Dostawy artykułów spożywczych do punktu gastronomicznego w Aquadrom Sp. z o.o. w Rudzie Śląskiej – w częściach

Publication date 2020-12-21
End date 2021-01-14 00:00:00
Instytucja AQUADROM Sp. z o.o.
Miejscowość Ruda Śląska
Województwo śląskie
Branża
  • Soki owocowe i warzywne,
  • Produkty mleczarskie,
  • Lody i produkty podobne,
  • Różne produkty spożywcze,
  • Czekolada i wyroby cukiernicze,
  • Kawa, herbata i podobne produkty,
  • Sprzęt nadawczy

Szczegóły

Numer ogłoszenia 769599-N-2020
Document type ZP-400
Cpv code 158000006, 155000003, 151311006, 32210006, 158423108, 155550003, 158600004, 153200007
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych do punktu gastronomicznego
w Aquadrom Sp. z o.o. w Rudzie Śląskiej – w częściach:

Część I – różne produkty spożywcze.
Szczegółowy wykaz, parametry oraz ilości produktów, a także dodatkowe wymagania zawiera Formularz nr 3 do SIWZ – kalkulacja ceny ofertowej dla części I.
Kod CPV: 15800000-6 Różne produkty spożywcze

Część II – nabiał.
Szczegółowy wykaz, parametry oraz ilości produktów, a także dodatkowe wymagania zawiera Formularz nr 3a do SIWZ – kalkulacja ceny ofertowej dla części II.
Kod CPV: 15500000-3 Produkty mleczarskie

Część III – mięso, wędliny.
Szczegółowy wykaz, parametry oraz ilości produktów, a także dodatkowe wymagania zawiera Formularz nr 3b do SIWZ – kalkulacja ceny ofertowej dla części III.
Kody CPV:
15112000-6 Drób
15119000-5 Mięsa różne
15131100-6 Produkty mięsno-wędliniarskie
15131130-5 Wędliny

Część IV – owoce, warzywa.
Szczegółowy wykaz, parametry oraz ilości produktów, a także dodatkowe wymagania zawiera Formularz nr 3c do SIWZ – kalkulacja ceny ofertowej dla części IV.
Kody CPV:
03221000-6 Warzywa
03222300-6 Owoce inne niż tropikalne
03222200-5 Owoce cytrusowe

Część V – słodycze.
Szczegółowy wykaz, parametry oraz ilości produktów, a także dodatkowe wymagania zawiera Formularz nr 3d do SIWZ – kalkulacja ceny ofertowej dla części V.
Kod CPV: 15842310-8 Słodycze gotowane

Część VI – lody.
Szczegółowy wykaz, parametry oraz ilości produktów zawiera Formularz nr 3e do SIWZ – kalkulacja ceny ofertowej dla części VI.
Kod CPV: 15555000-3 Lody i produkty podobne

Część VII – kawa, herbata i podobne produkty.
Szczegółowy wykaz, parametry oraz ilości produktów zawiera Formularz nr 3f do SIWZ – kalkulacja ceny ofertowej dla części VII.
Kod CPV: 15860000-4 Kawa, herbata i podobne produkty

Część VIII – soki tłoczone.
Szczegółowy wykaz, parametry oraz ilości produktów, a także dodatkowe wymagania zawiera Formularz nr 3g do SIWZ – kalkulacja ceny ofertowej dla części VIII.
Kod CPV: 15320000-7 Soki owocowe i warzywne

2.Dodatkowe wymagania.
Produkty będące przedmiotem zamówienia będą wytwarzane zgodnie z zasadami GMP (Dobrej Praktyki Produkcyjnej), będą spełniać prawem określone wymogi bezpieczeństwa żywności i żywienia, posiadać ważny termin przydatności do spożycia (nie później niż w 3⁄4 okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego artykułu spożywczego) oraz posiadać atesty, świadectwa, certyfikaty lub inne dokumenty dopuszczające do ich spożycia przez ludzi zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa w przedmiotowym zakresie. Proces dostawy będącej przedmiotem zamówienia będzie zapewniał bezpieczeństwo dostaw i winien być zgodny z obowiązującym systemem HACCP w przetwórstwie spożywczym.
3.Cykl życia produktu.
Zamawiający informuje, iż koszty związane z cyklem życia produktu tj. koszty magazynowania, przetworzenia produktów oraz ich utylizacji ponosi Zamawiający, natomiast koszty produkcji, pakowania oraz dostawy do Zamawiającego ponosi Wykonawca.
4.Rozwiązania równoważne.
Tam, gdzie w specyfikacji istotnych warunków zamówienia, załącznikach, umowie został wskazany znak towarowy (marka), producent, dostawca, patent, pochodzenie, źródło lub szczególny proces, który charakteryzuje produkty dostarczone przez konkretnego Wykonawcę lub nastąpiło wskazanie norm, europejskich ocen technicznych, wspólnych specyfikacji technicznych lub innych odniesień, o których mowa w art. 30 ust. pkt 2 lub ust. 3 Pzp, Zamawiający zgodnie z art. 29 ust. 3 Pzp dopuszcza złożenie oferty równoważnej lub zgodnie z art. 30 ust. 4 Pzp zaoferowanie rozwiązań „równoważnych” w stosunku do wskazanych w dokumentacji pod warunkiem, że zapewnią uzyskanie produktów nie gorszych od założonych w opisie przedmiotu zamówienia oraz będą zgodne pod względem jakościowym i użytkowym.
5.Warunki płatności.
Należność za dostarczone artykuły spożywcze będzie płatna przelewem w terminie do 21 dni od daty otrzymania prawidłowo wystawionej faktury zbiorczej wystawianej za miesiąc świadczonych dostaw.

Dodatkowe informacje

GuidZP400 ea8c8f29-ac84-4979-9761-b7dfd61b18ba
Biuletyn 769599-N-2020
Zamawiajacy nazwa AQUADROM Sp. z o.o.
Regon 24030950400000
Zamawiajacy adres ulica ul. Kłodnicka
Zamawiajacy miejscowosc Ruda Śląska
Zamawiajacy kod pocztowy 41-706
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo śląskie
Zamawiajacy telefon 32 797 32 70
Zamawiajacy fax 32 797 32 71
Zamawiajacy email zamowienia@aquadrom.pl
Adres strony url www.aquadrom.pl
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 8
Rodzaj zamawiajacego inny podmiot o którym mowa w art. 3 ust.1 pkt 3 ustawy PZP
Czy dostep dokumentow zamowienia 1
Dostep dokumentow zamowienia www.bip.aquadrom.pl
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja 1
Zamieszczona bedzie specyfikacja www.bip.aquadrom.pl
Czy wymagane przeslanie ofert 1
Wymagane przeslanie ofert inny Oferty należy składać w formie pisemnej
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres Aquadrom Sp. z o.o., ul. Kłodnicka 95 A, 41-706 Ruda Śląska - sekretariat
Nazwa nadana zamowieniu Dostawy artykułów spożywczych do punktu gastronomicznego w Aquadrom Sp. z o.o. w Rudzie Śląskiej – w częściach
Numer referencyjny ZP6/2020
Rodzaj zamowienia 1
Czy podzielone na czesci 1
Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy 8
Okreslenie przedmiotu Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych do punktu gastronomicznego w Aquadrom Sp. z o.o. w Rudzie Śląskiej – w częściach: Część I – różne produkty spożywcze. Szczegółowy wykaz, parametry oraz ilości produktów, a także dodatkowe wymagania zawiera Formularz nr 3 do SIWZ – kalkulacja ceny ofertowej dla części I. Kod CPV: 15800000-6 Różne produkty spożywcze Część II – nabiał. Szczegółowy wykaz, parametry oraz ilości produktów, a także dodatkowe wymagania zawiera Formularz nr 3a do SIWZ – kalkulacja ceny ofertowej dla części II. Kod CPV: 15500000-3 Produkty mleczarskie Część III – mięso, wędliny. Szczegółowy wykaz, parametry oraz ilości produktów, a także dodatkowe wymagania zawiera Formularz nr 3b do SIWZ – kalkulacja ceny ofertowej dla części III. Kody CPV: 15112000-6 Drób 15119000-5 Mięsa różne 15131100-6 Produkty mięsno-wędliniarskie 15131130-5 Wędliny Część IV – owoce, warzywa. Szczegółowy wykaz, parametry oraz ilości produktów, a także dodatkowe wymagania zawiera Formularz nr 3c do SIWZ – kalkulacja ceny ofertowej dla części IV. Kody CPV: 03221000-6 Warzywa 03222300-6 Owoce inne niż tropikalne 03222200-5 Owoce cytrusowe Część V – słodycze. Szczegółowy wykaz, parametry oraz ilości produktów, a także dodatkowe wymagania zawiera Formularz nr 3d do SIWZ – kalkulacja ceny ofertowej dla części V. Kod CPV: 15842310-8 Słodycze gotowane Część VI – lody. Szczegółowy wykaz, parametry oraz ilości produktów zawiera Formularz nr 3e do SIWZ – kalkulacja ceny ofertowej dla części VI. Kod CPV: 15555000-3 Lody i produkty podobne Część VII – kawa, herbata i podobne produkty. Szczegółowy wykaz, parametry oraz ilości produktów zawiera Formularz nr 3f do SIWZ – kalkulacja ceny ofertowej dla części VII. Kod CPV: 15860000-4 Kawa, herbata i podobne produkty Część VIII – soki tłoczone. Szczegółowy wykaz, parametry oraz ilości produktów, a także dodatkowe wymagania zawiera Formularz nr 3g do SIWZ – kalkulacja ceny ofertowej dla części VIII. Kod CPV: 15320000-7 Soki owocowe i warzywne 
 2.Dodatkowe wymagania. Produkty będące przedmiotem zamówienia będą wytwarzane zgodnie z zasadami GMP (Dobrej Praktyki Produkcyjnej), będą spełniać prawem określone wymogi bezpieczeństwa żywności i żywienia, posiadać ważny termin przydatności do spożycia (nie później niż w 3⁄4 okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego artykułu spożywczego) oraz posiadać atesty, świadectwa, certyfikaty lub inne dokumenty dopuszczające do ich spożycia przez ludzi zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa w przedmiotowym zakresie. Proces dostawy będącej przedmiotem zamówienia będzie zapewniał bezpieczeństwo dostaw i winien być zgodny z obowiązującym systemem HACCP w przetwórstwie spożywczym. 3.Cykl życia produktu. Zamawiający informuje, iż koszty związane z cyklem życia produktu tj. koszty magazynowania, przetworzenia produktów oraz ich utylizacji ponosi Zamawiający, natomiast koszty produkcji, pakowania oraz dostawy do Zamawiającego ponosi Wykonawca. 4.Rozwiązania równoważne. Tam, gdzie w specyfikacji istotnych warunków zamówienia, załącznikach, umowie został wskazany znak towarowy (marka), producent, dostawca, patent, pochodzenie, źródło lub szczególny proces, który charakteryzuje produkty dostarczone przez konkretnego Wykonawcę lub nastąpiło wskazanie norm, europejskich ocen technicznych, wspólnych specyfikacji technicznych lub innych odniesień, o których mowa w art. 30 ust. pkt 2 lub ust. 3 Pzp, Zamawiający zgodnie z art. 29 ust. 3 Pzp dopuszcza złożenie oferty równoważnej lub zgodnie z art. 30 ust. 4 Pzp zaoferowanie rozwiązań „równoważnych” w stosunku do wskazanych w dokumentacji pod warunkiem, że zapewnią uzyskanie produktów nie gorszych od założonych w opisie przedmiotu zamówienia oraz będą zgodne pod względem jakościowym i użytkowym. 5.Warunki płatności. Należność za dostarczone artykuły spożywcze będzie płatna przelewem w terminie do 21 dni od daty otrzymania prawidłowo wystawionej faktury zbiorczej wystawianej za miesiąc świadczonych dostaw.
Cpv glowny przedmiot 15800000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Data zakonczenia 2022-03-31T00:00:00+02:00
Okreslenie warunkow Zamawiający nie określa żadnych warunków udziału w postępowaniu.
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow Zamawiający nie określa żadnych warunków udziału w postępowaniu.
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow Zamawiający nie określa żadnych warunków udziału w postępowaniu.
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Inne dokumenty niewymienione Do oferty należy dołączyć: 1.Oświadczenie zgodne z załącznikiem nr 2 do SIWZ (oświadczenie z art. 25a Pzp), które należy złożyć w formie pisemnej. 2.Oświadczenie, że Wykonawca zapoznał się z warunkami zamówienia i z załączonym wzorem umowy oraz, że przyjmuje ich treść bez żadnych zastrzeżeń - na formularzu oferty – zgodnie z załącznikiem nr 1 do SIWZ. 3.Kalkulacje ceny ofertowej odpowiednio do części, na które Wykonawca składa ofertę – Załącznik nr 3 – 3g do SIWZ wypełnione w każdej pozycji. 4.Pełnomocnictwo ustanowione do reprezentowania Wykonawcy/ów ubiegającego/cych się o udzielenie zamówienia publicznego. Pełnomocnictwo należy dołączyć w oryginale bądź kopii, potwierdzonej za zgodność z oryginałem notarialnie.
Zastosowanie procedury pzp 1
Zmiana umowy 1
Zmiana umowy tekst 1. Zmiana postanowień umowy może nastąpić za zgodą obu Stron wyrażoną na piśmie pod rygorem nieważności. 2. Niedopuszczalna jest jednak pod rygorem nieważności zmiana postanowień zawartej umowy oraz wprowadzenie nowych postanowień do umowy niekorzystnych dla Zamawiającego, jeżeli przy ich uwzględnieniu należałoby zmienić treść oferty, na podstawie, której dokonano wyboru Wykonawcy, chyba że konieczność wprowadzenia takich zmian wynika z okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy.
IV 4 4 data 2021-01-14T00:00:00+01:00
IV 4 4 godzina 12:00
IV 4 4 jezyki polski
IV 4 5 okres 30
IV 6 6 KLAUZULA INFORMACYJNA Z ART. 13 RODO W CELU ZWIĄZANYM Z POSTĘPOWANIEM O UDZIELENIE ZAMÓWIENIA PUBLICZNEGO SKIEROWANA DOWYKONAWCÓW, PODWYKONAWCÓW I OSÓB TRZECICH. Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, Zamawiający informuje, że: 1.administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Aquadrom Sp. z o.o., ul. Kłodnicka 95 A, 41-706 Ruda Śląska; 2.inspektorem ochrony danych osobowych w Aquadrom sp. z o.o. jest: Barbara Ciemała e-mail: barbaraciemala@audit4you.pl 3.Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego „Dostawy artykułów spożywczych do punktu gastronomicznego w Aquadrom Sp. z o.o. w Rudzie Śląskiej – w częściach” prowadzonym w trybie przetargu nieograniczonego; 4.odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 8 oraz art. 96 ust. 3 ustawy Pzp; 5.Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 97 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy; 6.obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp; 7.w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosownie do art. 22 RODO; 8.posiada Pani/Pan: a)na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących; b)na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych c)(skorzystanie z prawa do sprostowania nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp oraz nie może naruszać integralności protokołu oraz jego załączników.) d)na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO; e)(prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego.) f) prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO; 1.nie przysługuje Pani/Panu: a)w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych; b)prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO; c)na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.

Attchment

Zalacznik czesc nr 1
Zalacznik nazwa Różne produkty spożywcze
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15800000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2022-03-31T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis Część I – różne produkty spożywcze. Szczegółowy wykaz, parametry oraz ilości produktów, a także dodatkowe wymagania zawiera Formularz nr 3 do SIWZ – kalkulacja ceny ofertowej dla części I. Kod CPV: 15800000-6 Różne produkty spożywcze
  
Zalacznik czesc nr 2
Zalacznik nazwa Nabiał
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15500000-3
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2022-03-31T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis Część II – nabiał. Szczegółowy wykaz, parametry oraz ilości produktów, a także dodatkowe wymagania zawiera Formularz nr 3a do SIWZ – kalkulacja ceny ofertowej dla części II. Kod CPV: 15500000-3 Produkty mleczarskie
  
Zalacznik czesc nr 3
Zalacznik nazwa Mięso, wędliny
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15131100-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2022-03-31T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis Część III – mięso, wędliny. Szczegółowy wykaz, parametry oraz ilości produktów, a także dodatkowe wymagania zawiera Formularz nr 3b do SIWZ – kalkulacja ceny ofertowej dla części III. Kody CPV: 15112000-6 Drób 15119000-5 Mięsa różne 15131100-6 Produkty mięsno-wędliniarskie 15131130-5 Wędliny
  
Zalacznik czesc nr 4
Zalacznik nazwa Owoce, warzywa
Zalacznik cpv glowny przedmiot 03221000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2022-03-31T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis Część IV – owoce, warzywa. Szczegółowy wykaz, parametry oraz ilości produktów, a także dodatkowe wymagania zawiera Formularz nr 3c do SIWZ – kalkulacja ceny ofertowej dla części IV. Kody CPV: 03221000-6 Warzywa 03222300-6 Owoce inne niż tropikalne 03222200-5 Owoce cytrusowe
  
Zalacznik czesc nr 5
Zalacznik nazwa Słodycze
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15842310-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2022-03-31T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis Część V – słodycze. Szczegółowy wykaz, parametry oraz ilości produktów, a także dodatkowe wymagania zawiera Formularz nr 3d do SIWZ – kalkulacja ceny ofertowej dla części V. Kod CPV: 15842310-8 Słodycze gotowane
  
Zalacznik czesc nr 6
Zalacznik nazwa Lody
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15555000-3
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2022-03-31T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis Część VI – lody. Szczegółowy wykaz, parametry oraz ilości produktów zawiera Formularz nr 3e do SIWZ – kalkulacja ceny ofertowej dla części VI. Kod CPV: 15555000-3 Lody i produkty podobne
  
Zalacznik czesc nr 7
Zalacznik nazwa Kawa, herbata i podobne produkty
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15860000-4
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2022-03-31T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis Część VII – kawa, herbata i podobne produkty. Szczegółowy wykaz, parametry oraz ilości produktów zawiera Formularz nr 3f do SIWZ – kalkulacja ceny ofertowej dla części VII. Kod CPV: 15860000-4 Kawa, herbata i podobne produkty
  
Zalacznik czesc nr 8
Zalacznik nazwa Soki tłoczone
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15320000-7
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2022-03-31T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis Część VIII – soki tłoczone. Szczegółowy wykaz, parametry oraz ilości produktów, a także dodatkowe wymagania zawiera Formularz nr 3g do SIWZ – kalkulacja ceny ofertowej dla części VIII. Kod CPV: 15320000-7 Soki owocowe i warzywne 

  

Criterion

Kryteria cena brutto za część
Znaczenie 100,00
  

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)