produktu objętego umową, b) przedłożenia przez Wykonawcę oferty korzystniejszej dla Zamawiającego, pod warunkiem iż odpowiednik jest tej samej lub wyższej jakości, za cenę nie wyższą niż cena produktu objętego umową, c) wprowadzenia do sprzedaży przez producenta zmodyfikowanego/udoskonalonego produktu powodującego wycofanie dotychczasowego, za cenę nie wyższą niż cena produktu objętego umową. 10. Dopuszcza się zmiany umowy w zakresie: numeru katalogowego produktu, nazwy produktu, wielkości opakowania przy zachowaniu jego parametrów – w przypadku wprowadzenia niniejszych zmian przez producenta, potwierdzonych odpowiednimi dokumentami. 11. Zamawiający każdorazowo dopuszcza dostawy produktu po cenach niższych (np. w wyniku promocji lub zastosowania korzystnych dla Zamawiającego upustów przez Wykonawcę) niż określone w niniejszej umowie. 12. Strony dopuszczają możliwość zmiany zawartej umowy w przypadkach, gdy zmiany te nie będą niekorzystne dla Zamawiającego lub konieczność wprowadzenia zmian wynikać będzie z okoliczności, których strony przy zachowaniu wymaganej staranności przewidzieć nie mogły w chwili zawarcia umowy.
IV 4 4 data 2020-12-09T00:00:00+01:00
IV 4 4 godzina 09:00
IV 4 4 jezyki polski
IV 4 5 okres 30

Attchment

Zalacznik czesc nr 1
Zalacznik nazwa Dostawa warzyw i owoców
Zalacznik cpv glowny przedmiot 03212000-0
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2021-01-01T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2021-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Część 1: Dostawa warzyw i owoców Wspólny słownik zamówień – CPV: 03212000-0 – ziemniaki i warzywa suszone 03110000-5 – rośliny uprawne, produkty warzywnictwa i ogrodnictwa 03212100-1 – ziemniaki 03221000-6 – warzywa 03220000-9 – warzywa, owoce i orzechy Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 6.1 do Specyfikacji.
  
Zalacznik czesc nr 2
Zalacznik nazwa Dostawa nabiału i mleka
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15500000-3
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2021-01-01T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2021-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Wspólny słownik zamówień – CPV: 15500000-3 – produkty mleczarskie 15511000-3 – mleko Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 6.2 do Specyfikacji.
  
Zalacznik czesc nr 3
Zalacznik nazwa Dostawa mięsa i wędlin
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15112000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2021-01-01T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2021-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Część 3: Dostawa mięsa i wędlin Wspólny słownik zamówień – CPV: 15112000-6 – drób 15100000-9 – produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15131700-2 – przetwory mięsne 15110000-2 – mięso 15131120-2 – produkty wędliniarskie 15131130-5 – wędliny Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 6.3 do Specyfikacji.
  
Zalacznik czesc nr 4
Zalacznik nazwa Dostawa ryb
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15200000-0
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2021-01-01T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2021-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Część 4: Dostawa ryb Wspólny słownik zamówień – CPV: 15200000-0 – ryby przetworzone i konserwowane 15241500-4 – makrela 15221000-3 – ryby mrożone 15229000-9 – mrożone produkty rybne Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 6.4 do Specyfikacji.
  
Zalacznik czesc nr 5
Zalacznik nazwa Dostawa mrożonek
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15331170-9
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2021-01-01T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2021-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Część 5: Dostawa mrożonek Wspólny słownik zamówień – CPV: 15331170-9 – warzywa mrożone 15896000-5 – produkty głęboko mrożone 15311200-3 – ziemniaki krojone lub w plastrach oraz pozostałe ziemniaki mrożone Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 6.5 do Specyfikacji.
  
Zalacznik czesc nr 6
Zalacznik nazwa Dostawa pieczywa cukierniczego
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15811300-9
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2021-01-01T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2021-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Część 6: Dostawa pieczywa cukierniczego Wspólny słownik zamówień – CPV: 15811300-9 – pieczywo francuskie 15811200-8 – rogaliki 15812000-3 – wyroby ciastkarskie Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 6.6 do Specyfikacji.
  
Zalacznik czesc nr 7
Zalacznik nazwa Dostawa pieczywa
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15612500-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2021-01-01T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2021-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Część 7: Dostawa pieczywa Wspólny słownik zamówień – CPV: 15612500-6 – produkty piekarskie 15811000-6 – pieczywo 15811100-7 – chleb Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 6.7 do Specyfikacji.
  
Zalacznik czesc nr 8
Zalacznik nazwa Dostawa artykułów spożywczych
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15800000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2021-01-01T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2021-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Część 8: Dostawa artykułów spożywczych Wspólny słownik zamówień – CPV: 15800000-6 – różne produkty spożywcze 15400000-2 – oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne 15600000-4 – produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych 15981200-0 – gazowane wody mineralne Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 6.8 do Specyfikacji.
  
Zalacznik czesc nr 9
Zalacznik nazwa Dostawa jaj
Zalacznik cpv glowny przedmiot 03142500-3
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2021-01-01T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2021-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Część 9: Dostawa jaj Wspólny słownik zamówień – CPV: 03142500-3 – jaja Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 6.9 do Specyfikacji.
  

Criterion

Kryteria Cena
Znaczenie 60,00
  
Kryteria Termin płatności
Znaczenie 40,00
  

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)