dostawa koncentratu spożywczego - przyprawy do potraw w płynie z dodatkami smakowo - aromatycznymi

Publication date 2013-03-21
End date 2013-04-04 09:00:00
Instytucja Jednostka Wojskowa 4229
Miejscowość Wrocław
Województwo dolnośląskie
Branża
  • Zupy i buliony

Szczegóły

Numer ogłoszenia 112544 / 2013
Document type ZP-400
Cpv code 158915005
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

dostawa koncentratu spożywczego - przyprawy do potraw w płynie z dodatkami smakowo - aromatycznym,
zamówienie publiczne poniżej 130.000 euro

Dodatkowe informacje

Biuletyn 1
Nazwa Jednostka Wojskowa 4229
Ulica ul. Poznańska 58
Nr domu 58
Miejscowosc Wrocław
Kod poczt 50-984
Wojewodztwo dolnośląskie
Tel 71 7663025
Fax 71 7663027
Internet www.4rblog.wp.mil.pl
Regon 93007787600000
Czy obowiazkowa Tak
Dotyczy 1
Rodzaj zam Inny: jednostka wojskowa
Rodzaj zam inny jednostka wojskowa
Rodz zam D
Czy czesci Nie
Czy wariant Nie
Czy dialog Nie
Czy uzup Nie
Zam uzupelniajace nie dotyczy
Czas D
Data zak 12/11/2013
Wadium nie dotyczy
Zaliczka Nie
Uprawnienie Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku na podstawie złożonego przez wykonawcę oświadczenia, o którym mowa w rozdziale 6 ust. 1 stanowiącego załącznik nr 2 do siwz.
Wiedza Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku na podstawie złożonego przez wykonawcę oświadczenia, o którym mowa w rozdziale 6 ust. 1 stanowiącego załącznik nr 2 do siwz.
Potencjal Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku na podstawie: a. złożonego przez wykonawcę oświadczenia, o którym mowa w rozdziale 6 ust. 1 stanowiącego załącznik nr 2 do siwz. b. złożonego przez Wykonawcę oświadczenia, o którym mowa w rozdziale 6 ust. 2 -zgodnie z załącznikiem nr 4 do siwz.
Zdolne Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku na podstawie: a. złożonego przez wykonawcę oświadczenia, o którym mowa w rozdziale 6 ust. 1 stanowiącego załącznik nr 2 do siwz. b. złożonego przez Wykonawcę oświadczenia, o którym mowa w rozdziale 6 ust. 2 -zgodnie z załącznikiem nr 4 do siwz.
Sytuacja Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku na podstawie złożonego przez wykonawcę oświadczenia, o którym mowa w rozdziale 6 ust. 1 stanowiącego załącznik nr 2 do siwz.
Oswiadczenia wykluczenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 2 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 3 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 4 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 8 Tak
Dok grup kap 1 Tak
Dok podm zag 1 Tak
Dok podm zag 2 Tak
Dok podm zag 3 Tak
Dok podm zag 4 Tak
Dok podm zag 5 Tak
Dok potw 5 Tak
Inne dok potw 1.Wykonawca musi posiadać oraz dołączyć do oferty dokument potwierdzający wdrożenie systemu HACCP z jednej następujących form: certyfikat systemu HACCP wdrożonego przez firmy posiadające akredytację i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacyjnego z siedzibą w Warszawie lub zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP, przedłożone zaświadczenie winno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje Zasady systemu HACCP Podstawa prawna art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2010r nr 136 poz. 914 z późn. zm. 2.W przypadku, gdy ofertę składa Wykonawca krajowy, który produkuje lub wprowadza do obrotu żywność pochodzenia niezwierzęcego oraz żywność zawierającą jednocześnie środki spożywcze pochodzenia niezwierzęcego i produkty pochodzenia zwierzęcego do oferty należy załączyć aktualną decyzję państwowego powiatowego inspektora sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności grupy produktów obejmujących przedmiot zamówienia, o której mowa w art. 61 i 62 lub art. 122 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2010 r. nr 136, poz. 914 z późn. zm. 3.W przypadku, gdy ofertę składa Wykonawca krajowy, który prowadzi działalność gospodarczą w zakresie pośrednictwa w sprzedaży żywności na odległość sprzedaży wysyłkowej, w tym sprzedaży przez Internet, o której mowa w art. 63 ust. 2 pkt. 10 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2010r. nr 136, poz. 914 z późn. zm., do oferty należy załączyć aktualne zaświadczenie państwowego powiatowego inspektora sanitarnego o wpisie do rejestru zakładów w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności grupy produktów obejmujących tę część zamówienia, lub potwierdzenie złożenia wniosku o wpis do rejestru zakładów, lub potwierdzenie złożenia wniosku o zatwierdzenie zakładu. 4.W przypadku, gdy ofertę składa Wykonawca z krajów NATO lub z kraju, z którym podpisano porozumienie MOU, do oferty należy załączyć aktualną decyzję wydaną przez właściwy organ danego kraju o zatwierdzeniu zakładu w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności grupy produktów obejmujących tę część zamówienia wraz z weterynaryjnym numerem identyfikacyjnym w przypadku dotyczącym żywności grupy produktów, pochodzenia zwierzęcego. 5.W przypadku, gdy ofertę składa Wykonawca z krajów nie będących członkami NATO lub z kraju, z którym nie podpisano porozumienie MOU, do oferty należy załączyć aktualną decyzję wydaną przez właściwy organ w danym kraju o zatwierdzeniu zakładu lub dopuszczeniu zakładu do produkcji i na eksport na rynki innych krajów w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności grupy produktów obejmujących tę część zamówienia.
Niepelnosprawne Nie
Kod trybu PN
Kryt cena A
Spec www www.4rblog.wp.mil.pl
Spec war SIWZ jest na str. internet. www.4rblog.wp.mil.pl lub w siedzibie Zamawiającego Wrocław ul. Poznańska 58 bud. 4 pok. 117 lub pocztą - opłata za siwz 40,00 zł. + opłata pocztowa.
Data skl 04/04/2013
Godz skl 09:00
Miejsce Oferty należy składać w siedzibie Zamawiającego w kancelarii jawnej bud.13 pok.113 Otwarcie ofert w dniu 04.04.2013r. o godz.12.00 w siedzibie Zamawiającego Wrocław ul.Poznańska 58 bud.4
Termin Obowiązuje termin
Okres liczba dni 30
Inf dodat nie dotyczy
Czy uniewaznienie Nie

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)