Dostawa żywności na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Kwidzynie.

Publication date 2020-12-14
End date 2020-12-22 00:00:00
Instytucja Dom Pomocy Społecznej
Miejscowość Kwidzyn
Województwo pomorskie
Branża
  • Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne,
  • Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne,
  • Warzywa przetworzone,
  • Produkty mleczarskie,
  • Różne produkty spożywcze,
  • Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie,
  • Maszyny, aparatura, urządzenia i wyroby elektryczne; oświetlenie

Szczegóły

Numer ogłoszenia 766252-N-2020
Document type ZP-400
Cpv code 150000008, 151000009, 151120006, 155000003, 31000002, 153311709, 158000006, 31425003, 158100009, 152200006
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

1.Przedmiotem niniejszego zamówienia jest sukcesywna „Dostawa żywności na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Kwidzynie”.
2. Kod CPV: 15000000-8 – żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
3. Zamówienie podzielone zostało na 9 części.
Część Nr 1 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
Część Nr 2 - Drób i produkty drobiowe
Część Nr 3 - Produkty mleczarskie
Część Nr 4 - Warzywa i owoce
Część Nr 5 - Mrożonki
Część Nr 6 - Różne produkty spożywcze
Część Nr 7 - Jaja
Część Nr 8 - Pieczywo
Część Nr 9 – Ryby
Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych. Wykonawca może złożyć ofertę na jedną lub kilka części zamówienia.
Szczegółowy opis części zamówienia zawiera Opis przedmiotu zamówienia stanowiący Załącznik A do SIWZ.
4. Podane ilości produktów w poszczególnych częściach są szacunkowe i mogą ulec zmniejszeniu lub zwiększeniu w granicach +/- 10% pod warunkiem, że kwota jaką Zamawiający przeznaczył na realizację umowy, nie ulegnie zwiększeniu.
5. Przedmiot zamówienia, a także sposób jego przewozu i przechowywania powinien być zgodny z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U.2020. 2021) oraz z obowiązującymi w Polsce i Unii Europejskiej aktami prawnymi ROZPORZĄDZENIE (WE) NR 852/2004 PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. L 139.1 z 30.04.2004, Załącznik II do w/w rozporządzenia:
6. W przypadku użycia przez Zamawiającego w niniejszym postępowaniu sformułowań wskazujących na producenta, znaki towarowe, patenty, pochodzenie itp., należy rozumieć, iż wskazaniu takiemu towarzyszą wyrazy "lub równoważny".
Wykonawca może zaproponować produkty o innej nazwie, jednak muszą one spełniać wymogi tej samej lub wyższej jakości.
Za "równoważne" Zamawiający uzna produkty, które będą posiadać te same składniki, konsystencję, gramaturę oraz wartości odżywcze i walory smakowe co produkty podane przykładowo. W takim przypadku przy danej pozycji formularza cenowego należy wpisać jaki nazwę produktu proponuje Wykonawca oraz dołączyć dokument wykazujący równoważność oferowanego produktu.
Dopuszcza się zastosowanie rozwiązań równoważnych w stosunku do opisanych norm i systemów odniesienia.
7. Wykonawca zobowiązuje się do sukcesywnego dostarczenia towarów z magazynu Wykonawcy do Domu Pomocy Społecznej w Kwidzynie przy ul. Malborskiej 18.
Postanowienia ogólne – dotyczy wszystkich części zamówieni
1. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania oferty wariantowej.
2. Zamawiający nie przewiduje możliwości udzielenia zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 .
3. Zamawiający nie przewiduje zawarcia umowy ramowej.
4. Zamawiający nie przewiduje wyboru najkorzystniejszej oferty z zastosowaniem aukcji elektronicznej oraz ustanowienia dynamicznego systemu zakupów.
5. Wszystkie rozliczenia związane z realizacją zamówienia publicznego, którego dotyczy niniejsza SIWZ dokonywane będą w PLN.
6. Zamawiający w przedmiotowym postępowaniu nie prowadził dialogu technicznego.
7. Wykonawca musi zaoferować przedmiot zamówienia zgodny z wymogami Zamawiającego określonymi w opisie przedmiotu zamówienia stanowiącym załącznik A do SIWZ oraz w formularzach cenowych stanowiących załączniki do Formularza oferty.
8. Dowóz przedmiotu zamówienia nastąpi na koszt i ryzyko Wykonawcy.

Dodatkowe informacje

GuidZP400 b615908e-26a2-4292-9fcb-a5969bc901a1
Biuletyn 766252-N-2020
Zamawiajacy nazwa Dom Pomocy Społecznej
Regon 29808600000000
Zamawiajacy adres ulica ul. Malborska
Zamawiajacy adres numer domu 18
Zamawiajacy miejscowosc Kwidzyn
Zamawiajacy kod pocztowy 82-500
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo pomorskie
Zamawiajacy telefon 552 793 721
Zamawiajacy fax 552 793 867
Zamawiajacy email dom@dpskwidzyn.pl
Adres strony url www.dpskwidzyn.pl
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 9
Czy dostep dokumentow zamowienia 1
Dostep dokumentow zamowienia www.dpskwidzyn.pl
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja 1
Zamieszczona bedzie specyfikacja www.dpskwidzyn.pl
Czy wymagane przeslanie ofert 1
Wymagane przeslanie ofert inny pisemnie
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres Dom Pomocy Społecznej ul. Malborska 18, 82-500 Kwidzyn
Nazwa nadana zamowieniu Dostawa żywności na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Kwidzynie.
Numer referencyjny DPS.AG.2610.XXXV.2020
Rodzaj zamowienia 1
Czy podzielone na czesci 1
Zastrzega prawo grup czesci nie dotyczy
Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy Wykonawca może złożyć ofertę na jedną lub kilka części zamówienia.
Okreslenie przedmiotu 1.Przedmiotem niniejszego zamówienia jest sukcesywna „Dostawa żywności na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Kwidzynie”. 2. Kod CPV: 15000000-8 – żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne 3. Zamówienie podzielone zostało na 9 części. Część Nr 1 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Część Nr 2 - Drób i produkty drobiowe Część Nr 3 - Produkty mleczarskie Część Nr 4 - Warzywa i owoce Część Nr 5 - Mrożonki Część Nr 6 - Różne produkty spożywcze Część Nr 7 - Jaja Część Nr 8 - Pieczywo Część Nr 9 – Ryby Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych. Wykonawca może złożyć ofertę na jedną lub kilka części zamówienia. Szczegółowy opis części zamówienia zawiera Opis przedmiotu zamówienia stanowiący Załącznik A do SIWZ. 4. Podane ilości produktów w poszczególnych częściach są szacunkowe i mogą ulec zmniejszeniu lub zwiększeniu w granicach +/- 10% pod warunkiem, że kwota jaką Zamawiający przeznaczył na realizację umowy, nie ulegnie zwiększeniu. 5. Przedmiot zamówienia, a także sposób jego przewozu i przechowywania powinien być zgodny z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U.2020. 2021) oraz z obowiązującymi w Polsce i Unii Europejskiej aktami prawnymi ROZPORZĄDZENIE (WE) NR 852/2004 PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. L 139.1 z 30.04.2004, Załącznik II do w/w rozporządzenia: 6. W przypadku użycia przez Zamawiającego w niniejszym postępowaniu sformułowań wskazujących na producenta, znaki towarowe, patenty, pochodzenie itp., należy rozumieć, iż wskazaniu takiemu towarzyszą wyrazy "lub równoważny". Wykonawca może zaproponować produkty o innej nazwie, jednak muszą one spełniać wymogi tej samej lub wyższej jakości. Za "równoważne" Zamawiający uzna produkty, które będą posiadać te same składniki, konsystencję, gramaturę oraz wartości odżywcze i walory smakowe co produkty podane przykładowo. W takim przypadku przy danej pozycji formularza cenowego należy wpisać jaki nazwę produktu proponuje Wykonawca oraz dołączyć dokument wykazujący równoważność oferowanego produktu. Dopuszcza się zastosowanie rozwiązań równoważnych w stosunku do opisanych norm i systemów odniesienia. 7. Wykonawca zobowiązuje się do sukcesywnego dostarczenia towarów z magazynu Wykonawcy do Domu Pomocy Społecznej w Kwidzynie przy ul. Malborskiej 18. Postanowienia ogólne – dotyczy wszystkich części zamówieni 1. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania oferty wariantowej. 2. Zamawiający nie przewiduje możliwości udzielenia zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 . 3. Zamawiający nie przewiduje zawarcia umowy ramowej. 4. Zamawiający nie przewiduje wyboru najkorzystniejszej oferty z zastosowaniem aukcji elektronicznej oraz ustanowienia dynamicznego systemu zakupów. 5. Wszystkie rozliczenia związane z realizacją zamówienia publicznego, którego dotyczy niniejsza SIWZ dokonywane będą w PLN. 6. Zamawiający w przedmiotowym postępowaniu nie prowadził dialogu technicznego. 7. Wykonawca musi zaoferować przedmiot zamówienia zgodny z wymogami Zamawiającego określonymi w opisie przedmiotu zamówienia stanowiącym załącznik A do SIWZ oraz w formularzach cenowych stanowiących załączniki do Formularza oferty. 8. Dowóz przedmiotu zamówienia nastąpi na koszt i ryzyko Wykonawcy.
Cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Data zakonczenia 2021-12-31T00:00:00+01:00
Informacje na temat katalogow Wymagany termin realizacji zamówienia od dnia podpisania umowy do 31 grudnia 2021 r. W przypadku podpisania umowy przed 01 stycznia 2021 r. termin realizacji przedmiotu zamówienia nastąpi od 01 stycznia 2021 roku i trwał będzie do 31 grudnia 2021r.
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki określone przez Zamawiającego, na podstawie art. 22 ust. 1 ustawy prawo zamówień publicznych oraz Wykonawcy, wobec których istnieje brak podstaw do wykluczenia Wykonawcy z powodu niespełniania warunków, o których mowa w art. 24 ust 1 ustawy prawo zamówień publicznych. Warunek dotyczący sytuacji ekonomicznej lub finansowej będzie uznany za spełniony jeżeli Wykonawca wykaże, że jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia, na sumę ubezpieczenia nie niższą niż 20.000 zł – dotyczy części Nr 1,2,6 Uwaga W przypadku ubiegania się o kilka części zamówienia Wykonawca musi posiadać ubezpieczenia na sumę stanowiącą co najmniej iloczyn wymaganej sumy ubezpieczenia i ilości części dla których składana jest oferta np. dla 2 części: 40 000 zł, 3 części: 60 000). Ocena spełniania warunków dokonana zostanie na podstawie dokumentów załączonych do oferty, w oparciu o dyspozycje zawarte w dziale VI SIWZ, w szczególności : czy dany dokument został wystawiony przez podmiot lub organ uprawniony do jego wystawienia, czy wystawiony został w okresie ustalonym przez prawo (nie wcześniej niż ), zawiera informacje wymagane dla tego dokumentu, czy adresatem tego dokumentu jest Wykonawca uczestniczący w przedmiotowym postępowaniu, czy kserokopia załączona w miejsce oryginału została potwierdzona „za zgodność z oryginałem” przez osoby uprawnione, czy złożony dokument jest kompletny. W celu wykazania spełnienia przez Wykonawcę warunku dotyczącego sytuacji ekonomicznej lub finansowej, Wykonawca składa wraz z ofertą opłaconą polisę a w przypadku jej braku inny dokument potwierdzający, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na sumę gwarancyjną określoną przez Zamawiającego – dotyczy części Nr 1,2,6. Uwaga. Jeżeli treść dokumentu ubezpieczenia nie potwierdza opłacenia składki ubezpieczeniowej, wykonawca wraz z polisą składa inny dokument potwierdzający zapłatę składki ubezpieczeniowej (np. potwierdzenie przelewu). W przypadku ubiegania się o kilka części zamówienia potwierdzeniem spełniania warunku sytuacji ekonomicznej lub finansowej będzie polisa na stanowiącą co najmniej iloczyn wymaganej sumy ubezpieczenia i ilości części dla których składana jest oferta np. dla 2 części 40 tyś. zł. dal trzech części 60 tyś. zł. Wykaz dokumentów jakie mają dostarczyć Wykonawcy w celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu określonych przez Zamawiającego na podstawie art. 22 ust. 1 ustawy prawo zamówień publicznych - dotyczy wszystkich części zamówienia. W celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu, Wykonawca składa wraz z ofertą następujące dokumenty: 1) Załącznik Nr 1 do formularza oferty- oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w niniejszym postępowaniu zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Pzp składane na podstawie art. 25 a ust. 1 ustawy Pzp, Wykonawca składa 1 oświadczenie dotyczące niniejszego postępowania -dotyczy części Nr 1,2,6 2) Załącznik Nr 1a do formularza oferty- oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w niniejszym postępowaniu zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Pzp składane na podstawie art. 25 a ust. 1 ustawy Pzp. Wykonawca składa 1 oświadczenie dotyczące niniejszego postępowania - dotyczy części Nr 3,4,5,7,8,9
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki określone przez Zamawiającego, na podstawie art. 22 ust. 1 ustawy prawo zamówień publicznych oraz Wykonawcy, wobec których istnieje brak podstaw do wykluczenia Wykonawcy z powodu niespełniania warunków, o których mowa w art. 24 ust 1 ustawy prawo zamówień publicznych. W zakresie warunku dotyczącego zdolności technicznej lub zawodowej Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, należycie wykonał co najmniej, 1 dostawę stanowiącą przedmiot zamówienia określony dla danej części zamówienia, o wartości minimum 5.000 zł brutto ( Zał. Nr 3 do formularza oferty, składany osobno do każdej części zamówienia)- dotyczy części Nr 1,2,6 Uwaga: W przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych wartość części zamówienia zrealizowanej do upływu terminu składania ofert musi spełniać wymogi określone przez Zamawiającego. ) Ocena spełniania warunków dokonana zostanie na podstawie dokumentów załączonych do oferty, w oparciu o dyspozycje zawarte w dziale VI SIWZ, w szczególności : czy dany dokument został wystawiony przez podmiot lub organ uprawniony do jego wystawienia, czy wystawiony został w okresie ustalonym przez prawo (nie wcześniej niż ), zawiera informacje wymagane dla tego dokumentu, czy adresatem tego dokumentu jest Wykonawca uczestniczący w przedmiotowym postępowaniu, czy kserokopia załączona w miejsce oryginału została potwierdzona „za zgodność z oryginałem” przez osoby uprawnione, czy złożony dokument jest kompletny. W celu wykazania spełniania przez Wykonawcę warunku dotyczącego zdolności technicznej lub zawodowej Wykonawca składa wraz z ofertą – wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych dostaw w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy- w tym okresie wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów na rzecz, których dostawy zostały wykonane oraz załączeniem dowodów określających czy te dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie. Dowodami są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot na rzecz którego dostawy były wykonywane, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze Wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie Wykonawcy z tym, że w odniesieniu do nadal wykonywanych dostaw referencje powinny być wydane nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. ( Zał. Nr 3 do formularza oferty - składany osobno do każdej części zamówienia) – dotyczy części Nr 1,2,6; Wykaz dokumentów jakie mają dostarczyć Wykonawcy w celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu określonych przez Zamawiającego na podstawie art. 22 ust. 1 ustawy prawo zamówień publicznych - dotyczy wszystkich części zamówienia W celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu, Wykonawca składa wraz z ofertą następujące dokumenty: 1) Załącznik Nr 1 do formularza oferty- oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w niniejszym postępowaniu zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Pzp składane na podstawie art. 25 a ust. 1 ustawy Pzp, Wykonawca składa 1 oświadczenie dotyczące niniejszego postępowania -dotyczy części Nr 1,2,6 2) Załącznik Nr 1a do formularza oferty- oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w niniejszym postępowaniu zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Pzp składane na podstawie art. 25 a ust. 1 ustawy Pzp. Wykonawca składa 1 oświadczenie dotyczące niniejszego postępowania - dotyczy części Nr 3,4,5,7,8,9
Zmiana umowy 1
Zmiana umowy tekst Strony dopuszczają dokonywanie zmian w umowie w zakresie zmiany wynagrodzenia za wykonanie przedmiotu zamówienia w następujących okolicznościach: - ustawowej zmiany stawki podatku od towarów i usług za usługi objęte umową odpowiednio poprzez podwyższenie lub obniżenie wynagrodzenia brutto z tym, że wynagrodzenie netto pozostanie niezmienne, za okres po wejściu w życie zmiany. W przypadku wzrostu stawek podatku VAT Wykonawca przedstawi Zamawiającemu szczegółową analizę ich wpływu na cenę oferty.
IV 4 4 data 2020-12-22T00:00:00+01:00
IV 4 4 godzina 08:00
IV 4 4 jezyki Polski
IV 4 5 okres 30

Attchment

Zalacznik czesc nr 1
Zalacznik nazwa Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15100000-9
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2021-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis • Mięso najwyższej jakości, świeże, niemrożone, nierozmrażane, o barwie i zapachu charakterystycznych dla danego rodzaju, jędrne, elastyczne, pochodzące z produkcji krajowej. • Wędliny najwyższej jakości, świeże, osłony ściśle przylegające do farszu, o czystej, suchej powierzchni i charakterystycznym dla danego asortymentu zapachu i wyglądzie. • Wędliny powinny być pakowane w atmosferze chronionej. • Barwa mięsa wieprzowego świeżego powinna być bladoróżowa do czerwonej, mięso powinno być soczyste, barwa, zapach, konsystencja, powierzchnia i przekrój mają świadczyć o świeżości produktu, dopuszczana niewielka naturalna ilość okrywy tłuszczowej • W przypadku mięs tłustych np. karczek oraz błon np. schab b/k. Wędliny, szynki i kiełbasy – zawartość mięsa min. 70%, wytwarzane bez MOM, smak i zapach charakterystyczny • Dla mięsa peklowanego, parzonego i użytych przypraw, konsystencja ścisła, barwa na przekroju jasno różowa. • Termin przydatności produktów do spożycia ma być nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy do Zamawiającego dla wędlin i kiełbas oraz 5 dni dla mięsa świeżego.
  
Zalacznik czesc nr 2
Zalacznik nazwa Drób i produkty drobiowe
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15112000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2021-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis • Mięso najwyższej jakości, świeże, niemrożone, nierozmrażane, o barwie i zapachu charakterystycznych dla danego rodzaju, jędrne, elastyczne, pochodzące z produkcji krajowej. • Mięso nie może być pakowane próżniowo. • Barwa mięsa drobiowego świeżego powinna być bladoróżowa, mięso powinno być soczyste, barwa, zapach, konsystencja, powierzchnia i przekrój mają świadczyć o świeżości produktu. • Termin przydatności produktów do spożycia ma być nie krótszy niż 5 dni od dnia dostawy do Zamawiającego.
  
Zalacznik czesc nr 3
Zalacznik nazwa produkty mleczarskie
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15500000-3
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2021-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis • Produkty mleczarskie cechować ma świeżość, dobry smak po otwarciu produktów, niezbrylone sery naturalne, gęste jogurty.
  
Zalacznik czesc nr 4
Zalacznik nazwa warzywa i owoce
Zalacznik cpv glowny przedmiot 03100000-2
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2021-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis • Owoce i warzywa wszystkie klasy pierwszej – powinny być świeże, nie zwiędnięte, bez uszkodzeń zewnętrznych. • Owoce i warzywa cechować się będą regularnym kształtem właściwym dla danego gatunku, będą wolne od szkodników, zanieczyszczeń, oznak wyrastania korzenia w pęd nasienny, wolne od oznak więdnięcia, wyschnięcia, gnicia. • Warzywa nie powinny być zaparzone, zamarznięte, zapleśniałe. • Warzywa korzenne – korzenie powinny być jędrne, nie popękane, nie sparciałe, bez uszkodzeń przez szkodniki, bez plam. • Ziemniaki – powinny być zdrowe, kształtne, suche, czyste bez ziemi, piasku, nieuszkodzone, jednolitej odmiany, kształt owalny. • Warzywa liściaste – bez plam, uszkodzeń. • Owoce – skóra gładka, miąższ soczysty, bez jakichkolwiek oznak nieświeżości i zepsucia.
  
Zalacznik czesc nr 5
Zalacznik nazwa mrożonki
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15331170-9
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2021-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis • Owoce i warzywa mrożone najwyższej jakości, pierwszego gatunku, o kształcie i barwie charakterystycznej dla produktu wyjściowego, sypkie, nie zbrylone. • Mrożone warzywa i owoce będą w odpowiedni sposób zamrożone, nie będą nosić oznak rozmrożenia i ponownego zamrożenia (poszczególne warzywa i owoce są w worku luźne, nie stanowią jednej zmrożonej bryły – za wyjątkiem szpinaku rozdrobnionego, który jest mrożony w formie bryły lub jako małe zmielone kulki-bryły). • Mrożonki będą posiadać termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 4 miesiące od daty dostawy towaru do Zamawiającego.
  
Zalacznik czesc nr 6
Zalacznik nazwa różne produkty spożywcze
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15800000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2021-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis • Każdy oferowany artykuł powinien być oznakowany etykietą zawierającą następujące dane: nazwa środka spożywczego, nazwa producenta, wykaz składników występujących w środku spożywczym, termin przydatności do spożycia. • Produkty z długoterminowym okresem przydatności do spożycia muszą posiadać co najmniej 6 miesięczną datę przydatności do spożycia licząc od daty ich dostarczenia do Zamawiającego. • Makarony mają być sporządzone z najwyższej jakości mąki durum, po ugotowaniu makaron nie skleja się, jest twardy i sprężysty, zachowuje naturalny zapach i kolor. • Przyprawy – zapach świeży po otwarciu produktów, bez oznak spleśnienia, grudek. • Fasola, groch – nasiona nie powinny być zbutwiałe, spleśniałe. • Produkty sypkie, takie jak ryż, kasze – mają być najwyższej jakości, po ugotowaniu nie sklejać się. • Produkty z puszek bez pleśni, mętnej konsystencji. Produkty w puszkach winny być wyposażone w elementy do otwierania ręcznego (bez konieczności używania otwieracza mechanicznego).
  
Zalacznik czesc nr 7
Zalacznik nazwa jaja
Zalacznik cpv glowny przedmiot 03142500-3
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2021-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis • Jaja świeże, czyste, które nie mają uszkodzonej skorupki. • Jaja konsumpcyjne muszą być oznakowane weterynaryjnym numerem zakładu produkcyjnego. Jaja w dniu dostawy do Zamawiającego nie będą starsze niż 7 dni od daty pakowania • Wielkości „L”
  
Zalacznik czesc nr 8
Zalacznik nazwa pieczywo
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15810000-9
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2021-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis • Dostarczane pieczywo nie może być mrożone ani rozmrażane. • Pieczywo nie może być wypiekane z ciasta mrożonego. • Pieczywo świeże, wyprodukowane w nie wcześniej niż 6 godzin od planowanej dostawy do Zamawiającego, niegumiaste, miękkie, chrupiące, wyprodukowane z najwyższej jakości składników, bez śladów wody i wilgoci
  
Zalacznik czesc nr 9
Zalacznik nazwa ryby
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15220000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2021-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis • Ryby świeże – mięso ryb powinno mieć świeży zapach, być pozbawione ości, jędrne i sprężyste, po lekkim naciśnięciu natychmiast wracać do stanu wyjściowego. • Łuski – bez uszkodzeń, przylegające do skóry. • Ryby mrożone – bez glazury, zapach smak świeży, po odmrożeniu nie rozpadają się. • Mrożone filety i inne produkty rybne mrożone mają być mrożone metodą SHP lub IQF. • Termin przydatności do spożycia świeżych oraz wędzonych ryb ma być nie krótszy niż 5 dni od daty dostawy do Zamawiającego, a w przypadku produktów mrożonych – nie krótszy niż 4 miesiące od daty dostawy.
  

Criterion

Kryteria cena
Znaczenie 60,00
  
Kryteria czas konieczny na wymianę lub uzupełnienie towaru
Znaczenie 40,00
  

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)