Przygotowanie i sukcesywne dostawy posiłków dla pacjentów Oddziału Kardiologii
Publication date | 2013-04-03 |
End date | 2013-04-11 09:30:00 |
Instytucja | Wojewódzka Stacja Pogotowia Ratunkowego i Transportu Sanitarnego "Meditrans" SPZOZ w Warszawie |
Miejscowość | Warszawa |
Województwo | mazowieckie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 128344 / 2013 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 158942209 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie i sukcesywne dostawy posiłków dla pacjentów Oddziału Kardiologii. 1.Minimalna liczba posiłków wynosi 450 zestawów miesięcznie. 2.W przypadkach zwiększonej liczby pacjentów przebywających w Oddziale Kardiologicznym Zamawiający zastrzega sobie prawo do zwiększenia tej liczby. 3.Średnie obłożenie w Oddziale 22-25 pacjentów. 4.Maksymalna liczba zestawów posiłków dziennie: 28. 5.Godziny wydawania posiłków dla pacjentów Oddziału Kardiologii: a)śniadanie godz. 8.00; b)obiad godz. 14.00; c)kolacja godz. 18.00. 6.Wymagana dieta lekkostrawna z możliwością dostarczenia pieczywa zamiennie chleba (w tym ciemnego) zamiast bułek: a)Śniadanie - podstawowy zestaw, w skład którego mają wchodzić w zmiennej co do dni postaci: wędliny, produkty mleczne i drobiowe oraz zupa mleczna; b)Obiad - podstawowy zestaw, w skład którego maja wchodzić: zupa, drugie danie, deser; c)Kolacja - podstawowy zestaw, w skład którego wchodzić mają w zamiennej co do dni postaci wędliny, produkty mleczne i drobiowe. 7.W szczególnych przypadkach Zamawiający zastrzega sobie prawo zamawiania posiłków specjalnych dla wymogów dietetycznych: -dieta cukrzycowa - 5 posiłków dziennie; -dieta ziemniaczana; -diety półpłynne lub płynne. Liczba i rodzaj posiłków tego typu podana będzie z odpowiednim wyprzedzeniem. 8.Zamówienia będą dokonywane do godz. 15.00 dnia poprzedzającego ich realizację z zastrzeżeniem możliwości zwiększenia ilości posiłków do godz. 10.00 w dniu realizacji. 9.Wykonawca zobowiązany jest do zakupu wszystkich niezbędnych artykułów. 10.Wszystkie koszty związane z przygotowaniem, produkcją i transportem posiłków ponosi Wykonawca. 11.Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania posiłków w sterylnych, hermetycznych termosach transportem własnym; Wykonawca musi posiadać zgodę na wywóz posiłków na zewnątrz z kuchni, w której będą przygotowywane. 12.Pojazd, którym będą przewożone posiłki musi spełniać normy pojazdu do przewozu żywności. 13.Pracownik zajmujący się dostawą posiłków do Oddziału Kardiologii musi posiadać aktualną książeczkę zdrowia oraz być w odzieży ochronnej. 14.Wykonawca zapewnia dostarczenie do Oddziału Kardiologii odpowiednich hermetycznie zamykanych pojemników na odpady pokonsumpcyjne. 15.Wykonawca zobowiązuje się do zabierania pojemników (przechowywanych w lodówce ) z ich zawartością po upływie 48 godzin. 16.Wykonawca zobowiązuje się do zabierania pojemników bezpośrednio (w jak najkrótszym czasie) po dostarczeniu posiłków i zmywania ich poza terenem Wojewódzkiej Stacji Pogotowia Ratunkowego i Transportu Sanitarnego Meditrans; termoporty i pojemniki mają być myte u Wykonawcy. 17.Przygotowanie posiłków musi być nadzorowane przez dyplomowanego dietetyka zgodnie z zasadami żywienia pacjentów szpitalnych. Szacunkowa wartość zamówienia 160 000 PLN tj. 39 805 EURO / 2 lata. |
Dodatkowe informacje
Biuletyn | 1 |
Nazwa | Wojewódzka Stacja Pogotowia Ratunkowego i Transportu Sanitarnego "Meditrans" SPZOZ w Warszawie |
Ulica | ul. Poznańska 22 |
Nr domu | 22 |
Miejscowosc | Warszawa |
Kod poczt | 00-685 |
Wojewodztwo | mazowieckie |
Tel | 022 5251243 |
Fax | 022 5251279 |
Internet | www.meditrans.waw.pl |
Regon | 00029467400000 |
E mail | agnieszka.sztorc@meditrans.waw.pl |
Czy obowiazkowa | Tak |
Dotyczy | 1 |
Rodzaj zam | Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej |
Rodz zam | D |
Czy czesci | Nie |
Czy wariant | Nie |
Czy dialog | Nie |
Czy uzup | Nie |
Czas | D |
Data zak | 30/04/2015 |
Wadium | Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium. |
Zaliczka | Nie |
Uprawnienie | O udzielenie zamówienia ubiegać się mogą wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 22 ust.1 ustawy Prawo zamówień publicznych, tj.: 1)posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności jeżeli przepisy nakładają obowiązek ich posiadania, 2)posiadają niezbędna wiedzę i doświadczenie, 3)dysponują odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, 4)znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej należyte wykonanie zamówienia. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu z postępowania zgodnie z art. 24 ust.1 ustawy Pzp. Zgodnie z art. 26 ust. 2b ustawy Pzp wykonawca może polegać na wiedzy i doświadczeniu, potencjale technicznym, osobach zdolnych do wykonania zamówienia lub zdolnościach finansowych innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków. Wykonawca w takiej sytuacji zobowiązany jest udowodnić Zamawiającemu, iż będzie dysponował zasobami niezbędnymi do realizacji zamówienia, w szczególności przedstawiając w tym celu pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia. Zamawiający oceni, czy wykonawca spełnia warunki, o których mowa w Rozdziale IV SIWZ na podstawie złożonego wraz z ofertą oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, określonych powyżej oraz o braku podstaw do wykluczenia z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy Pzp i na podstawie złożonych wraz z ofertą dokumentów żądanych przez Zamawiającego potwierdzających spełnienie tych warunków. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana w oparciu o zasadę: wykonawca spełnia albo nie spełnia poszczególnego warunku udziału w postępowaniu. |
Oswiadczenia wykluczenia 1 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 2 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 3 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 4 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 8 | Tak |
Dok grup kap 1 | Tak |
Dok podm zag 1 | Tak |
Dok podm zag 2 | Tak |
Inne dokumenty | -zgoda SANEPID-u na przewóz żywności określonym środkiem transportu, spełniającym normy pojazdu do przewozu żywności; -dopuszczenie przez SANEPID pomieszczenia do przygotowywania posiłków; -imię i nazwisko dietetyka, który będzie nadzorował przygotowanie posiłków oraz dokument potwierdzający posiadane przez niego kwalifikacje. |
Niepelnosprawne | Nie |
Kod trybu | PN |
Czy zmiana umowy | Tak |
Zmiana umowy | Wyklucza się takie zmiany umowy, które byłyby niekorzystne dla Zamawiającego. Dopuszczalne są zmiany treści niniejszej umowy, konieczność wprowadzenia takich zmian wynika z okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy, a zwłaszcza w przypadku: a)zmniejszenia ceny jednostkowej produktu; b)w przypadku zmiany stawek podatku VAT oraz cen urzędowych w trakcie trwania umowy, ceny zostaną zmienione w dniu wejścia w życie stosownego rozporządzenia lub ustawy; c)zmiany dietetyka, który będzie nadzorował przygotowanie posiłków; d)zmiany danych lub przekształcenia Wykonawcy (np. zmiana siedziby, adresu, nazwy); e)zmiany podyktowane zmianą obowiązujących przepisów prawa, w zakresie mającym wpływ na realizację umowy. |
Kryt cena | A |
Spec www | www.meditrans.waw.pl |
Spec war | Wojewódzka Stacja Pogotowia Ratunkowego i Transportu Sanitarnego MEDITRANS SPZOZ, ul. Poznańska 22, 00-685 Warszawa, Dział Zamówień Publicznych, I piętro - Budynek Główny, pok. 102 A. |
Data skl | 11/04/2013 |
Godz skl | 09:30 |
Miejsce | Dział Zamówień Publicznych, I piętro - Budynek Główny, pok. 102 A, ul. Poznańska 22, 00-685 Warszawa. Otwarcie ofert: 11.04.2013 r. godz. 10:00 w siedzibie Zamawiającego - sala konferencyjna. |
Termin | Obowiązuje termin |
Okres liczba dni | 30 |
Czy uniewaznienie | Nie |