Dostawa artykułów spożywczych
Publication date | 2013-03-18 |
End date | 2013-03-27 11:00:00 |
Instytucja | Zakład Karny w Bydgoszczy - Fordonie |
Miejscowość | Bydgoszcz |
Województwo | kujawsko-pomorskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 106120 / 2013 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 153310007, 158960005, 158312004, 158000006, 159810008, 159812000 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia są dostawy n/w artykułów spożywczych: Część nr 1: Warzywa przetworzone groszek konserwowy - 500 kg sałatka grillowa - 1 000 kg sałatka szwedzka - 1 000 kg szczaw konserwowy - 700 kg koncentrat pomidorowy - 2 000 kg Część nr 2: Sałatka jarzynowa sałatka jarzynowa - 200 kg Część nr 3: Mrożonki pierogi z truskawkami - 400 kg pyzy ziemniaczane - 200 kg pierogi z serem - 400 kg Część nr 4: Cukier cukier - 8 000 kg Część nr 5: Artykuły spożywcze różne barszcz czerwony - 200 kg bulion drobiowy - 300 kg chrzan tarty - 200 kg cynamon - 20 kg czosnek - 40 kg herbata granulowana - 500 kg herbata ekspresowa [1op.=100szt.] - 200 op. ketchup - 400 kg kisiel - 30 kg kwasek cytrynowy - 20 kg majeranek - 60 kg marmolada - 500 kg musztarda - 800 kg pieprz czarny mielony - 80 kg przyprawa w płynie - 2 000 l przyprawa warzywna - 2 000 kg sos biały - 400 kg sos do pieczeni - 500 kg sos grzybowy - 400 kg sos koperkowy - 200 kg sos pieczarkowy - 200 kg sól - 2 000 kg woda mineralna niegazowana - 2 000 l woda mineralna gazowana - 1 000 l zupa pieczarkowa - 500 kg żurek - 500 kg 2. Ilości szacunkowe dostarczanych artykułów mogą ulec zmianie w trakcie trwania umowy. Ostateczne ilości zamawianych artykułów będą wynikały z faktycznych potrzeb Zamawiającego w okresie obowiązywania umowy. 3. Warunki szczegółowe dostaw: 1) Dostawy artykułów określonych w powyższej tabeli będą realizowane do magazynu Zamawiającego, zlokalizowanego w Zakładzie Karnym w Bydgoszczy - Fordonie. 2) Wykonawca dostarczać będzie artykuły określone w tabeli własnym transportem, na swój koszt. 3) Transport do siedziby Zamawiającego powinien być realizowany środkami transportowymi dostosowanymi do przewozu żywności, w warunkach zapewniających utrzymanie właściwej jakości. 4) Zamawiający przewiduje realizację zamówienia cyklicznie, co miesiąc. 5) Realizacja zamówienia na sałatkę jarzynową odbywać się będzie w okresie świąt Wielkanocnych i Bożego Narodzenia. Dokładny termin dostawy zostanie podany przez Zamawiającego z 7-dniowym wyprzedzeniem. 6) Realizacja dostaw odbywać się będzie w uzgodnionych terminach, w godz. 7:00-11:00. 7) Termin płatności: 30 dni, forma płatności: przelew. 8) Artykuły określone w tabeli nie mogą wykazywać oznak nieświeżości lub zepsucia. Towar musi być z odpowiednio długim okresem przydatności do spożycia. 9) Zamawiający dopuszcza następujący minimalny skład sałatki grillowej: ogórek, marchew, cebula, papryka w zalewie octowej. 4. Dopuszczalne opakowania transportowe/jednostkowe to: groszek konserwowy: puszka do 2,5kg sałatka grillowa / sałatka szwedzka: słoik do 3kg szczaw konserwowy: słoik do 1,5kg koncentrat pomidorowy 30%: słoik lub puszka do 5kg sałatka jarzynowa: wiaderka do 10kg pierogi / pyzy (produkt głęboko mrożony): worek do 5kg cukier: worki do 50kg ketchup: pojemnik z tworzywa sztucznego 1 - 10kg chrzan tarty: słoik do 1kg czosnek granulowany: torebki do 0,5kg herbata ekspresowa: 1 saszetka 1,5 - 2g/opakowanie 100 szt. herbata granulowana: worek do 50kg marmolada: wiadro do 15kg kwasek cytrynowy- koncentrat (proszek): torebka 0,5kg majeranek / pieprz mielony czarny / sól spożywcza / cynamon: torebka do 1kg przyprawa warzywna jarzynka / bulion drobiowy: worek do 5kg przyprawa w płynie do zup: butelka do 1l sosy / zupy / kisiel - koncentraty (proszek): worki do 10kg musztarda: wiadro do 5 kg woda mineralna niegazowana / gazowana: butelka 1,5l 1) Określone powyżej opakowania jednostkowe są zalecane przez Zamawiającego. Dopuszcza się możliwość zmiany, wyłącznie po uzyskaniu zgody Zamawiającego. 2) Opakowania muszą posiadać atest PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością. 3) Dopuszcza się transport powyższych opakowań jednostkowych luzem w pojemnikach z tworzywa sztucznego albo w zgrzewkach, w sposób uniemożliwiający ich zniszczenie oraz zanieczyszczenie podczas przewozu. Opisgroszek konserwowy - 500 kgsałatka grillowa - 1 000 kg sałatka szwedzka - 1 000 kg szczaw konserwowy - 700 kg koncentrat pomidorowy - 2 000 kgsałatka jarzynowa - 200 kgpierogi z truskawkami - 400 kg pyzy ziemniaczane - 200 kg pierogi z serem - 400 kgcukier - 8 000 kgbarszcz czerwony - 200 kg bulion drobiowy - 300 kg chrzan tarty - 200 kg cynamon - 20 kg czosnek - 40 kg herbata granulowana - 500 kg herbata ekspresowa [1op.=100szt.] - 200 op. ketchup - 400 kg kisiel - 30 kg kwasek cytrynowy - 20 kg majeranek - 60 kg marmolada - 500 kg musztarda - 800 kg pieprz czarny mielony - 80 kg przyprawa w płynie - 2 000 l przyprawa warzywna - 2 000 kg sos biały - 400 kg sos do pieczeni - 500 kg sos grzybowy - 400 kg sos koperkowy - 200 kg sos pieczarkowy - 200 kg sól - 2 000 kg woda mineralna niegazowana - 2 000 l woda mineralna gazowana - 1 000 l zupa pieczarkowa - 500 kg żurek - 500 kg |
Dodatkowe informacje
Biuletyn | 1 |
Nazwa | Zakład Karny w Bydgoszczy - Fordonie |
Ulica | Rynek 8 |
Nr domu | 8 |
Miejscowosc | Bydgoszcz |
Kod poczt | 85-790 |
Wojewodztwo | kujawsko-pomorskie |
Tel | 052 3467090 |
Fax | 052 3472098 |
Internet | www.sw.gov.pl |
Regon | 00031961200000 |
E mail | zk_bydgoszcz_fordon@sw.gov.pl |
Czy obowiazkowa | Tak |
Dotyczy | 1 |
Adres dyn zak | nie dotyczy |
Rodzaj zam | Inny: Państwowa jednostka budżetowa (Zakład Karny) |
Rodzaj zam inny | Państwowa jednostka budżetowa (Zakład Karny) |
Rodz zam | D |
Czy czesci | Tak |
Ilosc czesci | 5 |
Czy wariant | Nie |
Czy dialog | Nie |
Czy uzup | Nie |
Czas | Obowiązuje termin |
Czas mies | 12 |
Wadium | nie dotyczy |
Zaliczka | Nie |
Uprawnienie | Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki. Zamawiający dokona oceny spełnienia poszczególnych warunków udziału w postępowaniu, na podstawie złożonego do oferty oświadczenia, o którym mowa w SIWZ rozdział VIII tj.: podpisane oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr 2 do SIWZ). |
Wiedza | Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki. Zamawiający dokona oceny spełnienia poszczególnych warunków udziału w postępowaniu, na podstawie złożonego do oferty oświadczenia, o którym mowa w SIWZ rozdział VIII tj.: podpisane oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr 2 do SIWZ). |
Potencjal | Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki. Zamawiający dokona oceny spełnienia poszczególnych warunków udziału w postępowaniu, na podstawie złożonego do oferty oświadczenia, o którym mowa w SIWZ rozdział VIII tj.: podpisane oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr 2 do SIWZ). |
Zdolne | Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki. Zamawiający dokona oceny spełnienia poszczególnych warunków udziału w postępowaniu, na podstawie złożonego do oferty oświadczenia, o którym mowa w SIWZ rozdział VIII tj.: podpisane oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr 2 do SIWZ). |
Sytuacja | Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki. Zamawiający dokona oceny spełnienia poszczególnych warunków udziału w postępowaniu, na podstawie złożonego do oferty oświadczenia, o którym mowa w SIWZ rozdział VIII tj.: podpisane oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr 2 do SIWZ). |
Oswiadczenia wykluczenia 1 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 2 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 8 | Tak |
Dok grup kap 1 | Tak |
Dok podm zag 1 | Tak |
Inne dokumenty | 1. Formularz cenowy (załącznik nr 1 do specyfikacji) 2. Pełnomocnictwo (jeżeli dotyczy) |
Niepelnosprawne | Nie |
Kod trybu | PN |
Czy zmiana umowy | Tak |
Zmiana umowy | 1. Zmiany postanowień niniejszej umowy mogą dotyczyć w szczególności: 1) nazwy, adresu oraz osób reprezentujących strony, a także osób odpowiedzialnych za realizację zamówienia; 2) Zmiana ceny przedmiotu zamówienia może nastąpić na wniosek Wykonawcy lub Zamawiającego nie częściej jednak niż jeden raz w kwartale, o kwotę nie większą niż wskaźnik wzrostu cen towarów i usług konsumpcyjnych ogółem za kwartał w stosunku do kwartału poprzedniego, opublikowany przez Prezesa Głównego Urzędu Statystycznego; 3) urzędowej stawki podatku VAT; 4) terminu zakończenia (przedłużenia) obowiązywania umowy. 2. Zmiany postanowień niniejszej umowy wymagają potwierdzenia pisemnego w postaci aneksu. 3. Strona wnioskująca o zmianę postanowień niniejszej umowy niezwłocznie i pisemnie powiadamia o tym fakcie drugą stronę, uzasadniając zmianę okolicznościami faktycznymi i prawnymi oraz przedkłada propozycję aneksu do umowy. 4. Strony dopuszczają możliwość okresowych dostaw artykułów po cenie niższej niż określonej (tzw. promocja). Zmiany te nie wymagają potwierdzenia pisemnego w postaci aneksu do umowy. 5. Wykonawca nie wystąpi do Zamawiającego o podwyższenie cen w okresie 3 miesięcy od dnia zawiązania umowy. 6. Zmiana postanowień umowy na podstawie pkt 1 ppkt 2 nie może następować częściej niż raz na kwartał. |
Kryt cena | A |
Spec www | www.sw.gov.pl |
Spec war | Zakład Karny w Bydgoszczy - Fordonie, ul. Rynek 8, 85 - 790 Bydgoszcz |
Data skl | 27/03/2013 |
Godz skl | 11:00 |
Miejsce | w siedzibie Zamawiającego, w sekretariacie |
Termin | Obowiązuje termin |
Okres liczba dni | 30 |
Inf dodat | nie dotyczy |
Czy uniewaznienie | Nie |