DOSTAWA PRODUKTÓW GŁĘBOKO MROŻONYCH, nr postępowania: D/79/2013

Publication date 2013-03-27
End date 2013-04-05 09:00:00
Instytucja Jednostka Wojskowa 4226
Miejscowość Warszawa
Województwo mazowieckie
Branża
  • Ziemniaki mrożone,
  • Produkty ziemniaczane,
  • Warzywa przetworzone,
  • Przetworzone owoce i orzechy,
  • Produkty głęboko mrożone

Szczegóły

Numer ogłoszenia 120326 / 2013
Document type ZP-400
Cpv code 158960005, 153324008, 153311709, 153120008, 153110001
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów głęboko mrożonych.
2. Wymogi oraz szczegółowy opis przedmiotu zamówienia wyszczególniono w załączniku nr 1 do SIWZ.

Opis

Flaki zamrożone kg 682,
Pierogi z mięsem zamrożone kg 422,
Pierogi z kapustą i grzybami zamrożone kg 225,
Pierogi z serem zamrożone kg 484,
Knedle owocowe zamrożone kg 560,
Uszka z kapustą i grzybami zamrożone kg 105,
Naleśniki z serem zamrożone kg 466,
Naleśniki z owocami zamrożone kg 540,
Krokiety z kapustą i grzybami zamrożone kg 550,
Krokiety z mięsem zamrożone kg 472,
Pyzy ziemniaczane z mięsem zamrożone kg 805,
Gołąbki zamrożone kg 255,
Truskawka zamrożona kg 577,
Czarna porzeczka zamrożone kg 475,
Śliwka zamrożona kg 285,
Kapusta brukselska zamrożona kg 480,
Fasolka szparagowa zamrożona kg 460,
Różyczki kalafiora zamrożone kg 561,
Mieszanka warzywa 2 - składnikowa zamrożona kg 445,
Mieszanka warzywna 3 - składnikowa zamrożona kg 570,
Szpinak zamrożony kg 275,
Paszteciki drożdżowe z mięsem zamrożone kg 95,
Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami zamrożone kg 100,
Paszteciki drożdżowe z pieczarkami i serem zamrożone kg 90,
Pyzy ziemniaczane zamrożone kg 700,
Kluski śląskie zamrożone kg 592,
Kopytka zamrożone kg 680,
Frytki zamrożone kg 340,
Bigos zamrożony kg 160,
Kotlet mielony wieprzowo-wołowy zamrożony kg 134,
Sznycel wieprzowy zamrożony kg 153,
Sznycel drobiowy zamrożony kg 140,
Kotlet schabowy panierowany zamrożony kg 210,
Kotlet de vollaile zamrożony kg 125,
Kotlet z piersi kurczaka panierowany zamrożony kg 160,
Roladka z kurczaka parzona kg 119,
Udziec z kurczaka panierowany zamrożony kg 140,
Fasolka po bretońsku zamrożona kg 155,
Gulasz wieprzowy zamrożony kg 130,
Gulasz wołowy zamrożony kg 130.Flaki zamrożone kg 475, Pierogi z mięsem zamrożone kg 375, Pierogi z kapustą i grzybami zamrożone kg 315,Pierogi z serem zamrożone kg 306,Knedle owocowe zamrożone kg 302,Uszka z kapustą i grzybami zamrożone kg 60,Naleśniki z serem zamrożone kg 355,Naleśniki z owocami zamrożone kg 335,Krokiety z kapustą i grzybami zamrożone kg 186,Krokiety z mięsem zamrożone kg 190,Pyzy ziemniaczane z mięsem zamrożone kg 270,Gołąbki zamrożone kg 120,Truskawka zamrożona kg 305,Czarna porzeczka zamrożone kg 310,Śliwka zamrożona kg 345,Kapusta brukselska zamrożona kg 400,Fasolka szparagowa zamrożona kg 440,Różyczki kalafiora zamrożone kg 480,Mieszanka warzywa 2-składnikowa zamrożona kg 410,Mieszanka warzywna 3-składnikowa zamrożona kg 650,Szpinak zamrożony kg 100,Paszteciki drożdżowe z mięsem zamrożone kg 160,Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami zamrożone kg 115,Paszteciki drożdżowe z pieczarkami i serem zamrożone kg 50,Pyzy ziemniaczane zamrożone kg 160,Kluski śląskie zamrożone kg 250,Kopytka zamrożone kg 210,Frytki zamrożone kg 175,
Bigos zamrożony kg 110,
Kotlet mielony wieprzowo-wołowy zamrożony kg 20,
Sznycel drobiowy zamrożony kg 10,
Kotlet schabowy panierowany zamrożony kg 80,
Kotlet de vollaile zamrożony kg 10,
Kotlet z piersi kurczaka panierowany zamrożony kg 90,
Roladka z kurczaka parzona kg 10,
Udziec z kurczaka panierowany zamrożony kg 20,
Fasolka po bretońsku zamrożona kg 100.

Dodatkowe informacje

Biuletyn 1
Nazwa Jednostka Wojskowa 4226
Ulica ul. Marsa 110
Nr domu 110
Miejscowosc Warszawa
Kod poczt 04-470
Wojewodztwo mazowieckie
Tel 22 6815 030
Fax 22 6815 093
Internet www.2rblog.wp.mil.pl
Regon 14266590400000
E mail 2rblog.zampub@wp.mil.pl
Czy obowiazkowa Tak
Dotyczy 1
Rodzaj zam Inny: Jednostka Budżetowa - Podsektor Rządowy/Jednostka Wojskowa
Rodzaj zam inny Jednostka Budżetowa - Podsektor Rządowy/Jednostka Wojskowa
Rodz zam D
Czy czesci Tak
Ilosc czesci 2
Czy wariant Nie
Czy dialog Nie
Czy uzup Nie
Czas D
Data zak 31/05/2013
Wadium Zamawiający nie wymaga zabezpieczenia oferty wadium.
Zaliczka Nie
Uprawnienie Zamawiający uzna spełnienie tego warunku, jeżeli: Wykonawca został dopuszczony do produkcji lub obrotu artykułami spożywczymi i posiada decyzję o spełnianiu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie oraz do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów zgodnie z art. 62 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia - Dz. U. z dnia 27 września 2006 r. nr 171 poz. 1225 lub ustawy z dnia 11 maja 2001 roku o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia - Dz. U. z 2001 r. Nr 63 poz. 634 z późn. zm. - wydaną przez właściwy organ urzędowej kontroli żywności - jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; Wykonawca posiada zgłoszoną działalność gospodarczą w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi, zgodnie z art. 12 ust. 1 ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych Dz. U. z 2005 r. nr 187, poz. 1577 z późn. zm. - jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; W celu potwierdzenia, że Wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania działalności, Zamawiający żąda następujących dokumentów: 1. W przypadku, gdy ofertę składa Wykonawca, który produkuje lub wprowadza do obrotu żywność pochodzenia niezwierzęcego, zwierzęcego oraz żywność zawierającą jednocześnie środki spożywcze pochodzenia niezwierzęcego i produkty pochodzenia zwierzęcego do oferty należy załączyć: a- aktualną decyzję państwowego powiatowego inspektora sanitarnego lub weterynaryjnego o zatwierdzeniu zakładu w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności - grupy produktów obejmujących przedmiot zamówienia, o której mowa w art. 61 i 62 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2010 r. nr 136, poz. 914 z późn. zm. lub art. 20 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego Dz. U. z 2006r. nr 17, poz. 127 z późn. zm. - jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, lub b- zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów wydane przez organa urzędowej kontroli na podstawie art. 62 ust. 1 pkt 4 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2010 r. nr 136, poz. 914 z późn. zm. - jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. 2. W przypadku, gdy ofertę składa Wykonawca z Unii Europejskiej, spoza obszaru RP, do oferty należy załączyć aktualną decyzję wydaną przez właściwy organ danego kraju o zatwierdzeniu zakładu w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności grupy produktów obejmujących tę część zamówienia wraz z weterynaryjnym numerem identyfikacyjnym w przypadku dotyczącym żywności (grupy produktów) pochodzenia zwierzęcego. 3.W przypadku, gdy ofertę składa Wykonawca z krajów trzecich do oferty należy załączyć aktualną decyzję wydaną przez właściwy organ w danym kraju o dopuszczeniu zakładu do produkcji i na eksport na rynki innych krajów w tym krajów Unii Europejskiej w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności grupy produktów) obejmujących tę część zamówienia. 4. potwierdzenie zgłoszenia działalności gospodarczej w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi, wydane przez wojewódzkiego inspektora jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych, właściwego ze względu na miejsce zamieszkania lub siedzibę Wykonawcy - art. 12 ust. 1 ustawy z dnia 21 grudnia 2000r., o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień.
Wiedza Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie wymagań, których spełnienie Wykonawca zobowiązany jest wskazać w sposób szczególny.
Potencjal Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie wymagań, których spełnienie Wykonawca zobowiązany jest wskazać w sposób szczególny.
Zdolne Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie wymagań, których spełnienie Wykonawca zobowiązany jest wskazać w sposób szczególny.
Sytuacja Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie wymagań, których spełnienie Wykonawca zobowiązany jest wskazać w sposób szczególny.
Oswiadczenia wykluczenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 2 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 8 Tak
Dok grup kap 1 Tak
Dok podm zag 1 Tak
Dok potw 5 Tak
Inne dok potw Wykonawca winien przedłożyć oświadczenia lub dokumenty potwierdzające spełnianie zgodności oferowanych dostaw z wymaganiami określonymi przez Zamawiającego. Zamawiający uzna spełnienie tego warunku, jeżeli: 1.Wykonawca jest pod nadzorem i prowadzi wewnętrzną kontrolę jakości zdrowotnej żywności i przestrzegania zasad higieny w procesie produkcji z uwzględnieniem zasad systemu HACCP lub zasady dobrej praktyki produkcyjnej GMP - dokumenty GMP dotyczą producentów na etapie produkcji pierwotnej - zgodnie z art. 73 ust. 1 pkt. 1 litera a-c ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia - Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz.914 z późn. zm. - jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 2.Wykonawca zaoferuje produkty odpowiadające specyfikacjom technicznym wymaganiom określonym przez Zamawiającego. W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom określonym przez Zamawiającego, do oferty należy załączyć: 1.certyfikat systemu HACCP wydany przez firmy posiadające akredytacje i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie lub krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju, wraz z oświadczeniem o prowadzeniu wewnętrznej kontroli jakości zdrowotnej żywności i przestrzegania zasad higieny w procesie produkcji z uwzględnieniem zasad systemu HACCP lub zasady dobrej praktyki produkcyjnej GMP - dokumenty GMP dotyczą producentów na etapie produkcji pierwotnej; z wykorzystaniem wzoru - załącznik nr 4 do SIWZ. lub 2. zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego sytemu HACCP. Przedłożone zaświadczenie winno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje zasady systemu HACCP - podstawa prawna art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2010, Nr 136, poz. 914 z późn. zm. - wystawione nie wcześniej niż 12 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 3 oświadczenie, że oferowane produkty odpowiadają specyfikacjom technicznym wymaganiom określonym przez Zamawiającego w opisie przedmiotu zamówienia - wzór oświadczenia stanowi załącznik nr 5 do SIWZ .
Inne dokumenty 1.oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu art. 22 - z wykorzystaniem wzoru załącznik nr 3 do SIWZ; 2.oświadczenie w trybie art. 26 ust. 2d w zakresie powiązań kapitałowych. 3. Oświadczeń - oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia art. 24 ust. 1 - z wykorzystaniem wzoru załącznik nr 3 do SIWZ.
Niepelnosprawne Nie
Kod trybu PN
Czy zmiana umowy Tak
Zmiana umowy 1. Na podstawie art. 144 ustawy Pzp, zastrzega się dokonanie zmian treści umowy w zakresie: - zmiany Odbiorcy lub miejsca dostawy, zgodnie ze wskazaniem właściwej instytucji wojskowej, wynikająca z potrzeb Sił Zbrojnych RP; - zmiany terminu dostawy; 2. Wszelkie zmiany dotyczące treści umowy dokonywane będą w formie pisemnej - aneksu do umowy.
Kryt cena A
Spec www www.2rblog.wp.mil.pl
Spec war Siedziba Zamawiającego - ul. Marsa 110, 04 - 470 Warszawa, budynek nr 2, pok. nr 102
Data skl 05/04/2013
Godz skl 09:00
Miejsce Siedziba Zamawiającego - ul. Marsa 110, 04-470 Warszawa, Kancelaria ogólna - budynek nr 3, pok. nr 8
Termin Obowiązuje termin
Okres liczba dni 30
Inf dodat Nie dotyczy
Czy uniewaznienie Nie

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)